گلپر مقوی معده و سایر اندام‌ های گوارش

گلپر مقوی معده و سایر اندام‌ های گوارش

گلپر مقوی معده و سایر اندام‌ های گوارش خواص گلپر,فواید گلپر,گلپر درمانی,خاصیت گلپر,خواص گلپر درمانی,خواص گلپر برای پوست,خواص گلپر برای مو,خواص گلپر برای جوانی,خواص گلپر برای بارداری,خواص خوردن گلپر,فواید گلپر خام,فواید گلپر …

خواص گیاه کوهی آویشن شیرازی در بارداری و سرماخوردگی

خواص گیاه کوهی آویشن شیرازی در بارداری و سرماخوردگی

خواص گیاه کوهی آویشن شیرازی در بارداری و سرماخوردگی آویشن شیرازی,آویشن شیرازی نام علمی,آویشن شیرازی+pdf,آویشن شیرازی ویکی پدیا,آویشن شیرازی برای زنان باردار,آویشن شیرازی و بارداری,اویشن شیرازی گیاه,آویشن شیرازی و سرماخوردگی,آویشن شیرازی در …

همه چیز درباره علائم و درمان پارگی پرده گوش در کودکان و بزرگسالان

همه چیز درباره علائم و درمان پارگی پرده گوش در کودکان و بزرگسالان

پارگی پرده گوش پارگی پرده گوش ,عوارض پارگی پرده گوش,علائم پارگی پرده گوش,پارگی پرده گوش و درمان آن,پارگی پرده گوش و عوارض آن,علل پارگی پرده گوش,علت پارگی پرده گوش توضیحاتی در مورد …

مبتلايان به آرتروز زانو باید چکار کنند

علائم آرتروز زانو+درمان آرتروز زانو

برای درمان آرتروز زانو چکارکنیم

از انجام دادن حرکات شدید ، ناگهانی و غیر معمول زانو خودداری کنید. افراد مسن ( به ویژه مبتلا به آرتروز زانو) باید از نشستن در وضعیت هایی که نیاز به خم کردن زانو دارد، نظیر چهارزانو و دو زانو نشستن ، خودداری کنند . به این افراد توصیه می شود حتی الامکان روی زانو ننشینند و برای نشستن از مبل یا صندلی راحتی استفاده کنند

مبتلايان به آرتروز زانو باید چکار کنند

افراد مبتلا به این درد ، باید هنگام بلند شدن از صندلی ، ابتدا دست های خود را روی دسته های صندلی قرار دهند و خود را کمی به سمت جلو بکشند ، بعد با فشار دست ها از روی صندلی بلند شوند. روزانه حداقل 30 دقیقه پیاده روی کنند . حتی الامکان کمتر از پلکان بالا و پایین روند ، اما در صورت نیاز به ویژه زمانی که درد زانو شدت پیدا کرده از پهلو ، از پله ها پایین یا بالا بروند . استفاده از سطوح شیب دار به جای پلکان به همه افراد به ویژه مبتلایان به درد زانو توصیه می شود . در مواردی که آرتروز بسیار پیشرفت کرده است، بیماران مبتلا باید پشت میز نماز بخوانند . به این ترتیب که هنگام سجده ، روی صندلی بنشینند و پیشانی خود را روی میزی که مهر روی آن است قرار دهند .

 علائم آرتروز زانو+درمان آرتروز زانو

مبتلايان به آرتروز زانو باید چکار کنند

ممکن است تغییر ناگهانی نوع فعالیت های روزمره ، به زانو آسیب برساند . لذا بهتر است، این تغییرات یکباره صورت نگیرد . همواره باید از کفشهای خوب و با اندازه مناسب استفاده کرد . از پوشیدن کفش ها ، صندل ها و دمپایی هایی که کف لغزنده دارند ، خودداری شود . همچنین از پوشیدن کفشهای سفت و خشک اجتناب شود . این کفش ها ، مانع انجام حرکات طبیعی مچ پا می شوند و زانوه را در معرض فشار ثانویه و شدید قرار می دهند .

