دلایل و علت پهلو درد سمت راست و چپ در بارداری چیست

دلایل و علت پهلو درد سمت راست و چپ در بارداری چیست

پهلو درد پهلو درد ,پهلو درد سمت راست,پهلو درد در بارداری,پهلو درد سمت چپ,پهلو درد نشانه چیست,پهلو درد به انگلیسی,پهلو درد در اوایل بارداری,پهلو درد در دوران بارداری,پهلو درد در بارداری نشانه …

همه چیز در مورد بارداری

همه چیز در مورد بارداری

بارداری|بارداری هفته به هفته مدت زمان بارداری اصولا 280 است که با یک حساب سر انگشتی می شود 40 هفته تمام.شروع این 280 روز اصولا مصادف است با روز آخرین قاعدگی.این 9 …

اورژانسهای چشم

اورژانسهای چشم

اورژانسهای چشم بیماری چشمی,بيماري بیماری چشمی,بیماری چشمی در بارداري,علائم بیماری چشمی,درمان بیماری چشمی,درمان بیماری چشمی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان بیماری چشمی,بیماری چشمی را چگونه درمان کنيم,بیماری چشمی در کودکان,بیماری …

درد پاشنه پا

درد پاشنه پا ،درد پاشنه پا و چربی خون،درد پاشنه پای راست،درد پاشنه پای چپ،درد پاشنه پا نشانه چیست،درد پاشنه پا از چیست؟،درد پاشنه پا بعد از خواب،درد پاشنه پا در صبح،درد پاشنه پا راست،درد کف پا و چربی خون،درد کف پا چربی خون،رابطه درد پاشنه پا با چربی خون،درد پاشنه پا چربی خون،درد پاشنه پای راست نشانه چیست؟،درد پاشنه پای راست

درد پاشنه پا ،درد پاشنه پا و چربی خون،درد پاشنه پای راست،درد پاشنه پای چپ،درد پاشنه پا نشانه چیست

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد درد پاشنه پا و علل و درمان ان توضیح دهیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.اگر از پاشنه پای خود بیش از حد استفاده کنید یا آسیب ببینید، ممکن است درد پاشنه پا را حس کنید. این درد ممکن است خفیف باشد و گاهی ناتوان کننده می‌شود. درد پاشنه پا یکی از دردهایی است که مشکلات زیادی برای فرد مبتلا ایجاد می کند، اما در اغلب موارد قابل درمان است و درمان آن نیز بستگی به علت درد دارد. در این مقاله به مهم ترین علل درد پاشنه پا می پردازیم.

علت درد پاشنه پا

به گزارش سایت جسارت پا و مچ پای شما از ۲۶ استخوان، ۳۳ مفصل و بیش از ۱۰۰ تاندون تشکیل شده است. پاشنه پای شما بزرگترین استخوان این قسمت است. اگر از پاشنه پای خود بیش از حد استفاده کنید یا آسیب ببینید، ممکن است درد پاشنه پا را حس کنید. این درد ممکن است خفیف باشد و گاهی ناتوان کننده می شود. اگر درمان‌های ساده خانگی درد را تسکین ندهد، لازم است برای تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید.

درد پاشنه پا و چربی خون

چربی خون عبارتست از بالا رفتن مقدارکلسترول و یا تری گلیسرید از مقدار طبیعی آنها در خون که باعث بیماری چربی خون می شود. میزان این مواد در خون در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی، افزایش می یابد.چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب رفتگی پا می شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می شود و فرد را بیدار می کند.از علائم بالا بودن چرب خون می توانیم به سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا که معمولاً در شب تشدید می شود و دردهای نسبتاً مقاوم به درمان در ناحیه ساق و کف پا(و گاهی هم در سایر نواحی بدن) اشاره کنیم

