چای سبز چیست

چای سبز چیست

چای سبز چیست خواص چای سبز,فواید چای سبز,چای سبز درمانی,خاصیت چای سبز,خواص چای سبز درمانی,خواص چای سبز برای پوست,خواص چای سبز برای مو,خواص چای سبز برای جوانی,خواص چای سبز برای بارداری,خواص خوردن …

گزنه و مقابله با خستگی

گزنه و مقابله با خستگی

گزنه و مقابله با خستگی خواص گزنه,فواید گزنه,گزنه درمانی,خاصیت گزنه,خواص گزنه درمانی,خواص گزنه برای پوست,خواص گزنه برای مو,خواص گزنه برای جوانی,خواص گزنه برای بارداری,خواص خوردن گزنه,فواید گزنه خام,فواید گزنه پخته  

آشنایی با خواص برگ بو و لاغری و آب کردن چربی ها

آشنایی با خواص برگ بو و لاغری و آب کردن چربی ها

آشنایی با خواص برگ بو و لاغری و آب کردن چربی ها خواص برگ بو و لاغری ، خواص برگ بو برای لاغری ، برگ بو و لاغری ، خواص برگ بو …

شکر تیغال

شکر تیغال ,شکر تیغال برای سرفه,شکر تیغال در طب سنتی,شکر تیغال برای کودکان,شکر تیغال در بارداری,شکر تیغال برای نوزاد,شکر تیغال نحوه مصرف

شکر تیغال , شکر تیغال برای سرفه , شکر تیغال در طب سنتی , شکر تیغال برای کودکان

توضیحاتی در مورد شکر تیغال

شِکَرتیغال (نام علمی: Echinops) سرده‌ای از گیاهان چندساله‌است. نام‌های دیگر آن در قدیم شکرتیار، خارشکر و تیغ قندک بوده‌است. شکرتیغال که براحتی در آب حل می‌شود دارای ۲۳ درصد قند ترهالوز، طعمی شیرین و لعاب‌دار است و بعنوان لینت‌بخش و برطرف‌کننده سرفه و نیز پائین آورنده تب مصرف می‌شود. گیاهان این سرده را خارشکرها و قندرونک‌ها هم نامیده‌اند. این سرده در ایران ۵۴ گونه گیاه علفی چندسالهٔ خاردار دارد که معمولاً انحصاری ایران‌اند. شکرتیغال گیاهی است خاردار بشکل خارخسک که گل‌هایش به‌شکل گلوله‌ای خاردار و آبی‌رنگ در انتهای ساقه قرار دارند. این گیاه در سراسر بر قدیم می‌روید. بر روی برگ‌ها و ساقه ٔ این گیاه حشره‌ای از راسته ٔ قاب‌بالان بنام خزوکک برای نگهداری تخم‌ها و نوزاد خود پیله‌ای می‌تند به اندازه یک فندق که سفیدرنگ است. نوزاد پس از آن‌که به حشره بالغ بدل شد پیله را سوراخ می‌کند و از آن خارج میشود. جنس پیله ٔ این حشره که از ترشحات گیاه شکرتیغال ساخته شده ترکیبی از مواد سلولزی و نشاسته و مواد ازته و به‌مقدار زیاد (در حدود ۲۵ درصد) قند مخصوصی بنام ترهالوز است. در پزشکی قدیم از این پیله که بنام شکرتیغال یا گل تیغال می‌نامند بعنوان ملین و متعادل کنندهٔ دستگاه گوارش استفاده می‌کردند. در بازار منظور از شکرتیغال همین گل تیغال پیله ٔ خزوکک است و خود گیاه را بنام تیغال می‌نامند. گیاهان مولد شیرابه‌های قندی (مان) شکرتیغال در اغلب استان‌های ایران به ویژه یزد (مهریز) خراسان، فارس(جهرم)، اصفهان، کرمان، کرمانشاه، همدان، لرستان، شاهرود مازندران و تهران در بلندای ۱۸۰۰ متری از سطح دریا رویش و پراکندگی داشته و جمع‌آوری محصول نیز کم و بیش در این مناطق صورت می‌گیرد. در بسیاری از مناطق ایران به رغم وجود و وفور گیاه شکرتیغال آثاری از فعالیت و وجود حشره مشاهده نمی‌شود. این دارو برای تارهای صوتی مفید است و در رفع خش صدا موثر است. توصیه می‌شود مقداری از آن را در نصف لیوان آب جوش بریزید یک قاشق غذا خوری عسل به آن اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه منتظر بمانید بعد آن را در فواصل زمانی مختلف جرعه جرعه میل کنید. در این مطلب از سایت جسارت در مورد شکر تیغال صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

