مزایای پارتیشن شیشه ای یا اداری

مزایای پارتیشن شیشه ای یا اداری

مزایای پارتیشن شیشه ای یا اداری یکی از مزیت های مهمی که در خصوص پارتیشن شیشه ای اداری وجود دارد این است که در زمان استفاده نیاز به نور زیاد با استفاده …

امید کربلایی برنامه نویس یک انگشتی

امید کربلایی برنامه نویس یک انگشتی

در این مقاله میخواهم از خودم امید کربلایی و دیگر افرادی که از دنیای اپلیکیشن خوب پول در آوردن بگم تا شما را قانع کنم که برنامه نویسی را یادبگیرید و شروع …

ارز مجازی وب مانی و کاربردهای آن

ارز مجازی وب مانی و کاربردهای آن

ارز مجازی وب مانی و کاربردهای آن با فراگیر شدن دنیای مجازی و اینترنت، با توجه به اینکه بیشتر شغل‌ها در دنیای مجازی هم فعالیت می‌کنند، پس باید گفت که این امری …

انواع نژاد قهوه

چطور از قهوه نگهداری کنیم؟

قهوه بعد از اینکه رست می شود، آغاز به از دست دادن عطر، طعم و آزاد نمودن گازهای داخل خود می کند. این یک فرآیند طبیعی می باشد و علت آن هم حرارت دیدن دانه های قهوه و تغییر شکل ترکیبات درون این دانه ها می باشد که موجب می شود گازها و عطر و به تبع آنها، طعم قهوه به مرور زمان آزاد شده و به هوا بروند. (برای همین است که وقتی قهوه را با آب داغ دم آوری می کنید، عطر و طعم قهوه به سرعت آزاد شده و داخل فنجان شما می آید)

حال از آنجایی که نمی توانیم از رخ دادن همچین اتفاقی جلوگیری کنیم، باید کاری کنیم تا این از دست دادن عطر و طعم به حداقل میزان خود برسد. به عبارتی دیگر، باید تلاش کنیم با روش های متفاوت عوامل گوناگونی که موجب از دست دادن سریع تر عطر و طعم می شود را از دانه های قهوه دور نماییم تا بتوانیم قهوه را برای مدت زمان زیاد تری مصرف کنیم.پس اهمیت چگونگی ذخیره و نگهداری قهوه در این است که بتوانیم قهوه را تا جای ممکن تازه نگهداریم و تا جایی که می شود مدت زمان این تازگی را بیشتر کنیم. چراکه بیشتر افراد به خصوص در خانه، از آنجایی که نمی توانیم هر روز قهوه تازه درست کنیم، به این نگهداری احتیاج داریم.همچنین برای کافه نیز این امر از آنجایی که مشتری همیشه در خواست قهوه ای خوب و خوشمزه را دارد، دارای اهمیت زیادی می باشد. به خصوص که در کافه ها قهوه ها عمدتا در حجم های بالا خریداری می شود.

حال این مورد در خصوص قهوه های آسیاب شده، تا چندین برابر بیشتر اهمیت دارد. چراکه قهوه آسیاب شده تا ده برابر و شاید بیشتر از دانه قهوه، عطر و طعم خود را از دست می دهد و باید بسیار با دقت نگهداری شود.

هرچند توصیه می شود همیشه قهوه را به صورت دانه خریداری کنید و یک آسیاب شخصی داشته باشید. ولی برای افرادی که در خانه قهوه مصرف می کنند، خیلی زمان ها داشتن یک آسیاب دشوار است و برای همین قهوه آسیاب شده می خرند. هرچند باید بگوییم که در درجه اول باید تلاش کنید قهوه آسیاب شده را در کمترین زمان ممکن استفاده نمایید و نگذارید بیشتر از ده روز طول بکشد. چراکه در غیر این صورت، عملا قهوه عطر و طعم خاص خودش را ندارد و شما نهایتا یک نوشیدنی قهوه ای و تلخ می نوشید که لذت چندانی ندارد.

