خواص دم کردن داروهای گیاهی

خواص دم کردن داروهای گیاهی

خواص دم کردن داروهای گیاهی خواص داروهای گیاهی,فواید داروهای گیاهی,داروهای گیاهی درمانی,خاصیت داروهای گیاهی,خواص داروهای گیاهی درمانی,خواص داروهای گیاهی برای پوست,خواص داروهای گیاهی برای مو,خواص داروهای گیاهی برای جوانی,خواص داروهای گیاهی برای …

خاصیت های خیار چنبر

خاصیت های خیار چنبر خواص خیار چنبر,فوايد خیار چنبر,خیار چنبر درماني,خاصيت خیار چنبر,خواص خیار چنبر درماني,خواص خیار چنبر براي پوست,خواص خیار چنبر براي مو,خواص خیار چنبر براي جواني,خواص خیار چنبر براي بارداري,خواص …

همه چیز درباره خواص و فواید تخم شربت

همه چیز درباره خواص و فواید تخم شربت

همه چیز درباره خواص و فواید تخم شربت خواص تخم شربت,فواید تخم شربت,تخم شربت درمانی,خاصیت تخم شربت,خواص تخم شربت درمانی,خواص تخم شربت برای پوست,خواص تخم شربت برای مو,خواص تخم شربت برای جوانی,خواص …

روغن شنبلیله

روغن شنبلیله ,روغن شنبلیله برای چی خوبه,روغن شنبلیله و مو,روغن شنبلیله برای مو,روغن شنبلیله برای پوست,روغن شنبلیله و کرچک,روغن شنبلیله برای صورت

روغن شنبلیله , روغن شنبلیله برای چی خوبه , روغن شنبلیله و مو , روغن شنبلیله برای مو

توضیحاتی در مورد روغن شنبلیله

شَنبَلیله یا شینبل (نام علمی: Trigonella foenum-graecum) گیاهی است از تیره باقلائیان (Fabaceae) و به همین دلیل توانایی هم‌زیستی با باکتری‌های تثبیت‌کننده ازت را داشته و می‌تواند بخش زیادی از از نیتروژن مورد استفاده خود را تولید کند. گیاهی است علفی به ارتفاع ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر با گل‌هایی منفرد و به رنگ روشن که رنگ میوه‌های آن زرد تا قهوه‌ای است. این گیاه بومی ایران بوده و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می‌روید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف می‌شود. شنبلیله در کنار راه‌ها نیز می‌روید و به این خاطر در قدیم به آن گل راه‌رو هم می‌گفتند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد روغن شنبلیله صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

خواص درمانی شنبلیله

شنبلیله دارای خواص اثر تقویتی، ملین، اشتهاآور، خلط‌آور و ضدتب، محرک جریان شیر و کاهنده قندخون است. همچنین این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین دی است. شنبلیله یک داروی گوارشی تلخ است و می‌توان آن را در بیماری قند و به صورت موضعی در التهابات پوستی مصرف کرد. جوشانده دانه‌های این گیاه برای نرمی پوست و همچنین رفع تحریکات جلدی به کار می‌رود. به این منظور می‌توان جوشانده آن را به شکل کمپرس به کار برد. دانه‌های شنبلیله به لحاظ دارا بودن برخی عناصر همچون آهن در درمان ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است. جوشانده دانه‌های این گیاه اگر به صورت غرغره مصرف شود و در رفع ورم لوزه‌ها بسیار مفید و مؤثر است، همچنین از جوشانده آن برای افزایش میزان شیر در دوران شیردهی می‌توان استفاده کرد. پودر گیاه را می‌توان به صورت خمیر درآورده و روی کورک و دُملهای چرکی پوست قرار داد. دانه‌های شنبلیله که مهم‌ترین قسمت دارویی این گیاه است با باز کردن مجاری عروق خون، از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند. این گیاه سرشار از آهن است. پزشکان مصرف این گیاه را به افرادی که مبتلا به کم خونی، کمبود آهن و کمبود هموگلوبین خون اند، توصیه می‌کنند این گیاه علاوه بر ایران در هند ایتالیا و اسپانیا کشت می‌شود. شنبلیله را بعد از شستن خشک کرده خرد کنید روزی ۳ بار به مقدار یک قاشق مربا خوری با ماست مخلوط کرده میل نمایید برای پایین آوردن قند خون بسیار مؤثر می‌باشد. شنبلیله از زمان‌های دور به عنوان بزرگ‌کننده سینه شناخته شده و حاوی دایوسگنین است که به استروژن مصنوعی نیز معروف است.

