راه درمان و علائم استرس و اضطراب چیست تفاوت و کنترل و راه کاهش آنها
خواص خوردن و مصرف ترنجبین در دوران بارداری برای درمان یبوست
خواص خوردن و مصرف ترنجبین در دوران بارداری برای درمان یبوست خواص خوردن و مصرف ترنجبین در دوران بارداری برای درمان یبوست در سایت جسارت ترنجبین در دوران بارداری ,خوردن ترنجبین در …
آبسه ریه چیست؟
آبسه ریه چیست؟ آبسه ریه,بيماري آبسه ریه,آبسه ریه در بارداري,علائم آبسه ریه,درمان آبسه ریه,درمان آبسه ریه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان آبسه ریه,آبسه ریه را چگونه درمان کنيم,آبسه ریه در …
علت و علائم سکته قلبی و مغزی و گوش و چشم در جوانان و سالمندان
سکته سکته ,بیماری سکته,سکته در بارداری,علائم سکته,درمان سکته,درمان سکته با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان سکته,سکته را چگونه درمان کنیم,سکته در کودکان,سکته در بزرگسالان,سکته در نوزادان در این مطلب از سایت …
راه درمان و علائم استرس و اضطراب چیست تفاوت و کنترل و راه کاهش آنها
در این مطلب از سایت جسارت به راه درمان و علائم استرس و اضطراب چیست تفاوت و کنترل و راه کاهش آنها می پردازیم. امیدواریم مطلب استرس و اضطراب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
تشخیص اضطراب و درمان آن در کودکان و نوجوانان بسیار مهم است، چون شخصیت آنان طی این دوره شکل می گیرد. بسیاری از کودکان زمانی که در شرایط جدیدی قرار می گیرند، دچار اضطراب می شوند و واکنش های متعددی را از خود بروز می دهند ( لکنت زبان، آویزان شدن به پدر و مادر، خجالتی شدن، جویدن ناخن، …). وظیفه ی والدین در این موقعیت این است که با او با صبر و حوصله بر خورد کنند و به او اعتماد به نفس لازم را برای مواجهه با آن شرایط بدهند. تشویق والدین در ارتباط برقرار کردن فرزندان با محیط خارج از خانه و افراد غیر فامیل بسیار مؤثر است.
استرس و اضطراب
بیشتر مردم تفاوت استرس و اضطراب را نمیدانند و گمان میکنند هر دو یک چیز هستند. پیشتر با استرس و اضطراب آشنا شدیم. استرس و اضطراب دو اختلال روانی جدا از هم هستند. اما بسیاری از مردم میان این دو اختلال تفاوتی نمیبینند. شاید دلیل اینکه مردم تفاوتی بین استرس و اضطراب نمیبینند این باشد که نشانههای جسمانی که در هنگام استرس و اضطراب حس میکنند همسان است. میبینید مردم واژههایی مانند استرس سخنرانی و اضطراب سخنرانی را به کار میبرند؛ اما آیا میتوان این واژهها را به جای هم به کار برد؟ در این نوشته شما را با تفاوت استرس و اضطراب آشنا خواهم کرد تا بتوانیم مرز میان این دو اختلال روانی مهم را بشناسیم.
بسیاری از والدین از این احساس فرزندشان تا روزی که به مشکل برخورند (مثل اولین روز مدرسه) بی اطلاع هستند. یکی از شایع ترین دلایل دل درد و حالت تهوع که در کودکان دبستانی دیده می شود، ترس و اضطراب آن ها از مدرسه است. نگرانی پدر و مادر ( از ورود تازه ی کودک به مدرسه، وضعیت درسی او و …) باعث انتقال آن به فرزند می شود و اضطراب او را افزایش می دهد. از اختلالات اضطرابی شایع در کودکان می توان اضطراب اجتماعی، ترس از مدرسه، اضطراب امتحان و اضطراب جدایی را نام برد.
