آیا گفتاردرمانی دلیلی بر حرف زدن کودکان اوتیسم است ؟
راهنمای انتخاب اسم دختر و پسر ترکی اصیل + بهترین اسامی آذری
راهنمای انتخاب اسم دختر و پسر ترکی اصیل + بهترین اسامی آذری اگر قصد انتخاب اسم برای پسر یا دختر دلبندتان را دارید و علاقمند به اسامی ترکی هستید این لیست می …
چه ترکیب لباسهایی برازنده استفاده در مهمانیهای مجلسی هستند
چه ترکیب لباسهایی برازنده استفاده در مهمانیهای مجلسی هستند ممکن است دهها لباس داخل کمدتان وجود داشته باشد؛ اما باز هم وقتی قرار است در یک مهمانی مهم مجلسی شرکت کنید، …
چطور در خانه هم شیک لباس بپوشیم؟
چطور در خانه هم شیک لباس بپوشیم؟ خانمهای زیادی هستند که فقط برای مهمانیها لباسهای خوب میپوشند و به خودشان میرسند؛ غافل از اینکه خوب لباس پوشیدن در خانه هم جزو …
آیا گفتاردرمانی دلیلی بر حرف زدن کودکان اوتیسم است ؟
از زمانی که دلبند شما متولد میشود، مهارتهای ارتباطی در او شروع به شکل گیری میکنند. به بیان دیگر، آنچه که یک گفتاردرمانگر برای بررسی چگونگی رشد گفتار و زبان در کودک در نظر دارد، صرفا گفتار و تظاهرات ظاهری مربوط به فعل حرف زدن نمیباشد! کودک در ابتدا با استفاده از مجموعهای از مهارتهایی که به آنها مهارتهای پیش زبانی میگوییم، شروع به ارتباط گیری با محیط اطراف میکند. از جمله این مهارتها میتوان تقلید، توجه مشترک، تماس چشمی، نوبت گیری و … را نام برد. سپس از حدود یک سالگی، کلمات وارد دنیای ارتباطی کودک میشوند و از حدود 2 سالگی، گفتار کامل تری شکل میگیرد. به بیان دیگر از حدود 2 سالگی کودک به مرور ترکیب کلمات را آغاز میکند.
گفتاردرمانی آنلاین زیرمجموعه ای از رشته های توانبخشی میباشد که به آسیب شناسی ، ارزیابی و درمان اختلالات مختلف مرتبط با گفتار و زبان میپردازد و به فردی که در این رشته تحصیل میکند گفتاردرمانگر میگویند . نکته ای که گاها والدین به اشتباه برداشت میکنند یکسان بودن دو رشته گفتاردرمانی و روانشناسی است، در صورتی که این دو رشته کاملا مجزا از هم هستند که در ادامه به بررسی کامل تر حیطه های فعالیت رشته گفتاردرمانی خواهیم پرداخت .
آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟
مشکلات کودکان مبتلا به اوتیسم با توجه به رشد شناختی، اجتماعی و هوشی ان ها متفاوت است. برخی از این کودکان ممکن است توانایی گفتار نداشته باشند در حالی که بعضی دیگر ممکن است خزانه واژگان خوبی داشته باشند ولی در کاربرد یا درک با مشکل رو به رو شوند. کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است گفته های بدون هیچ ریتم و آهنگ یا معنایی را بکار بگیرند.
احتمال وجود اکوهای فوری یا تاخیری نیز در این کودکان زیاد است. اکو کردن شنیده های دیگران به معنی تکرار چیزهایی است که قبلا شنیده است و برخی متخصصین اکو را به عنوان استراتژی های ارتباطی کودکان مبتلا به اوتیسم معرفی می کنند.
هدف مهم و کلیدی در گفتاردرمانی بهبود برقراری ارتباط است در نتیجه در این کودکان نیز بهبود کلی ارتباط مورد هدف قرار می کیرد از طریق:
- افزایش خزانه واژگان کاربردی به تناسب سن
- بهبود ارتباطات کلامی و غیرکلامی
- استفاده مناسب از ضمایر
- واکنش به اسم خود
- کاهش و یا استفاده کاربردی از اکولیلیا
- نوبت گیری
- بازی و تعامل موثر با همسالان
- بهبود مهارت های مکالمه ای
حیطه های فعالیت گفتاردرمانی
به صورت کلی گفتاردرمانگران میتوانند به ارزیابی و درمان هر گونه اختلالات گفتاری و زبانی از سنین کودکی تا بزرگسالی بپردازند . گستردگی فعالیت در این رشته میتواند برای هر شخصی جذاب باشد چرا که گفتاردرمانگران میتوانند بر اساس علاقه خود در هر کدام از حیطه های رشته به صورت تخصصی مشغول به فعالیت شوند .
در زیر به بررسی و معرفی مختصر چند حیطه از اختلالات گفتاری و زبانی مرتبط با رشته گفتاردرمانی میپردازیم تا بیشتر با این رشته از توانبخشی آشنا شویم :
اتیسم : یکی از اختلالات روانپزشکی نسبتا شایع و رو به رشد در کودکان، که گفتاردرمانگران به بازتوانی اختلالات گفتاری و زبانی در آن میپردازند
لکنت : علامت های آشکاری چون تکرار، کشیده گویی و قفل که میتواند حکمی بر بروز لکنت در کودکان باشد
تاخیر های رشدی : هر گونه تاخیرهای گفتاری و زبانی در کودکان را باید جدی گرفت و سریعا برای بررسی های دقیق تر به گفتاردرمانگر مراجعه نمود .
اختلالات تولیدی و تلفظی : ناتوانی در تلفظ صحیح حروف و تاخیر نسبت به سن رشدی خود را نیز میتوان با کمک گفتاردرمانی برطرف نمود .
نقص توجه و بیش فعالی : درگیر بودن اختلالات گفتاری و زبانی در این کودکان باعث میشود تا گفتاردرمانگران در این حیطه به این کودکان بتوانند کمک کنند .
اختلالات یادگیری : هرگونه مشکلات یادگیری در سنین پیش دبستانی و مدرسه نیز میتواند به کمک گفتاردرمانگران برطرف یا بازتوانی شود .
و اختلالات دیگری چون : شکاف لب و کام ، کم توانی ذهنی ، کودکان دارای آسیب های شنوایی، اختلالالت بلع ، اختلالات صوتی ، فلج مغزی، آفازی و ….
این ها فقط بخشی از حیطه هایی است که گفتاردرمانگران میتوانند در آن فعالیت بالینی داشته باشند .