چگونه سکسکه دست از سر ما بر می دارد؟

چگونه سکسکه دست از سر ما بر می دارد؟

چگونه سکسکه دست از سر ما بر می دارد؟ سکسکه,بيماري سکسکه,سکسکه در بارداري,علائم سکسکه,درمان سکسکه,درمان سکسکه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان سکسکه,سکسکه را چگونه درمان کنيم,سکسکه در کودکان,سکسکه در بزرگسالان,سکسکه …

راهکارهایی برای بهبود برونشیت

راهکارهایی برای بهبود برونشیت

راهکارهایی برای بهبود برونشیت برونشیت,بيماري برونشیت,برونشیت در بارداري,علائم برونشیت,درمان برونشیت,درمان برونشیت با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان برونشیت,برونشیت را چگونه درمان کنيم,برونشیت در کودکان,برونشیت در بزرگسالان,برونشیت در نوزادان,برونشیت در بهار,برونشیت در …

علت و درمان سوزن سوزن شدن کف پا و دست چیست

علت و درمان سوزن سوزن شدن کف پا و دست چیست

سوزن سوزن شدن سوزن سوزن شدن دست ,سوزن سوزن شدن دست چپ,سوزن سوزن شدن دست وپا,سوزن سوزن شدن دستها,سوزن سوزن شدن دست و پاها,سوزن سوزن شدن دست در بارداری توضیحاتی در مورد …

قرص فلوکستین

قرص فلوکستین ,قرص فلوکستین برای لاغری,قرص فلوکستین را کی بخوریم,قرص فلوکستین 20 چیست,قرص فلوکستین و چاقی,قرص فلوکستین ۱۰ برای چیست

قرص فلوکستین , قرص فلوکستین برای لاغری , قرص فلوکستین را کی بخوریم , قرص فلوکستین 20 چیست

توضیحاتی در مورد قرص فلوکستین

فلوکستین (Fluoxetine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی اجباری، اختلال هراس و پرخوری عصبی پذیرفته شده‌است. حیطه اثر این دارو بسیار گسترده‌تر از موارد ذکر شده‌است و تنها پس از مصرف منظم آن اثرات مطلوب حتی ناخواسته ای در هر مصرف‌کننده دارد. از فلوکستین با نام تجاری پروزاک، با عنوان «داروی قرن» یاد و ستایش می‌شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص فلوکستین صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

تاریخچه قرص فلوکستین

فلوکستین در سال ۱۹۸۶ در آلای لی‌لی اند کامپنی ساخته شد و اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در ۱۹۸۷ سودمندی آن را برای درمان افسردگی تأیید کرد. همچنین فلوکستین موارد تجویز متعددی همچون در انزال زودرس مردان و دیگر کاهش وزن دارد که البته به مقادیر مصرف آن و تحمل فرد بستگی دارد برخلاف باور رایج فلوکستین اولین داروی اس‌اس‌آرآی نیست و پیش از آن زیملدین و ایندالپین و فلووکسامین ساخته شده بودند که دو مورد اول به دلیل عوارض نامطلوب‌شان به سرعت از بازار خارج شدند. علی‌رغم ورود داروهای جدیدتر این گروه فلوکستین همچنان یک داروی پرطرفدار است و در سال ۲۰۰۷ در بیش از ۲۲ میلیون نسخه برای آن در ایالات متحده تجویز شده‌است. مدت حق انحصاری تولید فلوکستین در سال ۲۰۰۱ پایان یافته و هم‌اکنون شرکت‌های مختلف داروسازی به تولید آن می‌پردازند.

مکانیسم اثر قرص فلوکستین

فلوکستین مهارگر بازجذب انتخابی سروتونین است هرچند در مقادیر بالاتر می‌تواند بازجذب دوپامین و نوراپی‌نفرین را نیز مهار کند. همچنین آگونیست گیرنده σ۱ (سیگما ۱) و مهارگر کانال کلر وابسته به کلسیم است

قرص فلوکستین , قرص فلوکستین برای لاغری , قرص فلوکستین را کی بخوریم , قرص فلوکستین 20 چیست

عوارض قرص فلوکستین

رویاهای نامعمول، افزایش زمان انزال، اضطراب، خشکی دهان، علائم شبه سرماخوردگی، بی خوابی، لرزش، حالت تهوع، عصبانیت، تعریق، خواب آلودگی، عوارض پوستی

قرص فلوکستین چیست

قرص فلوکستین (Fluoxetine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌‌های بازجذب سروتونین است. داروهای ضدافسردگی برای درمان طیف گسترده ای از بیماری‌ها ازقبیل افسردگی و سایر بیماری‌ها و اختلالات روانی و خلقی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها به افراد برای بهبود حالشان و کمک به پیشگیری از افکار و اقدامات آسیب‌رسانی به خود کمک می‌نمایند. علاوه بر درمان اضطراب و افسردگی فلوکستین موارد تجویز متعددی همچون درمان انزال زودرس مردان و کاهش وزن دارد که البته به مقادیر مصرف آن و تحمل فرد بستگی دارد.

طرز مصرف قرص فلوکستین

قرص فلوکستین برای کودکان بالاتر از دو سال تجویز می‌شود. درواقع روانپزشکان معمولا برای درمان افسردگی یا اضطراب در کودکان اگر نیاز به دارو وجود داشته باشد، خط اول انتخاب را فلوکستین قرار می‌دهند. نیاز بیمار به قرص فلوکستین به عواملی مثل وزن بیمار، سوابق بیماری‌های قبلی، سابقه مصرف در خانواده بیمار و شدت بیماری بستگی دارد. به طور کلی دوز قرص‌های فلوکستین موجود در ایران معمولا ۱۰ و ۲۰ میلی‌گرم هستند که ابتدا با ۱۰ شروع می‌شود و در صورتیکه بدن بیمار به دوز بالاتری نیاز داشته باشد پزشک ۲۰ را تجویز می‌کند. توجه: خیلی از افرادی که این دارو را مصرف می‌نمایند با مشکل و عوارض جانبی جدی روبرو نمی‌شوند اما اگر حین مصرف این دارو دچار عوارض جانبی نادر ولی جدی این بیماری از قبیل مدفوع سیاه و خونی، استفراغی که شبیه دانه‌های قهوه هست، تپش قلب، غش، تشنج، راش‌های پوستی و تغییر در مقدار ادرار شما رخ داد، سریعا به بیمارستان و یا پزشک خود مراجعه نمایید. توجه: این دارو ممکن است سطح سروتونین خون را افزایش داده و باعث مشکلی نادری بنام سندرم سروتونین شود. خطر ابتلا به این سندرم نادر زمانیکه از سایر داروهای افزایش سروتونین به همراه این دارو استفاده می‌نمایید، بیشتر نیز می‌شود. اگر مبتلا به هریک از عوارض جدی دارو همچون تپش قلب، توهم، عدم توانایی جهت یابی، تهوع، اسهال، یبوست شدید، کشیدگی عضلات، تب غیرقابل توضیح و بی‌قراری و پریشانی غیرمعمول شدید، به بیمارستان و یا پزشک خود مراجعه نمایید.

قرص فلوکستین و مشکلات جنسی

درباره مفید بودن این دارو برای برطرف شدن مشکلات جنسی ممکن است افراد تاثیراتی از فلوکستین را مطالعه کنند که نسبت به مصرف آن راغب شوند، در حالی‌که ممکن است مطالب متناقض دیگری هم نوشته شده باشد. این است که حتما باید از مصرف خودسرانه انواع داروها پرهیز شود. یکی از عوارض قرص فلوکستین ممکن است کاهش میل جنسی باشد که پزشک در صورت لزوم این موضوع را کنترل می‌کند. در مواردی هم عکس قضیه اتفاق می‌افتد. به این صورت که فرد افسرده چندان رغبت و تمایلی به مسائل جنسی ندارد، با مصرف فلوکستین و بهبود افسردگی، طبیعتا میل جنسی او نیز افزایش می‌یابد. در واقع این افزایش میل جنسی در نتیجه بهبود افسردگی بوده است. اگر افسردگی درمان شده اما میل جنسی کاهش یافته این موضوع دیگر جزو عوارض فلوکستین شناخته می‌شود.

هشدار درباره مصرف قرص فلوکستین

گفت‌وشنودهای رایج بین مردم را رها کرده و از مصرف خودسرانه این دارو برای درمان چاقی، افزایش نشاط، اختلالات خواب یا بهبود عملکرد جنسی پرهیز کنید. همه تاثیرات فلوکستین باید طبق نظر پزشک باشد. اگر کسی افسرده نباشد و فلوکستین را فقط به عنوان داروی کاهنده وزن مصرف کند اتفاقا ممکن است عوارض جانبی زیاد و ناراحت‌کننده‌ای به همراه داشته باشد؛ چرا که این دارو اصولا به عنوان داروی کاهش وزن در نظر گرفته نمی‌شود.

نکاتی درباره مصرف قرص فلوکستین

در بیمارانی که احتمال دست زدن به خودکشی وجود دارد دارو باید در مقادیر کم در اختیارشان باشد. اثرات درمانی این دارو معمولا دو تا سه هفته بعد از شروع درمان ایجاد می‌شوند. وزن بیمار در طی درمان هفته‌ای یک بار چک شود. جهت جلوگیری از تسکین بیش از حد در طول روز بهتر است دارو قبل از خواب تجویز شود. بیمار را از نظر بروز واکنش‌های حساسیتی و راش و کهیر تحت نظر بگیرید. مصرف این دارو در دیابتی‌ها ممکن است باعث اشکال در کنترل قند خون شود. بدلیل اینکه این دارو باعث بی‌اشتهایی می‌شود مصرف این دارو در بیماران بی‌اشتها با احتیاط صورت پذیرد. اگر شما مبتلا به دیابت هستید، فلوکستین ممکن است بر روی سطح قندخون شما تاثیر بگذارد، به همین دلیل سطح قندخون خود را هنگام مصرف دارو به طور منظم کنترل نمایید و نتیجه آن‌ها را با پزشکتان درمیان گذارید.

قرص فلوکستین و تجویز پزشک

به بیمار توصیه کنید دارو را مطابق با تجویز پزشک مصرف نماید و در صورت فراموش نمودن یک نوبت دارو به محض به یادآوردن آن را مصرف کند و از دوبرابر نمودن دوز دارو پرهیز کند. به بیمار هشدار دهید تا مشخص نشدن اثرات دارو از رانندگی و سایر امور نیازمند هوشیاری بپرهیزد. به بیمار توصیه نمایید. درصورت بروز سردرد، بی اشتهایی، تهوع، اضطراب و بی‌خوابی به پزشک مراجعه کند. به بیمار تذکر دهید در صورت شک یا تصمیم به بارداری به پزشک خود اطلاع دهد.

قرص فلوکستین و خودکشی

مصرف قرص فلوکستین ممکن است در آغاز روند بهبودی، افکار و میل به خودکشی ایجاد کند. به همین دلیل از طرف سازمان دارو و غذای آمریکا در بروشور داخل دارو این موضوع را به صورت هشدار مطرح کرده‌اند، پزشک هم در هنگام تجویز، این هشدار را به خانواده‌ها می‌دهد. البته این موضوع در مورد افزایش افکار مربوط به خودکشی است نه اقدام به آن؛ به این صورت که فرد ممکن است به خودکشی فکر کند اما هرگز فکر خود را عملی نکند.

قرص فلوکستین , قرص فلوکستین برای لاغری , قرص فلوکستین را کی بخوریم , قرص فلوکستین 20 چیست

نام های تجاری قرص فلوکستین

فلوکستین تحت نام های تجاری Prozac، Prozac Weekly، Reapflux، Sarafem و Selfemra به فروش می‌رسد. این داروها به صورت کپسول، قرص و شربت وجود دارد. همه این داروها به صورت خوراکی مصرف می‌شوند.

مصرف قرص فلوکستین

در اغلب موارد، بیماران دو دوز فلوکستین در روز یک بار در اوایل صبح و یک بار در ظهر مصرف می کنند. دارو را می توان با غذا و یا بدون غذا و یا با یک نوشیدنی کامل مصرف کرد. اگر شما یک دوز را فراموش کردید به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید مگر اینکه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی باشد. به هیچ عنوان دو دوز دارو را با هم مصرف نکنید. دوز اولیه از فلوکستین برای اکثر افراد بالغ ۲۰ میلی‌گرم و یک بار در روز می‌باشد. این دوز ممکن است به ۶۰ میلی گرم در روز بسته به نوع واکنش شما نسبت به دارو افزایش یابد. کسانی که از فلوکستین برای درمان پرخوری (درمان بولیمیا) استفاده می‌کنند ۶۰ میلی‌گرم در روز مصرف می‌کنند. تجویز بیش از ۶۰ میلی‌گرم از این دارو برای این اختلال توصیه نمی‌شود. دوز مصرفی برای هر نوع بیمار از ۸۰ میلی گرم در روز نمی‌بایست تجاوز کند. نوجوانان (در این مورد، کودکان سنین ۷ – ۱۸) با استفاده از فلوکستین برای اختلال وسواسی اجباری معمولا در ابتدا ۱۰ میلی گرم در هر روز تجویز می‌شود که ممکن است در صورت لزوم تا ۲۰ – ۳۰ میلی گرم در روز افزایش یابد. دوز مصرفی نباید از ۶۰ میلی گرم در روز تجاوز کند. برای کودکان کم وزن نیاز به تعیین سطح دوز مناسب می‌باشد. ایمنی فلوکستین برای کودکان زیر ۶ سال مشخص نشده است. کسانی که از سیروز کبدی، بیماری کلیوی، دیابت، گلوکوم، تشنج، اختلال دو قطبی، صرع و یا سابقه افکار خودکشی و یا مصرف مواد مخدر رنج می‌برند ممکن است قادر به استفاده از فلوکستین نباشند. این دارو می‌تواند وضعیت را بدتر و یا منجر به یک بیماری خطرناک شود.

عوارض جانبی قرص فلوکستین

عوارض جانبی فلوکستین تهوع خواب آلودگی سرگیجه اضطراب مشکل در بینایی کاهش اشتها خستگی عرق کردن و یا خمیازه کشیدن ضعف کاهش وزن تغییر در میل و توانایی جنسی گلو درد گرفتگی عضلات خشکی دهان اگر حین مصرف این دارو دچار عوارض جانبی نادر ولی جدی این بیماری از قبیل مدفوع خونی و سیاه، استفراغی که شبیه دانه های قهوه هست، تپش قلب، غش، تشنج، راش های پوستی و تغییر در مقدار ادرار شما رخ داد، سریعا به بیمارستان و یا پزشک خود مراجعه نمایید. اگر شما مبتلا به دیابت هستید، فلوکستین ممکن است برروی سطح قندخون شما تاثیر بگذارد، بهمین دلیل سطح قندخون خود را هنگام مصرف دارو به طور منظم کنترل نمایید و نتیجه آنها را با پزشکتان درمیان گذارید.این دارو ممکن است سطح سروتونین خون را افزایش داده و باعث مشکلی نادری بنام سندرم سروتونین شود. خطر ابتلا به این سندرم نادر زمانی که از سایر داروهای افزایش سروتونین به همراه این دارو استفاده می نمایید، بیشتر نیز می شود. اگر مبتلا به هریک از عوارض جدی دارو همچون تپش قلب، توهم، عدم توانایی جهت یابی، تهوع/اسهال/یبوست شدید، کشیدگی عضلات، تب غیرقابل توضیح و بیقراری و پریشانی غیرمعمول شدید، به بیمارستان و یا پزشک خود مراجعه نمایید. هنگام مراجعه به پزشک و یا داروساز دررابطه با داروهایی که مصرف می کنید، مشورت نمایید و وی را از داروهای مصرفیتان آگاه کنید. همچنین اگر مبتلا به هر مشکلی گشتید که ابتلا به آن را مرتبط با مصرف دارو می دانید، به پزشک مراجعه کرده و اگر مورد اورژانسی بود، به بیمارستان مراجعه کنید چراکه عوارض جانبی ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی نبوده و ممکن است مشکل ذکر نشده‌ی دیگری نیز باقی مانده باشد. همچنین درباره عوارض جانبی، اختلالات دارویی و احتیاط های پیش از مصرف با پزشک مشورت نمایید.

عملکرد قرص فلوکستین

فلوکستین چگونه عمل می کند؟ سلول های مغزی که نورون نام دارند،چندین نوع ماده ی شیمیایی را به عنوان پیام رسان در فضای بین سلولی آزاد می کنند تا نورون ها تحریک شوند و پیام عصبی منتقل گردد.این روند برای کنترل بسیاری از عملکردهای مغزی صورت می گیرد. سروتونین یکی از این ترکیبات می باشد که پس از تحریک نورون ها توسط پمپ هایی به داخل سلول های عصبی بازگردانده می شود. داروهای مهارکننده ی اختصاصی این پمپ های جمع کننده ی سروتونین (SSRI) که فلوکستین یکی از آنهاست، با مهار بازجذب سروتونین به داخل سلول ها منجر به باقی ماندن سروتونین در فضای بین سلولی در مغز و در نتیجه تحریک بیشتر سلول های عصبی می شوند. در بیماری هایی نظیر افسردگی،پرخوری عصبی و وسواس،سطح سروتونین در مغز کاهش می یابد و با اثر این داروها می توان تعادل بین عوامل شیمیایی مغز را برقرار کرد تا علائم این بیماری ها برطرف گردد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مهر 1397

188 دیدگاه

  • سارا اکتبر 2016 در 12:42

    باسلام بسیارعالی ممنون از راهنمایی خوب وعالیتون

  • محمود اکتبر 2016 در 12:42

    ممنونم واقعا کمک کردید

    • محمود آوریل 2017 در 11:41

      من افسردگی به گونه‌ای ایست که فوری احساسی میشو گریه ام میگیره گفته اند فلوکستین آدمو بیحال و شل نمیکنه؟ به دکترها مراجعه کردم داروهایی دادن که من بیحال وشل بودم سپاس از راهنمایی شما

  • آرش اکتبر 2016 در 12:42

    این قرصوبه کسی پیشنهادندید لطفاچون عوارضش بیشترازفوایدشه.

