معافیت اضافه وزن و چاقی + فرمول محاسبه وزن برای معافیت سربازی
چگونه به یک مشاوره خانواده در تهران دست یابیم؟
در مشاوره خانواده بوسیله بهبود تعامل اعضاء با یکدیگر و همچنین ارتقاء الگوهای تعاملی رضایت مندی بیشتری برای تک تک اعضاء ایجا می شود. مشاوره خانواده در تهران توسط روانشناسان و مشاوران …
همه آنچه که باید درباره میکروشیدینگ ابرو بدانید
همه آنچه که باید درباره میکروشیدینگ ابرو بدانید آیا دوست دارید ابرو هایی طبیعی و زیبا مانند سوپر مدل ها داشته باشید؟ یا اینکه از آرایش کردن ابرو هایتان خسته شده اید …
گیمبال موبایل : لرزشگیر برتر برای فیلمسازی موبایل | پارس کانن
گیمبال موبایل اختراعی فوقالعاده هستند که به شما امکان میدهند عکسهای صاف و بدون لرزش بسازید که شایسته یک فیلم پرفروش هالیوود به نظر میرسند. هنگامی که گیمبال ها برای اولین بار وارد …
معافیت اضافه وزن و چاقی + فرمول محاسبه وزن برای معافیت سربازی
چکیده : مرکز مشاوره آویژه با اتکا به کارشناسان مجرب خود، آماده ارائه خدمات تخصصی مشاوره نظام وظیفه به شما مشمولین عزیز می باشد. از همراهی شما سپاسگزاریم.
در طی سالیان اخیر و با توجه به پیشرفت تکنولوژی، تحرک کودکان، نوجوانان و تمام رده های سنی کاهش یافته است. همین امر سبب شده است تا شاخص توده بدنی و وزن افراد در جامعه افزایش پیدا کند.
در حال حاضر یکی از معضلات در کشور داشتن اضافه وزن و متناسب نبودن وزن با قد افراد می باشد. انجام خدمت وظیفه عمومی برای سربازان و مشمولانی که با مشکل اضافه وزن دست و پنجه نرم می کنند آسان نیست.
از این رو سازمان وظیفه عمومی قانونی را تحت عنوان معافیت سربازی چاقی به مشمولان ارائه داده است. این افراد با توجه به شاخص توده بدنی (bmi) و علت اصلی اضافه وزن می توانند از انواع معافیت ها اعم از معافیت از خدمات رزمی، معافیت موقت جهت درمان و معافیت دائم پزشکی بهره مند شوند.
مشمولان برای دریافت معافیت پزشکی اضافه وزن باید تحت نظر پزشک عمومی معاینه شده و برای انجام آزمایشات به بیمارستان های نیروهای مسلح مراجعه کنند. البته که درخواست معافیت اضافه وزن دارای شرایط عمومی و اختصاصی می باشد و صرفا مشمولانی که واجد شرایط معافیت باشند امکان ثبت درخواست را خواهند داشت.
ما در این مقاله مرکز مشاوره آویژه به بررسی شرایط معافیت سربازی اضافه وزن، مدارک مورد نیاز برای معافیت افزایش وزن، انواع معافیت های پزشکی و… می پردازیم.
همچنین مشاوران متخصص نظام وظیفه در مرکز مشاوره آویژه با بررسی مدارک و علائم و تعیین شاخص توده بدنی مشمولان برای معافیت پزشکی افزایش وزن همراه مشمولان خواهند بود.
شرایط معافیت سربازی اضافه وزن در سال جدید
همانطور که قبل تر گفتیم دریافت معافیت سربازی اضافه وزن در سال 1403، دارای شرایط عمومی و اختصاصی تعیین شده از سازمان وظیفه عمومی می باشد.
مشمولانی که قصد دریافت معافیت اضافه وزن را دارند باید نسبت به بررسی شرایط و تهیه مدارک موردنیاز اقدام کنند.
پس اولین گام در دریافت معافیت چاقی بررسی شرایط عمومی و اختصاصی می باشد. ما در ادامه به بررسی شرایط معافیت پزشکی اضافه وزن می پردازیم.
