با برندهای موفق لوازم خانگی ایرانی بیشتر آشنا شویم

با برندهای موفق لوازم خانگی ایرانی بیشتر آشنا شویم

جالب است بدانید که بیش از 250 مارک و برند تجاری لوازم خانگی ایرانی در داخل کشور وجود دارند که شما می توانید محصولات موردنیاز خود را از آنجا تهیه کنید. وجود …

پادکست رایگان

پادکست رایگان

پادکست رایگان پادکست های فارسی و رایگان زیادی همه روزه منتشر میشوند که میتوانید از اپلیکیشن های مختلفی آنها را بشنوید. یکی از پادکست های رایگان پادکست دادپویان است که پرونده های …

پلتفرمی رایگان و مدرن برای کسب درآمد بیشتر از زمان

پلتفرمی رایگان و مدرن برای کسب درآمد بیشتر از زمان

پلتفرمی رایگان و مدرن برای کسب درآمد بیشتر از زمان شما هم مثل مشاورها، وکیل‌ها، پزشک‌ها و فریلنسرها، بلاگرها و… از زمانت کسب درآمد می‌کنی؟ ما برای شما که همیشه تلفن خودتان، …

چکیده : حضانت فرزندان بعد از طلاق با کیست ؟ سرپرستی فرزند دختر و پسر بعد از جدایی + مشاوره حقوقی با بهترین وکیل شیراز حامد اسکندری

 

وقتی زن و مردی با هم ازدواج می کنند بچه دار می شوند اما اگر تصمیم به جدایی و بچه دار شدن بگیرند، آیا پدر یا مادر از بچه هایشان مراقبت می کنند؟ در این مقاله که توسط وکیل شیراز نوشته شده است در مورد حضانت فرزند بعد از طلاق با خود صحبت خواهیم کرد.

حضانت فرزندان بعد از طلاق

حضانت فرزندان پس از طلاق والدین

یکی از ارکان اساسی جامعه خانواده است. گاهی والدین به دلایل مختلف تصمیم به جدایی می گیرند. طلاق می تواند تأثیر زیادی بر آینده فرزندان داشته باشد، بنابراین حمایت از کودکان پس از طلاق یکی از مهم ترین موضوعاتی است که قوانین مستحکم به آن توجه می کنند.

به طور کلی می توان گفت که ولایت مترادف با ولایت است. سرپرستی فرزندان هم حق و هم تکلیف والدین است که هیچ یک از آنها حق ندارند در این زمینه عمل نکنند. حضانت پس از طلاق با توجه به سن فرزند و شرایط والدین به هر یک از افراد واگذار می شود که در ادامه توضیح خواهیم داد.

مادر تا چه سنی حضانت فرزند را بر عهده دارد؟

بر اساس قوانینی که در کشور ما وضع شده است، تا هفت سالگی نگهداری از فرزندان به عهده مادر و پس از هفت سالگی به عهده پدر است. اگر بعد از هفت سال مادر به دادگاه ثابت کند که به دلایل خاصی (مثلاً اعتیاد، اختلالات عصبی و …) پدر صلاحیت نگهداری از فرزندان را ندارد، دادگاه این کار را انجام می دهد. پس از تجزیه و تحلیل و بررسی این موضوع، مهمترین تصمیم را در مورد مراقبت از کودک می گیرد.
همچنین اگر مادری شرایطی داشته باشد که دادگاه تشخیص دهد که حضانت طفل بر عهده مادر نیست، حق حضانت طفل از او سلب می شود. مثلاً اگر مادری اعتیاد یا بیماری روانی داشته باشد یا دوباره ازدواج کرده باشد، دیگر حضانت فرزند بر عهده او نیست.

حضانت فرزندان بالای هجده سال بر عهده کیست؟

در موارد فوق آمده است که نگهداری از فرزند با مادر تا ۷ سالگی و از ۷ سالگی تا بزرگسالی بر عهده پدر است. در هجده سالگی چون کودک به درجه هوش رسیده تصمیم می گیرد که از پدرش پیروی کند یا مادر. دادگاه نیز نظر او را تایید کرد، بنابراین کودکان بالای 18 سال از زندان آزاد می شوند.

به نقل از وب سایت سیما دانلود :

بر اساس قوانینی که به تازگی در این زمینه وضع شده اند، حضانت فرزند دختر از تولد تا 7 سالگی با مادر است و از 7 تا 9 سالگی نیز به پدر سپرده می شود؛ پس از 9 سالگی فرزند دختر از مدار حضانت خارج می شود و خود برای این مسئله تصمیم می گیرد. وکیل مهریه در شیراز در این زمینه خدمات شایسته ای ارائه می دهد و مهمترین قوانینی که در این خصوص وضع شده اند را به شما معرفی می کند.

همچنین در رابطه با مسئله حضانت پسر نیز قوانینی مشابه وضع شده است. بر مبنای این قانون، حضانت پسران نیز تا 7 سالگی با مادر خواهد بود و از 7 سالگی تا 15 سالگی بر عهده پدر قرار می گیرد. پس از این مدت پسران خود برای سرپرستی و ادامه زندگی خود تصمیم می گیرند. در شرایط امتناع مادر از حضانت فرزند، این وظیفه بر عهده پدر قرار گرفته و او مسئول نگهداری از فرزندان خواهد بود و باید به وظیفه قانونی خود در قبال فرزندان عمل کند.