استرس و اضطراب چیست
منبع استرس و اضطراب روشنترین فرق استرس و اضطراب این است که استرس دلیل روشنی دارد. در حالی که دلیل روشنی برای اضطراب نداریم. هنگامی که کسی میگوید دچار نگرانی است و این نگرانی و ترس دلیل روشنی دارد که فرد به آن آگاه است؛ میگوییم که او دچار اختلال استرس شده است. اما هنگامی که نگرانی و دلشورههای فرد بدون دلیل است و فرد دلیل درستی برای آن ندارد؛ فرد دچار اختلال اضطراب شده است. پس تا اینجا دانستیم که استرس سخنرانی، استرس آزمون دانشگاه، استرس رانندگی درست است و نمیتوان برای چنین چیزهایی از واژهی اضطراب بهره گرفت.
با بزرگ شدن کودک و پا گذاشتن به دوران نوجوانی ممکن است اختلالات اضطرابی جدیدی در او پدید آید. در این زمینه می توان به عوامل زیر اشاره کرد: – اضطراب ناشی از پذیرفته نشدن از جانب همسالان نوجوانان در این مرحله از زندگی خویش به شدت به همسالان خود گرایش دارند و به دنبال برقراری ارتباط و دوستی با آنان هستند. والدین باید نیاز طبیعی مورد توجه همسالان قرار گرفتن فرزندشان را درک کنند و برای دوستان او احترام قائل باشند. همچنین حفظ اعتبار و شخصیت نوجوان در مقابل همسالان بسیار مهم است. ترس از برقرار کردن روابط عاطفی و اجتماعی و سرزنش های والدین در انتخاب دوستان به دلیل متفاوت بودن فرهنگ و آداب و رسوم و ارزش های خانواده ها، باعث اضطراب در نوجوان می شود. برای جلوگیری از پنهان کاری، پدر و مادر باید در زمان مناسب و با منطق و ملایمت او را متوجه نتایج نامطلوب بعضی از معاشرت ها کنند.
استرس و اضطراب در کودکان
استرس در صورتی که کم باشد خوب است اما اضطراب بد است. استرس میتواند مثبت باشد در حالی که اضطراب ویژگی مثبتی ندارد. دانشجویی را فرض کنید که باید برای آزمون دانشگاهش آماده شود. او به خاطر اینکه نگران است نمرهی خوبی نگیرد دچار استرس میشود. این احساس استرس باعث میشود فرد درس خواندن و آماده شدن برای آزمونش را جدیتر بگیرد. در نتیجه نمرهی خوبی به دست خواهد آورد. البته همانگونه که پیشتر هم گفته شد استرس به میزان کم خوب است اما اگر استرس برای دراز مدت و شدید باشد فرد دچار اختلال استرس شده است و باید برای رواندرمانی پیش روانشناس برود.
عدم گوشه نشینی و اجتماعی بودن هنگامی که افراد دچار فشار روانی می شوند، به طور غریزی از صحنه عمل و اجتماع کنارکشیده و به گوشه ای پناه می برند، در حالی که گوشه گیری باعث تشدید استرس می شود. ارتباط با افراد و دوستان، به خصوص کودکان که میتوانند فرد را به خنده وادارند، باعث از یاد رفتن نگرانی حتی برای مدتی کوتاه می شود. وجود حمایت اجتماعی در زندگی هر فرد باعث میشود تا او در مقابل بحران های زندگی برای دفاع از خود سپری داشته باشد که به آن تکیه کند. حمایت اجتماعی، احساس امنیت و اعتماد به نفس افزایش میدهد و فرد را در مقابل استرس و فشار روانی مقاوم تر می سازد.
استرس و اضطراب درمان
استرس زمینهساز اضطراب است. استرس پیش از اضطراب پدید میآید و همانگونه که گفتم دلیل آن روشن است. فرد نسبت به دلیل استرس آگاهی دارد. ممکن است فرد تلاش کند که با بهرهگیری از مکانیزمهای دفاعی روانی، اثرات عوامل استرسزا را کم و استرس را مدیریت کند. در چنین حالتی استرس تا اندازهای کاسته و فراموش میشود ولی ممکن است در دراز مدت زمینهساز اضطراب شود. هنگامی که اختلال اضطراب در فرد شکل بگیرد او آگاهی درستی از این ندارد که اضطرابش در نتیجهی عوامل استرس پدید آمده است. پس استرس میتواند زمینهساز اضطراب شود.