خواص درمانی چای های گیاهی

خواص درمانی چای های گیاهی

خواص درمانی چای های گیاهی خواص چای های گیاهی,فواید چای های گیاهی,چای های گیاهی درمانی,خاصیت چای های گیاهی,خواص چای های گیاهی درمانی,خواص چای های گیاهی برای پوست,خواص چای های گیاهی برای مو,خواص …

همه چیز درباره خواص و مضرات گردو در دوران بارداری

همه چیز درباره خواص و مضرات گردو در دوران بارداری

گردو گردو ,گردو تازه,گردو در خواب,گردو در بارداری،گردو و نقرس،گردو در شیردهی،گردو در بدنسازی توضیحاتی در مورد گردو مغز گردو نوعی خشکبار مقوی است که با خارج کردن آن از پوسته سخت …

آشنایی با خواص گندم در غذا و دیگر خواص های این گیاه شگفت انگیز

آشنایی با خواص گندم در غذا و دیگر خواص های این گیاه شگفت انگیز

آشنایی با خواص گندم در غذا و دیگر خواص های این گیاه شگفت انگیز خواص گندم در غذا ، خواص گندم درون غذا ، خواص گندم داخل غذا ،خواص گندم سیاه،خواص گندم …

لپه

لپه ،لپه زرد،لپه به انگلیسی،لپه باقالی،لپه پلو،لپه قیمه،لپه قرمز،لپه نخود،لپه به المانی،لپه به ترکی،لپه باقلا زرد،خواص لپه زرد،لپه باقالای زرد،لپه باقالی زرد،لپه و لوبیا قرمز و لوبیا چیتی،لپه باقالای زرد چیست،لپه باقلا زرد چیست،لپه باقالی چیست،لنخود لپه چیست،لپه همان نخود است،لپه و نخود

لپه ، خواص لپه ، فواید درمانی لپه ، لپه در شیردهی

در این مطلب از سایت جسارت به لپه و خواص و مضرات آن می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.مصرف حبوبات برای سلامتی همه افراد لازم است.بدنیست بدانید که این دانه منبع غنی فیبر می باشد به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی سفارش می شود..لازم به ذکر است که این دانه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای دارد.در واقع  می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت می باشند چون علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند. لذا هم انرژی بدن را تامین می‌کنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرف‌کننده می‌رسانندو خواص فراوان دارند.بهتر است بدانید که این دانه از منابع گیاهی کلسیم نیزمی باشد به طوری که با خوردن 100 گرم از آن حداقل 60 میلی‌گرم کلسیم تامین می‌ گردد البته این مقدار جذب پایین‌تری دارد اما برای آن‌هایی که شیر و لبنیات نمی‌خورند یک عادت غذایی مناسب تلقی می‌ گردد.

لپه ، خواص لپه ، فواید درمانی لپه ، لپه در شیردهی

حوب است بدانید که  این دانه مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک می‌رساند.جالب است بدانید که این دانه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به شمار می رود مصرف هر پیمانه این دانه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌نماید.خوب است بدانید که این دانه منبعی غنی از فیبر است به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست توصیه می‌شود و احتمال مبتلا شدن به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز موثر ومفیدمی باشد.

لپه ، خواص لپه ، فواید درمانی لپه ، لپه در شیردهی

لازم به ذکر است که آخرین تحقیقات انجام‌شده بیانگر این است که این دانه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است و از این لحاظ برای بیماران دیابتی فوق‌العاده عالی امی باشد. این دانه باعث می‌شود که کلیه‌های این بیماران خوب کار کند و چون دارای آنتی‌اکسیدان نیز هست برای کاهش فشارخون بالا بسیار خوب و مفید می باشد.گفتنی است که کربوهیدرات و پروتئین موجود در حبوبات موجب می‌شوند فرد مبتلا به دیابت مدت زیادی در طول روز احساس سیری کند و به سراغ مواد شیرین نرود.

لپه ، خواص لپه ، فواید درمانی لپه ، لپه در شیردهی

لپه چیست

لپه دانه‌های جدا شده، پوست کنده و خشک شدهٔ حبوبات را گویند. لپه معمولی در ایران با نام دال‌تور در افغانستان، لپه‌ای است که از نخود کفتری (با نام علمی Cajanus) تهیه می‌شود. البته از دانه گیاهان دیگری چون نخود فرنگی لپه‌ای با نام انگلیسی، از نخود معمولی لپه زرد با نام انگلیسی Split chickpea به دست می‌آید و لپهٔ عدس، لپهٔ لوبیا و لپهٔ باقلا نیز وجود دارد. به طور کلی برای تهیه این دانه هر یک از بذور حبوبات، پس از جداسازی از غلاف هایشان در آب خیسانده می‌شوند تا پوستشان برداشته شود. بعد از برداشت پوست بذور با فشارهای مکانیکی به دو نیم تقسیم می‌شوند و سپس خشک می‌گردند. مدت زمان مورد نیاز برای پخت بذرهای تبدیل شده به این دانه، کمتر از انواعی است که سالم هستند. این دانه یک منبع عالی پروتئین است.