  • سوگند اکتبر 2016 در 12:43

    سلام من قرص فلوکستین بدون تجویز دکتر استفاده میکنم برای افزاش وزن بنظرتون خطرناکه!روزی یکی مصرف میکنم

    • ناشناس ژانویه 2017 در 13:11

      چرا آخه؟افزایش وزن ؟ بدترین راه ممکن رو انتخاب کردی برای افزایش وزن…فت فست و داروهای کورتون دار رو انتخاب کن و مصرف خودسرانه رو قطع کن که خطرناکه

      • ناشناس آگوست 2017 در 08:50

        فت فست بدترین قرصیه ک میشه خورد من ی دوره خوردمریزظشش مو مشکل کبد معده و. گرفتم تمام ئزنیم ک اضافه کردم کم کردم خوردن قرض واسه جاقی بدترین راهه

  • خسرو اکتبر 2016 در 12:43

    ربطی به اضافه وزن نداره تازه باعث کاهش وزن و کم اشتهایی میشه

  • هادی اکتبر 2016 در 12:43

    واقعا قرص بسیار عالی هستش واسه کسانی که وسواس زیادی دارند و اعتماد به نفسشون کمه
    مصرفش بعد از صبحانه با یک لیوان آب در طول روز کلی انرژی به آدم میده

    • مریم آگوست 2017 در 02:27

      واقعاتاثیرداره؟

      • نجمه اکتبر 2017 در 22:49

        آره تاثیر داره واقعا، من فقط امروز شروع کردم بدون تجویز دکتر. دقت کنی میبینی چقدر بیخیال شدی نصبت به یه چیزایی کلا بی توجه شدم که این خوبه. ولی هر کسی میخواد تغییری توی شرایطش ایجاد بشه باید خودشم مثبت اندیش باشه تو زندگیش تا کلا بی استرس شه چون واقعا همه چیز به نگرش خود آدم برمیگرده بهترین راه بیخیال شدن اینه که به چیزایی که باعثش میشن اصلااا فکر نکنی بعد میبینی همه چیز خودش خوب پیش میره

  • سعید اکتبر 2016 در 12:43

    مرسی از اطلاعاتی که میدید

    این قرص حتما باید بعد صبحانه مصرف بشه؟

    بعد ناهار باشه عیبی نداره؟

  • آسمان اکتبر 2016 در 12:44

    پزشک من گفت بعد از ناهار یا شام بخور و رو شام نظر مساعد تری داشت.

  • آسمان اکتبر 2016 در 12:44

    واقعا؟ برای اعتماد به نفس خوبه؟ پس من خیلی بهش احتیاج دارم اصلا به نظرم همین کمبود اعتماد به نفس منو نیازمند به استفاده کرد. استرس یه کنفرانس دارم خلم میکنه! همش دارم تو ذهنم کنفرانس میدم و بهترش میکنم. کاش رو منم این اثر رو داشته باشه. تنها جایی که با کمبود اعتماد به نفس رو به رو میشم تو کلاس جلوی پسراس. در بقیه موارد اعتماد به نفسم زیادی هم هست! امیدوارم اون مواردو زیاد تر نکنه!

  • بهادر اکتبر 2016 در 12:44

    سلام ممنون از سایتتون لطفا بگید در مورد مشکلات جنسی، خانواده وسواس فکری افسردگی مشاوره هم دارید؟؟؟؟

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:45

    با سلام
    من یک ماه پیش به یک پزشک مراجعه نمودم ومشکلات جنسی ام را با پزشک در میان گذاشتم و ایشان گفتند که یه قرص براتون مینویسم تا 3ماه باید استفاده کنید وبعد از مراجعه به داروخانه قرص فلوکستین20 به من دادند که در حال حاضر دارم استفاده میکنم در ضمن همون موقع دارو را به پزشک نشان ندادم که ببینم آیا داروخانه این قرص را درست به من داده یا خیر؟لطفا”راهنمایی فرمایید.باتشکر

  • سارا اکتبر 2016 در 12:46

    چندسال پیش فلوکستین مصرف کردم و بعد از شروع اثر قرص شب از خواب پریدم و نمیتونستم راه برم.همه اجسام رو کوچیک میدیدم و احساس میکردم اعضای صورتم بطرف هم کشیده میشن.خیلی وحشتناک بود.به دکتر مراجعه کردم و نصفش کرد فردا باز همون حالت ولی ضعیفتر بود.دیگه خودم خوردن قرص رو قطع کردم ولی هنوز نمیدونم چه اتفاقی اون شب برای من افتاد…

    • ناشناس دسامبر 2016 در 20:06

      این دارو خیلی خوبه فقط روی میل جنسی اثر میگذاره

      • Mortezasam مارس 2019 در 07:17

        سلام اره منم که فلوکستین 20 استفاده میکنم تاثیر بدی رو میل جنسی داره واقعا بد. ولی خب این قرص بعد یه مدت تاثیر خوبی داره بیماری افسردگی رو کاملا. درمان میکنه

    • ناشناس آوریل 2017 در 06:05

      کسانی که این جملات میخونن به نوعی دچار اختلالات هستن و شما میدونی، پس سعی نکن با این جملات روشون تاثیر منفی بزاری منظورم فکرشونه نه نوع قرص بنظر من شما به یک روانپزشک نیاز شدید داری

    • ناشناس مارس 2018 در 21:26

      من اصلا اعتماد بنفس ندارم و فکر میکنم هرکاری میکنم اشتباهه و ی مدته از استرس زیاد دچار ریزش مو شدید شدم و پزشک پوست و مو این دارو را تجویز کرد ولی بدنم خیلی شل میشه و گیج میشم نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنمایی کنیدد

  • رسول اکتبر 2016 در 12:46

    من استرس شديد دارم ب صورتي ك هر لحظه احساس ميكنم الان يك اتفاق بد ميوفته واسم چند روز پيش يكي از دوستانم ك دكتر هستند اين قرص را ب من معرفي كرد ديشب براي اولين بار فلوكستين استفاده كردم اما صبح اصلأ دوست نداشتم از خواب بلند شم لطفا توضيح دهيد باعث خواب آلودگي ميشود ؟؟؟

    • ناشناس مارس 2017 در 00:30

      تخت بگير بخواب حالشو ببر

    • ناشناس ژوئن 2017 در 22:03

      نخیر اولا این قرص بعد دو هفته تازه اصر میکنه …
      دوما اصلا تاثیر جدی روی بدن نداره

  • مدیر سایت اکتبر 2016 در 12:46

    با سلام قرص فلوکستین باعث افزایش نشاط و انرژی می شودو از انجایی که باعث بیخوابی میشود بهتره صبحها مصرف شود

    • مریم آگوست 2017 در 02:35

      واقعاتاثیرداره؟چون بنده وقتی ناراحت میشم دچاردرگیری فکری زیاددربعضی مواقع هم دچار گرفتگی اعصاب میشم خیلیابهم توصیه میکنن مصرف کنم ولی تاحالامصرف نکردم چون هم مجردم وسنم پایینه ترسم ازاینکه روایندم تاثیربذاره ونتونم ترکش کنم

  • گلنار اکتبر 2016 در 12:46

    سلام مرسی از مطلب مفیدتون .من بخاطر مشکل وسواس فکری تقریبا یک ماهه ک زیر نظر پزشک این دارو رو مصرف میکنم . ولی تواین مدت صبحا ب شدت احساس خواب الودگی میکنم نمیتونم سرساعت مورد نظرم پاشم و خیلی دیر پامیشم.البته هنوز شبها مصرف نکردم.چیکارکنم؟؟

    • ربین می 2017 در 18:13

      من وسواس شدید وشکاکی عجیبی دارم با قرص حالم خیلی بهتره

  • الناز اکتبر 2016 در 12:47

    فلوکستین خیلیم عالیه ٬ یکه یکه

    • مهدیه ژانویه 2018 در 14:36

      سلام کپسول فلوکستین عوارض داره یانه

  • ستاره اکتبر 2016 در 12:47

    سلام . من شنیدم که بدون تجویز پزشک این دارو فروخته نمیشه و نباید مصرف بشه . من مشکل بیحالی و بیحوصلگی و ناامیدی دارم و نمیدونم اگه این دارو را مصرف کنم بهبود پیدا میکنم یا خیر…

  • حمید اکتبر 2016 در 12:47

    با عرض سلام.بیماری داریم ک کم حرفو کم حوصله و عصبی بوده ک این قرص تجویز شده برایش فلوکستین 10 و بعد از مصرف سه روز با خودش زیاد حرف میزنه و یجور هزیون میگه.
    احتمال داره که بخاطر مصرف این دارو باشد؟؟؟؟؟

  • رضا اکتبر 2016 در 12:47

    س.مادرمن بیماری دیابت دارد.مصرف این قرص برایه اون چگونه وبه چ شکل میباشد؟

    • ناشناس می 2017 در 23:06

      به هيچ عنوان دبابتنا نبايد بخورن قند خون بالا ميبره

      • رضا اکتبر 2017 در 07:30

        این قرص دکتر به من داده نمیدونم ب ای چی افسردگی ندارم چربی دارم و چاق هستم

    • ناشناس نوامبر 2017 در 23:56

      آره یکی از علایمش هزیون گفتنه

  • مبینا اکتبر 2016 در 12:48

    سلام من این قرصو دارم میخورم خیلی انرژی رو زیاد میکنه

  • حسین اکتبر 2016 در 12:48

    با عرض سلام … این قرص رو مدت هاست مصرف میکنم و باز هم درحال استفاده ام … اما جز اینکه عصبی تر شدم … مضطرب تر شدم و خواب آلود شدم هیچ خیری برام نداشته که هیچ به گمونم بدتر هم شدم …

  • محمد اکتبر 2016 در 12:48

    سلام.
    این قرص در روزهای اول عوارض بدی داره ولی اگه بتونین یه هفته ای تامل کنین اثرات خوبش رو متوجه میشین.البته تاثیرش رو همه یکسان نیس و تفاوت داره

  • زهرا اکتبر 2016 در 12:48

    سلام
    روانشناس من، بخاطر افسردگیم این دارو رو برام تجویز کرد… الان سه روزه دارم میخورم اما هیچ حالت خاصی برام بوجود نیومده… توی کامنتا خوندم در ابتدای مصرف عوارض خاصی داره… پس چرا من چیزی حس نمیکنم؟!

  • هدی اکتبر 2016 در 12:49

    من دیشب به خاطر درگیریه فکری زیاد مصرف کردم اما نیمه های شب گلوم شروع کرد به داغ شدن سوزش عجیبی داشت خیلی ترسیدم صبح هم حسابی گلو درد شدم اما هیچ اثری از فواید نبود اما همین قرص رو مامانم هم میخوره ولی خیلی راضی و خوشحاله

    • ارمان می 2017 در 11:18

      آب زیاد باهاش نخوردی چون

    • امیر اکتبر 2017 در 18:35

      سلام ،روان شناس حق ارایه دارو را ندارد ،

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:49

    بعد از چند هفته اثرش ظاهر میشه یعنی باید چند هفته مصرفکنید تا تاثیرش رو ببینید..تاثیرش آنی نیست

  • محمدی اکتبر 2016 در 12:49

    سلام. من قرص فلوکستین می خورم بخاطردیسک کمراولین روزمصرفمه باتجویزدکتر اما نمیدونم بعددو ساعت یه حس بدی داشتم حالت افسردگی وبی کسی می خواستم گریه کنم. آیا این قرص ربطی به دیسک کمرداره؟

  • سحر اکتبر 2016 در 12:49

    افزایش سرتونین در مغز میتونه به کاهش احساس درد کمک کنه دو تا سه هفته بعد تاثیر خودش رو میگذاره حالت بد شما هیچ ارتباطی به فلوکستین نداره

  • سولماز اکتبر 2016 در 12:50

    سلام من به دلیل کمر درد و کاهش وزن دکترم برام فلوکستین ۲۰ تجویز کرده که صبحهها بخورم، از عوارضش کاهش میل جنسیه که خب تاثیر بدی روی زندگی مشترک میزاره،راهی داره که این عوارض کم بشه ؟ میشه راهنمایی کنین که ایا این عارضه کمه یا زیاده؟

    • ناشناس آگوست 2017 در 14:49

      من ده روزه مصرف میکنم میل جنسیم زیادتر هم شده ۴۸ سال سن دارم

    • ناشناس دسامبر 2017 در 09:02

      مشکل من میل جنسی زیاده.و احساس افسردگی و هم دارم. وزنمم زیاده. پس برام خوبه که استفاده کنم

  • مهتاب اکتبر 2016 در 12:50

    من اخيراً به خاطر بيماري هاشيموتو كه يك مشكل جدي تيروييدي هست شديداً افسرده و حالت هايه رواني خيلي بدي داشتم به طوري كه كارهام از كنترلم خارج شده بور به شدت عصبي بودم و در هر حالتي گريه ميكردم طوري كه زندگيم داشت از هم ميپاشيد دكتر اين قرص رو به من داد و از همون روزي كه ميخورم به حالتهايه طبيعيم برگشتم خيلي تاثير مثبتي داشت تازه حس ميكنم همون ادم قبلي شدم

  • الهام اکتبر 2016 در 12:50

    قرص فلوکستین (fluoxetine) یا پروزاک (prozac) برای خیلی‌ها آشناست. چه آن‌ها که به تجویز پزشک آن‌را می‌خورند و چه آن‌ها که به توصیه دور و اطرافیانشان. این قرص یک داروی ضدافسردگی است که این روزها بیش از همه تبدیل به همراه همیشگی بسیاری افراد، به خصوص زنان، شده است. این درحالی است که این دارو عوارض زیادی دارد.

    اما دلیل افزایش مصرف فلوکستین چیست؟ چرا یک قرص افسردگی که نیاز به نظر پزشک دارد خودسرانه میان مردم می‌چرخد؟ آیا تعداد افراد افسرده جامعه ما زیاد شده است؟

    روان‌شناسان استفاده از قرص‌های افسردگی توسط عموم مردم را نشانه خوبی نمی‌دانند. دکتر مهدی ملک‌محمد -روان‌شناس و عضو انجمن روان‌شناسی ایران- دراین‌باره می‌گوید “تمایل مردم به خوردن قرص روان‌پزشکی مانند یک نشان‌گر و آلارم عمل می‌کند و نشان می‌دهد که حال جامعه خوب است یا بد، که متاسفانه ازدیاد مصرف این داروها نشان می‌دهد جامعه افسرده است”.

    این روان‌شناس در گفتگو با فرارو گفت: بیرون‌رفتن از هر نوع وضعیت روانی مانند نگرانی، دلواپسی و اضطراب در افراد، راه‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد. یکی از این‌ راه‌ها می‌تواند روی‌آوردن به قرص‌های ضدافسردگی باشد، که در کل راه مطلوبی نیست. مراجعه به روان‌پزشک و تجویز قرص و دارو توسط او یک وضعیت ناچاری است و نه یک مضعیت مطلوب.

    مهدی ملک‌محمد با تصریح اینکه جامعه مضطرب است اظهار کرد: رفتن افراد به سمت قرص‌های روانی برای خود درمانی، در قالب غیرعلمی، نشان‌ می‌دهد که جامعه از لحاظ اضطراب در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر جامعه ما جامعه آرامی بود، قطعا خوددرمانی پزشکی در آن وجود نداشت و افراد از راه‌های سنتی و مذهبی مانند عبادت و یا ورزش، صحبت با دوستان، گوش‌دادن به موسیقی و… به سراغ درمان خود می‌رفتند. جامعه ما جامعه‌ای است که طب سنتی در آن جایگاهی قوی داشته، گل گاوزبان، چهل گیاه و… همه از تجویزهای پیشنهادشده سنتی برای ایجاد آرامش در افراد در طب سنتی است. اما در حال حاضر جامعه به راه‌هایی که آسان‌تر، سریع‌تر و نتیجه‌بخش‌تر هستند حرکت کرده و سراغ راه‌هایی می‌رود که به زعم خودش مطمئن‌تر و کارآمدتر است.

    عضو انجمن روان‌شناسی درباره تاریخچه قرص فلوکستین گفت: قرص فلوکستین یا پروزاک در سال‌های 1990 در آمریکا گستردگی فراروان داشت. در جامعه ما نیز، که به این جامعه شباهت‌هایی دارد، اخیرا به صورت گسترده از این قرص استفاده می‌شود. از دهه‌های 90 و پس از سال 2000 این دارو داروی عمومی شد و توسط روان‌پزشکان برای درمان اختلال، افسردگی و وسواس تجویز شد. این قرص جایگاه دیگری نیز داشت که نسبت به قرص‌های هم‌نوع از عوارض کمتری برخوردار بود. و همین منجر به برتری آن نسبت‌به قرص‌هایی که عوارضی هم‌چون خواب‌آلودگی و بی‌حالی داشتند شد.

    وی در ادامه با اشاره به شروع و روند مصرف این قرص در جامعه ایران تصریح کرد: در کشور ما از یک‌جا به‌بعد وضعیتی در درمان روانی پزشکی صورت گرفت و آن اینکه میزان مراجعین روان‌پزشکی که دچار افسردگی بوده و نیاز به این دارو داشتند زیاد شد. از آن‌جایی که در جامعه ما خوددرمانی مورد علاقه مردم است، مصرف این دارو نیز خودسرانه افزایش پیدا کرد. دلیل این امر این است که هر فردی که این قرص برایش تجویز می‌شد همان را به دیگران نیز توصیه می‌کند. در حالی که در درمان مشکلات روانی افراد نیاز به مراحل مختلف تشخیص وجود دارد و اینگونه نیست که در چند دقیقه روان‌پزشک بتواند تشخیص دهد چه دارویی به چه کسی بدهد. گفتگوی درددل‌مآبانه و مصاحبه بالینی پیش زمینه تجویز هر دارویی است.

    چرا فکر می‌کنیم فلوکستین معجزه می‌کند؟
    ملک‌محمد گفت: فلوکستین پس از رایج‌شدن در کشور دست به دست چرخید، تاجایی که بسیاری به شوخی می‌گویند باید برای بهترشدن حال مردم تهران در سد کرج قرص فلوکستین بریزیم. اما واقعیت این است که این قرص معجزه نمی‌کند و اگر کارایی دارد باید با دوز مشخص و در زمان مشخص خورده شود، در غیر اینصورت و با قطع ناگهانی آن می‌تواند بسیار خطرناک باشد. کما اینکه تجویز داری روان‌پزشکی از تجویز داروی جسمی حساس‌تر است، چون مستقیمان بر روی مغز تاثیر می‌گذارد، آن‌هم به‌صورت پایدار.

    این روان‌شناس درباره باور غلط نسبت به قرص‌های ضدافسردگی در میان ایرانیان توضیح داد: باور غلط نسبت به تاثیر خوردن این قرص موضوعی است که موجب رواج آن در شهری مانند تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور شده است. در روان‌شناختی اصطلاحی به‌نام “پلاسیبو” یعنی “دارونما” وجود دارد. این اصطلاح هنگامی به‌کار برده می‌شود که یک قرصی مانند استامینوفن را به فردی که فشار خونش بالا رفته بدهیم و بگویم این قرص فشارت را پایین می‌آورد؛ پس از گذشتن زمانی فشار خون آن فرد واقعا پایین می‌آید چرا که با باور کاهش فشارخون آن را خورده است. در مورد فلوکستین نیز همین امر وجود دارد، افراد این قرص را با باور اینکه حالشان خوب می‌شود می‌خورند اما نمی‌دانند که بهش عمده تاثیر این قرص به‌دلیل نگرش آن‌ها به این داروست.

    وی با تاکید بر اهمیت نقش “نگرش” در بهبود حال روانی افراد اظهار کرد: در درمان روان‌شناختی همین “نگرش” هست که اهمیت دارد. فردی که فلوکستین مصرف می‌کند باید بداند که به دلیل تغییر نگرش او به داشتن حال خوب است که او بهتر شده و نه لزوما خوردن دارویی مانند فلوکستین. در چنین حالتی اگر فرد یک روز دارو را قطع کند، باز هم به همان حالت‌های گذشته و بدتر از آن بازمی‌گردد. مردم جامعه باید متوجه باشند که این داروها نیستند که حالشان را خوب می‌کنند، بلکه آنچه باید تغییر کند وضعیت محیطی و فردی است.

