خاصیت ضد میکروبی آویشن

خاصیت ضد میکروبی آویشن

خاصیت ضد میکروبی آویشن خواص آویشن,فواید آویشن,آویشن درمانی,خاصیت آویشن,خواص آویشن درمانی,خواص آویشن برای پوست,خواص آویشن برای مو,خواص آویشن برای جوانی,خواص آویشن برای بارداری,خواص خوردن آویشن,فواید آویشن خام,فواید آویشن پخته

همه چیز درباره ی بیماری روماتیسم و علائم این بیماری

همه چیز درباره ی بیماری روماتیسم و علائم این بیماری

همه چیز درباره ی بیماری روماتیسم و علائم این بیماری همه چیز درباره ی بیماری روماتیسم و علائم این بیماری روماتیسم چیست؟اهمیت تشخیص زودرس رماتیسم مفصلی چیست و راه های تشخیص این …

دیازپام ؛ عوارض و دوز قرص دیازپام برای کودکان و بزرگسالان

دیازپام ؛ عوارض و دوز قرص دیازپام برای کودکان و بزرگسالان

دیازپام در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد دیازپام 5 و 10 صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. دیازپام که با نام تجاری والیوم …

اوریون

اوریون ،اوریون در بارداری،اوریون چیست،اوریون در بزرگسالان،اوریون در کودکان،اوریون و نازایی،اوریون بیضه،اوریون در نوزادان،اوریون در بارداری،عوارض اوریون در بارداری،بیماری اوریون در بارداری،درمان اوریون در بارداری،خطر اوریون در بارداری،خطرات اوریون در بارداری،واکسن اوریون در بارداری

اوریون ،اوریون در بارداری،اوریون چیست،اوریون در بزرگسالان،اوریون در کودکان

اوریون، گوشک یا بناریشک یک بیماری ویروسی توسط ویروس اوریون است که معمولاً کودکان را مبتلا می‌کند. تظاهر اصلی و عمده این بیماری التهاب غده بناگوشی است، ولی ممکن است این عفونت به غده‌های دیگر، مانند لوزالمعده، مغز، بیضه و تخمدان هم گسترش یابد. این بیماری یک عفونت واگیردار است.علائم این بیماری شامل سردرد، تب، تورم غدد لنفاوی، و آبریزش بینی و چشم است. در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد توریون صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

اوریون چیست

این بیماری یک بیماری عفونی دوران کودکی است که بیشتر کودکان بالای دو سال را مبتلا می‌سازد. این بیماری توسط یک ویروس ایجاد می‌شود و دوره کمون آن ۱۴ تا ۲۱ روز است. ممکن است یک یا دو روز پیش از شروع علائم عمده، کودک دچار بدحالی عمومی شود، سپس غدد بزاقی در ناحیه بناگوش و زیر چانه متورم می‌شوند، این علامت می‌تواند همراه تب دیده شود. تورم ممکن است نخست باعث اشکال در بلعیدن شود. همچنین ممکن است به علت توقف ترشح بزاق از غدد بزاقی، خشکی دهان وجود داشته باشد. تورم بیضه‌ها یا تخمدان در موارد نادر دیده می‌شود، علی‌رغم این علائم، اوریون یک بیماری کم خطر است، با این حال اگر قبل، در طی یا بعد از تورم غدد بزاقی کودک دچار درد و سفتی گردن شود، علامت بروز مننژیت ناشی از اوریون است که می‌تواند خطرناک باشد.

ویروس عامل اوریون

این بیماری یک بیماری ویروسی است که توسط یک پارامیکسو ویروس که یکی از اعضای خانواده روبلا ویروس است، ایجاد می شود. متوسط دوره نهفتگی بیماری (کمون) ۱۶ تا ۱۸ روز با دامنه ای بین ۱۲ تا ۲۵ روز است.

تاریخچه اوریون

از بیماری اوریون در اسناد تاریخی مربوط به سالهای مختلف نام برده شده است. نام دیگر این بیماری گوشک است؛ زیرا غده های بناگوشی ملتهب و چرکی می شود.

علت بیماری اوریون

اوریون یک بیماری عفونی غدد بزاقی است که به علت نوعی ویروس خاص بوجود می آید. غدد بزاقی بنا گوشی که در جلو و پایین هر دو گوش قرار دارد معمولاً بیشتر از هر غده دیگری به طور آشکار به این عفونت مبتلا می شود. گاهی اوقات غدد بزاقی دیگری که زیر گونه و زبان قرار دارد نیز عفونی می شود. این بیماری از طریق ترشحات عفونی بینی و دهان فرد مبتلا به دیگران سرایت می کند. کودکان چند روز قبل از ظهور علائم آشکار اوریون به عفونت مبتلا می شوند. دوره نهفتگی بیماری بین 14 تا 21 روز است. عفونت چندین روز پس از آشکار شدن تورم غدد به دیگران سرایت می کند. کودکی که یک بار به اوریون مبتلا شود برای تمام عمر نسبت به آن ایمن خواهد بود.

