سرطان طحال ؛ کشنده است یا درمان دارد به همراه علائم
نکاتی برای پیشگیری از دیابت
نکاتی برای پیشگیری از دیابت دیابت,بیماری دیابت,دیابت در بارداری,علائم دیابت,درمان دیابت,درمان دیابت با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان دیابت,دیابت را چگونه درمان کنیم,دیابت در کودکان,دیابت در بزرگسالان,دیابت در نوزادان,دیابت در بهار,دیابت …
راههایی برای کاهش افسردگی و ورزش در خانه و افزایش نشاط و شادابی
راههایی برای کاهش افسردگی و ورزش در خانه و افزایش نشاط و شادابی در این مطلب از سایت جسارت به افسردگی و ورزش می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران …
غذاهایی که میگرن را تحریک می کنند
غذاهایی که میگرن را تحریک می کنند میگرن,بیماری میگرن,میگرن در بارداری,علائم میگرن,درمان میگرن,درمان میگرن با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان میگرن,میگرن را چگونه درمان کنیم,میگرن در کودکان,میگرن در بزرگسالان,میگرن در نوزادان,میگرن …
سرطان طحال
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان طحال صحبت میکنیم ، امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرایم قرار بگیرد.
توضیحاتی در مورد سرطان طحال
طحال در زیر دنده ها و سمت چپ بدن واقع شده است . طحال از یک طرف به کلیه و از طرف دیگر به معده راه دارد .طحال جزئی از دستگاه لنفاوی بدن محسوب می شود . طحال وظایف عمده ای در بدن دارد، از جمله تصفیه خون.
سرطان طحال چیست
در اغلب موارد، سرطان از طحال شروع نمی شود و معمولا از دستگاه لنفاوی آغاز می گردد که لنفوم نام دارد. لنفوم نوعی سرطان خون است. لنفوم در قسمتی از سیستم لنفاوی شروع می شود و به مناطق دیگر آن از جمله طحال حمله می کند و آن را درگیر می کند . نوع دیگری از سرطان خون، لوسمی نام دارد که از مغز استخوان شروع می شود و به مناطق دیگر مانند طحال حمله می کند و سبب بروز سرطان طحال می شود سرطان های دیگری مانند سرطان ریه ، سرطان معده ، سرطان پانکراس (لوزالمعده)، سرطان کبد و سرطان روده بزرگ نیز می توانند متاستاز پیدا کرده (پخش شوند) و طحال را نیز درگیر کنند.
روشهای اصلی درمان سرطان
روشهای اصلی درمان سرطان عبارتند از: شیمی درمانی پرتو درمانی جراحی ژن درمانی آنتیانجیوجنسیس تفکر مثبت هایپرترمیا درمان بیولوژیکی یا ایمونولوژیک: که مشتمل بر بازسازی، تحریک، هدایت و تقویت سیستم طبیعی دفاعی بدن بیمار است و با بکارگیری آنتیبادی و هدایت سیستم دفاعی خود بیمار جهت مبارزه با سرطان روی میدهد. بکارگیری عواملی مانند اینترفرون، سلولهایی که فعالیت ضدتوموری مستقیم دارند، و پادتنهای تکتیره رشد سرطان را کاهش میدهد. درمان فوتودینامیک (بکارگیری رنگ و نور): در این شیوه رنگ به داخل یک رگ تزریق و سپس در تمام بدن منتشر میشود. پس از چند روز، این رنگ تنها در سلولهای بدخیم باقی میماند. سپس نور قرمز رنگ لیزری به سلول تابانده میشود و رنگ درون سلول سرطانی این نور را جذب میکند. این امر منجر به واکنش فوتوشیمیایی که ویرانگر سلولها است میشود. سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر: در برخی موارد ضایعه بدخیم سرطان ریه منجر به مسدود شدن خشکنای میشود. در چنین موردی پزشک با سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر راه عبور هوا را برای بیمار باز میکند. این روش به گونه کامل نمیتواند منجر به ازبین بردن ضایعه بدخیم شود ولی کمکی است جهت آسان شدن تنفس در بیمار. به تازگی محققان آمریکایی با استفاده از نانوذرات، موفق به رهاسازی نوعی دارو به بدن موش شدند که موجب از بین رفتن تومور سرطانی در این حیوان میشود، این نانوحامل، شانس زنده ماندن در موشها را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد. این نانوذرات میتوانند ترکیبات دارویی را حمل و پروتئینی موسوم به Myc را مسدود کنند، Myc در بسیاری از سرطانها نظیر سرطان خون فعال میشود؛ نتایج آزمایشگاهی نشان میدهد که ترکیب بازدارنده Myc بسیار مؤثر است، اما زمانی که این ماده به جریان خون تزریق میشود، به سرعت از بین میرود، در نتیجه باید توسط یک ماده دیگر محافظت شود.