    فلوکستین برای درمان دردهای اجتماعی
    عضو انجمن روان‌شناسی دلیل واقعی مصرف این قرص و قرص‌های مشابه را تشریح کرده و گفت: اما موضوع مهم دلیل مصرف قرص است. قطعا دلایلی اجتماعی پشت‌پرده اقبال به خوردن قرص‌های افسردگی است. در مبانی اجتماعی مشکلات روان‌شناختی می‌توان از ترافیک، وضعیت اشتغال، وضعیت سیاسی و…. نام برد. تمایل مردم به خوردن قرص روان‌پزشکی مانند یک نشان‌گر و آلارم عمل می‌کند و نشان می‌دهد که حال جامعه خوب است یا بد، که متاسفانه ازدیاد مصرف این داروها نشان می‌دهد جامعه افسرده است.

    وی همچنین تصریح کرد: افراد جامعه باید این را یاد بگیرند که هنگامی که دچار مشکلات روانی می‌شوند ابتدا باید به نزد روان‌شناس و مشاور بروند و درصورتی که آن‌ها تشخیص دادند که لازم است پزشکی به میدان بیاید، آنگاه به روان‌پزشک مراجعه کنند. در تمام دنیا روان‌پزشکان به‌جز درمان موارد اورژانسی بیماری‌های روانی، پس از تشخیص روان‌شناس وارد عمل می‌شوند. کمااینکه روان‌پرشک تنها می‌تواند کنترل کند و نه درمان. درمان مشکلات روان‌شناختی با قرص در صورت شدید بودن بیماری، باید همراه با مشاوره‌های روان‌شناختی باشد.

    روان‌پزشکان چقدر مسئولند؟
    ملک‌محمد ضمن اشاره به اینکه وظیفه روان‌پزشک کنترل بیماری است و نه درمان آن با انتقاد از عملکرد آن‌ها ادامه داد: متاسفانه روان‌پزشکان در ایران مانند پزشکان عمل می‌کنند و با کمترین علائم به‌دنبال خاموش‌کردن علائم با قرص هستند. روان‌پزشکان ما برای درمان چند بسته دارویی دارند که هر وقت فردی دچار مشکل شود یکی از آن بسته‌ها را برایش تجویز می‌کنند، بی‌آنکه به تاثیر یا عدم تاثیر آن فکر کنند. بسیاری از روان‌پزشکان به بیمار با نگاهی آزمون-خطا می‌نگردند؛ قرصی را برای اون تجویز می‌کنند و اگر جواب نداد قرص دیگر را جایگزین می‌کنند که بسیار اشتباه است.

    وی همچنین گفت: مثالی می‌توان در این‌باره زد و آن درمان “بیش‌فعالی” کودکان توسط روان‌پزشکان است. والدینی که کودکشان را به نزد روان‌پزشک می‌برند و از شیطنت بیش از حد او شکایت می‌کنند، در 99% موارد برای فرزندشان قرص ریتالین تجویز می‌کنند. این در حالی است که آمار نشان داده که 50 درصد تشخیص روان‌پزشکان در مورد بیش‌فعالی در ایران اشتباه است. حال همین تشخیص در مورد بیش‌فعالی را می‌توانیم تعمیم دهیم به تشخیص‌های دیگر.

    این روان‌شناس در گفتگو با فرارو به قرص دیگری که مصرف آن نیز زیاد است اشاره کرده و تصریح کرد: قرص دیگری که دیده شده روان‌پزشکان تجویز می‌کنند، پروپرانولول است. این دارو گیرنده‌های قلب را به شکلی تنظیم می‌کند که آن‌ها تپش قلب را کنترل کنند. تپش قلب فرد مصرف کننده در پی مصرف ایران دارو پایین می‌آید که منجر به پایین‌آمدن اضطراب وی نیز خواهد شد.

    عضو انجمن روان‌شناسی ایران در انتها گفت: روان‌پزشکان در ایران در حال انتقال این باور هستند که مشکل افراد در نگرش آن‌ها نیست بلکه این مشکل با قرص و دارو قابل حل است؛ در حالی که مشکل بسیاری از افراد که به خوردن قرص‌های ضدافسردگی روی آورده‌اند، نه مسائل حاد روحی و روانی بلکه مشکل نگرش آن‌هاست.

  • آریا اکتبر 2016 در 12:51

    من خودم دوماه استفاده کردم. تاثیرش عالی بود. فقط ترک مصرفش باید تدریجی انجام بشه.

    • احمدی دسامبر 2017 در 12:45

      آهان اگه بریم پیش روانشناس ساعتی 200_300 هزار تومن بگیره یه مشت حرف مفت تحویل بده خیلی موثرتره،آره؟

  • دکتر رجبی اکتبر 2016 در 12:51

    دوست عزیز بفکرسلامتی مردم باشیم نه جذب مشتری تشخیص بیماری درهمه جای دنیا بعهده طبیب است نه شمااینگونه تحلیل ها نتیجه ای بجز ضربه به سلامتی مردم نتیجه ای نخواهد داشت

    • وحید از رشت دسامبر 2016 در 20:09

      این دارو خیلی خوبه فقط روی میل جنسی اثر میگذاره

      • حسین ازایذه اکتبر 2017 در 05:29

        چه اثری میزاره ؟
        بی میل میشی؟
        چون خودم بخاطر زیاد ارضا شدنم تو خواب دکتر براام تجویز کرد ولی حقیقتآ اعتماد نکردم بخورم و نمیدونم تاثیرش واسه چیه
        به تاخیر میندازه یا بی میلت میکنه نمیدونم والا

    • سعید آگوست 2017 در 17:55

      ببخشید شما روانشناس هستی

  • علی اکتبر 2016 در 12:51

    من روانشناس یا روان پزشک نیستم ولی میبینم که علت اکثر افسردگیها ناکامیهای جنسیه . فروید به این نکته رسید ولی راه حلش درست نبود. افسارگسیختگی راه مناسبی نبود. راهکار در هر جامعه ای بصورت یه پکیج دینی یا فرهنگی عمل میشه الا ایران …عربها با تعدد و اروپا و آمریکا با آزادی روابط ( کاری به درست و غلط بودنش ندارم. فقط میدونم دین مترقی اسلام راهکارش کاملا قابل اجرا و واقع گرایانه و بر اساس نیاز بشره ) حالا ما نه این وری هستیم نه اون وری . اینکه طلاق منجر به خودکشی میشه چون کار فرهنگی نشده که ازدواج و طلاق مثل عقود و معاملات دیگر پویایی داشته باشه و … خلاصه اینکه من خودم قربانی این فرهنگ ضعیف هستم.

  • نگین اکتبر 2016 در 12:52

    فلوکستین خارجی خوبه و این خاصیات رو داره … نه ایرانی که باید 6 ماه مصرف کنی تا تازه اثرشو ببینی !!

  • قاسمی اکتبر 2016 در 12:52

    برای مشکل افسردگی چند بار از روانشناس استفاده کردم
    اما کاملا بی نتیجه بود و همین مسئله من رو نامیدتر کرد
    بالاخره با اصرار یک دوست به روانپزشک مراجعه کردم، خدا رو شکر بعد ازیک دوره درمان 1 ساله کاملا به زندگی عادی برگشتم
    اتفاقا در درمانم از همین دارو استفاده کردم

    • ناشناس اکتبر 2017 در 10:58

      سلام ایرانی بود ؟

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:52

    من هم از داروهاي ضد افسردگي استفاده ميكنم يكي از خوبيهاش اينه كه ميل جنسي رو كم ميكنه اينجوري فكرم آزادتره

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:52

    من وسواس شدید فکری و عملی داشتم با مصرف این دارو (با تجویز متخصص روانپزشک)حالم خیلی بهتر شده است

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:53

    یه قرص دیگه هم هست به اسم نورتریپتیرین اونم همین اثررا داره منم اونا میخورم سرخود

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:53

    فرارو به عنوان یک روانشناس نظر میدم لطفا نشر بده …. همه جای دنیا مشکلات روانی باید با ساعتها مصاحبه و طی جلسات ریشه یابی بشه و به فرد علت نگرش و راه برون رفت از وضعیت رو اموزش داد در موارد حاد بیماری مخصوصا در مواردی که بیمار برای اطرافیان یا خودش ایجاد خطر کنه از دارو هم استفاده میکنن…. ضمن احترام به روانپزشکان, استفاده از دارو بدون تغییر نگرش ریشه یابی علت مشکل از طرف فرد هیچ ارزش در بهبود روانی ندارد. هموطنان به عنوان انسانی از شما در خواست میکنم همانطور که اول برای بیماری حسمی ازمایش میدهید اول دنبال ریشه مشکلتون باشین صرف خاموشی اضطراب موثر نیست حالا دوستان پزشک ننیدونم شاید باز نگرانن جایگاه اجتماعیشون اسیب ببینه یا مراجعه بهشون کم بشه علت رو نمیدونم ولی کمی وجدان خوبه

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:53

    فلوکستین محشره، من نه ماهه دارم مصرف میکنم تمام مشکلات زندگیم حل شد

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:53

    چرا سیاه نمایی می کنید؟
    کجا جوانان افسرده اند؟
    مگر ندیدید که روزه گرفتند و در راهپیمایی روز قدس شرکت کردند؟

  • سارا میر شجاعی اکتبر 2016 در 12:54

    سارا ميرشجاعي : افسردگي، اضطراب، لاغري و. . . از جمله دلايل زيادي هستند كه باعث شده اين روزها عده زيادي از مردم به استفاده از قرص‌هاي فلوكستين يا همان پروزاك روي آورند و آن را مثل نقل و نبات مصرف كنند. در اين ميان خانم‌ها ركورد‌دار هستند و اين روزها «فلوکستین» جزو لاينفك وسايل داخل كيف بسياري از خانم‌ها شده است. شايعاتي درباره اثرات معجزه آساي اين دارو براي لاغري، بهبود وضعيت خواب، افزايش نشاط و. . . هم دهان به دهان مي‌چرخد و به همه گير شدن اين دارو دامن مي‌زند. در اين شماره به بررسي چند و چون تاثيرات پروزاك پرداخته و براي اطلاع از صحت و سقم شايعات پيرامون اين دارو سراغ دكتر فاطمه رنجبر، روانپزشك رفتيم.

    تسکین با فلوکستین !

    فلوكستين از كجا آمد؟

    يكي از پر سر و صدا‌ترين قرص‌هاي ضد افسردگي كه از دهه 1980 وارد بازار شد فلوكستين (Fluoxetine) يا همان پروزاك است. شايد وقتي شركت الي ليلي براي اولين‌بار در سال 1986اين دارو را مي‌ساخت تصور نمي‌كرد كه پس از مدت زماني مصرف اين دارو تا اين حد رايج شود؛ به‌طوري‌كه در سال 2007 در ايالات متحده آمريكا دربيش از 22 ميليون نسخه پروزاك تجویز شده باشد. اگرچه داروهاي ضدافسردگي ديگري نيز وجود دارند كه اثربخشي آنها به اندازه پروزاك است اما شايد اين كپسول‌هاي 10 و 20 ميلي‌گرمي خواص ديگري هم داشته يا شايد عوارض جانبي كمتري داشته باشند كه سبب رواج آن شده است. بسياري از پزشكان نگران مصرف بي‌رويه و خودسرانه اين دارو بوده و بارها نسبت به مصرف آن هشدار داده‌اند.

    يك دارو و چند بيماري

    فلوكستين يا پروزاك يك داروي ضدافسردگي مهاركننده باز جذب سروتونين (SSRI) است. سروتونين ماده‌اي در بدن است كه كاهش آن سبب عدم تعادل رواني، علائم افسردگي، خواب‌آلودگي، نگراني و. . . مي‌شود. در حقيقت با مصرف پروزاك، ميزان اين ماده در بدن افزايش يافته و سبب بهبود علائم افسردگي و اضطراب مي‌شود. اين دارو به شكل كپسول‌هاي 10 و 20 ميلي گرمی در بازار رايج است و براي درمان بيماري‌هاي افسردگي، اضطراب و وسواس جبري تجويز مي‌شود. فلوكستين غير از كاربرد اصلي يعني درمان افسردگي و اضطراب، در درمان برخي ديگر از اختلالات از جمله برخي اختلالات خوردن (پراشتهايي عصبي)، سندروم پيش از قاعدگي، حملات ترس (حملات غيرقابل پيش‌بيني و ناگهاني ترس و نگراني شديد)، درمان مشكلات جنسي، اختلالات خواب و برخي ديگر از اختلالات نيز كاربرد داشته و براساس بررسي و نظر پزشك تجويز مي‌شود. پروزاك نيز مانند بسياري ديگر از داروهاي مشابه، پس از مدتي مصرف تاثير خود را نشان خواهد داد و فرد نمي‌تواند بلافاصله پس از مصرف، انتظار بهبود حالات خود را داشته باشد. به علاوه قطع ناگهاني و خودسرانه فلوكستين نيز به هيچ وجه مورد قبول نيست. در حقيقت قطع خودسرانه دارو همان‌قدر مي‌تواند عوارض داشته باشد كه مصرف خودسرانه آن. بنابراين با توجه به مكانيسم عمل، شرايط هر بيمار، سابقه خانوادگي و تاثيراتي كه اين دارو مي‌تواند داشته باشد حتما بايد با تجويز پزشك و تا مدت زمان تعيين شده از اين دارو استفاده كرد.

    چندتا فلوكستين بخورم؟

    دكتر فاطمه رنجبر، روانپزشك درباره ميزان و روش مصرف فلوكستين معتقد است: «دوز مصرف با توجه به وضعيت هر بيمار متغير و خاص همان بيمار است. معمولا قرص‌هاي فلوكستين كه در ايران وجود دارد 10 و 20 ميلي‌گرم بوده كه معمولا درمان با 10 ميلي گرم آغاز شده و پس از طي مدتي با توجه به نياز بيمار يا پاسخ او نسبت به فلوكستين مي‌توان آن را افزايش داد. نياز هر بيمار هم با توجه به وزن، سابقه بيماري‌هاي قبلي، سابقه مصرف خانوادگي اين دارو، شدت بيماري فعلي و. . . توسط پزشك متخصص تعيين مي‌شود. بنابراين نمي‌توان دوز مصرف مطلقي براي همه بيماران در نظر گرفت؛ بلكه بايد براساس بررسي‌هاي صورت گرفته ميزان آن را مشخص كرد.»

    درخصوص روش مصرف هم دکتر رنجبر تاکید می‌کند اين دارو به صورت قرص رايج است و بايد با آب بلعيده شود و جويدن اين دارو توصيه نمي‌شود.

    خط قرمزهاي مصرف !

    دكتر رنجبر درباره تداخلات دارويي فلوكستين مي‌گويد: «بايد گفت كه فلوكستين تداخل دارويي زيادي ندارد و هر موضوعي بايد براساس سود و زيان آن درنظر گرفته شود. ممكن است اگر دارويي همراه فلوكستين مصرف شود، خيلي عوارض داشته باشد؛ اما وقتي شرايط بيمار را در نظر مي‌گيريم ترجيح مي‌دهيم كه آن را تجويز كنیم و فوايد آن را بيش از مضراتش مي‌دانيم. بنابراين همه چيز براساس شرايط بيمار و طبق نظر پزشك تعيين مي‌شود. درخصوص انواع داروها، منع مطلقي براي فلوكستين وجود ندارد؛ اما در خصوص داروهاي حيطه روانپزشكي، آن دسته از داروهايي كه مهاركننده‌هاي مونوآمین اكسيداز (MAOI) هستند مورد منع مصرف همراه با فلوكستين محسوب مي‌شوند كه اين داروها هم چندان در جامعه رايج نيستند.»

    فلوكستين كودكان و زنان باردار

    دكتر فاطمه رنجبر درمورد مصرف اين دارو توسط كودكان و زنان باردار مي‌گويد: «اگر نياز به مصرف باشد، از دو سال به بالا ممكن است فلوكستين تجويز شود و اتفاقا جزو داروهاي منتخب روانپزشكان است. روانپزشكان معمولا براي درمان افسردگي يا اضطراب در كودكان اگر نياز به دارو وجود داشته باشد، خط اول انتخاب را فلوكستين قرار مي‌دهند.

    معمولا داروهاي روانپزشكي درخصوص كودكان زير دوسال با احتياط تجويز مي‌شود؛ اگرچه گاهي با توجه به شرايط براي زير دو سال هم ممكن است دارو تجويز شود. درحقيقت منع مطلقي براي مصرف اين دارو در دوران بارداري وجود ندارد اما براساس برخي گزارشاتي كه از عوارض جانبي ديده شده كه چندان هم تاييد شده نيست، ترجيح داده مي‌شود كه از داروهاي ديگر استفاده شود. در عين حال داروهاي بهتري براي بارداران وجود دارد كه در زمان بارداري يا شيردهي مي‌توان از آنها استفاده كرد. باز هم بايد بگوييم كه همه چيز به تشخيص پزشك و شرايط ويژه هر بيمار بستگي دارد.»

    دردهاي بعد از يك درمان

    هر دارويي در كنار فوايدي كه براي درمان دارد، ممكن است سبب بروز برخي علائم ناراحت كننده كه به عنوان عوارض جانبي شناخته مي‌شود نيز بشود؛ اگرچه فلوكستين از جمله داروهاي كم‌خطري است كه نسبت به فوايد درماني كه دارد و البته نسبت به ديگر داروهاي مشابه، عوارض جانبي كمتري دارد. اما عوارض جانبي زيادي در بروشور دارو نوشته شده كه اگر مصرف طبق نظر و بررسي‌هاي پزشك باشد، بسياري از عوارض ذكر شده نادر بوده و در كمتر فردي ديده مي‌شود. درخصوص عوارض جانبي فلوكستين بايد گفت كه اين عوارض مي‌تواند در بخش‌هاي مختلف بدن بروز كند. از جمله:

    تسکین با فلوکستین !

    اعصاب مركزي: سردرد، عصبانيت، بي‌خوابي، خواب آلودگي، اضطراب، لرزش، سرگيجه، خستگي، آشفتگي.

    پوست: تعريق، بثورات پوستي، خارش، راش

    دستگاه گوارش: تهوع، اسهال، خشكي دهان، بي‌اشتهايي، سوء هاضمه، يبوست، درد شكم، استفراغ، نفخ

    ادراري ـ تناسلي: اختلال عملكرد جنسي

    عضلاني اسكلتي: درد عضله و ساير عوارض مثل بيقراري، كاهش وزن، اختلالات جنسي، عدم تعادل، افزايش افكار و ميل به خودكشي و. . .

    آيا فلوكستين سبب سندروم سروتونين می‌شود؟

    دكتر رنجبر معتقد است: «اگرچه فلوكستين يا همان پروزاك با مهار جذب سروتونين، باعث افزايش ميزان اين ماده در بدن مي‌شود اما سبب عارضه‌اي به نام سندروم سروتونين نمي‌شود. (سندرومي كه درصورت تجمع و انباشت سروتونين ايجاد شده و علائمي از قبيل سردرد، اضطراب، گيجي، توهم، نشئگي، افزايش ضربان قلب و فشار خون، تعرق و افزايش دماي بدن، گرفتگي عضلات، جنون، لرز، درد عضلاني، اسهال و تهوع، كما و حتي مرگ را ايجاد مي‌كند).