درد پاشنه پا نشانه چیست

– فاستئیت پلانتار Plantar fasciitis : فاستئیت پلانتار زمانی رخ می دهد که فشار زیادی به پا وارد شده و به رباط کف پا یا رباط فاشیای پلانتار* plantar fascia آسیب رسانده و باعث درد و سفتی در این قسمت می شود. – پیچ خوردگی ها و فشارها: پیچ خوردگی ها آسیب هایی هستند که اغلب در نتیجه فعالیت های جسمی به بدن وارد می شوند. این آسیب ها رایج هستند و از خفیف تا شدید وجود دارند. – شکستگی: شکستگی استخوان این قسمت نیز باعث بروز درد می شود. این وضعیت یک شرایط اورژانسی محسوب می شود و نیاز به درمان فوری دارد. – التهاب تاندون آشیل Achilles tendonitis : التهاب تاندون آشیل زمانی رخ می دهد که تاندون آشیل، تاندونی که ساق پا را به پاشنه پا متصل می کند، دردناک یا ملتهب شود، علت آن استفاده زیاد یا صدمه است. – بورسیت Bursitis : التهاب بورس هاست. بورس ها Bursae کیسه های پر شده از مایع هستند که در اطراف مفاصل یافت می شوند. این کیسه ها منطقه ای که تاندون ها، پوست و بافت عضلات به استخوان ها می رسند را احاطه کرده اند. (بورس ها از اصطکاک بین استخوان ها و سایر بافت ها جلوگیری می کنند). – اسپوندیلیت آنکیلوزان یا آنکیلوزانیا Ankylosing spondylitis : این نوع آرتریت در درجه اول ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث التهاب شدید مهره ها می شود که ممکن است منجر به درد مزمن و ناتوانی فرد شود. – استئوکندروز Osteochondroses : این اختلالات به طور مستقیم بر روی رشد استخوان ها در کودکان و نوجوانان تاثیر می گذارد. – آرتریت واکنشی Reactive arthritis : یک عفونت در بدن می تواند عامل شروع این نوع آرتریت باشد. (به دنبال یک عفونت در یک قسمت از بدن در مفصلی دور از آن التهاب ایجاد می شود). *رباط فاشیای پلانتار plantar fascia : فاشیای پلانتار یک بافت ضخیم در کف پاست که استخوان پاشنه پا را به انگشت های پا متصل می کند و قوس پا را ایجاد می کند. زمانی که این بافت ملتهب می شود نام مشکل فاستئیت پلانتارنامیده می شود.

درد پاشنه پا ،درد پاشنه پا و چربی خون،درد پاشنه پای راست،درد پاشنه پای چپ،درد پاشنه پا نشانه چیست

درد پاشنه پا بعد از خواب

اگر درد فقط در پاشنه یک پا باشد، احتمالا ناشی از خار پاشنه است ولی اگر 2 پاشنه پا درگیر باشند، باید از نظر روماتیسم مورد بررسی قرار بگیرید. البته در مورد آقایان می‌توان به بیماری دیگری تحت عنوان «اسپوندیلیت آنکیلوزان» نیز مشکوک شد، بنابراین اگر پاشنه هر دو پایتان هر صبح درد می‌کند، باید به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید تا مورد بررسی بیشتر قرار بگیرید. اگر این درد را فقط در یک پاشنه پا احساس می‌کنید، به احتمال زیاد خار پاشنه است. در این صورت باید هر روز صبح یک لگن آب گرم (30 تا 40 درجه سانتی‌گراد) درست کنید و پایتان را در آن قرار دهید و پاشنه پا را به مدت یک ربع تا 20 دقیقه ماساژ دهید. سپس پا را از آب خارج کنید و به آن ژل «پیروکسیکام» به نحوی که کاملا جذب پوست شود، بمالید. بعد با یک سشوار با فاصله‌ای که پوست را نسوزاند، محل پاشنه را گرم کنید. پس از مدتی، به‌تدریج درد کاسته می‌شود و مشکل رفع خواهد شد

درمان درد پاشنه پا

-استراحت تا حد ممکن
-استفاده از یخ روی پاشنه پا دو بار در روز و هر بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه
-استفاده از داروهای ضد درد بدون نسخه
-پوشیدن کفش های مناسب
-پوشیدن آتل شبانه، یک وسیله خاص که در هنگام خواب پا را می کشد
-استفاده از پاشنه کف کفش برای کاهش درد

