خواص خوردن عرق و ریشه کاسنی و پسر دار شدن در زمان تخمک گذاری

خواص خوردن عرق و ریشه کاسنی و پسر دار شدن در زمان تخمک گذاری

خواص خوردن عرق و ریشه کاسنی و پسر دار شدن در زمان تخمک گذاری خواص خوردن عرق و ریشه کاسنی و پسر دار شدن در زمان تخمک گذاری در سایت جسارت کاسنی …

اين 4 اشتباه را مرتکب نشويد

اين 4 اشتباه را مرتکب نشويد

اين 4 اشتباه را مرتکب نشويد خواص سلامتی,فواید سلامتی,سلامتی درمانی,خاصیت سلامتی,خواص سلامتی درمانی,خواص سلامتی برای پوست,خواص سلامتی برای مو,خواص سلامتی برای جوانی,خواص سلامتی برای بارداری,خواص خوردن سلامتی,فواید سلامتی خام,فواید سلامتی پخته

موارد مصرف و عوارض پماد بتامتازون برای آفتاب سوختگی

موارد مصرف و عوارض پماد بتامتازون برای آفتاب سوختگی

پماد بتامتازون پماد بتامتازون ,پماد بتامتازون برای آفتاب سوختگی,پماد بتامتازون 1/0 درصد,پماد بتامتازون چشمی,پماد بتامتازون برای چیست,پماد بتامتازون برای عرق سوز توضیحاتی در مورد پماد بتامتازون پماد بتامتازون با نام لاتین Betamethasone …

اختلال‌ رشد کودکان

اختلال رشد کودکان ، اختلال رشد کودکان Ftt،اختلال رشد کودک،اختلالات رشد کودک،درمان اختلال رشد کودکان،اختلالات رشد در کودکان،علل اختلال رشد در کودکان،درمان اختلال رشد در کودکان،علائم اختلال رشد در کودکان،اختلالات رشد کودکان،اختلال رشد در کودکان،اختلالات رشد نوزاد،اختلال در رشد کودک،درمان اختلال رشد کودک،اختلال رشد در کودکان دو ساله،اختلال رشد در کودکان چیست

اختلال رشد کودکان ،اختلال رشد کودکان Ftt،اختلال رشد کودک،اختلالات رشد کودک،درمان اختلال رشد کودکان

اختلال رشد کودکان چیست

اختلال رشد بچه به ناتوانی کودکان و شیرخواران از رشدطبیعی گفته می‌شود. تا زمانی که تشخیص خاصی برای توجیه این مشکل نباشد از اصطلاح اختلال رشد بچه صحبت می‌شود سنی که این بیماری آن رادربرمیگیرد ۵-۱سالگی است .

اختلال رشد کودکان چیست؟

بقیه بچه‌ های کلاس فرزندتان روز به‌ روز قدشان بلندتر می‌شود اما به ‌نظر می‌رسد که رشد فرزند شما عقب مانده است و این مسئله باعث می‌شود همکلاسی ‌هایش او را دست بیندازند. مشکلی وجود دارد؟ شاید، شاید هم نه. بعضی بچه ‌ها کمی کندتر از بقیه رشد می‌کنند و دلیل آن این است که پدر و مادرشان هم همینطور بوده‌اند. اما بعضی دیگر ممکن است یک اختلال رشد جدی داشته باشند که به هر مشکلی که نتواند انتظارات واقعبینانه رشد را در کودکان برآورده کند از رشد نکردن قد و وزن در کودکی گرفته تا تاخیر در رشد جنسی در نوجوانان اطلاق می‌شود.