گیاه شکر تیغال

گیاه شکر تیغال، از گیاهان دارویی بومی ایران است که در طب سنتی برای تقویت عضلات بدن، انعطاف پذیری ستون فقرات، برطرف کردن سرفه، پایین آوردن تب، تسکین سوزش مری، رفع خشکی گلو، درمان تصلب شرایین، درمان فشار خون بالا و پیشگیری از سکته قلبی استفاده می‌شود.

گیاه دارویی شکر تیغال

گل‌های آبی رنگ، کروی و دارای خاری که در اطراف تهران، دامنه‌های البرز، دماوند، شیراز، نائین، گلپایگان، تبریز، تفرش و کرمان مشاهده می‌کنید، گیاه دارویی شکر تیغال است. گیاه شکر تیغال از خواص درمانی منحصر به فردی دارد. در طب سنتی از آن برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. این گیاه با نام‌های شکرتیار، خارشکر و تیغ قندک نیز شناخته می‌شود.

شکر تیغال , شکر تیغال برای سرفه , شکر تیغال در طب سنتی , شکر تیغال برای کودکان

گیاه شناسی شکر تیغال

شکر تیغال گیاهی است چند ساله، خاردار به شکل خارخاسک که گل هایش به شکل گلوله‌ای خاردار و آبی رنگ در انتهای ساقه قرار دارند. بر روی برگ‌ها و ساقه این گیاه حشره‌ای به نام خزوکک زندگی می‌کند. این حشره در دوره‌ای از زندگی خود، برای نگهداری تخم‌ها و نوزاد، پیله‌ای به اندازه یک فندق می‌تند که به رنگ سفید است. نوزاد پس از آن که به حشره بالغ بدل شد، پیله را سوراخ می‌کند و از آن خارج می‌شود. جنس پیله این حشره که از ترشحات گیاه شکر تیغال ساخته شده ترکیبی از مواد سلولزی و نشاسته و مواد ازته و به مقدار زیاد (در حدود ۲۵ درصد)، قند مخصوصی بنام ترهالوز است و در پزشکی قدیم و در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده میشده و هم اکنون نیز کاربرد‌های گسترده‌ای در داروسازی دارد.

خواص درمانی شکر تیغال

تقویت کننده عضلات کاهش تب انعطاف پذیری ستون مهره ها و تقویت عضلات ملین و متعادل کننده دستگاه گوارش درمان فشار خون بالا و تصلب شرایین و سکته قلبی درمان تکرر ادرار ملین و مسکن بهبود و سوزش مری، خلط سینه، رفع گرفتگی صدا، رفع خستگی بیماری های گلو لینت‌بخش و برطرف‌کننده سرفه ضد سرطان پاد زهر در برابر حشرات موذی

