روش های طرح سوال ریاضی کنکور از معادله درجه دو
همه چیز در مورد احسان قربان زاده خواننده نسل امروز و دیروز
همه چیز در مورد احسان قربان زاده خواننده نسل امروز و دیروز بهانه مصاحبه ما با احسان قربان زاده می تواند خیلی چیزها باشد؛ از فراهم کردن شرایط انتشار آهنگ های جدیدش …
قطعات الکترونیکی چیست؟
قطعات الکترونیکی چیست؟ قطعات الکترونیکی در مدار ها مورد استفاده قرار میگیرند و شامل تعداد زیادی هستند. در واقع از کنار هم قرار گرفتن قطعات در مدار می توان یک عملکرد صحیح …
روشی ساده برای ارتقای رتبه در گوگل
روشی ساده برای ارتقای رتبه در گوگل ارتقای رتبه در گوگل یک آرزوی بسیار بزرگ برای همه صاحبان کسبوکارهای مجازی است. بیخود نیست اگر گوگل را بزرگترین زمینه پیشرفت در چنین کسبوکارهایی …
روش های طرح سوال ریاضی کنکور از معادله درجه دو
معادلۀ درجه دو با اینکه بحث بسیار سادهای است اما در برخی موارد حتی سه سوال از سوالات ریاضی کنکور را به خود اختصاص میدهد. مبحثی بسیار مهم و همواره حاضر در کنکور است.
حل معادلۀ درجه دو
در اصل حل معادلۀ درجه دو، از روش مربع کامل کردن بدست میآید. اما به طور عادی روش مربع کامل به روش دلتا سادهسازی شده است که میتوانید آن را از سایت کنکور تی وی با تدریس محمد قاسمی نگاه کنید و تمام نکات تستی آن را یاد بگیرید.
روابط بین ریشه های معادله درجه دو
معادلۀ درجه دو و حل معادلۀ درجه دو یک طرف قصۀ ریاضی کنکور است و روابط میان دو ریشۀ معادلۀ درجه دو یک طرف دیگر داستان ریاضی کنکور است.
در برخی موارد مجموع ریشههای معادلۀ درجه دو و در برخی موارد ضرب ریشههای معادله درجه دو را از شما میخواهند. حتی در برخی موارد قدر مطلق تفاضل دو ریشۀ معادلۀ درجه دو را از شما میخواهند که براساس فرمولهای مشخصی که بر مبنای ضرایب پشت مجهولات معادلۀ درجه دو قرار دارد، میتوانید آنها را بسازید و به راحتی تست آن را بزنید.
دیدگاه نموداری معادلۀ درجه دو
در دیدگاه نموداری معادلۀ درجه دو، در واقع عبارت درجه دو یک سهمی قائم است.
که اگر محور ایکسها را در دو نقطه قطع کند دارای دو ریشۀ ساده است.
اگر بر محور ایکسها مماس شود در واقع دارای دو ریشۀ مساوی یا در اصطلاح دارای یک ریشۀ مضاعف است و اگر به نحوی قرار بگیرد که محور ایکسها را قطع نکند، در اصطلاح میگوییم که این معادلۀ درجه دو ریشه ندارد.
پس در حالت کلی، ریشههای معادله درجه دو در سه حالت قرار میگیرد. یا دو ریشۀ ساده دارد یا یک ریشۀ مضاعف دارند یا اصلاً ریشه ندارند.
رابطه دلتا با ریشه های معادلۀ درجه دو
براساس فرمول دلتا که ما به واسطۀ آن جوابهای معادلۀ درجه دو را بدست میآوریم، دلتا عبارتی است که در زیر رادیکال قرار میگیرد و نباید مقداری منفی شود.
اگر دلتا بزرگتر از صفر باشد مسلماً ما دو ریشۀ متمایز و ساده داریم.
اگر دلتا برابر با صفر باشد یک ریشۀ مضاعف داریم.
اگر دلتا منفی باشد ما در معادلۀ درجه دو مذکور اصلاً ریشه نداریم یا در اصطلاح فنیتر، معادلۀ درجه دو ما ریشۀ حقیقی ندارد.
طراح ریاضی کنکور چگونه با معادلۀ درجه دو بازی میکند؟
طراح ریاضی کنکور علاقه شدیدی به ریشهدار بودن یا بدون ریشه بودن و یا دارای ریشۀ مضاعف بودن معادله درجه دو دارد و معمولاً یکی از ضرایب مجهول را دستمایۀ طرح سوال قرار میدهد و معمولاً در نهایت شما با حل یک نامعادله باید محدودهای برای ضرایب مجهولی که طراح کنکور برای شما در نظر گرفته است بدست بیاورید.
روش دومی که طراح کنکور با معادلۀ درجه دو بازی میکند این است که تقاطع دو معادله درجه دو را از شما میخواهد. در این مواقع شما باید این دو معادله را مساوی هم قرار دهید و سپس معادلۀ جدیدی بدست آورید و پس از حل معادلۀ جدید، اعداد بدست آمده در صورتیکه دو ریشه متمایز به شما بدهند؛ یعنی در دو نقطه این دو معادله درجه دو با هم تلاقی دارند.
اگر به شما یک ریشۀ مضاعف بدهند؛ یعنی این دو معادله درجه دو بر هم مماس هستند و اگر پس از حل معادله دلتا منفی شود و هیچ ریشهای بدست نیاورید؛ یعنی این دو معادله درجه دو با هم تلاقی ندارند و همدیگر را قطع نمیکنند.
حل معادله درجه دو با اتحاد جمله مشترک و اتحاد مزدوج
در خیلی از موارد، ما فقط با تسلط بر اتحاد جمله مشترک و اتحاد مزدوج به سادگی بدون استفاده از روش دلتا میتوانیم معادله درجه دو را حل کنیم.
کافیست که ضریب درجه دو با فاکتورگیری یک شود و بعد با آشنایی با اتحاد جمله مشترک به سادگی میتوانیم عبارت درجه دویی که پیش رو داریم را تبدیل به دو پرانتز مجزا نماییم و هر پرانتز به تنهایی به خودی خود یک معادله درجه یک است که جواب مشخصی به ما خواهد داد و چون دو پرانتز داریم پس در واقع دو جواب داریم و در نیمی از تجزیههای عبارات جبری ، ما از اتحاد جمله مشترک برای تجزیۀ عبارت درجه دو استفاده خواهیم کرد.
منابع بیشتر برای مطالعه :