همه چیز درباره گیاه افسنتین

همه چیز درباره گیاه افسنتین

همه چیز درباره گیاه افسنتین خواص افسنتین,فواید افسنتین,افسنتین درمانی,خاصیت افسنتین,خواص افسنتین درمانی,خواص افسنتین برای پوست,خواص افسنتین برای مو,خواص افسنتین برای جوانی,خواص افسنتین برای بارداری,خواص خوردن افسنتین,فواید افسنتین خام,فواید افسنتین پخته

همه چیز درباره خواص و مضرات سنجد در دوران بارداری

همه چیز درباره خواص و مضرات سنجد در دوران بارداری

سنجد سنجد ,سنجد خواص,سنجد تلخ,سنجد در بارداری ، سنجد در دیابت،سنجد و فشار خون،سنجد و لاغری توضیحاتی در مورد سنجد سِنجـِد گونه‌ای از سردهٔ سنجد و بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، …

طرز تهیه و فواید و خواص ماسک جوانه گندم برای مو و چاقی صورت

طرز تهیه و فواید و خواص ماسک جوانه گندم برای مو و چاقی صورت

طرز تهیه و فواید و خواص ماسک جوانه گندم برای مو و چاقی صورت در این مطلب از سایت جسارت طرز تهیه و فواید و خواص ماسک جوانه گندم برای مو و …

استویا

استویا ,استویا چیست,استویا شیرین کننده,استویا و دیابت,استویا گیاه,گیاه استویا چیست؟,برگ استویا چیست,قند استویا چیست,شکر استویا چیست,پودر استویا چیست

استویا , استویا چیست , استویا شیرین کننده , استویا و دیابت

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد عوارض و مضرات مصرف برگ گیاه استویا یا شیرین برگ چیست صحبت کنیم.امیدواریم که این مطلب مورد توجه و عنایت شما سروران گرامی قرار گیرد.

توضیحاتی در مورد استویا

شیرین‌برگ یا استویا ربادیانا با نام علمی Stevia rebaudiana گیاهی از تیره کاسنیان با نهایت ارتفاع یک متر، و حداکثر عمر پنج سال با برگ‌های شیرین که بومی آمریکای جنوبی بوده تاب سرما ندارد. گیاه شیرین‌برگ شیرین کننده است و جایگزین بسیاری خوبی برای شکر محسوب می‌شود چرا که کالری ای به غذا اضافه نمی‌کند. این گیاه به‌طور معمول برای بهتر کردن طعم دارو و چای استفاده می‌شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد استویا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

استویا یا شیرین‌ برگ

گیاه شیرین‌برگ بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی است و به‌طور وحشی در سرزمین‌های بلند مناطق مرزی بین برزیل و پاراگوئه می‌روید و در آن مناطق به گیاه «برگ عسلی» (honey leaf) معروف است. به دلیل خاصیت شیرین کنندگی و درمانی برگ شیرین‌برگ، این گیاه به شدت از نظر اقتصادی و علمی مورد توجه قرار دارد. ژاپن اولین کشور آسیایی بود که در سال ۱۹۷۰ از استه‌ویوساید به عنوان شیرین‌کننده در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد. پس از آن کشت استویا در چین، مالزی، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان و تایلند گسترش یافت. این گیاه در آمریکا، کانادا و اروپا نیز رشد می‌کند. شیرین‌برگ مناسب مناطق جنوبی ایران یا کشت گلخانه‌ای است. شیرینی قند حاصل از دانه این گیاه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر دیگر گیاهان قندآور چون نیشکر و چغندر قند و میزان قند موجود در آن ۱۵۰ برابر آنهاست. در اصفهان به روش کشت بافت تکثیر شده و بسرعت وارد صنعت گزسازی گردیده‌است. این قند جایگزین مناسبی برای شیرین کننده‌های مصنوعی چون آسپارتام، سدیم ساخارین و سیکلامات بوده چون قابلیت جذب کمتری دارد به کاهش قند خون و فشار خون یاری رساند.