اوریون ،اوریون در بارداری،اوریون چیست،اوریون در بزرگسالان،اوریون در کودکان

عوارض اوریون

۱- تورم مغز و پرده‌های مغز: این عارضه شایع‌ترین عارضه بیماری اوریون می‌باشد. اگر کودک در هنگام بیماری یا پس از بهبود دچار تب، سردرد، استفراغ، تحریک پذیری و سفتی گردن شود به این معنا است که در نتیجه هجوم ویروس به مغز دچار تورم پرده‌های مغز یا خود مغز شده است. کودک باید در بیمارستان بستری گردد. آنسفالیت یا مننژیت ممکن است منجر به ناشنوایی دائم گردد. ۲- ورم بیضه‌ها: گاهی پسران در سن بلوغ دچار تورم بیضه‌ها می‌شوند که حدود یک هفته پس از شروع اوریون رخ می‌دهد. این عارضه در سنین ۱۴ تا ۳۵ سالگی به وجود می‌آید و در سنین قبل از بلوغ نادر است. تورم یک یا هر دو بیضه موجب تب و لرز و درد بیضه‌ها می‌گردد. عقیم شدن به دنبال تورم بیضه‌ها بسیار نادر است.

نشانه های اوریون

بیماری اوریون معمولاً با نشانه‌هایش که گونه‌های پف‌کرده شناخته‌شده و شکم متورم شده است که این بیماری سبب‌ساز آن است، شناخته می‌شود. این ناشی ازالتهاب غدد بزاق است. اوریون معمولاً شامل درد، حساسیت و تورم در یک یا هر دو غدد بزاق باروتید (قسمت چانه و فک) است. تورم در ابتدا در قسمت پایین گوش دیده می‌شود. پس‌ازآن، در پوست و بافت‌های نرم و صورت و گردن گسترش می‌یابد و به سمت پایین حرکت می‌کند. تورم معمولاً در ۱ تا ۳ روز افزایش می‌یابد و سپس در هفته بعد کاهش می‌یابد. بافت تورم زاویه گوش را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همان‌طور که تورم بدتر می‌شود، زاویه‌ی فک پایین زیر گوش دیگر قابل‌مشاهده نیست. یک تورم باروتید ممکن است قبل از دیگری به وجود آید و در ۲۵٪ از بیماران تنها یک‌طرف متورم می‌شود. سایر غدد بزاقی (زیر جمجمه و زیر زبان) زیر کف دهان نیز ممکن است در بروز این بیماری متورم شوند، اما این موارد کمتر (۱۰٪) است. علائم غیراختصاصی ممکن است چند روز بعد از تورم باروتید، ازجمله تب پایین که ممکن است ۳ تا ۴ روز طول بکشد، میا لژی، بی‌اشتهایی، ناخوشی و سردرد. تب ۳ تا ۴ روز ممکن است ادامه یابد. عارضه Parotitis حداقل ۲ روز طول می‌کشد، اما ممکن است بیش از ۱۰ روز طول بکشد. بااین‌حال، عفونت ناشی از ویروس روبلا ممکن است تنها علائم غیراختصاصی یا ابتدا تنفسی داشته باشد یا ممکن است در کل بدون علامت باشد. عفونت اوریون اغلب با تورم غدد لنفاوی گردن اشتباه گرفته می‌شود. تورم گره لنفاوی می‌تواند به‌وسیله مرزهای مشخصی از گره‌های لنفاوی، موقعیت آن‌ها در پشت زاویه استخوان فک و یا زاویه‌ی فک که از ویژگی‌های اوریون است، متفاوت باشد. افرادی که مبتلابه اوریون هستند، اغلب بیشتر چند روز قبل و بعد از ابتلا به Parotitis توانایی انتقال عفونت را دارند.

فصل شیوع اوریون

علل شایع ابتلا، اواخر زمستان و اوایل بهار می‌باشد که البته در صورت ایجاد اپیدمی، بیماری در تمامی فصول سال دیده می‌شود.