قبل از بررسی شرایط باید بدانید که سربازان و مشمولان از نظر سازمان وظیفه عمومی به 4 دسته تقسیم می شوند.
سربازانی که به لحاظ جسمانی و اعصاب و روان سالم هستند؛ این افراد ملزم به گذراندن دوره 21 ماه خدمت سربازی خواهند بود. | 1 |
سربازان و مشمولانی که به بیماری های خفیف مبتلا هستند ولی با مراقبت های پزشکی توانایی انجام خدمت وظیفه عمومی را دارند. سازمان وظیفه عمومی برای این افراد معافیت از خدمات رزمی را در نظر می گیرد. | 2 |
سربازانی که دچار بیماری و اختلال شده اند و نیاز به گذراندن مراحل درمانی و استراحت دارند، این افراد از معافیت موقت به مدت 6 ماه بهره مند می شوند. | 3 |
این دسته شامل افرادی می شود که وضعیت جسمانی یا اعصاب روان مناسبی ندارند و به هیچ عنوان توانایی حضور در پادگان و انجام خدمت وظیفه عمومی را نخواهند داشت. | 4 |
- شرایط دریافت معافیت پزشکی اضافه وزن
- اولین شرط ثبت درخواست معافیت، رسیدن به سن مشمولیت یعنی 18 سال تمام می باشد.
- تائید بیماری و اضافه وزن توسط پزشک عمومی.
- فارغ التحصیلی و مشخص بودن آخرین مدرک تحصیلی از دیگر شرایط معافیت می باشد.
- بر خلاف سایر معافیت های نظام وظیفه، مشمولان غایب نیز می توانند از معافیت پزشکی استفاده کنند.
- حضور مشمولان در جلسات معاینه بیمارستان و شورای پزشکی الزامی می باشد.
- تمام مدارک لازم باید به سازمان وظیفه عمومی ارائه شود در غیر اینصورت نقص مدارک ثبت خواهد شد.
BMI چیست؟
BMI مخفف body mass index و در اصطلاح فارسی به معنای شاخص توده بدنی می باشد. همانطور که پیش تر گفتیم معافیت سربازان در سازمان وظیفه عمومی بر اساس تناسب بین قد و وزن به سربازان اختصاص می یابد.
نکته مهمی که باید درباره معافیت سربازی اضافه وزن بدانید این است که مشمولان صرفا به دلیل اضافه وزن امکان دریافت معافیت دائم پزشکی را نخواهند داشت. اگر پزشک نظام وظیفه تائید کند که شاخص توده بدنی مشمولان غیر طبیعی می باشد سربازان از معافیت از خدمات رزمی بهره مند می شوند.
یعنی سربازان دارای اضافه وزن به خدمت سربازی اعزام خواهند شد و 21 ماه دوران سربازی را طی خواهند کرد ولی به دلیل شرایط خاص وزنی، از بعضی خدمات سنگین مانند کار و حمل اسلحه، بلند کردن اجسام سنگین، رژه های سربازی و… معاف خواهند شد.
معافیت اضافه وزن در گروه معافیت های پزشکی بیماری های عمومی یعنی دسته اول لیست بیماری های معافیت پزشکی، قرار دارد. بر طبق بند و تبصره های معافیت اضافه وزن، افرادی که شاخص توده بدنی بالای 35 دارند می توانند به شرح زیر از معافیت بهره مند شوند.
معافیت بیماری چاقی با توجه به شرایط مشمول به صورت جدول زیر خواهد بود:
دسته بیماری | نام بیماری | شرایط بیماری | نوع معافیت | امکان بررسی معافیت حین تحصیل |
بیماری های عمومی | چاقی | چاقی مفرط BMI > 35 | معاف از خدمات رزم | خیر |
فرمول محاسبه قد و وزن برای معافیت
برای معافیت قد و وزن ابتدا باید از طریق فرمول زیر شاخص توده بدنی یا BMI را محاسبه کنید؛ سپس وضعیت بدنی خود را با جدول زیر بسنجید.
