طریقه و بهترین زمان مصرف قرص وگادول قرمز چیست

طریقه و بهترین زمان مصرف قرص وگادول قرمز چیست

قرص وگادول قرص وگادول ,قرص وگادول قرمز,قرص وگادول زرد,قرص وگادول در داروخانه,قرص وگادول طریقه مصرف,قرص وگادول چیست,قرص وگادول زرد رنگ توضیحاتی در مورد قرص وگادول قرص تاخیری وگادول به عنوان یک داروی …

عوارض و نحوه مصرف قرص معده در دوران بارداری

عوارض و نحوه مصرف قرص معده در دوران بارداری

قرص معده قرص معده درد ,قرص معده درد در بارداری,قرص معده درد چیست,قرص معده درد رانیتیدین,قرص معده درد قوی,قرص برای معده درد عصبی,قرص برای معده درد در این مطلب از سایت جسارت …

علائم و درمان درد کلیه راست و پچ در اثر سرما و بارداری

علائم و درمان درد کلیه راست و پچ در اثر سرما و بارداری

درد کلیه درد کلیه ،درد کلیه چپ،درد کلیه راست،درد کلیه ناشی از چیست،درد کلیه چگونه است،درد کلیه نشانه چیست،درد کلیه کجاست،درد کلیه بر اثر سرما،درد کلیه چپ در بارداری،درد کلیه در بارداری،درد …

خشکی دهان

خشکی دهان , خشکی دهان در خواب , خشکی دهان نشانه چیست , خشکی دهان و کبد

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد خشکی دهان و راههای درمان آن صحبت میکنیم امیدواریم این مطلب مورد توجه قرار بگیرد.

توضیحاتی در مورد خشکی دهان

از آنجائیکه خشکی دهان می‌تواند منجر به عفونت و التهاب لثه‌ها شوند، مرطوب نگه داشتن آن امری ضروری است. علائم خشکی دهان؛ احساس خشک شدن دهان، بروز مشکل به هنگام صحبت کردن، ترک خوردگی لب‌ها، خشک شدن زبان و یا گلو، ایجاد زخم در دهان و احساس سوزش در ناحیه‌ی دهان. عوامل؛ مصرف برخی داروها(مثل داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین و ضد احتقاق، داروهای ضد اسهال، شل‌کننده‌های عضلانی، داروهای فشار خون بالا و…)، بالا رفتن سن، درمان‌های پزشکی(مثل شیمی‌درمانی)، آسیب‌های عصبی و ابتلا به برخی بیماری‌ها(مثل دیابت، ایدز و..). درمان خشکی دهان؛ استفاده از دستگاه بخور، کشیدن مقداری آلوئه‌ورا به لثه‌ها و گونه‌ها، نوشیدن چای سبز و دم‌کرده‌ی زنجبیل. پیشگیری از خشک شدن دهان ؛ سالم نگه داشتن دندان‌ها(مسواک زدن حداقل سه بار در شبانه‌روز)، نوشیدن آب، جویدن آدامس بدون قند و اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار(مثل نوشابه، قهوه و…). در صورت طولانی بودن آن باید به پزشک مراجعه کرد. چون ممکن است منجر به بیماری‌های دیگری چون سندروم خشکی، بیماری پارکینسون، افسردگی، اضطراب، بیماری آلزایمر، دردهای مزمن، صدمات عروقی و… شود. خشک شدن دهان شرایطی است که در آن دهان به اندازه کافی بزاق تولید نمیکند،استرس، مصرف دارو،بالا رفتن سن و شیمی درمانی از علائم بروز این شرایط است.  خشکی دهان شرایطی است که در آن دهان به اندازه کافی بزاق تولید نمیکند،استرس، مصرف دارو،بالا رفتن سن و شیمی درمانی از علائم بروز این شرایط است.

