فواید درمانی و خواص چای سیاه در طب سنتی

فواید درمانی و خواص چای سیاه در طب سنتی

فواید درمانی و خواص چای سیاه در طب سنتی فواید درمانی و خواص چای سیاه در طب سنتی در سایت جسارت خواص چای سیاه ,خواص چای سیاه در طب سنتی,خواص چای سیاه …

علت و درمان بوی بد “گاز شکم” نوزاد و در بارداری

علت و درمان بوی بد “گاز شکم” نوزاد و در بارداری

علت و درمان بوی بد “گاز شکم” نوزاد و در بارداری نفخ و گاز شکم,بیماری نفخ و گاز شکم,نفخ و گاز شکم در بارداری,علائم نفخ و گاز شکم,درمان نفخ و گاز شکم,درمان …

پیشگیری از پوسیدگی دندان با نخ دندان

پیشگیری از پوسیدگی دندان با نخ دندان

پیشگیری از پوسیدگی دندان با نخ دندان پوسیدگی دندان,بیماری پوسیدگی دندان,پوسیدگی دندان در بارداری,علائم پوسیدگی دندان,درمان پوسیدگی دندان,درمان پوسیدگی دندان با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان پوسیدگی دندان,پوسیدگی دندان را چگونه …

کپسول ژلوکاف

کپسول ژلوکاف ,کپسول ژلوکاف 15 میلی گرم,کپسول ژلو کاف ۱۵,کپسول ژلو کاف 15,کپسول ژلو کاف برای چیه,کپسول ژلو کاف چیه,موارد مصرف کپسول ژلو کاف

کپسول ژلوکاف

توضیحاتی در مورد کپسول ژلوکاف

هیچ داروی شیمیایی نیست که عوارض نداشته باشد و دلیل مصرف دارو ها این است که در مواردی خواصشان بیش از مضرات آنها است.♥ در مورد داروهای ضدسرفه هم همین طور است. یکی از گروه‌های حساس به این دارو‌ها، کودکان هستند. مصرف داروهای ضدسرفه، در کودکان زیر ۶ سال نباید سرخود باشد و فقط تحت نظر پزشک امکان پذیر است. سالمندان نیز جزو گروه‌های پرخطر هستند. این افراد چون معمولا داروهای دیگری را همزمان مصرف می‌کنند، امکان دارد دچار تداخل دارویی شوند. به یاد داشته باشیم «بدو ن نسخه بودن دارو دلیل بر بی‌خطر بودن آن نیست!» افراد دیابتی نیز باید این دارو‌ها را با احتیاط مصرف کنند چون بیشتر آن‌ها حاوی شیرین کننده قندی هستند. اگر فردی هر داروی دیگری مصرف می‌کند هم باید در مصرف داروهای ضدسرفه محتاط باشد. مثلا بعضی داروهای ضدسرفه، حاوی استامینوفن هستند و اگر فردی قرص استامینوفن می‌خورد، باید احتیاط کند چون شاید مقدار این دارو در بدنش زیاد شود که خطرناک است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد عوارض و موارد مصرف کپسول ژلوکاف 15 چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

علت سرفه چیست

سرفه واکنش ریه‌ها در برابر تحریکات بیرونی است و از سیستم تنفسی شما در برابر میکروب ها محافظت می‌کند. با سرفه کردن راه‌های هوایی از مواد و ذرات آلوده کننده تمیز می‌شود و نبودن واکنش سرفه، باعث می‌شود ترشحات راه‌های هوایی و موادی که از حلق به طرف ریه‌ها سرازیر می‌شوند، باعث عفونت ریه‌ها شوند، اما همین سرفه‌ها، یکی از شایع‌ترین علت‌های مراجعه افراد به پزشک و مصرف دارو است. بیشتر داروهای ضدسرفه به نسخه نیازی ندارند و افراد می‌توانند با مراجعه به داروخانه آن‌ها را تهیه و مصرف کنند اما لازم است که در مورد انواع داروهای ضدسرفه اطلاعات کافی داشته باشید تا این دارو‌ها را درست و به موقع مصرف کنید. برخی افراد به محض شروع سرفه، انواع و اقسام داروهای ضدسرفه را خریداری و مصرف می‌کنند، اما هر سرفه‌ای به درمان دارویی نیاز ندارد و حالت سرفه مهم است، مثلا اگر سرفه به دلیل برگشت اسیدمعده یا آثار محیطی باشد، مصرف شربت‌های ضدسرفه اثری ندارد. در موارد ریفلاکس، لازم است از داروهای ضداسید (مانند رانیتیدین) استفاده شود یا در سرفه‌های ناشی از عوامل حساسیت زا، داروهای ضدحساسیت توصیه می‌شود. یکی از شایع‌ترین علت‌های سرفه، سرماخوردگی است. سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی در بسیاری از موارد به درمان نیاز ندارند و خودبه خود برطرف می‌شوند اما گاهی که آزاردهنده می‌شوند و خواب و استراحت فرد را مختل می‌کنند، می‌توان از داروهای ضدسرفه موجود در بازار استفاده کرد، اما در اینجا باز هم لازم است نوع سرفه‌ها مشخص باشد. سرفه‌ها را به دو نوع «خشک» و «خلط دار» تقسیم می‌کنند که هرکدام از آن‌ها درمان و داروی مخصوص خود (ژلوکاف ) را دارد.

