طرز پخت و زمان پخت گوشت خورشتی گوساله چیست
چند راهکار ساده برای اینکه چگونه جوانه ماش درست کنیم به سرعت
چند راهکار ساده برای اینکه چگونه جوانه ماش درست کنیم به سرعت چند راهکار ساده برای اینکه چگونه جوانه ماش درست کنیم به سرعت در سایت جسارت چگونه جوانه ماش درست کنیم,طرز …
آشنایی با خواص و عوارض زرشک کوهی و طرز تهیه چای زرشک
آشنایی با خواص و عوارض زرشک کوهی و طرز تهیه چای زرشک زرشک کوهی ،زرشک کوهی چه خاصیتی دارد،زرشک کوهی لرستان،زرشک کوهی در بارداری،زرشک کوهی و کبد چرب،زرشک کوهی و عناب،زرشک کوهی …
خواص زالزالک وحشی و قرمز و کوهی در بارداری چیست
زالزالک زالزالک قرمز ,خواص زالزالک قرمز,فواید زالزالک قرمز,زالزالک وحشی قرمز,زالزالک وحشی,زالزالک وحشی قرمز,ولیک ( زالزالک وحشی ),زالزالک وحشی,خواص زالزالک وحشی به گزارش سایت جسارت از ویکی پدیا زالزالک، خَفجه،کیالک، یا کویج (نام …
گوشت خورشتی
گوشت خورشتی ,گوشت خورشتی به انگلیسی,گوشت خورشتی چی بخرم,گوشت خورشتی گوساله,گوشت خورشتی غذا,گوشت خورشتی چی خوبه,گوشت خورشتی گوساله قیمت,گوشت خورشتی قیمت
توضیحاتی در مورد گوشت خورشتی
گوشت متشکل از مجموعه بافتهای عضلانی (ماهیچهای) ـ اسکلتی لاشه همراه بافتهای چربی است. ضمن اینکه به احشای داخلی دام همچون دل، جگر، قلوه، زبان و… اعضای گوشتی گفته میشود که هر دوی اینها پروتئینی بوده، اما از نظر مرغوبیت و ارزش، گوشت قرمز لاشه دام اولویت مصرف دارد.بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای خورشت، بسته به نوع خورشت متفاوت است. گوشت گوسفند یکی از بهترین انواع گوشت است که در تهیه خورشت استفاده می شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد گوشت خورشتی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
طعم دادن به گوشت خورشتی
برای طعم دادن به گوشتهای خورشتی بطور خالص، از جوز هندی استفاده میشود؛ البته استفادهٔ بیش از ۴ گرم جوز هندی، مشکلات پزشکی را در پی دارد.
گوشت بره
با وجودی که گوشت بره، بافت ماهیچهای متراکم و پر حجمی ندارد، اما اغلب مردم به دلیل آنکه رنگ صورتی مطلوبی دارد و حداکثر مقدار گوشت و حداقل مقدار چربی را داراست آن را به گوشت گوسفند ترجیح میدهند. اما گوشت بره چه ویژگی متمایزی دارد و آیا مصرف آن توصیه میشود؟ گوشت بره از نظر تردی و خوشمزگی در میان گوشت حیوانات حرف اول را میزند و قابلیت هضم بالایی دارد. این گوشت حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است و میتواند در ساختن بافتهای جدید مفید باشد. گوشت بره مقدار قابل ملاحظهای فسفر همراه با کلسیم و آهن دارد و از نظر ویتامینهای گروه B بخصوص B12 غنی است. این گوشت به دلیل بهترین طعم و کمترین میزان چربی گزینه مناسبی است.
گوشت قرمز
گوشت قرمز علاوه بر موارد فوق، خطرات دیگری هم دارد. مثلا گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آنها یک عامل شناخته شده ی بیماریهای قلبی به شمار می رود. از سوی دیگر مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می شود. در بیماری نقرس، مقدار اسید اوریک خون بالا می رود و رسوب کریستالهای اسیداوریک در مفاصل، باعث درد شدید می شود. اسید اوریک در اثر تجزیه پروتئینها ایجاد می شود و می دانید که گوشت قرمز منبع کاملی از پروتئین است. علاوه بر موارد فوق، پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان در مطالعه ای که روی 25 هزار نفر انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی می شود. سرطان غدد لنفاوی، سرطان کیسه ی صفرا ، سرطان پروستات و… هم از جمله بیماریهایی هستند که ارتباطی بین آنها و مصرف گوشت قرمز دیده شده است.