خشکی دهان و تنفس دهانی

در افرادی که تنفس دهانی دارند، مشاوره با متخصصان ارتودنسی، گوش، حلق و بینی و متخصص آلرژی برای کنترل وضعیت توصیه می شود.در برخی موارد می توان از محرک های مکانیکی یا گوارشی برای افزایش بزاق استفاده کرد. برای این منظور در روش مکانیکی می توان از ماساژ غدد بزاقی استفاده کرد. برای تحریک گوارشی، ساده ترین راه استفاده از آدامس های بدون قند است. برخی از این آدامس ها توانایی کاهش دادن باکتری ایجادکننده پوسیدگی از قبیل استرپتوکوک موتانس را در بزاق و پلاک دندانی نیز دارند. این مساله می تواند در جلوگیری از ایجاد بیماری های دهان و دندان نیز کمک کننده باشد.در مواردی بیماران می توانند از جایگزین های بزاق مصنوعی یا دهان شویه های مخصوص استفاده کنند. انواع متفاوتی از بزاق های مصنوعی در بازار وجود دارند. تحقیقات بیانگر آن است که دهان شویه هایی که پایه موسینی دارند، نسبت به آنها که دارای پایه کربوکسی متیل سلولز هستند، بهتر عمل می کنند.

درمان های خشکی دهان

در برخی افراد مرطوب کردن دهان با آب سرد یا حفظ قطعه کوچکی از یخ در دهان نیز به اندازه استفاده ازجایگزین های بزاق کمک کننده است. اسپری کردن محیط دهان در شب، مالیدن میزان مختصری از خمیر دندان بچه بر سطوح دندان در شب نیز در مواردی توصیه شده است. این روش ها در مرطوب نگه داشتن بزاق، حفظ تحرک و پاکیزه نگه داشتن مخاط مفید هستند. در مواردی که خشک شدن دهان مرتبط با داروی استفاده شده است، می توان با نظر پزشک نسبت به جایگزینی دارو اقدام کرد.روش دیگر در افزایش میزان بزاق، استفاده از داروست. این داروها با تحریک غدد بزاقی باعث افزایش بزاق می شوند؛ البته این داروها با نظر دندانپزشک تجویز می شوند. بزاق دهان، اثرات غذاهای باقیمانده و همچنین باکتری هایی که از هوا وارد دهان می شوند را پاک می کند. در صورتی که دهان شما خشک باشد، پلاک ها شروع به رشد بر روی دندان ها می کنند. علاوه بر این، به تدریج مشکلات بیشتری نیز برای دندان های شما به وجود می آیند که نهایتاً بوی بد دهان‌ را نیز باعث می شود.تنفس،مصرف برخی دارو ها و بیماری های غدد بزاقی، ممکن است از دلایل خشک شدن دهان باشند. اگر می خواهید دهانی خوشبو داشته باشید، باید مراقب خشک شدن دهان خود باشید. مصرف مایعات -خصوصاً پس از صرف غذا- بسیار توصیه می شود. در صورتی که احساس می کنید، خشک شدن دهان شما غیرعادی است، بهتر است برای معاینه به پزشک و دندانپزشک خود مراجعه کنید.

خشکی دهان چیست

خُشکی دَهان یا زروستومی نوعی بیماری است که در اثر کاهش ترشح بزاق ایجاد می‌شود. از آنجا که بزاق در دهان با داشتن پادزهرها و ایمنو گلوبولین، مواد بافر و خنثی کننده اسید محلول در آب نقش حفاظتی علیه میکروب‌های عامل پوسیدگی دندان و عفونت لثه را دارد، کاهش ترشح آن و خشک شدن دهان منجر به ایجاد پوسیدگی و انواع عفونت در دهان می‌شود. خشک شدن دهان عوامل مختلفی دارد از جمله افزایش سن، نارسائی غدد بزاقی و مصرف برخی داروها و مواد مخدر .

علل خشکی دهان

  خشک شدن دهانشرایطی است که در آن دهان به اندازه کافی بزاق تولید نمیکند،استرس، مصرف دارو،بالا رفتن سن و شیمی درمانی از علائم بروز این شرایط است.

علت خشکی دهان

خشک شدن دهان می تواند دلایل زیادی داشته باشد، اما در زمان خواب دلیل آن خوابیدن با دهان باز یا خرو پف است. خشکی دهان مزمن به خصوص در خواب مسئله‌ای است که باید توسط دندان پزشک متخصص رفع شود. دهان شما به رطوبت نیاز دارد، به خصوص زمانی که خواب هستید این امر اهمیت بیشتری دارد، چون دهان و لثه‌ها قرمز و ملتهب می‌شوند و احتمال عفونت بالا می‌رود. در بلند مدت نیز خشکی دهان در خواب مانع خواب آرام فرد می‌شود.