کشورهای تولیدکننده استویا

پاراگوئه، برزیل، چین، تایوان، کره جنوبی و مالزی از مهمترین کشورهای تولیدکننده این گیاه هستند. خاک کم شور، بهترین خاک برای کشت استویاست. عصاره این گیاه در صنایع شیرینی‌سازی، پزشکی و دیگر صنایع خوراکی کاربرد دارد.

آشنایی با استویا

جالب است بدانید که این گیاه که به نام شیرین‌ برگ یا شکر برگ هم شناخته می شود، گیاهی از تیره کاسنیان است که دارای برگ های شیرین می باشد. در کشور های آمریکای جنوبی، این گیاه را به طور سنتی برای درمان سوختگی، معده درد، کولیک و حتی یک روش طبیعی پیشگیری از بارداری استفاده می کنند. این گیاه فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص دارویی استویا را برای سلامتی، قند خون، بارداری، لاغری و کاهش وزن ارائه کرده ایم.

کاربرد استویا

این گیاه به عنوان یک شیرین کننده بسته‌بندی و مصرف می‌شود. این گیاه در برخی از غذاها مانند آب نبات، نوشابه‌های پروتئینی و چای به عنوان شیرین‌کننده استفاده می‌شود. در برخی از کشورها، مانند ژاپن، این گیاه برای چندین دهه به عنوان یک شیرین کننده استفاده می‌شود. در برخی از کشورها نیز شیرین‌برگ به دلیل نگرانی در مورد عوارض جانبی آن یا انواع محدودیت‌ها، بطور کامل ممنوع شده‌است. کالری گیاه شیرین‌برگ صفر است، و عصاره آن ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است. شیرینی شیرین‌برگ با توجه به ترکیبات مختلف گلیکوزید، که شامل stevioside, steviolbioside, rebaudiosides AE، و dulcoside است سنجیده می‌شود. گلیکوزیدهایی که در استویا موجود هستند، توسط بدن متابولیزه نمی‌شود، در نتیجه هیچ کالری تولید نمی‌کنند. مصرف این گیاه صفر کالری یک راه خوب برای یک رژیم غذایی سالم است. شیرین‌برگ ممکن است برای بیماران دیابتی مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهد که شیرین کننده‌های شیرین‌برگ هیچ کالری یا کربوهیدراتی به رژیم غذایی اضافه نمی‌کند. بر خلاف شکر، شیرین‌برگ تأثیری بر قند خون یا واکنشی به انسولین نشان نمی‌دهد. پس به بیماران دیابتی این اجازه را می‌دهد تا بدون هیچ دغدغه‌ای از این گیاه بعنوان شیرین کننده و طعم کننده استفاده کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از گلیکوزیدهایی که در عصاره استویا وجود دارند به تولید ادرار و دفع سدیم کمک می‌کند.[نیازمند منبع] در دوز بالای مصرف شیرین‌برگ حتی می‌تواند به عنوان کاهش دهند فشار خون هم عمل نماید. شیرین‌برگ و دیگر شیرین کننده‌های مصنوعی توسط FDA تأیید شده‌است؛ و مصرف در حد تعادل آن هیچ خطری برای سلامتی ندارد. مؤسسه ملی سرطان گزارش شده‌است که هیچ شواهد علمی که ادعاهای قبلی مبنی بر اینکه که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است باعث سرطان شود را تأیید نمی‌کند. تا تحقیقات بیشتر، زنان باردار و شیرده باید از مصرف شیرین‌برگ، اجتناب کنند.

خواص استویا برای پوست

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در این گیاه به رفع چین و چروک صورت کمک کرده و برای جوان سازی پوست صورت بسیار توصیه می شود و فواید زیادی دارد. ماسک ضد چروک این گیاه 1 قاشق غذاخوری پودر برگ های خشک شده استویا را با یک قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. این ماسک را دو بار در هفته استفاده کنید تا زدوتر نتیجه بگیرید. 2. درمان اگزما این گیاه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بیماری های پوستی از جمله اگزما می باشد، استفاده ی موضعی از این گیاه به عنوان یک استروئید عمل کرده و به درمان اگزما و خارش ناشی از آن کمک می کند.