لپه زرد

په زرد (تهیه شده از نخود معمولی) گاهی با دال تور (تهیه شده از نخود کفتری) یا دال چانا (متشکل از نخود سیاه ceci neri) اشتباه گرفته می‌شود. اگر چه انواع لپه و دال در زبان انگلیسی با نام نخود (split peas) شناخته شده می‌شوند اما دال چانا در حقیقت از گونه‌های لوبیا محسوب می‌شود. لپه سبز و زرد معمولاً برای سوپ نخود و گاهی پودینگ نخود (نگاه کنید به پودینگ) استفاده می‌شوند. لپه زرد اغلب برای تهیه غذاهای موسوم به دال در گویان و ترینیداد مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنچه با آن صرفاً دال می‌گویند، شبیه دال‌هایی که در هند یافت می‌شود آماده می‌شوند اما ممکن است در دستورهای غذایی مختلف دیگری استفاده شود. لپه زرد در یک غذای سبک شیرین به نام شیرینی پکنی استفاده می‌شود. واندوهانگ (豌豆黄) پودینگ شیرین و سرد نخود است که با شکوفه‌های اوسمانتوس و خرما طعم داده می‌شوند. گفته شده است که یک نوع تصفیه شده این خوراک حاضری مورد علاقه ملکه مادر تزی شی بوده است.

کالری لپه

به گزارش سایت جسارت یک واحد غذایی لپه پخته، حدود 231 کیلوکالری انرژی و 16 گرم پروتئین دارد. از مهمترین خواص لپه اینست که دارای مقدار زیادی فیبر است و بنابراین برای درمان یبوست، کاهش کلسترول خون،‌ تنظیم قندخون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی کاربرد زیادی دارد.

خواص لپه

یکی دیگر از مهمترین خواص این دانه وجود پتاسیم فراوان در ان است که باعث کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون خواهد شد. طبق امار بدست امده هر واحد این دانه حدود 710 میلی‌گرم پتاسیم دارد. یکی دیگر از خواص این دانه وجود مقدار سدیم پایین است و برای افراد ‏فشار خونی بسیار مناسب است. این دانه منبع خوب ویتامین 1‏B، ‏‎ 6B ‎و اسیدفولیک هم هست. اما اگر خیلی پخته شود ویتامین B ان از بین می رود.یکی از خواص این دانه وجود فیبر فراوان و کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی است. یکی دیگر از خواص این دانه اینست که از ایجاد پلاک در رگ‌ های خونی جلوگیری کرده و باعث حفظ سلامت قلب می شود. همچنین لپه دارای مقدار زیادی آهن است که برای افراد کم خون بسیار مناسب است. طبق امار بدست امده مصرف هر پیمانه این دانه، ۱۴درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین خواهد کرد. یکی از مهمترین فواید لپه وجود کلسیم و منیزیم و اسید چرب میباشد و به همین دلیل برای بیماران دیابتی مفید است. این دانه باعث خوب کار کردن کلیه بیماران دیابتی می شود و همچنین فشارخون بالا را کاهش می دهد.

ارزش غذایی 100 گرم لپه

انرژی ۳۴۰ کیلو کالری (۱۴۳۰ کیلو ژول)

کربوهیدرات ۶۰ گرم

قند ۸ گرم

فیبر رژیمی ۲۶ گرم

چربی ۱ گرم

پروتئین ۲۵ گرم

تیامین (ویتامین ب ۱) ۰٫۷ میلی گرم ۵۴ ٪

اسید پانتوتنیک (ب ۵) ۱٫۷ میلی گرم ۳۴ ٪

فولات (ویتامین ب ۹)۲۷۴ میکروگرم ۶۹ ٪

آهن ۴ میلی گرم ۳۲ ٪

مضرات لپه

یکی از مضرات این دانه اینست که این دانه دارای قندهایی به نام گالاکتو – الیگوساکارید است. متاسفانه بدن انسان آنزیم‌هایی برای شکستن این قند ها ندارد. پس کسانیکه دچار نفخ می شوند نباید زیاد این دانه مصرف کنند. همچنین افرادی که مبتلا به آسم هستند سعی کنند این دانه کمتر بخورند. برای کاهش نفخ این دانه شما میتوانید ان را از چند ساعت قبل در اب بخیسانید و ابش را دور بریزید. اگه دو سه بار ابش را عوض کنید خیلی بهتر است.

