خاصیت درمانی خاکشیر چیست و نحوه شستن خاکشیر

خاصیت درمانی خاکشیر چیست و نحوه شستن خاکشیر

خاصیت درمانی خاکشیر چیست و نحوه شستن خاکشیر  خاکشیر چیست ،خاکشیر چیست،خاکشیر از چیست،خواص خاکشیر چیست؟،طبع خاکشیر چیست؟،فواید خاکشیر چیست،تعبیر خواب خاکشیر چیست،مضرات خاکشیر چیست،گیاه خاکشیر چیست،خاکشیر تلخ چیست،خواص خاکشیر چیست،طبع خاکشیر …

گوشت نهنگ ؛ خواص و طعم خوردن گوشت نهنگ

گوشت نهنگ ؛ خواص و طعم خوردن گوشت نهنگ

گوشت نهنگ در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد گوشت نهنگ صحبت میکنیم ، امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار بگیرد.شاید برایتان جالب باشد ولی گوشت …

خواص و مضرات مصرف گیاه خرفه برای پوست در دوران بارداری

خواص و مضرات مصرف گیاه خرفه برای پوست در دوران بارداری

خرفه خرفه ,خرفه چیست,خرفه ای,خرفه و دیابت,خرفه چیست,خرفه در بارداری,خرفه به انگلیسی,خرفه برای لاغری,سبزی خرفه چیست,خواص خرفه چیست,خاصیت خرفه چیست,دانه خرفه چیست توضیحاتی در مورد خرفه – طبق آخرین تحقیقات خرفه دارای …

افتیمون

افتیمون ,افتیمون چیست,افتیمون به انگلیسی,افتیمون ویکی پدیا,افتیمون اصل,افتیمون سودا,افتیمون شامی,افتیمون خواص,افتیمون چیست,افتیمون با آب پنیر,افتیمون چیست

افتیمون , افتیمون چیست , افتیمون اصل , افتیمون خواص

توضیحاتی در مورد افتیمون

گیاه افتیمون از گیاهان دارویی بسیار مهم است. کمک به درمان وسواس، جنون، تسکین سردرد، تصفیه خون، تقویت کبد، رفع بی حسی و درمان خواب رفتن اعضای بدن، تقویت نیروی جنسی و درمان زودانزالی از خواص افتیمون است. از مضرات این گیاه می‌توان به بروز افسردگی در اثر مصرف زیاد آن اشاره کرد. در این مطلب از سایت جسارت در مورد افتیمون صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

گیاه شناسی افتیمون

افتیمون که در طب سنتی به آن دواء الجنون، ترشک، شیون و… نیز گفته می‌شود، گیاهی است از تیره پیچک صحرائی علفی و یک ساله، پیچنده و دارای ساقه‌های ظریف و باریک که قابلیت انعطاف داشته و به حالت انگلی بر روی تعدادی از گیاهان علفی رشد می‌کند و از گیاه میزبان تغذیه می‌کند. رنگ ساقه این گیاه تقریبا کرمی مایل به زرد و قرمز است. برگ‌های آن بسیار ریز و دارای گل‌های مایل به زرد و صورتی می‌باشد. افتیمون در بسیاری از نقاط جهان موجود است و در دامنه کوه‌ها تا ارتفاع 2000 متری نیز مشاهده می‌شود. در ایران در اطراف تهران، کرج، دامنه های البرز، اصفهان، فارس، جزیره هرمز و قشم دیده می‌شود. همه بخش‌های گیاه استفاده دارویی داشته و خواص دارویی آن بسته به گیاه میزبان متفاوت خواهد بود.