وظایف طحال
– خون را تصفیه می کند. طحال با تصفیه خون به بدن کمک می کند تا بهتر با عفونت ها مبارزه کند. – گلبول های قرمز خونی پیر و فرسوده و یا آسیب دیده را جمع آوری کرده و از بین می برد. – گلبول های سفید خونی به نام لنفوسیت را تولید و ذخیره می کند .لنفوسیت ها با تولید آنتی بادی باعث از بین رفتن میکروب ها می شوند. – طحال حاوی سلول های سفید خونی به نام ماکروفاژ می باشد. ماکروفاژها در از بین بردن باکتری های مضر کمک می کنند.
مشکلات سرطان
یکی از مهمترین مشکلات در درمان سرطان بحث تشخیص به موقع و زودهنگام آن است. بسیاری از بیماران به دلیل تشخیص دیرهنگام این بیماری قادر به درمان آن نبودهاند که از جمله دلایل آن سخت بودن روندهای تشخیصی این بیماری است. به تازگی محققان سوئدی آزمایش خونی ابداع کردهاند که گفته میشود در ۹۶ درصد از موارد، ابتلا به سرطان را به دقت تشخیص میدهد و در ۷۱ درصد از موارد نیز نوع آن را به درستی اعلام میکند.. برخی از روشهای کلی مانند عدم استعمال دخانیات، مصرف غذای سالم، پرهیز از عوامل تراتوژن (برخی مواد شیمیایی صنعتی مانند آزبست، اشعه یونیزان مانند کار در رادیولوژی، نور آفتاب و…)، ورزش و خودداری از رفتارهای پرخطر جنسی در پیشگیری از سرطان موثرند. بتازگی محققان در پژوهشهای خود روی حیوانات دریافتند که دویدن تا ۵۰ درصد اندازه تومورها را کاهش میدهد. مطالعات جدید نشان میدهد که سبک زندگی و عوامل محیطی، عامل ۷۰ تا ۹۰ درصد انواع سرطان است. به همین دلیل کارشناسان اعتقاد دارند که سرطان با زندگی سالم قابل اجتناب است
علائم سرطان طحال
علایم سرطان طحال، مبهم هستند و بسیار شبیه علایم سرماخوردگی می باشند: – احساس درد و پری در قسمت فوقانی چپ شکم : درد شکم به دلیل بزرگ شدن طحال ایجاد می شود . – احساس خستگی : خستگی می تواند در اثر کاهش تعداد گلبول های قرمز خون باشد . – تب و لرز : پزشکان علت بروز تب را در اثر ناتوانی طحال در تولید لنفوسیت ها می دانند، زیرا لنفوسیت ها با عفونت ها مبارزه می کنند . برداشتن طحال – درد استخوان و درد مفاصل – خونریزی – کبودی نقاط مختلف بدن – ابتلا به عفونت های مکرر – فرد در طول شب عرق می کند – ورم گره های لنفاوی – کاهش وزن بدون علت – کاهش اشتها : در نتیجه با گذشت زمان، فرد مبتلا دچار کاهش وزن می شود. – خارش پوست : خارش های شدید دست و پا یکی دیگر از علائم سرطان طحال می باشد و ممکن است در طول شب بدتر شود . این علامت می تواند در اوایل بروز بیماری ایجاد شود . تذکر این علایم در بیماری های دیگر نیز رخ می دهند، بنابراین تشخیص قطعی این بیماری بر اساس علایم با پزشک می باشد. پزشک با بررسی دقیق فرد و انجام آزمایش های مختلف، تشخیص قطعی را خواهد داد .اگر با هر یک از علایم زیر مواجه شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید: – کبودی لب ها و ناخن ها – تغییر سطح هوشیاری (مثلا به پرسش های فرد امدادگر جواب ندهد و یا جواب های بی ربط بدهد) – تغییر در وضعیت روحی به شکل ناگهانی مثلا فرد به شکل ناگهانی دچار خواب آلودگی و هذیان گویی و توهم شود – درد قفسه سینه و تپش قلب – تب بالا – ضربان تند قلب – درد شدید شکم – مشکلات تنفسی از جمله تنگی نفس و خس خس سینه
عوامل خطر در سرطان طحال
– افزایش سن – برخی بیماری های عفونی – تضعیف سیستم ایمنی بدن توسط بیماری هایی مثل ایدز، مصرف داروهای پیوند عضو – ابتلا به سرطان های مختلف و تحت درمان بودن برای آنها مثل شیمی درمانی – قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص – سابقه خانوادگی ابتلا به لنفوم و لوسمی – سابقه ابتلا به بیماری های خونی – قرار گرفتن در معرض اشعه
گسترش سرطان در بدن