بهترین نوع گوشت خورشتی
گوشتی که بهطور معمول مصرف آن برای تهیه خورشهایی مثل قورمهسبزی، بادمجان و قیمه توصیه میشود، گوشت ران است و در پخت خورشهایی مانند بامیه، کرفس، به و آلواسفناج، مصرف ماهیچه توصیه میشود. در ایران با توجه به فرهنگهای غذایی مختلف، قسمت اعظم گوشت گوسفند (60 تا 65 درصد لاشه) بهعنوان گوشت خورشی (تحتعنوان گوشت با استخوان) استفاده میشود که ناحیه سرسینه، سردست، کتف و حتی میان پهلو را در برمیگیرد. گوشت خورشی در مقایسه با گوشت کبابی که در عرف بازار گوشت، گوشت درجه 1 نامیده میشود بهعنوان گوشت درجه 2 معروف است، اما از لحاظ موادمغذی، تفاوت چندانی بین این دو نوع گوشت وجود ندارد. در ضمن گوشت گاو و گوساله به نسبت گوشت گوسفند چربی کمتری دارد. امروزه متخصصان تغذیه توصیه میکنند در هفته حداکثر 2 وعده گوشت قرمز، 2 وعده گوشت مرغ و 2 وعده گوشت ماهی در برنامه غذایی افراد باشد. یک روز در هفته هم میتوان پروتئین مورد نیاز بدن را با مصرف تخممرغ (2 عدد) یا سایر منابع پروتئینی مثل حبوبات (عدس، لوبیا و…) تامین کرد به این ترتیب در هزینهها نیز صرفهجویی میشود. از طرف دیگر، میزان مورد نیاز گوشت قرمز در یک روز برای فرد بالغی که باردار و شیرده نیست، حدود 120گرم است نه بیشتر اما بسیاری از افراد تصور میکنند اگر گوشت بیشتری بخورند، سالمتر خواهند بود درحالی که این تصور اشتباه است.
گوشت قرمز چیست
گوشت قرمز اصطلاحی است که به گوشت گوسفند، گوشت گاو، گوشت شتر، گوشت خوک، گوشت فک، گوشت شیر دریایی، گوشت خوک دریایی، گوشت اسب آبی و مانند اینها گفته میشود که سرشار از پروتئینها و چربیها میباشند.
مواد مغذی گوشت گوسفند
یکی دیگر از مزایای گوشت گوسفند، وجود کلسیم در آن است که برای بدن بسیار لازم و مفید است. وجود کلسیم در گوشت گوسفند به حفظ سلامت استخوان، تقویت استخوانها، جلوگیری از اختلالات و ناهنجاریهای استخوانی کمک میکند. مقدار کلسیم در هر ۱۰۰ گرم گوشت گوسفند ۱۰ میلیگرم است.گوشت گوسفند نیز دارای مقدار زیادی فسفر است. درست مثل کلسیم، محتوای فسفر در گوشت گوسفند، بسیار مفید بوده و برای سلامتی، به خصوص سالم سازی استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. مقدار ۱.۹۱ میلی گرم فسفر در هر ۱۰۰ گرم گوشت میتواند نیاز بدنتان به فسفر را تامین کند.