افتیمون , افتیمون چیست , افتیمون اصل , افتیمون خواص

طبیعت گیاه افتیمون

طبیعت گیاه افتیمون گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی این گیاه به طور خلاصه عبارتند از: در طب سنتی از این گیاه برای درمان بیماری اسکوربوت (بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) استفاده می‌شود. افتیمون تصفیه کننده خون است و مصرف آن باعث تقویت کبد می‌شود. گیاه افتیمون مفرح قلب است و در صورت تنقیه، برای رفع سودا، دفع کرم معده و باد از بدن مفید است. کمک به درمان بیماری‌هایی مانند لقوه، خواب رفتن اعضای بدن و دردهای مفصلی از خواص افتیمون است. به این منظور از ضماد گیاه استفاده می‌شود. گیاه افتیمون برای درمان سردردهای مزمن ناشی از مزاج سوداوی (سرد و خشک) و ناراحتی‌های فکری مفید است. درمان انزال زودرس از دیگر خواص افتیمون در طب سنتی است. مصرف این گیاه مدر و قاعده‌آور است. یکی از مهمترین خواص افتیمون که از گذشته مطرح بوده است، درمان خفقان، جنون و مالیخولیا است. به این منظور افتیمون را با همان مقدار گیاه افسنطین مخلوط نموده و آن را بجوشانید و پس از صاف کردن به بیمار بدهید. در طب سنتی درباره خواص افتیمون آمده است که مصرف این گیاه باعث تقویت حافظه، رفع جنون، رفع وسواس، رفع بی‌خوابی، عصبانیت، کابوس، رفع تشنج و صرع و رفع بی‌حسی اعضا می‌شود. جالب است بدانید مصرف دم کرده افتیمون باعث آرامش می‌شود و به درمان آلزایمر در سالمندان کمک می‌کند.

گیاه افتیمون در طب سنتی

گیاه افتیمون در طب سنتی کاربردهای بسیاری دارد و به عنوان یک ضد سودای بسیار قوی از آن استفاده می‌شود و در قدیم آن را داروی جنون می‌نامیدند. علاوه بر این گیاه افتیمون به دلیل طبیعت گرم و خشکی که دارد، بلغم را نیز از بدن می‌زداید.

بهترین طریقه مصرف افتیمون

بهترین طریقه مصرف گیاه افتیمون این است که مقداری از گیاه خشک شده را در داخل کیسه پارچه‌ای بریزید و آن را بجوشانید. پس از دو جوش، کیسه را از داخل آب خارج کرده و آن را فشار دهید و محلول به دست آمده را استفاده نمایید. توجه داشته باشید گیاه افتیمون لینت‌آور است و بایستی به مقدار کم و با احتیاط مصرف شود.

نکاتی در مورد مصرف افتیمون

گیاه افتیمون را نباید زیاد جوشاند. جوشیدن زیاد گیاه و به مدت طولانی از خواص دارویی گیاه کم می‌کند. لازم است گیاه را مقداری بیشتر از حالت دم کردن بجوشانید تا مواد دارویی وارد آب شود. از زیاد خرد کردن و کوبیدن افتیمون خودداری کنید، چون بافت گیاه بسیار نرم است و این کار باعث از بین رفتن ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه می‌شود. به طور کلی هنگام مصرف نباید آنرا نرم کوبید و یا زیاد جوشاند بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم بکنید. گیاه افتیمون را در جای خشک و خنک، دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید. بیشترین مقدار مصرف افتیمون، روزانه 15 گرم است که لازم است این مقدار به صورت 3 تا 4 بار در روز و در طول 10 دقیقه مصرف شود.

منع مصرف افتیمون

زیاده‌روی در مصرف افتیمون باعث افسردگی می‌شود. استفاده از گیاه افتیمون برای زنان باردار، مادران شیرده و کودکان زیر 5 سال مضر است. مصرف افتیمون برای افراد دارای مزاج گرم مضر است و این افراد بایستی آن را با مواد مصلح مانند کتیرا و بنفشه مصرف کنند. همچنین زعفران و صمغ عربی نیز از خوراکی‌های مصلح این گیاه می‌باشند.