دلایل خشکی دهان

خشک شدن دهان می‌تواند به دلیل عدم کارکرد صحیح غدد بزاقی ایجاد شود. که با توجه به یکی از علل ایجادکننده، روش‌های درمانی مختلفی برای رفع این حالت وجود دارد. برخی از شایع ترین عوامل خشک شدن دهان عبارتند از: استرس، اختلالات خود ایمنی مانند سندرم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونت‌های باکتریایی و ویروسی. 1. مصرف دارو خشک شدن دهان از عوارض جانبی بیش از ۶۰۰ داروی مختلف است که معروف‌ترین آنها داروهای مربوط به دستگاه گوارش، فشار خون و بیمار‌ی‌های روانی است. 2. بالا رفتن سن وقتی سن بالاتر می‌رود، غدد بزاقی دیگر مانند قبل کار نمی‌کنند و طبیعتا ترشحِ کمتر آنها موجب خشکی دهان می‌شود که یکی از علائم ناخواسته‌ی افزایش سن است. ۳. از دست رفتن آب‌ بدن کمبود آب بدن موجب اختلال در تولید بزاق دهان می‌شود. به نقل از دکتر مسینا، « اکثر مردم تا حدودی با این مشکل روبرو هستند که می‌تواند موجب خشکی دهان یا تشدید آن شود.» ۴. درمان سرطان دکتر جف بارگز می گوید پرتودرمانی و شیمی‌درمانی هر دو موجب خشک شدن دهان می‌شوند. در برخی موارد نیزچندین غده‌ی بزاقی خاص می‌توانند خشکی دهان را تشدید کنند. 5. مشکلات تنفسی مشکلات سینوس‌ها یا تیغه‌ی بینی که بینی را به دو سوراخ چپ و راست تقسیم می‌کند، می‌تواند موجب تنگی نفس شود و نفس کشیدن از راه بینی را سخت کند. نفس کشیدن از راه دهان نیز باعث خشکی دهان می‌شود.

خشکی دهان و مشورت با پزشک

اگر احساس خشکی در دهان‌ دارید، قبل از هر کاری با پزشک‌تان مشورت کنید، ممکن است خشک شدن دهان از علائم یک بیماری باشد، در این صورت پزشک می‌تواند میزان داروها یا نوع آنها را تغییر بدهد. اگر مبتلا به دیابت هستید و قند خون بالایی دارید، احتمالا با خشکی دهان مواجه هستید و پزشک می‌تواند از بزاق مصنوعی برای مرطوب نگهداشتن دهان‌تان استفاده کند یا دارویی برای افزایش ترشح بزاق دهان تجویز نماید.

خشکی دهان و بزاق

بزاق دهان شامل آنزیم‌هایی است که به هضم غذا کمک می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی غدد بزاقی با اختلال مواجه شوند درجویدن ، چشیدن و قورت دادن اثر می‌گذارند. برای اینکه از غذا لذت بیشتری ببرید می‌توانید از سس و یا آبِ گوشت برای مرطوب کردن غذا استفاده کنید. می‌توانید غذا را با کره چرب کنید تا جویدن و قورت دادن آن آسان‌تر شود.

خشکی دهان و مصرف کافئین و الکل

متخصصان می‌گویند مصرف کافئین، الکل و دخانیات باعث خشکی دهان می‌شود. سعی کنید میزان مصرف آنها را کاهش دهید. از نوشیدنی‌های بدون کافئین استفاده کنید. به جای نوشابه از آب گازدار استفاده کنید تا از خشک شدن دهان و کم شدن رطوبت دهان جلوگیری کند. نوشیدن مایعات برای ایجاد سطح خوبی از رطوبت در بدن ضروری است، بنابراین نوشیدن ۸ لیوان آب در طول روز برای بدن ضرورت دارد. به جای مصرف سیگار یا قلیان، آدامس بجوید تا بتوانید این عادات را ترک کنید.

خشکی دهان و رعایت بهداشت

بزاق دهان با خنثی کردن اسید تولید شده توسط باکتری‌های موجود در دهان و پاک کردن باقیمانده‌ی غذا‌ از پوسیدگی و خرابی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. خشکی دهان می‌تواند موجب حساسیت بیشتر نسبت به مشکلات و بیماری های دندان شود. متخصصان دهان و دندان توصیه می‌کنند هر روز از نخ دندان استفاده کنید و بعد از هر غذا با خمیردندان دارای فلوراید مسواک بزنید، از مصرف خمیردندان‌های دارای سولفات لوریل سدیم که یک عامل کف کننده است و ممکن است به لثه‌ها آسیب برساند خودداری کنید. در فواصل زمانی منظم به دندان‌پزشک مراجعه کنید و از او درباره‌ی خواص درمانی فلوراید بپرسید.

