سندروم بینایی کامپیوتر یا cvs را بیشتر بشناسید!
ویدیو مپینگ یکی از بهترین راه ها برای انتقال پیام های قانع کننده در هر کجا است،
ویدیو مپینگ یکی از بهترین راه ها برای انتقال پیام های قانع کننده در هر کجا است، از میزهای رستوران گرفته تا کل ساختمانها. · ویدیو مپینگ یک نوآوری در …
دلایل ساخت وبسایت برای کسب وکار
تبلیغ در گوگل، در جهان امروز جزء جدایی ناپذیر تمامی کسب و کارها با خدمات آنلاین است. فرقی نمیکند که در کدام شبکه اجتماعی فعالیت میکنید، تنها کافی است برای پیشی گرفتن از …
پری هیتر چیست؟
یک تعمیرکار سختافزار موبایل به ابزار و لوازمی احتیاج دارد تا بتواند مشکلات سختافزاری موبایل یا تبلت را برطرف نماید. یکی از این ابزارها پری هیتر میباشد که قادر است گرما را …
این روزها زندگی همه ما به سمتی حرکت کرده است که نمیتوانیم از وسایل و ابزار الکترونیکی مانند کامپیوتر دوری کنیم. تعداد زیادی از افراد دارای شغلی هستید که باید به صورت دائمی با کامپیوتر کار کنند و روزانه حداقل 8 ساعت را به مانیتور نگاه کنند. این موضوعی است که میتواند مشکلات زیادی را برای چشمان ما به وجود آورد. سندروم بینایی کامپیوتر موضوعی است که در این مطلب تصمیم داریم تا شما را با آن آشنا نماییم.
سندروم بینایی کامپیوتر یا CVS چیست؟
آیا تا به حال در رابطه با نور آبی چیزی شنیدهاید؟ نور آبی یکی از مضرترین نورهایی است که ما نمیتوانیم از دیدن آن فرار کنیم. نور خورشید منبع اصلی نور آبی است که میتوانیم با خرید عینک آفتابی از آسیب آن جلوگیری نماییم.
در کنار نور خورشید، نوری که وسایل الکترونیکی مانند کامپیوتر یا گوشی موبایل هوشمند ساتع میکنند نیز ضرر زیادی براس چشمهای ما دارند و در طولانی مدت میتوانند مشکلات مختلفی را به وجود آورند. در حالت کلی و به زبان ساده باید گفت که هر مشکلی که از کار زیاد از حد با کامپیوتر و سایر وسایل الکترونیکی برای چشمان ما به وجود بیاید، در دسته سندروم بینایی کامپیوتر یا CVS قرار میگیرند.
محققان در رابطه با این سندروم تحقیق کردهاند و به این نتیجه رسیدند که بین 50 تا 90 درصد افرادی که با کامپیوتر کار میکنند، بعد از مدتی به مشکلات مختلفی دچار میشوند که بیشتر این مشکلات به مسائل بینایی مربوط است و بیشترین تاثیر این موضوع روی چشم است. به همین دلیل خیلی روی این موضوع تاکید میشوند که اگر در روز ساعات زیادی را برای چک کردن وسایل الکترونیکی اختصاص میدهید، از عینکهای مخصوص با لنزهای بلوکات یا بلوکنترل استفاده نمایید تا کمترین آسیب به شما وارد شود.
خیلی از افراد فکر میکنند این موضوع فقط برای افراد با سنهای بالا به وجود میآید ولی این تفکری کاملا اشتباه است. این روزها کودکان از همان سن کم، کار با کامپیوتر و گوشی موبایل را آغاز میکنند و حتی اگر خودشان موبایل نداشته باشند، از تلفن همراه هوشمند مادر یا پدر خود استفاده میکنند تا با بازیهای مختلف مشغول شوند. این میشود که سن سندروم بینایی کامپیوتر پایین آمده و کودکان با سن کم هم علائم این مشکلات را دارند.
مخصوصا که بچهها در رابطه با طرز استفاده از این وسایل هم اطلاعات کافی ندارند و بدون استراحت دادن به چشمان خود بی وقفه به صفحه گوشی زل زده و در کنار آن نور گوشی را تا آخرین حد زیاد میکنند. این نور زیاد زمانی بدتر خواهد شد که در تاریکی مینشینند و کار خود را ادامه میدهند.
