خواص و مضرات مصرف عرق گیاه زوفا برای سرماخوردگی
مضرات و خواص گل گاوزبان در بارداری شیردهی برای سرماخوردگی فشار خون
گل گاوزبان گل گاوزبان,گل گاوزبان ایرانی,گل گاوزبان In English,گل گاوزبان در دوران بارداری,گل گاوزبان دمنوش,گل گاوزبان ویکی پدیا,گل گاوزبان برای سرماخوردگی,گل گاوزبان برای پریود شدن,گل گاوزبان به ترکی,گل گاوزبان و سقط جنین,کاشت …
خواص و مضرات مصرف روغن و برگ گیاه سداب برای لاغری
سداب سداب ,سداب چیست,سداب و لاغری,سداب سرکه,سداب سرکه تبریزیان,سداب خالص,سداب تبریزیان,سوابق بیمه,سداب چیه,سداب چیست,سداب سرکه چیست,آب سداب چیست,پودر سداب چیست توضیحاتی در مورد سداب سداب یا فیجن که انواع دارد، بهترین نوع …
خواص و مضرات مصرف روغن گیاه دم اسب برای ریزش مو
دم اسب دم اسب ,دم اسبی گیاه,دم اسب برای مو,دم اسب خواص,خواص دم اسب برای پوست,گیاه دم اسب و خواص آن,خواص دم اسب گیاهی,گیاه دم اسب خواص آن,خواص دم اسب برای پوست …
زوفا
گیاه زوفا ,گیاه زوفا چیست,گیاه زوفایی,گیاه زوفا چیست,گیاه زوفا ویکی پدیا,گیاه زوفا برای سرماخوردگی,گیاه زوفا تصاویر,گیاه زوفا خاصیت,گیاه زوفا فواید
توضیحاتی در مورد گیاه زوفا
ریشه زوفا مستقیم است و انشعابات فراوانی دارد ساقه چهارگوش، مستقیم دارد . قسمت تحتانی (پای ساقه) چوبی و قهوه ای رنگ و از انشعابهای فراوانی برخوردار است ولی قسمت فوقانی آن نرم و سبز رنگ می باشد. برگهای صاف، فاقد دندانه، باریک، کشیده و کم و بیش نیزه ای شکل و رنگ آن سبز روشن است. زوفا یکی از مهمترین گیاهان دارویی و ادویه ای به شمار می رود . از دم کرده پیکر رویشی این گیاه برای درمان بیماریهای مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه، سیاه سرفه، برونشیت و آسم استفاده می شود. مواد موثره این گیاه سبب افزایش فشارخون، هضم غذا و همچینین کاهش تورم می شود. زوفا اگر چه تلخ مزه است ولی به عنوان طعم دهنده مواد غذایی و همچنین در تهیه سس مورد استفاده قرار می گرد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد گیاه زوفا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
گیاه زوفا چیست
گیاهی است پایا از تیره نعناعیان که به حالت خودرو میروید. ریشه اش ضخیم و منشعب و ساقههایش نسبتاً چوبی و برگهایش کوچک و متقابل و نوک تیز و بسیار معطر میباشد. گلهایش زیبا و معطر است. اسانس این گیاه مشابه اسانس نعناع است و مصرف طبی دارد. این گیاه چند ساله است که تا ۶۰ سانتیمتر رشد میکند و عملکرد دارویی آن خلطآور و ضدعفونیکننده است. نام علمی این گیاه ” Hyssopus officinalis” میباشد و به انگلیسی به آن “Hyssop” میگویند و از خانواده نعناعیان است. این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران، هند، ترکیه و شوروی میروید. برگهای آن کوچک، خط در، نوک تیز و سبزرنگ است که بسیار معطر میباشد. گلهای آن آبی و گاهی سفید اند که در انتهای ساقه ظاهر میشود
اسانس گیاه زوفا
خاصیت ضد قارچی و باکتریایی دارد. این اسانس در صنایع کنسروسازی ، نوشابه سازی و همچنین در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد. به علت نوش فراوانی که در گلهای این گیاه به وجود می آید در ردیف گیاهان مولد عسل قرار دارد. عسل حاصله از آن کیفیت بسیار مطلوبی دارد.