خشکی دهان و داروها

استفاده از این داروها باعث خشکی دهان می شود. عفونت سینوس‌ها و مشکلات تنفسی در بینی و احتقان که باعث می‌شود از راه دهان تنفس کنید طبق پژوهش‌های انجام شده باعث خشک شدن دهان می‌شود. اگر چنین مشکلاتی دارید با یک پزشک مشورت کنید. برای جلوگیری از تنفس با دهان باز، راهکارهایی وجود دارد: در طول روز زبان‌تان را روی سقف دهان قرار داده و لب‌ها را ببندید و از یک مرطوب‌کننده هوا در اتاق‌تان استفاده کنید.

خشکی دهان و دندان مصنوعی

از آنجا که پروتز جایگزین دندان طبیعی و برخی از بافت های اطراف آنها شده است، ایجاد یک تناسب کامل دشوار است. دهان و لثه ها در طول زمان تغییر می کنند که این امر جای گیری دندان مصنوعی را با اشکال مواجه می کند. زمانی که برای اولین بار از پروتز دندان استفاده کنید، به احتمال زیاد به جای خشک شدن دهان ناشی از دندان مصنوعی دچار ترشح بیش از حد بزاق دهان خواهید شد. با گذشت زمان، پروتز دندانی که به خوبی روی لثه و استخوان قرار نمی گیرد می تواند باعث بروز عارضه ای به نام سندرم سوزش دهان شود. این عارضه اغلب با خشکی دهان ناشی از دندان مصنوعی همراه است.

خشکی دهان , خشکی دهان در خواب , خشکی دهان نشانه چیست , خشکی دهان و کبد

رفع خشکی دهان برای دندان مصنوعی

اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید، در صورتی که دچار خشک شدن دهان شده اید برای بررسی تناسب پروتز به دندانپزشک مراجعه کنید. در عین حال، می توانید داروهای مصرفی خود را نیز با پزشک مرور کنید. مکیدن آبنبات بدون قند و نوشیدن مقدار بیشتری آب در طول روز نیز می تواند به شما در حل خشکی دهان ناشی از دندان مصنوعی کمک کند.

تلخی و خشکی دهان

خشک شدن دهان می تواند باعث بزرگ شدن یا عفونت غدد، تورم لب، بوی بد دهان و ترک خوردگی بافت های دهانی شود که ممکن است می تواند منجر به عفونت شود. افرادی که دچار خشکی هستند، اغلب آب می خواهند، حتی در طول شب. طعم بد دهان نیز، می تواند به دلیل طیف گسترده ای از شرایط پزشکی و یا حتی شرایط روزمره باشد. این تلخی ممکن است پس از خوردن، بعد از سرفه یا به طور مداوم، بسته به علت آن، رخ دهد. بسیاری از انواع داروهای تجویز شده یا بدون نسخه می توانند با احساس طعم بد در دهان همراه باشند و ممکن است باعث احساس ناخوشایند مزه ای شود.

دلایل تلخی و خشکی دهان

احساس یک طعم بد در دهان معمولا موقت است و زمانی که علت اصلی آن درمان شود، بهبود می یابد. مصرف غذاهای خاص یا استفاده از محصولات تنباکو می تواند منجر به طعم ناخوشایند یا بد در دهان شود. ضعف سلامت دندان و بهداشت ضعیف از دیگر علل احتمالی طعم بد در دهان است. از علل خشکی و تلخی دهان می توان به موارد زیر اشاره کرد: یبوست کم آبی واکنش دارویی یا عوارض جانبی سندرم اسجورگن. بیماری خود ایمنی که موجب خشکی چشم و دهان می شود. سندرم خشک شدن دهان مسمومیت با آهن نارسایی حاد کلیه مسمومیت با آسپرین گاستروانتریت

خشکی دهان در خواب

تنفس از طریق دهان مقصر اصلی خشکی دهان در شب است. برای مثال خروپفی که می تواند به دلیل حساسیت یا سرماخوردگی باشد، باعث می شود بافت های بینی متورم شود، بنابراین احتمال دارد که در شب از طریق دهان نفس بکشند. یا مثلا دشواری تنفس، که می تواند به خاطر مسدود شدن مجراهای بینی به علت سینوزیت مزمن یا جدایی تیغه بینی باشد. البته لازم به ذکر است که برخی از این مشکلات را می توان با مرطوب کردن فضای اتاق با بخور مرتفع کرد.