    در واقع اين اختلال سندرومي است كه در مواقع خاص ممكن است به وجود آيد؛ مواردي مثل اينكه دارو را با دوز بسيار بالا شروع كنيم، يا نوبت‌هاي مصرف را اشتباه كرده و بسيار بيش از حد در نظر گرفته استفاده كرده باشيم يا در صورت مصرف برخي داروهاي مكمل ديگر مثلا با داروهاي مهاركننده مونوآمين اكسيداز) همراه با فلوكستين و امثال اينها. درچنين موارد خاصي كه شايد خيلي كم اتفاق بيفتند، ممكن است احتمال سندروم سروتونين بالا برود وگرنه مصرف اصولي و طبق تشخيص پزشك چنين نتيجه‌اي نخواهد داشت.»

    كارشناسان چه مي‌گويند؟

    به اعتقاد دكتر رنجبر براي هر دارويي طيف وسيعي از عوارض جانبي وجود دارد كه به هيچ عنوان 100 درصد نبوده و قرار نيست در همه افراد بروز كند. در حقيقت اين عوارض جانبي به عنوان هشدارهايي مطرح مي‌شوند كه بايد نسبت به بروز آنها توجه داشت؛ وگرنه شايد هيچگاه بروز پيدا نكنند. دكتر رنجبر مي‌گويد: معمولا براي اكثر داروهايي كه در درمان بيماري‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند علائمي به عنوان عوارض جانبي مصرف دارو ذكر مي‌شود. حتي در مورد داروي پيش پا افتاده و كم خطري مثل استامينوفن هم راش پوستي، مسموميت كبدي ياعلائم ديگر به عنوان عوارض جانبي در نظر گرفته مي‌شود.

    آنچه اهميت دارد اين است كه مهم‌ترين و شايع‌ترين عارضه ممكن براي هر دارو را بشناسيم تا در صورت بروز با پزشك خود مشورت كنيم. داروهاي اعصاب و روان برخلاف آنچه در اذهان عمومي وجود دارد و مردم تصور مي‌كنند، اگر طبق نظر و مشورت پزشك متخصص مصرف شوند عوارض خطرناك زيادي ندارند. در خصوص داروي فلوكستين، بايد گفت عوارض گوارشي مثل دل درد، سوءهاضمه، اسهال، يبوست، تهوع، استفراغ و. . . بيشتر از ساير عوارض ممكن است ديده شود.

    گاهي عوارضي مثل راش پوستي، بيقراري و. . . هم ديده شود كه اگر درمان طبق نظر پزشك و با دوز كم شروع شود، اين عوارض به حداقل رسيده و حتي در صورت بروز، پزشك مي‌تواند آن را مديريت كرده و از بين ببرد. گاهي هم ممكن است مثلا عارضه بيقراري به شكل لرزش دست، تعريق، خواب آلودگي يا بالعكس بي خوابي، تپش قلب و. . . بروز پيدا كند كه در حقيقت همان بيقراري محسوب مي‌شود؛ نه عارضه‌هاي متعدد ديگر.

    درواقع بسياري از عوارض جانبي كه ذكر مي‌شود جزوي از زير مجموعه عارضه ديگري هستند. اين است كه براي هر دارو مي‌توان ليست زيادي از عوارض جانبي را برشمرد كه البته بسيار نادر اتفاق مي‌افتند. مهم است كه بيمار در صورت ديدن عوارض شايع‌تر فلوكستين مثل عوارض گوارشي، بيقراري و راش پوستي نترسد و خودسرانه مصرف دارو را قطع نكند. حتما بايد با مديريت متخصص مصرف دارو را كنترل كرد.

    بهترين جايگزين ها

    دكتر رنجبر درباره جايگزين‌هاي فلوكستين مي‌گويد: «براي هر مراجعي درمان مخصوصي در نظر گرفته مي‌شود، به‌طوري‌كه ممكن است به ازاي يك ميليون فرد افسرده، يك ميليون هم دستور دارويي وجود داشته باشد. وقتي فردي مراجعه مي‌كند كه افسردگي خفيف تا متوسط يا خلق و خوي پايين دارد موارد درماني مختلفي را مي‌توان در نظر گرفت.

    اگر بيمار وقت و وضع اقتصادي خوبي داشته باشد و به پزشكي كه در درمان‌هاي غيردارويي متخصص است دسترسي دارد، ترجيح ما استفاده از درمان‌هاي غيردارويي يا همان روان‌درماني است. درمان شناختي-رفتاري مي‌تواند براي درمان افسردگي‌هاي خفيف تا متوسط بسيار موثر باشد. اما زماني كه توان مالي فرد براي جلسات متعدد روان درماني كافي نيست، وقت مراجعات متعدد را ندارد يا به پزشك متخصص اين درمان دسترسي ندارد، مجبوريم كه از دارو براي درمان استفاده كنيم و بايد گفت بين درمان‌هاي دارويي هم فلوكستين يا همان پروزاك جزو انتخاب‌هاي اول روانپزشكان محسوب مي‌شود.»

    فلوكستين بخورم، خودكشي مي‌كنم؟

    گفته مي‌شود كه مصرف فلوكستين ممكن است سبب افزايش افكار و ميل به خودكشي شود. دكتر رنجبر درباره صحت و سقم اين مطلب و چرايي آن توضيح مي‌دهد: «حقيقت اين است كه مصرف داروي فلوكستين ممكن است در آغاز روند بهبودي، افكار و ميل به خودكشي ايجاد كند. به همين دليل از طرف سازمان دارو و غذاي آمريكا در بروشور داخل دارو اين موضوع را به صورت هشدار مطرح كرده‌اند، پزشك هم در هنگام تجويز، اين هشدار را به خانواده‌ها مي‌دهد. البته اين موضوع در مورد افزايش افكار مربوط به خودكشي است نه اقدام به آن؛ به اين صورت كه فرد ممكن است به خودكشي فكر كند اما هرگز فكر خود را عملي نكند. درخصوص علت اين امر بايد گفت كه اين موضوع چندان به مكانيسم‌هاي فيزيولوژيكي مرتبط نيست.

    تسکین با فلوکستین !

    بيماري كه افسردگي دارد به دليل بيماري خود حوصله ندارد، فكر نمي‌كند، ممكن است زياد بخوابد و. . . كسي كه فلوكستين مصرف مي‌كند، ممكن است در ابتداي درمان به لحاظ فيزيكي و ذهني تا حدي فعال شود، در اين زمان ممكن است به فكر خودكشي بيفتد. در واقع در ابتداي مصرف دارو، فعاليت‌هاي ذهني كه به دليل افسردگي از كار افتاده بودند فعال مي‌شوند اما افسردگي هنوز وجود دارد و درمان نشده است. بنابراين فرد براي حل مشكلات خود تفكر مي‌كند، اما چون هنوز افسرده است و درمان نشده، به فكر خودكشي براي رهايي از مشكلات مي‌افتد. در حقيقت اين موضوع، اثر درماني فلوكستين است كه فعاليت‌هاي مغزي و تفكر را راه‌اندازي كرده، اما چون هنوز روند درمان كامل نشده فكر ناكارآمد و غيرمنطقي است. جوان‌ها به اين دليل كه كمتر آينده‌نگر هستند و به دنبال رهايي يك‌باره از مشكلات هستند ممكن است بيشتر از سايرين چنين تفكراتي را داشته باشند. اگرچه همان‌طور كه گفته شد اين موضوع فقط درخصوص افكار خودكشي است نه اقدام به خودكشي يا مرگ در اثر اين موضوع.

    افزايش نشاط و داروي ضد افسردگي؟

    دكتر رنجبر معتقد است: «اينكه فلوكستين را نشاط آور بدانيم باور اشتباهي است. موادي وجود دارد كه به صورت فوري سبب افزايش نشاط مي‌شود. موادي به عنوان نشاط آور محسوب مي‌شوند كه فرد پس از مصرف آن سريعا احساس نشاط كند يا اعلام كند احساس خوبي دارد. اما داروهايي كه براي درمان افسردگي يا اضطراب مورد استفاده قرار مي‌گيرند نشاط‌آور نيستند؛ دارويي مثل فلوكستين كه قرار است چندماه مصرف شود تا خلق را بالا ببرد، نشاط آور محسوب نمي‌شود.

    كسي كه خلق پاييني دارد پس از مدتي كه دارو را مصرف كند، خلق او نرمال مي‌شود كه اين هم بعد از حداقل 5 هفته شروع مي‌شود. حتي در مواردي كه بالا رفتن خلق بيش از حد مطلوب اتفاق بيفتد، پزشك مصرف دارو را قطع مي‌كند. بنابراين كسي كه افسرده نيست و بخواهد از پروزاك براي افزايش نشاط استفاده كند، چه بسا عوارض نامطلوبي داشته باشد.»

    بهبود عملكرد يا كاهش ميل جنسي؟ تناقضي دوسويه

    فاطمه رنجبر مي‌گويد: «ممكن است افراد تاثيراتي از فلوكستين را مطالعه كنند كه نسبت به مصرف آن راغب شوند، در حالي‌كه ممكن است مطالب متناقض ديگري هم نوشته شده باشد. اين است كه حتما بايد از مصرف خودسرانه انواع داروها پرهيز شود. پزشك با در نظر گرفتن تمام جنبه‌هاي مصرف دارو و شرايط بيمار، مي‌تواند بهترين دارو و دوز مصرف را تجويز كند. فلوكستين براي درمان مشكلات جنسي تجويز نمي‌شود بلكه براي درمان افسردگي و اضطراب مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

    اين است كه تاخير در ارگاسم يا درمان انزال زودرس ممكن است به عنوان مسائل جانبي به وجود آيد. يكي از عوارض فلوكستين ممكن است كاهش ميل جنسي باشد كه پزشك در صورت لزوم اين موضوع را كنترل مي‌كند. در مواردي هم عكس قضيه اتفاق مي‌افتد. به اين صورت كه فرد افسرده چندان رغبت و تمايلي به مسائل جنسي ندارد، با مصرف فلوكستين و بهبود افسردگي، طبيعتا ميل جنسي او نيز افزايش مي‌يابد. در واقع اين افزايش ميل جنسي در نتيجه بهبود افسردگي بوده است. اگر افسردگي درمان شده اما ميل جنسي كاهش يافته اين موضوع ديگر جزو عوارض فلوكستين شناخته مي‌شود.

    بيشتر عوارض در ابتداي درمان رخ مي‌دهد و با تغيير دوز مصرف يا ادامه درمان، عوارض رفع يا بدن نسبت به دارو عادت مي‌كند. اما عوارض جنسي ممكن است تا پايان درمان باقي مانده و از بين نرود. در اين صورت بررسي شده و ممكن است داروي ديگري اضافه شود تا مشكل حل شود.»

    روياي لاغري با فلوكستين

    دكتر رنجبر درباره كاهش وزن با فلوكستين نيز توضيح مي‌دهد: «يكي از عوارضي كه براي فلوكستين در نظر گرفته مي‌شود كاهش وزن است اما وقتي از عوارض يك دارو صحبت مي‌شود ممكن است فقط در يك نفر رخ دهد و قرار نيست در همه كساني كه از دارو استفاده مي‌كنند ديده شود. يكي از علائم افسردگي بي اشتهايي است كه اتفاقا برخي افراد پس از مصرف فلوكستين و بهبود افسردگي، اشتها پيدا كرده و ممكن است حتي وزن اضافه كنند.

    اين است كه كاهش وزن بر اثر فلوكستين 100درصد نيست. به علاوه در همان افرادي هم كه بر اثر مصرف فلوكستين وزن كم كرده‌اند، اين كاهش وزن محدود بوده و به اين صورت نيست كه چندماه فلوكستين مصرف كنند و هرماه مقداري وزن كم كنند. بعد از چندماه كاهش وزن متوقف مي‌شود زيرا بدن به دارو عادت مي‌كند. معمولا عوارض دارويي در شروع مصرف رخ مي‌دهند، كاهش وزن بر اثر مصرف فلوكستين هم همين‌طور است. اگر كسي افسرده نباشد و فلوكستين را فقط به عنوان داروي كاهنده وزن مصرف كند اتفاقا ممكن است عوارض جانبي زياد و ناراحت كننده‌يي به همراه داشته باشد؛ چرا كه اين دارو اصولا به عنوان داروي كاهش وزن درنظر گرفته نمي‌شود.»

    فراموش نکنید

    برخي نكاتي كه در رابطه با مصرف فلوكستين بايد در نظر داشت از جمله:

    – از مصرف خودسرانه اين دارو هم مانند ساير داروها بپرهيزيد.

    – فلوكستين در ابتداي درمان ممكن است سبب بروز افكار خودكشي شود، حتما مراقب علايم هشدار‌دهنده باشيد.

    – فلوكستين به تدريج و از طريق دستگاه گوارش جذب مي‌شود. بنابراين به هيچ عنوان نبايد دارو را جويد يا آن را به صورت شكسته مصرف كرد.

    – اثرات درماني فلوكستين پس از چند هفته مصرف بروز پيدا مي‌كند؛ بنابراين در ابتداي درمان نااميد نشده و مصرف آن را بدون اطلاع پزشك متخصص قطع نكنيد.

    – درصورت بروز هرنوع علائم ناراحت كننده از جمله مشكلات گوارشي، بيقراري، اختلالات خواب و. . . پزشك خود را در جريان بگذاريد. ممكن است تغيير دوز يا تعداد دفعات مصرف نياز باشد.

    – درصورت بروز مشكلات جنسي پس از مصرف پروزاك، حتما موضوع را با پزشك خود مطرح كنيد. در بررسي علت اين امر ممكن است داروي ديگري تجويز شود.

    – گفت‌وشنودهاي رايج بين مردم را رها كرده و از مصرف خودسرانه اين دارو براي درمان چاقي، افزايش نشاط، اختلالات خواب يا بهبود عملكرد جنسي پرهيز كنيد. همه تاثيرات فلوكستين بايد طبق نظر پزشك باشد.

    – نشاط‌آور دانستن فلوكستين باور اشتباهي است. اين دارو مي‌تواند باعث بالا رفتن خلق تا سطح نرمال در افراد افسرده شود. دارويي كه بايد چندماه مصرف شود تا خلق را بالا ببرد، نشاط آور محسوب نمي‌شود.

    – براي افسردگي‌هاي خفيف تا متوسط راه‌هاي بهتري براي درمان وجود دارد، راه‌هاي غيردارويي مثل درمان‌هاي شناخت- رفتار

  • حامی اکتبر 2016 در 12:54

    دکتر پرویز مظاهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:‌ «افسردگی یکی از شایع ترین اختلالاتی است که جامعه بشری با آن دست به گریبان است و در کشور ما یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی است که برای درمان افسردگی، ما هم از روش‌های دارودرمانی و هم از روش های روان درمانی برای بیمار استفاده می‌کنیم و در رابطه با داروهای ضد افسردگی باید خاطرنشان کنم که مصرف این داروها بدون تجویز پزشک صحیح نیست و عوارضی را به دنبال خواهد داشت.»

    این روانپزشک ادامه داد:«برخی افراد از روی علائم مشابهی که با دیگر افراد افسرده دارند خودسرانه به مصرف داروهای آنها می‌پردازند در صورتی که نمی‌دانند دوز داروها برای هر فردی متفاوت است و روانپزشکان برخی داروهای کمکی دیگری را هم در کنار داروهای ضد افسردگی برای بیماران تجویز می‌کنند.»

    دبیر انجمن روانپزشکان تصریح کرد:« یک روانپزشک با در نظر گرفتن جمیع علائم بیمار به تجویز دارو برای وی اقدام می‌کند و تنها اتکا به دارودرمانی ندارد بلکه استفاده از روش‌های روان درمانی، شناخت درمانی و خانواده درمانی در کنار روش دارودرمانی صورت می گیرد و این کار پروسه درمان بیمار را کوتاه می کند.»

    وی افزود:« افرادی هستند که به دلیل بیخوابی اقدام به مصرف داروهای خواب آور می‌کنند در صورتی که نمی‌دانند که مشکل افسردگی دارند و با درمان افسردگی بهبود می‌یابند.»

    دکتر مظاهری در رابطه با مصرف داروی فلوکستین به عنوان یک داروی نشاط آور گفت:‌« متاسفانه این باور غلط در میان مردم رواج پیدا کرده که داروی فلوکستین یک داروی نشاط آور است و متاسفانه ما بیمارانی را داشتیم که به خاطر مصرف خودسرانه داروهای ضد افسردگی مراجعه کرده و از عادت کردن به این داروها شکایت می کنند و عنوان می کنند که اگر این داروها را مصرف نکنیم خوابمان نمی‌برد در صورتی که همان طور که در کتاب‌ها هم نوشته شده می‌دانیم که اگر افسردگی به روش درستی درمان شود ظرف 6ماه تا یک سال فرد افسرده بهبود یافته و درمان می شود.»

    وی خاطر نشان کرد:«بیشتر مردم، خصوصا خانم‌ها این تصور غلط را دارند که داروی فلوکستین موجب لاغری می‌شود در صورتی که باید بدانند که فلوکستین اصلا داروی ضد چاقی نیست و فقط جزء آن دسته از داروهای ضد افسردگی است که موجب چاقی فرد نمی شود و اصولا کسی که افسرده نیست نباید داروی ضد افسردگی مصرف کند.»
    سلامت نیوز

    دکتر پرویز مظاهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:‌ «افسردگی یکی از شایع ترین اختلالاتی است که جامعه بشری با آن دست به گریبان است و در کشور ما یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی است که برای درمان افسردگی، ما هم از روش‌های دارودرمانی و هم از روش های روان درمانی برای بیمار استفاده می‌کنیم و در رابطه با داروهای ضد افسردگی باید خاطرنشان کنم که مصرف این داروها بدون تجویز پزشک صحیح نیست و عوارضی را به دنبال خواهد داشت.»

    این روانپزشک ادامه داد:«برخی افراد از روی علائم مشابهی که با دیگر افراد افسرده دارند خودسرانه به مصرف داروهای آنها می‌پردازند در صورتی که نمی‌دانند دوز داروها برای هر فردی متفاوت است و روانپزشکان برخی داروهای کمکی دیگری را هم در کنار داروهای ضد افسردگی برای بیماران تجویز می‌کنند.»

    دبیر انجمن روانپزشکان تصریح کرد:« یک روانپزشک با در نظر گرفتن جمیع علائم بیمار به تجویز دارو برای وی اقدام می‌کند و تنها اتکا به دارودرمانی ندارد بلکه استفاده از روش‌های روان درمانی، شناخت درمانی و خانواده درمانی در کنار روش دارودرمانی صورت می گیرد و این کار پروسه درمان بیمار را کوتاه می کند.»

    وی افزود:« افرادی هستند که به دلیل بیخوابی اقدام به مصرف داروهای خواب آور می‌کنند در صورتی که نمی‌دانند که مشکل افسردگی دارند و با درمان افسردگی بهبود می‌یابند.»

    دکتر مظاهری در رابطه با مصرف داروی فلوکستین به عنوان یک داروی نشاط آور گفت:‌« متاسفانه این باور غلط در میان مردم رواج پیدا کرده که داروی فلوکستین یک داروی نشاط آور است و متاسفانه ما بیمارانی را داشتیم که به خاطر مصرف خودسرانه داروهای ضد افسردگی مراجعه کرده و از عادت کردن به این داروها شکایت می کنند و عنوان می کنند که اگر این داروها را مصرف نکنیم خوابمان نمی‌برد در صورتی که همان طور که در کتاب‌ها هم نوشته شده می‌دانیم که اگر افسردگی به روش درستی درمان شود ظرف 6ماه تا یک سال فرد افسرده بهبود یافته و درمان می شود.»