در مکانی خنک و غیر قابل نفوذ برای هوا

بزرگترین دشمنان دانه و پودر قهوه، هوا (اکسیژن)، رطوبت، گرما و نور می باشد. از همین رو برای حفظ دانه‌های تازه رست شده‌ خود، باید آنها را در محفظه‌ای کدر و در پوشیده (به طوری که هوا داخل آن نشود) و در دمای اتاق نگه داری نمایید. دانه‌های قهوه بسیار زیبا می باشند و جلوه‌ای خوشگل دارند اما اگر در معرض نور خورشد قرار بگیرند مطمعنا طعمی مختلف خواهند گرفت.

پس دانه‌های خود را در مکانی تاریک و خنک نگهداری نمایید. کابینتی در نزدیکی اجاق گاز و نقطه‌ آفتاب گیر در آشپزخانه کمی گرم می باشد .

نگهداری قهوه در بسته بندی‌های معمولی خرده فروشی برای مدت طولانی چندان توصیه نمی‌شود و مناسب است آن را داخل مخزن‌های درب پوشیده‌ای که هوا و نور به آن نفوظ نکند ریخته شود.

مقدار مناسب قهوه خریداری کنید

همانگونه که گفته شد، قهوه از زمان رست شدن آغاز به آزاد کردن گازها و رایحه‌های خود می‌کند و به همین علت  هرچه زمان زیادتری از زمان رست آن و به خصوص پودر شدن آن بگذرد، خاصیت خود را از دست می‌دهد و مسلما طعم متفاوت تری با قهوه‌ تازه رست خواهد داشت. پس برای داشتن قهوه‌ای بهتر و با خاصیتی زیاد بهتر است مقادیر قهوه‌ای خریداری کنید که بتوانید آن را در مدت کم استفاده کنید و حداکثر ظرف مدت یک ماه (جتی کمتر) همه‌ قهوه را مصرف کرده باشید .

اگر مجبورید قهوه‌ خود را در مکانی نگهداری کنید که هوا به آن نفوذ می‌کند، مناسب است مقادیر قهوه خود را به چندین قسمت تقسیم نمایید و فقط یکی از این قسمت‌ها را در معرض هوا قرار داده و از آن استفاده کنید و مابقی را درون محفظه‌ای با درپوش حفظ کنید.

 داخل یخچال نگهداری کنید

تازگی یکی از اصلی ترین  عوامل در تهیه یک قهوه خوب با عطر و طعمی عالی می باشد. متخصصین و حرفه‌ای‌های قهوه بر این عقیده‌اند که قهوه باید بعد از رست شدن هرچه سریع تر استفاده شود، به خصوص هنگامی که بسته بندی آن باز شده باشد.

البته مطالب ضد و نقیضی در خصوص نگهداری دانه‌ی قهوه داخل یخچال وجود دارد. از آنجایی که قهوه رطوبت را جذب می‌کند و بیشتر محفظه‌هایی که برای نگهداری محصولات داخل یخچال وجود دارد در برابر هوا عایق نمی باشند و هوا می‌تواد به آنها نفوذ کند (هرچند در مقادیر بسیار کم)، نگهداری قهوه داخل یخچال و این گونه محفظه‌ها توصیه نمی‌شود و اگر مایل به نگهداری آن داخل یخچال هستید حتما از عایق بودن محفظه‌ مورد استفاده در برابر هوا اطمینان حاصل کنید.

ظرف ذخیره و نگهداری قهوه اهمیت دارد

مورد بعدی که در ذخیره ونگهداری قهوه بسیار اهمیت دارد، ظرفی است که برای این کار انتخاب می کنید. چراکه اگر ظرف شما شرایط خوبی نداشته باشد و به عبارتی برای نگهداری قهوه گزینه مناسبی نباشد، حتی می تواند موجب خراب شدن دانه قهوه شود، چه برسد به قهوه آسیاب شده!