نحوه محاسبه شاخص توده بدنی برای تمام افراد بالغ و مشمولان این گونه محاسبه می شود که در ابتدا باید میزان دقیق قد و وزن افراد مشخص باشد. بعد از تعیین قد و وزن، باید میزان قد را بر حسب متر به توان 2 برسانید (به زبان ریاضی باید قد به توان 2 برسد).
بعد از تعیین عدد به دست آمده، وزن خود را تقسیم بر قد می نمایید. شما می توانید برای تعیین دقیق شاخص توده بدنی خود با مشاوران متخصص نظام وظیفه در مرکز مشاوره آویژه ارتباط بگیرید.
به فرمول زیر توجه کنید:
Bmi:
شاخص توده بدنی | وضعیت |
زیر ۱۸ | کمبود وزن |
بین ۱۸ تا ۱۸.۵ | کسری وزن نسبت به قد |
بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ | تناسب قد و وزن |
بین ۲۵ تا ۲۹.۹ | اضافه وزن |
۳۰ و بالاتر | چاقی |
منظور از معافیت از رزم برای بیماری چاقی چیست؟
بیماری چاقی و برخی از بیماری ها، به گونه ای هستند که افراد امکان انجام کارهای سنگین و قرارگیری در شرایط سخت را ندارند. سازمان نظام وظیفه برای این افراد معافیت از خدمت رزمی در نظر گرفته است.
افرادی که مشمول معافیت خدمات رزمی هستند، در دوره آموزشی و خدمت خود از انجام امور سنگین رزمی مثل اردوهای دوره ای مختلف، دوره های نگهبانی، رژه های گروهی و… معاف هستند.
این افراد در دوره خدمت، بیشتر در امور اداری و خدماتی به خدمت گرفته می شوند؛ از این رو افراد چاق تنها در امور اداری و خدماتی مشغول خدمت خواهند شد.
دریافت معافیت پزشکی چاقی
افرادی که احتمال می دهند بتوانند معافیت پزشکی چاقی را دریافت کنند، بایستی مراحل زیر را برای دریافت کارت معافیت پزشکی چاقی طی کنند:
افراد متقاضی دریافت معافیت پزشکی چاقی بایستی دفترچه راهنمای خدمات وظیفه عمومی را جهت تکمیل مدارک مورد نیاز از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) دریافت کنند.
متقاضیان دریافت معافیت پزشکی قبل از مراجعه به پزشک اولیه جهت معاینات، باید برگه خود اظهاری سوابق بیماری را که در پشت برگه معاینه اولیه قرار دارد، با دقت تکمیل نموده و در هنگام مراجعه آن را به پزشک معاینه کننده ارائه نمایند. در صورتی که مشمول در معاینات اولیه مشکلات پزشکی خود را عنوان نکند، چنانچه در طول دوران آموزشی یا خدمت به جهت اعلام نکردن مشکل پزشکی خود دچار حادثه شود، مسئولیت آن بر عهده خود مشمول خواهد بود.
آدرس پزشکان معاینه کننده را از دفاتر پلیس 10+ دریافت کرده و به پزشک معاینه اولیه مراجعه کرده و برگه معاینه اولیه را توسط پزشک تکمیل نمایید.
در مرحله بعدی درخواست معافیت پزشکی توسط کاربر پلیس 10+ در سیستم ثبت می شود و مدارکی در اختیار شما قرار می گیرد، که باید این مدارک را همراه داشته و به شورای پزشکی ارائه دهید.
از طریق پست برگ معرفی بیمارستان به آدرس فرد متقاضی ارسال می گردد. متقاضیان باید جهت انجام معاینات تخصصی به بیمارستان معرفی شده مراجعه نمایند. قابل توجه اینکه مشمولانی که دارای نقص عضو یا بیماری های قابل مشاهده هستند، نیازی به مراجعه به بیمارستان نخواهند داشت.
بعد از انجام معاینات تخصصی جوابیه بیمارستان (نظر تخصصی) به حوزه رسیدگی کننده ارسال می گردد. بعد از ارسال جوابیه، دعوتنامه ای جهت حضور در شورای پزشکی به آدرس متقاضی ارسال می شود.
بعد از دریافت دعوتنامه جلسه شورای پزشکی برگزار می گردد.
