علائم و راه درمان فلج ارب دوشن خفیف و شدید دست در نوزادان درمان دارد

علائم و راه درمان فلج ارب دوشن خفیف و شدید دست در نوزادان درمان دارد

فلج ارب فلج ارب ,فلج ارب خفیف,فلج ارب فیزیوتراپی,فلج ارب ویکی پدیا,فلج ارب در نوزاد,فلج ارب درمان,علائم فلج ارب,دیه فلج ارب,انواع فلج ارب,فلج ارب و فیزیوتراپی توضیحاتی در مورد فلج ارب فلج …

بیماری مِنیِیر؛ من می چرخم یا زمین؟

بیماری مِنیِیر؛ من می چرخم یا زمین؟

بیماری مِنیِیر؛ من می چرخم یا زمین؟ مِنیِیر,بيماري مِنیِیر,مِنیِیر در بارداري,علائم مِنیِیر,درمان مِنیِیر,درمان مِنیِیر با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان مِنیِیر,مِنیِیر را چگونه درمان کنيم,مِنیِیر در کودکان,مِنیِیر در بزرگسالان,مِنیِیر در نوزادان,مِنیِیر …

همه چیز درباره درمان انواع بیماری یرقان در نوزادان و بزرگسالان

همه چیز درباره درمان انواع بیماری یرقان در نوزادان و بزرگسالان

یرقان یرقان ,یرقان نوزادی,یرقان واگیر دارد؟,یرقان در کودکان,آیا یرقان واگیر دارد,ایا زردی یرقان واگیر دارد,یرقان در کودکان چیست,یرقان در کودکان توضیحاتی در مورد یرقان یرقان یا زردی (به انگلیسی: Icterus یا Jaundice) …

سرفه مزمن درمان

سرفه مزمن درمان

توضیحاتی در مورد سرفه مزمن درمان

سرفه یکی درواقع نوعی واکنش دفاعی بدن به مواد محرک تنفسی مثل گردوغبار، میکروب‌ها یا آلودگی هوا و راه دفع ترشحات هنگام بیماری است. اغلب سرفه‌ها مدت کوتاهی دوام دارند و معمولا جزو علائم آنفولانزا و سرماخوردگی هستند که بعد از مدت کوتاهی هم برطرف می‌شوند. خیلی کم پیش می‌آید فردی برای هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها درگیر سرفه‌های طولانی‌مدت باشد. درواقع زمانی اوضاع نگران‌کننده می‌شود که فرد برای مدت طولانی بدون دلیل مشخص سرفه کند. معمولا سرفه‌ای که ۸ هفته یا بیشتر طول بکشد، سرفه‌‌ مزمن محسوب می‌شود. اما حتی سرفه‌ مزمن هم در بیشتر موارد زیاد جدی نیست. ازآنجایی‌که سرفه مزمن علی‌رغم خطرناک نبودن، آزاردهنده خواهد بود و حتی ممکن است نگذارد شب‌ها بخوابید یا روابط اجتماعی و کاری شما را به‌مخاطره بیندازد، در این نوشته می‌خواهیم درباره‌ی دلایل، نشانه‌ها و درمان این نوع سرفه با شما صحبت کنیم.

علل سرفه مزمن

آبریزش بینی از پشت حلق؛ آسم، به‌ویژه نوعی آسم که نشانه‌ی اصلی آن به‌صورت سرفه بروز می‌کند؛ بازگشت اسید معده یا همان رفلاکس معده که معمولا با نام ترش‌کردن یا سوزش سردل آن را می‌شناسیم؛ برونشیت مزمن؛ عفونتی که دراثر التهاب ریه یا برونشیت حاد به‌وجود می‌آید؛ بازدارنده‌های ACE که در داروهای مربوط به درمان فشار خون استفاده می‌شوند؛ سیگار کشیدن.

