آشنایی با فواید و خواص دانه انگور

آشنایی با فواید و خواص دانه انگور

آشنایی با فواید و خواص دانه انگور خواص دانه انگور,فواید دانه انگور,دانه انگور درمانی,خاصیت دانه انگور,خواص دانه انگور درمانی,خواص دانه انگور برای پوست,خواص دانه انگور برای مو,خواص دانه انگور برای جوانی,خواص دانه …

درمان خارش بدن با گیاهان دارویی

درمان خارش بدن با گیاهان دارویی

درمان خارش بدن با گیاهان دارویی خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای جوانی,خواص گیاهان دارویی …

تسکین دیسمنوره با زنجبیل

تسکین دیسمنوره با زنجبیل

تسکین دیسمنوره با زنجبیل خواص زنجبیل,فواید زنجبیل,زنجبیل درمانی,خاصیت زنجبیل,خواص زنجبیل درمانی,خواص زنجبیل برای پوست,خواص زنجبیل برای مو,خواص زنجبیل برای جوانی,خواص زنجبیل برای بارداری,خواص خوردن زنجبیل,فواید زنجبیل خام,فواید زنجبیل پخته

دال عدس

دال عدس ,دال عدس چیست,دال عدس به انگلیسی,دال عدسی,دال عدس پلو,دال عدس بوشهری,دال عدس هندی,دال عدس خوزستانی,دال عدس چیست,طبع دال عدس چیست,دال عدس طبعش چیست

دال عدس , دال عدس چیست , دال عدس بوشهری , دال عدس هندی

توضیحاتی در مورد دال عدس

دال عدس یکی از حبوبات خوش مزه و پرخاصیتی است که بیشتر اهالی جنوب ایران با آن آشنا هستند و از آن استفاده می کنند. این عدس با نام عدس قرمز یا عدس هندی هم شناخته می شود که از گیاهی یکساله مانند سایر حبوبات بدست می آید. میوه ی گیاه دال عدس نیز مانند دیگر حبوبات در غلافی کوچک وجود دارد. دال عدس با رنگ نارنجی و طعم شیرین خود متمایز از عدس معمولی است و همچنین سرشار از بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A است که می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و قوه ی بینایی انسان شود. استفاده از این عدس کوچک در وعده های غذایی برای افرا دیابتی و افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید است زیرا میزان قند خون و چربی خون را کنترل می کند.در این مطلب از سایت جسارت” href=”http://www.jesarat.com/” target=”_blank” rel=”noopener”>سایت جسارت در مورد دال عدس صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

طعم دال عدس

دال عدس به‌ دلیل طعم شیرین و خوش‌مزهٔ خود شناخته شده­ است.این عدس نسبت به سایر عدس‌ها زودتر می­‌پزد و خمیرمانند می‌شود، به‌همین دلیل از آن معمولا برای تهیه سوپ عدس و خورشت عدس استفاده می‌شود. دال عدس، برخلاف عدس قهوه­‌ا‌ی و عدس سبز کمترین زمان پخت را دارد؛ حدود 15 تا 20 دقیقه. دال عدس به‌ راحتی طعم غذاهایی که با آن‌ها پخته شده است را می­‌گیرد که موجب ایده­‌آل شدن آن برای پوره­ شدن با انواع غذاهای دیگر می­‌شود. عدس­‌ها به ­‌ندرت باعث واکنش­ آلرژیک در انسان می­‌شوند. این حبوبات با محتوی پروتئین بالای خود جایگزین مناسبی برای گوشت هستند.

دال عدس , دال عدس چیست , دال عدس بوشهری , دال عدس هندی

طرز پخت دال عدس

عدس­‌ها را شسته و آن‌ها را به یک قابلمه با آب‌جوش اضافه کنید. آب را دوباره بجوشانید و بعد از 5 دقیقه، حرارت را کاهش داده و اجازه دهید دال ­عدس ها حدود 30 دقیقه (یا تا زمانی‌که آماده شوند) در قابلمه بجوشند.

ارزش غذایی دال عدس

دال عدس فیبر کمتری از عدس سبز دارد (11% در مقابل 31%). گنجاندن آن در تهیه انواع سوپ و غذا توصیه می شود زیراهم ارزش غذایی بالایی دارد و هم طعم خوبی به غذا می دهد.

مشخصات دال عدس

دال عدس به رنگ قرمز است و طعمی مشابه گوجه فرنگی دارد. دانه های آن نسبت به عدس معمولی کوچکتر است. از خواص دال عدس می توان به اشتها آوری آن اشاره کرد.