خواص درمانی افتیمون

۱. طبع آن گرم و خشک است. ۲. این گیاه پیچیده و انگلی است بدون کلروفیل برگ‌های آن بسیار ریز است که مشاهده نمی‌شود و ساقه‌های آن مکنده است که روی بدنه گیاهان دیگر مستقر است و خاصیت آن بیشتر بستگی به نوع گیاهی دارد که اطراف آن پیچیده است. ۳. مسهل سودا و بلغم است ۱۴ گرم گیاه را سائیده سپس با کمی عسل و نمک مخلوط کرده میل شود. ۴. برای بیماری‌های عصبی، جنون، مالیخولیا، سردرد، کابوس مفید می‌باشد. ۵. دردهای مفاصل و لقوه و سرطان را درمان می‌کند. ۶. برای رفع سردردهای سوداوی ۵ گرم از این گیاه را در۲۰۰ سی‌سی شیر جوشیده شده خیسانده صاف نموده با کمی سکنجبین مخلوط نموده میل شود. ۷. نوع خاکستری رنگ آن دارای پتاسیم زیاد است. ۸. تصفیه کننده خون است. ۹. تقویت کننده کبد است. ۱۰. برای کسانی که انزال زودرس دارند مفید می‌باشد. ۱۱. برای درمان هراس، مالیخولیا و تشنج عصبی ۸ گرم افتیمون با ۶۰ گرم سکنجبین و یک لیوان شیر میل شود. ۱۲. مبتلایان به لرزش عصبی به خاطر مصرف مشروبات الکلی روزی سه گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب دم‌کرده به مدت ۴۰ روز میل کنند به جای قند از مویز استفاده شود. ۱۳. برای رفع سردرد، افتیمون را جوشانده در بینی بچکانید و کمی میل شود. ۱۴. برای رفع رطوبت‌های حبس شده در معده افتیمون، آریغون، آمله مقشر از هر کدام ۱۰ گرم، نبات ۲۰ گرم سائیده هر صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری میل شود. ۱۵. شربت افتیمون برای امراض سودا نافع است، ۳۰ گرم افتیمون در ۲۰۰ سی‌سی آب کمی جوشانده سپس صاف نموده با عسل مخلوط کرده هر صبح ۲ قاشق میل کنند.

دم کرده افتیمون

دم کرده افتیمون: این دم کرده، تحلیل برنده ورمها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب ، جهت بیماریهای مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کاووس و وسواس و بیماریهای مفاصل مفید است. به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا می باشد.از آنجاییکه بسیار لطیف و ضعیف هست جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. هنگام مصرف نباید آنرا نرم کوبید و یا زیاد جوشاند بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم بکنید. مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر هست.

آشنایی با افتیمون

گیاهی است از تیره پیچک صحرایی علفی، یکساله و دارای ساقه­ های ظریف و باریک است که قابلیت انعطاف داشته و به صورت انگل روی گیاهانی نظیر یونجه، آویشن و غیره می­پیچد .حکایتی از محمدبن زکریای رازی نقل شده است که : «محمدبن زکریا ی رازی رحمه­الله می­آمد با شاگردان خویش. دیوانه ای پیش ایشان اوفتاد، در هیچ کس ننگریست مگر در محمدبن زکریا. و نیک در او نگاه کرد و در روی او بخندید. محمدبن زکریا باز خانه آمد و مطبوخ افتیمون بفرمود پختن و خوردن. شاگردان گفتند که: چرا مطبوخ خوردی؟ گفت: از بهر خنده آن دیوانه که تا وی از جمله سودای، جز با من ندید و با من نخندید، چه گفتنه­ اند: کل طایر بطیر مع شکله »حکیم عقیلی خراسانی در مخزن­الادویه می­نویسد: «یونانی و به معنی دواءالجنون است و آن نباتی است بسیار سرخ و فروع او مثل خیاطه و با گره­های بسیار ریزه و گلش سرخ تیره و تخمش از خردل ریزه تر و سرخ مایل به زردی و به اشیایی که نزدیک او باشد می­تند و بیخش شبیه به زردک و نصاری گویند که در حوالی او چیزی می­روید و طعمش تلخ و با اندک تندی و گلش نریخته دانه می­بندد و در سوم گرم و در دوم خشک و محلّل و ملطّف و مسهل سودا و بلغم و جهت نفخ و امراض دماغی و کرم معده و سرطان و جنون و مالیخولیا نافع و بالخاصیه جهت امراض سوداوی و تنقیه سودا بیعدیل و چون یک هفته هر روز ده درهم آن را با نصف رطل شیر تازه خیسانیده و با پانزده مثقال سکنجبین بنوشند جهت دفع خفقان و توحش و مالیخولیا و تشنج مجرّب و چون دو درهم تخم آن را به لته بسته در دو ثلث رطل شراب یک شب خیسانیده روز دیگر افشرده صاف او را با یک اوقیه شربت بنفشه و شربت گل و روغن بادام شیرین بنوشند اسهال مره سودا در نهایت قوت کند بدون مضرّتی و باعث ضعف نمی­شود.و مؤلف تذکره ثلثی رطل را ثلثین رطل دانسته و قدح بر مؤلف مالایسع نموده و او را اعتقاد ‌آن است که یک رطل در سی رطل تا چهل روز باید خیسانیده و مطبوخ او با مویز جهت مالیخولیایی که از مداومت شراب به هم رسیده باشد نافع است، خصوصاً که با بنفشه و اصل­السوس و بادرنجبویه و گل گاوزبان باشد و چون ضعیف الترکیب است زیاده از یکی دو جوش نباید داد و مضرّ صفراوی و حارالمزاج و مورث غشی و مصلحش بنفشه و کتیرا و قدر شربتش تا سه مثقال و در مطبوخات تا ده درهم و بدلش لاجورد و حجر ارمنی است یا یک وزن و نیم او حاشا و دو دانگ او تربد و تخم او را نباید کوبید.» در کتاب مفرده شناسی از مجموعه آموزشی دکتر حسین روازاده در مورد همه مفرده های گیاهی دارویی مطالبی چامع با ذکر منبع دست اول و تمامی خواص، ویژگی ها و کیفیات توضیحاتی کامل آمده است که توجه شما فرهیخته گرامی را به آن جلب می نماییم. و شما می توانید هر گیاهی را با خواص آن در این کتاب ها بیابید. 