درد در استخوان كنار انگشت شست ، پینه ها و میخچه ها ،‌ درد انگشتان پا ، التهاب مفاصل و آرتروز از علل شایع درد کف پا هستند

مبتلايان به آرتروز زانو باید چکار کنند

مطالب مرتبط:

روشهای طبیعی برای درمان زانو درد

گرفتگی عضلات

حرکات ورزشی برای رفع درد قوس کف پا

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 19 دی 1395

57 دیدگاه

  • احمدعلی ژانویه 2017 در 11:52

    از انجام دادن حرکات شدید ، ناگهانی و غیر معمول زانو خودداری کنید . افراد مسن ( به ویژه مبتلا به آرتروز زانو ) باید از نشستن در وضعیت هایی که نیاز به خم کردن زانو دارد، نظیر چهارزانو و دو زانو نشستن ، خودداری کنند . به این افراد توصیه می شود حتی الامکان روی زانو ننشینند و برای نشستن از مبل یا صندلی راحتی استفاده کنند .

  • فهیمه ژانویه 2017 در 11:52

    افراد مبتلا به این درد ، باید هنگام بلند شدن از صندلی ، ابتدا دست های خود را روی دسته های صندلی قرار دهند و خود را کمی به سمت جلو بکشند ، بعد با فشار دست ها از روی صندلی بلند شوند. روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی کنند . حتی الامکان کمتر از پلکان بالا و پایین روند ، اما در صورت نیاز به ویژه زمانی که درد زانو شدت پیدا کرده از پهلو ، از پله ها پایین یا بالا بروند . استفاده از سطوح شیب دار به جای پلکان به همه افراد به ویژه مبتلایان به درد زانو توصیه می شود

  • رضا ژانویه 2017 در 11:52

    در مواردی که آرتروز بسیار پیشرفت کرده است، بیماران مبتلا باید پشت میز نماز بخوانند . به این ترتیب که هنگام سجده ، روی صندلی بنشینند و پیشانی خود را روی میزی که مهر روی آن است قرار دهند .

  • برنا ژانویه 2017 در 11:53

    ممکن است تغییر ناگهانی نوع فعالیت های روزمره ، به زانو آسیب برساند . لذا بهتر است، این تغییرات یکباره صورت نگیرد .

  • یاور ژانویه 2017 در 11:53

    همواره باید از کفشهای خوب و با اندازه مناسب استفاده کرد . از پوشیدن کفش ها ، صندل ها و دمپایی هایی که کف لغزنده دارند ، خودداری شود . همچنین از پوشیدن کفشهای سفت و خشک اجتناب شود . این کفش ها ، مانع انجام حرکات طبیعی مچ پا می شوند و زانوها را در معرض فشار ثانویه و شدید قرار می دهند .

  • ثریا ژانویه 2017 در 11:53

    از توضیحاتتون ممنون.

  • افسانه ژانویه 2017 در 11:53

    در مواقعی که هوا سره میشه مچ پام در د میگیره علتش چیه؟

  • رضا ژانویه 2017 در 11:53

    سلام چندی روزی است که زانوهایم متورم شده به دکتر ارتوپد مراجعه کردم گفتند ارتروز عفونی باید بستری شوید امکان داره در این مورد توضیح دهید و مراکز درمانی خوب راهنمایی کنید. سپاسگزارم

  • لادن ژانویه 2017 در 11:54

    از بچگي در زانو داشتم چند سالي بود خوب شده فقط در فصل سرما درد مي گرفت . بعداز يك اتفاق كوچك در ورزش فهميدم كه آرتروز زانودارم من ۳۲ ساله هستم

  • کاملیا ژانویه 2017 در 11:54

    ممنون از اينكه مردم را راهنمايي مي كنيد كاش بهتر بود كاملتر توضيح مي داديد

  • اشکان ژانویه 2017 در 11:54

    مدتی است از ناحیه زانو احساس دد و ناراحتی میکنم در طول روز پیاده روی و دوندگی بسیاری دارم-دکتر معتقد است دچار آرتروز زانو شده ام چکار کنم

  • شیرین ژانویه 2017 در 11:54

    سلام مدت ۴سال است که یکی از زانوهایم قفل میکند و دچار خشکی عضلانی شدم ورزش حرفه ای نیز کار میکنم چی کار کنم ممنون

  • ناشناس ژانویه 2017 در 11:55

    az etelaatetoon mamnoonam

  • شیرین ژانویه 2017 در 11:55

    سلام،۳۰سالمه.۱۰ساله که مبتلابه دردزانو هستم.بخداخیلی خسته ام اماهستم…

  • فرهاد ژانویه 2017 در 11:55

    درد و خشکی مفاصل زانو اگر کاملا زمینگیرتان نکند، می‌تواند توانتان را برای انجام فعالیت‌های فیزیکی معمول و روزانه کاهش دهد تا جایی که حتی ممکن است یک پیاده‌روی ساده هم برایتان طاقت‌فرسا شود. اگر بیش از 40 سال دارید و درد و خشکی مفاصل ناشی از تخریب غضروف بین مفصلی تشخیص داده شده است، به آرتروز مبتلا شده‌اید.