طرز تهیه روغن شنبلیله

روغن شنبلیله به روش فشار دادن یا عصاره گیری دانه های گیاه شنبلیله استخراج می‌شود. نام علمی این گیاه Trigonellafoenum-graecum می‌باشد که بومی جنوب شرق آسیا است. هزاران سال است که این روغن محبوبیت زیادی در طب سنتی دارد که ریشه آن به مصر باستان باز می‌گردد. اثرات این روغن به دلیل غلظت بالای فلاونوئیدها، ویتامین ها، ساپونین‌ها و آلکالوئیدها، و همچنین اسید سینامیک و سایر آنتی اکسیدان ها است. روغن شنبلیله به رنگ زرد است که در عین حال می‌تواند رگه‌هایی از رنگ قهوه‌ای هم داشته باشد و از عطر بسیار قوی برخوردار است.

انواع روغن شنبلیله

رغن شنبلیله فشرده این روغن عمدتا مخلوطی از اسید های چرب است که برای بدن مناسب است. اسانس شنبلیله این روغن حاوی ترکیبات فرار و آنتی اکسیدان ها است و بخاطر داشتن این مزایا بسیار معروف است.

خواص روغن شنبلیله

درمان آکنه کاهش جوش و سوزش پوست کاهش وزن مراقبت از مو بزرگ کردن پستان بهبود سلامت تنفسی درمان دیابت رهایی از استرس و اضطراب تقویت سلامت کلیه

روغن شنبلیله برای پوست و مو

خواص روغن شنبلیله برای پوست روغن شنبلیله برای آکنه استفاده از چند قطره از این روغن به منطقه آسیب دیده روند بهبودی را تسریع می‌کند و از عفونت های بیشتر جلوگیری می‌کند. روغن شنبلیله برای جوش زدن استفاده موضعی از روغن شنبلیله برای خلاصی از جوش و سوزش پوست مفید است. خواص روغن شنبلیله برای مو روغن شنبلیله برای مراقبت از مو روغن شنبلیله می تواند با افزایش رشد مو و جلوگیری از شوره سر برای موهای شما مفید باشد. این روغن همچنین می تواند با ماست یا روغن نارگیل ترکیب شود تا از سفید شدن مو جلوگیری کند. روغن شنبلیله برای سینه روغن شنبلیله برای بزرگ کردن پستان یکی از مزایای منحصر به فرد این روغن، نقش آن در بزرگ شدن پستان است. گفته می‌شود با درست کردن خمیر از این محصول و مالیدن آن بر روی سینه، ترکیبات آنتی اکسیدان و هورمون تغییر دهنده رشد پستان‌ها را افزایش می‌دهند.

کاهش وزن با روغن شنبلیله

کاهش وزن با روغن شنبلیله برخی از پلی ساکاریدهای موجود در این روغن که به طور مستقیم با افزایش سوخت و ساز بدن ارتباط دارند، می تواند به بهبود چربی سوزی و از دست دادن وزن کمک کند. بهداشت تنفسی برای سالیان درازی این روغن به عنوان وسیله ای برای رفع مخاطی، پاکسازی مجاری تنفسی و همچنین از بین بردن عفونتهای درونی مورد استفاده قرار گرفته است. دیابت و روغن شنبلیله این روغن که برای پاین آورد سطح قند خون کاملا شناخته شده است، با کاهش فشار بر پانکراس شانس افزایش دیابت را بسیار پایین می‌آورد. روغن شنبلیله برای سلامت کلیه عالی است روغن شنبلیله با تحریک عملکرد کلیه سم زدایی بدن را تسریع می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

روغن شنبلیله و کاهش استرس

این روغن که استفاده از آن در رایحه درمانی کاملا متداول است می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. همچنین باعث کاهش علائم افسردگی می‌شود و تولید انرژی را در بدن افزایش می‌دهد. به طور معمول در رایحه درمانی استفاده می شود، این روغن قوی می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند، در عین حال به کاهش علائم افسردگی و افزایش انرژی نیز کمک می کند.

