طرز تهیه دمنوش زنجبیل و دارچین برای لاغری و آب کردن چربی ها

طرز تهیه دمنوش زنجبیل و دارچین برای لاغری و آب کردن چربی ها

طرز تهیه دمنوش زنجبیل و دارچین برای لاغری و آب کردن چربی ها  زنجبیل و دارچین برای لاغری ،چای زنجبیل و دارچین برای لاغری،زنجبیل دارچین زیره برای لاغری،زنجبیل و زیره و دارچین …

در مورد خواص نارنج در طب سنتی و تاثیر آن برای پوست و مو

در مورد خواص نارنج در طب سنتی و تاثیر آن برای پوست و مو

در مورد خواص نارنج در طب سنتی و تاثیر آن برای پوست و مو خواص نارنج در طب سنتی,خواص عرق بهار نارنج در طب سنتی,خواص بهار نارنج در طب سنتی,خواص آب نارنج …

همه چیز درباره خواص درمانی گل پامچال

همه چیز درباره خواص درمانی گل پامچال

همه چیز درباره خواص درمانی گل پامچال خواص گل پامچال,فواید گل پامچال,گل پامچال درمانی,خاصیت گل پامچال,خواص گل پامچال درمانی,خواص گل پامچال برای پوست,خواص گل پامچال برای مو,خواص گل پامچال برای جوانی,خواص گل …

والک

گیاه والک ,گیاه والک چیست,گیاه والک ویکی پدیا,گیاه والک وخواص,گیاه والک در کجا میروید,گیاه والک در بارداری,گیاه والک چه خواصی دارد,گیاه والک چیست

گیاه والک , گیاه والک چیست , گیاه والک ویکی پدیا , گیاه والک وخواص

توضیحاتی در مورد گیاه والک

والک یا سیر وحشی یا سیر خرس (نام علمی: Allium ursinum) [۱]گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان، تیره نرگسیان، زیرتیره پیازیان از سردهٔ سیر (Allium)، هم‌خانواده با پیاز کوهی. این گیاه کاربرد خوراکی دارد (مانند والک پلو در ایران و سوپ و پستو در اروپا) ولی به سادگی با گیاهان سمی مانند زعفران مرغزار و موگه اشتباه گرفته می‌شود که هر ساله جان چند نفر را به خطر می‌اندازد. والک از گیاهان آوندی (Tracheobionta) است.پراکنش همه اروپا به جز منطقه مدیترانه، آسیای کوچک، قفقاز، نوار کوهستانی البرز در ایران، سیبری تا کامچاتکا. در این مطلب از سایت جسارت در مورد والک صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

گیاه شناسی والک

والک کوهی یک نوع سبزی است که شاید خیلی از ما اولین بار است اسمش را میشنویم. این سبزی وحشی و خودرو است و در رشته کوه البرز و فقط هم در فصل بهار رشد میکند. یکی از خواص گیاه والک اینست که این گیاه سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن می باشد. گیاه والک با نام‌ های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس هم شناخته می شود. در این بخش اطلاعاتی را درباره خواص والک در اختیارتان می گذاریم. امیدواریم از این اطلاعات بهره کافی را ببرید.

خواص درمانی گیاه والک

1- یکی از مهمترین خواص والک ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن است. دلیل این خاصیت اینست که والک دارای فلز منگنز است و این فلز عامل اصلی سیاهى موى بدن است. 2- گیاه والک دارای املاح زیادیست، در نتیجه خون را قلیایى میکند و اسیدی بودن خون را از بین خواهد برد. 3- به گزارش آسان طب والک بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و وظیفه اش بستن راه ورود میکروب ها به عروق است. 4- گیاه والک ملین و اشتهاآور است و ادرار را هم زیاد خواهد کرد. 5- یکی دیگر از خواص والک اینست که مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از می باشد. 6- جالب است بدانید گیاه والک بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرائین است و همچنین درد معده را تسکین میدهد. 7- شربت والک براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است. 8- سکنجبین میوه والک خنک کننده است و میتواند یرقان و التهاب صفرا و کبد را درمان بکند. 9- این نکته را باید بدانید که اگر بر روی پوستتان مالیده شود موجب قرمزی پوست می شود.

گیاه والک کوهی

والک کوهی نوعی سبزی وحشی و خودرو است که در رشته کوه البرز و فقط در فصل بهار می ‌روید. سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است. والک یکی از گونه‌ های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است. نام علمی آن Allium ursinum L و نام انگلیسی آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae می باشد. با نام‌ های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز از آن یاد می ‌شود. والک بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است.

ترکیبات شیمیایی گیاه والک

والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. والک را در فصل بهار می‌ چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌ کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش خشک کردن در سایه عمل کنید.