اوریون ،اوریون در بارداری،اوریون چیست،اوریون در بزرگسالان،اوریون در کودکان

درمان اوریون

بیماری درمان اختصاصی ندارد ولی اقداماتی که شما می‌توانید برای کمک به کودک انجام دهید: ۱- نخست درجه حرارت بدن را کنترل کنید و اگر حرارت بالا بود تب را پایین بیاورید. ۲- از غذاهای مایع مثل شیر، سوپ یا ماست برای کودک استفاده کنید تا بلع غذا آسانتر بشود. ۳- برای برطرف کردن خشکی دهان، مایعات فراوان به کودک بدهید و در صورت وجود مشکل در نوشیدن از نی استفاده کنید. ۴- یک کیسه آب گرم را در یک حوله پیچیده و آن را روی موضع درد قرار دهید. ۵- برای تأیید تشخیص با پزشک مشورت کنید. همچنین در صورت بدتر شدن بیماری پس از گذشت ۱۰ روز و وجود سردرد یا سفتی گردن حتماً با پزشک تماس بگیرید. اقداماتی که پزشک انجام می‌دهد: – هیچ درمان خاصی برای اوریون وجود ندارد، پزشک شما ممکن است توصیه کند که تا ۵ روز پس از بین رفتن تورم غدد بزاقی، از رفتن کودک به مدرسه جلوگیری کنید؛ اگر بیضه‌ها متورم و دردناک هستند، ممکن است پزشک استراحت مطلق و استامینوفن توصیه کند تا تورم از بین برود.

شایع ترین نشانه ای اوریون

تب

سردرد

دردهای عضلانی

خستگی

از دست دادن اشتها

تورم یک یا دوطرفه غدد بزاقی بناگوشی زیر گوش یک یا دو طرف (parotitis)

علائم معمولاً به مدت ۱۶-۱۸ روز پس از عفونت ظاهر می‌شوند، اما این دوره کمون می‌تواند بین ۱۲ تا ۲۵ روز پس از عفونت باشد. برخی از افرادی که به اوریون مبتلا می‌شوند علائم بسیار خفیف یا بدون علائم دارند و اغلب آن‌ها نمی‌دانند که این بیماری رادارند. اکثر افراد مبتلابه این بیماری به‌طور کامل در چند هفته بهبود می‌یابند.

بیماری های ثانویه اوریون

بیماری اوریون هرچند به ندرت اما ممکن است مغز را درگیر کند. اوریون همچنین ممکن است باعث تورم تخمدان شود و درنوجوانان و جوانان پسر بیضه ها را درگیر کند و تاثیراتی احتمالی در ناباروری اینگونه افراد برجای بگذارد. اگر قبل، در طی و یا بعد از تورم غدد بزاقی کودک دچار درد و سفتی گردن شود علامت بروز مننژیت ناشی از اوریون است که می تواند خطرناک باشد. فردی که به اوریون مبتلا می شود به طور دائم در مقابل این بیماری ایمنی پیدا می کند. مننژیت عارضه نادر (۲در۱۰۰مورد) دیگری است که معمولا طی روزهای ۳-۱۰ بیماری عارض می گردد و بیمار دچار سردرد ـ استفراغ ـ سفتی گردن می شود. اگرچه در مقایسه با مننژیت های دیگر خوش خیم تر است ولی در هر حال نیازمند مراقبت های ویژه است. ناشنوایی یکی از عوارض مهم بیماری که با احتمال شیوع نیازمند توجه ویژه است و لازم است تست شنوایی از بیماران به عمل آید. پانکراتیت هم عارضه دیگری است که طی بیماری ممکن است ویروس پانکراس را درگیر کند. در این حالت کودک دچار درد شکمی و استفراغ های مکرر می شود. معمولا این عارضه با اقدامات حمایتی برطرف می شود. از دیگر عوارض نادر بیماری گرفتاری قلب (میوکاردیت) وگرفتاری کلیه است.

اوریون ،اوریون در بارداری،اوریون چیست،اوریون در بزرگسالان،اوریون در کودکان

راههای انتقال اوریون

• این بیماری ، یک بیماری مسری است که توسط یک ویروس ایجادمی شود و از طریق بزاق یا مخاط از دهان، بینی یا گلو گسترش می‌یابد. یک فرد آلوده می‌تواند ویروس را از این طریق انتشار دهد • سرفه، عطسه یا صحبت کردن • به اشتراک‌گذاری اقلام شخصی، مانند فنجان و یا غذا خوردن با دیگران و… • لمس اشیاء یا سطوح غیر ایمن با دست‌های نشسته که سپس توسط دیگران لمس می‌شوند. • این بیماری قبل از اینکه غدد بزاقی شروع به رشد کنند و تا پنج روز پس از شروع تورم، شروع شود، به طرز فراوان ای گسترش می‌یابد.