علائم سرفه

احساس دفع خلط بینی از پشت حلق؛ سوزش معده یا سردل؛ خَش‌دار شدن صدا؛ آبریزش بینی؛ گلودرد؛ گرفتگی و پرشدن بینی؛ خس‌خس سینه؛ کندی یا تنگی نفس.

سرفه مزمن و سیگار

اگر شما سیگاری هستید یا دخانیات مصرف می‌کنید، احتمالا بیشتر دچار سرفه‌های مزمن خواهید شد. دود حاصل از سوختن تنباکو یا توتون سیگار، قلیان یا سایر دخانیات، ریه‌ها را دچار آسیب می‌کند و می‌تواند منجربه بیماری‌های مختلفی مثل بیماری مزمن انسدادی ریه (Chronic obstructive pulmonary disease یا COPD) شود. گروه دیگری که ممکن است بیشتر درمعرض عفونت باشند و درنتیجه دچار سرفه‌های مزمن شوند، افرادی هستند که سیستم ایمنی ضعیف‌تری نسبت‌به دیگران دارند.

تشخیص سرفه مزمن

تست رفلاکس، این آزمایش میزان اسید محلول در مایع درون مری را اندازه ‌می‌گیرد؛ ممکن است خلط ریه‌ی شما را برای تشخیص نوع باکتری آن آزمایش کنند؛ پزشک عملکرد ریه‌ی شما را بررسی خواهد کرد تا کیفیت تنفس شما را بررسی کند و ببیند ریه‌ی شما قادر است چه میزان هوا را در خود جای دهد (این تست بیشتر به‌منظور بررسی وجود بیماری مزمن انسداد ریه (COPD) که قبل‌تر به آن اشاره کردیم، انجام می‌شود)؛ عکسبرداری با پرتو X هم یکی دیگر از مواردی است که به تشخیص علت سرفه‌ها با تشخیص وجود سرطان یا عفونت‌هایی مانند التهاب ریه کمک می‌کند. ممکن است لازم باشد برای تشخیص نوع عفونت و علائم آن، از سینوس‌های شما هم عکسبرداری شود.

سرفه مزمن و آسم

اگر علت سرفه مزمن آسم باشد، معمولا داروهایی مثل استروئیدهای استنشاقی و برونکودیلاتور برای فرد بیمار تجویز می‌شود. این نوع داروها تورم و التهاب ریه را کم می‌کنند و باعث بازشدن عروق و مجاری تنفسی می‌شوند که بدین ترتیب فرد بیمار راحت‌تر تنفس خواهد کرد. این داروها معمولا در درازمدت برای جلوگیری از حملات آسم یا توقف این حملات تجویز می‌شوند.

برونشیت و سرفه مزمن

برای درمان برونشیت مزمن هم معمولا استروئیدهای استنشاقی و برونکودیلاتور تجویز می‌شود که با درمان برونشیت، سرفه مزمن را هم متوقف می‌کند.

سرفه و التهاب ریه

معمولا برای درمان التهاب ریه و عفونت‌های باکتریایی مانند دیگر عفونت‌ها انواع آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود که با درمان عفونت، التهاب ریه از بین می‌رود و سرفه‌ها هم متوقف می‌شوند.

درمان سرفه مزمن

آب و مایعات فراوان بنوشید. مایعات اضافی این‌گونه دفع می‌شوند و مخاط ریه و سینوس‌ها کاهش می‌یابد و به حالت عادی درمی‌آید. از طرفی نوشیدن مایعات گرم مانند چای یا انواع دمنوش های گیاهی، گلو، حلق و حنجره‌ی شما را صاف، نرم و آرام می‌کند؛ از قرص‌های مکیدنی طعم‌دار مخصوص درمان سرماخوردگی و درمان سرفه استفاده کنید؛ اگر مشکل سرفه‌ها مربوط‌به رفلاکس معده می‌شود، بهترین راهکار این است که عادات غذایی خود را اصلاح کنید و غذاهای تند، مرکبات، نعناع فلفلی، شکلات و کافئین نخورید؛ سعی کنید مدام بخور بگیرید یا در فضای اتاق از دستگاه‌های بخور یا مرطوب‌کننده‌ی هوا استفاده کنید. دوش آب داغ و استنشاق بخار آن هم بسیار مفید است؛ سعی کنید از سرم‌های نمکی یا قطره‌ها و اسپری‌های مخصوص بینی استفاده کنید، چون آب نمک مخاط بینی را که شما را به‌سرفه می‌اندازند، کاهش می‌دهد و به‌حالت عادی درمی‌آورد؛ حتما دخانیات را ترک کنید و اگر سیگاری نیستید سعی کنید به‌هیچ‌عنوان در معرض دود سیگار افراد سیگاری قرار نگیرید.