دلایل اختلال رشد کودکان

1- دلایل ارگانیک: افت رشد به دلیل وجود یک بیماری حاد یا مزمن(مثل عفونت) که در جذب یا متابولیسم مواد مغذی تداخل میکند و یا نیاز به انرژی دریافتی را افزایش میدهد،رخ میدهد. 2- دلایل غیرارگانیک: بیشتر به عوامل محیطی،روانی و اجتماعی بر میگردد مثل عدم دریافت غذای کافی.80% بچه های FTT دلایل غیر ارگانیک دارند.فقر مالی،کاهش اشتها،عدم داشتن دانش و فهم کافی در مورد شیوه های صحیح غذا دادن ،تعداد زیاد فرزندان،شیر ناکافی مادر (بدلیل فقر غذایی مادر،استرسهای روحی مادر و …)از جمله این دلایل هستند. FTT غیرارگانیک بیشتر در سن زیر یکسال و حدود 6 ماهگی رخ میدهد.گاهی هم FTT به شکل مختلط رخ میدهد یعنی دلایل ارگانیک و غیر ارگانیک با هم بروز میکنند. 3 نکته کلیدی در تشخیص FTT ،بررسی منحنی رشد،گرفتن تاریخچه غذایی کودک و معاینه فیزیکی است.معمولا 3 نوع FTT تشخیص داده میشود: نوع 1: قد و دور سر طبیعی است و وزن کاهش یافته است که میتواند در اثر تغذیه نامناسب یا یک بیماری حاد باشد.وزن حساس ترین شاخص در تعیین وضعیت تغذیه کودک است و در تشخیص FTT اهمیت زیادی دارد.اگر بدن کودک غذای کافی دریافت نکند،از توده چربی و حتی ماهیچه ای خود استفاده میکند تا بتواندمواد مغذی مورد نیاز را فراهم کند. • کاهش وزن اغلب نشان دهنده وجود سوءتغذیه است. البته باید به خاطر داشت که نوزادان در 15-10 روز اول تولد وزن کم میکنند که شاید به خاطر کاهش آب بدن باشد و این وضعیتی عادی است نوع 2: دور سر طبیعی است و وزن و قد کاهش یافته است که ممکن است ناشی از اختلالات اندوکرین،کوچک بودن ژنتیکی جثه یا دیستروفی استخوان باشد. نوع 3:قد و وزن کاهش یافته و دور سر کمتر از مقدار طبیعی است.این نوع FTT در اثر تاخیر رشد داخل رحمی، نقص در سیستم عصبی ،عفونت های داخل رحمی و … رخ میدهد.اگر پدر و مادر هر دو جثه کوچک داشته باشند کودک به احتمال زیاد به طور ژنتیکی ریز جثه است و ناشی از سوءتغذیه او نیست.اگر گرفتن تاریخچه یا معاینه فیزیکی نشانگر FTT نبود ، میتوان از آزمایشات بیوشیمیایی استفاده نمود؛از جمله شمارش گلبولهای قرمز،بررسی غلظت و اسیدیته ادرار،ESR,BUN،آزمایش مدفوع،غلظت الکترولیت ها در کودکی که سابقه اسهال و استفراغ دارد ،سطح تیروکسین در صورتی که رشد وزنی او تحت تاثیر قرار گرفته است و اندازه گیری فشارخون.

اختلال رشد کودکان ،اختلال رشد کودکان Ftt،اختلال رشد کودک،اختلالات رشد کودک،درمان اختلال رشد کودکان

درمان اختلال رشد کودکان

توصیه میشود کودکان مبتلا به FTT نوع 2 و 3 به پزشک متخصص اطفال ارجاع داده شوند و برای کودکان مبتلا به FTT نوع 1 هم بسته به شدت آن اقدامات لازم انجام شود. • هدف از درمان FTT بهبود وضعیت رشد کودک است.در FTT ارگانیک ابتدا باید عامل بیماری را بر طرف کرد و سپس کمبود تغذیه ای را جبران نمود. • برای کودک FTT باید یک رژیم غذایی که کالری کافی برای افزایش رشد او فراهم کند تنظیم نمود.(تقریبا 150% کالری مورد نیاز برای سن او را باید در نظر گرفت.) • معمولا برای همه کودکان سوءتغذیه ای مکمل مولتی ویتامین/مینرال از جمله آهن و روی توصیه میشود. • برای کودکان شیرخوار، شیردهی باید ادامه پیدا کند و حتی اگر بچه توان مکیدن ا ندارد، مادرباید شیر خود را دوشیده و با فنجان و قاشق کوچک به بچه شیر بدهد. • برای کودکانی که غذا دریافت میکنند،باید دفعات تغذیه را بیشتر کرد و هر 3-2 ساعت یکباریا بیشتر به او غذا داد. • برای بالا بردن کالری غذا،به هر وعده غذایی کودک بهتر است2-1 قاشق مرباخوری روغن مایع یا کره اضافه شود. • استفاده از جوانه غلات (گندم و ماش)،عصاره استخوان قلم،پودر کنج یا بادام به مغذی کردن غذای کودک کمک میکند. • مصرف زیاد آب میوه و نوشیدنیهای شیرین(اغلب در مقادیرcc 900-360) میتواند FTT را تشدید کند.مصرف آب میوه باید تا زمانی که کودک به وزن مناسب نرسیده است بهcc 180-120محدود شود. • با توجه به اینکه تغذیه خوب در سالهای اول زندگی اهمیت زیادی دارد،کودکان FTT ،در اثر سوءتغذیه در معرض خطر عقب ماندگی ذهنی و رفتاری هستند(مانند دیر زبان باز کردن،اختلالات رفتاری و …).کودکان FTT زیر یکسال و به خصوص زیر 6 ماه ،یعنی زمانی که مغز بیشترین میزان رشد خود را دارد،ازاین نظر در معرض خطر بالایی هستند و لذا باید به تغذیه کودکان در این سن توجه کافی نمود.