موارد مصرف کپسول ژلوکاف

دکسترومتورفان برای درمان علامتی سرفه های بدون خلط ناشی از گلودرد ساده و سرماخوردگی یا محرک های استنشاق شده بکار می رود.

مکانیسم اثر کپسول ژلوکاف

دکسترومتورفان با اثر مستقیم بر مرکز سرفه در بصل النخاع، بازتاب سرفه را تضعیف می کند.دکسترومتورفان با اثر مستقیم بر مرکز سرفه در بصل النخاع، موجب تضعیف رفلکس سرفه گردیده و پسودوافدرین با تحریک گیرنده های آلفا آدرنرژیک در مخاط دستگاه تنفسی موجب تنگی عروق، کاهش تورم مخاط و احتقان بینی، باز شدن بیشتر راه های هوایی و افزایش تخلیه ترشحات سینوس ها می گردد.

کاربرد کپسول ژلوکاف

این فرآورده در رفع حالات التهابی دستگاه فوقانی از جمله رینیت آلرژیک، التهاب حاد یا تحت حاد سینوس ها، خروسک، التهاب حاد گوارش میانی و التهاب نای و نایژه و نیز تسکین علامتی سرفه های خشک ناشی از گلو درد خفیف و تحریک ناشی از سرماخوردگی، بکار می رود.

فارماکوکینتیک کپسول ژلوکاف

متابولیسم دارو کبدی بوده و بسرعت و بمیزان وسیعی به متابولیت فعال دکستروفان تبدیل می شود. اثر دارو طی 30 دقیقه شروع و برای 6 ساعت باقی می ماند. دکسترومتورفان عمدتاً از کلیه ها و به صورت تغییر نیافته یا متابولیت دفع می شود.هر دو جزء دارو ا ز راه خوراکی به خوبی جذب می شوند. دکسترومتورفان، به میزان وسیعی در کبد متابولیزه و به متابولیت فعالی به نام دکستروفان تبدیل که از طریق کلیه ها دفع می گردد. اما متابولیسم کبدی پسودوافدرین ناقص بوده و حدود 55 – 75 درصد آن بصورت تغییر نیافته از ادرار دفع می گردد. شروع اثر دکسترومتورفان حدود 1.5 ساعت و در مورد پسودوافدرین 15 – 30 دقیقه می باشد. طول مدت اثر این دو جزء نیز به ترتیب 6 و 3 – 4 ساعت می باشد.

عوارض کپسول ژلوکاف

سایکوز سمی(فعالیت مفرط ، توهمات بینایی و شنوایی) پس از مصرف 30 میلی گرم یا بیشتر از دارو گزارش شده است. با مصرف مقادیر خیلی زیاد دارو ضعف تنفسی گزارش شده است.پس در مصرف دارو زیاده روی نکنید

تداخل دارویی با کپسول ژلوکاف

در صورت مصرف همزمان با فراورده های حاوی الکل، داروهای کاهنده فشار خون با اثر مضعف CNS مانند کلونیدین و متیل دوپا، داروهای مضعف CNS بویژه بیهوش کننده ها، باربیتوراتها، داروهای مخدر شبه تریاک یا ضد افسردگی های سه حلقه ای، ممکن است اثرات مضعف CNS این داروها یا دکسترومتورفان تشدید شود. مصرف همزمان مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) از جمله فورازولیدون و پروکاربازین، ممکن است باعث بروز بحران آدرنرژیک، کلاپس، اغماء، سرگیجه، تهییج، افزایش فشار خون، افزایش دمای بدن، خونریزی داخل مغزی، بیحالی، تهوع، رفتار جنون آمیز، اسپاسم و لرزش شود.