موارد مصرف روغن شنبلیله

چندین مورد استفاده گوناگون از روغن شنبلیله وجود دارد از جمله موارد زیر : مرطوب کننده موضعی و پاک کننده پوست برای درست کردن ماسک پوست با استفاده ازاین روغن برخی افراد 10 قطره از این روغن را با 10 قطره از روغن ویتامین E همراه با یک قاشق ماست مخلوط می‌کنند. از این ماسک برای پوست و صورت استفاده کنید تا شاهد تاثیرات شگفت انگیز آن باشید. رایحه درمانی و ماساژ این روغن را می توان برای رایحه درمانی ( آروماتراپی) یا روغن ماساژ استفاده کرد و همچنین می توان آن را با روغن های دیگر مانند روغن دارچین ترکیب کرد. شما همچنین می توانید این روغن را با غلظت معمولی یا بسیار زیاد استفاده کنید.

شرایط نگهداری روغن شنبلیله

روغن شنبلیله را در بطری های تیره، در یک محل خشک و خنک نگهداری کنید. قرار گرفتن روغن در برابر نور خورشید یا گرما موجب می شود که رایحه و فواید سلامتی آن از بین روند و سریعا ماهیت خود را از دست دهد . این زوغن در صورتی که به درستی نگهداری شود می تواند تا 18 ماه سالم باقی بماند.

عوارض روغن شنبلیله

روغن شنبلیله دارای تعدادی عوارض جانبی از جمله موارد زیر می‌باشد: واکنش های آلرژیک و التهاب: اگر به شنبلیه حساسیت دارید از مصرف آن اجتناب کنید. بارداری: این روغن حاوی مواد مغذی فعالی است که می تواند سطوح هورمونی را تحت تاثیر قرار دهد که معمولا برای زنان باردار یا شیرده مناسب نیست. هیپوگلیسمی: خاصیت پایین آورندگی قند خون این روغن در هنگام مصرف با داروهای کاهش قند خون خطرناک می باشد. افرادی که اختلالات خونریزی دارند هنگام مصرف بیش از حد این روغن ممکن است وضعیت خود را تشدید کنند. پس قبل از مصرف این روغن احتیاط کنید.

آشنایی با خواص روغن شنبلیله

شناخت خواص شنبلیله به عصر باستان بر می گردد. مصریان باستان شنبلیله را برای کارهای مختلف از جمله مصارف پزشکی مورد استفاده قرار می دادند. آن ها از این گیاه برای درمان گزیدگی مار، گوش درد و عفونت های کلیوی استفاده می کردند. این گیاه که هزاران سال است در پخت و پز غذاهای مدیترانه ای مورد استفاده قرار می گیرد، خواص زیادی دارد. در این مطلب خاصیت روغن طبیعی این گیاه را مرور می کنیم. ▪ تقویت کننده پوست است. ▪ خاصیت ضدباکتریایی، ضدعفونی کننده و خلط آور دارد. ▪ این روغن ترکیبی مشابه به هورمون استروژن دارد که علایم قبل از یائسگی مانند استرس و احتباس آب در بدن را کاهش می دهد. ▪ اسپاسم های عضله را کاهش می دهد. ▪ ماساژ آن روی شکم حالت تهوع رااز بین می برد. ▪ اثر رونده دارد و عفونت مجرای ادراری و سنگ کلیه را از بین می برد. ▪ از چین و چروک پوست پیش گیری می کند. ▪ از احتباس آب در بافت پوست جلوگیری می کند از این رو ظاهر صورت را شاداب می کند. ▪ با ناراحتی گوارشی، چاقی مفرط و پوست چرب مقابله می کند. ▪ درد ناشی از گرفتگی عضله و روماتیسم را تسکین می دهد. ▪ گردش خون را تنظیم می کند. ▪ برای درمان بی خوابی و گرفتگی شکم کودک استفاده می شود. ▪ نفخ را از بین می برد. ▪ بیماری های تنفسی مانند آسم، سرفه های مزمن و خس خس را درمان می کند. منبع:روزنامه خراسان