  • سما ژانویه 2017 در 11:55

    آرتروز یا استئوآرتریت، شایع‌ترین بیماری از نوع التهاب مفاصل است که با تخریب غضروف مفصل ایجاد می‌شود. گرچه آرتروز ممکن است هر مفصلی را درگیر کند، اما مفاصلی چون زانو و لگن که وزن بدن را تحمل می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا هستند. گرچه این بیماری به ستون فقرات، انگشتان دست و مچ پا نیز سرایت می‌کند، اما چرا برخی افراد در سنین جوانی به درد و التهاب ناشی از آرتروز مبتلا می‌شوند؟

  • شورانگیز ژانویه 2017 در 11:55

    متأسفانه تاکنون درمان قطعی برای آرتروز یافت نشده است، اما با کمک برخی روش‌های درمانی می‌توان غضروف مفصل را بازسازی کرد، درد ناشی از این بیماری را کاهش داد. کیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشید. فراموش نکنید که درد و ناراحتی مفصل در برخی مبتلایان به آرتروز آنقدر شدید است که بیمار نمی‌تواند از آن مفصل استفاده کند، پس اصلی‌ترین اقدام درمانی برای این بیماران کنترل درد است.

  • بهار ژانویه 2017 در 11:56

    با ورزش کردن، عضلات اطراف مفاصل تقویت شده و ثبات مفصل افزایش پیدا می‌کند. البته ورزش کردن نباید باعث بروز درد در مفصل شود. بر این اساس، ورزش‌های سبک مثل پیاده‌روی و شنا بیشتر توصیه می‌شود، بویژه راه رفتن در آب که از ناحیه سینه بیمار را در بر بگیرد در کاهش درد و تقویت عضلات کمر، ران و زانوها موثر است، اما نباید فراموش کرد انجام ورزش‌های خاصی که به حالت دراز کشیده برای سفت و شل کردن عضلات به افراد توصیه می‌شود، فقط برای افراد بسیار مسن مطلوب تلقی می‌شود و دیگر مبتلایان به آرتروز باید از ورزش‌های جدی‌تری برای تقویت عضلات خود بهره بگیرند.

  • غریبه ژانویه 2017 در 11:56

    آرتروز یک بیماری مفصلی است که به مرور باعث از بین رفتن قابلیت مفاصل می شود؛ در این بیماری غضروف و استخوان زیر غضروف درگیر می شود. غضروف به عنوان یک بافت همبند کاملا اختصاصی در جایی که نیاز به یک بافت نیمه جامد است، در تامین شکل مناسب و استحکام و قابلیت ارتجاعی مفاصل نقش دارد. باافزایش سن شکل غضروف و ترکیب شیمیایی آن تغییر می کند و حالت ارتجاعی و شفاف خود را از دست می دهد و شکاف در آن ایجاد می شود به تدریج این شکاف گسترش پیدا می کند و استخوان زیر آن نمایان می شود. درخصوص بیماری آرتروز و علایم و درمان آن با یکی از متخصصان گفت وگویی کرده ایم. دکتر فرزاد امیدی کاشانی متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی ستون فقرات می گوید: استئوآرتریت یا بیماری استهلاکی مفصل یکی از بیماری های شایع استخوان و مفصل است که در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا حدود ۲۷ میلیون نفر رادرگیر کرده است و علت مراجعه بسیاری از مردم به پزشکان در این کشورها بیماری آرتروز است و ۵۰درصد تجویز داروهای مسکن به علت همین بیماری است.