پیشگیری از اوریون

واکسن MMR می‌تواند مانع از بروز این بیماری شود. این واکسن افراد دریافت‌کننده این واکسن را در برابر سه بیماری محافظت می‌شود: سرخک، اوریون و سرخجه. CDC توصیه می‌کند که کودکان واکسن MMR را دریافت کنند، شروع اولین دوز در ۱۲ ماهگی و دوز دوم در ۱۸ ماهگی است. نوجوانان و بزرگ‌سالان نیز باید در مورد واکسیناسیون MMR خود به‌روز باشند و در صورت عدم دریافت آن را دریافت کنند. واکسن MMR بسیار ایمن و مؤثر است. واکسن MMR زمانی که یک فرد دو دز از این واکسن را دریافت می‌کند، دارای حدود ۸۸٪ (محدوده: ۶۶-۹۵٪) اثربخشی است و یک دوز دارای حدود ۷۸٪ (محدوده: ۴۹٪ -۹۲٪) اثربخشی است. کودکان همچنین ممکن است واکسن MMR را دریافت کنند که از سرخک، اوریون، سرخجه و واریسلا زوستر (آبله‌مرغان) محافظت می‌کند. این واکسن تنها برای استفاده در کودکان ۱۲ ماهه تا ۱۲ ساله مجاز است. پیش از برنامه واکسیناسیون ایالات‌متحده در سال ۱۹۶۷، اوریون یک بیماری جهانی از دوران کودکی بود. از زمان پیش از واکسیناسیون، موارد ثبت‌شده در ایالات‌متحده بیش از ۹۹ درصد کاهش داشته است. بیماران سرپایی هنوز هم در جوامع بسیار واکسینه شده در ایالات‌متحده، به‌ویژه در مکان‌هایی که کودکان و یا بقیه افراد دارای ارتباط نزدیکی هستند مانند مدارس، کالج‌ها و اردوگاه‌ها رخ می‌دهد. بااین‌حال، پوشش بالای واکسیناسیون به محدود کردن اندازه، مدت‌زمان و کاهش گسترش شیوع این بیماری کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید : سرخکسرخجهآبله مرغان

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 30 خرداد 1397

48 دیدگاه

  • مائده فوریه 2017 در 12:11

    اوریون، گوشک یا بناریشک یک بیماری ویروسی توسط ویروس اوریون است که معمولاً کودکان را مبتلا می‌کند. تظاهر اصلی و عمده این بیماری التهاب غده بناگوشی است، ولی ممکن است این عفونت به غده‌های دیگر، مانند لوزالمعده، مغز، بیضه و تخمدان هم گسترش یابد. این بیماری یک عفونت واگیردار است علائم اوریون شامل سردرد، تب، تورم غدد لنفاوی، و آبریزش بینی و چشم است.

  • ستایش فوریه 2017 در 12:11

    اوریون یک بیماری عفونی دوران کودکی است که بیشتر کودکان بالای دو سال را مبتلا می‌سازد. این بیماری توسط یک ویروس ایجاد می‌شود و دوره کمون آن ۱۴ تا ۲۱ روز است. ممکن است یک یا دو روز پیش از شروع علائم عمده، کودک دچار بدحالی عمومی شود، سپس غدد بزاقی در ناحیه بناگوش و زیر چانه متورم می‌شوند، این علامت می‌تواند همراه تب دیده شود. تورم ممکن است نخست در یک طرف صورت ایجاد شده و سپس طرف دیگر را درگیر سازد و یا این که همزمان در هر دو طرف بروز کند

  • اشکان فوریه 2017 در 12:12

    تورم غدد بزاقی سبب درد هنگام بلعیدن می‌شود. همچنین ممکن است به علت توقف ترشح بزاق از غدد بزاقی، خشکی دهان وجود داشته باشد.

  • یاسمین فوریه 2017 در 12:12

    تورم بیضه‌ها یا تخمدان در موارد نادر دیده می‌شود، علی‌رغم این علائم، اوریون یک بیماری کم خطر است، با این حال اگر قبل، در طی و یا بعد از تورم غدد بزاقی کودک دچار درد و سفتی گردن شود، علامت بروز مننژیت ناشی از اوریون است که می‌تواند خطرناک باشد.

  • ثریا فوریه 2017 در 12:12

    تورم مغز و پرده‌های مغز: این عارضه شایع‌ترین عارضه بیماری اوریون می‌باشد. اگر کودک در هنگام بیماری یا پس از بهبود دچار تب، سردرد، استفراغ، تحریک پذیری و سفتی گردن شود به این معنا است که در نتیجه هجوم ویروس به مغز دچار تورم پرده‌های مغز یا خود مغز شده است. کودک باید در بیمارستان بستری گردد. آنسفالیت یا مننژیت ممکن است منجر به ناشنوایی دائم گردد.

  • فرانک فوریه 2017 در 12:12

    ورم بیضه‌ها: گاهی پسران در سن بلوغ دچار تورم بیضه‌ها می‌شوند که حدود یک هفته پس از شروع اوریون رخ می‌دهد. این عارضه در سنین ۱۴ تا ۳۵ سالگی به وجود می‌آید و در سنین قبل از بلوغ نادر است. تورم یک یا هر دو بیضه موجب تب و لرز و درد بیضه‌ها می‌گردد. عقیم شدن به دنبال تورم بیضه‌ها بسیار نادر است.

  • کاملیا فوریه 2017 در 12:13

    بیماری درمان اختصاصی ندارد ولی اقداماتی که شما می‌توانید برای کمک به کودک انجام دهید:

    ۱- نخست درجه حرارت بدن را کنترل کنید و اگر حرارت بالا بود تب را پایین بیاورید.