خواص و فواید شکر تیغال

گیاه شکر تیغال طبیعت سرد و نیمه مرطوبی دارد. برخی از مهم‌ترین خواص درمانی این گیاه به شرح زیر است: گیاه شکر تیغال سرشار از مواد آنتی‌اکسیدان است و به عنوان یک ماده ضد سرطان طبیعی شناخته می‌شود. استفاده از شکر تیغال برای سلامت دستگاه گوارش مفید است، خاصیت ملین دارد و به درمان یبوست کمک می‌کند. شکر تیغال به دلیل خاصیت خلط‌آوری برای درمان سرفه، سیاه سرفه و سرماخوردگی مفید است. شکر تیغال شدت اخلاط و سوزش مری را تسکین می‌دهد. تحقیقات نشان داده است، استفاده از عصاره گیاه شکر تیغال از طریق حداقل یک یا چند مکانیسم می‌تواند ترشح اسید معده را منظم و نیز خاصیت ضد زخم داشته باشد و استفاده از آن برای درمان زخم معده مفید است. گیاه شکر تیغال اثر مثبتی بر تقویت حافظه و قدرت یادگیری دارد و برای رفع افسردگی مفید است. در طب سنتی از ترکیب گیاه شکر تیغال با ژلاتین در آب جوش، برای درمان سرفه‌ای که بر اثر غلبه خون و صفرا است، استفاده می‌شود. این ترکیب، خشونت شش‌ها را برطرف کرده و صدا را باز می‌کند. ترکیب شکر تیغال، شکر و ترنجبین می‌تواند التهابات گرفتگی صدای کودکانی را که زیاد گریه می‌کنند، بهبود بخشد. همچنین مصرف این گیاه برای تقویت صدا و حنجره بسیار مفید است و استفاده از آن، برای رفع خشکی و سوزش گلو موثر است. از دیگر خواص گیاه شکر تیغال، کمک به تقویت عضلات است و مصرف آن، انعطاف پذیری ستون مهره‌‌ها را افزایش می‌دهد. در طب سنتی از خواص شکر تیغال، برای درمان فشار خون بالا، تصلب شرایین و سکته قلبی استفاده می‌شود. این گیاه همچنین برای پایین آوردن تب و درمان تکرر ادرار مفید است.

مضرات شکر تیغال

استفاده از شکر تیغال برای بیماران مبتلا به فشار خون و افرادی که از قرص‌های تنظیم فشار استفاده می‌کنند، بایستی با احتیاط همراه باشد. زیاده‌روی در مصرف این گیاه باعث ایجاد حالت تهوع می‌شود. میزان مجاز مصرف این گیاه طبق منابع، ۱۸ گرم است. توجه داشته باشید، اگر پیله شکر تیغال را تهیه کردید، حتما آن را بشکنید و حشره سیاه رنگ درون آن را جدا کرده و سپس استفاده کنید.

شکر تیغال و بیماری های ریوی

شکر تیغال ( شکرکه) برای درمان و یا تخفیف بیماری های ریوی به عنوان خلط آور ، برطرف‌کننده سرفه ، تحریک دستگاه تنفسی تحتانی ، ملین سینه ، رفع خشونت سینه ، صاف کردن صدا و رفع خشکی گلو ، درمان تنگی نفس و آسم استفاده می شود . درمان های دیگری از قبیل درمان افسردگی ، یبوست و چاقی ، تب بری ، متعادل کننده دستگاه گوارش ، تسکین سوزش سردل نیز برای این گیاه ذکر شده است . شکرتیغال ( شکرکه ) برای معده و دردهای احشایی موثر است . خاصیت نوتروپیک دارد و اثر مثبتی بر حافظه و قدرت یادگیری دارد . به واسطه اثرات آنتی اکسیدانتی تری هالوز ، شکر تیغال می تواند به عنوان یک ضد سرطان کاربرد داشته باشد . شکرتیغال در طب سنتی به عنوان طعم دهنده به کار می رفته است . در پزشکی قدیم به عنوان ملین و متعادل کننده دستگاه گوارش استفاده می‌کردند . اغلب شکر تیغالها ( شکرکه ) حاوی حشره نمی باشد ولی در بعضی موارد نیز حشره داخل آن است . زمانی که شکر تیغال که همان پیله یا غلاف حشره است ، تازه باشد کمی شیرین است ، ولی وقتی که کهنه شده باشد شیرینی آن خیلی کم می شود و طعم نشاسته ای پیدا می کند .

طبیعت شکر تیغال

شکر تیغال « شکرکه » طبیعت سرد و نیمه نمناک دارد .شکر تیغال « شکرکه» برای درمان و یا تخفیف مریضی های ریوی بعنوان خلط آور ، برطرف‌کننده سرفه ، تحریک دستگاه تنفسی تحتانی ، ملین سینه ، رفع خشونت سینه ، صاف کردن صدا و رفع خشکی حلق ، درمان تنگی نفس و آسم بهره گیری میشود.

شکر تیغال در طب سنتی

شکرتیغال در طب سنتی بعنوان مزه دهنده به کار می رفته هست . در پزشکی قدیم بعنوان ملین و متعادل کننده دستگاه گوارش بهره گیری میکردند .اغلب شکر تیغالها « شکرکه » حاوی حشره نمی باشد ولی در برخی موارد نیز حشره داخل آن هست.زمانی که شکر تیغال که همان پیله یا غلاف حشره هست ، تازه باشد کمی شیرین هست ، ولی وقتی که کهنه شده باشد شیرینی آن خیلی کم می‌شود و مزه نشاسته ای پیدا می‌کند.