خواص گیاه زوفا
سرشاخههای گلدار این گیاه جزو اندام دارویی آن حساب میشوند و عملکرد خلطآور و ضدعفونیکننده دارند. اسانس (پینوکامفن، آلفا و بتا پینن)، تانن و مواد تلخ جز ترکیبات مهم این گیاه هستند. زوفا برای درمان بیماریهایی همچون: ناراحتیهای تنفسی سرفه التهابات برونشی گرفتگی بینی مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه دارای روغنی میباشد که محرک ملایم گردش خون است. مهمترین اثرات این گیاه عبارتند از: خلط آور ضد میکروب ضدعفونیکننده ضد ویروس
طبع گیاه زوفا
زوفا از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است 1) سرفه و ناراحتی های ریوی را برطرف می کند . 2) نرم کننده سینه است 3) خلط آور است 4) معده را تقویت می کند 5) نفخ شکم را برطرف می کند 6) ادرار آور است 7) داروی مفیدی برای مداوای آسم است 8) اشتها را زیاد می کند 9) برای رفع کم خونی مفید است 10) افسردگی را برطرف می کند 11) برای درمان صرع مفید است 12) برای التیام زخم برگهای زوفا را له کرده و روی زخم بگذارید 13) برای درمان تب خال مفید است و کسانیکه تب خال می زنند باید از دم کرده زوفا استفاده کنند . 14) در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده می کردند . 15) درد شکستگی را می توان با کمپرس زوفا آرام کرد.
طریقه مصرف گیاه زوفا
این گیاه را به دو صورت جوشانده و تنتور مصرف میکنند و البته در بالا نیز گفته شد که روغن این گیاه نیز موجود است و محرک ملایم گردش خون میباشد. طریقهٔ مصرف جوشانده این گیاه ۱۰ گرم از این گیاه را به همراه یک لیوان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده، صاف کرده و مصرف میکنیم. این میزان تا سه بار در روز میتواند تکرار شود. طریقهٔ مصرف تنتور این گیاه روزانه ۲ تا ۴ میلی لیتر در دو یا سه نوبت.
زوفا و عسل
نوشیدن زوفای جوشیده با عسل و گیاه سداب به کسانی کمک می کند که به سرفه های شدید، تنگی نفس، افراد مبتلا به رماتیسم وکسانی که نفسشان با خس خس همراه است کمک می کند . این گیاه همراه با عسل کرمهای داخل شکم را می کشد و کوبیده شده آن با انجیر تازه به از خشکی در آمدن مزاج کمک میکند اثر آن قویترهم می شود. اگر گل زنبق یا سوسن یا شاهی به آن اضافه شود این گیاه دارویی عالی برای ورم یا آماس لوزه در گلو است و این تحت شرایطی است که به عنوان غرغره ازآن استقاده شود مالیدن پماد آن به سر شپش را از بین می برد این گیاه برای کاهش بیماری خلط بسیار مناسب است و در تمام مشکلات ناشی از سرما یا بیماریهای قفسه سینه و یا ریه مناسب است و این تاثیر هنگامی است که مثل شربت استفاده شود.
مضرات گیاه زوفا
این گیاه به دلیل علائم شبیه صرع و ایجاد تشنج در مداوای بیماران عصبی مزاج منع مصرف دارد. خانمهای باردار و شیرده بهتر است از آن استفاده نکنند. افرادی که کبد حساسی دارند از مصرف آن خودداری کنند. حتماً برای مصرف این گیاه با متخصص داروی گیاهی مشورت کنید
ترکیبات گیاه زوفا
برگهای زوفا دارای طعمی تند و مطبوع می باشد . ماده ای شیمیایی که در آن وجود دارد بنام هیسوپین معروف است . در زوفا همچنین حدود ی درصد اسانس وجود دارد .
عرق زوفا
نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلطآور – رفع عفونتهای ریوی و زکام های نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراواندارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان دردگلو را تسکین می دهد . طریقه مصرف :قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
گیاه زوفا و سیستم تنفسی
گیاه زوفا سرشار از رزین ها، تانن، هیسوپین و فلاوونوئیدها است. این ترکیبات برای عملکرد سیستم تنفسی مناسب هستند و از عفونت های تنفسی، آسم و برونشیت پیشگیری می کنند. همچنین برای تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا مانند سرفه، گلودرد، گوش درد و تب مناسب می باشد. روغن زوفا از زمان های بسیار قدیم برای کاهش دمای بدن و تب کاربرد داشته است. افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند. زیرا این گیاه فشار خون را افزایش می دهد
تداخل دارویی با زوفا
داروهای ضد صرع داروهای ضد ویروسی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی داروهای دیابت جوشانده های گیاهی حاوی زوفا ممکن است با گلوکوکورتیکوئیدها (ترکیباتى فارماکولوژیک که در انواع مختلفى از اختلالات نظیر آسم، آرتریت روماتوئید و پسوریازیس مصرف مىشوند) تداخل ایجاد کنند.
