بابا آدم ، تصفیه کننده خون

بابا آدم ، تصفیه کننده خون

بابا آدم ، تصفیه کننده خون خواص بابا آدم,فواید بابا آدم,بابا آدم درمانی,خاصیت بابا آدم,خواص بابا آدم درمانی,خواص بابا آدم برای پوست,خواص بابا آدم برای مو,خواص بابا آدم برای جوانی,خواص بابا آدم …

فواید و خواص بهار نارنج و فشار خون برای کنترل این بیماری

فواید و خواص بهار نارنج و فشار خون برای کنترل این بیماری

فواید و خواص بهار نارنج و فشار خون برای کنترل این بیماری خواص بهار نارنج و فشار خون ،خواص بهار نارنج برای فشار خون ،خواص بهار نارنج،خواص بهار نارنج خشک،خواص بهار نارنج …

همه چیز درباره گیاه مورد

همه چیز درباره گیاه مورد

همه چیز درباره گیاه مورد خواص مورد,فواید مورد,مورد درمانی,خاصیت مورد,خواص مورد درمانی,خواص مورد برای پوست,خواص مورد برای مو,خواص مورد برای جوانی,خواص مورد برای بارداری,خواص خوردن مورد,فواید مورد خام,فواید مورد پخته

آب انجیر

آب انجیر ,آب انجیر خشک,اب انجیر برای سرماخوردگی,آب انجیر برای نوزاد,آب انجیرک,آب انجیرک پردیس,آب انجیر برای یبوست,اب انجیر خواص,اب انجیر طرز تهیه

آب انجیر

توضیحاتی در مورد آب انجیر

انجیر با نام علمی Ficus carica ،از  سرده انجیر دارای ۶۰۰ گونه می‌باشد که اغلب انواع آن وحشی یا زینتی هستند مانند درخت معروف به درخت کاتوچو (فیکوس الاستیکا) که هم زینتی است و هم صنعتی.♥ فیکوس بنگالنسیس و فیکوس رلیگیوزا انواع زینتی این گیاه می‌باشند که در تزئینات و به عنوان گیاه آپارتمانی مصرف زیاد دارند. انواعی که در باغبانی از نظر مصرف میوه آن مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از فیکوس کاریکا، فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا. فیکوس کاریکا همان انجیر معمولی است که به عنوان میوه مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ولی فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا بیشتر برای تلقیح انواع انجیر خوراکی کاشته می‌شوند. انجیر سبب بهبود التهابات تنفسی مانند ذات‌الریه، آسم و تنگی نفس می شود. از جوشاندن انجیر در شیر، شربتی به دست می‌آید که نرم‌کننده سینه و معده بوده و غرغره آن، گلو را نرم می‌کند. شربت انجیر مسکن گلو و سرفه بوده و ملین سبکی به شمار می‌رود. لذا برای تهیه آن ۵ تا ۱۰ عدد انجیر خشک را در مقداری آب بجوشانید تا آن که به حالت شربت درآید. برای درمان ناراحتی‌های سینه حدود ۲۰ گرم از خرما، عناب و انجیر خشک را با هم مخلوط کرده و آسیاب کرده، سپس این پودر را با یک لیتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد. از این جوشانده می‌توان به مقدار ۳ فنجان در روز مصرف کرد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد طرز تهیه و خواص آب انجیر برای سرماخوردگی و نوزاد و بارداری و یبوست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

کشت انجیر

مناطقی از کشور که انجیر در آن کشت می‌شود ، استان مازندران شهرستان گلوگاه (شهر انجیر) اکثر مناطق استان مازندران استان فارس شهرستان استهبان استان فارس شهرستان نی ریز استان فارس شهرستان میمند استان فارس روستای نوایگان استان گیلان – شهرستان تالش استان فارس روستای کرفت استان لرستان شهر خرم‌آباد استان فارس روستای ایجاد آبسرد (فارس) ) استان فارس روستای آرجویه استان فارس روستای شاغون (جهرم) استان لرستان شهرستان پلدختر (روستای امامزاده بابازید) استان لرستان بخش زیودار استان خراسان جنوبی شهرستان طبس روستای چیروک استان کردستان منطقه اورامانات استان کرمانشاه شهرستانهای پاوه، ریجاب و جوانرود استان بوشهر شهرستان جم

