بیماری پیکا
درمان و جلوگیری از ریزش مو سکه ای در زنان و کودکان و نوجوانان
ریزش مو ریزش مو ،ریزش مو سکه ای،ریزش مو به انگلیسی،ریزش مو در زنان،ریزش مو در کودکان،ریزش مو در نوجوانی،ریزش مو مردان،ریزش مو در خواب،ریزش موی سگ،ریزش موی شدید،ریزش مو سکه ای …
معجزه و خواص عسل و دارچین برای لاغری و جوش صورت
معجزه و خواص عسل و دارچین برای لاغری و جوش صورت معجزه و خواص عسل و دارچین برای لاغری و جوش صورت در سایت جسارت خواص عسل و دارچین,خواص عسل و دارچین …
پیشگیری از دیابت با خوراکی ها
پیشگیری از دیابت با خوراکی ها دیابت,بیماری دیابت,دیابت در بارداری,علائم دیابت,درمان دیابت,درمان دیابت با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان دیابت,دیابت را چگونه درمان کنیم,دیابت در کودکان,دیابت در بزرگسالان,دیابت در نوزادان,دیابت در …
بیماری پیکا
به گزاش بی اس ام اس پيكا بيماري است كه در اثر ميل شديد داشتن به خوردن غذاها و يا خوردن مواد عجيبي كه اصلا ارزش غذايي ندارند به وجود ميآيد.اين بيماري بيشتر در كودكان مخصوصاً سنين 6-1 سال و گاهي هم در خانمهاي باردار ايجاد ميشود.
پیکا:
پيكا بيماري است كه در اثر ميل شديد داشتن به خوردن غذاها و يا خوردن مواد عجيبي كه اصلا ارزش غذايي ندارند به وجود ميآيد.اين بيماري بيشتر در كودكان مخصوصاً سنين 6-1 سال و گاهي هم در خانمهاي باردار ايجاد ميشود. توجه به اين موضوع داشته باشيد كه اين ببماري شامل نوزادان زير 18 ماه نميشود زيرا آنان به طور طبيعي هر چيزي را داخل دهان خود ميگذارند.
علائم بيماري:
علائم اين بيماري با خوردن موادي فاقد ارزش غذايي مانند: (نشاسته، خاك رس، يخ، گچ، رنگ، مو يا سنگ ريزه) خود را نشان ميدهد.گاهي هم درد شكم جزئي از علائم اين بيماري است. عوامل رواني خوب شناخته نشده مرتبط با زندگي در مكان نامطلوب، درآمد كم يا محروميتهاي رواني ميتواند باشد. داشتن نياز غريزي براي جبران كمبود مواد معدني در رژيم غذايي. اين مطلب به ويژه در مورد خوردن خاك رس براي كمبود آهن صحت دارد.
عوارض بيماري:
مسمومیت با سرب ناشی از رنگ یا گچ
كمخونی ،سوءتغذیه ، انسداد روده
عفونتهای رودهای ناشی از انگلهای موجود در خاك
تشخيص بيماري:
راههاي تشخیصی اين بيماري ممكن است شامل:
آزمایشهای خون برای شناسایی كم خونی و اندازهگیری مایعات و الكترولیتها باشد.
رادیوگرافی شكم هم ممكن است توصیه گردد.
راههاي درمان:
درمان افرادی که به هر علتی به پیکا مبتلا هستند، بسیار پیچیده است و در صورت مشاهدهی چنین رفتاری باید به پزشک مراجعه شود. برای درمان بیماری از مجموعه ای از عوامل کمک گرفته می شود، از قبیل:
رفتار درمانی
ممانعت فیزیکی
برانگیختن بی زاری در فرد نسبت به مصرف مواد غیر غذایی
دارو درمانی
آموزش گسترده به فرد در خصوص عوارض و پیامدهای جانبی استفاده از مواد غیر خوراکی
درمان از نظر تغذيه و فعاليت:
در زمان ابتلا به اين بيماري یك رژیم غذایی متعادل مطلوب برای خود برنامهریزی كنید. حتماً از مكملهای ویتامینها و مواد معدنی استفاده كنيد. در زمان دوره درمان اين بيماري فعاليت داشتن براي شما هيچ حدوديتي ندارد.
پيشگيري بيماري:
موادی را كه كودك میخورد سعي كنيد تا جاي كه امكان دارد از دسترس وی دور كنید. از یك رژیم غذایی متعادل مطلوب برای خود و كودكانتان استفاده كنید.