اختلال رشد کودکان ،اختلال رشد کودکان Ftt،اختلال رشد کودک،اختلالات رشد کودک،درمان اختلال رشد کودکان

انواع اختلال رشد کودکان

۱) اختلال رشد کودک – نوع ۱ قد و دور سر طبیعی است و وزن کاهش یافته است که می تواند در اثر تغذیه نامناسب یا یک بیماری حاد باشد. وزن حساس ترین شاخص در تعیین وضعیت تغذیه کودک است و در تشخیص FTT اهمیت زیادی دارد. اگر بدن کودک غذای کافی دریافت نکند، از توده چربی و حتی ماهیچه ای خود استفاده می کند تا بتواند مواد مغذی مورد نیاز را فراهم کند. کاهش وزن اغلب نشان دهنده وجود سوءتغذیه است. البته باید به خاطر داشت که نوزادان در ۱۵-۱۰ روز اول تولد وزن کم می کنند که شاید به خاطر کاهش آب بدن باشد و این وضعیتی عادی است. ۲) اختلال رشد کودک – نوع ۲ دور سر طبیعی است و وزن و قد کاهش یافته است که ممکن است ناشی از اختلالات اندوکرین، کوچک بودن ژنتیکی جثه یا دیستروفی استخوان باشد. ۳) اختلال رشد کودک – نوع ۳ قد و وزن کاهش یافته و دور سر کمتر از مقدار طبیعی است. این نوع FTT در اثر تاخیر رشد داخل رحمی، نقص در سیستم عصبی، عفونت های داخل رحمی و … رخ می دهد. اگر پدر و مادر هر دو جثه کوچک داشته باشند کودک به احتمال زیاد به طور ژنتیکی ریز جثه است و ناشی از سوءتغذیه او نیست. اگر گرفتن تاریخچه یا معاینه فیزیکی نشانگر اختلال رشد نبود، می توان از آزمایشات بیوشیمیایی استفاده نمود؛ از جمله شمارش گلبولهای قرمز، بررسی غلظت و اسیدیته ادرار، آزمایش مدفوع، غلظت الکترولیت ها در کودکی که سابقه اسهال و استفراغ دارد، سطح تیروکسین در صورتی که رشد وزنی او تحت تاثیر قرار گرفته است و اندازه گیری فشارخون.

اختلال رشد کودکان ،اختلال رشد کودکان Ftt،اختلال رشد کودک،اختلالات رشد کودک،درمان اختلال رشد کودکان

علل اختلال رشد کودکان

علل مختلفی برای اختلال رشد وجود دارد. این علل را به ۳ گروه طبقه‌بندی می‌کنیم: ۱- شرایطی که باعث کاهش دریافت کالری می‌شوند. ۲- شرایطی که باعث افزایش از دست‌ دادن کالری می‌شوند. ۳- شرایطی که نیاز به کالری را افزایش می‌دهند.

علائم شایع اختلال رشد کودکان

دور سر، وزن و قد این کودکان به‌طور طبیعی رشد نمی‌کند. مهارتهای حرکتی این گونه کودکان از جمله چرخیدن در تخت ونشستن وایستادن و راه رفتن معمولاً” دیرتر از حالت طبیعی سایر کودکان ظاهر می‌شود. مهارتهای ذهنی و اجتماعی مانند صحبت کردن، رابطهٔ اجتماعی و غذا خوردن بدون کمک دیگران و اختیار ادرار و… نیز غالباً” از حالت طبیعی و نرمال خود به تآخیر میفتد

بیشتر بخوانید : سرماخوردگی کودکان زیر 1 سال

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 13 خرداد 1397

40 دیدگاه

  • ناشناس ژانویه 2017 در 10:44

    اختلال رشد بچه به ناتوانی کودکان و شیرخواران از رشدطبیعی گفته می‌شود. تا زمانی که تشخیص خاصی برای توجیه این مشکل نباشد از اصطلاح اختلال رشد بچه صحبت می‌شود سنی که این بیماری آن رادربرمیگیرد ۵-۱سالگی است .

  • لاله ژانویه 2017 در 10:45

    دور سر، وزن و قد این کودکان به طور طبیعی رشد نمی‌کند. مهارتهای حرکتی این گونه کودکان از جمله چرخیدن در تخت ونشستن وایستادن و راه رفتن معمولا” دیرتر از حالت طبیعی سایر کودکان ظاهر می‌شود. مهارتهای ذهنی و اجتماعی مانند صحبت کردن، رابطهٔ اجتماعی و غذا خوردن بدون کمک دیگران و اختیار ادرار و… نیز غالبا” از حالت طبیعی و نرمال خود به تآخیر میافتد.