ولی ظرف ذخیره و نگهداری قهوه چه ویژگی هایی باشد داشته باشد؟

  • اولین نکته این است که باید به خوبی بسته شود. به گونه ای که هیچ راهی برای ورود هوا باقی نگذارد. حال این ظرف چه یک قوطی فلزی باشد یا ظرفی شیشه ای یا حتی یک پاکت، نباید هیچ مشکلی  در قسمت درب و بسته شدن داشته باشد. به علاوه اگر سوپاپی به منظور خروج هوا داشته باشد که خیلی بهتر می باشد. (پاکت های قهوه بسیاری از رستری ها و قهوه فروشی هایی حرفه ای، یک سوپاپ خروج هوا دارند.)
  • از سایر ویژگی این ظرف غیر شفاف بودن و به عبارتی عبور ندادن نور از خود می باشد. چراکه همانگونه که گفتیم نور و گرما می تواند موجب تشدید واکنش های شیمیایی داخل دانه شود و در نهایت عطر و طعم خیلی زودتر از بین برود. پس ظرف ذخیره و نگهداری قهوه نباید شفاف باشد و نور را از خودش عبور دهد.
  • نکته بعدی این است که حتما از ظرف نو استفاده نمایید. به هیچ عنوان از ظرفی که قبلا در آن چیز دیگری همانند چای یا حبوبات نگهداری می کردید، استفاده نکنید. چراکه حتی در صورت شستن ظرف، عطر و بوی ماده قبلی کمی باقی می ماند و روی قهوه اثر بدی می گذارد.

حتما بخوانید: خرید قهوه در اصفهان

 

معرفی شرایط ذخیره و نگهداری قهوه آسیاب شده

مشکل: قهوه آسیاب شده به علت پودر شدن سطح تماس بسیاری با هوا پیدا می کند، به همین علت زود تر طعم و عطر خود را از دست میدهد !

راه حل: پودر قهوه خود را در ظروف شیشه ای تیره رنگ با درهای وکیوم نگهداری کنید .

مشکل: به علت ذکر شده در بالا، خرید و نگهداری مقدار بسیاری پودر قهوه کار درستی نمی باشد، چون جز اینکه نگهداری آن مشکل می‌شود، خیلی دیر مصرف می شود !

راه حل: در زمان خرید به اندازه مصرف یک هفته یا حداکثر دو هفته خود پودر قهوه خریداری نمایید. (برای مثال اگر مصرف متوسطی دارید، می توانید بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ گرم تهیه کنید)

مشکل: قهوه آسیاب شده جذب رطوبت بسیار زیادی دارد !

راه حل: از قرار دادن ظرف شیشه ای خود در مکان های مرطوب، نمناک به ویژه در یخچال جلوگیری کنید. همچنین در نزدیکی سماور و کتری و به طور کلی بخار آب نباشد.

مشکل: رطوبت بالا و آب می‌تواند کل پودر قهوه موجود در ظرفتان را تحت تاثیر قرار دهد و خراب کند!

راه حل: در زمان برداشتن پودر قهوه توجه کنید که قاشق یا وسیله ای که از آن برای برداشتن قهوه استفاده می کنید به هیچ عنوان خیس نباشد.

مشکل: قهوه بو های متفاوتب و چربی های بسیار کم و سطحی را به خود جذب می کند!

راه حل: برای پیشگیری  از بو گرفتن قهوه تان و از دست دادن بوی اصلی خود سعی کنید درب ظرف را برای مدت زمان طولانی باز نگذارید و برای جلوگیری از جذب چربی سعی کنید با دست تان قهوه هارا لمس نکنید.

معرفی شرایط ذخیره و نگهداری قهوه به صورت دانه

به طور کلی نگهداری از دانه قهوه بسیار آسان تر از نگهداری از قهوه آسیاب شده می باشد، ولی به علت اینکه بیشتر افراد مقدار بسیاری از دانه قهوه را تهیه می کنند اگر در حفظ و نگهداری صیح آن نکات لازم را رعایت نکنند، موجب ضرر بیشتری خواهد شد .

شرایط ذخیره و نگهداری قهوه به صورت دانه نیز مثل  قهوه آسیاب شده می باشد، ولی با حساسیت پایین تر. همچنین مزایای استفاده از دانه قهوه نسبت به قهوه آسیاب شده بیشترند که می توان به: مدت زمان نگهداری بیشتر، آسیاب کردن به اندازه دلخواه و مصرف کردن با عطر و بوی بهتر، حساسیت کمتر نسبت به جذب بو و چربی اشاره نمود.

شاید مهم ترین نکته در نگهداری دانه قهوه، نگهداری آن در ظروف در بسته و تیره مانند ظروف پلاستیکی، سرامیکی یا استیل باشد. چون اگر رطوبت، نور و گرما به دانه قهوه نرسد دانه قهوه رست شده را به آسانی می توان تا یک ماه نگه داشت .

 

آخرین بروز رسانی در : شنبه 14 آبان 1401

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.