اطلاعاتی در مورد انجیر

شاید برایتان جالب باشد که وطن اصلی درخت انجیر در دنیای قدیم یعنی اروپا- آسیا در نواحی مدیترانه و در ایران روستای سمنگان یا سمغان می‌باشد و به همین جهت آن را جزء میوه‌های مناطق نیمه گرم طبقه‌بندی می‌کنند. درخت انجیر بویژه نوع خود رو یا کوهستانی آن که به انجیر کوهی نامور است بسیار قدیمی است. یکی از رویشگاه‌های انجیر خودرو یا کوهی قهستان و جنوب خراسان و منطقه زیبد است. آثار این درخت در آخر عهد دوم (کرتاسه) دیده شده و در عهد چهارم در اطراف دریای مدیترانه مورد کشت قرار گرفته‌است. در مصر از ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کاشت درخت انجیر مرسوم بوده‌است. در حال حاضر بزرگترین انجیرستان دیم جهان در استان فارس و در شهرستان استهبان قرار دارد. یهودیان قدیم نیز درخت انجیر را می‌شناخته‌اند و از یک نوع انجیر که فیکوس سیکوروس می‌باشد در تورات یاد شده‌است. یونانیان قدیم نوع اصلاح شده این درخت را تحت نام انجیر آتیک (Attic) می‌شناخته‌اند و رومیها این درخت را با معتقدات مذهبی خود مخلوط کرده آن را نشانه سعادت و پیشرفت و ترقی روزافزون می‌دانسته‌اند. در قرآن نیز، به این میوه سوگند یاد شده و سوره‌ای به نام این میوه نام‌گذاری شده‌است.

خواص آب انجیر

* آب انجیر تقویت کننده سیستم گوارشی، تنفسی و کبد است. * برای افراد کم خون فوق العاده مفید است. * کلیه ها و مثانه را تقویت می کند و در درمان تکرر ادرار تاثیر بسزایی دارد. * آب انجیر تب بر است و در درمان سرماخوردگی می توان از آن بهره برد. * مصرف آب انجیر التهاب روده و دستگاه گوارشی را تسکین می دهد و در درمان زخم معده نیز بسیار مفید است.

طرز تهیه آب انجیر

برای تهیه آب انجیر می توان از میوه های تازه و هم از میوه های خشک شده از طریق خیساندن در آب به مدت ٨ ساعت استفاده نمود.

مصرف روزانه آب انجیر

روزانه یک فنجان و با در نظر گرفتن طبع فرد تا سه فنجان در روز نیز می توان آن را آشامید.

راهنمایی در مورد مصرف انجیر

– خوردن آب انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست. – زیاده روی در مصرف آب انجیر باعث نفخ شکم و اسهال می شود. – برای چشم نیزمضراست. – از آنجا که انجیر طبع گرمی دارد، زیاده روی درمصرف آن موجب غلظت خون در افراد گرم مزاج می شود.

شربت انجیر

شربت انجیر به عنوان یکی از مهمترین «فرآورده‌های انجیر»، از قدیمی‌ترین شربت‌ها بوده و به دلیل خواص درمانی زیاد، مورد توجه بسیاری از اطباء سنتی قدیم قرار داشته است. در اینجا روش تهیه و خواص این شربت در اختیار بازدیدکنندگان عزیز قرار می‌گیرد. بدیهی است فواید ذکر شده، بخشی از خواص انجیر تشریح شده در مقاله مربوطه می‌باشد. لازم به ذکر است شربت انجیر را می‌توان هم از انجیر تازه تهیه کرد و هم از انجیر خشک. با این وجود آنچه شما در بازار به نام شربت انجیر و عبارت «Syrup Figs» می‌یابید را می‌توان از انجیر خشک و با دستورالعمل زیر تهیه نمود.