  • شیدا ژانویه 2017 در 10:45

    در بعضی ازاین کودکان مقصر اصلی خود کودک نیست بلکه عدم تغذیهٔ مناسب کودک به وجود می ایدو علت اصلی بروز این مشکل معمولا” به مشکلات جسمی مانند گوارشی یا به دستگاه عصبی مربوط می‌شود.

  • کاملیا ژانویه 2017 در 10:45

    نوزاد زود رس یا بیمار بی تجربگی والدین محیط عاطفی نا مناسب و عدم رسیدگی به بچه بیماریهای مزمن مثل نارسایی کلیه یا عفونت مزمن بیماریهای ژنتیکی مثل نشانگان داون سوءتغذیه محیط زندگی شلوغ یا غیر بهداشتی بیماریهای غدد مثل غدهٔ تیرویید و… شیر خواری که نا هنجاری جسمی دارد.

  • ترنم ژانویه 2017 در 10:45

    برای پیشگیری ازچنین بیماریهایی بایدکودک خود رابطور مرتب به پزشک یا مراکز درمانی برد ومحیط زندگی سالم و ارامش بخش برای انها فراهم اورد و والدین خوبی برای انها شد.

  • یاسین ژانویه 2017 در 10:45

    اگر اختلال رشد بچه براثربی توجهی وبی تجربگی یامشکلات روانی والدین باشد به نظرمیرسد که می‌توان بااموزش به انها ازبروز چنین حوادثی جلوگیری کرد همچنین اگر این بیماری بر اثر یک اختلال زمینه‌ای مانند سوءتغذیه باشد بهبودی بیماری بستگی به این دارد که این اختلال زمینه‌ای قابل درمان باشد یا خیر.

  • نفیسه ژانویه 2017 در 10:46

    اگر اختلال رشد بچه براثربی توجهی وبی تجربگی یامشکلات روانی والدین باشد به نظرمیرسد که می‌توان بااموزش به انها ازبروز چنین حوادثی جلوگیری کرد همچنین اگر این بیماری بر اثر یک اختلال زمینه‌ای مانند سوءتغذیه باشد بهبودی بیماری بستگی به این دارد که این اختلال زمینه‌ای قابل درمان باشد یا خیر.

  • کاملیا ژانویه 2017 در 10:46

    این بیماری می‌تواند عوارض سوئی رابه همراه داشته باشدمانند کوچک باقی ماندن کودک ناتوانی ومعلولیت دائمی ذهنی وعاطفی یا جسمی وکودک از لحاظ رشدونمو نیز دچار نقض خواهد شد.

  • رضا ژانویه 2017 در 10:46

    برای درمان این گونه کودکان ابتدا از اقدامات تشخیصی از جمله اندازگی مکرر قد وزن دورسر کودک ازمونهای سنجش توانی‌های ذهنی و روانی مثل ازمون دنور که معیاری ازرشدونمو بچه به دست می‌دهد وازمایش خون که مهمترین بررسی بررسی هورمونی عکس برداری از مچ دستها برای تعیین سن استخوانی کودک که معیار خوب ومناسبی برای تعیین رشد کودک به شمار می اید.

  • قمر ژانویه 2017 در 10:46

    داروی خاصی برای درمان کودکان تجویز نمی‌شود .اگر یک بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد که منجر به این بیماری شده امکان دارد داروی لازم آن بیماری تجویز شود. همچنین با دادن ویتامینها، مواد معدنی و سایر نیازهای تغذیه ای کودک سعی در کاهش عوارض می شود.

  • فاطمه ژانویه 2017 در 10:46

    هیچگونه محدودیتی برای فعالیت در زمان بیماری وجود ندارد.

  • بهار ژانویه 2017 در 10:47

    برای کودک یک رژیم غذایی مناسب و متعادل تهیه کنید . اگر عدم رشد کودک بر اثر سوءتغذیه باشد باید رژیم غذایی مخصوص ان بیماری تجویز شود.

  • ثریا ژانویه 2017 در 10:47

    بقیه بچه‌ های کلاس فرزندتان روز به‌ روز قدشان بلندتر می‌شود اما به ‌نظر می‌رسد که رشد فرزند شما عقب مانده است و این مسئله باعث می‌شود همکلاسی ‌هایش او را دست بیندازند.

  • قادر ژانویه 2017 در 10:47

    بعضی بچه ‌ها کمی کندتر از بقیه رشد می‌کنند و دلیل آن این است که پدر و مادرشان هم همینطور بوده‌اند. اما بعضی دیگر ممکن است یک اختلال رشد جدی داشته باشند که به هر مشکلی که نتواند انتظارات واقعبینانه رشد را در کودکان برآورده کند از رشد نکردن قد و وزن در کودکی گرفته تا تاخیر در رشد جنسی در نوجوانان اطلاق می‌شود.

