جاهای دیدنی طبیعت کردان در اطراف تهران

جاهای دیدنی طبیعت کردان در اطراف تهران

جاهای دیدنی طبیعت کردان در اطراف تهران روستای کردان در اطراف تهران و از توابع شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز است. این روستا یکی از جاهای خوش آب و هوا است که …

غار یخی چما

غار یخی چما

غار یخی چما +عکس و تاریخچه غار یخی چما در کوهرنگ،مسیر غار یخی چما،آدرس غار یخی چما،غار یخی چما کوهرنگ

عالی‌قاپو

عالی‌قاپو

عالی‌قاپو+تاریخچه و عکس عالی قاپو اصفهان،عالی قاپو ملبورن،عالی قاپو در اصفهان،عالی قاپو قزوین

حمام شیخ بهایی+عکس و تاریخچه

حمام شیخ بهایی خراسان،آدرس حمام شیخ بهایی،قدمت حمام شیخ بهایی،حمام شیخ بهایی کجاست

حمام شیخ بهایی رازی داشت که کشف شد.جالب است بدانید که ساختمان حمام شیخ بهایی مربوط به دوره صفوی – قاجار می باشد. و در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.لازم به ذکر است که این حمام با استفاده از یک سیستم پیچیده مهندسی به مدت طولانی تنها با یک شمع روشن می‌شده است.در واقع درباره چگونگی گرم شدن این حمام به کمک شمع شایعات زیادی وجود دارد، اما تنها نظریه قابل قبول درباره این حمام این است که یک سیستم سفالینه لوله کشی زیرزمینی در حد فاصل آبریزگاه مسجد جامع و این حمام وجود داشته که با روش مکش طبیعی، گازهایی مثل متان و اکسیدهای گوگردی را به مشعل خزینه حمام راهنمایی می‌کرده و این گازها به عنوان منبع گرما در مشعل خزینه می‌سوخته است.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

لازم به ذکر است که در جریان باسازی خانه شیخ بهایی که در نزدیکی گرمابه قرار دارد در کف زمین تنپوشه‌های سفالی و چاه‌های مرتبطی پیدا شده که احتمال دارد مربوط به طراحی حمام بوده باشد. در واقع همچنین با مطالعات باستان‌شناسی در این منطقه مشخص شده است که فاضلاب شهر اصفهان توسط لوله‌های جمع آوری فاضلاب وارد خزینه حمام می‌شده است.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

اما سوال بعدی این است که چگونه یک شمع می‌تواند یک مخزن آب را گرم نماید؟در واقع در سال‌های اخیر یک مخترع مشهدی پس از ۳۰۰ سال با شبیه سازی حمام شیخ بهایی به راز این موضوع پی برده است. در حقیقیت علی‌اصغر برهمند، رئیس انجمن مخترعان خراسان رضوی و طراح شبیه سازی حمام شیخ بهایی مدعی شد که منبع آب این گرمابه از طلا بوده و با توجه به این که طلا رساناترین فلز انتقال گرما است، با حرارت کم انرژی زیادی تولید و آب منبع گرم می‌شده است. قابل توجه است که در طرح شبیه سازی شده به علت دسترسی نداشتن به طلا از مس استفاده شده که در حمام منازل هم قابل استفادهمی باشدو موجب صرفه جویی ۳۰ درصدی در مصرف سوخت می‌ گردد.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

جالب است بدانید که این اثر پژوهشی که به تایید انجمن مخترعان خراسان رضوی رسیده موفق به کسب دو نشان طلای سوئیس در سال ۲۰۰۶ و مدال طلای مسکو ۲۰۰۷ شده است.*‌ حمّام علی قلی آقا و استخری با حوضچه ضدعفونی پااین حمام مانند دیگر بناهای تاریخی ایران دارای معماری با ارزشی دارد و در نوع خود قابل توجه می باشد.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

 

لازم به ذکر است که این بنا هم اکنون به صورت موزه در معرض دید عموم گردشگران قرار گرفته است.بدنیست بدانید که که در کنار استخری که افراد پس از استحمام در آن آب‌تنی می‌کردند مانند استخرهای امروزی حوضچه آب آهکی برای ضدعفونی پا وجود داشته که اوج تمدن ایرانی را از گذشته‌های دور تاکنون نشان می‌دهد. این حمام معماری جالبی دارد.

حمام شیخ بهایی+عکس و تاریخچه

مطالب مرتبط:

حمام گلشن

حمام فین کاشان

حمام وکیل

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 13 خرداد 1395

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.