    وی خاطر نشان کرد:«بیشتر مردم، خصوصا خانم‌ها این تصور غلط را دارند که داروی فلوکستین موجب لاغری می‌شود در صورتی که باید بدانند که فلوکستین اصلا داروی ضد چاقی نیست و فقط جزء آن دسته از داروهای ضد افسردگی است که موجب چاقی فرد نمی شود و اصولا کسی که افسرده نیست نباید داروی ضد افسردگی مصرف کند.»

  • دکتر اکتبر 2016 در 12:55

    ما یک دکتر روبروی داروخانمون داریم مثل نقلو نبات برای بچه و بزرگسال مینویسه برید جلوی دکترارو بگیرید

  • حسنی اکتبر 2016 در 12:55

    برای من دکتر تازه تجویز کرده نمیدونم با این عوارض استفاده کنم یا نه؟

  • ناشناس اکتبر 2016 در 12:55

    واقعا مصرف کنیم یا نه نمیدونم؟

  • سهرابی اکتبر 2016 در 12:55

    هدف از ارائه این مقاله بررسی بیشتر این دارو می باشد.اینکه تجویز سرخودی این دارو بدون توصیه پزشک چه قدر می تواند زیان بخش باشد بحث حائز اهمیتی است. شاید این دارو مانند بسیاری از داروهای دیگر عوارض جانبی خطرناکی در پی نداشته باشد و یا تاثیر آن خفیف باشد ولی نادیده گرفتن آن هم دور از اندیشه سالم است.. پس با هم مختصری راجع به عملکرد دارو، موارد منع مصرف، عوارض جانبی آن و … می پردازیم.

    فلوکستین یک داروی ضد افسردگی است .در حالت های افسردگی، اضطراب، ترس و .. که تعادل مواد شیمیایی مغز به هم می خورد این دارو به طور موثری می تواند عمل کند. همچنین در اختلالات وسواس، اختلال بولیمیا(نوعی اختلال تغذیه ای در زنان جوان)، اختلال روحی قبل از قاعدگی و…به کار می رود.قابل ذکر است که این دارو علاوه بر موارد مصرف و تجویز ذکر شده کاربردهای دیگری نیز دارد.

    به طورکلی اغلب داروها در تداخل با دیگر داروهای مصرفی می تواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد. در مورد داروی فلوکستین نیز توصیه می شود که از مصرف همزمان آن با سایر داروهایی زیر خودداری نمایید.

    pimozide (Orap),
    thioridazine (Mellaril),
    ، مثل:monoamine oxidase inhibitor
    isocarboxazid (Marplan), phenelzine (Nardil), rasagiline (Azilect), selegiline (Eldepryl, Emsam), or tranylcypromine (Parnate).

    مصرف همزمان این داروها با فلوکستین منجر به بروز عکس العمل های کشنده ای می شود. به همین خاطر توصیه می شود که مثلا 14 روز بعد monoamine oxidase inhibitor از قطع مصرف داروهای می توانید فلوکستین مصرف کنید.

    یا برعکس ، 5 هفته بعد از قطع هستید.MAOI مصرف فلوکستین مجاز به مصرف تیرودیزین یاهمچنین در صورت تجویز این دارو توسط پزشک، اگر دچار هر نوع آلرژی به دارو هستید یا مبتلا به سیروز کبدی، بیماری کلیوی، دیابت، صرع، افسردگی خفیف و یا سابقه سوء مصرف دارو هستید به پزشک اطلاع دهید.

    همچنین اگر در اثر مصرف دارو در همان مراحل اولیه ، علائم افسردگی در شما شدیدتر شد و یا تفکر خودکشی به سراغ شما آمد ، پزشک را در جریان قرار دهید. سازمان غذا و دارو در امریکا معتقد است که مصرف داروهای ضد افسردگی همچون فلوکستین در دوران بارداری منجر به بروز مشکلات ریوی در نوزادان می شود. از طرفی قطع مصرف این دارو ممکن است منجر به بازگشت حالت افسردگی در این دوران شود. به همین دلیل توصیه می شود که اگر قصد باردار شدن دارید یا در حین مصرف دارو حامله شدید ، به پزشک اطلاع دهید.

    از نکات قابل توجه دیگر این است که داروی فلوکستین از طریق شیر مادر قابل انتقال به کودک است لذا توصیه می شود که در زمان شیردهی از این دارو استفاده نکنید.
    همچنین ا ز تجویز این دارو بدون توصیه پزشک برای افراد زیر 18 سال اجتناب کنید.

    روش مصرف داروی فلوکستین
    در صورت تجویز پزشک از این دارو استفاده کنید. از مصرف طولانی مدت این دارو ، بدون توصیه پزشک اجتناب کنید، مقدار مصرف این دارو نیز باید دقیقا طبق دستور پزشک باشد.

    از جویدن ، شکستن و یا باز کردن کپسول دارو خودداری کنید. این دارو باید در دستگاه گوارش به آرامی هضم و جذب شود.

    درصورت مصرف فرم مایع دارو از وسایل اندازه گیری ویژه دارو استفاده کنید نه با قاشق چایخوری معمولی.

    حدود 4 هفته بعد از مصرف دارو ممکن است تاثیر درمانی آن بروز کند.بنابر این از قطع مصرف دارو بدون توصیه پزشک اجتناب کنید، زیرا تاثیر بدی به همراه خواهد داشت.
    اگر مصرف دارو برای درمان اختلالات روحی قبل از قاعدگی تجویز شده اغلب اولین دوز دارو با شروع قاعدگی یا 14 روز قبل تر مصرف می شود. در این مورد نیز باید طبق نظر پزشک عمل کنید.

    دارو را در محلی دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.

    اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید، بلافاصله بخورید.اما چنانچه در هنگام مصرف دوز بعدی ، وعده فراموش شده را به خاطر آوردید از مصرف آن اجتناب کنید . یعنی دوز فراموش شده را کنار بگذارید و از وعده بعدی شروع کنید.

    اگر دچار اور دوز (مصرف بیش از اندازه دارو) شدید سریعا به اورژانس خبر دهید. از جمله علائم اور دوز عبارتند از تهوع، استفراغ، تب، خواب آلودگی، تپش قلب، گیجی، غش و کما.

    از مصرف همزمان دارو با الکل اجتناب کنید، زیرا باعث افزایش عوارض جانبی دارو می شود.
    در صورت مصرف دارو قدرت واکنش شما نسبت به محیط کمی کندتر می شود بنابر این باید مراقب رانندگی باشید و یا به طور کلی از انجام اموری که نیاز به هوشیاری و تمرکز دارد اجتناب کنید.

    همچنین در صورتی که سایر داروهای خواب آور مثل مسکن ها را مصرف می کنید به پزشک اطلاع دهید زیرا مصرف همزمان این دو دارو باعث خواب آلودگی بیشتر می شود.

    از جمله عوارض شایع ناشی از مصرف فلوکستین عبارتند از واکنش پوستی، تنگی نفس، تورم صورت ، لب ، زبان و یا گلو. در صورت مشاهده این علائم سریعا به اورژانس مراجعه کنید. همچنین اگر علائم زیر بدتر شد به پزشک اطلاع دهید. علائمی نظیر تغییر خلق و خو، حملات عصبی، بی خوابی، عصبانیت، ناارامی، بیش فعالی(روحی و فیزیکی)، تفکر خودکشی و خود آزاری .از دیگر عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو عبارتند از : تشنج، لرزه، سختی عضله و به طور کلی تشنج عضلانی، علائم پوستی مثل خارش، قرمزی و فلسی شدن ، از دست دادن تعادل و هماهنگی، تعریق، تپش قلب و گیجی.

    سایر عوارض جانبی کمتر جدی دارو عبارتند از :
    سرگیجه، ضعف و خواب آلودگی، آب ریزش بینی، درد گلو، سردرد و علائم سرماخوردگی، تهوع، اسهال و تغییر اشتها، تغییر وزن، کاهش میل جنسی و یا سختی دریافت لذت جنسی، خشکی دهان و افزایش تعریق.

  • نوروزی اکتبر 2016 در 12:56

    یلام من مشکلی ندارم فقط دکتر پوست این فلوکستین و برام نوشت بعد 3 مرحله این قرصارو واسم نوشت آیا ربط به پوستم داره؟؟جواب لطفآ
    سلامت نیوز: آنچه باید در مورد داروی «فلوکستین» بدانید

  • افسرده اکتبر 2016 در 12:56

    واقعا ممنون از اطلاعاتتان
    خیر ببینین

  • سجاد اکتبر 2016 در 12:56

    من يه مدت فلوكسيتين ٢٠ ميخوردم حدود سه ماه بعد ولش كردم بعد از شش ماه دوباره واسه يه ماه مصرف كردم . تو اون يه ماه دجار بي خوابي و بد خوابي شدم. آيا اين عوارضشه؟ اكه هست جه مدت طول ميكشه خوب بشم؟ لطفا جوابمو بدين ممنون

  • صابر اکتبر 2016 در 12:56

    سلام من حدود ۱۰ روز هس به خاطر زود انزالیم روز دو عدد فلوکستین ۲۰ میخورم در انزالم تاثیر بسیار خوبی داشته ولی کمی احساس گیجی دارم و پوست صورتم قرمز شده به نظرتان ادامه بدم یا دارو را کم و زیاد کنم یا قطع کنم

  • لاله اکتبر 2016 در 12:57

    با سلام
    من چهار روزه که فلوکستین 20 را به پیشنهاد یکی از فامیل شروع کرده ام. خودش مصرف میکرد و اخلاقش به طرز عجیبی خیلی خوب شده. من بسیار استرس دارم و از زندگی نا امیدم و اصلا دوست ندارم به زندگی ادامه بدم . هیچ چیز خوشحالم نمیکنه اکثر اوغات عصبانیم . دچار وسواس فکری هم هستم. میخواستم بدونم مصرفش ایرادی نداره؟ راستش چون من بدون مشورت پزشک و خودسرانه اقدام به مصرف این قرص کردم میترسم میخواستم بدونم اگه بعد از پنج روز مصرف این دارو از همین امروز مصرفشو قطع کنم مشکلی پیش نمیاد؟ چون تو مطالبتون خودندم که نباید بطور ناگهانی مصرفشو قطع کرد… با تشکر فراروان

  • صبوری اکتبر 2016 در 12:57

    مدت دوماه است که جهت رفع زود انزالی از فلوکسیتین 10 (روزی 2 تا)با تجویز پزشک استفاده میکنم در خصوص زود انزالی خیلی خوب بوده است ولی عوارض زیادی مانند یوبوست،خمیازه و بیحالی برایم به وجود آورده است
    آیا ادامه بدم یا خیر؟

  • زینالی اکتبر 2016 در 12:57

    باسلام .عرض کنم دکترزنان به علت قطع شدن پریود درمن درسن۳۹ سالگی که ((علتش هم تنشی بود که به من وارد شده بود به خاطر یک مساله ای)) قرص فلوکستین۲۰ روزی ۱ بار تجویز کردن که خیلی موثر بوده ولی دراثر خوردن این دارو میل جنسیم کاهش شدیدی پیداکرده ایا میتونم قطره ی گلسرخ استفاده کنم؟ ایا تداخلی با این دارو ( فلوکستین ۲۰) نداره؟ متشکرم.

  • امجد اکتبر 2016 در 12:58

    آیا عوارض این دارو به مرور زمان کم تر میشود یا که دائمی است؟

  • محمودی اکتبر 2016 در 12:58

    بنده پانیک هستم.دقیقا یکسال از عمر بیماری بنده می گذرد.فشار خون هم در این مدت داشتم…چون عمر پانیک در انسان یک سال است.مدتی است از خوردن فلافاکسین به حداقل رسیدم.و الان سه روز هست خوردن قرص را ترک کردم.عوارض سر گیجه دارم .ولی مخصوصا در خواب و یا بعد از خواب احساس کمبود اکسیژن و خفگی دارم.چه مار باید بکنم.ممنونم

  • نگین اکتبر 2016 در 12:58

    سلام خسته نباشید، ممنون که راهنمایی میکنید ، الان دوروز هست که پیشه دکتر رفتیم نامزدم دچار وسواس فکری هست، فلوکستین و هالوپریدول دکتر داد براش، آیا خوب میشه؟خیلی نگرانم ، من بایدچطور رفتارکنم که براش خوب باشه؟

    • ی نوامبر 2017 در 06:43

      خوبه. نازشو بخر

  • امین اکتبر 2016 در 12:59

    سلام مدتى است كه دچار وسواس فكرى هستم و گاهئ نيز شدت پيدا مى كند وحدود يك ماهي است كه دچار سر گيجه داعم و احساس سوزش در قفسه سينه وقلب مى كنم كه با تست ورزش واكو هيچ مشكلئ نداشت ولى اين حالتها را در اكثر مواقع دارم ودكتر فلوكستين ١٠ رو با پروپنانول ٢٠ برام تجويز كرد و دو روز كه شروع به مصرف كردم ايا راه درمان درست است چون واقعأ ديگه از اين حال بد خسته شدم لطفأ راهنمايى كنيد ممنون

  • علی اکتبر 2016 در 12:59

    با سلام من فلوکستین ۲ چهار ساعت قبلاز نزدیکی جنسی میخورم همیشه نمبخورم ایا برای من عوارضوخطریدارد بعضیاوقات تو خواب میلرزم از مصرف این دارو نیست ؟

  • شمیم اکتبر 2016 در 12:59

    Slm . mn jadidn sare ye masaeli kheyli zod ranj shodm o in ghaziye baes shode hamash gerye konm o ba shenidane ye ahang hai ashk to cheshmjam mishe . mikham bdonm masrafe in ghord ba doze 10 eshkali dare ya na ?

  • مریم اکتبر 2016 در 13:00

    سلام من این دارو را به مدن 4 سال استفاده می کردم در این مدت دندانهایم بسیار درد میکرد اما نمیدانستم که به خاطر استفاده دارو است به خاطر درد دندان ها و دندان قروچه شدید آن را قطع کردم تقریبا 1 سال بود که استفاده نمیکردم که حالتهای بدی در خود احساس می کردم حالت پرخاشگری شدیدی داشتم . خود به خود گریه می کردم خودم میدانستم که افسرده شده ام به خاطر قطع دارو مدتی بود که پای راستم درد میکرد هر آزمایشی که دادم مشکلی در آزمایشم نبود دوباره قرص فلوکستین را به خاطر درد پاها و همچنین لنکنت زبانی که میگردفتم استفاده کردم احساس می کنم کمی لکنت زبانم را خوب کرده و کمی درد پایم آرام شده اما دندانهایم دوباره درد شدیدی دارد نمی دانم که این قرص را استفاده کنم یا قطع کنم از شما درخواست میکنم من را راهنمایی کنید

  • ناهید اکتبر 2016 در 13:00

    خیییییییییلی خوبه

  • مهدی اکتبر 2016 در 13:01

    mamnoonam az in hame tavajoh be ma

  • طاهره اکتبر 2016 در 13:01

    سلام من برای کاهش وزن میتونم ازاین قرص استفاده کنم چون میگن بی اشتهایی میاره .در ضمن هیچ مشکلی هم ندارم .داروی خاصی هم مصرف نمیکنم .

  • محبوب اکتبر 2016 در 13:01

    سلام. من مخواستم بدونم کپسول فلوکستن20 با کپسول ویتامین E 400 باهم بخوریم تداخل ندارند ممنون میشم جوابم سریعا بدین . مرس

    • فرناز می 2018 در 13:48

      سلام.من شیرده هستم و از کپسول فلوکسیتین 6ماهه ک مصرف میکنم .میخواستم بدونم آیا روی شیرم اثر نداره ؟

  • مونا اکتبر 2016 در 13:01

    سلام من تقریبا 3 سال قرص فلوکستین را استفاده کردم و تقریبا 1 سال است که کنار کذاشته ام در حال حاضر دوباره استفاده می کنم احساس میکنم که دهانم درد میکند می خواهم بدانم که به خاطر استفاده از این قرص است

  • سمیرا اکتبر 2016 در 13:02

    سلام .
    دختری هستم 25 ساله .4 ماه هست که با تجویز بزشک فلوکسیتین با فاموتدین و ونوستات وtenuate مصرف می کنم 77 کیلو بودم و تو این مدت 17 کیلو کم کردم .اما حالا میترسم این داروها روی سلامتیم اصر بزاره و مشروب هم هفته ای دوبار می خورم .می شه بگید ممکنه چه اتفاقی برام بیوفته؟

    • ناشناس جولای 2017 در 11:10

      نوش جان

      • ناشناس ژانویه 2018 در 00:50

        سلام قرص فلوکستین برای لاغری رو چطور باید مصرف کرد

    • ناشناس جولای 2017 در 12:55

      اگر از وزن خوذ راضی هستی ب صورت تدریجی مصرف دارو را قطع کنید.

  • مهران اکتبر 2016 در 13:02

    سلام من مدت 3ماهه داروی فلوکستین و تری فلو ئو پرازین با تجویز پزشک مصرف میکنم تا الان احساس بهبودی نکردم و بی حوصله و سست و منگ شدم دچار شک و تردید تو کارهام شدم هر روز با خودم فکر میکنم ترکش کنم یا ادامه بدم چیکار کنم خواهش میکنم منو راهنمایی بکنید

  • شراره اکتبر 2016 در 13:02

    من این دارو را استفاده میکنم و حدود 5 روز از مصرفم می گذرد خیلی عصبی و غیر قابل کنترل شده ام در ضمن من به دیابت نوع 1 نیز مبتلا هستم من 30 سالمه میشه راهنماییم کنید . من از عوارض مصرف این دارو می ترسم .