انواع گوشت گوسفند
گوشت گوسفند یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی بدست می آید. گوسفندها را از نظر زمان آمادگی برای استفاده از گوشت آنها به سه دسته تقسیم می کنند که عبارت است از: گوسفندی که دارای سنی کمتر از 12 ماه و بدون دندان می باشد که به آن بره گفته می شود. گوشت بره (نر و ماده) گوشتی روشن، صورتی پررنگ، کمچرب و لطیف است، زود میپزد و طعم بسیار خوبی دارد. این نوع گوشت از اوایل اسفند تا اوایل تیر ماه در بازار به راحتی پیدا میشود؛ البته گوشت بره ماه فروردین خیلی لطیفتر از گوشت بره ماه اسفند است. گوسفندی که بیش از 2 دندان دائمی ندارد و به آن هاگست گفته می شود. گوسفندی که بیش از 2 دندان دائمی دارد، که اگر نر باشد قوچ، و اگر ماده باشد میش نامیده می شود. رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن است. در ماههای مهر و آبان به وفور یافت می شود و از اوایل فروردین تا 15 اردیبهشت کمتر در بازار پیدا میشود. گوشت بره های جوانتر و کوچکتر نسبت به گوشت یک گوسفند دو ساله ترد، و نرمتر است و دارای رنگ روشن تری می باشد. همچنین بره های کوچکتر، دارای گوشت روشن تر، و معمولاً صورتی مایل به قرمز هستند، استخوان اطراف آن متمایل به صورتی و چربی آن سفید است. گوشت قرمز پررنگ با چربی به رنگ زرد مایل به خاکستری متعلق به حیوان پیر است. در بین دام ها، گوسفند نر گوشتش خوشمزه تر است و کمتر ریش می شود. دام ماده به خاطر زایمان و شیردهی (تاثیرات هورمونی) گوشتش سفت تر است و بعد از پخت ریش می شود.
گوشت سالم
برخی ویژگیهای گوشت سالم: بدون بوی بد ترشیدگی و غیرطبیعی بدون لکههای غیرطبیعی و اثر ضربه یا خونمردگی بدون بوی بد در هنگام پختن یا خوردن گوشت دارای ظاهر و رنگ طبیعی حمل و نقل آن با وسایل نقلیهٔ دارای سردخانه انجام شده باشد عدم شل شدن بیش از اندازه و چسبندگی
بهترین قسمت گوشت گوسفند برای خورشت
در ایران با توجه به فرهنگهای غذایی مختلف، قسمت اعظم گوشت گوسفند (60 تا 65 درصد لاشه) بهعنوان گوشت خورشی (تحتعنوان گوشت با استخوان) استفاده میشود که ناحیه سرسینه، سردست، کتف و حتی میان پهلو را در برمیگیرد. سرسینه، در جلوی قفسه سینه گوسفند قرار گرفته و از قسمت زیر شکم گوسفند بریده می شود. ممکن است دنده ها و استخوان ها به آن متصل باشند و بسیار خوش طعم است. سردست، شامل یک سوم گوشت قسمتهای گردن، دست جلو و دندههاست. کتف، در حقیقت نیمه پائینی تنه گوسفند است. این برش بزرگ جایگزین ارزان قیمتی برای ران است. ران، گوشتی که بهطور معمول مصرف آن برای تهیه خورشت هایی مثل قورمه سبزی، خورشت بادمجان و خورشت قیمه توصیه می شود، گوشت ران است. گوشت ران، بی چربی و قدری خشک است و مخصوصا برای خورشت قیمه بسیار مناسب است. اما اگر بره باشد، زود آب می شود و در خورشت به چشم نمی آید. ماهیچه، در پخت خورشت هایی مانند خورشت بامیه، کرفس، به و آلو، مصرف ماهیچه توصیه می شود. ماهیچه گوشت لخم بدون چربی عضلات است، لعاب دار، و دیرپز است و باید در آب پخته شود و برای تهیه خورشت بسیار مناسب است.
نگهداری از گوشت
از آنجایی که گوشت به سرعت فاسد میشود، پس از خرید باید سریعاً در زیر دمای چهار درجه سانتیگراد یخچال قرار گیرد و ظرف یک تا دو روز مصرف شود. البته زمان مناسب برای نگهداری گوشت در یخچال به گونهٔ آن نیز بستگی دارد. گوشت گوسفند به دلیل آنکه چربی بیشتری دارد، کمی زودتر از گوشت گاو فاسد میشود. گوشت چرخکرده هم آسیبپذیرتر از گوشت خرد شدهاست و بیشتر از یک شبانهروز نمیتواند در یخچال نگهداری شود. در عوض گوشتهای با قطعات بزرگتر را، مثل گوشت مخصوص استیک یا ژیگو، میتوان حدود چهار روز هم بدون یخ زدن نگهداری کرد. برای نگهداری طولانیتر حتماً باید گوشت را منجمد و در فریزر نگهداری کرد. همچنین گوشت نباید در مرحلهٔ قبل از انجماد بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار گیرد.