  • اعظم ژانویه 2017 در 11:56

    استئوآرتریت بیماری است که توسط متخصصان روماتولوژیست شناسایی و درمان می شود. این بیماری درکشور ما بسیار شایع است، هرچند مانند بسیاری از بیماری ها، آمار دقیقی از مبتلایان به آن درکشور وجود ندارد، از شایع ترین علایم آرتروز درد مفصل، تاندون ها و عضلات اطراف مفصل، ناتوانی و جمع شدن مایع میان بافتی در مفصل است. از شایع ترین شکایات مبتلایان به آرتروز این است که درد آن ها با سرما یا رطوبت بدتر می شود و علایم آن در روز بیشتر بروز می کند. هم چنین مفاصل زانو، مفصل بین استخوان ران و لگن بیشتر درگیر آرتروز می شود. علایم اولیه آرتروز که علل خاصی ندارد با بالارفتن سن شیوع می یابد. البته این موضوع به این معنا نیست که کهولت سن، احتمال ابتلا به آرتروز را بیشتر می کند. ولی اصولا از آن جا که با بالارفتن سن تغییراتی در غضروف مفاصل دیده می شود با کم شدن آب غضروف، مفصل در مقابل آرتروز آسیب پذیرتر می شود و به این ترتیب ابتلا به آرتروز در سن بالا شایع است. در آرتروز ثانویه، مفصل از قبل مشکلی داشته و مستعد به آرتروز شده است. به گفته دکتر کاشانی از مهم ترین علل ابتلا به آرتروز، شکستگی های شدید، یا ضرب دیدگی مفاصلی که بیشتر در معرض آسیب دیدگی قرار دارد، می باشد.

  • پریسا ژانویه 2017 در 11:57

    افرادی که ورزش می کنند، باید دقت کنند که اگر فشار بیش از حد و غیراصولی روی مفاصل خود بیاورند، بیشتر در معرض آرتروز قرار دارند. هم چنین علل ارثی نیز در این خصوص وجود دارد. احتمال بروز آرتروز در برخی خانواده ها بیشتر است و دلیل آن هم ژنتیک است. برخی بیماری ها مثل دیابت، رماتیسم، بیماری های مادرزادی، بیماری های التهابی مفصل و عفونت مفصل می تواند زمینه ساز ابتلا به آرتروز باشد. این توضیح در این جا لازم است که آرتروز، غضروف مفصلی را درگیر می کند و از آن جایی که غضروف مفصلی خون رسانی ندارد و از مایع مفصلی تغذیه می کند، اگر این مایع به هر علتی آسیب ببیند مثل عفونت، بدن قادر به بازسازی آن نخواهد بود و آرتروز بروز پیدا می کند. به گفته این متخصص ارتوپدی، چاقی مفرط و حاملگی، شکستن مفاصل دست و انگشتان از دیگر عوامل آرتروز است. صدای مفاصل به هنگام راه رفتن به علت عبور تاندون ها از روی مفاصل است و ربطی به ابتلا به آرتروز ندارد. اما کسانی که انگشتان دست، گردن یا کمرشان را طوری حرکت می دهند که صدا بدهد و به اصطلاح بشکند، آن مفاصل را مستعد آرتروز می کنند. این بیماری از طریق رادیوگرافی قابل تشخیص است البته روش های دیگری مثل ام آرآی وجود دارد اما نکته مهم این است که تشخیص زودهنگام بیماری به نحوی که آرتروز قابل درمان باشد، هنوز امکان پذیر نیست و اگر آرتروز از نظر بالینی علامت دار شود، آرتروز غیرقابل برگشت می شود. کلیه درمان های طبی فقط علایم بالینی را کم می کند، درواقع آرتروز بیماری است که بهبود پیدا نمی کند. درست مثل لاستیک خودرو که وقتی آج آن از بین رفت، باید با آن مدارا و درنهایت آن را تعویض کرد. درمان های مرتبط با آرتروز فقط علایم بالینی بیمار مثل درد را کم می کند و بیمار فقط با مدارا و تغییر شیوه زندگی می تواند عملکردش را بهبود دهد. در مبحث پیش گیری و درمان، اولین نکته کنترل وزن است. کنترل وزن برای مفاصل بزرگ اندام تحتانی حیاتی است و در کاهش علایم بالینی تاثیر چشمگیری دارد. استراحت و ورزش منظم و کم ضربه مثل پیاده روی و مخصوصا شنا به این بیماران توصیه می شود. در شنا فشار کمی روی مفاصل می آید و عضلات کنار مفصل تقویت می شود. وزن بدن به هنگام شنا کم می شود و در نتیجه فشار روی مفاصل کاهش پیدا می کند. در شنا عضلات به کار می افتد تقویت عضلات به مفاصل کمک می کند تا تحت فشار کمتری قرار بگیرد، استفاده از عصا هم برای سالمندان مبتلا به آرتروز مفید است.