  • مصطفی اکتبر 2016 در 13:03

    سلام.به سفارش یکی از دوستان می خوام فلوکستین 10 رو شروع کنم.استرس ترس اضطراب افکار فوق العاده منفی ترس از آینده و …دارم.چون من دیالیز می کنم و مشکل قلبی و آنمی شدید دارم می تونم این قرص رو مصرف کنم؟

  • مرتضی اکتبر 2016 در 13:03

    با سلام و خسته نباشيد من مشكل زود انزالي دارم كه دكتر روزي يك عدد فلوكستين 20 وسط صبحانه تا سه ماه تجويز كرده است الان 15 روز استفاده مي كنم خواهشمند است راهنمايي فرمائيد.با تشكر

  • فاطمه اکتبر 2016 در 13:03

    آیا مصرف طولانی مدت فلوکستین باعث اقدامات خودکشی گرایانه می شود؟

  • شراره اکتبر 2016 در 13:04

    شوهر من بسیار عصببی وزود از کوه در میرود آیا با داروی خاصی قابل درمان است؟

  • عباسی اکتبر 2016 در 13:04

    سلام حدود دو سال است که در یادآوری مسائل دچار مشکل شده ام میخواستم بدونم آیا مصرف فلوکسیتین 10 این مسئله را تشدید میکنه؟ یا درمان می کنه؟ یا تاثیری نداره؟ چند مدت میتونم مصرف کنم؟

  • زارع اکتبر 2016 در 13:05

    سلام من یک سال پیش به دلیل پرخاشگری خیلی زیاد و اظطراب و استرس پیش یه روانپزشک رفتم که بهم فلوکستین داد و یکماه مصرف کردم و حالم خیلی خوب شد ولی دیگر به دکتر مراجعه نکردم الان دچار فراموشی شدم و در به یادآوری و به یاد سپردن دچار مشکل شدم آیا فراموشی از عوارض فلوکستین است و آیا به طور کلی این دارو چه کوتاه مدت و چه بلند مدت باعث فراموشی می شود یا خیر
    ممنون از شما

  • بابایی اکتبر 2016 در 13:05

    من مبتلا به بیماری وسواس هستم و در حال حاضر روزانه یه قرص فلووکسامین 100 مصرف می کنم .به همین دلیل دکتر استفاده از قرصهای جلوگیری را قدغن کرده. آیا امکان استفاده از آمپول سه ماهه جلوگیری هست؟ می خواستم بدونم آیا تداخل دارویی بین فلووکسامین و این آمپول وجود داره؟

  • ناشناس اکتبر 2016 در 13:05

    باسلام من هروقت دچاریک بحران یامشکل خاص میشوم که دوهفته ای باخودم نمی توانم آن قضیه را حل وفصل کنم تقریبا 30عدد -10میلی گرم از این قرص ها را عصر ها مصرف میکنم تاافسردگی من روبه تحلیل رود ومصرف را قطع میکنم ممکن است درطول سال سه یا چار بار این اتفاق بیفتدد آیا این مساله دراز مدت مشکل ایجاد میکند باتشکر

  • مهین اکتبر 2016 در 13:06

    سلام با تشکر از راهنمایی شما من مدت دو سال است از این دارو استفاده میکنم به علت مشکل ÷وستی ÷زشک داروی مرا قطع کرد این دارو از لحاظ روحی روانی برای من خیلی خوب بود چون مشغله زندگی زیاد دارم و مشکل روحی برام ایجاد مشه الان مدت بیست روز است دارو را قطع کردم ودوباره ریختم بهم ایا می تونم دوباره شروع کنم بخورم در ضمن ده میلی استفاده مکردم

  • شهناز اکتبر 2016 در 13:06

    دخترم ۶ سالشه وبه خاطر اظطراب جدایی شربت فلوکستین می خوره آیابهترمیشه

  • علی اکتبر 2016 در 13:06

    سلام-کپسول فلوکستین حدود دو ماه است کمصرف میکنم قند خونم که همیشه 200بالابود یک دفعه به زیر 100 رسیده ایا مصرف فلوکستین ضرر ندارد-درضمن قرص بن گلامین 5صبح -قرص گلوتازون 15شب مصرف میکنم لطفا راهنمای نمایید

  • محمد اکتبر 2016 در 13:07

    با سلام.من پس از چند دفعه خوردنه قرص اعصاب دوبا ره واسم دارویه فلوکستین ونورترپتیلین تجویز کردن ولی بهتر نشدم دلیلش چیه ممنون میشم.

    • ناشناس آوریل 2017 در 23:40

      سلام

      من چند ساله ببوست دارم و استرس اطصرابم دارم دکتر برام فلوکستین 20تجویز کرده یک ماه بیشتر نمیتونم

  • پوریا اکتبر 2016 در 13:07

    سلام…پزشک واسه افسردگی وعصبی بودن من این دارو رو تجویز کرده میخواستم بدونم میل جنسیمو کم میکنه؟؟؟ اگه رو توانیی جنسیم تاثیر میذاره راه درمان چیه؟؟ راستی در نظر داشته باشید من یکی از بیضه هامو در آوردم..
    لطفا جوابشو ایمیل کنید.ممنون

  • الهام اکتبر 2016 در 13:07

    آیا مصرف فلوکسیتین دردوران بارداری مضره

  • زینب اکتبر 2016 در 13:07

    سلاممن ناراحتی معده ویبوست دارم آیا فلومسیتین10برای من ضرر دارد یانه؟

  • سعادت اکتبر 2016 در 13:08

    باسلام ، من بعد از دستشوئی رفتن احساس می کنم قطرات ادرار از من خارج می شود دکتر فلوکستین 20 را برای من روزی یک عدد تجویز نموده می خواهم بدانم موثر است یا خیر ؟متشکرم

    • ناشناس آگوست 2017 در 16:03

      سلام.همسر من زود انزالى داره پزشك اين قرص رو براش تجويز كرده در ضمن عصبى ه در ضمن عصبى هم هست.اگه از اين قرص بعد صبحانه استفاده كنه براش خوبه؟؟ما هشت سال ازدواج كرديم و بچه نداريم ميترسم ميال جنسيت كم بشه لطفاً راهنمايي كنيد

  • نسترن اکتبر 2016 در 13:08

    با سلام الآن نزدييك سه هفته است شروع كردم خور دن قرص را اما مدتى است كه اختلال در پريود دارم وتمام عوارض دارو از جمله سستى واختلا درخواب حالت تهوع را دارم لطفا كمك كنيد و ميخواستم بدونم أيا با مرور زمان تغيير ى در خلق وخو به وجود ميايد مثلا إحساس شادى وسر زندگى

    • یونس صادقی آگوست 2017 در 04:42

      سلام من خیلی زودعصبی میشوم منفی گرا شدهام خیلی حالم بده ماهیچه ها هم خودبخود جمع میشه
      ولی من دوتا 20 خوردم یگی شب یکی صبح
      بعذاحساس میکردم هر دردیکه گفتم ده بزاز شده استرس ماهیچه میل به درگیری چکار کنم کمکمکنید من دررفاع کامل یک دفعه سقوط دراقتصادباعث این مشکلاتشده خدایی برای آرامش مهرکس میدونه کمک کنه

  • مهسا اکتبر 2016 در 13:09

    باسلام.منبرای درمان وسواس پاکی ونجسی پیش دکتر رفتم وایشون برای ماه اول فلوکستین 20 روزی دو بار تجویز کردن وبرای ماه دوم همان دارو +پروپرانولول10 روزی دوبار نوشتند وبا گذشت یک هفته من بهدلیل عوارض پروپرانولول (افزایش وزن،تکرار ادرار و…)هنوز مصرف نکرده ام.سوال من این است آیا برای درمان وسواس موثر است ؟ وبا توجه به وسواس من روی پاکی ونجسی نگرانی من در موارد ذکر شده و آیا تاثیری بر عادت ماهیانه دارد یا خیر؟لطفا راهنماییم کنید .با تشکر

  • مونا اکتبر 2016 در 13:09

    باسلام ،من مدت 1ماه است که خودم به صورت خودسرانه روزی 1عددفلوکستین 20 برای کاهش وزن میخورم اما حالا به علت سردردهای شدید میخواهم مصرف ان را قطع کنم باید چطورقطع کنم که عارضه خطرناکی برایم پیش نیایدلطفا راهنمائیم کنیدممنونم.

  • رضا اکتبر 2016 در 13:09

    با سلام.من 32سال سن دارم و مشکل زود انزالی دارم.
    از ازدواجم نیز 5 سال میگذره ولی مدت زمان در روابط جنسی ام کمتر از 3 دقیقه میباشد و حتی در مواردی نیز به کمتر از یک دقیقه میرسد.
    به نظر شما این دارو میتواند تا حدودی مرا کمک کند؟؟
    لطفا پاسخ را به ایمیلم بفرستید.
    با تشکرز و سپاس از شما .

  • ناشناس اکتبر 2016 در 13:10

    ممنون از توضیحات خوب و کاملتون.
    یه نکته که دوستانی که می خوان خودسرانه مصرف کنند بگم که این کار رو نکنند چون داروهای افسردگی رو ذهن و اعصاب تاثیر می ذارند و حتما زیر نظر متخصص مصرف کنند.
    من قبلا دوبار به تجویز دکتر خوردم ولی یه مدت سر خود خوردم و پیگیری نکردم اینقدر پشیمون شدم که عهد بستم دیگه هیچ قرصی نخورم ولی الان به دلیل افسردگی شدیدی که گرفتم دکترم دکترم گفته بدون مصرف فلوکسیتین محال هست درمان بشم و همین رو هم با احتیات و هوشیاری کامل مصرف می کنم.
    فلوکسیتین برای من باعث بی خیالی شد و تصمیمات اشتباهی گرفتم که در حال عادی ازم برنمیومد ،بشدت خوشبین مهربون و خونسرد شدم که اصلا به نفعم نبود و پشیمونی هم فایده نداره!
    با روان خودتون بازی نکنید زیر نظر دکتر حتی استامینوفن رو مصرف کنید

  • زهرا اکتبر 2016 در 13:10

    سلام من تازه 4روزه ميخورم.قلبم درد ميكرد و دست چپم تير ميكشيد.دكتر اعلام كرد نوار قلبم ايراد داره ولي مهم نيست زياد.اين دارو داد.امامن اضطرابم بيشتر شده.ديشب 6 تا دمه افطار خوردم.دلم ميخواد بميرم .خسته شدم.اگه همينطور زياد بخورم ميشه بميرم؟ داروخانه ديازپام نميده.من فقط جرات خودكشي با قرص دارم.الانم دست و پام خشك شده.حالت تهوع دارم.از ديشب تا الان فقط 3ساعت خوابيدم
    راهنماييم كنيد

    • مهسا جولای 2017 در 22:47

      میدونم سخته زندگی ،برای همه ی ما سخته ولی از کجا مسدونی اسن اخرشه ؟شاید فقط بدتر و بدتر شه

  • محمودی اکتبر 2016 در 13:10

    سلام
    روزی یه فلوکسیتین 20 برای درمان جوش صورتم میخورم
    آیا درمان میکنه؟اصلا ربطی به جوش صورت داره؟
    یکی از دوستانم معرفی کرده!
    تازه خوردنشو شروع کردم ،اگه خطر داره خواهش میکنم بگید نخورم
    آیا تمرکز رو هم کاهش میده؟

  • مینا اکتبر 2016 در 13:11

    باسلام
    من برای ازبین بردن موهای زائدبه دکتر رفتم که دکتربه من قرص اسپیرونولاکتون ولووکسین داده است من به خاطرعوارضی که این قرص ها داردهنوزشروع به مصرف آن نکرده ام وفکرمی کنم که اثری هم ندارد .
    عده ای هم می گویند که لیزر برای درمان موهای زائداست ولی ازترس اینکه مشکلی برایم به وجودآیدآن راقبول ندارم.لطفا مراراهنمایی کنید.باتشکر

  • مهرناز اکتبر 2016 در 13:11

    سلام بخاطر سرردردهای زیاد 3 تا شش ماه هر بار که رفتم دکتر برای من تجویز کرده بود ولی من خوب نشده بودم، چون میخورم خوبم ولی نمی خورم چند روز طول میکشه تا دوباره سردردمو کنترل کنم بعد بصورت خودسر خودم شروع به خوردن کرده ام تا حالا 20 میخوردم چون میخوام ترکش کنم بعلت زخم اثنی اشر بعداز 2سال، چندروزی هست که 10 میخورم از عوارض جانبی طولانی مدت این دارو خبر ندارم لطفا راهمنمایی ام کنید که ایا به قبلی ادامه دهم؟به جدید ادامه دهم ؟یا با همین روش دوز کم برای قطع ادامه دهم. م. 37 ساله . با تشکر . البته امیدوارم جوابی دریافت کنم.

  • زینب اکتبر 2016 در 13:11

    سلام آخراین دارو خوبه یا بد؟
    من تازه میخوام شروع به خوردن این دارو بکنم به تجویز پزشکم اما اصلا دو ست ندارم کاهش وزن پیدا کنم آخه اصلا اضافه وزن ندارم ولاغر بشم زشت میشم چه کار کنم؟
    و همچنین اصلا دوست ندارم پوستم آسیبی ببینه
    من فلوکسیتین10 مصرف میکنم یعنی میخوام شروع کنم
    ترخدا اگه وزن رو کاهش میده بگید چون با یه زوری به53کیلو رسیدم
    من به اندازه کافی میخوابم نمیخوام بیشتر از 8 ساعت رو بخوابم

  • زینب اکتبر 2016 در 13:11

    سلام آخراین دارو خوبه یا بد؟
    من تازه میخوام شروع به خوردن این دارو بکنم به تجویز پزشکم اما اصلا دو ست ندارم کاهش وزن پیدا کنم آخه اصلا اضافه وزن ندارم ولاغر بشم زشت میشم چه کار کنم؟
    و همچنین اصلا دوست ندارم پوستم آسیبی ببینه
    من فلوکسیتین10 مصرف میکنم یعنی میخوام شروع کنم
    ترخدا اگه وزن رو کاهش میده بگید چون با یه زوری به53کیلو رسیدم

    • ناشناس سپتامبر 2017 در 11:37

      ?❤?

    • ناشناس جولای 2018 در 17:13

      چرا کسی جواب زینب خانم رو نمیده منم همین مشکلو دارم

  • حسنی اکتبر 2016 در 13:12

    سلام خسته نباشید من 31 سال سن دارم در 23 سالگی با تجویز پزشک فلوکسیتین را به مدت 6ماه مصرف کردم چون از وسواس شدید ی که نسبت به کارها و رفتارهای خودم داشتم اذیت می شدم بعداز قطع دارو دوباره دچار وسواس و اظراب شدید شدم از اون موقع تا بحال هرازچند گاه خود سرانه این دارو را مصرف می کنم و بعداز مدتی قطع می کنم الان هم بیشتر 6ماهه هر روز 10میلی از این دارو مصرف می کنم اصلا هم دلم نمی خواد این بار قطعش کنم چون با قطع کردنش دوباره احسهسهایی که مانع از لذت بردنم از زندگی می شن سراغم میان ولی در عین حال خیلی هم نگران عوارضش هستم واقعا ممنون می شم اگه من رو راهنمایی کنید

  • کشاورز اکتبر 2016 در 13:12

    با سلام – شوهر من حدود 12 ماه است با تجويز پزشك اين دارو را مصرف مي كنه و خيلي موثر بوده و حالا شوهرم 2 روز است كه به هيچ عنوان اين دارو را مصرف نمي كنه البته پزشكش تا 1 سال اين دارو را تجويز كرده بود و بعد بايد مي رفت پيش پزكش بعد قطع مي كرد اما اين كار را نكرد . سوال من اين است آيا مصرف نكردن اين دارو و قطع كرن يك دفعه آن عوارضي را به وجود مي آورد يا نه ؟ و روش قطع اين دارو بعد از يك سال مصرف چگونه است . با تشكر فراوان

  • طارمی اکتبر 2016 در 13:13

    مجله خبری لحظه نما:اگر این دارو را مصرف کنید یا کسی به شما توصیه کرده آن را مصرف کنید ، این مطلب برای شماست

    تسکین با فلوکستین !

    افسردگی ، اضطراب ، لاغری و … از جمله دلایل زیادی هستند که باعث شده این روزها عده ی زیادی از مردم به استفاده از قرص های فلوکستین یا همان پروزاک روی آورند و آن را مثل نقل و نبات مصرف کنند. در این میان خانم ها رکورددار هستند و این روزها « فلوکستین » جزو لاینفک وسایل داخل کیف بسیاری از خانم ها شده است. شایعاتی درباره اثرات معجزه آسای این دارو برای لاغری ، بهبود وضعیت خواب ، افزایش نشاط و … هم دهان به دهان می چرخد و به همه گیر شدن این دارو دامن می زند. در این شماره به بررسی چند و چون تاثیرات پروزاک پرداخته و برای اطلاع از صحت و سقم شایعات پیرامون این دارو سراغ دکتر فاطمه رنجبر ، روان پزشک رفتیم.

    فلکوستین از کجا آمد ؟

    یکی از پر سر و صداترین قرص های ضد اسفردگی که از دهه 1980 وارد بازار شد فلوکستین ( Fluoxetine ) یا همان پروزاک است. شاید وقتی شرکت الی لیلی برای اولین بار در سال 1986 این دارو را می ساخت تصور نمی کرد که پس از مدت زمانی مصرف این دارو تا این حد رایج شود ؛ به طوری که در سال 2007 در ایالات متحده آ»ریکا در بیش از 22 میلیون نسخه پروزاک تجویز شده باشد. اگر چه داروهای ضد افسردگی دیگری نیز وجود دارند که اثر بخشی آن ها به اندازه پروزاک است اما شاید این کپسول های 10 و 20 میلی گرمی خواص دیگری هم داشته یا شاید عوارض جانبی کمتری داشته باشند که سبب رواج آن شده است. بسیاری از پزشکان نگران مصرف بی رویه و خودسرانه این دارو بوده و بارها نسبت به مصرف آن هشدار داده اند.

    یک دارو و چند بیماری

    فلوکستین یا پروزاک داروی ضد افسردگی مهار کننده باز جذب سرتونین ( SSRI ) است. سروتونین ماده ای در بدن است که کاهش آن سبب عدم تعادل روانی ، علائم افسردگی ، خواب آلودگی ، نگرانی و … می شود. در بدن افزایش یافته و سبب بهبود علائم افسردگی و اضطراب و وسواس جبری تجویز می شود. فلوکستین غیر از کاربرد اصلی یعنی درمان اسفردگی و اضطراب ، در درمان برخی دیگر از اختلالات از جمله برخی اختلالات خوردن ( پر اشتهایی عصبی ) ، سندروم پیش از قاعدگی ، حملات ترس ( حملات غیر قابل پیش بینی و ناگهانی ترس و نگرانی شدید ) ، درمان مشکلات جنسی ، اختلالات خواب و برخی دیگر از اختلالات نیز کاربرد داشته و بر اساس بررسی و نظر پزشک تجویز می شود. پروزاک نیز مانند بسیاری دیگر از داروهای مشابه ، پس از مدتی مصرف تاثیر خود را ناشن خواهد داد و فرد نمی تواند بلافاصله پس از مصرف ، انتظار بهبود حالات خود را داشته باشد. به علاوه قطع ناگهانی و خود سرانه فلوکستین نیز به هیچ وجه مورد قبول نیست. در حقیقت قطع خودسرانه دارو همان قدر می تواند عوارض داشته باشد که مصرف خودسرانه آن. بنابراین با توجه به مکانیسم عمل ، شرایط هر بیمار ، سابقه خانوادگی و تاثیراتی که این دارو می تواند داشته باشد حتما باید با تجویز پزشک و تا مدت زمان تعیین شده از این دارو استفاده کرد.

    چند تا فلوکستین بخورم ؟

    دکتر فاطمه رنجبر ، روان پزشک درباره میزان و روش مصرف فلوکستین معتقد است : « دوز مصرف با توجه به وضعیت هر بیمار متغیر و خاص همان بیمار است. معمولا قرص های فلوکستین که در ایرانوجود دارد 10 و 20 میلی گرم بوده که معمولا درمان با 10 میلی گرم آغاز شده و پس از طی مدتی با توجه به نیاز بیمار یا پاسخ او نسبت به فلوکستین می توان آن را افزایش داد. نیاز هر بیمار هم با توجه به وزن ، سابقه بیماری های قبلی ، سابقه مصرف خانوادگی این دارو ، شدت بیماری فعلی و … توسط پزشک متخصص تعیین می شود. بنابراین نمی توان دوز مصرف مطلقی برای همه بیماران در نظر گرفت ؛ بلکه باید بر اساس بررسی های صورت گرفته میزان آن را مشخص کرد ».