نکاتی طلایی در مورد خشکی دهان

اگر دچار خشکی دهان شده اید و همزمان در حال استفاده از شربت هیدروکسی زین هستید ، ممکن است خشکی دهان شما به دلیل مصرف این شربت باشد چرا که در عوارض شربت هیدروکسی زین ذکر شده است که ممکن است که باعث خشکی دهان شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 2 شهریور 1398

45 دیدگاه

  • مینو فوریه 2017 در 10:54

    درباره لامینیت دندان چه می دانیم؟
    کد خبر: ۲۵۳۳۷۱
    تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ – ۰۲ بهمن ۱۳۹۱ – 21 January 2013
    » عادی
    علت خشک شدن دهان چیست؟
    حتی خشک شدن حفرۀ دهان ممکن است دلایل ساده تری مانند مصرف ناکافی نوشیدنی ها، تنفس از دهان، اضطراب، استرس… و در نهایت افزایش سن که یکی از عوامل شدت خشکی دهان است، داشته باشد.

  • باران فوریه 2017 در 10:54

    مقدار ناکافی بزاق نقش بسیار مهمی در ایجاد احساس خشکی دهان دارد. این خشکی دهان می‌تواند موقتی و گاهی اوقات طولانی مدت باشد. دلایل ایجاد خشکی دهان چه می‌توانند باشند؟ نتایج آنها چیست؟

  • مائده فوریه 2017 در 10:54

    چندین بیماری شناخته شده اند که می‌توانند بزاق را کاهش دهند، این بیماری ها عبارتند از: سندروم خشکی (سندروم شوگرن: فقدان اشک و بزاق) بیماری پارکینسون، افسردگی، اضطراب، بیماری آلزایمر، دردهای مزمن، صدمات عروقی، بیماری های خودایمنی (خصوصاً ایدز) و … . در موارد نادری هم، جراحی های سر و گردن، اگر اعصاب غدد بزاق آسیب دیده باشند می‌توانند عامل خشکی دهانی باشند.

  • ثریا فوریه 2017 در 10:55

    گاهی اوقات سنگ های بزاقی (تراکم طبیعی مواد معدنی مختلف در بزاق) مسیر جریان بزاق را سد می‌کنند. بسیاری از داروها هم مشکوک به تحت تأثیر قرار دادن بزاق هستند، از جمله: ضد افسردگی ها، آنتی هیستامین ها، آنتی سایکوتیک ها، آرام بخش ها، بی حس کننده ها، داروهای کاهش فشار خون، متیل دوپا (درمان بیماری پارکینسون)، مدررها، و… . برخی شیمی درمانی ها یا رادیوتراپی ها برای درمان سرطان سر یا گردن نیز می‌توانند کمابیش چنین عوارض جانبی را با خود به همراه داشته باشند.

  • غریبه فوریه 2017 در 10:55

    حتی خشک شدن حفرۀ دهان ممکن است دلایل ساده تری مانند مصرف ناکافی نوشیدنی ها، تنفس از دهان، اضطراب، استرس… و در نهایت افزایش سن که یکی از عوامل شدت خشکی دهان است، داشته باشد.

  • شیرین فوریه 2017 در 10:55

    به یاد می‌آوریم که بزاق در هضم مواد خوراکی سهیم است. ضمناً هر گونه کاهش بزاقی می‌تواند از بین رفتن باقی مانده های مواد غذایی را تحت تأثیر قرار دهد و همین شرایط می‌تواند باعث پوسیدگی دندان ها خصوصاً پوسیدگی تاج دندان و عفونت های دهانی بشود. خشکی دهان می‌تواند مشکلاتی برای صحبت کردن ایجاد کند.

  • احمدعلی فوریه 2017 در 10:55

    در موارد شدیدتر، دهان خشک مانع از جویدن و بلع مواد غذایی می‌شود که ممکن است، کمبودهای غذایی را با خود به همراه داشته باشد.