حضانت فرزند دختر و پسر بعد از طلاق

حضانت دختر بعد از طلاق به عهده کیست؟

همانطور که در بالا ذکر شد، حضانت فرزندان تا هفت سالگی به عهده مادر است. اگر فرزند وسط زوجین مطلقه دختر باشد، حضانت او تا هفت سالگی به عهده مادر است. از هفت سالگی تا بلوغ فرزند (یعنی نه سالگی) حق نگهداری فرزند با پدر است. وقتی دختر به 9 سالگی رسید، حضانت او بر اساس انتخاب دختر و تشخیص دادگاه تعیین می شود. البته اگر حضانت فرزند دختر بعد از 9 سالگی به شخصی داده شود، هزینه آن بر عهده پدر است.

حضانت پسر پس از طلاق بر عهده چه کسی است؟

به طور کلی می توان گفت دوران نوزادی تا هفت سالگی یکی از مهم ترین دوران زندگی کودک است زیرا شخصیت ذهنی او در این دوران شکل می گیرد. بنابراین فرزند پسر در این زمان به شدت به مادر نیاز دارد. همراهی فرزند ذکور از کودکی تا هفت سالگی به نفع مادر است. وقتی فرزند ذکور به سن هفت سالگی رسید، حضانت طفل ذکور از هفت سالگی تا سن بلوغ (پانزده سالگی) تأمین می شود.
توجه داشته باشید که برای فرزندی که تا هفت سالگی با مادرش زندگی می کند، باید هزینه های او را پدرش بپردازد. حتی اگر حضانت پسر یا دختر به مادر یا پدر داده شود، حق ملاقات طفل از او سلب نمی شود.

در چه مواردی حضانت فرزند از والدین گرفته می شود؟

قانون کشورمان مقرر می دارد که در صورت اثبات وجود این شرایط در مادر و پدر و در خطر بودن سلامت جسمی، روحی و روانی طفل صغیر، حق حضانت سلب خواهد شد. این شرایط عبارتند از:

  • اعتیاد شدید والدین به مواد مخدر یا الکل
  • پدر یا مادر مبتلا به اختلالات روانی و عصبی
  • اجبار در کودک آزاری و بداخلاقی
  • کتک زدن کودک فراتر از حد طبیعی

 حضانت دختر و پسر بعد از ازدواج موقت بر عهده کیست؟

عقد موقت یا صیغه ازدواجی است که در آن زن و مرد برای یکدیگر محرمانه باشند و مدت معینی با هم زندگی کنند. اگر در حین زندگی مشترک صاحب فرزند شوید، حضانت فرزند بر عهده چه کسی خواهد بود؟ در این صورت می توان گفت که حضانت فرزند پس از طلاق در عقد موقت مانند ازدواج دائم است و حضانت فرزند ذکور و حضانت فرزند دختر پس از طلاق تا زمان هفت سالگی به عهده مادر است.

تربیت دختر از هفت سالگی تا نه سالگی بر عهده پدر است و تربیت پسر پس از جدایی از پدر از سن هفت تا پانزده سالگی و پس از این مدت که فرزند به بلوغ می رسد، تربیت او زمینه ساز است. انتخاب فرزند مورد نظر و صلاحدید دادگاه. به یاد داشته باشید که اگر پدر پس از هفت سال از حضانت امتناع کند، دادگاه حضانت را به مادر خواهد داد. البته تمام هزینه های فرزند را پدر باید بپردازد.

حضانت فرزند بعد از طلاق

مسائل حضانت فرزند در ازدواج موقت چیست؟

یکی از مشکلاتی که در حضانت فرزندان بعد از ازدواج موقت پیش می آید این است که برخی افراد ازدواج موقت را ثبت نمی کنند. اگر ازدواج موقت در دفاتر ثبت اسناد رسمی ثبت شده باشد، پس از طلاق به راحتی توسط مادر انجام می شود. این است. یک بچه مدیون پدرش است. زنانی که سند ازدواج موقت را در دفاتر رسمی ثبت نمی کنند با مشکلاتی مواجه می شوند زیرا ممکن است برخی از مردان مسئولیت فرزند را نپذیرند.

اگر خانمی با چنین مشکلی مواجه شود باید به دادگاه مراجعه کند و با توجه به آزمایش DNA صحت گفته های مادر مشخص شود. اگر پدر مایل به قبول حضانت طفل نباشد، دادگاه حضانت طفل را به مادر می سپارد. البته لازم به ذکر است که هزینه های فرزند با پدر است.

وقتی پدر یا مادری دوباره ازدواج می کنند، چه کسی بچه را می گیرد؟

وقتی فرزندخوانده مجدداً حق خود را مطالبه کرد، حق ولادت از مادر سلب شده و به پدر داده می شود.

منبع اصلی این نوشتار وب سایت رسمی بهترین وکیل شیراز http://behtarinvakileshiraz.ir/ حامد اسکندری می باشد.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 17 آبان 1401

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.