  • سارا ژانویه 2017 در 11:57

    کنترل وزن، تغییر شیوه زندگی اولین و مهم ترین است. طرز نشستن بسیار مهم است. برخلاف تصور عموم درحالت نشسته، ستون فقرات و کمر، فشار زیادی را تحمل می کند. درحالت نشسته بیشترین فشار روی کمر وارد می شود به نحوی که درحالت ایستاده و به هنگام پیاده روی این فشار بسیار کمتر است. فشار روی مفصل زانو و استخوان ران درحالت نشسته بسیار زیاد است. خم شدن گردن به مدت طولانی، داشتن مفصل غیرطبیعی و مفصل ضرب دیده هم می تواند فرد را به آرتروز مستعد کند. انجام ورزش هایی که روی مفاصل فشار بیش از حد نیاورد، برای پیش گیری از آرتروز موثر است. هم چنین در مورد آرتروز کمر باید گفت: شاید خانم ها به علت این که اضافه وزن بیشتری دارند و کم تحرک هستند، بیشتر به آرتروز کمر مبتلا می شوند. یکی از مهم ترین علایم آرتروز کمر، علاوه بر دردکمر، بی حسی پاها به هنگام راه رفتن است. تغییر در مهره کمر باعث فشار روی نخاع و ریشه های عصبی که مسئول عصب دهی عضلات تحتانی است، می شود و به این ترتیب پاها بی حس می شود. این بیماران درحال ایستاده بیشتر تحت فشار هستند. وزن زیاد و ضعف عضلات شکمی مهم ترین علت بروز آرتروز کمر و دیگر مشکلات است، قوس کمر در زنانی که چند بار زایمان کرده اند، باعث فشار و درد در ناحیه کمر می شود. اگر روش غیر جراحی کافی نبود، با عمل جراحی مهره های کمر را جوش می دهیم یا استخوان های ریز اطراف مهره‌ها ی کمر را برمی داریم تا درد بیمار کمتر شود. با فیزیوتراپی، کنترل وزن و تقویت عضلات می توان آرتروز کمر را کنترل کرد.

  • افسانه ژانویه 2017 در 11:57

    دکتر علی اصغر عبدی ارتوپد و متخصص جراح استخوان، با بیان اینکه ؛سن،عوامل ژنتیکی،چاقی،جنس و شغل از عوامل تشکیل و پیشرفت آرتروزیاساییدگی مفصل هستند گفت:آرتروز به معنای ساییدگی مفصل و تخریب سطح مفصلی است. در بیمار مبتلا به آرتروز یا ساییدگی مفصل تغییر شکل، درد و محدودیت حرکت در مفصل بوجود میاید. آرتریت Arthritis به معنای التهاب مفصل است و استئوآرتریت Osteoarthritis شایع ترین نوع آرتریت است.

  • پونه ژانویه 2017 در 11:57

    در استئوآرتریت مشکل اصلی در غضروف مفصلی است و بعد از مدتی استخوان مفصل هم دچار آسیب میشود. آرتروز Arthrosis یک کلمه یونانی به معنای مفصل است ولی به معنای استئوآرتریت هم بکاربرده میشود.

  • هما ژانویه 2017 در 11:58

    در فارسی بجای کلمات استئوآرتریت و آرتروز از کلمه “ساییدگی مفصل” هم استفاده میشود. مفصل جایی است که دو استخوان در کنار هم قرار میگیرند. مفصل باعث میشود قسمت های مختلف بدن نسبت به هم حرکت کنند و حرکت استخوان ها در مفصل به علت کششی است که از طریق عضلات به آنها اعمال میشود.

  • رضا ژانویه 2017 در 11:58

    دو انتهای استخوان ها در جایی که با هم مفصل میشوند به وسیله پرده بافتی محکمی پوشیده شده که به آن کپسول مفصلی میگویند.