خواص روغن زوفا
اسانس زوفا برای دستگاه های متعدد بدن تحریک کننده است. در حقیقت روغن زوفا باعث تحریک سیستم عصبی، سیستم هورمونی، گردش خون و سیستم دفع می شود. به عنوان مثال دستگاه گوارش را تحریک می کند و در نتیجه باعث افزایش متابولیسم و جذب مواد غذایی می شود. به همین علت می تواند باعث بهبود افسردگی شود. اثرات آنتی بیوتیکی روغن زوفا روغن زوفا دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی است. زوفا به عنوان یک ضد عفونی کننده شناخته شده است و برای درمان عفونت های خفیف کاربرد دارد. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد روغن های گیاهی دارای اثرات ضدمیکروبی بر علیه میکروب هایی چون استافیلوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و کاندیدا آلبیکنز هستند.
همه چیز درباره گیاه زوفا
گیاه زوفا که بیشتر در مناطق اطراف دریای مدیترانه میروید و از جمله گیاهان بومی کشور فرانسه، یونان و ایتالیا است؛ به صورت گلهایی به رنگهای آبی، ارغوانی، بنفش و سفید با برگهایی کوچک میباشد. از این گیاه، روغنی استخراج میشود که اثرات درمانی فراوانی دارد. همچنین میتوان گل و برگهای خشک شده این گیاه را جوشاند و به صورت دمنوش مصرف نمود. در زیر به خواص این گیاه اشاره میکنیم. زوفا علیه سرماخوردگی گیاه زوفا سرشار از رزینها، تانن، هیسوپین و فلاوونوئیدها است. این ترکیبات برای عملکرد سیستم تنفسی مناسب هستند و از عفونتهای تنفسی، آسم و برونشیت پیشگیری میکنند. همچنین برای تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا مانند سرفه، گلودرد، گوش درد و تب مناسب میباشد. روغن زوفا از زمانهای بسیار قدیم برای کاهش دمای بدن و تب کاربرد داشته است. افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند. زیرا این گیاه فشار خون را افزایش میدهد زوفا گیاهی تحریک کننده اسانس زوفا برای دستگاههای متعدد بدن تحریک کننده است. در حقیقت روغن زوفا باعث تحریک سیستم عصبی، سیستم هورمونی، گردش خون و سیستم دفع میشود. به عنوان مثال دستگاه گوارش را تحریک میکند و در نتیجه باعث افزایش متابولیسم و جذب مواد غذایی میشود. به همین علت می تواند باعث بهبود افسردگی شود. اثرات آنتی بیوتیکی روغن زوفا روغن زوفا دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی است. زوفا به عنوان یک ضد عفونی کننده شناخته شده است و برای درمان عفونت های خفیف کاربرد دارد. مطالعات صورت گرفته نشان میدهد روغنهای گیاهی دارای اثرات ضدمیکروبی بر علیه میکروبهایی چون استافیلوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و کاندیدا آلبیکنز هستند.
روغن زوفا و مشکلات پوستی
روغن زوفا برای برطرف کردن مشکلات پوستی وابسته به سن مانند چین و چروک ها کاربرد دارد. این روغن را روزی دوبار بر روی پوست صورت خود بمالید و از اثرات درمانی و معجزه آسای آن بهره مند شوید. همچنین این گیاه برای سایر مشکلات پوستی مانند نیش حشرات، خراش ها، سوختگی ها و … کارآمد است و باعث محو شدن اثر این زخم ها بر روی پوست می شود. وقتی بر روی زخم ها از این گیاه استفاده می شود از ایجاد عفونت در محل زخم جلوگیری می کند. اسانس این گیاه باعث بهبودی سریع تر در زخم ها، بریدگی ها و … می شود.