بهترین مرکز ارائه خدمات زیبایی را چطور پیدا کنیم؟

بهترین مرکز ارائه خدمات زیبایی را چطور پیدا کنیم؟

بهترین مرکز ارائه خدمات زیبایی را چطور پیدا کنیم؟ امروزه با گسترش روز افزون اهمیت بهداشت و زیبایی در میان زنان و مردان سرتاسر جهان، یافتن بهترین مرکز ارائه کننده خدمات زیبایی …

آکو صنعت تولید کننده انواع  فلیپ آف

آکو صنعت تولید کننده انواع  فلیپ آف

  آکو صنعت تولید کننده انواع  فلیپ آف همانطور که می دانید نگهداری از مواد آرایشی و مواد بهداشتی بسیار کار دشواری است و اگر هوای آلوده یا میکروب به آن وارد …

لوله پلی اتیلن کشاورزی مهرآوند

لوله پلی اتیلن کشاورزی مهرآوند

لوله پلی اتیلن کشاورزی مهرآوند حدود 2 دهه است که آب های زیر زمینی در حال کاهش است و نیاز مصرف به محصولات کشاورزی و باغداری رو به رشد است، از این …

چکیده : پودر استخوان در پیوند استخوان فک برای تحریک رشد سلول‌ها و بازسازی استخوان‌های آسیب‌دیده به کار می‌رود. عوارض پودر استخوان در مقایسه با مزیت‌های روش پیوند استخوان در درمان مشکلات لثه، عوارض قابل چشم‌پوشی هستند.

 

نقش پودر استخوان در پیوند استخوان فک

پیوند استخوان یک روش درمانی برای کسانی است که نیاز به کاشت ایمپلنت دارند و استخوان فک آنها مقاومت لازم را برای انجام این درمان نداشته و باید پیوند با روش تزریق پودر استخوان انجام شود. اما عوارض تزریق پودر استخوان در لثه در برخی شرایط زیاد است و احتمال اینکه بیمار مجبور درمان مجدد شود، خیلی هم دور از ذهن نیست. البته نباید از یاد برد که نقش پودر استخوان در پیوند استخوان فک بسته به شرایط بسیار مفید ارزیابی شود.

برای ایمپلنت دندان، بیمار باید حتما استخوان سالم و با تراکم کافی داشته باشد تا کاشت به صورت موفقیت آمیز انجام شود، در واقع برای ایمپلنت با ممبرین فک بیمار باید توانایی نگه داشتن پایه ایمپلنت را داشته باشد. در بیمارانی که با مشکل تحلیل استخوان فک مواجه هستند معمولا از روش پیوند استخوان با تزریق پودر استخوان در ایمپلنت انجام می‌شود تا فک پس از استخوان سازی برای کاشت ایمپلنت آماده شود. همچنین انجام ایمپلنت بدون پودر استخوان فقط برای بیمارانی امکان پذیر است که نیازی به پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت ندارند.

همچنین در برخی موارد ممکن است تجمع پودر استخوان در محل تزریق منجر به عفونت و عوارضی از این دست شود که در این شرایط درمان باید مجددا برای پیوند استخوان فک بیمار تکرار شود. عوارض پودر استخوان در ایمپلنت معمولا کمتر از سایر روش‌های درمانی برای پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت است ولی باید حتما انتخاب شیوه مناسب درمان براساس شرایط بیمار و با تشخیص جراح انجام شود.

عوارض تزریق پودر استخوان در لثه

این عوارض شامل عفونت، قرمزی و افزایش تورم در اطراف لثه، خونریزی، لخته‌خون، آسیب عصبی و عوارض مرتبط با بیهوشی در صورت استفاده از داروی بیهوشی به جای بی‌حسی است. همچنین اگر استخوان از فرد متوفی یا جسد اهدا شود، احتمال عفونت نادری از استخوان اهدایی وجود دارد. بیمارانی که سیگار می‌کشند یا دیابت دارند، در معرض خطر بیشتری برای عوارض پیوند استخوان هستند. شکست پیوند استخوان اگرچه نادر است، اما اتفاق می‌افتد و می‌تواند علائمی چون افزایش و ادامه دار بودن درد، تب ناگهانی، تعویض ایمپلنت یا لق دندان و التهاب پس از جراحی را به همراه داشته باشد.

