عادات نامناسبی که دندان ها را خراب می کند

عادات نامناسبی که دندان ها را خراب می کند

عادات نامناسبی که دندان ها را خراب می کند خراب شدن دندان,بيماري خراب شدن دندان,خراب شدن دندان در بارداري,علائم خراب شدن دندان,درمان خراب شدن دندان,درمان خراب شدن دندان با طب سوزني,مواد غذايي …

موی گوش و بینی را ریشه‌کن نکنید

موی گوش و بینی را ریشه‌کن نکنید

موی گوش و بینی را ریشه‌کن نکنید خواص سلامتی,فوايد سلامتی,سلامتی درماني,خاصيت سلامتی,خواص سلامتی درماني,خواص سلامتی براي پوست,خواص سلامتی براي مو,خواص سلامتی براي جواني,خواص سلامتی براي بارداري,خواص خوردن سلامتی,فوايد سلامتی خام,فوايد سلامتی پخته

عوارض و نحوه مصرف انواع قرص متادون 20 قهوه ای رنگ اصلی یا شربت در هواپیما چه شکلی است

عوارض و نحوه مصرف انواع قرص متادون 20 قهوه ای رنگ اصلی یا شربت در هواپیما چه شکلی است

قرص متادون قرص متادون 40 ,قرص متادون 40 چیست,قرص متادون 40 قیمت,قرص متادون 40 قهوه ای,قرص متادون 40 برای چیست,قرص متادون 40 مهر دارو,قرص متادون 40 میلی گرم, قرص متادون برای خودکشی, …

بیماری های روده

بیماری های روده ,بیماری های روده باریک,بیماری های روده ای,بیماری های روده ی بزرگ,بیماری های روده بزرگ و کوچک,بیماری های روده و علائم آن,بیماری های روده بزرگ

بیماری های روده , بیماری های روده باریک , بیماری های روده ای , بیماری های روده ی بزرگ

توضیحاتی در مورد بیماری های روده

بیماری های روده انواع مختلفی دارند که هر کدام نشانه های گوناگونی را دارا می باشند. در این مطلب درباره علل و علائم بیماری های کورون، سندرم روده تحریک پذیر، سلیاک، کولیت اولسراتیو و دیورتیکولوز برای شما صحبت می کنیم. همچنین تفاوت هر کدام را با بقیه بیماری های روده می گوییم.در این مطلب از سایت جسارت در مورد علائم و درمان بیماری های روده باریک و بزرگ چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

بیماری کورون

از آنجایی که علائم بیماری کرون شبیه سایر بیماری های روده می باشد، تشخیص آن بسیار مشکل است. کورون یک بیماری مزمن است که موجب التهاب روده می شود. این بیماری بیشتر در قسمت پایینی روده کوچک (ایلئوم) و روده بزرگ (کولون) تاثیر دارد، اما می تواند هر جایی از لوله گوارش، از دهان تا مقعد را نیز مبتلا کند. این التهاب در تمام دیواره روده قرار دارد و موجب درد شکم، اسهال، تب و کاهش وزن می گردد. بیماری کرون ربطی به استرس ندارد.سیستم ایمنی این بیماران، دارای واکنش زیادی نسبت به مواد و باکتری های موجود در روده می باشد. هنگامی که گلبول های سفید خون به دیواره روده حمله کنند، التهاب سمی را می سازند که موجب ورم مزمن روده و زخم شدن آن می شوند. اگر بستگان درجه اول شما دچار این بیماری باشند، احتمال مبتلا شدن شما به این بیماری زیاد است. علائم کورون – درد شکم اغلب در یک‌چهارم قسمت پایینی و راست شکم – اسهال – خونریزی مقعد – کاهش اشتها – تب – کاهش وزن – کم خونیخستگیدرد مفاصل – مشکلات پوستی – کودکان دارای این بیماری ممکن است تاخیر رشد داشته باشند. زنان مبتلا به IBS، ممکن است علائم بیماری را در طول دوره قاعدگی خود داشته باشند و این نشان می دهد که هورمون های جنسی می توانند بر IBS اثر بگذارند تفاوت از آنجا که هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص بیماری کورون وجود ندارد، پزشکان ترکیبی از آزمایشات را تجویز می کنند تا مطمئن شوند بیماری شما چیست و بیماری های دیگری که دارای علائم مشابه با کورون هستند را رد کنند. بیماری هایی که علائمی شبیه کرون دارند شامل سندرم روده تحریک پذیر، سلیاک، کولیت اولسراتیو و دیورتیکولوز است.