  • رضا ژانویه 2017 در 10:47

    رشد کودک به مراحلی گفته می شود که طی آن کودک مهارت هایی را در زمان های پیش بینی شده می آموزد که به آن مراحل رشد می گویند. اختلال رشد زمانی رخ می دهد که کودک در مراحل خاص رشد مهارتی را نیاموزد. برای مثال اگر زمان مناسب برای راه رفتن بین 9 تا 15 ماهگی است و کودک 20 ماهه ای نمی تواند راه برود او اختلال رشد دارد. اختلال رشد در 5 زمینه و یا فقط در یک یا دو مورد از آنها رخ می دهد. علاوه بر این از آنجا که رشد در هر زمینه به زمینه دیگر مرتبط است پس اگر در یک زمینه مشکل ایجاد شود (گفتار و زبان) می تواند در قسمت های دیگر نیز تاخیر رشدی ایجاد کند. (اجتماعی و احساسی)

  • قادر ژانویه 2017 در 10:47

    چند تفاوت که در الگوی رشد کودکان طبیعی دیده می‌شود شامل موارد متداول زیر است که اختلال رشد به حساب نمی‌آیند.

  • دانا ژانویه 2017 در 10:48

    تاخیر در رشد قانونی: این وضعیت شامل بچه‌هایی می‌شود که برای سن خود کوچک هستند اما با سرعت طبیعی رشد می‌کنند. این بچه‌ها معمولاً تاخیر رشد استخوانی دارند و این یعنی بلوغ اسکلتی آنها جوان‌تر از هم‌سالانشان است. (بلوغ استخوانی با رادیولوژِی دست و مچ و مقایسه آن با رادیولوژی نرمال بچه‌های هم‌سن ارزیابی می‌شود.) این بچه‌ها هیچ علائم و نشانه بیماری خاصی که بر رشد آنها تاثیر داشته باشد ندارند و فقط دیرتر از هم‌سالانشان به بلوغ می‌رسند. اما ازآنجاکه تا سنین بالاتر همچنان رشد می‌کنند در بزرگسالی به هم‌سالان خود می‌رسند. احتمالاً پدر، مادر یا یکی از اقوام این بچه‌ها نیز چنین الگوی رشدی داشته است.

  • ایمان ژانویه 2017 در 10:48

    کوتاهی قد ارثی یا ژنتیکی: این وضعیتی است که در آن بخاطر کوتاه بودن قد والدین قد بچه‌ها هم کوتاه می‌شود. این اصطلاح به بچه‌های کوتاه قدی اطلاق می‌شود که هیچ نشانه بیماری که بر رشدشان تاثیر بگذارد را ندارند. بچه ‌های مبتلا به این مشکل در سن طبیعی وارد بلوغ می‌شوند و قدشان هم معمولاً به ‌اندازه والدینشان رشد می‌کند.

  • نفیسه ژانویه 2017 در 10:48

    والدین باید با در نظر گرفتن هر دو این الگوهای رشد، اطمینان یابند که فرزندشان بیماری یا مشکل پزشکی که سلامت او را به خطر بیندازد یا نیاز به درمان داشته باشد، ندارد. اما از آنجا که کودک ممکن است همزمان با هم‌سالان خود وارد بلوغ نشود یا کوتاه‌ قدتر بماند، برای کنار آمدن با اذیت و آزارهای دیگران نیاز به کمک بیشتری دارد. در چند مورد از بچه ‌های طبیعی که کوتاه‌ قد هستند یا خیلی دیر وارد بلوغ می‌شوند، هورمون‌ درمانی مفید است.

  • برنا ژانویه 2017 در 10:48

    کودکانی که با نابهنجاری ژنتیکی یا کروموزومی دنیا آمده اند بیشتر در معرض ابتلا به اختلال رشد هستند. یک مثال خوب می تواند خطرات ژنتیکی سندرم داون باشد که موجب اختلال رشد بسبب نابهنجاری کروموزومی می شود. خطرات محیطی از در معرض بودن عوامل آسیب زا قبل و بعد از تولد منشا می گیرد و می تواند شامل سوتغذیه مادر یا مواجه شدن با سموم و انتقال عفونت از مادر به کودک (هپاتیت و ایدز) باشد . خطرات محیطی همچنین شامل گذشته کودک نیز می باشد. مثلا نوزادی که هنوز به رشد کامل نرسیده است با فقر شدید، افسردگی مادر سوتغذیه و عدم مراقبت مواجه است، بیشتر در معرض اختلال رشدی است.عوامل خطری می تواند تاثیر زیادی بر رشد بگذارد.هر چه این عوامل افزایش یابند کودک بیشتر در معرض خطر است. شما با خواندن این مقاله بیشتر نگران اختلال رشدی کودک خود می شوید.