هشدار در مورد مصرف کپسول ژلوکاف

در صورت وجود آسم، عیب کار کبد و یا سرفه خلط آور باید با احتیاط مصرف شود. در مواردی مانند آسم، وجود سرفه های توام با خلط یا نارسایی عملکرد کبد باید با احتیاط مصرف شود. مصرف مقادیر بیش از حد دارو ممکن است موجب بروز سرگیجه، تحریک، بیقراری، تهوع یا استفراغ شدید گردد. در مبتلایان به آسم، ممکن است مقاومت راه های هوایی با تغییر میزان خلط افزایش یابد. مهار رفلکس سرفه توسط دارو، ممکن است موجب احتباس ترشحات در سرفه های ترشح دار گردد. بدلیل وجود پسودوافدرین در این ترکیب، در مواردی مثل پرکاری تیروئید، دیابت، بیماری های ایسکمیک قلب، زیادی فشار خون، عیب کار کلیه و بزرگی پروستات باید با احتیاط تجویز شود.

توصیه هایی در مورد مصرف کپسول ژلوکاف

1. دارو ممکن است باعث اعتیاد شود. 2. در صورتی که تا 7 روز پس از مصرف دارو سرفه ادامه داشت یا در صورت تب شدید، بثورات جلدی یا سردرد مداوم همراه با سرفه، به پزشک مراجعه گردد.

مقدار مصرف کپسول ژلوکاف

بزرگسالان: مقدار 10 میلی لیتر هر 6 ساعت مصرف می شود و بیشینه مقدار مصرف تا 40ml/day می باشد. کودکان: در کودکان 2 – 6 سال، 2.5 میلی لیتر هر 6 ساعت و برای کودکان 6 – 12 سال، 5 میلی لیتر هر 6 ساعت تجویز می شود.

راهنمایی در مورد مصرف کپسول ژلوکاف

· راهنمایی های عمومی برای مصرف صحیح دارو: – ژلوکاف برای بیماری فعلی شما تجویز شده است. لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران خودداری نمایید. – ژلوکاف را در فواصل زمانی منظم میل نموده و دوره درمان را کامل کنید. – کپسول را با یک لیوان آب و بدون جویدن میل نمایید. – اگر یک نوبت دارو را فراموش کردید، در اولین فرصت آن را میل کنید، ولی اگر زمان مصرف بعدی رسیده باشد دوز تجویز شده را مصرف کرده و از دو برابر کردن مقدار مصرف خودداری نمائید . – بیشتر از مقدار توصیه شده پزشک مصرف نکنید، زیرا امکان وابستگی به دارو وجود دارد. – مصرف این دارو در کودکان زیر 6 سال توصیه نمی شود. · قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید: – در صورت حساسیت به دکسترومتورفان – در صورت حساسیت به مواد محافظ، رنگ و ژلاتین – در صورت حساسیت به داروهای دیگر خصوصا” داروهای مضعفCNS،مهارکننده های MAO، آمیودارون،فلوکستین، ترانیل سیپرومین،کینیدین – در صورت مصرف دخانیات – در صورت ابتلا به بیماری آسم یا فشار خون بالا ،برونشیت مزمن،سرفه خلط دار، آمفیزم،اختلال در عملکرد کبدو ضعف تنفسی. – مصرف دخانیات در افرادی که از این دارو استفاده می کنند بدلیل مهار رفلکس سرفه ممکن است باعث احتباس خلط شود.

کپسول ژلوکاف و مشورت با پزشک

· در طول دوره درمان در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید: – اگر بعد از 7 روز استفاده از دارو سرفه ادامه داشته باشد. – اگر بیشتر از دو روز گلودرد ادامه داشته باشد. – در صورت تب شدید – در صورت حساسیت وبثورات جلدی – در صورت ادامه سردرد همراه با سرفه

کپسول ژلوکاف در بارداری و شیردهی

مطالعات کافی و کنترل شده در انسان انجام نشده است . این دارو جزو گروه c می باشد و لذا مصرف آن در دوران حاملگی باید زیر نظر پزشک متخصص انجام گیرد.ترشح دکسترومتورفان در شیر مادرمشخص نبوده ولی عوارضی در انسان ثبت نگردیده است.

مسمومیت با کپسول ژلوکاف

– در صورت مصرف بیش از مقدار تجویز شده و یا در صورت مصرف اتفاقی توسط کودکان زیر 12 سال ، درمان را متوقف و بیمار را سریعا به مراکز درمانی انتقال دهید. علائم مسمومیت شامل اختلالات رفتاری ، اختلال بینایی ، کوما ، اغتشاش شعور، خواب آلودگی و سرگیجه ، ضعف تنفسی ، تهوع یا استفراغ شدید ، هیجان ، بیقراری ، عصبانیت ، احتباس ادرار می باشد . – وابستگی روانی و سوء استفاده از دکسترومتورفان، به ندرت ممکن است در مصرف طولانی مدت با مقادیر زیاد اتفاق افتد.

سرفه چیست

سرفه نوعی واکنش دفاعی بدن (رفلکس) به مواد محرک تنفسی یا آلودگی هوا یا برای دفع ترشحات در هنگام بیماری است. مکانیسم سرفه خروج سریع هوای بازدمی بر اثر انقباض عضلات تنفسی است.