افتیمون و آویشن

گیاه آفتیمون از نظر خواص شبیه به آویشن بوده و یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی برای رفع جنون است . وی با اشاره به اینکه استفاده از این دارو در طب سنتی به گذشته های بسیار دور برمی گردد، اضافه کرد: این گیاه به طور معمول برای سردرد استفاده می شود. همچنین از این دارو برای رفع وسواس و مالیخولیا و … هم استفاده می شود. به گفته کارشناسان افتیمون را نباید زیاد جوشاند، زیرا زیاد جوشاندن از خواص داروئی آن کم می کند، اما باید مقداری بیشتر از حالت دم کردن بجوشد که مواد داروئی وارد آب شوند.

افتیمون , افتیمون چیست , افتیمون اصل , افتیمون خواص

افتیمون و سرطان

مصرف این گیاه مدر و قاعده آور است، برای درمان لقوه، خواب رفتن اعضای بدن و درد مفاصل مفید است، سردردی که از فکر زیاد باشد، فکر و خیالات بدو ناپسند، جنون مانیا و خفقان را درمان می کند، از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند و برای اشخاص پیرو سالمند و همچنین مزاج های سوداوی نافع است. وی مهمترین مکانیسم آفتیمون، پاکسازی اخلاط از بدن خصوصا سودا از مغز است. این گیاه ضد سودای بسیار قوی است و در قدیم آن را داروی جنون می‌نامیدند. علاوه بر این گیاه آفتیمون به دلیل طبیعت گرم و خشکی که دارد، بلغم را نیز از بدن می‌زداید.

مصرف گیاه افتیمون

مصرف گیاه آفتیمون باعث تقویت حافظه، رفع جنون، رفع وسواس، رفع بی‌خوابی، رفع تشنج و صرع و رفع بی‌حسی اعضا می شود. وی افزود: خواص گوارشی آفتیمون شامل ملین بودن، تقویت معده و کبد، ضد درد دل، ضد اختلالات صفراوی و ضد کبد چرب است.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 26 مهر 1397

3 دیدگاه

  • حسین آوریل 2018 در 21:23

    گیاه افتیمون

  • نیمروز دسامبر 2019 در 10:14

    برای کشوندن مخاطب به داخل مطالب از کلمات کلیدی نامرطبت با مطلب استفاده می کنید که فقط وقت آدمها را تلف می کند یعنی حق الناس به گردنتان میماند. برای خاندن مطلبی در ارتباط با آب پنیر و افتیمون آمدم و دوبار هم این صفحه را باز کردم یعنی گول خوردم. واقعا که هدف وسیله را توجیه نمی کند. این را از باب تذکر گفتم. رعایت کنید و راهتان را اصلاح

  • نیمروز دسامبر 2019 در 10:15

    غلطهای املایی داشتم 😉

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.