  • یاسین ژانویه 2017 در 10:48

    ما انتظار داریم که این مهارت ها در زمان خاص خود آموخته شوند. مثلا کودک در 3 ماهگی احتمالا این کار را انجام می دهد و در 4 ماهگی باید بتواند آن کار را انجام دهد و در یک سالگی می تواند صحبت کند. این زمان بندی ها مراحل رشد گفته می شود. چیزی که بعنوان رشد طبیعی در نظر گرفته می شود به صورت گسترده تعریف می شود زیرا ما می دانیم که همه کودکان مهارت های مشابه را در زمان مشابه نمی آموزند .دو کودک که در یک روز دنیا آمده اند ممکن است که یک مهارت را در ماه های متفاوت بیاموزند و هر دو آن ها نیز طبق برنامه عمل کنند. این درست زمانی است که مهارت ها طبق انتظار پیش نمی رود و والدین و مربیان نگران می شوند.

  • شیرین ژانویه 2017 در 10:49

    متعجب نشوید اگر متخصص به شما بگوید نگران نباشید ،صبور باشید به کودک خود زمان دهید .این مواردی است که والدین به خصوص در زمان مراحل اولیه رشد کودک خود می شنوند.حتی اگر مشکل وجود داشته باشد کودکان با سرعت متفاوتی رشد می کنند.متخصص آگاه است که ممکن است کوک شما به جای رشد ثابت و آ هسته ،رشد ناگهانی داشته باشد.به عبارت دیگر متخصص به شما توصیه می کنند که غربالگری رشد انجام دهید که هدف از این کار تشخیص احتمال تاخیر در رشد می باشد .غربالگری اندازه گیری کلی و سریع مهارت کودک شما می باشد. غربالگری به اندازه کافی جزئی و دقیق نیست اما نتایج آن میتواند مشخص کند که آیا کودک شما به سنجش رشد نیاز دارد یا خیر.

  • تبسم ژانویه 2017 در 10:49

    ارزیابی رشد باید توسط متخصص حرفه ای صورت گیرد که بتواند از نقاط ضعف و قوت کودک شما نتایجی حاصل کند. این ارزیابی با تمرکز بر 5 زمینه انجام می شود :

    رشد جسمی (مهارت حرکتی)

    رشد ارتباطی(گفتار و زبان)
    رشد شناختی (توانایی هوشی)
    رشد اجتماعی و احساسی (مهارت اجتماعی و کنترل احساسی)
    رشد سازگاری (مهارت مراقبت شخصی)

    نتایج این ارزیابی می تواند برای تصمیم گیری نسبت به استفاده از خدمات درمانی زودهنگام کاربرد داشته باشد. مداخلات درمانی زودهنگام برای نیازهای فردی کودک تهیه شده است.

  • سجاد ژانویه 2017 در 10:49

    اختلال‌ رشد بچه‌ عبارت‌ است‌ از ناتوانی‌ شیرخواران‌ یا کودکان‌ از رشد و نموی‌ طبیعی‌. این‌ واژه‌ تا زمانی‌ استفاده‌ می‌شود که‌ تشخیص‌ خاصی‌ برای‌ توجیه‌ این‌ ناتوانی‌ پیدا نشده‌ باشد. سن‌ شایع‌ این‌ مسأله‌ بین‌ 5-1 سالگی‌ است‌. تقریباً تمام‌ کودکانی‌ که‌ این‌ مشکل‌ را دارند زیر 5 سال‌ هستند.

  • دریا ژانویه 2017 در 10:50

    در بعضی‌ از این‌ کودکان‌، علت‌ بروز این‌ حالت‌ به‌ مشکلات‌ جسمی‌ (معمولاً گوارشی‌ یا مربوط‌ به‌ دستگاه‌ عصبی‌) برمی‌گردد.

  • شورانگیز ژانویه 2017 در 10:51

    نکته کلیدی در تشخیص FTT یا اختلال رشد کودکان، بررسی منحنی رشد، گرفتن تاریخچه غذایی کودک و معاینه فیزیکی است و سپس تشخیص با موارد زیر صورت می گیرد:

  • رز ژانویه 2017 در 10:51

    معمولا ۳ نوع FTT (اختلال رشد کودک) تشخیص داده می شود:

  • ایمان ژانویه 2017 در 10:52

    قد و دور سر طبیعی است و وزن کاهش یافته است که می تواند در اثر تغذیه نامناسب یا یک بیماری حاد باشد. وزن حساس ترین شاخص در تعیین وضعیت تغذیه کودک است و در تشخیص FTT اهمیت زیادی دارد. اگر بدن کودک غذای کافی دریافت نکند، از توده چربی و حتی ماهیچه ای خود استفاده می کند تا بتواند مواد مغذی مورد نیاز را فراهم کند.