سرطان به سه طریق به شرح زیر در بدن گسترش مییابد: از طریق بافت: سرطان به بافت نرمال مجاور حمله میکند. از طریق دستگاه لنفاوی: سرطان به دستگاه لنفاوی حمله میکند و در عروق لنفاوی حرکت مینماید و به دیگر نقاط بدن میرسد. از طریق خون: سرطان به سیاهرگها و مویرگها حمله میکند و همراه خون به دیگر نقاط بدن میرسد. هنگامیکه سلولهای سرطانی از تومور اولیه (اصلی) جدا میشوند و همراه لنف یا خون به دیگر نقاط بدن میرسند، ممکن است توموری دیگر (ثانویه) تشکیل شود. این فرایند را متاستاز مینامند. تومور ثانویه (متاستازی) از همان نوع تومور اولیه است. بهعنوان مثال، اگر سرطان پستان به استخوانها گسترش یابد، سلولهای سرطانی در استخوان در واقع سلولهای سرطان پستان هستند، و بیمای سرطان متاستازی پستان است و سرطان استخوان نمیباشد.
بزرگ شدن طحال
بزرگ شدن طحال معمولاٌ بدون علائم بارز دربدن اتفاق میافتد و عده زیادی از بیماران از مشکل خود مطلع نیستند. بزرگ شدن طحال به دلایل مختلفی رخ میدهد از جمله عفونت، بیماریهای خونی، مشکلات ژنتیکی و برخی بیماریهای دیگر که میتواند این عضو را بزرگ کند. طحال یکی از ارگانهای حیاتی در سیستم لنفاوی بدن انسان است ومانند یک نگهبان بدن را از عفونتها و ابتلا به بیماریهای ویروسی حفظ میکند. این عضو از بدن مسئول تولید آنتی بادی برای مقابله در برابر میکروبها وباکتریها است، همچنین به تمیز نگه داشتن خون، حمل و نقل و متعادل سازی سطح مایعات بدن، حفظ پلاکتهای خون و خارج کردن مواد سمی و گلبولهای مرده از خون میپردازد. طحال با تولید دو ماده ضروری فاگوسیتها و لنفوسیتها که هر دو از گروه سلولهای سفید خونی هستند با ابتلای انسان به بسیاری از بیماریها و عفونتها مقابله میکند. بزرگ شدن طحال به نام بیماری اسپلنومگالی شناخته میشود و نشان دهنده فعالیت شدید سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عوامل تهدید کننده حیات است، اما این کار را به اشتباه انجام میدهد و سبب بزرگ شدن طحال شده است.
علائم بزرگ شدن طحال
از جمله علائم بزرگ شدن طحال میتوان موارد زیر را نام برد: – سوء هاضمه یا احساس ناراحتی گوارشی پس از خوردن مواد غذایی – احساس درد و حساسیت در اطراف ناحیه طحال، در سمت چپ بالای شکم – احساس درد در شکم که تا شانه سمت چپ امتداد پیدا میکند – درد هنگام تنفس عمیق – پایین بودن سطح انرژی – خستگی مزمن – زردی پوست بدن بویژه صورت – کم خونی – کاهش وزن بدون علت – عفونتهای مکرر بویژه در ناحیه گوش، مجاری ادراری، تنفسی و یا عفونتهای سینوسی – خونریزی و بروز کبودی به میزان زیاد در بد
کمبود پروتیین و سرطان
محققان انگلیسی در تحقیقات خود متوجه شدند که عدم توازن غیر ژنتیکی پروتئین باعث رشد خارج از کنترل تومور میشود. محققان در جریان مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش دریافتند که دو پروتئین Plcy1 و Grb2 برای چسبیدن در مسیر Akt با هم رقابت میکنند. زمانی که پروتیین Plcy1 به این مسیر میچسبد باعث تکثیر سلولی میشود اما پروتیین Grb2 تکثیر سلولی را کنترل میکند. در سلولهایی که کمبود پروتیین Grb2 دارند، رشد سلولی پتانسیل از کنترل خارج شدن و سرطانی شدن را دارد
علت بزرگ شدن طحال
طحال میتواند به میزان زیاد بزرگ شود و حتی با معاینه بالینی بیمار و لمس تورم شکم در ناحیه سمت چپ بدن پشت معده تشخیص داده شود. کارشناسان طب سنتی اعتقاد دارند مصرف برخی مواد غذایی بویژه خوراکیهای با طبع سرد، شور و ترش میتواند سبب بزرگ شدن طحال و در نهایت آسیب دیدن کبد شود. بیماریهای طحال و بزرگ شدن آن میتواند سبب ابتلای افراد به انواع عفونتها شود، همچنین انرژی پایین برای فعالیت ها، کمک خونی، بی اشتهایی، افزایش وزن بدن، مشکل در هضم مواد غذایی و نیز جریان خون نامنظم، به همین دلیل افراد باید مراقبت خاصی ازسیستم لنفاوی خود بویژه طحال داشته باشند.