اگر این روش های خانگی موثر نبودند، لازم است به پزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه جسمی و پرسیدن سوالاتی در مورد زمان شروع علائم کار درمان را شروع می کند. ممکن است پزشک از شما بخواهد تصویری با اشعه ایکس از پای خود بگیرید تا علت درد مشخص شود. زمانی که علت دقیق مشخص شود، درمان مناسب برای درد انتخاب خواهد شد.در بسیاری موارد پزشک فیزیوتراپی را توصیه می کند. فیزیوتراپی به تقویت عضلات و تاندون های پا کمک کرده و از بروز آسیب های بیشتر جلوگیری می کند. اگر درد پاشنه پا شدید است، احتمالا داروی ضد التهاب برایتان تجویز شود.پزشک از شما می خواهد از پای خود محافظت کنید – یا با بستن پا و یا با استفاده از پوشیدن دستگاه های خاص محافظتی.در موارد معدود نیز جراحی انجام می شود تا مشکل حل شود، اما جراحی پاشنه پا به دوره ریکاوری طولانی مدت نیاز دارد و همیشه درد پاشنه پا را درمان نمی کند.

عوارض درد پاشنه پا

درد پاشنه پا ممکن است ناتوان کننده باشد و روی حرکات روزانه تان تاثیر بگذارد. این درد ممکن است طریقه راه رفتن شما را نیز تغییر دهد. در این شرایط ممکن است تعادل خود را از دست داده و زمین بخورید و احتمال آسیب دیدن های بیشتر وجود دارد.

پیشگیری از درد پاشنه پا

-کفش هایی بپوشید که مناسب پاهای شما هستند و از پاهایتان محافطت می کنند – برای ورزش کفش ورزشی بپوشید – قبل از ورزش کردن حرکات کششی انجام دهید – سرعت خود را در هنگام انجام فعالیت های بدنی کنترل کنید – یک رژیم غذایی سالم انتخاب کنید – زمانی که خسته هستید یا احساس درد می کنید، استراحت کنید -وزن مناسب داشته باشید

بیشتر بخوانید : سوزش کف پا نشانه چیستعلت صافی کف پا ♥ خار پاشنه پا چیست

آخرین بروز رسانی در : شنبه 12 خرداد 1397

29 دیدگاه

  • ترانه فوریه 2017 در 23:03

    كف پای درناك مشكل شایعی است. درد در استخوان كنار انگشت شست ، پینه ها و میخچه ها ،‌ درد انگشتان پا ، التهاب مفاصل و آرتروز از علل شایع درد پا هستند

  • فاطمه فوریه 2017 در 23:03

    پشت پاشنه معمولا به علت التهاب تاندون آشیل و یا بورسیت (التهاب كیسه ای كه حاوی كمی مایع است و بین تاندون و استخوان قرار می گیرد) ایجاد می شود.

  • بهار فوریه 2017 در 23:04

    شایعترین علت ایجاد كننده ی درد كف پا التهاب نوعی بافت همبند است كه در این ناحیه قرار گرفته است و در اصطلاح آناتومی به آن فاشیا گفته می شود.

  • باران فوریه 2017 در 23:04

    در اثر التهاب بافت آسیب دیده به صورت بافت همبند (اسكار) ترمیم می شود و آهكی شدن بافتی (كلسیفیكاسیون) ایجاد می شود كه دردناك خواهد بود.

  • فرهاد فوریه 2017 در 23:04

    عوامل خطر:
    سن بالای 40 سال

    اضافه وزن

    بی تحرك بودن فرد

    كاهش حركات رو به بالای مچ پا (دورسی فلكشن)

    راه رفتن مكرر روی سطوح سخت

    پوشیدن كفش تخت

  • باران فوریه 2017 در 23:04

    شواهد كافی مبنی بر ارتباط شغل با التهاب بافت همبند كف پا (فاشئیت پلنتار) وجود ندارد و نمی توان آن را یك آسیب شغلی دانست.

  • رویا فوریه 2017 در 23:05

    درد ممكن است در یك محل مشخص احساس نشود. ممكن است درد در زیر پاشنه ، پشت پا یا در مچ پا احساس گردد. اما اگر درد به قسمت جلوی پا ، پنجه ها و یا به ساق پا انتشار پیدا كند ممكن است آسیب نخاع كمری مطرح باشد.

  • شیما فوریه 2017 در 23:05

    درد در اوایل صبح و با گذاشتن پا روی زمین بدتر می شده و پس از یك دوره استراحت بهتر می شود اما معمولا در طول روز و با حركت بیشتر پاها درد بهتر می شود. ماهیت درد حالت كششی و از هم گسیختگی دارد.