  • رز فوریه 2017 در 10:56

    دربارۀ این مشکل با پزشک و یا دندانپزشک تان صحبت کنید تا علت (بیماری، داروها و…) را بیابد. به خاطر داشته باشید که معاینۀ غدد بزاقی ممکن است منجر به تشخیص تورم و انسداد کانال بزاقی یا انسدادهای تابع آن بشود

  • غریبه فوریه 2017 در 10:56

    در موارد سنگ های بزاقی، می‌توان آنها را با اعمال فشار بر روی غدد یا جراحی خارج کرد. در بیشتر موارد، خشکی دهان گذرا و موقت است و می‌توان آن را به واسطۀ برخی اقدامات ساده برطرف کرد، این اقدامات را مد نظر قرار دهید:

    زیاد مایعات بنوشید.

    نوشیدن بیشتر زمانی که زیاد صحبت می‌کنید.

    نوشیدنی ها و خوراکی های کم کنندۀ آب مانند: قهوه، الکل، ادویه جات، غذاهای شور و… اجتناب کنید.

    یک دستگاه بخور در اتاق تان قرار دهید.

    آدامس (بدون قند) بجوید و یا آب نبات بمکید تا بزاق تان تحریک شود.
    در تمام موارد، رعایت اصول بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن بعد از هر وعدۀ غذایی، استفاده از نخ دندان و…) و مراجعۀ منظم به دندانپزشک تان و حتی مراجعۀ فوری در صورت بروز کوچک ترین مشکل دهانی دندانی، ضروری است.

  • فهیمه فوریه 2017 در 10:56

    خشكی دهان غالبا که در اثر كمبود ترشح بزاق دهان رخ می دهد، نه تنها به سلامت عمومی بدن آسیب می رساند، بلكه در كیفیت زندگی فرد نیز موثر است.

  • فرهاد فوریه 2017 در 10:56

    علت های متفاوتی می توانند باعث خشکی دهان در افراد شوند که بنا به علت ایجادکننده، روش های درمانی مختلفی برای رفع این حالت وجود دارد.

  • غزال فوریه 2017 در 10:57

    علایم خشکی دهان

    – احساس خشک شدن دهان

    – بروز مشکل حین صحبت کردن، چشیدن و جویدن غذا

    – خشک شدن زبان و یا گلو

    – ترک خوردگی لب ها

    – ایجاد زخم در دهان

    – احساس سوزش در ناحیه دهان

  • فرهاد فوریه 2017 در 10:57

    اثرات جانبی مصرف برخی از داروها: مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای آنتی هیستامین و ضد احتقان، داروهای ضد اسهال، شل کننده های عضلانی، داروهای فشار خون بالا، داروهای بی اختیاری ادراری، داروهای بیماری پارکینسون و ایدز و دیابت می توانند منجر به خشکی دهان در افراد شوند.

  • ترنج فوریه 2017 در 10:57

    بالا رفتن سن: بالا رفتن سن به خودی خود نمی تواند علت مهمی برای خشک شدن دهان باشد، اما معمولا افراد مسن به علت درمان های پزشکی و مصرف داروها با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.

  • پریسا فوریه 2017 در 10:57

    درمان های پزشکی: روش درمان برخی بیماری ها می تواند خشکی دهان را در افراد تشدید کند، مثلا داروهای شیمی درمانی به علت آسیب رساندن به سلول های دهان می توانند در کیفیت و کمیت بزاق ترشح شده اختلال ایجاد کنند و خشکی دهان را سبب شوند.

  • تبسم فوریه 2017 در 10:57

    هم چنین در طی روش پرتودرمانی (رادیوتراپی) اگر اشعه وارد شده به ناحیه گردن و سر، غدد ترشح کننده بزاق را تحت تأثیر قرار دهد، سبب اختلال در تولید بزاق می شود. هم چنین بیمارانی که تحت همودیالیز قرار می گیرند، به علت محدودیت در میزان مصرف مایعات، با خشکی دهان مواجه می شوند.

  • ترانه فوریه 2017 در 10:57

    آسیب های عصبی: اگر طی حادثه ای (مثل تصادف رانندگی)، به ناحیه صورت و یا گردن فرد آسیب وارد شود و یا تحت عمل جراحی ناحیه گردن و یا صورت قرار بگیرد، احتمال دارد به علت آسیب عصب هفتم جمجمه ای (عصب فاسیال)، تولید بزاق دچار مشکل شود.