همه چیز درباره گیاه والک

والک گیاهی است پایا به ارتفاع 25تا 50 سانتی متر با پیاز کشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی شکل و نوک تیز ، ساقه ضخیم و گلدار آن کم و بیش سه وجهی است ..و در انتها به چتری شامل 15تا 25 گل ختم می شود که هر کدام به پهنای 5/1 سانتی متر به شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم می شود. والک یکی از گونه های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است که با نام های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس از آن یاد می شود، بسیار ملایم تر و شیرین تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است. قسمت مورد استفاده والک گیاه جوان و بندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن است.والک از نظر ترکیبات شیمیایی، والک دارای اسانس، شامل ترکیبات گوگردی است. والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتی های هاضمه کمک می کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است و همان طور در کاهش فشار خون و رفع تصلب شریانها نافع است.والک یا سیر وحشی یا سیر خرس (نام علمی:Allium ursinum L) گیاهی است از راسته مارچوبه سانان، تیره نرگسیان، زیرتیره از سردهٔ سیر (Allium)، هم خانواده با پیاز کوهی.این گیاه کاربرد خوراکی دارد (مانند والک پلو در ایران و سوپ و پستو در اروپا) ولی به سادگی با گیاهان سمی مانند زعفران مرغزار و موگه اشتباه گرفته می شود که هر ساله جان چند نفر را به خطر می اندازد.والک از گیاهان آوندی (Tracheobionta) است. والک کوهی نوعی سبزی وحشی و خودرو است که در رشته کوه البرز و فقط در فصل بهار می روید. سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است.والک یکی از گونه های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است. نام علمی آن Allium ursinum L و نام انگلیسی آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae می باشد.با نام های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز از آن یاد می شود.

فواید گیاه والک

اگر به صورت موضعی برگ های له شده ی آن را به پوست بمالید میتواند آبسه و کورک را درمان کند. 11- عصاره میوه والک را بر خود بمالید . اینکار جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده و خشکشان میکند. 12- ضماد برگ والک جهت زخم هاى سرد و برآمدگى چشم از حدقه مفید است. عصاره ی برگ و ساقه ی آن که تازه چیده و کوبیده شده را با کمى صمغ مخلوط نمایید، جهت امراض ‍چشم مخصوصا جوش پلک و ریزش اشک، ناخنه و ورم پلک چشم مفید مى باشد. 13- والک برای درمان تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه فایده های زیادی دارد. 14- به گزارش آسان طب خوردن والک تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان خواهد کرد. 15- مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد 16- والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود. 17-طبق بررسی های بدست امده گیاه والک سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد مى باشد.والک برای تصفیه خون و ناراحتی‌ های هاضمه فواید زیادی دارد. 19- مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود. 20- سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است. 21- این گیاه ضد عفونى کننده ی قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است. 22- اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص ‍فلج استفاده می کنند. 23- گیاه والک درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس را تسکین می دهد. 24- ادرار را باز مى کند و رنگ چهره را نیکو مى سازد. 25- به گزارش اسان طب گیاه والک پادزهر سموم حیوانى و غذایى هست.

تفاوت گیاه والک و سیر

والک بسیار ملایم تر و شیرین تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است.از هزاران سال پیش تاکنون به عنوان گیاهی شگفت انگیر، در افرادی که در دامنه کوه ها زندگی می کردند؛ معروف بوده است؛ زیرا خواص درمانی متعدد و خارق العاده ای دارد. اگر فواید متعدد سیر را می دانید اما به دلیل بوی تند آن، از این گیاه گریزان هستید، والک جایگزین مناسبی می باشد؛ زیرا این دو گیاه از یک خانواده می باشند. گیاه سیر که ما بیشتر با آن آشنا هستیم با نام سیر خانگی و والک با نام سیر جنگلی معروف می باشد. همین نام گذاری نشان می دهد که این دو گیاه تا چه اندازه مشابه با یکدیگر می باشند. تحقیقات علمی نیز موید این ادعا می باشد و تجزیه شیمیایی این دو گیاه نشان می دهد که سیر و والک از نظر مواد موثر شیمیایی بسیار مشابه می باشند.این گیاه شبیه پیاز می باشد. گل های سفید و کوچک ستاره ای شکل این گیاه در میان برگ های پهن و براق آن خودنمایی می کند. گل این گیاه، برگ ها و ریشه آن همگی از قسمت های قابل استفاده می باشند.