بیماری سندرم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال شایع دستگاه گوارش است که می تواند بالا و پایین دستگاه گوارش را درگیر کند. زنان 2 تا 3 برابر مردان به این بیماری دچار می شوند. علت IBS به نظر می رسد، رشد بیش از حد باکتری ها در روده باریک و روده بزرگ علت این بیماری باشد. در بیماران مبتلا به IBS، تولید گاز در روده بزرگ باعث می شود، روده بزرگ بیش از حد فعال شود. داروهای خاص و غذاها (شکلات، غذاهای چرب، لبنیات و حبوبات و الکل) باعث بدتر شدن علائم این بیماری می گردند. زنان مبتلا به IBS، ممکن است علائم بیماری را در طول دوره قاعدگی خود داشته باشند و این نشان می دهد که هورمون های جنسی می توانند بر IBS اثر بگذارند. بیشترین علت IBS به نظر می رسد که عفونت مزمن باکتری هایی که در روده زندگی می کنند، باشد. با وجود عفونت، اعصاب تخریب می شوند و یبوست رخ می دهد. علائم IBS – درد شکم – یبوست و یا اسهال – نفخ – مدفوع همراه با مخاط – سوزش سردل – تهوع و استفرغ – بیماران مبتلا به این بیماری، معمولا در هنگام اجابت مزاج درد ندارند و در هنگام خوابیدن، علائم آنها از بین می رود. تفاوت – استرس علائم این بیماری را بدتر می کند. – این بیماری با بیماری کورون متفاوت است، زیرا بیمار مبتلا به IBS علائم التهابی را ندارد. علائم التهاب عبارتند از: کاهش وزن، کم خونی، خونریزی از مقعد، مدفوع خونی و یا تب عودکننده. – علائم در بالا و یا پایین دستگاه گوارش وجود دارد.

بیماری سلیاک

در بیماری سلیاک، پوشش روده باریک تخریب می شود و با جذب مواد مغذی تداخل دارد. بیماران دارای عدم تحمل پروتئینی به نام گلوتن می باشند. گلوتن در گندم، جو، چاودار و جوی دوسر وجود دارد. علت سلیاک در این بیماران وقتی گلوتن خورده شود، سیستم ایمنی به سلول های جداره روده باریک حمله می کند و موجب از بین رفتن پرزهای روده می شود. این پرزها، کارشان جذب مواد مغذی به خون است و بدون آنها، سوء تغذیه رخ می دهد. علائم سلیاک علائم این بیماری نیز شبیه علائم بیماری کورون است. علائم فقط منحصر به دستگاه گوارش نیست. – یک بیمار ممکن است اسهال و درد شکم داشته باشد و بیمار دیگر دچار زودرنجی و افسردگی باشد. – خستگی – کم خونی – کاهش وزن – درد استخوان – تاخیر رشد – تغییرات رفتاری – گرفتگی عضلانی – بی حسی اندام – زخم دهان – درماتیت (التهاب پوست) – تغییر رنگ دندان ها – عادت ماهانه نشدن – کمبود آهن تفاوت – این بیماری با استرس، جراحی، بارداری، زایمان و عفونت ویروسی شدت می گیرد. – علائم منحصر به دستگاه گوارش نیست.

بیماری کولیت زخمی

بیماری کولیت زخمی همانند بیماری کرون، یکی از بیماری های التهابی روده است. التهاب و زخم های کوچک در دیواره روده بزرگ باعث این بیماری می شود. التهاب در مقعد و پایین ترین قسمت روده بزرگ رخ می دهد، اما می تواند تمام روده بزرگ را درگیر کند. زخم های کوچک در محل التهاب باعث تخریب سلول های پوششی روده و خونریزی می شود و عفونت می کند. بیماری کولیت زخمی با استرس رابطه ای ندارد، اما در برخی افراد، استرس موجب تشدید علائم بیماری می گردد علت کولیت اولسراتیو واکنش سیستم ایمنی به محیط زیست، رژیم غذایی و یا عفونت موجب ایجاد التهاب در دیواره روده می شود. علائم کولیت اولسراتیو – اسهال خونی – درد شکم – تب – خونریزی مقعد – خستگی – کم خونی – کاهش اشتها – کاهش وزن – از دست دادن مایعات و مواد مغذی تفاوت – این بیماری با استرس رابطه ای ندارد، اما در برخی افراد، استرس موجب تشدید علائم بیماری می گردد. – در این بیماری التهاب در قسمت بالای پوشش روده بزرگ وجود دارد، در حالی که در بیماری کورون، التهاب در تمام دیواره سخت روده ای وجود دارد.