    در خصوص روش مصرف هم دکتر رنجبر تاکید می کند این دارو به صورت قرص رایج است و باید با آب بلعیده شود و جویدن این دارو توصیه نمی شود.

    * فلوکستین غیر از کاربرد اصلی یعنی درمان افسردگی و اضطراب ، در درمان برخی دیگر از اختلالات از جمله برخی اختلالات خوردن ، سندرم پیش از قاعدگی ، حملات ترس ، درمان مشکلات جنسی ، اختلالات خواب و برخی دیگر از اختلالات نیز کاربرد دارد

    * قرص هایی که برای درمان افسردگی و اضطراب تجویز می شود ، این روزها خوراک بسیاری از مردم شده و برای درمان بسیاری از اختلالات ، از اختلالات جنسی گرفته تا درمان چاقی ، دست به دامن آن می شوند.

    خط قرمزهای مصرف !

    دکتر رنجبر درباره تداخلات دارویی فلوکستین می گوید : « باید گفت که فلوکستین تداخل دارویی زیادی ندارد و هر موضوعی باید بر اساس سود و زیاد آن در نظر گفته شود. ممکن است اگر دارویی همراه فلوکستین مصرف شود ، خیلی عوارض داشته باشد ؛ اما وقتی شرایط بیمار را در نظر می گیریم ترجیح می دهیم که آن را تجویز کنیم و فواید آن را بیش از مضراتش می دانیم. بنابراین همه چیز بر اساس شرایط بیمار و طبق نظر پزشک تعیین می شود. در خصوص انواع داروها ، منبع مطلقی برای فلوکستین وجود ندارد ؛ اما در خصوص داروهای حیطه روان پزشکی ، آن دسته از داروهایی که مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI ) هستند مورد منع مصرف همراه با فلوکستین محسوب می شوند که این داروها هم چندان در جامعه رایج نیستند. »

    فلوکستین کودکان و زنان باردار

    دکتر فاطمه رنجبر در مورد مصرف این دارو توسط کودکان و زنان باردار می گوید : « اگر نیاز به مصرف باشد ، از دو سال به بالا ممکن است فلوکستین تجویز شود و اتفاقا جزو داروهای منتخب روان پزشکان است. روان پزشکان معمولا برای درمان افسردگی یا اضطراب درکودکان اگر نیاز به دارو وجود داشته باشد ، خط اول انتخاب را فلوکستین قرار می دهند. معمولا داروهای روان پزشکی در خصوص کودکان زیر دو سال با احتیاط تجویز می شود ؛ اگر چه گاهی با توجه به شرایط برای زیر دو سال هم ممکن است دارو تجویز شود. در حقیقت منع مطلقی برای مصرف این دارو در دوران بارداری وجود ندارد اما بر اساس برخی گزارشاتی که از عوارض جانبی دیده شده که چندان هم تایید شده نیست ، ترجیح داده می شود که ز داروهای دیگر استفاده شود. در عین حال داروهای بهتری برای بارداران وجود دارد که در زمان بارداری یا شیر دهی می توان از آن ها استفاده کرد. باز هم باید بگوییم که همه چیز به تشخیص پزشک و شرایط ویژه هر بیمار بستگ یدارد ».

    دردهای بعد از یک درمان

    هر دارویی در کنار فوایدی که برای درمان دارد ، ممکن است سبب بروز برخی علائم ناراحت کننده که به عنوان عوارض جانبی شناخته می شود نیز بشود ؛ اگر چه فلوکستین از جمله داروهای کم خطری است که نسبت به فواید درمانی که دارد و البته نسبت به دیگر داروهای مشابه ، عوارض جانبی کمتری دارد. اما عوارض جانبی زیادی در بروشور دارو نوشته شده که اگر مصرف طبق نظر و بررسی های پزشک باشد ، بسیاری از عوارض ذکر شده نادر بوده و در کمتر فردی دیده می شود. در خصوص عوارض جانبی فلوکستین باید گفت که این عوارض می تواند در بخش های مختلف بدن بروز کند. از جمله : اعصاب مرکزی : سر درد ، عصبانیت ، بی خوابی ، خواب آلودگی ، اضطراب ، لرزش ، سرگیجه ، خستگی ، آشفتگی.

    پوست : تعریق ، بثورات پوستی ، خارش ، راش

    دستگاه گوارش : تهوع ، اسهال، خشکی دهان ، بی اشتهایی ، سوء هاضمه ، یبوست ، درد شکم ، استفراغ ، نفخ

    ادراری – تناسلی : اختلال عمکرد جنسی عضلانی

    اسکلتی : درد عضله

    و سایر عوارض مثل بی قراری ، کاهش وزن ، اختلالات جنسی ، عدم تعادل ، افزایش افکار و میل به خودکشی و …

    آیا فلوکستین سبب سندروم سروتونین می شود ؟

    دکتر رنجبر ، معتقد است : « اگر چه فلوکستین یا همان پروازک با مهار جذب سرتونین ، باعث افزایش میزان این ماده در بدن می شود اما سبب عارضه ای به نام سندروم سروتونین نمی شود. ( سندرومی که در صورت تجمع و انباشت سروتونین ایجاد شده و علائمی از قبیل سر درد ، اضطراب ، گیجی ، توهم ، نشئگی ، افزایش ضربان قلب و فشار خون ، تعرق و افزایش دمای بدن ، گرفتگی عضلات ، جنون ، لرز ، درد عضلانی ، اسهال و تهوع ، کما و حتی مرگ را ایجاد می کند ). در واقع این اختلال سندرمی است که در مواقع خاص ممکن است به وجود آید ؛ موارد مثل این که دارو را با دوز بسیار بالا شروع کنیم ، یا نوبت های مصرف را اشتباه کرده و بسیار بیش از حد در نظر گرفته استفاده کرده باشیم یا در صورت مصرف برخی داروهای مکمل دیگر مثلا با داروهای مهار کننده مونوآمین اکسیداز ) همراه با فلوکستین و امثال این ها. در چنین موارد خاصی که شاید خیلی کم اتفاق بیفتند ، ممکن است احتمال سندروم سروتونین بالا برود وگرنه مصرف اصولی و طبق تشخیص پزشک چنین نتیجه ای نخواهد داشت ».

    کارشناسان چه می گویند ؟

    به اعتقاد دکتر رنجبر برای هر داروییی طیف وسیعی از عوارض جانبی وجود دارد که به هیچ عنوان 100 درصد نبوده و قرار نیست در همه افراد بروز کند. در حقیقت این عوارض جانبی به عنوان هشدارهایی مطرح می شوند که باید نسبت به بروز آن ها توجه داشت ؛ وگرنه شاید هیچ گاه بروز پیدا نکنند. دکتر رنجبر می گوید : معمولا اکثر داروهایی که در درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند علائمی به عنوان عوارض جانبی مصرف دارو ذکر می شود. حتی در مورد داروی پیش پا افتاده و کم خطری مثل استامینوفن هم راش پوستی ، مسمومیت کبدی با علائم دیگر به عنوان عوارض جانبی در نظر گرفته می شود. آن چه اهمیت دارد این است که مهم ترین و شایع ترین عارضه ممکن برای هر دارو را بشناسیم تا در صورت بروز با پزشک خود مشورت کنیم. داروهای اعصاب و روان بر خلاف آن چه در اذهان عمومی وجود دارد و مردم تصور می کنند ، اگر طبق نظر و مشورت پزشک متخصص مصرف شوند عوارض خطرناک زیادی ندارند. در خصوص داروی فلوکستین ، باید گفت عوارض گوارشی مثل دل درد ، سوء هاضمه ، اسهال ، یبوست ، تهوع ، استفراغ و … بیشتر از سایر عوارض ممکن است دیده شود. گاهی عوارض مثل راش پوستی ، بی قراری و … هم دیده شود که اگر درمان طبق نظر پزشک و با دوز کم شروع شود ، این عوارض به حداقل رسیده و حتی در صورت بروز ، پزشک می تواند آن را مدیریت کرده و از بین ببرد. گاهی هم ممکن است مثلا عارضه بی قراری به شکل لرزش دست ، تعریق ، خواب آلودگی یا بالعکس بی خوابی ، تپش قلب و … بروز پیدا کند که در حقیقت همان بی قراری محسوب می شود ؛ نه عارضه های متعدد دیگر. در واقع بسیاری از عوارض جانبی که ذکر می شود جزوی از زیر مجموعه عارضه دیگری هستند. این است که برای هر دارو می توان لیست زیادی از عوارض جانبی را بر شمرد. که البته بسیار نادر اتفاق می افتند. مهم است که بیمار در صورت دیدن عوارض شایع تر فلوکستین مثل عوارض گوارشی ، بی قراری و راش پوستی نترسد و خودسرانه مصرف دارو را قطع نکند. حتما باید با مدیریت متخصص مصرف دارو را کنترل کرد.

    بهترین جایگزین ها

    دکتر رنجبر درباره جایگزین های فلوکستین می گوید : « برای هر مراجعی درمان مخصوصی در نظر گرفته می شود ، به طوری که ممکن است به ازای یک میلیون فرد افسرده ، یک میلیون هم دستور دارویی وجود داشته باشد. وقتی فردی مراجعه می کند که اسفردی خفیف تا متوسط یا خلق و خوی پایین دارد موارد درمانی مختلفی را می توان درنظر گرفت. اگر بیمار وقت و وضع اقتصادی خوبی داشته باشد و به پزشکی مه در درمان های غیر دارویی متخصص است. دسترسی دارد ، تجیح ما استفاده از درمان های غیر دارویی یا همان روان درمانی است. درمان شناختی – رفتاری می تواند برای درمان افسردگی های خفیف تا متوسط بسیار موثر باشد. اما زمانی که توان مالی فرد برای جلسات متعدد روان درمانی کافی نیست. ، وقت مراجعات متعدد را ندارد یا به پزشک متخصص این درمان دسترسی ندارد ، مجبوریم که از دارو برای درمان استفاده کنیم و باید گفت بین درمان های دارویی هم فلوکستین یا همان پروازک جزو انتخاب های اول روان پزشکان محسوب می شود ».

    فلوکستین بخورم ، خودکشی می کنم ؟

    گفته می شود که مصرف فلوکستین ممکن است سبب افزایش افکار و میل به خودکشی شود. دکتر رنجبر درباره صحت و سقم این مطلب و چرایی آن توضیح می دهد : « حقیقت این است که مصرف داروی فلوکستین ممکن است در آغاز روند بهبودی ، افکار و میل به خودکشی ایجاد کند. به همین دلیل از طرف سازمان دارو و غذای آ»ریکا در بروشور داخل دارو این موضع را به صورت هشدار مطرح کرده اند ، پزشک هم در هنگام تجویز ، این هشدار را به خانواده ها می دهد. البته این موضوع در مورد افزایش افکار مربوط به خودکشی است نه اقدام به آن ؛ به این صورت که فرد ممکن است به خودکشی فکر کند اما هرگز فکر خود را عملی نکند. در خصوص علت این امر باید گفت این موضوع چندان به مکانیسم های فیزیولوژیکی مرتبط نیست. بیماری که افسردگی دارد به دلیل بیماری خود حوصله ندارد ، فکر نمی کند ، ممکن است زیاد بخوابد و … کسی که فلوکستین مصرف می کند ، ممکن است در ابتدای درمان به لحاظ فیزیکی و ذهنی تا حدی فعال شود ، در این زمان ممکن است به فکر خودکشی بیفتد. در واقع در ابتدای مصرف دارو ، فعالیت های ذهنی که به دلیل افسردگی از کار افتاده بودند فعال می شوند اما افسردگی هنوز وجود دارد و درمان نشده است. بنابراین فرد برای حل مشکلات خود تفکر می کند ، اما چون هنوز افسرده است و درمان نشده ، به فکر خودکشی برای رهایی از مشکلات می افتد. در حقیقت این موضوع ، اثر درمانی فلوکستین است که فعالیت های مغزی و تفکر را راه اندازی کرده ، اما چون هنوز روند درمان کامل نشده فکر ناکارآمد و غیر منطقی است. جوان ها به این دلیل که کمتر آینده نگر هستند و به دنبال رهایی یک باره از مشکلات هستند ممکن است بیشتر از سایرین چنین تفکراتی را داشته باشند. اگر چه همان طور که گفته شد این موضوع فقط در خصوص افکار خودکشی است نه اقدام به خودکشی یا مرگ در اثر این موضوع.

    * داروهایی که برای درمان افسردگی یا اضطراب مورد استفاده قرار می گیرند نشاط آور نیستند ؛ دارویی مثل فلوکستین که قرار است چند ماه مصرف شود تا خلق را بالا ببرد ، نشاط آور محسوب نمی شود. کسی که خلق پایینی دارد پس از مدتی که دارو را مصرف کند ، خلق او نرمال می شود که این هم بعد از حداقل 5 هفته شروع می شود.

    رویای لاغری با فلوکستین

    دکتر رنجبر درباره کاهش وزن با فلوکستین نیز توضیح می دهد : « یکی از عوارضی که برای فلوکستین در نظر گرفته می شود کاهش وزن است اما وقتی از عوارض یک دارو صحبت می شود ممکن است فقط در یک نفر رخ دهد و قرار نیست در همه کسانی که از دارو استفاده می کنند دیده شود. یکی از علائم افسردگی بی اشتهایی است که اتفاقا برخی افراد پس از مصرف فلوکستین و بهبود افسردگی ، اشتها پیدا کرده و ممکن است حتی وزن اضافه کنند. این است که کاهش زن بر اثر فلوکستین 100 درصد نیست. به علاوه در همان افرادی هم که بر اثر مصرف فلوکستین وزن کم کرده اند ؛ این کاهش وزن محدود بوده و بهاین صورت نیست که چند ماه فلوکستین مصرف کنند و هر ماه مقداری وزن کم کنند. بعد از چند ماهکاهش وزن متوقف می شود زیرا بدن به دارو عادت می کند. معمولا عوارض دارویی در شروع مصرف رخ می دهند ، کاهش وزن بر اثر مصرف فلوکستین را فقط به عنوان داروی کاهنده وزن مصرف کند اتفاقا ممکن است عوارض جانبی زیاد و ناراحت کننده یی به همراه داشته باشد ؛ چرا که این دارو اصولا به عنوان داروی کاهش وزن در نظر گرفته نمی شود ».

    افزایش نشاط و داروی ضد افسردگی ؟

    دکتر رنجبر معتقد است : « این که فلوکستین را نشاط آور بدانیم باور اشتباهی است. موادی وجود دارد که به صورت فوری سبب افزایش نشاط می شود. موادی به عنوان نشاط آور محسوب می شوند که فرد پس از مصرف آن سریعا احساس نشاط کند یا اعلام کند احساس خوبی دارد. اما داروهایی که برای درمان افسردگی یا اضطراب مورد استفاده قرار می گیرند نظاط آور نیستند ؛ دارویی مثل فلوکستین که قرار است چند ماهمصرف شود تا خلق را بالا ببرد ، نشاط آور محسوب نمی شود. کسی که خلق پایینی دارد پس از مدت یکه دارو را مصرف کند ، خلق او نرمال می شود که این هم بعد از حداقل 5 هفته شروع می شود. حتی در مواردی که بالا رفتن خلق بیش از حد مطلوب اتفاق بیفتد ، پزشک مصرفدارو را قطع می کند. بنابراین کسی که افسرده نیست و بخواهد از پروازک برای افزایش نشاط استفاده کند ، چه بسا عوارض نامطلوبی داتشه باشد ».

    بهبود عملکرد یا کاهش میل جنسی ؟ تناقضی دو سویه

    فاطمه رنجبر می گوید : « ممکن است افراد تاثیراتی از فلوکستین را مطالعه کنند که نسبت به مصرف آن راغب شوند ، در حالی که ممکن است مطالب متناقض دیگری هم نوشته شد هباشد. این است که حتما باید از مصرف خود سرانه انواع داروها پرهیز شود. پزشک با در نظر گرفتن تمام جنبه های مصرف دارو و شرایط بیمار ، می تواند بهترین دارو و دوز مصرف را تجویز کند. فلوکستین برای درمان مشکلات جنسی تجویز نمی شود بلکه برای درمان افسردگی و اضطراب مورد استفاده قرار می گیرد. این است که تاخیر در ارگاسم یا درمان انزال زودرس ممکن است به عنوان مسائل جانبی به وجود آید. یکی از عوارض فلوکستین ممکن است کاهش میل جنسی باشد که پزشک در صورت لزوم این موضوع را کنترل می کند. در موارد یهم عکس قضیه اتفاق می افتد. به این صورت که فرد افسرده چندان رغبت و تمایلی به مسائل جنسی ندارد ، با مصرف فلوکستین و بهبود افسردگی ، طبیعتا میل جنسی او نیز افزایش می یابد. در واقع این افزایش میل جنسی در نتیجه بهبود افسردگی بوده است. اگر افسردگی درمان شده اما میل جنسی کاهش یافته این موضوع دیگر جزو عوارض در ابتدای درمان رخ می دهد و با تغییر دوز مصرف یا ادامه درمان ، عوارض رفع یا بدن نسبت به دارو عادت می کند. اما عوارض جنسی ممکن است تا پایان درمان باقی مانده و از بین نرود. در این صورت بررسی شده و ممکن است داروی دیگری اضافه شود تا مشکل حل شود ».

    فراموش نکنید

    برخی نکاتی که در رابطه با مصرف فلوکستین باید در نظر داشت از جمله :

    از مصرف خود سرانه این دارو هم مانند سایر داروها بپرهیزید.

    فلوکستین در ابتدای درمان ممکن است سبب بروز افکار خودکشی شود ، حتما مراقب علایم هشدار دهنده باشید.

    فلوکستین به تدریج و از طریق دستگاه گوارش جذب می شود. بنابراین به هیچ عنوان نباید دارو را جوید یا آن را به صورت شکسته مصرف کرد.

    اثرات درمانی فلوکستین پس از چند هفته مصرف بروز پیدا می کند ؛ بنابراین در ابتدای درمان نا امید نشده و مصرف آن را بدون اطلاع پزشک متخصص قطع نکنید.

    در صورت بروز هر نوع علائم ناراحت کننده از جمله مشکلات گوارشی ، بی قراری ، اختلالات خواب و … پزشک خود را در جریان بگذارید. ممکن است تغییر دوز یا تعداد دفعات مصرف نیاز باشد.

    در صورت بروز مشکلات جنسی پس از مصرف پروازک ، حتما موضوع را با پزشک خود مطرح کنید. در بررسی علت این امر ممکن است داروی دیگری تجویز شود.

    گفت و شنودهای رایج بین مردم را رها کرده و از مصرف خود سرانه این دارو برای درمان چاقی ، افزایش نشاط ، اختلالات خواب یا بهبود عملکرد جنسی پرهیز کنید. همه تاثیرات فلوکستین باید طبق نظر پزشک باشد.