  • شهاب فوریه 2017 در 23:05

    در معاینه خم كردن مچ پا به بالا (حركت دورسی فلكشن) به علت ایجاد كشش در بافت همبند كف پا (فاشیا) موجب ایجاد درد می شود. معمولا تورم وجود ندارد یا كم است.

  • مریم فوریه 2017 در 23:05

    تشخیصهای افتراقی:
    اگرچه شایعترین علت درد پاشنه التهاب بافت همبندی كف پا (فاشیای پلنتار) است اما عوامل دیگری نیز می توانند عامل این مشكل باشند و به خصوص اگر مشكل بیمار به درمان جواب ندهد باید مد نظر قرار گیرند.

  • رضا فوریه 2017 در 23:05

    سندرم پاشنه ی كبود:
    این مشكل در افراد مسن چاق یا افراد جوانتری كه ورزشكار هستند و روی سطوح سخت ورزش می كنند ممكن است روی دهد. درد معمولا عقبتر و در ناحیه خلفی تری است و زیر بالشتك چربی استخوان پاشنه احساس می شود. كفی های مخصوص ممكن است تجویز شوند و یا درمانهای دیگری صورت گیرند.

  • فهیمه فوریه 2017 در 23:06

    بورسیت یا التهاب كیسه ای كه حاوی كمی مایع است و بین تاندون و استخوان قرار می گیرد.
    ممكن است در ناحیه زیر استخوان پاشنه ایجاد شود كه بیشتر در افراد مسنی كه كفش جدیدی را پوشیده اند روی می دهد. ممكن است یك تورم حساس به لمس در زیر پاشنه ایجاد شود كه درد با خم كردن پنجه و حركت مچ پا تغییری نمی كند. درمان با بیرون كشیدن مایع ملتهب و یا تزریق دارویی ممكن است موثر باشد.

  • سما فوریه 2017 در 23:06

    سندرم تونل تارس:
    یكی از عصبهای پا از زیر عناصری عبور می كند كه برخی اوقات ممكن است تحت فشار عناصر اطراف خود قرار گیرد. در این صورت درد ، بی حسی و احساس سوزش در قسمت داخلی پا ، مچ یا حتی ساق پا روی می دهد. این علائم در یك محل خاص احساس نمی شود و شبها بدتر می شود. این مشكل ممكن است با دیابت ، كم كاری تیروئید ، التهاب مفاصل و اختلالات آناتومیك پا مانند كف پای صاف مرتبط باشد. تزریق استروئید در كنار درمان عامل زمینه ای می تواند كمكم كننده باشد.

  • کاملیا فوریه 2017 در 23:06

    علل دیگر:
    در موارد نادری ممكن است درد پاشنه علت مهمتری داشته باشد به خصوص اگر درد علیرغم درمان 6-3 ماه طول بكشد.

  • فهیمه فوریه 2017 در 23:06

    نقرس در موارد نادری ممكن است با علائمی شبیه به التهاب بافت همبند كف پا بروز كند.

  • شیدا فوریه 2017 در 23:07

    در موارد نادری مشكلات دیگری مثل فیبروساركوما ، متاستاز ، جسم خارجی ، اوستئومیلیت ، توبركلوزیس نیز می توانند علت این مشكل باشند.

  • لیلا فوریه 2017 در 23:07

    تشخیص :
    تشخیص معمولا بالینی و از طریق معاینه است اما ممكن است در مواردی نیاز به انجام رادیوگرافی ،‌آزمایش خون و یا آزمایشات هدایت عصبی باشد. اگر پس از سه ماه درمان مشكل برطرف نشود در مواردی سونوگرافی ویا ام.آر.آی ممكن است درخواست شوند.

  • نیکی فوریه 2017 در 23:07

    در موارد خفیف :
    آموزش به منظور كاهش فشاری كه بر پاها وارد می شوند ، كاهش وزن و عدم فعالیت بر روی سطوح سخت ، كفی كفش طبی و مناسب ، تمرینات كششی غیر فعال ، استفاده از سرما و گرما ، ماساژ مالشی كف پا ، و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی توصیه می شوند.

  • رز فوریه 2017 در 23:07

    جاع به سطوح فوق تخصصی و ارزیابی مجدد برای بررسی عامل ایجاد كننده و در مواردی جراحی توصیه می شود.

  • ناشناس فوریه 2017 در 23:08

    ممنون از اطلاعات خوبی که دادین بسیار مفید بود.