بیماری دیورتیکولوز

بسیاری از مردم دارای کیسه های کوچکی در روده بزرگ می باشند که به طرف بیرون برآمده هستند. هر کیسه کوچک را به نام دیورتیکولوم می خوانند و روده ای که دارای این کیسه ها باشد را دیورتیکولوز می گویند. وقتی این کیسه ها عفونی و یا ملتهب شوند، به نام دیورتیکولیت خوانده می شود. علت دیورتیکولوز در کشورهایی که رژیم غذایی آنها از لحاظ فیبر غذایی کمبود دارد، این بیماری شایع است. فیبر باعث می شود مدفوع راحت تر دفع شود و از یبوست جلوگیری می کند. هنگامی که مدفوع و یا باکتری در دیورتیکولوم گیر کند، موجب عفونت آن و بروز بیماری می گردد. علائم دیورتیکولوز – درد خفیف شکم – حساسیت زیاد به لمس در قسمت چپ و پایین شکم – نفخ – یبوست – تب – تهوع – استفراغ – لرز تفاوت – استرس با این بیماری در ارتباط است. – علائم این بیماری ناگهانی و بدون علائم هشداردهنده بوجود می آیند.

آشنایی با بیماری های روده

روده بخش مهمی از دستگاه گوارش است که از دوازدهه (اثنی عشر) تا مقعد را تشکیل می دهد. روده در انسان و بسیاری از پستانداران به دو بخش رودهٔ باریک و رودهٔ بزرگتقسیم می شود. بیماری های روده انواع مختلفی دارند که هر کدام نشانه های گوناگونی را دارا می باشند.روده یکی از بیماری های شایع روده بزرگ می باشد و یکی از علل شایع اسهال های مکرر و اختلال در سیستم گوارشی است. روده نقش بسیار مهمی در هضم و جذب غذا دارد.آمارها از رسیدن سن ابتلا به سرطان روده، به پنج تا ده سالگی حکایت می کنند و گزارش ها حاکی از این است که هزینه درمان بیماری های گوارشی در سال حدود 30 میلیون تومان برای هر فرد است. سرطان روده این روزها به یکی از بیماری های شایع در میان ایرانی ها تبدیل شده و عجب نیست که در میان انبوه اخباری که در مورد این بیماری منتشر می شوند، هر نشانه عجیبی را که در روده هایمان احساس می کنیم، به عنوان دلیلی برای دچار سرطان شدنشان تفسیر کنیم. گرچه سرطان روده که با سبک زندگی نادرست، عادات غذایی نامناسب و درگیر شدن با استرس های هر روزه سراغ قربانیانش می رود. یکی از بیماری های شایع در میان ایرانی هاست. اما متخصصان معتقدند که هر اتفاق آزاردهنده ای که هنگام دفع تجربه کنیم، نشانه بیماربودنمان نیست. اگر شما نگران تنبل شدن روده هایتان در ساعات خواب و زمان سفر هستید یا اینکه نفخ صبحگاهی علاوه بر نگران کردن، کلافه تان هم می کند، این مطلب را بخوانید. ما به شما می گوییم که کدام یک از واکنش های روده تان طبیعی هستند و چرا سراغتان می آیند.

نشانه های سرطان روده بزرگ

_تغییر در عادات روده شما، از جمله اسهال یا یبوست یا تغییر مداوم در مدفوع شما، که بیش از چهار هفته طول بکشد. _خونریزی مستقیم یا خون در مدفوع شما. _ناراحتی مکرر شکم، مانند گرفتگی، نفخ یا درد. _احساس اینکه روده شما کاملا خالی نشده است. _ضعف یا خستگی. _کاهش وزن نامعلوم. بسیاری از افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ هیچ علائمی در مراحل اولیه بیماری ندارند. هنگامی که علائم ظاهر می شوند، به احتمال زیاد، بسته به اندازه و مکان سرطان در روده بزرگ شما متفاوت است. چه وقت باید به پزشک مراجعه کنید: اگر متوجه علائم سرطان روده بزرگ مانند خون در مدفوع خود یا تغییرات مداوم در عادت های روده شدید، با پزشک مطرح کنید. به طور کلی توصیه می شود که غربالگری سرطان روده در سن 50 سالگی شروع شود. پزشک شما ممکن است غربالگری های مکرر یا پیشتر را توصیه کند اگر شما عوامل دیگر مانند سابقه خانوادگی بیماری را داشته باشید.