    ۲- از غذاهای مایع مثل شیر، سوپ و یا ماست برای کودک استفاده کنید تا بلع غذا آسانتر بشود.

    ۳- برای برطرف کردن خشکی دهان، مایعات فراوان به کودک بدهید و در صورت وجود مشکل در نوشیدن از نی استفاده کنید.

    ۴- یک کیسه آب گرم را در یک حوله پیچیده و آن را روی موضع درد قرار دهید.

    ۵- برای تأیید تشخیص با پزشک مشورت کنید. همچنین در صورت بدتر شدن بیماری پس از گذشت ۱۰ روز و وجود سردرد یا سفتی گردن حتماً با پزشک تماس بگیرید.

    اقداماتی که پزشک انجام می‌دهد: – هیچ درمان خاصی برای اوریون وجود ندارد، پزشک شما ممکن است توصیه کند که تا ۵ روز پس از بین رفتن تورم غدد بزاقی، از رفتن کودک به مدرسه جلوگیری کنید؛ اگر بیضه‌ها متورم و دردناک هستند، ممکن است پزشک استراحت مطلق و استامینوفن توصیه کند تا تورم از بین برود.

  • احمدعلی فوریه 2017 در 12:13

    کارگروه پزشکی پرتال جامع وتخصصی کودک: انتقال بیماری بیشتر از طریق تماس مستقیم با بزاق دهان مثلا با بوسیدن بیمار یا از طریق تنفس هوای آلوده به ویروس ناشی از سرفه‌های بیمار است.

  • رضا فوریه 2017 در 12:13

    کارگروه پزشکی پرتال جامع وتخصصی کودک: انتقال بیماری بیشتر از طریق تماس مستقیم با بزاق دهان مثلا با بوسیدن بیمار یا از طریق تنفس هوای آلوده به ویروس ناشی از سرفه‌های بیمار است.

  • فرانک فوریه 2017 در 12:13

    اوریون یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در برخی نقاط جهان است، لذا پیشگیری از بروز بیماری، تشخیص به موقع بیماری و مراقبت صحیح از بیمار، در سپری شدن سیر طبیعی بیماری بدون ابتلا به عوارض خطرناک احتمالی از اهمیت خاصی برخوردار است.

  • شیرین فوریه 2017 در 12:14

    بیماری های ویروسی در فصل بهار شیوع بیشتری می یابند که علت این امر هنوز ناشناخته باقی مانده و باورهایی از جمله اینکه ویروسها در اثر افزایش درجه حرارت یا ازدحام جمعیت و تماس افراد در این فصل گسترش پیدا می کند نادرست است.

  • صدرا فوریه 2017 در 12:14

    اوریون یکی از بیماری های ویروسی بوده که غدد بزاقی فرد را درگیر کرده و علائم اولیه آن مانند سرماخوردگی خفیف از جمله تب، سردرد، بی قراری، بی اشتهایی، ورم بناگوش و لوزه ها و گوش درد است.

  • دانا فوریه 2017 در 12:14

    بیماری اوریون در سنین 5 تا 10 سال شایعتر است ، این بیماری در کودکان زیر 2 سال اتفاق نمی افتد و در افراد میانسال نیز نادر است.

  • چلچله فوریه 2017 در 12:14

    ویروس بیماری اوریون از طریق بزاق دهان و تنفس منتقل شده و این بیماری 7 تا 8 روز به طول می انجامد.

  • فهیمه فوریه 2017 در 12:14

    اوریون نیازی به درمان و استفاده از دارو ندارد ، در بعضی موارد ممکن است ویروس اوریون باعث مننژیت، ورم لوز المعده و یا اورکیت (ورم بیضه ها) گردد که در این صورت حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه نمود.

  • مائده فوریه 2017 در 12:15

    سردرد شدید همراه با تهوع و استفراغ از نشانه هایی است که باید در بیماری اوریون جدی گرفته شود.

  • ترنج فوریه 2017 در 12:15

    بیمار مبتلا به اوریون نیاز به استراحت دارد باید اتاقی برای بیمار در نظر گرفته شود که ساکت باشد تا بیمار در آرامش استراحت کند. تغذیه مناسب و مقوی در این دوره بسیار حائز اهمیت است. هرچند که بیمار در این دوره با بی‌اشتهایی روبرو است، اما باید سعی کرد با حوصله‌ به او غذا داد تا کمتر دچار ضعف سیستم ایمنی بدن شود و بیماری او تشدید نشود.

  • پریسا فوریه 2017 در 12:15

    دارو‌ها باید با آب فراوان مصرف شود. از غذاهای مایع مثل شیر، سوپ، ماست و… استفاده شود تا بلع غذا آسان‌تر باشد. برای برطرف کردن خشکی‌ دهان مایعات فراوان به بیمار داده شود در صورت وجود مشکل در نوشیدن از نی استفاده شود. پرهیز از مصرف میو‌ه‌ها و غذاهای ترش که منجر به تحریک تولید بزاق می‌شوند ضروری است.