روغن شنبلیله برای سینه

یکی از گیاهان دارویی موثر در بزرگ کردن سینه، شنبلیله است.یک چهارم فنجان پودر شنبلیله را با کمی آب مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. این خمیر را روی سینه قرار دهید و به آرامی ماساژ دهید. آن را روی سینه گذاشته و ده دقیقه بنشینید و بعد با آب بشویید. این درمان را دوبار در روز تکرار کنید تا بهترین نتیجه ممکن را بگیرید. برای درست کردن پودر شنبلیله، تخم آن را تفت داده و بعد آسیاب کنید. ▪ روش دیگر ماساژ روزمره ی سینه ها با روغن شنبلیله یا مخلوط یک بخش عصاره شنبلیله و دو بخش لوسیون بدن است. ▪ شما می توانید جوانه شنبلیله را در رژیم غذایی مصرف کنید و یا آن را به صورت قرص روزی سه بار مصرف کنید ( قبل ازاین کار با پزشک مشورت نمایید).

پودر شنبلیله برای مو

شنبلیله‌ با توجه به میزان پروتئین بسیار زیادی که دارد، برای رشد مو مفید است. پروتئین برای رشد و استحکام مو لازم است. این گیاه حتی به بازسازی فولیکول‌های مو، که برای درمان ریزش مو مهم هستند، کمک می‌کند. به علاوه، میزان بالای لسیتین موجود در آن با حبس رطوبت در موها، آنها را مهارپذیرتر می‌کند. ۱. دو قاشق غذاخوری پودر دانه‌ی شنبلیله‌ را با مقدار کافی شیر نارگیل مخلوط کنید تا به شکل خمیر دربیاید. ۲. خمیر را روی مو و پوست سرتان بمالید. ۳. اجازه بدهید به مدت حداقل ۳۰ دقیقه بماند و سپس موهای‌تان را مثل همیشه شامپو کنید. ۴. این کار را یک بار در هفته انجام بدهید.

خواص شنبلیله برای پوست

این گیاه مزایای شگفت‌آوری برای پوست‌تان نیز دارد. خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن به جلوگیری از آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند، و به این ترتیب علائم پیری مانند چین و چروک و خطوط ریز را از بین می‌برد. شما همچنین می‌توانید این گیاه را به دلیل خواص ضد التهابی‌اش برای درمان مشکلات پوستی، مانند دمل، کورک، سوختگی و اگزما استفاده کنید. این گیاه حتی کمک‌تان می‌کند تا از زخم خلاص شوید. ۱ قاشق غذاخوری دانه‌ی خیس‌خورده آن و ۱ قاشق غذاخوری ماست ساده را مخلوط کنید و خمیر درست کنید. این خمیر را روی صورت‌تان بمالید. ۳۰ دقیقه صبر کنید، سپس آن را با انگشتان خیس مالش دهید. این کار سلول‌های مرده‌ی پوست را از چهره می‌زداید. در نهایت، صورت خود را با آب سرد بشوئید. این روش را یک بار در هفته تکرار کنید. روش دیگر این است که از برگ تازه آن و کمی آب خمیر درست کنید و آن را روی صورت‌تان بگذارید. اجازه بدهید که خشک شود، و سپس آن را با آب بشویید. برای داشتن پوستی بی‌عیب و نقص یک بار در هفته این روش را تکرار کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.