  • پریسا ژانویه 2017 در 10:52

    دور سر طبیعی است و وزن و قد کاهش یافته است که ممکن است ناشی از اختلالات اندوکرین، کوچک بودن ژنتیکی جثه یا دیستروفی استخوان با

  • هادی ژانویه 2017 در 10:52

    قد و وزن کاهش یافته و دور سر کمتر از مقدار طبیعی است. این نوع FTT در اثر تاخیر رشد داخل رحمی، نقص در سیستم عصبی، عفونت های داخل رحمی و … رخ می دهد.

  • علیرضا ژانویه 2017 در 10:52

    اگر پدر و مادر هر دو جثه کوچک داشته باشند کودک به احتمال زیاد به طور ژنتیکی ریز جثه است و ناشی از سوءتغذیه او نیست.
    اگر گرفتن تاریخچه یا معاینه فیزیکی نشانگر اختلال رشد نبود، می توان از آزمایشات بیوشیمیایی استفاده نمود؛ از جمله شمارش گلبولهای قرمز، بررسی غلظت و اسیدیته ادرار، آزمایش مدفوع، غلظت الکترولیت ها در کودکی که سابقه اسهال و استفراغ دارد، سطح تیروکسین در صورتی که رشد وزنی او تحت تاثیر قرار گرفته است و اندازه گیری فشارخون.

  • فرانک ژانویه 2017 در 10:53

    بيشتر به عوامل محيطي،رواني و اجتماعي بر ميگردد مثل عدم دريافت غذاي كافي.80% بچه هاي FTT دلايل غير ارگانيك دارند.فقر مالي،كاهش اشتها،عدم داشتن دانش و فهم كافي در مورد شيوه هاي صحيح غذا دادن ،تعداد زياد فرزندان،شير ناكافي مادر (بدليل فقر غذايي مادر،استرسهاي روحي مادر و …)از جمله اين دلايل هستند. FTT غيرارگانيك بيشتر در سن زير يكسال و حدود 6 ماهگي رخ ميدهد.

  • علی ژانویه 2017 در 10:53

    افت رشد به دليل وجود يك بيماري حاد يا مزمن(مثل عفونت) كه در جذب يا متابوليسم مواد مغذي تداخل ميكند و يا نياز به انرژي دريافتي را افزايش ميدهد،رخ ميدهد.

  • بهراد ژانویه 2017 در 10:54

    رژیم‌ غذایی‌
    برای‌ كودكتان‌ یك‌ رژیم‌ غذایی‌ كافی‌ و متعادل‌ فراهم‌ آورید.
    اگر علت‌ رشد نكردن‌ بچه‌ سوءتغذیه‌ باشد، امكان‌ دارد نیاز به‌ یك‌ رژیم‌ مخصوص‌ وجود داشته‌ باشد.
    درچه شرایطی باید به پزشك مراجعه نمود؟
    اگر شما از اینكه‌ كودكتان‌ رشد و نموی‌ طبیعی‌ ندارد دچار نگرانی‌ شده‌اید.

  • شهاب ژانویه 2017 در 10:54

    داروها
    داروی‌ خاصی‌ به‌طور معمول‌ تجویز نمی‌شود.
    اگر یك‌ بیماری‌ زمینه‌ای‌ وجود داشته‌ باشد كه‌ باعث‌ رشد نكردن‌ بچه‌ شده‌ است‌، امكان‌ دارد داروهای‌ لازم‌ برای‌ درمان‌ آن‌ بیماری‌ زمینه‌ای‌ تجویز شوند.
    فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
    محدودیتی‌ برای‌ آن‌ وجود ندارد.