ایجاد سرطان
یک سلول طبیعی ممکن است بدون هیچ دلیل واضحی به یک سلول سرطانی تبدیل شود، ولی در اغلب موارد ، تبدیل در اثر مواجهه مکرر با مواد سرطان زا مانند الکل و دخانیات صورت میگیرد. شکل ظاهری و نیز عملکرد سلول های سرطانی شده با سلول های طبیعی تفاوت دارد. جهش یا تغییر ایجاد شده در DNA یا ماده ژنتیکی سلول اتفاق میافتد (DNA همان مسئول کنترل شکل ظاهری و عملکرد سلول است). وقتی DNA یک سلول تغییر میکند، آن سلول با سلول های سالم کنار خود تفاوت مییابد و دیگر کار سلول های طبیعی بدن را انجام نمیدهد. این سلول تغییر یافته از سلول های همسایهاش جدا میشود و نمیداند چه زمانی رشدش باید به پایان برسد و بمیرد. به عبارت دیگر سلول تغییر یافته از دستورها و علائم داخلی که سلول های دیگر در کنترل آنها هستند، پیروی نمیکند و به جای هماهنگی با سلول های دیگر خودسرانه عمل میکند.
تشخیص بزرگ شدن طحال
آزمایش خون، انجام سونوگرافی و سی تی اسکن بهترین راهها برای شناسایی مشکل بزرگ شدن طحال هستند. معمولاً پزشکان انواع راهکارهای درمانی مانند مانند درمانهای دارویی، تغییر در رژیم غذایی، از بین بردن عوامل عفونت زا و نیز درمان بیماریهای زمینهای را ابتدا انجام میدهند و تنها درصورتی که هیچ چارهای وجود نداشته باشد طحال را با جراحی از بدن خارج میکنند. در بیشتر موارد نیازی به خارج کردن طحال نیست و با اقدامات درمانی بیماری کنترل میشود، اما چنانچه پزشک چارهای جز خارج کردن این عضو نداشته باشد فرد باید پس از آن مراقبت دقیقی از سلامت خود انجام دهد، زیرا بدن او نمیتواند در برابر بسیاری از بیماریها از خود مقابله کند. کارشناسان به افرادی که دچار مشکل بزرگ شدن طحال هستند توصیه میکنند علاوه بر رعایت رژیم غذایی سالم به طور روزانه ورزش انجام دهند، زیرا این کار باعث بهبود گردش گردش خون و کمک به سلامت طحال میشود.
سرطان و بیماری چاقی
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیماری چاقی به ویژه در کشورهای توسعه یافته یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان بهشمار میرود. همچنین سازمان ملل از افزایش سرطانهای ناشی از چاقی در کشورهای توسعه یافته خبر داد. تنها در سال ۲۰۱۲ بیماری چاقی در کشورهای توسعه یافته باعث ابتلای ۴۸۱ هزار نفر از مردم این کشورها به بیماری سرطان، به ویژه در میان زنان شدهاست. این سازمان با ذکر این نکته که تعداد افرادی که در اثر بیماری چاقی بیش از حد به سرطان مبتلا شدهاند ۳٬۶ درصد از مجموع بیماران سرطانی جهان در سال ۲۰۱۲ را تشکیل میدهد، تصریح کردهاست که از طریق مقابله با بیماری چاقی میتوان دست کم ۲۵ درصد از آمار ابتلا به سرطان در این جوامع را کاهش داد. در این گزارش اشاره شدهاست که کشورهای منطقه آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۲ با ۱۱۱ هزار نفر بیمار یعنی معادل ۲۳ درصد از مجموع مبتلایان به سرطانهای ناشی از چاقی، در صدر جدول این بیماران و کشورهای اروپای شرقی با نزدیک به ۶۵ هزار نفر در مقام دوم قرار دارند