اگر شما بعد از احساس درد و علائم سندروم بینایی کامپیوتر باز هم بدون توجه به کار خود ادامه دهید مطمئن باشید به مشکلات جبران ناپذیری دچار میشوید. بعد از احساس کوچکترین مشکلی باید به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با در نظر گرفتن بهترین روشهای درمانی، از تشدید آن جلوگیری نماید. البته همیشه میگویند که پیشگیری بهتر از درمان است و این در سندروم بینایی کامپیوتر بسیار تاثیرگذار است. اگر قبل از هر اتفاقی از عینک محافظ استفاده نمایید، به این مشکلات دچار نخواهید شد.
موضوع دیگری که علاوه بر نور آبی روی دید شما تاثیر خواهد گذاشت، حالت خیره شدن فرد به صفحه مانیتور است. طبق تحقیقات، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که زمانی که فرد به کتاب یا هر جای دیگری غیر از وسایل الکترونیکی خیره میشوند حالتی کاملا متفاوت دارد. زمانی که به صفحه مانیتور که نور آبی از خود ساتع میکند خیره میشوید، پلکهای شما کمتر از حالت عادی باز و بسته میشوند و در واقع یک سوم حالت عادی پلک میزنید. این موضوعی است که باعث خشک شدن چشم شما خواهد شد و تاکید دیگری برای تشدید علائم سندروم بینایی کامپیوتر میباشد.
نشانههایی مانند تاری دید، التهاب یا سوزش چشم (حتی به میزان کم)، سردرد، دوبینی، قرمزی چشم و خشکی آن، درد گردن و کمر، از نشانههای بارز سندروم بینایی کامپیوتر هستند.
راه کارهای درمان سندروم بینایی کامپیوتر
شما میتوانید از روشهای زیر برای درمان و پیشگیری سندروم بینایی کامپیوتر استفاده کنید ولی حتما به این نکته دقت کنید که مراجعه به پزشک همیشه بهترین گزینه است.
کم کردن و از بین بردن تابشهای خیره کننده نور
شرایط محیط کار یا منزل شما ممکن است به صورتی باشد که نور خیره کننده ایجاد کند. برای مثال پنجرهای در ناحیهای از اتاق وجود دارد که باعث بازتاب نور و ایجاد حالت خیره کننده آن میشود. شما باید سعی کنید این نور را برطرف کنید. میتوانید میز خود را جا به جا کنید یا پردهای مناسب را برای پنجره اتاق خود در نظر بگیرید.
چراغهای اتاق نیز باید به صورت استاندارد باشند و اگر نور خیلی زیادی را به وجود میآورند باید کم شوند. بهتر است به جای چراغ سقفی از چراغ رومیزی استفاده نمایید.
تنظیم موقعیت میز کار
بهترین حالت برای مانیتور کامپیوتر به صورتی است که تقریبا بین 50 تا 70 سانتی متر از چشم شما فاصله داشته باشد و در جایی باشد که برای دیدن آن اندکی پایین را نگاه کنید. به هیچ وجه برای دیدن مطالب چشمان خود را باریک نکنید و به آنها فشار نیاورید.
علاوه بر آن اگر به صورت مکرر نگاه خود را بین مانیتور و مدارک کنار میز خود میچرخانید، بهتر است مدارک را به صورت عمودی کنار مانتور قرار دهید تا نیاز نباشد دائما نگاه خود را بالا و پایین کنید.
به چشمهای خود استراحت بدهید
یکی از بهترین راهها برای استراحت دادن به چشمان شما این است که در هر 20 دقیقه که به صورت مداوم به مانیتور نگاه میکنید، به مدت 20 ثانیه به شیء دیگری که در فاصله 6 متری شما قرار داد نگاه کنید.
علاوه بر آن باید به پلک زدن دقت کنید. همانطور که گفته شد هنگام نگاه کردن به مانیتور، پلک زدن شما یک سوم کاهش پیدا میکند. پس باید دقت کنید تا به صورت طبیعی به پلک زدن خود ادامه دهید تا چشمانتان دچار خشکی نشود.