آشنایی با شکر تیغال

شِکَرتیغال (Echinops) سرده‌ای از گیاهان چندساله‌است. نام‌های دیگر آن در قدیم شکرتیار، خارشکر و تیغ قندک بوده‌است. شکر تیغال که براحتی در آب حل می‌شود دارای ۲۳ درصد قند ترهالوز، طعمی شیرین و لعاب‌دار است و بعنوان لینت‌بخش و برطرف‌کننده سرفه و نیز پائین آورنده تب مصرف می‌شود.گیاهان این سرده را خارشکرها و قندرونک‌ها هم نامیده‌اند.این سرده در ایران ۵۴ گونه گیاه علفی چندساله خاردار دارد که معمولاً انحصاری ایران‌اند.شکرتیغال گیاهی است خاردار بشکل خارخسک که گل‌هایش به‌شکل گلوله‌ای خاردار و آبی‌رنگ در انتهای ساقه قرار دارند. این گیاه در سراسر بر قدیم می‌روید. بر روی برگ‌ها و ساقه این گیاه حشره‌ای از راسته قاب‌بالان بنام خزوکک برای نگهداری تخم‌ها و نوزاد خود پیله‌ای می‌تند به اندازه یک فندق که سفیدرنگ است. نوزاد پس از آن‌که به حشره بالغ بدل شد پیله را سوراخ می‌کند و از آن خارج میشود. جنس پیله این حشره که از ترشحات گیاه شکرتیغال ساخته شده ترکیبی از مواد سلولزی و نشاسته و مواد ازته و به‌مقدار زیاد (در حدود ۲۵ درصد) قند مخصوصی بنام ترهالوز است. در پزشکی قدیم از این پیله که بنام شکرتیغال یا گل تیغال مینامند بعنوان ملین و متعادل کننده دستگاه گوارش استفاده می‌کردند.