خواص استویا

این شیرین کننده طبیعی مضرات انواع شکر و انواع شیرین کننده های مصنوعی را ندارد و شیرین کننده استویا مناسب ترین جایگزین شکر می باشد. بر خلاف شکر، مصرف آن کاهنده درمانی بر روی قند خون و بیماران دیابتی به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. خواص استویا عبارتند از : – 100% طبیعی – بدون کالری – 250 الی 300 برابر شیرین تر از شکر (ساکارز) – دارای پایداری حرارتی تا دمای 198 الی200 درجه سانتیگراد – غیر قابل تخمیر – جلوگیری از پوسیدگی دندان – پایین آورنده قند خون – پایین آورنده فشار خون – پایین آورنده چربی خون – جلوگیری از پیری زودرس – مبارزه با میکروب های بیماری زا

مصرف استویا در بارداری

در آمریکای جنوبی زنان در دوران بارداری و شیردهی از این گیاه استفاده می کردند اما در حال حاضر اطلاعات دقیقی از اثر آن بر روی جنین و زنان باردار در دست نیست پس بهتر است در دوران بارداری از مصرف این گیاه اجتناب کنید. بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون پایین بهتر است بعد از هر بار مصرف این گیاه، میزان قند خون و فشار خون را کنترل کنند. این گیاه می تواند در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود که علائم نفخ، گرفتگی و گاهی اوقات سردرد مشخص می شود.

استویا برای لاغری

این گیاه یک شیرین کننده ی طبیعی کم کالری است که با کنترل و قابت نگه داشتن سطح قند خون به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند. مطالعه ای نشان داده که اگر 30 دقیقه قبل از غذا، این گیاه مصرف کنید می تواند به کاهش اشتها کمک کند و مانع از پرخوری شود.

طریقه مصرف استویا

برگ های سبز و عصاره ی این گیاه را می توان برای تهیه انواع نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای، بستنی، سس، نوشابه، آب نبات، نان، کیک، آدامس و انواع دسر ها استفاده کرد. نکته : استویای خام، زمانی که در مکان سرد و خشک نگهداری شود به مدت طولانی باقی می ماند اما در معرض رطوبت ممکن است شکرک بزند.گفته می شود که با توجه به وزن بدن می توان روزانه بین 3 تا 9 قاشق چای خوری برگ های این گیاه را مصرف کرد. این گیاه را از کجا تهیه کنیم؟ در ایران این گیاه را در فرم برگ های خشک آن می توان از عطاری های معتبر یا فروشگاه های بزرگ تهیه کرد.

استویا و کنترل قند خون

یکی از مهم ترین خواص این گیاه، توانایی آن برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت می باشد. این گیاه یک جایگزین ایده آل برای شکر در افراد مبتلا به دیابت محسوب می شود. ترکیب گلیکوئیدی استویوساید موجود در این گیاه هنگامی که تجزیه می شود، ذرات حاوی گلوکز را در روده بزرگ جذب کرده و مانع از ورود آن ها به جریان خون می شود و به این ترتیب به کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. مطالعات نشان داده که مصرف این گیاه به کاهش قند خون ناشتا کمک کرده و مقاومت به انسولین را در افراد دیابتی بهبود می بخشد.

طبیعت استویا

طبیعت این گیاه گرم و خشک می باشد. این گیاه حاوی مقادیر بالای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم، انواع آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها و گلیکوزید ها می باشد. این گیاه گیاهی بومی آمریکای جنوبی بوده و ارتفاع درختچه ی آن تا یک متر می رسد. این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی جایگزین شکر محسوب می‌شود، این گیاه به‌طور معمول برای بهتر کردن طعم دارو ها و چای استفاده می‌ شود.

