پیش نیازهای ورود به بازار کار در رشتههای مختلف در ایران
طریقه صحیح بسته بندی لوازم یدکی خودرو
طریقه صحیح بسته بندی لوازم یدکی خودرو ممکن است برایتان جالب باشد که بدانید اکثر خریداران یک کالا جذب نوع بسته بندی آن می شوند و کیفیت آن را در نگاه اول …
دانلود سریال ایرانی جدید
چکیده : دانلود سریال ایرانی جدید ، دانلود سریال شهرزاد ، دانلود سریال پوست شیر فیلم و سریال جزو آن دسته از سرگرمیهایی هستند که هیچگاه تکراری نمیشوند. گذشته از تنوع در …
خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه ماشین در زمستان سال 1400
خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه ماشین در زمستان سال 1400 مزایای بیمه بدنه و شخص ثالث برای جبران خسارات تصادف برای خودرو به عنوان یک وسیله نقلیه موتوری پُرمصرف دو …
پیش نیازهای ورود به بازار کار در رشتههای مختلف در ایران
پایان دوران تحصیلات با یک دغدغه مهم همراه است؛ ورود به بازار کار. فارغ از اینکه رشته تحصیلی شما چقدر بازار کار بزرگی دارد، فرآیند ورود به آن به عنوان یک تازه کار میتواند پرچالش باشد. علاوه بر سختی پیدا کردن فرصتهای شغلی مناسب، داشتن آمادگی برای مصاحبه و مهارتهای مورد نیاز بازار کار باعث میشود تا بسیاری از فارغالتحصیلان نسبت به ورود به بازار کار مرتبط با رشته خودشان چندان خوش بین نباشند. در این مطلب به بررسی پیش نیاز های مهم برای ورود به بازار کار رشتههای مختلف در ایران میپردازیم.
چه دلایلی ورود به بازار کار برای فارغالتحصیلان را سخت میکند؟
پیدا کردن شغل مناسب و مرتبط بعد از پایان دوران تحصیل بسیار چالش برانگیز است. فرقی نمیکند در دانشگاه دولتی درس خوانید و یا بدون کنکور و بدون آزمون دانشگاه وارد رشته تحصیلی مورد نظرتان شدید. بسته به اینکه چه رشتهای خواندید، ورود به بازار کار میتواند سخت یا آسان باشد. میزان نیاز به تخصص در بازار کار، تعداد فارغالتحصیلان رشته، پیش نیاز تحصیلی ورود به بازار کار رشته و عوامل دیگر در سختتر شدن ورود به بازار کار اثر گذارند. به طور کلی، رایجترین دلایل چالش برانگیز بودن ورود به بازار کار برای فارغالتحصیلان شامل این موارد میشود:
عدم آمادگی
خیلی از فارغالتحصیلان تا بعد از پایان دوره تحصیل فعالیتی نداشتند و این موضوع باعث عدم آمادگی برای ورود به بازار کار میشود. گذراندن دورههای آموزشی، انجام کارآموزی یا کارهای داوطلبانه و شبکهسازی با افراد حرفهای، به افزایش آمادگی برای ورود به بازار کار کمک میکند.
فعال نبودن
فعال بودن به معنی ارتباط با افراد متخصص و کارفرمایان بالقوه است. استفاده کردن از سایتهای کاریابی به تنهایی و عدم برقراری ارتباط با افراد موثر از مهمترین دلایل سختی ورود به بازار کار برای فارغالتحصیلان است. نمایشگاههای کار که برای برقراری ارتباط مستقیم بین فارغالتحصیلان و شرکتها برگزار میشوند یکی از بهترین مکانها برای شبکهسازی حرفهای هستند.
تجربه ناکافی
صرف داشتن مدرک تحصیلی، استخدام شما در موقعیت شغلی مورد نظرتان را تضمین نمیکند. ورود به بازار کار نیازمند تجربه است. گذراندن دوره کارآموزی و یا دورههای آموزشی معتبر و تجربه محور میتواند به کسب تجربه و افزایش شانس استخدام شما کمک کند.