اگر این علائم را تجربه کردید، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اهمیت تمیزی ناحیه پیوند و حذف بافت ملتهب نیز بسیار مهم است تا عفونت جلوگیری شود.

نحوه پیوند استخوان در ایمپلنت دندان + روش‌های استفاده از پودر استخوان

پیوند استخوان یک عمل جراحی سرپایی است که معمولا در مطب جراح دندانپزشک برای ترمیم استخوان در نواحی مختلف دهان انجام می‌گیرد. در این روش جراح ابتدا یک برش در لثه ایجاد می‌کند تا به استخوان زیر آن دسترسی پیدا کند. سپس پودر استخوان به عنوان ماده پیوند به کار می‌رود. پیوند استخوان برای ایمپلنت به این صورت است که پایه‌های ایمپلنت برای ترکیب و تثبیت به استخوان نیاز به تراکم و قطر کافی دارند.

اگر استخوان در ناحیه مورد نظر به اندازه کافی سالم یا مقاوم نباشد، پیوند استخوان برای ایمپلنت اجرا می‌شود. در این روش مواد پیوند استخوان در ناحیه مورد نیاز قرار می‌گیرند که برای تشکیل استخوان جدید مدت زمان معینی نیاز است. این اقدام به ایجاد یک پشتیبان محکم و مناسب برای پایه ایمپلنت منجر می‌شود. جراحی ایمپلنت با پودر استخوان عوارض خاص خود را دارد که در برخی شرایط موجب پس زدن عمل می‌شود.

مراحل ایمپلنت با پودر استخوان به صورت کلی به شرح زیر است:

  1. آماده سازی ناحیه پیوند: ابتدا دندانپزشک ناحیه مورد نیاز برای ایمپلنت را آماده می‌کند. این شامل برش لثه و ایجاد دسترسی به استخوان می‌شود.
  2. ایجاد ناحیه پیوند: پس از دسترسی به استخوان جراح دندانپزشک ناحیه پیوند را تعیین و برش لازم را روی لثه ایجاد می‌کند. این ناحیه معمولا در محلی آماده می‌شود که ایمپلنت قرار خواهد گرفت.
  3. قرار دادن ماده پیوند: در این مرحله تزریق پودر استخوان برای ایمپلنت به ناحیه مورد نظر انجام می‌شود. این ماده به عنوان ماده پیوند برای استخوان اطراف آن عمل می‌کند و نقش تقویت استخوان برای کاشت ایمپلنت را برعهده دارد. البته عوارض تزریق پودر استخوان در لثه هم جز مواردی است که بعد از این مرحله در بیماران دیده می‌شود.
  4. غشا یا پوشش: در بعضی از موارد دندانپزشک با توجه به شرایط لثه، یک غشا یا پوشش از جنس کلاژن بر روی ناحیه پیوند قرار می‌دهند تا ماده پیوند را در محل نگه دارد.
  5. دوخت لثه: نهایتا لثه دوباره دوخته می‌شود تا ناحیه پیوند به خوبی بسته شود و سپس زمانی برای ترمیم محل پیوند در نظر می‌گیرند. پس از انجام این فرآیند استخوان زیر ناحیه پیوند به تدریج با ماده پیوند ترکیب می‌شود و به عنوان بستر استوانه‌ای برای ایمپلنت عمل می‌کند. این فرآیند زمانی طول می‌کشد و باید به تدریج ترمیم شود تا استخوان مناسب برای ایمپلنت دندان تشکیل گیرد.

چه افرادی نمی توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟

روش‌های استفاده از پودر استخوان در ایمپلنت

از پودر استخوان در دندانپزشکی در زمان کاشت ایمپلنت برای پیوند پودر استخوان دندان به سه روش متداول زیر استفاده می‌شود:

  • هدایت استخوان: در این روش از گرافت استخوانی به عنوان یک چارچوب برای رشد استخوان و تزریق پودر استخوان به لثه استفاده می‌شود. این گرافت استخوانی به عنوان یک ساختار پایه عمل می‌کند تا استخوان جدید در داخل آن تشکیل شود.
  • تحریک استخوان: در این روش سلول‌های گرافت استخوانی (استئوبلاست‌ها) تحریک می‌شوند تا به تولید و رشد استخوان جدید منجر شوند.
  • جوش خوردن با استخوان: در این روش استخوانی که از گرافت استخوانی گرفته شده باید با استفاده از جوش خوردن ترکیب شود تا به تشکیل و رشد استخوان جدید در ناحیه مورد نیاز برای ایمپلنت منجر شود.