کاشت گیاه والک

این گیاه با کاشت بذر و پیازچه ها تکثیر مییابد . بذرها را باید اواخر تابستان تا اوایل پاییز بکارید تا پس از یک ماه شاهد جوانه زنی آنها باشید.پیاز والک در اواخر شهریورماه کاشته شده و سال بعد گل می دهد و اگر خود گیاه شروع به دانه پاشیدن نکند این گل دهی برای چندسال ادامه خواهد داشت. پس ازآنکه گل ها از بین رفتند برخی از این گیاهان شروع به پراکنده کردن بذرهای خود می کنند. در این صورت باید قبل از آنکه همه ی دانه ها پخش شده و دریایی از نهال های علف مانند مشاهده کنید آن ها را جدا نمایید. اگر اجازه دهید گیاه خودش شروع به تولید بذر کند هرگز پر نمی شود. برخی از گونه های والک بذر تولید نمی کنند و می توان بدون ترس اجازه داد که دانه ها خودشان از بین بروند. زمان کشت سیرخرس ازمهرماه تااوائل ماه اسفند است. دانه بذر را در یک سانتیمتری زمین مورد کشت قرارداده و کمی خاک برروی ان داده میشود. برای اینکه بذر سیرخرس رشد کند سرماو سردی هوالازم ست. همانگونه که سیر برای رشد ریشه ها و تکثیر غده های کوچک اش به سرما و سردی نیاز دارد. نکته مورد توجه برای کسانی که مایل هستندسیرخرس را به شیوه خانگی در باغچه تکثیر نمایند این است که اگر میخواهید سیرخرس یا پیاز کوهی شما هر ساله سبز شود . در سال اول و دوم رشد سیر خرس ، والک یا پیاز کوهی فقط برگهای این گیاه را میتوانیم بکنیم و مصرف نمائیم. اصل گیاه را از ریشه با پیازش در سال اول و دوم حداقل نباید از ته کند ، زیرا گیاه در واقع قلع و قمع میشود و از بین میرود و تکثیر ان کمتر میشودو برای جبران تکثیر به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. مگر اینکه بعد از سال اول و دوم موقع بذر دهی گیاه به اندازه کافی بذر تولید و به پای پیاه ریخته شده باشد و به اندازه کافی پیاز و ریشه در زمین وجود داشته باشد. معمولا در مصارف خانگی برای اینکه هر سال گیاه به شکل پرپشت سبز شود. فقط برگهای ان کنده و مصرف میشود و پیاز سیر خرس یا والک را درون خاک دست نخورده باقی می ماند تا سال های بعد باز سبز شده و محصول دهد.

دمای مناسب برای کاشت گیاه والک

دردمای صفردرجه تا 15 سانتیگراد ریشه میزند. فاصله هر بذر از بذر بعدی باید 20 در 20 سانتیمتر باشد.درمدت 30 تا 40 روز سیرخرس ریشه وجوانه میزند. سیرخرس یکبار کاشته و تا سالیان سال خود بخود رشد و نمو می کند و درزمین مرطوب و نیمه سایه دار بخوبی بارور و رشد میکند. بدین منظور بهتر است که در محل سایه دار و زیر درختان کاشت شود تا رطوبت لازم را دریافت کرده و بدور از اشعه مستقیم افتاب باشدویا درکنار نهر آب و منطقه مرطوب تا بشکل خودرو هر ساله سبز شود. زمان محصول برداری از اواسط بهار یعنی از ماه آپریل تا ماه یونی یعنی اوایل تابستان است. سیرخرس در سایه تکثیر یافته و به خاکی نرم وسبک و مقداری آهک دارو مرطوب نیاز دارد.

رطوبت مناسب برای کاشت گیاه والک

این گیاه در تمامی مناطق مرطوب کوهستانی مانند آذربایجان ودر باغ های سرسبز شهرهای شمالی بخصوص مناطق گیلان که از باران زیادی برخوردار است قابل کشت و برداشت است . بخصوص در محلهای سایه دار و باران گیربخوبی قابل کشت و محصول برداری است و این گیاه چند ساله استعداد زیادی در تکثیر دارد. همه قسمت های این گیاه ارزش غذایی داشته و برگهای ان بسیار لطیف و بشکل تازه برای درست کردن کوکو ، آش و سبزی پلو عالی است.

گیاه والک , گیاه والک چیست , گیاه والک ویکی پدیا , گیاه والک وخواص

ارزش غذایی گیاه والک

برگهای لطیف ان از نظر دارویی وقتی حائز اهمیت است که بشکل خام بعنوان سبزی و یا سالاد مصرف شود. زیرا وقتی که سیرخرس پخته میشود همه املاح معدنی و خواص دارویی ان از بین میرود. به همین جهت کسانی که کسالت بدنی دارند بهتر است که سیرخرس را بشکل خام مصرف نمایند. از نظرارزش تغذیه این گیاه برای مصارف داخلی و رقم صادراتی بعنوان تولید و صدور بذر و نیزبعلت اهمیت غذایی و درمانی پتانسیل های بسیار مساعدی را داراست . زیرا رشد و تکثیر انبوه این گیاه بعد از مدت زمانی منتهی به تکثیر مقدار زیادی بذر میشود. شاید بشکل گلخانه ای مرطوب و سایه دار نیز بسرعت قابل کشت و رشد باشد. زیرا در یک گلخانه تامین شرایط رشد سیرخرس نیز میتواند موجود باشد و بشکل فصلی کاشته و با نظارت متخصصین کشاورزی عرضه شود.

گیاه والک و ریزش موى سفید

مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد. از این نظر شباهت زیادى به سیر دارد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.