خواص و فواید گیاه استویا

تحقیقات جدید نشان داده که مصرف این گیاه به دلیل مقادیر بالای ویتامین C و خاصیت مدر که دارد به سم زدایی و دفع نیکوتین از بدن کمک کرده و برای ترک سیگار مفید می باشد. 6. سرطان مقادیر بالای آنتی اکسیدان های کورستین، کائمفرول و سایر ترکیبات گلیکوئیدی موجود در این گیاه برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پانکراس مفید هستند. 7. فشار خون استویوساید موجود در این گیاه عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد و به عنوان یک دیورتیک طبیعی با افزایش ادرار و در نتیجه افزایش دفع سدیم به کاهش فشار خون بالا کمک می کند. 8. کبد این گیاه یک دیورتیک طبیعی است که به سم زدایی و پاک سازی بدن و کبد کمک کرده و برای درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب مفید می باشد. 9. کلسترول خون و قلب مطالعات داده که مصرف این گیاه می تواند باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد. مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه برای پیشگیری از بیماری های قلبی و حمله ی قلبی مفید هستند. 10. سلامت دهان و دندان این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی است که به کاهش باکتری در دهان و پوسیدگی دندان ها کمک کرده و به عنوان یک افزودنی محبوب برای خمیر دندان و دهانشویه محسوب می شود. 11. پوکی استخوان مطالعات نشان داده که این گیاه با افزایش متابولیسم کلسیم، به افزایش تراکم استخوان کمک کرده و برای درمان پوکی استخوان مفید است.

انواع گیاه استویا

این گیاه بیش از 200 گونه در طبیعت دارد و چون مصرف استویای خام ممکن است عوارضی داشته باشد در سه فرم به بازار عرضه می شود؛ برگ های سبز این گیاه : این حداقل فرم پردازش استویا است که 30 تا 40 برابر شیرین تر از شکر می باشد و مزه ی آن کمی تلخی دارد. برگ های استویا را می توان تازه یا به صورت برگ های خشک شده و پودر شده مصرف کرد. عصاره استویا : عصاره استویا که ار برگ های سبز این گیاه به دست می آید، 200 برابر شیرین تر از شکر بوده و مزه ی تلخ برگ ها را ندارد. استویا اصلاح شده : این نوع استویا 200-400 برابر شیرین تر از شکر بوده و اغلب به عنوان بدترین نوع این گیاه محسوب می شود. استویا اصلاح شده به شکل پودر سفید رنگ عرضه می شود. بهترین فرم مصرف استویا، برگ های سبز استویا هستند و بهتر است که استویای ارگانیک را استفاده کنید تا کمتر دچار تغییر شده باشند.

کالری استویا

به خاطر فنجان قهوه یا چایی که هر روز صبح می خورید این را می دانید که همه شیرین کننده ها یکسان ساخته نشده اند. بازار پر است از جایگزین های شکر: از ساخارین گرفته تا آسپارتام، راه های زیادی وجود دارد تا تلخی را از قهوه و چای خود بگیرید. خیلی ها به خاطر اینکه مقدار کالری مصرفی خود را کاهش دهند به این شیرین کننده های مصنوعی و طعم نه چندان خوشایندشان پناه می برند. میزان بالای چاقی و فراوانی غذاهای سرشار از قند و شیرین باعث شده انسان پیوسته به دنبال راه حلی شیرین اما سالم باشد. استویا، شیرین کننده ای که وزارت غذا و دارو آمریکا ( FDA ) نیز آن را تایید کرده ممکن است جواب این سوال باشد. استویا به شکل فزآینده ای طی این سالها محبوب شده است، طوری که بسته های صورتی، آبی و زردش را می توانید در خیلی از کافی شاپ ها ببینید، حتی کمپانی های نوشابه سازی نیز به سراغ این شیرین کننده رفته اند تا دل مشتریانی که از طعم نوشابه های بدون قند و حاوی قند مصنوعی بدشان می آید را بدست بیاورند. اگر استویا استفاده می کنید حتما می دانید ه این شیرین کننده بدون کالری است. اما استویا تنها جایگزینی مشابه قند نیست

بیشتر بخوانید : چوب طبل ♥ روغن بادام تلخ ♥ بارهنگ ♥ صبر زرد سرخس

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 7 اسفند 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.