  • هادی فوریه 2017 در 12:15

    از دستگاه بخور و مرطوب کننده فضا برای بهبود سرفه و گلو درد استفاده شود. درجه حرارت بیمار مبتلا به اوریون باید هرچند ساعت یکبار کنترل شود. کودکان تا اتمام دوره سرایت بیماری نباید به مدرسه فرستاده شوند.

  • گلی فوریه 2017 در 12:15

    انتقال بیماری بیشتر از طریق تماس مستقیم با بزاق دهان مثلا با بوسیدن بیمار یا از طریق تنفس هوای آلوده به ویروس ناشی از سرفه‌های بیمار است و یا به طور غیرمستقیم از راه ظروف آلوده به بزاق فرد مبتلا به فرد دیگر منتقل می‌گردد. ویروس از 3-2 روز قبل از تورم تا حدود 9 روز بعد از آن از بزاق دفع می‌گردد. لذا توصیه به خانه ماندن فرد مبتلا و جداسازی ظروف مورد استفاده تا حدود 9 روز پس از شروع علائم بیماری می‌گردد. البته با توجه به دفع ویروس از بزاق قبل از شروع علائم، کنترل کامل بیماری مشکل می‌باشد.

  • رز فوریه 2017 در 12:16

    علل شایع ابتلا، اواخر زمستان و اوایل بهار می‌باشد که البته در صورت ایجاد اپیدمی، بیماری در تمامی فصول سال دیده می‌شود.

  • مریم فوریه 2017 در 12:16

    علائم بیماری 14 تا 21 روز بعد از تماس و معمولا تظاهرات بیماری خود را به صورت سردرد، گلودرد خفیف، تب بالا، کم اشتهایی، خستگی و درد عضلانی نشان می‌دهد. شایع‌ترین تظاهرات بالینی در افراد را تورم غدد بزاقی (بخصوص غدد بزاقی بناگوش)‌ تشکیل می‌‌‌دهد.تورم غدد بزاقی بناگوشی دردناک هستند و جویدن و غذا خوردن (به دلیل ترشح بزاق)‌ مزید بر علت می‌‌شود.

  • سوگند فوریه 2017 در 12:16

    تورم بیضه‌ها (ارکیدیت): این عارضه شایع‌ترین عارضه بیماری در مبتلایان بعد از بلوغ می‌باشد که تا حدود یک سوم افراد بالغ مبتلا به بیماری دچار آن می‌شوند. این عارضه که با تب بالا، درد شدید بیضه‌ها و تورم و قرمزی کیسه بیضه‌ها همراه است در حدود 10 درصد افراد مبتلا باعث مشکلات نازایی می‌گردد. البته این تصور عامه که فرد مبتلا به بیماری اوریون نباید حرکت کند زیرا ممکن است بیضه‌ها متورم شوند از آنجا منشاء می‌گیرد که این عارضه معمولا حدود 10 روز پس از تورم غدد بزاقی ایجاد می‌شود و لذا آن را به حرکت کردن بیمار نسبت می‌دهند که البته مورد قبول نمی‌باشد.

  • پونه فوریه 2017 در 12:16

    مننژیت: این عارضه شایع‌ترین عارضه اوریون در کودکان می‌باشد به طوری که باعث سردرد، تب شدید و سفتی گردن و استفراغ‌های مقاوم می‌گردد. البته در این کودکان معمولا به محض گرفتن مایع نخاع علائم بیمار کاهش می‌یابد. این عارضه معمولا خوش‌خیم بوده و بدون هیچ عارضه ماندگاری بهبود می‌یابد.

  • ناشناس فوریه 2017 در 12:17

    تورم غده لوزالمعده (پانکراتیت): این عارضه خوش‌خیم و گذرا گاهی باعث درد شدید شکمی همراه با تب، تهوع و استفراغ شدید می‌گردد که البته معمولا علائم بیمار در عرض 2 تا 3 روز فروکش می‌کند.

  • نگار فوریه 2017 در 12:17

    درمان تورم غدد بزاقی در این بیماران محدود به اقدامات علامت درمانی و نگهدارنده می‌باشد که شامل داروی ضد تب و درد مانند استامینوفن یا بروفن و یا استفاده موضعی از کیسه آبگرم و یا سرد بر روی غدد متورم است. بهتر است غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند و یا غذاهای ترش که باعث ترشح زیاد بزاق می‌شوند، استفاده نشود. داروی ضدویروس خاصی در این بیماران کاربرد ندارد؛ زیرا بیماری خود به خود بهبود یابنده است و آن چنانکه واضح است مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان این بیماری هیچ جایگاهی نداشته و عملی غیرمنطقی می‌باشد.