  • برنا فوریه 2017 در 10:58

    ابتلا به برخی بیماری ها می تواند خشکی دهان را ایجاد کند، مثل سندروم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونت های باکتریایی و ویروسی.

  • کاملیا فوریه 2017 در 10:58

    مصرف سیگار و تنباکو و الکل نیز منجر به خشکی دهان می شود و اگر با علل گفته شده همراه شوند، می توانند میزان خشکی دهان را افزایش دهند.

  • فهیمه فوریه 2017 در 10:58

    داشتن دندان های سالم یکی از عواملی است که از خشک شدن دهان جلوگیری می کند. حداقل سه بار مسواک زدن در شبانه روز، سبب تمیزی دندان ها شده و دهان را نیز مرطوب نگه می دارد.

  • رضا فوریه 2017 در 10:58

    نوشیدن مقدار کافی آب در طی شبانه روز برای هر فردی لازم است که این میزان با گرم شدن هوا، بیشتر می شود

  • مائده فوریه 2017 در 10:58

    به افرادی که دچار خشکی دهان هستند، توصیه می شود حداقل سالی دو مرتبه به دندان پزشک مراجعه کنند و از سالم بودن دندان های خود اطمینان کافی کسب کنند، زیرا خشکی دهان باعث تسریع خرابی دندان ها می شود. هم چنین دندان پزشک می تواند با بررسی دهان فرد، توصیه های لازم را جهت جلوگیری از خشک شدن دهان ارائه دهد.

  • غریبه فوریه 2017 در 10:59

    جویدن آدامس بدون قند، ارزان ترین و شاید لذت بخش ترین توصیه برای جلوگیری از خشک شدن دهان باشد. جویدن آدامس به تولید و ترشح بزاق کمک زیادی می کند و در تمام اوقات امکان دسترسی به آن برای همه وجود دارد. البته مصرف آدامس های بدون قند توصیه می شود، زیرا مصرف آدامس های دارای قند به سلامت دندان ها آسیب جدی وارد می کند

  • فاطمه فوریه 2017 در 10:59

    به افرادی که از خشکی دهان رنج می برند توصیه می شود که از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و نوشابه سیاه (کولا) خودداری کنند. هم چنین مصرف سیگار و توتون و تنباکو را قطع کنند و هرگز از الکل استفاده نکنند.

  • شکوه فوریه 2017 در 10:59

    به افرادی که از خشکی دهان رنج می برند توصیه می شود که رطوبت محیط زندگی خود را بالا ببرند و از دستگاه بخور در اتاق خود استفاده کنند تا خشک شدن دهان را کمتر احساس کنند.

  • وحید فوریه 2017 در 10:59

    مقداری آلوئه ورا را به لثه ها و گونه هایتان از داخل دهان بمالید و یک ساعت صبر کنید. پس از یک ساعت اقدام به خوردن و یا آشامیدن کنید. آلوئه ورا علاوه بر مرطوب نگه داشتن دهان، به پاکسازی دهان و دندان نیز کمک زیادی می کند.

  • برنا فوریه 2017 در 10:59

    نوشیدن چای سبز، دمنوش بابونه و یا دم کرده زنجبیل برای تحریک ترشح بزاق مفید است.

  • نوید فوریه 2017 در 11:00

    افرادی که از خشکی دهان رنج می برند، باید بیشتر به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهند و مسواک بزنند و از دهان شویه و نخ دندان استفاده کنند و دفعات مراجعه به دندان پزشک را در طول سال افزایش دهند.

  • دنیا فوریه 2017 در 11:00

    خشکی دهان می تواند منجر به عفونت و التهاب لثه ها شود. بنابراین تمیزی لثه ها و اهمیت به این عضو بدن بسیار مهم به نظر می رسد.

  • بابک فوریه 2017 در 11:00

    اگر خشکی دهان در فردی طولانی شود، باید حتما علل زمینه ای آن را تحت نظارت پزشک پیگیری کند و به آن به چشم یک بیماری نگاه کند و در پی درمان آن برآید. خشکی دهان یکی از علایم اصلی سندروم شوگرن است که نوعی بیماری خودایمنی می باشد.