بیماری های روده و رژیم غذایی

مطالعات گروههای زیادی از مردم نشان داده است که داشتن یک رژیم معمولی غربی با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده ارتباط دارد ، رژیم غذایی معمولی غربی دارای چربی زیاد و کم فیبر است هنگامی که مردم از مناطقی که رژیم غذایی معمولی کم چرب با فیبر بالا دارند به مناطقی که رژیم معمولی غربی در آن رایج است حرکت می کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در این افراد به طور قابل توجهی افزایش می یابد. روشن نیست که چرا این اتفاق می افتد، اما محققان مطالعه می کنند که آیا یک رژیم غذایی با چربی زیاد و فیبر کم، بر میکروب هایی که در روده بزرگ زندگی می کنند اثر دارد و موجب التهاب میشوند و در نهایت به سرطان تبدیل می شود.

عوامل خطر در بیماری های روده

عوامل خطر سرطان روده : عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهند عبارتند از: _سن بالا از دلایل ایجاد سرطان روده: اکثریت مردم مبتلا به سرطان روده بالای 50 سال سن دارند. سرطان روده در افراد جوان اتفاق می افتد، اما بسیار نادر است. _نژاد آفریقایی-آمریکایی: خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نسبت به افراد نژاد دیگر دارند. سابقه شخصی سرطان کولورکتال یا پولیپ ها: اگر قبلا سرطان روده یا پولیپ های آدنوماتوز داشته اید، در آینده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهید.

بیماری های روده و تغییرات شیوه زندگی

تغییرات شیوه زندگی را برای کاهش خطر تغییر دهید: شما می توانید اقدامات خود را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با تغییر در زندگی روزمره خود انجام دهید. مراحل زیر را انجام دهید: خوردن انواع میوه ها، سبزیجات و غلات کامل. میوه ها، سبزیجات و غلات کامل حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند که ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد. انواع میوه ها و سبزیجات را انتخاب کنید تا انواع ویتامین ها و مواد مغذی دریافت کنید.

جراحی سرطان روده بزرگ

اگر سرطان روده شما بسیار کوچک است، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد کند، مانند:حذف پولیپ ها در طول کولونوسکوپی. اگر سرطان شما کوچک است ممکن است پزشک بتواند در طول کولونوسکوپی آن را کاملا حذف کند. برداشتن مخاطی آندوسکوپی: از بین بردن پولیپ های بزرگتر ممکن است نیاز به برداشت مقداری از دیواره روده منجر شود . پولیپ هایی که در طول جراحی کولونوسکوپی قابل برداشتن نیستند ،ممکن است با استفاده از جراحی لاپاروسکوپی حذف شوند. جراح ممکن است نمونه هایی از گره های لنفاوی را در ناحیه سرطانی پیدا کند. جراحی سرطان روده تحریک پذیر: اگر سرطان به داخل روده افزایش یافته باشد، جراح شما ممکن است توصیه کند: کمپلمان جزئی: در طی این روش، جراح بخشی از روده را که حاوی سرطان است همراه با یک حاشیه از بافت نرم در هر دو طرف سرطان حذف می کند. جراح شما اغلب می تواند بخش های سالم روده بزرگ یا مقعد را دوباره وصل کند. حذف گره لنفاوی: در این روش گره های لنفاوی برای نمونه برداری برداشته می شوند. جراحی برای سرطان پیشرفته: اگر سرطان شما بسیار پیشرفته باشد یا سلامت کلی شما بسیار ضعیف باشد، جراح ممکن است یک عمل جراحی را برای رفع انسداد روده یا سایر شرایط برای بهبود علائم توصیه کند. این عمل جراحی برای درمان سرطان انجام نمی شود، بلکه برای تسکین نشانه ها و علائم مانند خونریزی و درد است ؛ در موارد خاص که سرطان تنها به کبد گسترش یافته است، اما سلامت کلی شما خوب است، پزشک ممکن است عمل جراحی را انجام دهد تا ضایعه سرطانی را از کبد حذف کند. شیمی درمانی ممکن است قبل یا بعد از این نوع جراحی استفاده شود.