سرفه و عسل

مصرف عسل به عنوان داروی گلودرد قدمت طولانی دارد؛ و بنا بر مطالعات صورت گرفته، اثر آن در تسکین سرفه خشک بیشتر از برخی داروهای رایج حاویِ دکسترومتورفان است. کافیست ۲ قاشق چایخوری عسل را با آبِ جوش یا دمنوش گیاهی و کمی آبلیمو مخلوط کنید تا یک داروی مؤثر داشته باشد. عسل خاصیت تسکین‌‌دهندگی دارد و آبلیمو به رفع گرفتگی کمک می‌کند. میل کردن عسل به تنهایی و یا همراه با نان هم می‌تواند مؤثر باشد.

سرفه و تنگی نفس

در عفونت‌های معمولی دستگاه تنفسی، مدت زمان سرفه در حد 10 تا 14 روز بوده و کاهش شدت سرفه طی این مدت، نشانه بهبود و پاسخ به درمان است. به بیان دیگر، معمولا مدت درمان حدود هفت تا ده روز است. پس تداوم سرفه در چه شرایطی و با همراه‌شدن با چه عوارض دیگری مزمن و خطرناک تلقی می‌شود؟ دکتر شیروانی در پاسخ می‌گوید: در صورت تشدید سرفه طی درمان، پاسخ‌ندادن به درمان دارویی، همراه‌شدن با تنگی نفس و تغییر صداهای تنفسی هنگام دم و بازدم، همراه شدن با تپش قلب شدید، ناتوانی در انجام فعالیت‌های فیزیکی، خروج خلط خونی هنگام سرفه، کاهش‌وزن و عرق شبانه همراه با سرفه، تب طولانی و کاهش شدید اشتها و ایجاد علائم دیگر مانند ضایعات جلدی و بزرگ‌شدن کبد و طحال و غدد لنفاوی، سرفه خطرناک تلقی می‌شود.

عوارض سرفه

گرچه عوارضی چون ایجاد درد در دیواره قفسه سینه و دیواره شکم، بی‌اختیاری ادرار و خستگی همراه با سرفه از شیوع زیادی برخوردار است، اما بی‌توجهی به یافتن علت مزمن‌شدن سرفه و درمان آن می‌تواند عوارض بسیار خطرناک‌تری را برای بیمار همراه داشته باشد.

سرفه و آویشن

آویشن از گیاهان پرمصرف در درمان سرفه است. آویشن باعث باز شدن مجاری تنفسی و هوایی شده و خواص ضد انقباضی و ضد میکروبی دارد. از آویشن، فرآورده‌های دارویی مختلفی ساخته شده که سازمان نظارت بر امور داروی وزارت بهداشت هم آن‌ها را تایید کرده است. از آن جمله می‌توان شربت‌های توسیان، تیمیان، تیمکس، تیم‌آربا، برونکوباریج و برونکوتیدی را نام برد. برای استفاده از آن چند گرم پودر خشک‌شده گیاه را داخل یک لیوان آب‌جوش بریزید و 20 دقیقه دم کنید. سپس محلول را صاف و میل کنید. دم‌کرده یا جوشانده آویشن را می‌توانید با عسل و لیمو نیز مصرف کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 9 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.