یك محیط مطلوب و دارای تمهیدات حمایتی برای كودكان در منزل طراحی كنید. خانههایی را كه دارای رنگ سربدار هستند مجدداً رنگ بزنید. از تختخوابهای قدیمی با رنگ سربدار برای كودكان استفاده نكنید.
درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟
اگر كودك شما داراي علايم پيكا باشد.
وجود علايم پيكا در بارداري
عدم بهبود پيكا با وجود دو هفته درمان
منبع:7sib.ir
هرزهخواری یا پیکا به خوردن مواد بدون ارزش غذایی همچون خاک، گچ، یخ و رنگ گفته میشود که حداقل به مدت یک ماه ادامه داشته باشد
.این اختلال دلایل مختلفی مانند کم خونی فقر آهن، اختلالات روانی، کمبود روی و… دارد
پیکا کلمه لاتین به معنای زاغ است و از آنجایی که این پرنده به خوردن چیزهای گوناگون مشهور است، این اختلال را به این نام نامگذاری کردهاند.
این عارضه معمولاً کودکان سنین ۶-۱ سال و خانمهای باردار را گرفتار میسازد
.این اصطلاح در مورد شیرخواران زیر ۱۸ ماه که هر چیزی را در داخل دهان خود میگذارند به کار نمیرود زیرا در این سن این کار طبیعی محسوب میشود
پیکا بیشتر در کشورهای با وضعیت اقتصادی-اجتماعی ضعیف و دربین زنان باردار و کودکان وجود دارد.
این مشکل در افرادی هم که دچار بیماریهای خاص مثل صرع، عقب ماندگی ذهنی، اوتیسم (در خود ماندگی) یا بیماریهای روانی هستند اتفاق میافتد
البته در بعضی کشورها مثل اوگاندا که خاک مخصوص خوردن به فروش میرسد این مسئله یک فرهنگ قابل قبول است.
هرزهخواری به سه دسته تقسیم میشود:
خاک خواری (Geophagia)
مواد مضری که فاقد مواد مغذی میباشند (Pagophagia) مانند یخ
خوردن مواد قندی و نشاستهای (Amylophagia)
بررسیهای تشخیصی ممکن است شامل آزمایشهای خون برای شناسایی کم خونی و اندازه گیری مایعات و الکترولیتها باشد. تست میزان آهن و روی خون از جمله روشهای تشخیص پیکا میباشد. رادیوگرافی شکم ممکن است توصیه گردد.درمان افرادی که به هر علتی به پیکا مبتلا هستند، بسیار پیچیدهاست و برای درمان بیماری از مجموعهای از عوامل کمک گرفته میشود مانند:
رفتار درمانی
ممانعت فیزیکی
برانگیختن بیزاری در فرد نسبت به مصرف مواد غیر غذایی
دارودرمانی
آموزش گسترده به فرد در خصوص عوارض و پیامدهای جانبی استفاده از مواد غیر خوراکی
در بیشتر موارد، بیمار به درمان پاسخ مثبت داده و با افزایش سن یا اتمام بارداری، بیماری پایان میپذیرد.
موادی را که کودک میخورد از دسترس وی دور کنید. خانههایی را که دارای رنگ سربدار هستند مجدداً رنگ بزنید. از تختخوابهای قدیمی با رنگ سربدار برای کودکان استفاده نکنید. از یک رژیم غذایی متعادل مطلوب برای خود و کودکانتان استفاده کنید. یک محیط مطلوب و دارای تمهیدات حمایتی برای کودکان در منزل طراحی کنید.
کلمه ی پیکا (PICA) در لاتین به معنی پرنده ای است که غذای فراوان و مختلفی می خورد و در واقع تمایل به خوردن مواد درهم برهم دارد.
به طور کلی، پیکا به معنی اشتیاق و تمایل به خوردن مواد غیرعادی و غیرطبیعی می باشد، که دارای مواد مغذای کم یا فاقد مواد مغذی هستند.
در صورتی که مصرف مواد غیر خوراکی در فردی که سن وی بیش از 24- 6 ماه است، به مدت یک ماه یا بیشتر مشاهده شود، فرد مبتلا به پیکا می باشد.
مردمی که خوردن بعضی از مواد غیرطبیعی ریشه در فرهنگ و اعتقادات آن ها دارد، از این تعریف مجزا می باشند.
نشاسته، خاک، گِل رس، خاکستر، گچ، مهر نماز، پودر لباس شویی، مو، صابون، خمیردندان، قهوه، پلاستیک، خاکستر سیگار، سکه، ذغال، سر کبریت سوخته، ته سیگار، کاغذ و … .