بیماری التهاب روده

بیماری التهاب روده دلیل مشخصی ندارد. برخی از عوامل یا ترکیبی از آنها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، پادتن‌ها) سیستم ایمنی بدن را برای ایجاد واکنش التهابی در دستگاه گوارش فعال می‌کنند. تحقیقات اخیر ترکیبی از عوامل مانند وراثت، ژن‌ها، و/یا عوامل محیطی را در پیدایش بیماری التهاب روده مؤثر می‌دانند. همچنین این احتمال وجود دارد که بافت بدن، خود این واکنش خودایمنی را برانگیخته کند. دلیل بیماری التهاب روده هرچه باشد، واکنش‌های کنترل‌نشده‌ی التهاب‌زا ادامه پیدا می‌کنند و به دیواره‌ی روده‌ای آسیب می‌زنند؛ این وضعیت منجر به اسهال و درد شکمی می‌شود

علائم بیماری التهاب روده

مانند سایر بیماری‌های مزمن، در بیماری التهاب روده (IBD) بیمار دوره‌های افت و خیز بیماری را تجربه می‌کند. با شدت گرفتن بیماری علائم ظاهر می‌شوند، با تخفیف علائم گفته می‌شود بیماری فروکش کرده و با ناپدید شدنِ علائم، سلامتی بازگشته است. علائم التهاب روده می‌توانند خفیف تا شدید باشند و شدت علائم معمولا به این بستگی دارد که بیماری کدام بخش از دستگاه گوارش را درگیر کرده باشد. علائم IBD عبارت است از: گرفتگی و درد شکمی؛ اسهال که ممکن است خون‌آلود باشد؛ احساس فوریت شدید برای دفع؛ تب؛ کاهش وزن؛ کاهش اشتها؛ کم‌خونی فقر آهن که در اثر از دست دادن خون ایجاد شده باشد.

تشخیص بیماری التهاب روده

پزشک IBD را بر اساس علائم شما، همچنین آزمایش‌ها و تست‌هایی که درخواست می‌کند، تشخیص می‌دهد. این تست‌ها و آزمایش‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند: آزمایش مدفوع نمونه‌ی مدفوع فرد برای رد کردن دلایل میکروبی، ویروسی یا انگلی که موجب اسهال می‌شود به آزمایشگاه فرستاده می‌شود. همچنین، مدفوع برای یافتن ردی از خونی که نمی‌توان آن را با چشم غیرمسلح دید بررسی می‌شود. آزمایش شمارش سلول‌های خونی (CBC) یک پرستار یا تکنسین آزمایشگاه از خون فرد نمونه‌ای می‌گیرد که به آزمایشگاه فرستاده می‌شود. افزایش گلبول‌های سفید خون احتمال وجود التهاب را مطرح می‌کند. و اگر خون‌ریزی شدیدی در بدن وجود داشته باشد، سطح گلبول‌های قرمز خون و هموگلوبین کاهش می‌یابد. آزمایش‌های خونی دیگر الکترولیت‌ها (سدیم و پتاسیم)، پروتئین، و نشانگر‌های التهاب مانند سرعت ته‌نشین شدن گلبول‌های قرمز (ESR) و پروتئینِ واکنشیِ سی (CRP: C-reactive protein) ممکن است برای بررسی شدت بیماری درخواست شوند. ممکن است در بیماری کولیت اولسراتیو سطوح آنتی‌بادی سیتوپلاسمی ضدنوتروفیلی دور هسته‌ای (pANCA: Perinuclear antineutrophil cytoplasmic antibody) افزایش پیدا کند. همچنین ممکن است پزشک تست‌های مخصوص بیماری‌های منتقل‌شده از راه آمیزش را هم درخواست کند. تصویربرداری اشعه‌ی ایکس باریمی گرچه به‌ندرت از این آزمایش استفاده می‌شود، اما می‌توان از آن برای بررسی ناهنجاری‌های ایجاد شده در اثر بیماری کرون در بخش فوقانی لوله‌ی گوارش شامل مری، معده و روده‌ی کوچک استفاده کرد. اگر هدف بررسی بخش فوقانی دستگاه گوارش باشد فرد محلول گچی باریم‌داری را قورت می‌دهد. این محلول سطح لوله‌ی گوارش را می‌پوشاند و آن را برای عکس‌برداری اشعه ایکس قابل رؤیت می‌کند. اگر از این روش برای بررسی بخش تحتانی دستگاه گوارش استفاده شود محلول باریم‌دار از راه مقعد وارد بدن بیمار می‌شود و از او خواسته می‌شود که آن را تا اتمام عکس‌برداری از روده‌ی بزرگ و راست‌روده (رکتوم) نگه دارد. در این فرایند ممکن است بتوان ناهنجاری‌های ایجاد شده چه در اثر بیماری کرون چه کولیت اولسراتیو را مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید : ورم روده ♥ انسداد روده ♥ بیماری های کبد ♥ بیماری های اعصاب و روانبیماری های قلبی

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 19 آذر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.