شکر تیغال , شکر تیغال برای سرفه , شکر تیغال در طب سنتی , شکر تیغال برای کودکان

همه چیز درباره شکر تیغال

در بازار منظور از شکرتیغال همین گل تیغال پیله خزوکک است و خودگیاه را بنام تیغال می نامند. گیاهان مولد شیرابه‌های قندی (مان) شکرتیغال در اغلب استان‌های ایران به ویژه خراسان فارس(جهرم) اصفهان، کرمان ،کرمانشاه، همدان، لرستان، شاهرود، مازندران و تهران در بلندای ۱۸۰۰ متری از سطح دریا رویش و پراکندگی داشته و جمع‌آوری محصول نیز کم و بیش در این مناطق صورت می‌گیرد. در بسیاری از مناطق ایران به رغم وجود و وفور گیاه شکرتیغال آثاری از فعالیت و وجود حشره مشاهده نمی‌شود..ترکیبات شیمیایی: ساکارید، ترهالوز، سلولز، موسیلاژ، نشاسته، مواد آلبومینوئیدی، چربی، تانن، کلروفیل. گیاهشناسی :شکرتیغال گیاهی است چندساله با ساقه ای راست به ارتفاع متوسط 50 سانتیمتر . برگ ها نسبتاً‌ پهن با کناره های خاردارهستند که بصورت متناوب بروی ساقه قرار می گیرند. گل ها بصورت کاپیتول کروی نسبتاً بزرگ و اکثراً در راس ساقه و شاخه های جانبی قرار دارند. این گیاه بیشتر در نواحی گرم ، خشک و کویری رویش دارد.محصول مورد استفاده ی این گیاه در طب سنتی نوعی مان ( ترشحات و ترکیبات قندی ) می باشد که در ایران به نام شکرتیغال مشهور است..ابن سینا در کتاب قانون راجع به شکرتیغال چنین گفته است:شکرتیغال یا رعی الابل ( عربی ) گرم و خشک است. گویند شتر این گیاه را می خورد ، از گزند مار و حشرات گزنده در امان است. خوردنش پادزهر نیش حشرات موزی است.اثر درمانی شکر تیغال بر انسان طب گیاهی قدیمی ترین شکل درمان است که از سوی بشر شناخته شده و از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است. استفاده از این روش درمانی در تمامی تمدن ها سابقه دارد و یک جز مهم در پیشرفت علم پزشکی رایج و داروسازی به شمار می رود. مردم هر منطقه گیاهان خاص خود را دارند. تبدیل محصولات به فراورده های تجاری قابلیت استفاده از گیاهان دارویی مناطق مختلف کشور را ممکن می سازد.هرگیاه دارای دارای انواعی از مواد فعال است و تنها بخشی از آن گیاه برای درمان کاربرد دارد زیرا تاثیر و درجه این گیاهان بستگی به مواد دیگر آنها دارد. در بسیاری ازکشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه، مردم استفاده از داروهای گیاهی را یکی از نیازهای ضروری در درمان بیماری های خود می دانند (فرانس وورس، 1993). در طول ده سال گذشته، مطالعات گسترده ای در مورد صدها نوع از گیاهان داروئی در ترکیه صورت گرفته است (تپ و همکاران، 2004؛ یاسیل و همکاران، 2007؛ سانگل ، 2009). به دلیل توپوگرافی و خواص خاک و آب و هوای مناسب آناتولی ترکیه، این منطقه ، خاستگاه بسیاری از گیاهان داروئی است. دانشکده علوم زیست شناسی ترکیه بر روی برگ و گل شکر تیغال تحقیقاتی را انجام دادند . از آنجا که این گیاه دارای متابولیت است به دلیل خاصیت ضدمیکروبی میکرو ارگاسم ها ، محققان علاقمند بودند تا بر روی این گیاه کار کنند (مابسو و همکاران، 2010).در تحقیقی که توسط دانشکده علوم زیست شناسی ترکیه صورت گرفت فعالیت ضد میکروبی این گیاه مورد پژوهش و بررسی قرار گرفت. روش کار به این صورت بود که مقداری از این گونه گیاه جمع آوری و قسمت های لازم خشک و سپس در قطعات کوچک تحت شرایط استریل خرد شد . هر20 گرم از این گیاه به مدت 24 ساعت در 150 میل اتیل استات، استون، متانول و عصاره اتانول گذاشته شد( خان و همکاران ، 1988). عصاره به دست آمده در دمای 30 درجه سانتی گراد خشک شد . مقدار عصاره به دست آمده نیز 1 میلی لیتر بود . محققان به پژوهش خود ادامه دادند و متوجه شدند باکتری ها در این عصاره رشد بسایر خوبی دارند . هشت نوع باکتری نیز در این محلول شناسائی شدند که از آوردن نام لاتین آنها صرف نظر می گردد . محققان هر یک از این 8 باکتری را به طور جداگانه مورد بررسی قرار دادند تا بدانند کدام یک خاصیت ضد باکتریایی بیشتری دارد . نتایج حاصله در این تحقیق به این صورت بود که اتانول موجود در گل شکر تیغال ، بیشترین حلالیت را دارد و به دلیل خاصیت ضد باکتریایی موجود در آن می تواند در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار بگیرد.

استفاده سنتی از شکر تیغال

مطالعه حاضر نشان داد که استفاده سنتی از شکر تیغال در درمان برخی بیماریها و افزایش مقاومت سیستم ایمنی بیمارانی که بدن آن ها در برابر باکتری ضعیف است می تواند مفید باشد .از دیگر تحقیقات انجام گرفته بر روی شکر تیغال تحقیقی بود که در دانشکده شهید چمران اهواز توسط علی اسدی راد، حسین نجف زاده و احمد فرج زاده انجام گرفته بود . با توجه به رابطه بحث برانگیز بین خروجی اسید و پیدایش ضایعات حاد مخاط معده ، هدف این پژوهش ، بررسی شکر تیغال و به دنبال آن ، بررسی تاثیر این گیاه در درمان زخم معده بود . گیاه شگر تیغال تاثیر درمانی بسیار مطلوبی در کاهش اسید معده دارد . این گیاه اگر در صنعت دارو سازی مورد استفاده قرار بگیرد ترکیبات آن می تواند نقش مهمی به عنوان یک عامل دفاعی در مخاط معده داشته باشد.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 24 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.