  • توتیا فوریه 2017 در 12:18

    این بیماری در هر سنی می تواند ایجاد شود، ولی شایع ترین سن بروز آن در کودکان 2 تا 12 ساله است . در عین حال، بیماری معمولا با علائمی مثل التهاب ، تورم و درد غدد پاروتید بروز می کند، به طوری که غدد هنگام لمس سفت هستند و دردشان با جویدن یا بلع تشدید می شود.

  • پوریا فوریه 2017 در 12:18

    البته این علائم اوریون بی عارضه است، اما نوع عارضه دار آن با علائمی مثل تب، سردرد، گلودرد، تورم دردناک بیضه ها (پسرها)، درد شکم (دختران) و… همراه خواهد بود.

  • برنا فوریه 2017 در 12:18

    کودک پس از ابتلا به اوریون ، نسبت به آن مصونیت مادام العمر پیدا می کند، اما تا اتمام دوره سرایت بیماری (حدود 9 روز پس از شروع درد) نباید به مدرسه برود.

  • ایمان فوریه 2017 در 12:18

    این درحالی است که حتی بر خلاف تصور عموم نیازی نیست کودک مبتلا به اوریون از افراد دیگر خانواده جدا شود، چون تا پیش از ظاهرشدن علائم ، معمولا بیماری به افراد مستعد سرایت کرده است.

  • شورانگیز فوریه 2017 در 12:19

    هر چند اوریون درصد بسیار کمی از افراد بالغ را مبتلا می کند، اما نباید از عوارض نادر آن مثل ناشنوایی یک طرفه، از دست دادن دائمی شنوایی و ورم لوزالمعده غافل شد. حتی اگر تورم لوزالمعده ایجاد شود، بیمار در نهایت به دیابت مبتلا می شود.

  • شورانگیز فوریه 2017 در 12:19

    از طرفی باید بدانید تورم بیضه که می تواند ناباروری ایجاد کند و همچنین تورم تخمدان که مشکلات خاص خود را به همراه دارد از جمله عوارض بیماری اوریون به حساب می آید.

  • غزال فوریه 2017 در 12:19

    ویروس اوریون روی برخی بافت ها و اعضای بدن اثر می گذارد که از همه مهم تر التهاب سیستم عصبی (که به شکل مننژیت چرکی، اما خوش خیم بروز می کند)، تورم لوزالمعده، التهاب گوش داخلی و التهاب بیضه یا تخمدان هاست، اما معمولا اوریون در بیشتر موارد بدون عارضه خاص پایان می یابد.

  • زهرا فوریه 2017 در 12:19

    ر بیشتر مواقع اوریون بدون ایجاد مشکل خاصی بهبود می یابد، اما در صورت بازگشت تب، بروز سردرد، درد گردن، استفراغ، دردشکم، تغییر رنگ ادرار، درد ناحیه کشاله ران، تورم یا درد بیضه ها، سرگیجه، وزوزگوش و کاهش شنوایی، کودک باید دوباره توسط پزشک معاینه شود.

  • اشکان فوریه 2017 در 12:19

    البته نباید نگرانی بی مورد ایجاد شود، چرا که درگیری بیضه ها در پسربچه ها قبل از سنین نوجوانی بسیار کم بوده و تورم هم معمولا یک طرفه است و با کمی استراحت و مصرف مسکن برطرف می شود.

  • سما فوریه 2017 در 12:20

    بهترین راه جلوگیری از بیماری اوریون، تزریق واکسن است که باید از سوی والدین جدی گرفته شود

  • شهاب فوریه 2017 در 12:20

    گاهی عفونت حلق یا گوش، آبسه های مختلف مثل آبسه های شدید دندان، سنگ غده بزاقی یا عوارض برخی داروها باعث بزرگ شدن غدد بزاقی می شوند و ممکن است به اشتباه اوریون تشخیص داده شوند. بنابراین با بروز هر گونه تورم در ناحیه گلو و در نهایت برای تشخیص اوریون، حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • افسر فوریه 2017 در 12:20

    در بیشتر مواقع بیماری اوریون مانند سرماخوردگی های خفیف، بدون دخالت دارویی خاصی درمان می شود، اما گاهی اوقات پزشک علاوه بر استراحت، مصرف تب بر و مسکن را توصیه می کند. همچنین والدین نباید به طور خودسرانه به کودک آنتی بیوتیک بدهند چون نه تنها بی فایده است، بلکه مقاومت بدن نسبت به این دارو را افزایش می دهد و در صورتی که کودک در آینده نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشد، دارو کارایی لازم را نخواهد داشت.

  • افسانه فوریه 2017 در 12:20

    از طرفی پرهیز غذایی خاصی لازم نیست، اما بهتر است غذاها یا آبمیوه های ترش در این دوره مصرف نشود. استفاده از کمپرس گرم یا سرد هم بسته به تشخیص پزشک می تواند شدت درد را کاهش دهد.