  • فهیمه ژانویه 2017 در 11:58

    آسیب قبلی به مفصل : عفونت های قبلی در مفصل، شکستگی هایی که قبلا در مفصل ایجاد شده است، آسیب های لیگامانی که بر اثر حوادث قبل در مفصل بوجود آمده و مفصل را ناپایدار کرده اند و یا تغییر شکل استخوان های اطراف مفصل میتوانند موجب تشدید بروز آرتروز شوند.

  • نفیسه ژانویه 2017 در 11:58

    خیلی خوب

  • یاور ژانویه 2017 در 11:58

    خیلی خوب

  • شکوه ژانویه 2017 در 11:59

    آرتروز در چه سنینی دیده میشود
    آیا از سرما آرتروز میاد
    با خوردن کلسیم و زینگ میشه درست شد یا نه

  • چلچله ژانویه 2017 در 11:59

    ممنون از اطلاعات مفیدتان

  • ترانه ژانویه 2017 در 11:59

    مرسی از اطلاعاتی که دادید خیلی خوب بود

  • یاسمین ژانویه 2017 در 11:59

    عالی بود ممنون

  • یاسین ژانویه 2017 در 11:59

    سلام خسته نباشید.بهترین راه تسکین درد برای بیماران آرتروز زانو چیست؟؟؟؟؟؟؟؟

  • سجاد ژانویه 2017 در 12:00

    از مطالب آموزنده شما بسیار متشکرم .

  • رویا ژانویه 2017 در 12:00

    ممنون از لطف شما فقط تزریق ماده میان مفصلی چیزی نگفتید

  • برنا ژانویه 2017 در 12:00

    ممنون از اطلاعات مفیدتان . تشکر

  • شکوه ژانویه 2017 در 12:00

    ممنون از اطلاعات شما

  • رویا ژانویه 2017 در 12:01

    بسیار مفید بود خودم زانو درد هستم دچار ارتروز شدید امروز اخرین جلسه فیزیوتراپی بود نمیدونم تاثیر داره یا نه

  • مائده ژانویه 2017 در 12:01

    خیلی خوب بود ممنونم

  • فرانک ژانویه 2017 در 12:01

    عالی بود

  • غزل ژانویه 2017 در 12:01

    اياصدا دادن مفصل زانو از علائم ارترز است/؟

  • سما ژانویه 2017 در 12:01

    اطلاعات شما خیلی بدردمن خوردتشکر

  • اشکان ژانویه 2017 در 12:02

    خیلی خوب بود ممنونم.

  • شیرین ژانویه 2017 در 12:02

    با سلام / ممنون از اطلاعاتي كه در اختيار ما قرار داديد.

  • رضا ژانویه 2017 در 12:02

    از توضیحات کاملتون ممنون

  • پریسا ژانویه 2017 در 12:02

    با سلام و خسته نباشید آیا کم خونی و پوکی استخوان با بیماری ارتروز ارتباطی دارد

  • غریبه ژانویه 2017 در 12:03

    متشکریم بسیارعالی بود

  • کاملیا ژانویه 2017 در 12:03

    از اطلاعات خوبتان تشكر مي كنم

  • مریم ژانویه 2017 در 12:03

    از اطلاعات خوبتان تشكر مي كنم

  • فرهاد ژانویه 2017 در 12:03

    سلام عملی توسط پزشک روی زانوی من انجام گرفته تا ارتروزم بهتر شود گویا سطح انرا ساییده بهر جهت ایا سلول درمانی میتواند وضعیت بهتری برایم ایجاد کند یا اینکه بی فایده است

  • مریم ژانویه 2017 در 12:04

    خوب هستند راه پيشگيري ودرمان قطعي بفرماييد

  • سما ژانویه 2017 در 12:04

    دکتر گفته با توجه به ساییدگی شدید عمل تعویض مفصل زانو کن مرا راهنمایی کنید

  • افسانه ژانویه 2017 در 12:04

    خیلی خوب بود .

  • ایمان ژانویه 2017 در 12:04

    سلام خوب بود ولی نگفتید بالا خره درمان داره داره یا نه

  • ستایش ژانویه 2017 در 12:05

    ممنون اگر روی تصویر توضیح دهید بهتراست

  • بابک ژانویه 2017 در 12:05

    از اینکه راهکار در اختیار قرار میدهید از شما ممنونم

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.