عدم شناخت بازار کار
شما باید بتوانید انتظارات خودتان از شغلی که در نظر دارید و بازار کار آن را به درستی بشناسید. قبل از ورود به حوزه مورد نظرتان درباره آن تحقیق کنید. دانستن اینکه استخدام در شغل مورد نظرتان به چه مهارتهایی نیاز داشته و چه وظایف و مسئولیتهایی به همراه دارد، باعث میشود تا با آمادگی بیشتری در جلسات مصاحبه حاضر شوید. همچنین شناخت دقیق موقعیتهای شغلی و بازار کار مورد نظرتان باعث طراحی یک مسیر شغلی منطقیتر و متناسبتر با توجه به شخصیت و توانمندیهایتان میشود.
از این لینک دیدن کنید: فرصتهای شغلی در هشتگرد
چطور بعد از اتمام تحصیلات وارد بازار کار شویم؟
پیش نیازهای تخصصی یا مهارت سخت مورد نیاز برای ورود به بازار کار رشتههای مختلف مثل رشته حقوق، برنامه نویسی، رشتههای فنی و مهندسی و یا مالی و حسابداری بسته به نیازهای بازار کار هر رشته متفاوت است، اما داشتن یک سری مهارتهای نرم و پیش نیازهای دیگر میتواند شانس ورود به بازار کار مورد نظرتان را افزایش بدهد.
تقویت مهارتهای سخت
در طول دوران تحصیل اغلب به صورت تئوری با مباحث مورد نیاز آشنا شده و تجربه عملی کسب نمیکنیم. به همین دلیل تجربه کار در دوران تحصیل میتواند قدم مهمی برای بهبود آینده شغلی شما باشد. برای کسب تجربه عملی میتوانید فعالیتهای بیشتری در دانشگاه انجام بدهید. برگزاری رویدادهای مرتبط، عضویت در انجمنها، حضور فعال در سمینارها و رویدادهای مرتبط با رشته تحصیلی از کارهایی هستند که در طول دوران تحصیل میتوانید برای کسب تجربه و افزایش اعتماد به نفس برای ورود به بازار کار تجربه کنید.
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید هم زمان با تحصیل و یا بعد از آن برای تقویت مهارتهای سخت و افزایش تخصص خودتان انجام بدهید، شرکت در دوره های تخصصی مرتبط است. در انتخاب دوره آموزشی میزان تجربه محور و عملی بودن آن اهمیت دارد. بسیاری از تخصصها تنها با انجام کار عملی و در قالب پروژه میتوانند تقویت شوند.
تقویت مهارتهای نرم
مهارت نرم به هرگونه مهارتی که به تعامل با دیگران مرتبط باشد گفته میشود. مهارتهای نرم در واقع مهارتهای غیر فنی و غیر تخصصی هستند که هر فردی چه در کار و چه در زندگی شخصی به آنها نیاز دارد. داشتن مهارتهای نرم تاثیر زیادی در بهتر دیده شدن در مصاحبههای کاری و در نتیجه افزایش شانس استخدام دارد. مهمترین مهارتهای نرم شامل این موارد میشوند:
مهارت کار گروهی
یکی از مهمترین و اصلیترین مهارتهایی که هر فردی باید در خودش تقویت کند، توانایی انجام کار گروهی و تیمی است. تقریبا هیچ کاری وجود ندارد که افراد بتوانند به طور کاملا منفرد و به تنهایی در آن موفقیت کسب کنند. هر موفقیتی حاصل تلاش جمعی یک تیم است که تعامل خوب و روابط قوی و مستحکمی با هم داشتهاند.