مهمترین خواص دال عدس

از مهمترین خواص دال عدس می توان به تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد. کارکرد روده و معده با دال عدس بهتر شده و به عنوان یک تحریک کننده اشتها عمل می کند. همچنین به بهبود گردش خون و جلوگیری از بروز لخته های خون نیز کمک می کند. درمان درد های استخوان و مفاصل از خواص دارویی دال عدس می باشد. به سالمندان یا افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند توصیه می شود حتما از دال عدس به عنوان یک داروی خوراکی مفید استفاده کنند. خوردن دال عدس به کاهش تشنگی, حرارت کبد و همچنین به پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می کند. از دال عدس می توان برای درمان زخم استفاده کرد. خصوصا زخم هایی که در دهان و گلو ظاهر می شوند را می توان با دال عدس درمان کرد. برای اینکار کافیست مقداری از دال عدس پخته شده را چند مرتبه در طی روز تا بهبودی کامل قرقره کنید.

ویتامین های دال عدس

دال عدس سرشار از ویتامین های گروه B است. همچنین حاوی اسید آمینه های مختلف, آهن, کلسیم, فسفر, پروتئین و مقدار کمی چربی است. چربی موجود در حبوبات از نوع غیر اشباع است که ضرری برای سلامتی نداشته و از طرفی خوردن آن نیز برای افراد با اضافه وزن بالا مشکلی ایجاد نمی کند. پروتیئن موجود در دال عدس نیز با پروتئین گوشت برابری می کند. به طور مثال در 20 گرم دال عدس پروتئین بیشتری نسبت به 20 گرم گوشت گاو وجود دارد. آهن موجود در دال عدس در رفع کم خونی موثر بوده و باعث افزایش شیر در مادران شیرده می شود.

خواص کلی دال عدس

تقویت قدرت بینایی خواص دال عدس همانند خواص عدس و خواص ماش موجب تقویت قدرت بینایی و افزایش نور چشم می شود. برای جلوگیری از تنبلی چشم و یا سایر ناراحتی های چشمی می توان از دال عدس استفاده کرد. کاروتن موجود در دال عدس از بهترین تقویت کننده های چشم است. تقویت قلب فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و پیشگیری از ناراحتی های قلبی موثر است. به بیماران قلبی توصیه می شود که در هفته دو مرتبه دال عدس میل کنند.کاهش قند خون با دال عدس کاهش قند خون از مهمترین خواص دال عدس است. خوردن روزانه 60 گرم دال عدس به تنظیم قند خون کمک می کند. همچنین در افرادی که عدس یا دال عدس مصرف می کنند میزان مصرف انسولین کمتر است. فیبر موجود در دال عدس از بالا رفتن قند خون بعد از خوردن غذا جلوگیری می کند. درمان بیماری های گوارشی فیبر تاثیر بسیار خوبی بر سیستم گوارشی می گذارد. فیبر موجود در دال عدس باعث کاهش کلسترول بد خون می شود و از یبوست نیز جلوگیری می کند. همچنین بیماری های گوارشی نظیر التهاب و سندرم روده نیز با کمک دال عدس درمان می شود. از دیگر خواص دال عدس برای دستگاه گوراش می توان به مسهل بودن آن اشاره کرد.

دال عدس در بارداری

یکی از مقوی ترین خوراکی های توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است. در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند و سلامت جنین به خطر بیفتد. بنابراین توصیه می شود که دال عدس را در برنامه های غذایی زنان باردار گنجانده شود. علاوه بر دوران بارداری, توصیه می شود که در دوران شیر دهی نیز از دال عدس استفاده شود تا زیرا خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد تامین می گردد. اما حتما با پزشک مشورت نمایید

دال عدس و جلوگیری از بیماری دیابت

خواص دال عدس برای بیماران دیابتی فراوان است. مصرف روزانه آن باعث تنظیم میزان قند خون شده و در جلوگیری از بیماری دیابت نیز موثر است. دال عدس حاوی فیبر فراوان است که مصرف آن بعد از وعده هایی غذایی مانع افزایش قند خون می شود. محققان دریافتند افراد دیابتی که دال عدس استفاده می کنند به میزان کمتری انسولین نیاز دارند.

همه چیز درباره دال عدس

دال عدس نوعی عدس ریز و قرمز رنگ است که در غرب کشور کشت می‌شود. کمی گرم و البته خشک است و از مهم‌ترین خواص دال عدس تقویت دستگاه گوارش است. کارکرد روده و معده با دال عدس بهتر شده و به عنوان یک تحریک‌کننده اشتها نیز عمل می‌کند. همچنین تصور می‌شود به بهبود گردش خون و جلوگیری از بروز لخته‌های خون نیز کمک کند. درمان دردهای استخوان و مفاصل از خواص دارویی دال عدس می‌باشد. به سالمندان یا افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند توصیه می‌شود حتما از دال عدس به عنوان یک داروی خوراکی مفید استفاده کنند. خوردن دال عدس به کاهش تشنگی, حرارت کبد و همچنین به پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می‌کند. از دال عدس می‌توان برای درمان زخم استفاده کرد. خصوصا زخم‌هایی که در دهان و گلو ظاهر می‌شوند را می‌توان با دال عدس درمان کرد. برای اینکار کافیست مقداری از دال عدس پخته شده را چند مرتبه در طی روز تا بهبودی کامل قرقره کنید.