مراحل تایید بیماری چاقی جهت دریافت معافیت پزشکی چاقی
برای تایید بیماری توسط نظام وظیفه بایستی طی چند مرحله به پزشکان مورد تایید نظام وظیفه مراجعه نموده، که این مراحل شامل موارد زیر است:
- تایید بیماری چاقی توسط پزشک اولیه
- تایید بیماری چاقی توسط شورای پزشکی بیمارستان
- تایید بیماری چاقی توسط شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه عمومی
- جهت شرکت در شورای پزشکی به همراه داشتن اصل شناسنامه عکس دار و کارت ملی الزامی است.
- بر اساس قوانین سازمان نظام وظیفه، مشمولانی که در مسیر رسیدگی پزشکی قرار دارند، نمی توانند از درخواست پزشکی خود انصراف دهند و در این خصوص ملاک عمل رای شورای پزشکی خواهد بود.
- معافیت پزشکی مشمولین توسط سه نفر از پزشکان نیروهای مسلح در هر شهرستان مورد بررسی قرار می گیرد و رای اکثریت پزشکان معتبر است.
- افرادی که برای معاینات تخصصی از مراکز وزارت بهداشت و بیمارستان های نیروی مسلح دعوتنامه دریافت می کنند، در صورتی که ظرف مدت یک ماه به این مراکز مراجعه نکنند، بعد از تعیین تکلیف به خدمت اعزام می شوند.
- مشمولانی که درخواست پزشکی خود را ثبت نموده اند و غیبت سربازی ندارند، اگر در مدت رسیدگی به درخواست پزشکی به صورت عمد مثل (عدم حضور در جلسات شورای پزشکی یا عدم مراجعه به موقع به بیمارستان) باعث طولانی شدن مراحل رسیدگی شوند، برای این افراد غیبت در نظر گرفته می شود.
- افرادی که پس از بررسی و تایید کمیسیون پزشکی کارت معافیت پزشکی را دریافت نموده اند، برگ آماده به خدمت برای آنها صادر و ارسال می شود.
مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی چاقی
برای دریافت معافیت پزشکی چاقی، به همراه داشتن مدارک زیر الزامی است:
تکمیل برگه شماره 1 (وضعیت مشمولان)
تکمیل برگه شماره 2 (برگه معاینه اولیه مشمولان توسط پزشک معاینه اولیه)
برگه واکسیناسیون سربازی(برگه شماره ۵)
اصل و کپی از کارت ملی مشمول
اصل و کپی از کلیه صفحات شناسنامه عکس دار مشمول
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل مشمول
افتتاح حساب عابر بانک سپه و درج شماره حساب در برگه شماره ۱ (برای متقاضیان اعزام، معافیت پزشکی و کفالت)
یک قطعه عکس رنگی 4*3 تمام رخ، زمینه سفید (علاوه بر عکس های الصاقی بر روی برگه ها)
سخنی از مشاوران آویژه
در این مقاله در مورد معافیت چاقی صحبت کردیم و جزئیات این موضوع را در اختیار شما قرار دادیم. اگر به راهنمایی و اطلاعات بیشتر در این زمینه نیاز دارید، توصیه می کنیم با مشاوران ما در مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید و سوالات خودتان را بپرسید.
مرکز مشاوره آویژه با اتکا به کارشناسان مجرب خود، آماده ارائه خدمات تخصصی مشاوره نظام وظیفه به شما مشمولین عزیز می باشد.
از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
آیا مشمولان نمی توانند در حین تحصیل برای معافیت پزشکی چاقی اقدام کنند؟
خیر؛ امکان گرفتن معافیت پزشکی چاقی در حین تحصیل وجود ندارد.
چه معافیت هایی برای بیماری چاقی وجود دارد؟
افرادی که دچار بیماری چاقی هستند با توجه به شرایط بیماری معافیت از رزم برای آنها در نظر گرفته می شود.
آیا برای گرفتن معافیت پزشکی چاقی امکان اعتراض به رای کمیسیون پزشکی وجود دارد؟
بله؛ مشمولان می توانند در هر مرحله ای برای کمیسیون های پزشکی اعتراض نمایند.