  • سارا فوریه 2017 در 11:00

    لام.خانمی 32هستم تقریبا 3سالی میشه که بعضی مواقع گلوم خشک میشه اگه کسی به من آب نرسونه شاید خفه بشم.آزمایش های متعددی هم دادم همه سالم بود.لطفا راهنماییم بفرمایید.به چه دکتری مراجعه کنم؟

  • سما فوریه 2017 در 11:01

    ممنون از توضیحات خوبتون

  • ارمان فوریه 2017 در 11:01

    سلام خشکی دهان علت دیابتی دارد

  • ترنم فوریه 2017 در 11:01

    سلام پدر من دارای دیابت هست بیشتر مواقع دهانش خشک میشود و از موقعی که قرص های دیابت استفاده کرده خشکی آن کمتر شده اما در این هفته باز دچار خشکی دهان شده علت آن چیست؟؟؟

  • درنا فوریه 2017 در 11:01

    همش دهنم خشکه با اینکه همین الانم آب خورده باشم لبام ترک میخوره پوست پوست میشه آبم زیاد میخورم بازم اینحوریه علتش چیه

  • ناشناس فوریه 2017 در 11:01

    من پرتو درمانی شدم حدود۴۰روز پیش الان دهانم خیلی خشک است وخلط زیادی دارم.لطفا من را راهنمایی کنید

  • بابک فوریه 2017 در 11:02

    از سن نوجوانی تا الان سن ۳۵سالگی موقع حرف زدن,دهانم خشک میشه,بایستی زود به زود اب دهنم رو قورت بدم

  • ثریا فوریه 2017 در 11:02

    سلام من صبح ازخواب بیدارشدمودیدم دهنم ولبام خشک شده.خیلی ترسیدم چون تاحالااینطوری نشدم لطفاراهنماییم کنین ضمنامن بچه شیرخوره دارم که یازده ماهشه

  • ناشناس فوریه 2017 در 11:02

    هندوانه زیاد بخور

  • ارمان فوریه 2017 در 11:02

    سلام من بعد از بیداری از خواب هر موقع دچار خشکی دهان هستم و من بصورت شدیدی اب میخورم مانند معتادین من معتاد ابم علت خشکی دهانم چیست ایا افت قند باعث خشکی دهان میشود

  • محمد فوریه 2017 در 11:03

    سلام تست قند بده امکان دیابت زیاده

  • قادر فوریه 2017 در 11:03

    چندین بیماری شناخته شده اند که می‌توانند بزاق را کاهش دهند، این بیماری ها عبارتند از: سندروم خشکی (سندروم شوگرن: فقدان اشک و بزاق) بیماری پارکینسون، افسردگی، اضطراب، بیماری آلزایمر، دردهای مزمن، صدمات عروقی، بیماری های خودایمنی (خصوصاً ایدز) و … . در موارد نادری هم، جراحی های سر و گردن، اگر اعصاب غدد بزاق آسیب دیده باشند می‌توانند عامل خشکی دهانی باشند.

  • رز فوریه 2017 در 11:03

    گاهی اوقات سنگ های بزاقی (تراکم طبیعی مواد معدنی مختلف در بزاق) مسیر جریان بزاق را سد می‌کنند. بسیاری از داروها هم مشکوک به تحت تأثیر قرار دادن بزاق هستند، از جمله: ضد افسردگی ها، آنتی هیستامین ها، آنتی سایکوتیک ها، آرام بخش ها، بی حس کننده ها، داروهای کاهش فشار خون، متیل دوپا (درمان بیماری پارکینسون)، مدررها، و… . برخی شیمی درمانی ها یا رادیوتراپی ها برای درمان سرطان سر یا گردن نیز می‌توانند کمابیش چنین عوارض جانبی را با خود به همراه داشته باشند.

  • ترنج فوریه 2017 در 11:04

    حتی خشک شدن حفرۀ دهان ممکن است دلایل ساده تری مانند مصرف ناکافی نوشیدنی ها، تنفس از دهان، اضطراب، استرس… و در نهایت افزایش سن که یکی از عوامل شدت خشکی دهان است، داشته باشد.

  • جلال فوریه 2017 در 11:04

    به یاد می‌آوریم که بزاق در هضم مواد خوراکی سهیم است. ضمناً هر گونه کاهش بزاقی می‌تواند از بین رفتن باقی مانده های مواد غذایی را تحت تأثیر قرار دهد و همین شرایط می‌تواند باعث پوسیدگی دندان ها خصوصاً پوسیدگی تاج دندان و عفونت های دهانی بشود. خشکی دهان می‌تواند مشکلاتی برای صحبت کردن ایجاد کند.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.