مکانیسم و درمان سرفه چیست

برخی از علل سرفه عبارتند از: عفونت، ریفلاکس معده‌ای مروی، آلودگی هوا، سینوزیت، حساسیت، جسم خارجی، علل روانی.  سرفه به صورت ارادی یا رفلکسی ایجاد می‌شود. هر رفلکس دفاعی دارای مسیرهای آوران و وابران است. قسمت آوران رفلکس سرفه شامل گیرنده‌هایی از اعصاب حسی اعصاب سه قلو، زبانی – حلقی، حنجره‌ای فوقانی و عصب واگ است. قسمت وابران سرفه شامل عصب راجعه حنجره‌ای و اعصاب نخاعی است. سرفه با یک دم عمیق آغاز شده و با بسته شدن گلوت، شل شدن پرده دیافراگم و انقباض ماهیچه‌ای در برابر گلوت بسته شده، دنبال می‌شود. این امر سبب بالارفتن فشار داخل قفسه سینه شده و در اثر فشار مثبت قفسه سینه، نای تنگ می‌شود. ناگهان گلوت باز شده و به علت اختلاف فشار موجود میان مجاری هوایی و اتمسفر و نیز تنگ شدن نای، میزان زیادی از جریان هوا به سرعت از نای خارج می‌شود. این نیروها سبب می‌شوند تا ترشحات مخاطی و اجسام خارجی، از ریه به بیرون رانده شوند. درمان قطعی سرفه، به تشخیص علت بیماری زمینه‌ای و سپس شروع درمان اختصاصی بستگی دارد. حذف عامل محرک خارجی یا عامل تشدید کننده داخلی در صورت تشخیص مفید خواهد بود. سایر ملاحظات درمانی عبارتند از درمان عفونتهای اختصاصی دستگاه تنفسی، مصرف گشاد کننده‌های برونشها در شرایط انسداد برگشت‌پذیر مجاری هوایی مانند آسم، فیزیوتراپی قفسه سینه به منظور افزایش پاکسازی ترشحات در بیماران دچار برونشکتازی و آسپیراسیون تنفسی و درمان تومورهای داخل برونشی یا بیماری بینابینی ریه. درمان علامتی سرفه (مثلاً در اثر سرماخوردگی ساده) با داروهایی نظیر اکسپکتورانت، دکسترومتورفان، کدئین، دیفن هیدرامین کامپاند و کلوبوتینول می‌باشد. البته لازم به ذکر است که درمان علامتی سرفه، بدون نظر پزشک توصیه نمی شود. برای درمان طبیعی سرفه روش‌های زیر پیشنهاد شده‌است: 1- نوشیدن شربت عسل و آب لیمو 2- نوشیدن ترکیب 1/4 قاشق چای‌خوری فلفل قرمز، 1/4 قاشق چای‌خوری زنجبیل زمینی، 1 قاشق غذاخوری عسل، 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب و 2 قاشق غذاخوری آب. 3- جوشاندن مقداری آب با 2 حبه سیر و 1 قاشق پونه کوهی. ریختن آن در یک فنجان و اضافه کردن 1 قاشق غذاخوری عسل .نمک به عنوان یک عامل ضد التهاب از زمان های بسیار دور استفاده می شود؛ در واقع، طومارهای پاپیروس مصر حاوی دستور العمل های استفاده از نمک است. جراحان دندان پزشک هنوز توصیه می کنند که پس از جراحی برای جلوگیری از عفونت و ترویج درمان سریع تر ، محلول نمک را قرقره کنند. وقتی محلول نمک قرقره می کنید، افزایش موقت پ هاش باعث می شود باکتری ها زنده بماند. برای درست کردن محلول ضد عفونی کننده که گلوی ملتهب ، سرفه را تسکین می دهد، تنها یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب ولرم حل کنید . ایده این است که محلول ایزوتونیک به دست آورید – شبیه مایعات بافت در غلظت نمک – به طوری که غشا مخاطی را در حفره دهانی تحریک نکند. آب نمک بلافاصله درد گلو را تسکین می دهد ، چه به خاطر گلودرد میکروبی ، ورم لوزه یا سرما و آلرژی شایع. اثر ضد التهابی قرقره آب نمک اغلب چند ساعت طول می کشد، اما هر چه محلول را در تماس با بافت های گلو داشته باشید، بهتر است. بنابراین سرتان را عقب بگیرید و تکانی خوب به آن بدهید و این روند را چند بار در روز تکرار کنید.

بیشتر بخوانید : کپسول فارماتون ♥ کپسول فلوکستین ♥ کپسول ژری لاکت ♥ کپسول سلبرکسکپسول سرکه سیب

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 12 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.