گوشت قرمز و سفید
وجود تفاوتهای کمی که انواع گوشت با هم دارند، میزان موادمغذی آنها تقریبا یکسان است. در حال حاضر با توجه به اینکه قیمت گوشت قرمز از مرغ بالاتر است و مصرف ماهی هم در بین مردم رواج چندانی ندارد، سرانه مصرف مرغ در ایران نسبت به سرانه جهانی آن به مراتب بالاتر رفته است. اینکه مردم حدود 25درصد گوشت قرمز و ماهی مصرف میکنند و 75درصد گوشت مرغ، نشاندهنده پرطرفدارتربودن گوشت سفید به دلایل مختلف بین ایرانیان است. البته آموزش و تبلیغ اینکه گوشتهای سفیدی مانند گوشت مرغ و ماهی از گوشت قرمز سالمتر هستند هم میتواند عاملی برای افزایش تقاضای مرغ در بازار کشورمان باشد.
روش پخت گوشت
روش پخت گوشت در حفظ ارزش غذایی و سلامت آن اهمیت بالایی دارد. برای استفاده از گوشت منجمد، نخستین کار خارج کردن آن از انجماد است. برای این کار بهتر است گوشت را از چند ساعت قبل (با توجه به مقدار و ضخامت آن) در طبقهٔ پایین یخچال و در یک ظرف مناسب قرار داد. ظروفی را که گوشت خام در آن قرار دارد، باید با آب گرم و ماده شوینده شسته شود و از قرار دادن غذای پخته در ظرفی که گوشت خام در آن بوده، خودداری کرد. بهداشت محل و آشپز نیز باید رعایت شود. فرایند پخت گوشت باید بهصورت کامل انجام شود و دما در تمام نقاط گوشت به بالای ۷۰ درجه سانتیگراد برسد. نشانه پخت کامل این است که در غذاهایی مثل خورشت، سوپ و آش غذا در حال جوشیدن باشد و داخل قطعات بزرگتر گوشت بعد از پخت خونابه وجود نداشته باشد. اگر در پخت گوشت از روش کبابی استفاده میکنید، بهتر است از گوشت ران استفاده کنید. گوشت سردست و مغز ران به دلیل نوع بافت برای نرم شدن احتیاج به رطوبت دارند و با روش پخت خشک (کباب کردن) سفت میشوند. همچنین طولانی شدن زمان پختن تا صرف غذا احتمال آلودگی را افزایش میدهد. اسیدی شدن گوشت در مراحل نخست پخت، باعث سفت شدن گوشت و طولانی شدن زمان پخت میشود
جایگاه انواع گوشت
انواع گوشت به غیر از فرآوردههای گوشتی (سوسیس، کالباس، ناگت و…) در هرم غذایی جایگاه ویژهای دارند و هیچگاه نمیتوان این گروه را جایگزین گروههای غذایی دیگر کرد. ویتامین B12، روی، آهن قابل جذب و اسیدآمینههای ضروری از جمله مواد مغذی هستند که در سبزیجات، میوهها، شیرینیها، چربیها و غلات وجود نداشته یا میزان آن به قدری اندک و غیرقابل جذب است که اگر رژیم غذایی از نوع گیاهخواری مطلق باشد بدون شک فرد دچار عوارض حاد یا مزمن ناشی از کمبود این مواد همچون اختلال در رشد قدی، ضعف قوای جنسی، سقط و نارسی جنین، ناباروری، کمخونی و مشکلات و ناراحتیهای عصبی شده که معمولا این عوارض دیررس و در عین حال به سختی قابل جبران و درمان هستند. در نتیجه مصرف متعادل و توصیه شده انواع گوشت لازم و ضروری است. ابتدا لازم است بدانید گوشت متشکل از مجموعه بافتهای عضلانی (ماهیچهای) ـ اسکلتی لاشه همراه بافتهای چربی است. ضمن اینکه به احشای داخلی دام همچون دل، جگر، قلوه، زبان و… اعضای گوشتی گفته میشود که هر دوی اینها پروتئینی بوده، اما از نظر مرغوبیت و ارزش، گوشت قرمز لاشه دام اولویت مصرف دارد.