  • احمدعلی فوریه 2017 در 12:21

    واکسن اوریون همراه با واکسن سرخک و سرخجه در مجموعه ای به نام MMR به کودکان تزریق می شود.

    به همین دلیل هم بهترین راه کنترل بیماری اوریون تزریق واکسن است که باید از سوی والدین جدی گرفته شود، اما پیشگیری دیگری به دلیل دوره نهفتگی بیماری مطرح نیست.

    فصول ابتلا به اوریون بهار و زمستان است.

  • دانا فوریه 2017 در 12:21

    دو سوم موارد این بیماری معمولا با بزرگی و ورم ناحیه بناگوشی یک طرف شروع می شود که بعد از حدود 24 ساعت علایم دیگری مثل تب، سردرد، بی قراری، بی اشتهایی و گوش درد نیز اضافه می شوند.

    ویروس بیماری اوریون ممکن است باعث ورم پانکراس (پانکراتیت) یا مننژیت و یا ورم و التهاب بیضه (اورکیت) شود.

  • یگانه فوریه 2017 در 12:21

    یکی از عوارض خطرناک اوریون برای پسران، عقیمی است.

    یک چهارم بیماران مذکر بالغ مبتلا به اوریون دچار اورکیت می شوند که در موارد بسیار اندکی هر دو بیضه گرفتار می شوند که در چنین صورتی ممکن است منجر به عقیمی شود.

  • کاملیا فوریه 2017 در 12:21

    عارضه خطرناک ولی کم در بیماری اوریون از دست دادن دائمی شنوایی است که معمولا فقط یک گوش را درگیر می کند. این کاهش شنوایی به طور ناگهانی شروع شده و با سرگیجه، وزوز گوش، عدم تعادل و استفراغ همراه است.

    ویروس اوریون از چند روز قبل از تورم بناگوش تا دو هفته بعد ازآن در بزاق فرد مبتلا وجود دارد. لذا قبل از بروز تورم نیز فرد بیمار می تواند افراد سالم را مبتلا کند.

  • شورانگیز فوریه 2017 در 12:22

    سلام خسته نباشین ببخشید من سی سالمه الان پنج روزه اوریون گرفتم و دکتر بهم دیفن هیدرامین و آموکسی کلاو داده ولی هنوز خوب نشدم و موقع خوردن درد شدیدی دارم . این بیماری چقد طول میکشه و چه راهی واسه درمانش انجام بدم . ممنون

  • نفیسه فوریه 2017 در 12:22

    بیماری اوریون با نامهای دیگر گوشک، پاروتیدیت عفونی (Parotitis) شناخته میشود.تا سال 1988 اوریون در کشور بریتانیا یک بیماری قابل توجه محسوب نمیشد؛ به این دلیل آمار دقیقی از کودکان مبتلا به بیماری اوریون در دسترس نیست. با وجود این، گزارش های بیمارستان ها نشان می دهد که هر ساله حدود 1200 کودک به علت ابتلا به اوریون یا یکی از عوارض آن در بیمارستانهای انگلستان و ولز بستری شده اند.

  • فرخنده فوریه 2017 در 12:23

    اوریون یک بیماری عفونی غدد بزاقی است که به علت نوعی ویروس خاص بوجود می آید. غدد بزاقی بنا گوشی که در جلو و پایین هر دو گوش قرار دارد معمولاً بیشتر از هر غده دیگری به طور آشکار به این عفونت مبتلا می شود. گاهی اوقات غدد بزاقی دیگری که زیر گونه و زبان قرار دارد نیز عفونی می شود.

    این بیماری از طریق ترشحات عفونی بینی و دهان فرد مبتلا به دیگران سرایت می کند. کودکان چند روز قبل از ظهور علائم آشکار اوریون به عفونت مبتلا می شوند. دوره نهفتگی بیماری بین 14 تا 21 روز است. عفونت چندین روز پس از آشکار شدن تورم غدد به دیگران سرایت می کند. کودکی که یک بار به اوریون مبتلا شود برای تمام عمر نسبت به آن ایمن خواهد بود.

  • فرهاد فوریه 2017 در 12:23

    خوردن و آشامیدن در دورانی که بیماری اوریون شدید است احتمالاً درد زیادی در غدد مبتلا ایجاد می کند. خشکی دهان نیز از عوارض این بیماری است و به این خاطر بوجود می آید که غدد بزاقی متورم شده بزاق کمتری ترشح می کند.

  • صدرا فوریه 2017 در 12:24

    خوردن و آشامیدن در دورانی که بیماری اوریون شدید است احتمالاً درد زیادی در غدد مبتلا ایجاد می کند. خشکی دهان نیز از عوارض این بیماری است و به این خاطر بوجود می آید که غدد بزاقی متورم شده بزاق کمتری ترشح می کند.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.