انواع مواد پیوند استخوان

پودر استخوان معمولا از مواد معدنی فرآوری شده تهیه می‌شود که به بدن اجازه می‌دهد تا سلول‌های استخوانی جدید را در اطراف آن تشکیل دهد. این مواد می‌توانند از بدن بیمار استخراج شده یا از منابع اهدایی حیوانی یا انسانی تهیه شوند و پس از استریل کردن در آزمایشگاه مورد استفاده قرار گیرند. همچنین پودر استخوان می‌تواند به صورت ماده مصنوعی هم تولید شود و در اشکال مختلفی همچون پودر، گرانول، بتونه یا ژل از طریق سرنگ تزریق شود.

پس از انجام عمل پیوند بلافاصله یک غشای کلاژن معمولا برای ترمیم بهتر استخوان استفاده می‌شود که به بدن کمک می‌کند تا استخوان جدید را در این ناحیه تولید کند. برای انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت از پودرهای متفاوتی استفاده می‌شود که انتخاب آن با توجه به شرایط لثه بیمار توسط دندانپزشک و قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت انجام می‌گیرد. به صورت کلی انواع پودر استخوان برای ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

زنوگرافت

زنوگرافت یک پودر استخوان شایع است که از استخوان گاو به دست می‌آید و به صورت استریل و فریز شده در اختیار دندانپزشکان برای پیوند استخوان قرار می‌گیرد. عوارض این پودر استخوان ساز برای ایمپلنت در مقایسه با سایر مواد کمتر و خطر انتقال بیماری هم در آن تقریبا غیر ممکن است، اما برای پیوند استخوان‌های وسیع مناسب نیست.

اتوگرافت

در این روش از بدن خود فرد مقداری استخوان برداشته شده و به عنوان پودر استخوان برای پیوند استفاده می‌شود. این روش با موفقیت بسیار بالا و کمترین احتمال عدم تطابق مواجه می‌شود، اما نیاز به دو جراحی دارد.

آلوگرافت

در این روش پودر استخوان از بدن افراد فوت ‌شده جمع‌آوری می‌شود، سپس استریل و فریز می‌گردد. مزیت این روش عدم نیاز به جراحی برای برداشتن استخوان از خود فرد است، اما در برخی موارد امکان انتقال بیماری با این مواد وجود دارد.

آلو پلاست

این نوع پودر استخوان در دندانپزشکی با استفاده از مواد سنتزی تولید می‌شود و با تعامل سلول‌های بدن با این مواد فرآیند ساخت استخوان صورت می‌گیرد. این نوع پودر کمترین تهاجم را دارا بوده و عوارض استفاده از پودر استخوان در ایمپلنت در این مواد هم بسیار پایین است.

هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت

چقدر زمان لازم است تا پودر استخوان شروع به استخوان سازی کند؟

به طور متوسط رشد مواد استخوانی جدید برای پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت دندان حدود 3 الی 6 ماه پس از جراحی پیوند استخوان طول می‌کشد. در برخی موارد ممکن است ایمپلنت دندانی همزمان با انجام پیوند استخوان انجام شود. اما در موارد دیگر پیوند استخوان باید به صورت جداگانه صورت گیرد و پس از آن نیاز به دوره بهبودی کامل دارد. وقتی که این دو مرحله به صورت مجزا انجام می‌شوند، معمولا نیاز به 3 الی 6 ماه زمان است تا پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت دندان بهبود یابد.

مراقبتهای بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت

مراقبتهای بعد از پودر استخوان در ایمپلنت دندان نقش حیاتی در موفقیت آمیز بودن این جراحی دارد، در واقع بخشی از روند درمان پیوند استخوان به نحوه مراقبت صحیح پس از این جراحی باز می‌گردد تا فرآیند ترمیم به خوبی پیش برود. برخی از مراقبت‌های مهم شامل موارد زیر است:

  • رعایت دقیق دستورات پزشک: به دقت دستورات پزشک را دنبال کنید و داروهای مسکن و آنتی بیوتیک‌ها مطابق دستور دندانپزشک مصرف نمایید.
  • جلوگیری از فشار یا فشار غیرقابل تحمل بر روی منطقه پیوند: سعی کنید منطقه پیوند را محافظت کرده و از فشار زیاد همچون خوردن غذای سفت و یا سرفه و عطسه شدید خودداری کنید.
  • تنظیم تغذیه مناسب: رژیم غذایی بهینه با مواد غذایی غنی به فرآیند ترمیم کمک می‌کند. مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین و ویتامین C به خصوص مفید است.
  • مراقبت از دهان: شستشوی منظم دهان برای جلوگیری از عفونت و ترشحات غیرعادی بسیار مهم است.
  • اجتناب از عوامل خطر: به دندانپزشک مشکلات و علائم غیرمعمول خود را گزارش دهید و از مصرف دخانیات بپرهیزید. زیرا تاثیر سیگار بر پیوند استخوان کاملا منفی بوده و موجب پس زدن پیوند می‌شود.
  • حضور به موقع برای معاینه دندانپزشکی: به موقع به دندانپزشک برای معاینات پس از پیوند مراجعه کنید.

پیوند استخوان برای ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت درد دارد؟

بله، اما این جراحی به صورت کاملا تخصصی و با تزریق داروی بی حسی انجام می‌شود تا بیمار کمترین میزان درد و عوارض را احساس کند. در هنگام انجام جراحی پیوند استخوان، به علت بی‌حسی مداوم تا حد زیادی بیمار درد را در ناحیه کاشت احساس نمی‌کند. اما بعد از جراحی میزان درد و ناراحتی ممکن است بسته به وسعت و ماهیت پیوند و تحمل شخص متفاوت باشد. این درد با مصرف مسکن‌ها معمولا به خوبی کنترل می‌شود و با مراقبت‌های مناسب به سرعت درد فروکش می‌کند. بیمار باید در صورت افزایش و ادامه دار بودن درد به دندانپزشک جهت معاینه و بررسی علت درد مراجعه نماید. زیرا در برخی مواقع این درد از عوارض پودر استخوان در ایمپلنت دندان است.

سخن پایانی

ایمپلنت دندان یک روش متداول درمانی برای پرکردن جای دندان‌های خالی در دهان است که برای انجام آن باید لثه مقاومت لازم برای نگهداری ایمپلنت را داشته باشد، در غیر این صورت باید برای بیمار قبل از کاشت ایمپلنت جراحی پیوند استخوان انجام شود. این جراحی معمولا در مطب دندانپزشک و به صورت سرپایی صورت می‌گیرد تا با تزریق پودر استخوان در محل قرار گیری ایمپلنت فک شروع به استخوان سازی کند و لثه مقاومت لازم برای کاشت ایمپلنت را به دست آورد.

تشخیص نیاز به پیوند استخوان باید به صورت تخصصی توسط جراح دندانپزشک انجام شود، اما به صورت کلی این روش درمانی برای کسانی مناسب است که در ناحیه بی دندان و با فک تحلیل رفته نیاز به ایمپلنت دارند. پیوند استخوان به عنوان یک روش معمول در درمان ایمپلنت دندان در افرادی مفید است که در ناحیه بی دندان استخوان فک آنها ضعیف است و مقاومت لازم برای کاشت ایمپلنت را ندارد. این فرآیند با تقویت و ایجاد یک پایه استخوانی قوی برای موفقیت روش ایمپلنت دندان در افراد با مشکلات استخوانی در ناحیه فک انجام می‌شود.

تزریق پودر استخوان به لثه به عنوان یک روش درمانی برای افزایش حجم بافت لثه یا پشتیبانی از جراحی‌های دندانپزشکی همچون ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. عوارض تزریق پودر استخوان در لثه معمولا موقتی است و شامل درد، ورم، خونریزی، عفونت یا تحریک لثه است که در موارد حاد درمان به این روش با موفقیت صورت نمی‌گیرد

 در بسیاری از مراکز برای پیوند استخوان قیمت پودر استخوان ایمپلنت مورد استفاده در ایمپلنت با پودر استخوان با توجه به پودر و نحوه تزریق پودر استخوان در لثه مبلغی در حدود 5 تا 6 میلیون تومان برای هر دندان دریافت می‌شود. اما به صورت کلی قیمت پودر استخوان دندانپزشکی و هزینه دقیق پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت بستگی به تعداد ایمپلنت‌های دندانی و میزان پودر استخوانی مورد استفاده برای بیمار دارد..

ممنونیم که از پیج اینستاگرام ما حمایت می کنید و عضو می شوید

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 2 آبان 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.