طرز تهیه شربت انجیر

مواد لازم – انجیر خشک — ۵۰۰ گرم – شکر ———— ۷۵۰ گرم (در صورتیکه بخواهید شربت حاصله شیرینی کمتری داشته باشد می‌توانید از مقدار کمتری استفاده کنید) – آب ————– یک و نیم لیتر – گلاب ———– یک قاشق غذاخوری – جوهر لیمو —– یک قاشق چای‌خوری روش تهیه شربت انجیر ابتدا انجیر خشک را بررسی و پس از پاکسازی و جدا کردن دم، درون ظرفی ریخته و آب را به آن اضافه کنید. در این حالت حداقل ۲ ساعت بایستی به انجیر فرصت داد تا خوب خیس بخورد. پس از آن با استفاده از مخلوط‌کن آنها را به‌صورت یک‌دست خرد و نرم کنید. مخلوط حاصله را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. در همین حین شکر را نیز به مخلوط اضافه کنید. پس از جوش آمدن مخلوط، کم‌کم بر روی سطح آن کف جمع می‌شود که بایستی آنها را از مخلوط جدا کنید. این‌کار از سرریز شدن مخلوط جلوگیری کرده و طعم آن را نیز تغییر می‌دهد. پس از قوام آوردن مخلوط، گلاب و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید. در نهایت با استفاده از یک صافی دارای سوراخ ریز، مخلوط به‌دست آمده را صاف نمایید. در صورت غلیظ نبودن شربت صاف شده، می‌توانید حرارت دادن به آن را ادامه دهید. پس از اتمام کار و خنک شدن مخلوط، امکان انتقال آن به ظروف مناسب فراهم می‌گردد. شربت انجیر تهیه شده را بایستی در جایی خنک و دور از نور مستقیم نگهداری کرد. این شربت می‌تواند در هر روز یک تا سه نویت و در هر نوبت حدود یک قاشق غذاخوری از آن، به همراه یک لیوان آب سرد مورد استفاده قرار گیرد. حداکثر زمانی که شربت انجیر خانگی را می‌توان بدون نگرانی مصرف کرد، به شرط نگهداری در مکان مناسب، در حدود یک ماه می‌باشد.

خواص شربت انجیر

شربت انجیر سرشار از انرژی بوده و در جلوگیری از ضعف عضلات کاربرد دارد. از خواص مهم این شربت می‌توان به درمان یبوست شدید و نیز رفع یبوست اطفال اشاره کرد. دیگر خواص مهم این شربت را می‌توان به‌صورت زیر برشمرد: – مناسب برای تسکین گلودرد و سرفه – مفید در رفع تشنگی و عطش زیاد – درمان نفخ و باد معده و نیز پیشگیری از سرطان روده – مفید برای افراد لاغر و کم اشتها – مناسب برای افراد دارای کلسترول و اسید اوریک بالا – مقابله با افسردگی و بیماری‌های عصبی – درمان کم‌خونی و ضعف جسمانی و نیز تقویت قوای جنسی

مضرات شربت انجیر

با وجود خواص مهم و فراوان شربت انجیر مصرف آن برای افرادی که به سندروم روده تحریک‌پذیر مبتلا هستند توصیه نمی‌شود. این شربت همچنین برای افراد دیابتی به دلیل وجود قند فراوان مناسب نمی‌باشد. این دسته از افراد در صورت تمایل می‌توانند با داشتن برنامه تغذیه‌ای مناسب و کنترل صحیح قند خون خود نسبت به مصرف شربت انجیر اقدام نمایند.

خیساندن انجیر خشک

برای خیساندن انجیر خشک تعدادی انجیر (حدودا ۵ یا ۶ عدد) را در یک لیوان آب ولرم قرار داده و حداقل یک الی دو روز بماند. بهتر است انجیر را قبل از خیساندن باز کرده تا اگر حشره یا کرمی در آن وجود دارد خارجش شود. همچنین می‌توانید انجیر را در شیر خیس کنید. انجیر خیس کرده برای درمان یبوست بسیار موثرواقع شده است و باید به صورت ناشتا مصرف شود.

خواص انجیر خشک

خواص انجیر خشک: یک فنجان انجیر خشک ۱۰ درصد از نیاز روزانه پتاسیم بدن را برآورده می‌کند. نصف فنجان انجیر خشک حاوی ۱٫۵ میلی گرم آهن است. یک فنجان انجیر خشک ۱۲ درصد از نیاز فرد برای کلسیم را برطرف می‌کند. نصف فنجان انجیر خشک حاوی ۷٫۳ گرم فیبر است. انجیر خشک منبع غنی آهن و ویتامین C است به همین دلیل برای افراد کم خون بسیار مناسب می‌باشد.

انجیر و کم‌ خونی

انجیر حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین C است؛ مخلوطی از این دو ماده‌ی مغذی، آن را به یک میوه‌ی فوق‌العاده برای افراد مبتلا به کم‌ خونی، مخصوصا افرادی که دچار کم‌ خونی فقرآهن هستند، تبدیل نموده است. از طرفی انجیر به خاطر داشتن قند فراوان باعث فعالیت سلول‌ها و تولید انرژی زیاد در بدن نیز می‌شود و با توجه به اینکه بسیاری از افراد مبتلا به کم خونی با ضعف جسمی نیز مواجه هستند، این خاصیت انجیر هم در کمک به آنها موثر است.