  • کاملیا فوریه 2017 در 23:08

    درد پاشنه به علل متفاوتی ایجاد میشود ولی شایعترین علت آن فاسئیت پلانتار Plantar fasciitis است. فاسئیت پلانتار بیماری بسیار شایعی است بطوریکه حدس زده میشود حدود ده درصد از افراد به نوعی در طول زندگی خود درگیر این بیماری میشوند. این بیماری بر اثر التهاب فاشیای پلانتار بوجود میاید ولی فاشیای پلانتار چیست و کجاست.

  • زینب فوریه 2017 در 23:08

    فاشیای پلانتار Plantar fascia یک لیگامان بلند و نازک است که درست زیر پوست کف پای شما قرار گرفته است. این لیگامان از پاشنه پا به زیر پنجه پا کشیده شده و موجب قوس کف پا میشود.

  • زهرا فوریه 2017 در 23:09

    یک سر این رباط به سطح زیرین استخوان پاشنه یا کالکانه Calcaneous در محلی که به آن توبرکل پاشنه Calcaneal tubercle میگویند متصل شده و سر دیگر آن پهن شده و به بند پرگزیمال (بند پرگزیمال اولین بند انگشت است که به کف پا متصل میشود) تمامی انگشتان پا متصل میشود.

  • سارا فوریه 2017 در 23:09

    بر اثر فشار بیش از حد به فاشیای پلانتار محل اتصال آن به استخوان پاشنه دچار کشیدگی و پارگی های میکروسکوپی میشود. پاسخ بدن به این اتفاق، التهاب و درد است. دردی که در محل اتصال این لیگامان به پاشنه احساس میشود.

  • یاسین فوریه 2017 در 23:09

    مهمترین عواملی که موجب فراهم شدن زمینه مساعد برای بروز این بیماری میشوند عبارتند از

    سفت بودن عضلات پشت ساق پا یا سفت بودن تاندون آشیل که موجب میشوند فرد نتواند به راحتی پشت پایش را به بالا ببرد.

    چرخش کف پا به خارج یا پرونیشن Pronation و در نتیجه افزایش فشار به فاشیا

    چاقی

    قوس کف پای زیاد یا کم (صافی کف پا)

    ضربات مکرر به کف پا مانند فعالیت های ورزشی که در آن پاشنه پا بطور مکرر به زمین کوبیده میشود.

    فعالیت بدنی جدید یا افزایش شدت فعالیت بدنی که در قبل هم داشته ایم

    راه رفتن روی زمین سخت یا ناهموار

    کفش نامناسب

    افزایش سن و تغییر یافتن جنس بافت فاشیای پلانتار

  • غریبه فوریه 2017 در 23:09

    باور بسیار شایعی در بین مردم و حتی پزشکان رواج دارد که درد پاشنه به علت خار پاشنه است. گرچه خیلی از افرادی که فاسئیت پلانتار دارند برجستگی کوچک استخوانی در زیر استخوان پاشنه دارند که به آن خار پاشنه میگویند، توجه به این نکته مهم است که علت درد، خار پاشنه نیست.

  • صدرا فوریه 2017 در 23:09

    وجود یک برجستگی استخوانی در زیر استخوان پاشنه علت درد آن ناحیه نیست همانطور که با خارج کردن این برجستگی استخوانی درد از بین نمیرود. از هر ده نفر یک نفر خار پاشنه دارد ولی همه آنها درد ندارند.

  • غزل فوریه 2017 در 23:10

    درد در زیر پاشنه مهمترین علامت این بیماری است. درد در صبح وقتی از رختخواب بلند میشویم در چند قدم اول بیشتر است. یا بعد از مدتی نشستن و یا رانندگی وقتی بلند شده و شروع به راه رفتن میکنیم در چند قدم اول درد شدید است ولی بعد از چند دقیقه یا کمتر، شدت درد کم شده یا از بین میرود. گاهی درد در حین راه رفتن و دویدن ایجاد میشود ولی در اکثر اوقات شدت درد بعد از راه رفتن است.

  • فرهاد فوریه 2017 در 23:10

    تشخیص این بیماری با صحبت پزشک با بیمار و معاینه است و نیازی به بررسی پاراکلینیکی ندارد. در معاینه فشار به زیر پاشنه در ناحیه ایکه به سمت داخل پاشنه نزدیکتر است موجب احساس درد میشود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.