    نشاط آور دانستن فلوکستین باور اشتباهی است. این دارو می تواند باعث بالا رفتن خلق تا سطح نرمال در افراد افسرده شود. دارویی که باید چند ماه مصرف شود تا خلق را بالا ببرد ، نشاط آور محسوب نمی شود.
    برای افسردگی های خفیف تا متوسط راه های بهتری برای درمان وجود دارد ، راه های غیر غیر دارویی مثل درمان های شناخت – رفتاری

  • دکی نوامبر 2016 در 20:35

    وقتی که مسکن ها خودشون دردمند بودن…..
    #وقتی_که #شاهین

  • rooj ژانویه 2017 در 09:00

    سلام
    من 30 سالمه و سه ساله این دارو رو با دوز 20 مصرف میکنم
    تا این اواخر عالی بود
    چون من حالم خیلی بد بود بدون این قرص اصلا نمی تونستم زندگی کنم
    ولی جدیدا که مشکلات جدیدی برام پیش اومده واقعا تاثیری نداره
    میخواستم بدونم دوز40 تو ایران هست ؟ و آیا تغییرش بدم به 40؟
    چون واقعا الان بی فایده س مصرفش

  • فاطیما ژانویه 2017 در 10:41

    سلام فلوکستین رو بابت زخم اثنی عشر دکتر به من داد .خیلی خوب بود اروم شده بودم راحت از خواب بیدار می شدم .دیگه درد معده نداشتم وزنم کم شده بود خیلی خوب سرحال بودم خلاصه بگم عشق میکردم . حتی موهای ضعیف سرم پر پشت صاف و خیلی عالی شده بود اما بلایی سرم اومد که الان چند ساله گریبانمو گرفته رودها کلا تعطیل شد همورویید خونریزی کرد .هنوز با قطع دارو رودها حالت عادی پیدا نکرده .موهای سرم به شدت ریخته و درد معده هم ساکت نشده .متاسفانه هیچ پزشکی تا الان نتونسته منو درمان بکنه…حالا میل خودتونه مصرف بکنید یا نکنید. منم راهنمایی بکنید چکار کنم .مچکرم.

  • ناشناس ژانویه 2017 در 15:36

    سلام مصرف بیش از 0 7 تا از این قرض په عوارضی دارد؟

  • اکبر فوریه 2017 در 13:44

    باسلام قرص فلوکستین برای ریزش مو. هم کمک مبکنه با تشکر

  • سلطان آوریل 2017 در 08:38

    با سلام
    در كل داروي بسيار خوبي براي رهايي از وسواس و استرس هست
    من از نوع ١٠ استفاده ميكنم خوبه

  • سارا می 2017 در 17:55

    سلام به همه دوستان و احترام بنظر همگی
    بنده یه هفته پیش بخاطر پا دردم مراجعه کردم به ارتوپدی بهم گفت باید وزنتو باید کم کنی منم اظهار ناامیدی کردم دکتر قرص فلوکستین برام نوشت گفت هر صبح یک عدد بخور باعث کاهش وزنت میشه و در کنار این قرص خودم هم غذامو کم اصلا اشتها هم ندارم.
    ممنون از سایت خوبتون .

  • amir می 2017 در 19:32

    سلام. به نظرتون اشکالی نداره از این قرص برای کاهش میل جنسی استفاده کنم؟؟؟؟؟

  • هیوا می 2017 در 23:29

    سلام من خیلی عصبی هستم و خواب خوبی ندارم به من توصیه شد که فلوکستین 20 و کلورودیاز پکساید مصرف کنم ولی لرزش دستم زیادتر سده و همچنان عصبی هستم باید چه کار کنم؟؟؟

  • هیوا می 2017 در 23:32

    سلام من خیلی عصبی هستم و خواب خوبی ندارم از فلوکستین استفاده میکنم همراه با کلرودیاز پکساید ،،،ولی لرزش دست پیدا کردم و فرق زیادی نکردم ،لطفا کمکم کنید

  • سارا ژوئن 2017 در 17:59

    سلام من تقریبا 40 روز این قرص را استفاده کردم دارم دیونه میشم بخاطر کاهش وزن برام نوشته بودن البته وزن کم کردم اما اصلا خواب ندارم افسردگی گردم اعصابم نارحت دندونامو بهم می سایم به فک بالایی فشار زیاد وارده میشه کلا تقصر این قرصهاست

    • حسام مارس 2018 در 23:55

      چیشده؟؟؟؟

  • غلامی ژوئن 2017 در 11:36

    باعرض سلام وخسته نباشید من مامام پسری 10ساله هستم که 5سال است مشکل اضطرابی وترس زیاد وبی خوابی داشت که با مراجعه به فوق روانپزشک کودک فلوکستین وملاتین تجویز شد ودر ضمن پسرم همه ی موههای سرش طی این چند سال ریخته وکاملا طاس شد ایا این فلوکستین باعث افزایش مو میشود یانه چون باعث ارامش اعصاب شده وحالش بهتره ولی همچنان تحت نظر روانشناس کودک است ولی هنوز ناخن جویدن دارد

  • ناشناس ژوئن 2017 در 17:25

    سلام من فلوکستین 10 میخورم اگ بخام 20 بخورم تاًثیرش بیشتره عایا .چون تاًثیر 10 کمه .لطفا نظر درست بدین.ممنون

    • ناشناس جولای 2017 در 04:05

      خوب معلومه که بیشتره

  • محسن ژوئن 2017 در 17:26

    سلام من فلوکستین 10 میخورم اگ بخام 20 بخورم تاًثیرش بیشتره عایا .چون تاًثیر 10 کمه .لطفا نظر درست بدین.ممنون

  • پریا ژوئن 2017 در 06:43

    با سلام من واسواس فکری دارم دکتر برای من فلوکستین و پروپرانول تری فلو پرازین تجویز کرد ایا با توجه به عوارضی که تری فلو پرازین دارد میتوان ان را استفاده نکرد

  • محمد ژوئن 2017 در 22:17

    سلام دوستان
    منم ماه پیش دقیقا روز انتخابات شدید ترین حالت اضطراب رو توی زندگیم تجربه کردم( البته ربطی به انتخابات نداشت)که بعدا فهمیدم حمله ی پانیک بوده و موضوعی خیلی ذهنمو به خودش مشغول کردبعد چند روز که به نتیجه نرسیدم دچار حالات افسردگی شدم..تپش قلب داشتم فک کردم مشکل قلبی دارم و دکتر برام پرانول تجویز کرد وقتی میخوردم کلا گیج بودم و حتی تو خیابون تعادل نداشتم یک بارم سرم به جایی خورد و زخمی شد
    سرعا مصرف قرص و قطع کردم رفتم مطب متخصص اعصاب و روان که برام فلوکستین ۲۰و کلودیازپوکساید و فلوواکسامین تجویز کرد که تا دو هفته نخوردم چون میترسیدم عوارض خوبی نداشته باشن تا این که دوباره حمله پانیک دوباره بهم دست داد و اشتها به غذا هم نداشتم احساس خفگی در گلو داشتم و حتی آب هم از گلوم پایین نمی رفت بالاخره با تحقیق توی اینترنت فهمیدم که فلوکستین عوارض کمتری نسبت به بقیه ی قرص های افسردگی داره تصمیم گرفتم که فلوکستین مصرف کنم الان ۵ روزه دارم مصرف میکنم به نظرم اشتها اصلن ندارم حتی رفتم اورژانس و سرم برام وصل کردن
    خلاصه نمیدونم این بی اشتهایی مربوط افسردگی خودمه یا فلوکستین؟ دارم آب میشم
    تا میخوام برم سمت غذا یا آب یا حتی بهشون فک میکنم انگار یه چیزی تو گلوم گیر می کنه و یکی بهم میگه نمیتونی غذا بخوری
    اگه کسی میتونه کمکم کنه
    خدا کنه که هیچ کسی به این بیماری چرت مبطلا نشه

  • سینا جولای 2017 در 22:06

    سلام دوستان من تو یک سایتی خواندم برای مجرد ها که شرایط ازدواج ندارن قرص فلوکستین ۱۰ میلی گرمی خوبه چون کاهش دهنده میل جنسی به نظرتون مصرف کنم یا نه؟ راهنماییم کنید ممنون.

    • شیرین ژوئن 2019 در 02:57

      سلام برا بی اشتهایی میتونین قرص دیمن هیدرینات مصرف کنین البته اول نصفش کنین اگه تاثیر نداشت اون موقع یکی مصرف کنین . من چند ساله مشکل بی اشتهایی دارم که با خوردن نصف قرص دیمن هیدرینات مشکلم حل شده در ضمن این دارو اولش خواب آوره ولی بعدا بدن بهش عادت میکنه و خواب آور نمیشه . هر موقع نتونستم غذا بخورم نصف این قرص رو میخورم بعد یک ربع اشتهام باز میشه .

  • ارمان آگوست 2017 در 16:00

    با سلام من چند سال از قرص سرترالین استفاده کردم ولی با تشخیص پزشک حدود یه ماهه که از فلوکستین استفاده میکنم واقعا محشره و روزی دو عدد ده میلی مصرف میکنم و بنظرم اصلا عوارض هم نداشت من که احساس نکردم

  • سپیده سپتامبر 2017 در 23:01

    من ی ماهه به دلیل پریشانی و افسردگی خفیف دوز ده روزی یک کپسول از این دارو استفاده میکنم بی قراری و افسردگیم خیلی خوب شده اما تمام بدنم ورم کرده و غیر طبیعی چاق شدم تو همین ی ماه همه لباسام تنگ شده حتی کفشام کوچیک شده واسم به نظرتون از عوارضه این داروئه؟اگر قطعش کنم ضرر داره؟

    • حسام مارس 2018 در 23:53

      مگه دکتر برات تجویز نکرده؟؟

  • گمنام سپتامبر 2017 در 20:54

    سلام. من مشکل خاصی ندارم، اما دو روزی هست که معده ام در هضم غذا دچار مشکل شده، داروهای گیاهی مصرف کردم، اما بهبود چندانی حاصل نشده، داروخانه قرص فلوکستین رو به عنوان هضم کنندۀ قوی غذا به من معرفی کرده، اما من الان متوجه شدم که این قرص ضدافسردگی است، آیا میشه این قرص رو به عنوان هضم کنندۀ غذا استفاده کرد؟ اگه منو راهنمایی کنید، متشکر میشم.

  • ناشناس سپتامبر 2017 در 09:18

    سلام من اضافه وزن دارم.وقتی عصبی میشم زیاد غذا میخورم.هم میخوام اعصابم آروم شه و هم وزنم بیاد پایین.به نظرتون میتونم ازین قرص استفاده کنم؟میتونم این دارو رو آزاد از دارو خانه تهیه کنم؟

  • مهشید اکتبر 2017 در 08:36

    با سلام و عرض ادب
    می خواستم بگم مادرم حدود 7 ماهی هست فلوکسیتین مصرف می کنند. تغیریبا معمولی به نظر میان از نظر علائم ظاهری فقط اینکه 6 کیلو وزن کم کردن و چیزی که باعث نگرانی من شده این است که به گفته خودشون می گن ( جون ندارم و حالت ضف و بی جونی رو شدید احساس می کنند حتی می گن که از داخل بدنم می لرزه) می خوام ببینم این علائم به خاطر خوردن این قرص هست اگه هست راهنماییم کنید. لطفت ممنون می شم.

    • حسام مارس 2018 در 23:51

      سلام بله این از عوارض این دارو هستش

  • محمد اکتبر 2017 در 23:59

    این دارو واقعا چیز بخودی هست، نخورید خواهشا. من خوردم ضعف و علائم سرما خوردگی و حالت تحوع گرفتم ، رفتم دکتر عوض کرد دارو رو

  • بی نشان اکتبر 2017 در 19:40

    فلوکستین روزی یکی بخورید و شبها سرترالین پنجاه مصرف کنید که تمام مشکلات خواب و تمرکز و وسواسی و غیره رو برطرف میکنه

  • رضا-19 اکتبر 2017 در 23:36

    به هیچ عنوان!
    تاکید میکنم
    به هیچ عنوان دارویی رو سرخود مصرف نکنید!
    داروهای اعصاب(مثل فلوکستین و سرترالین)حتما حتما باید زیر نظر پزشک مصرف بشه.
    این داروها رو هرکسی اثرات جانبی متفاوتی میذاره.
    من خودم بخاطر افسردگی دارم فلوکستین مصرف میکنم،پدرمو دراورده!!!
    دهنم خشکه،بسیار بسیار عرق میکنم،یبوست گرفتم،سرگیجه و اضطراب دارم،میل جنسیم هم به کل به فنا رفته.

  • ناشناس نوامبر 2017 در 20:41

    سلام.۱۸ سالمه وروانپزشک برام فلوکستین ۱۰تجویز کرده.شروع مصرفش برام یکم نگران کننده س.افسردگی دارم آیاواقعن تاثیرمثبت داره؟

  • ناشناس نوامبر 2017 در 20:42

    سلام.۱۸ سالمه وروانپزشک برام فلوکستین ۱۰تجویز کرده.شروع مصرفش برام یکم نگران کننده س.افسردگی دارم آیاواقعن تاثیرمثبت داره؟

    • مصطفی نوامبر 2017 در 00:19

      سلام من مصرف کردم البته به دستور پزشک تاثیرش رو من خوب بود

  • reza نوامبر 2017 در 00:32

    سلام وقت بخیر من از این قرص روزی ١الی٢تا مصرف میکنم و دو زمان عصبی شدن ٢خشاب ولی اتا حالا مشکلی برام پیش نیومده

  • مصطفی نوامبر 2017 در 00:16

    سلام اکثر نظرات شما رو در مورد این دارو خوندم. من یه چند وقتی از این دارو به دستور پزشک مصرف میکردم و راضی بودم. هیچ عوارض بدی رو من نداشته فقط رو میل جنسی اثر گذاشته بود که این موضوع هم چندان بد نبود البته در جواب یکی از بچه ها باید بگم میل آدم به رابطه جنسی کم نمیکنه فقط باعث تاخیر میشه.

  • Hossien دسامبر 2017 در 15:12

    ایا مشکلات جنسی در اینده ایجاد میکنه

  • فایق افغانستان دسامبر 2017 در 12:32

    هیچ ادویه رابدون نسخه پزشک نباید مصرف کرد من دارو تری مادول وتری هکزوفیندیل را زیاد ازدوزبالا مصرف کردم بدون نسخه پزشک برای 2 سال هالا برام کاملآ تکالیف عصبی وچربی خون پیدا کردم ودر غم کلان ماندم فکر هافظه ازدست رفته تمرکزکرده نمیتونم وبسیارهالم خرابه فقط هالا فکرمردن همله مغزی سرم اومده کاملآعیبی ناراضی وهالا 3 ماه است دوکتور میرم هرداروتجویز کرد فایده نکردسنم 34 ساله است .

  • رویای منی. دسامبر 2017 در 14:07

    منم دوماهه فلوکستین 20وصبح بعدازصبحانه میخورم،اشتهام کاملاکم شده،میل جنسیم هم کم شده،یک شب که غش کردم،امابخاطرکاهش وزنم ازش راضیم.

  • ماه نوشا دسامبر 2017 در 21:14

    اگر چندتا بسته فلوکستین20مصرف کنم یک جا .چه تاثیری داره ؟

  • ناشناس دسامبر 2017 در 13:45

    بلخشید من واسه افسردگی میخوام استفاده کنم ولی مطالب که خوندم گفتید رو میل جنسی اثر میزاره من چیکار کنم پس

  • مهدی دسامبر 2017 در 19:33

    سلام این دارو دکتر برای اضافه وزن من نوشت ایا جواب میده

  • مهدی دسامبر 2017 در 19:37

    سلام این دارو رو برای اضافه من نوشتن ایا جواب میده

  • سحر ژانویه 2018 در 00:52

    سلام برای لاغری چطور باید مصرف کرد

  • دانیال ژانویه 2018 در 03:05

    با سلام
    من مشکل رفلاکس معده دارم و اسید معده ام زیاد ترشح میشه و بسمت مری حرکت پیدا میکنه ، که پزشک متخصص داخلی این مشکل رو با مشکل دیگرم که داشتن استرس های مختلف زندگی (از جمله کاری و درسی و…) و وسواسم بی ارتباط ندانست و به غیر ازقرصهای کاهش دهنده اسید معده ، 40 عدد قرص فلوکستین 10 روزی یک عدد بعد از نهار رو تجویز کرد که تا امروز دو عدد از این قرص فلوکستین رو که خوردم که به نظر میرسه تغییرات مثبتی رو دارم دریافت میکنم . ضمنا من مشکل زود انزالی و شدت بالای میل جنسی رو دارم که یادم رفت در این مورد با دکتر صحبت کنم . هیچ ترسی هم از خوردن این دارو ندارم و خوردن این قرصها رو تا اتمام دوره متوقف نخواهم کرد.
    با تشکر از کامنتهای خوب و آموزنده شما دوستان در مورد این قرص و همچنین این سایت خوب که محیطی رو برای تبادل نظرات برایمون فراهم کرده .
    سالم و شاد و پیروز باشید.

  • محمد ژانویه 2018 در 02:04

    سلام
    دوستان من فقط تو این موندم این همه راه و مکمل و دارو های بدنسازی و رژیم های لاغری چرا باید به این فکر باشین با دارویی که رو مغز تاثیر می زاره خودتونو لاغر کنین ؟!!!! مواد مخدر هم لاغر می کنه اما به ضررش می ارزه ؟!!!!

  • ناشناس مارس 2018 در 22:46

    با سلام.من پدرم تورم دیسک کمر داره و رفتن دکتر این دارو رو بهش داده و از روزی که استفاده میکنه کم اشتها شده و معده بهم ریخته. به نظر شما دوستان عزیز آیا این دارو واسه تورو دیسک کمر مفید هستش یا برای سیستم عصبی دیسک کمر ؟؟

  • مهدی مارس 2018 در 22:46

    با سلام.من پدرم تورم دیسک کمر داره و رفتن دکتر این دارو رو بهش داده و از روزی که استفاده میکنه کم اشتها شده و معده بهم ریخته. به نظر شما دوستان عزیز آیا این دارو واسه تورو دیسک کمر مفید هستش یا برای سیستم عصبی دیسک کمر ؟؟

  • بیتا مارس 2018 در 14:10

    من این قرص رو دوز10مصرف کردم منتهی هیچ بهبودی ‍‍‍نیافتم تازه بد تر هم شدم اشتهام بیشتر شد بیشتر عصبی شدم ومن به خاطر دندونقورچه کهتو خواب داشتم تازه وسواس فکری هم داشتم هیچ فرقی نکردم لطفا راهنماییم کنید 18سالمه اضافه وزن دارم اشتهام غیر قابلکنترل شده 3ماه مصرف کردم باتشکراز سایتخوبتون

  • راحيل می 2018 در 12:15

    سلام من ٢ماه از این قرص استفاده کردم نزدیک٢٠کیلو وزن کم کردم و خیلی هم ازش راضی هستم

    • زینب ژانویه 2019 در 03:03

      سلام برای کم کردن اشتهام دکترم نوشت بنظرت همینقدر رویه اشتهای من اثر داره من باید ده کیلو کم کنم

  • طیبه سپتامبر 2018 در 01:38

    سلام من رفتم دکتر ب خاطر اشتها زیادم قرص و بهم دادن الان ی هفته است دارم میخورم ولی اشتها تغییری نکرده لطفا میشه راهنمایی کنیین

  • زینب ژانویه 2019 در 03:00

    درود ،پزشک برای کاهش اشتهام نوشت امشب خوردم تا ببینم اثر داره ، البته پرخوری عصبی دارم ،دوستانی که با این قرص کاهش وزن داشتن لطفا بگن ممنون

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.