داشتن مهارت کار گروهی به این معنی است که میتوانید نظرات خود را بیان کنید و نظرات دیگران را بشنوید، با دیگران با احترام رفتار کنید، به تلاشهای سایر افراد تیم به اندازه تلاش خودتان بها بدهید، در مقابل سایر افراد حس همدلی و مسئولیتپذیری داشته باشید و تعارضات را به درستی مدیریت کرده و برطرف کنید.
مهارت برقراری ارتباط موثر
داشتن مهارتهای ارتباطی خوب از ضروریات عملکرد مناسب در کارهای تیمی است. مهارت برقراری ارتباط موثر از مهمترین مهارتهایی است که در مصاحبههای کاری، زندگی شغلی و شخصی نیاز دارید. اینکه بتوانید بدون توهین به دیگران نظرات خود را بیان کنید، از ایجاد تعارض جلوگیری کرده یا آن را مدیریت کنید و نسبت به دیگران حس همدلی داشته باشید به داشتن مهارت و توانایی در برقراری ارتباط موثر مربوط میشود. از دیگر مواردی که در دسته مهارتهای ارتباطی قرار میگیرند میتوان به توانایی مذاکره، اعتماد به نفس، گوش دادن فعالانه، سخنرانی در جمع و ارتباطات غیر کلامی اشاره کرد.
مهارت حل مساله
در هر شغلی همیشه با مسائل و چالشهای مختلفی مواجه خواهید شد و در چنین مواقعی نیاز به مهارت حل مساله دارید. مهارت حل مساله به معنی داشتن توانایی در تشخیص وجود مساله و شناسایی راهکارهای مناسب برای حل آن است. فردی که مهارت حل مساله ندارد در مواجهه با چالشها و مشکلات به وجود آمده توانایی تحلیل منطقی و حل کردن مشکل به روشی کارآمد را نخواهد داشت.
مهارت تفکر انتقادی
مهارت حل مساله و تفکر انتقادی با هم مرتبط هستند. داشتن توانایی تفکر انتقادی به معنی داشتن توان تجزیه و تحلیل مسائل، درک ارتباط بین مسائل، سازماندهی اطلاعات موجود و یافتن راه حل مناسب براساس قضاوت منطقی دادههای به دست آمده است.
علت اهمیت این مهارت این است که همه ما چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری با چالشها و مسائل مختلفی مواجه میشویم که حل موثر آنها نیاز به مهارت تفکر انتقادی دارد. داشتن این مهارت در کنار مهارت حل مساله به درک بهتر مشکلات و یافتن مناسبترین راهحل برای آنها کمک میکند.
نوشتن رزومه مناسب
قبل از اینکه به جلسه مصاحبه دعوت بشوید، اولین شناخت کارفرما از شما از طریق رزومهای که ارسال کردید صورت میگیرد؛ در نتیجه، نوشتن یک رزومه استاندارد و مناسب میتواند شانس ورود به بازار کار رشته مورد نظرتان را افزایش بدهد. نوشتن یک رزومه استاندارد تنها مختص افراد باتجربه نیست، درج دورههای آموزشی تخصصی که گذراندید، تجربیات عملی در دوران تحصیل و موفقیتهای مرتبطی که کسب کردید از مواردی هستند که رزومه شما را حرفهای و استاندارد نشان میدهند. برای نوشتن یک رزومه استاندارد میتوانید از ابزار رزومهساز سایتهای کاریابی مختلف استفاده کنید.
جمع بندی
ورود به بازار کار بعد از فارغ التحصیلی یا ورود به بازار کار جدید بعد از کسب تجربه در حوزههای دیگر میتواند چالش برانگیز باشد. بدون شک داشتن توانایی و مهارت تخصصی کافی از شروط لازم برای استخدام است، اما کافی نیست. در کنار تجربه و مهارت، داشتن توانایی خوب در برقراری ارتباط و دیگر مهارتهای نرم شانس ورود به بازار کار مورد نظرتان را افزایش میدهد.