ویتامین های دال عدس

دال عدس سرشار از ویتامین‌های گروه B است. همچنین حاوی اسید آمینه‌های مختلف، آهن، کلسیم، فسفر، پروتئین و مقدار کمی چربی است. چربی موجود در حبوبات از نوع غیر اشباع است که ضرری برای سلامتی نداشته و از طرفی خوردن آن نیز برای افراد با اضافه وزن بالا مشکلی ایجاد نمی‌کند. پروتیئن موجود در دال عدس نیز با پروتئین گوشت برابری می‌کند. به طور مثال در ۲۰ گرم دال عدس پروتئین بیشتری نسبت به ۲۰ گرم گوشت گاو وجود دارد.

دال عدس , دال عدس چیست , دال عدس بوشهری , دال عدس هندی

گیاه عدس

عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف ۱ تا ۳ عدس وجود دارد . عدس دو نوع است : عدس رسمی که دانه آن گرد و نسبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است . عدس ریز یا عدس قرمز که دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد . مواد موجود در ۱۰۰ گرم عدس: فولات ۱۴۸.۵۰ میکروگرم فیبر ۱۵.۶۴ گرم تریپتوفان ۰.۱۶ گرم منگنز ۰.۹۸ میلی گرم آهن ۶.۵۹ میلی گرم پروتئین ۱۷.۸۶ گرم فسفر ۳۵۶.۴۰ میلی گرم مس ۰.۵۰ میلی گرم ویتامین B1 ۰.۳۳ میلی گرم پتاسیم ۷۳۰.۶۲ میلی گرم

خواص عدس

۱- عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد . ۲- عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند . ۳- عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است. ۴- عدس حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامین‌های گوناگون از جمله ویتامین B و مواد معدنی‌ای همچون آهن، کلسیم و فسفر است. ۵- عدس منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش دهنده کلسترول‌اند که نه تنها کمک به کاهش کلسترول می‌کنند بلکه خاصیت تنظیم قندخون هم دارند زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قندخون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری می‌کنند. ۶- عدسها همچنین حاوی ۶ ماده معدنی مهم، ۲ ویتامین B و همچنین پروتئین بدون، چربی می‌باشند. ۷ـ عدس به علت داشتن آهن، برای رفع کم‌خونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است. ۸ـ عدس، لعاب‌دار است و به همین علت مصرف آن برای ناراحتی‌های روده‌ای توصیه می‌شود. ۹- عدس را در کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند . ۱۰- برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید . ۱۱- برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید . ۱۲- عدسها مثل دیگر حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستند چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب. فیبرهای قابل جذب،یک ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند که سبب دفع صفرا (حاوی کلسترول ) می‌گردد و آن را به خارج از بدن می‌برد. ۱۳- فیبر غیر قابل جذب عدس نیز نه تنها کمک به افزایش مقدار مدفوع و جلوگیری از یبوست می‌کند بلکه کمک به جلوگیری از بیماری های گوارشی مانند سندرم روده‌ای تحریک پذیر و التهاب روده‌ای نیز می‌کند. ۱۴- مصرف عدس در سلامتی قلب نقش به سزایی دارد. این نقش نه تنها به دلیل فیبرهای موجود در عدس بلکه بعلت مقادیر قابل ملاحظه‌ای از فولات ( Folate) و منیزم آن است. ۱۵- عدس به شما انرژی برای سوزاندن می‌دهد در حالی که قندخون را تثبیت می‌کند. فیبر قابل جذب علاوه بر تأثیرات مفید روی سیستم گوارشی و قلب، به تنظیم مقدار قندخون نیز کمک می‌کند. اگر شما مقاومت به انسولین، کاهش قندخون یا دیابت دارید، گیاهان بُنشنی مثل عدس برای تنظیم قند خون مؤثر هستند که انرژی پایداری را باعث می‌شوند ۱۶- آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست. ۱۷- مصرف عدس مخصوصاً برای خانمهایی که در سنین باروری و دوران بارداری هستند و در معرض کمبود آهن هستند، ایده بسیار مناسبی است. فراموش نکنید که کمبود آهن باعث کم خونی می شود که برای مادر خوب نیست چون نوزاد بعد از بدنیا آمدن از شیر مادر تغذیه میکند ۱۸- پماد در عدس با سرکه برای رفع ترک دست و پا که بعلت سرما عارض شده سودمند است . ۱۹- عدس را می توان به عنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است . ۲۰- عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد . ۲۱- آرد عدس بوداده تشنگی را قطع میکند ، معده را نیرو میبخشد صفرا را خاموش و هیجان خون را فرو مینشاند و حرارت را خاموش میکند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 17 شهریور 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.