خواص و فواید انجیر

بر اساس تحقیقات انجام شده، برگهای درخت انجیر به دلیل داشتن خصوصیات مدر بودن، تسکین دهندگی و دافع کرم روده مورد استفاده قرار گرفته و دم کرده برگ درخت انجیر مسکن بوده و برای معالجه سرفه تجویز شده‌است. میوه انجیر برای نرم کردن سینه و روده و دارای خاصیت ویژه‌ای می‌باشد. انجیر تازه منبع غنی بتاکاروتن و ویتامین ث است که در جلوگیری از ابتلا به سرطان کاربرد دارند. جوشانده انجیر در التهاب دستگاه تنفسی و غرغره کردن آن برای گلو درد و سرماخوردگی مفید بوده و عفونت‌های لثه را نیز درمان می‌کند. خوردن انجیر تازه و خشک سبب لینت مزاج شده و یبوست مزمن را درمان می‌کند و در طب جدید شربتی از آن برای رفع بیماریهای یبوست کودکان تهیه شده‌است. انجیر به علت برخورداری از میزان بالایی از فیبر برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند بسیار مفید است. مصرف فیبر غذایی ارتباط معکوسی با وزن بدن و به خصوص درصد چربی بدن دارد. غذاهای حاوی فیبر در رژیم ‌های لاغری و کاهش وزن جایگاه ویژه‌ای دارند. البته ذکر این نکته لازم است که انجیر دارای کالری نسبتاً زیادی است و می‌تواند خود منجر به افزایش وزن و چاقی شود. به همین دلیل بهتر است در مصرف آن زیاده روی ننمایید. مصرف چند عدد انجیر برای دریافت مواد مغذی آن کافی است.همیشه بر این نکته تاکید می‌شود که میوه نمی‌تواند جایگزین غذا شود اما این قاعده استثنا هم دارد؛ انجیر از معدود میوه‌هایی است که به تنهایی غذا به حساب می‌آید. همچنین از آنجایی که انجیر ملین است و به درمان نوع به‌خصوصی از فشار خون که بر اثر یبوست ایجاد می‌شود، کمک فراوانی می‌‌کند. انجیر جزء میوه‌هایی است که می‌شود آن را به مقدار زیاد مصرف کرد. به‌طور خاص کسانی که در اثر یبوست به فشار خون بالا دچار شده‌اند، می‌توانند روزانه پنج الی هفت دانه انجیر بخورند. اگر انجیر خشک باشد، شب قبل همین تعداد انجیر را در آب بخیسانید و صبح فردا به صورت ناشتا همراه آب میل کنید. کسانی که علاوه بر فشار خون دچار چاقی یا اضافه وزن هستند، نباید انجیر بخورند چون این میوه خاصیت چاق‌کنندگی دارد و برای افراد چاق مناسب نیست.این میوه لذیذ و خوشمزه، به فرآیندهای هورمونی نظم می دهد و بی نظمی های موجود در رحم و سیکل ماهیانه را تنظیم می کند. به همین دلیل توصیه می شود که در دوران یائسگی این میوه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، برگ های انجیر حاوی میزان بالای هورمون های زنانه است، به طوری که مصرف جوشانده این برگ ها در بهبودی تخمدان های پلی کیستیک بسیار مؤثر است.انجیر به شکل های تازه و یا به صورت ترکیب با ماست و یا حتی ترکیب در انواع دسرها، مورد استفاده قرار می گیرد. می توان انجیر را در طول روز و حتی در حین عصرانه، به شکل خشک نیز مصرف کرد و از طعم فوق العاده آن لذت ها برد. انجیر حاوی فیبر بسیار بالایی است به طوری که مصرف آن عمل گوارش را آسان می سازد و به همین دلیل به افرادی که از یبوست رنج می برند، توصیه می شود. افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، نباید بیشتر از سه بار در روز از این میوه استفاده کنند و ترجیحاً بهتر است که در وعده صبحانه آن را میل کنند.

بیشتر بخوانید : آب انگور ♥ آب برنج ♥ آب درمانی ♥ آب جعفریآب توت فرنگی

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 13 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.