خواص لپه در طب سنتی

همانند نخود، این دانه نیز منبع غنی فیبر بوده و به همین دلیل مصرف آن برای کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی- عروقی توصیه میشود. لپه سرشار از آهن بوده و از این رو مصرف آن برای درمان و رفع کم خونی مفید میباشد. مصرف لپه برای بیماران دیابتی مفید بوده، یکی از مهمترین خواص لپه در طب سنتی، توصیه به مصرف آن به جای نان و برنج در افراد مبتلا به دیابت است. مصرف لپه به دلیل فیبر موجود در آن برای درمان یبوست مفید است. از دیگر خواص لپه نظیر خواص لوبیا و خواص عدس کمک به لاغری و کاهش وزن است و غذایی مفید برای کسانی است که تمایل به رژیم های لاغری دارند. میزان سدیم موجود در لپه پایین بوده، به عکس آن از میزان پتاسیم بالایی برخوردار است، از این رو مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مجاز میباشد. لپه دارای انواع املاح ضروری و مورد نیاز بدن نظیر کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های مهمی مانند ویتامین ب12 میباشد، از این رو مصرف آن برای همه گروههای سنی به ویژه کودکان دچار سوء تغذیه و سالمندان بسیار مفید میباشد. به دلیل میزان بالای پروتئین موجود در لپه، این دانه گیاهی مفید، جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت خواهد بود و از این رو مصرف آن برای افرادی که بایستی از مصرف گوشت خودداری کنند مناسب است. همانطور که در مورد خواص نخود در طب سنتی نیز گفته شد، مصرف این دانه نخود نیز به دلیل طبع گرم آن باعث تقویت قوای جسمانی و جنسی به ویژه در مردان میشود.

لپه و کلسترول خون

این دانه منبع خوبی برای فیبر محلول به شمار می‌رود. در واقع، افزودن لپه، به میزان یک فنجان کوچک، به رژیم غذایی می‌تواند تقریبا ۶۵ درصد از ارزش روزانه‌ی توصیه شده برای فیبر را در رژیم غذایی‌تان فراهم کند. فیبر برای کاهش سطوح کلسترول خون (مجموع کلسترول، از جمله لیپو‌پروتئین کم چگال، ال‌دی‌ال) بسیار مفید است. فیبر موجود در این دانه در مجاری گوارشی به ماده‌ای ژله مانند تبدیل می‌شود. بنابراین، صفرای حاوی کلسترول را در خود به دام می‌اندازد، و از بدن خارج می‌کند.

لپه و سرطان

این دانه حاوی ایزوفلاون (به ویژه دایدزین) است که می‌تواند خطر ایجاد برخی انواع سرطان‌ها را، به ویژه سرطان‌های پستان و پروستات را کاهش دهد. ایزوفلاون‌ها اساسا نوعی استروژن گیاهی هستند؛ بنابراین می‌توانند نقش هورمون‌ها را در بدن تقلید کنند. هم‌چنین مطالعات نشان داده‌اند، ایزوفلاون‌های غنی از دایدزین برای کاهش گر گرفتگی در زنان یائسه بسیار مفید هستند. به علاوه، نخود و لپه حاوی مقدار زیادی کومسترول هستند. مطالعه‌ای در کشور سوئد نشان داده است، این ترکیب ممکن است با کاهش خطر تومورهای گیرنده‌ی منفی در ارتباط باشد.

لپه و دیابت

یزان بالای فیبر موجود در این دانه، علاوه بر کاهش سطوح کلسترول خون، به تنظیم سطوح قند خون نیز کمک می‌کند. فیبر محلول موجود در این ماده‌ی خوراکی کم گلوکز می‌تواند میزان جذب قند را کاهش دهد، و از این طریق، به رهاسازی آهسته و ثابت گلوکز در خون کمک کند؛ به این ترتیب، این دانه می‌تواند از افزایش ناگهانی قند خون پیشگیری کند. با این حال، این دانه می‌تواند به اندازه‌ی کافی و مداوم انرژی بدن را تامین کند. از این رو، مصرف این دانه برای بیماران مبتلا به دیابت مفید و مناسب است.

طرز تهیه لپه

ابتدا لپه را شسته و دو برابر مقدار آن آب بریزید سپس بعد از افزودن نمک به مدت یک ساعت آن را بجوشانید. این دانه را می‌توان در یک محل خنک و خشک برای مدت طولانی نگهداری کرد.

بیشتر بخوانید : مضرات نمکخواص عدس چیستخواص نخود در باردارینخود فرنگی در غذاخواص لوبیا سبزخواص لوبیا چیتی در طب سنتی اهمیت لوبیا در غذاخواص لوبیا قرمز و لاغریلیمو عمانی سیاه

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 8 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.