  • فهیمه ژانویه 2017 در 10:54

    درمان‌
    اصول‌ كلی‌
    اقدامات‌ تشخیصی‌: اندازه‌گیری‌ مكرر قد، وزن‌، و دور سر؛ آزمون‌های‌ سنجش‌ توانایی‌های‌ ذهنی‌ و روانی‌ مثل‌ آزمون‌ دنور كه‌ معیاری‌ از رشد و نمو به‌دست‌ می‌دهد؛ آزمایش‌ خون‌، از جمله‌ بررسی‌های‌ هورمونی‌؛ عكس‌برداری‌ از مچ‌ دست‌ها برای‌ تعیین‌ سن‌ استخوانی‌ كودك‌ كه‌ معیار خوبی‌ برای‌ رشد بدن‌ به‌شمار می‌رود.
    – اگر والدین‌ مشكلات‌ عاطفی‌ دارند و از برقراری‌ رابطه‌ عاطفی‌ مناسب‌ با كودك‌ خود ناتوان‌ هستند، می‌توان‌ آنها را تحت‌ روان‌درمانی‌ یا مشاوره‌ قرار داد.
    – بستری‌ كردن‌ كودك‌ (به‌طور كوتاه‌مدت‌) در صورتی‌ كه‌ نیاز به‌ انجام‌ اقدامات‌ تشخیصی‌ پیچیده‌ وجود داشته‌ باشد یا برای‌ فهمیدن‌ اینكه‌ آیا كودك‌ در منزل‌ غذا می‌خورده‌ است‌ یا خیر.
    – والدین‌ باید كتاب‌ها یا جزوات‌ مخصوص‌ بچه‌داری‌ و بزرگ‌ كردن‌ بچه‌ را بخوانند یا به‌ كلاس‌های‌ مربوطه‌ بروند.
    – از یك‌ پرستار خانه‌ بخواهید كه‌ به‌ خانه‌ شما بیاید و راهنمایی‌های‌ لازم‌ را ارایه‌ دهد.
    – تا آنجا كه‌ می‌توانید به‌ كودكتان‌ محبت‌ كنید و از وی‌ حمایت‌ به‌عمل‌ آورید. هرازچندگاهی‌ به‌ بررسی‌ احساسات‌ و رفتارتان‌ نسبت‌ به‌ كودكتان‌ بپردازید. اگر فكر می‌كنید كه‌ احساسات‌ و رفتارتان‌ آنچنان‌ كه‌ باید باشد نیست‌ برای‌ مشاوره‌ روانی‌ مراجعه‌ كنید.

  • سارا ژانویه 2017 در 10:54

    پیشگیری‌
    كودك‌ خود را به‌طور منظم‌ برای‌ معاینات‌ سلامتی‌ نزد پزشك‌ یا مراكز بهداشت‌ ببرید.
    محیط‌ زندگی‌ باثبات‌ را فراهم‌ آورید و سعی‌ كنید والدین‌ خوبی‌ برای‌ فرزندتان‌ باشید.
    عواقب‌ موردانتظار
    اگر اختلال‌ رشد بچه‌ به‌علت‌ بی‌تجربگی‌ والدین‌ یا مشكلات‌ روانی‌ باشد، انتظار می‌رود با آموزش‌ و دادن‌ مشاوره‌ به‌ والدین‌ بهبودی‌ حاصل‌ شود.
    اگر اختلال‌ رشد بچه‌ به‌علت‌ یك‌ بیماری‌ یا اختلال‌ زمینه‌ای‌ باشد (مثلا سوءتغذیه‌)، بهبودی‌ بستگی‌ به‌ این‌ دارد كه‌ بیماری‌ یا اختلال‌ زمینه‌ای‌ قابل‌ درمان‌ باشد یا خیر.
    عوارض‌ احتمالی‌
    ناتوانی‌ و معلولیت‌ دایمی‌ ذهنی‌، عاطفی‌، یا جسمی‌.
    كودك‌ كوچك‌ باقی‌ می‌ماند و از لحاظ‌ نمو نیز دچار نقص‌ خواهد بود.

  • رویا ژانویه 2017 در 10:55

    علل‌
    در بعضی‌ از این‌ كودكان‌، علت‌ بروز این‌ حالت‌ به‌ مشكلات‌ جسمی‌ (معمولاً گوارشی‌ یا مربوط‌ به‌ دستگاه‌ عصبی‌) برمی‌گردد.
    در اكثر این‌ كودكان‌، علت‌ درواقع‌ مربوط‌ به‌ خود كودك‌ نیست‌، مثلاً عدم‌ تغذیه‌ صحیح‌ كودك‌.
    عوامل تشدید كننده بیماری
    سوءتغذیه‌
    بی‌تجربگی‌ والدین‌
    محیط‌ عاطفی‌ نامناسب‌ (مثل‌ عدم‌ رسیدگی‌ به‌ بچه‌، سوءرفتار با بچه‌، یا طرد بچه‌)
    بیماری‌ مزمن‌ (مثل‌ نارسایی‌ كلیه‌ یا عفونت‌ مزمن‌)
    بیماری‌های‌ ژنتیكی‌، مثل‌ نشانگان‌ داون‌ یا فیبروز كیستیك‌
    بیماری‌های‌ غدد درون‌ریز، مثل‌ بیماری‌های‌ غده‌ تیرویید، غده‌ هیپوفیز، غدد فوق‌كلیوی‌، غده‌ لوزالمعده‌، و غدد جنسی‌
    والدینی‌ كه‌ در یك‌ محیط‌ عاطفی‌ نامناسب‌ بزرگ‌ شده‌اند یا آموزش‌ مناسبی‌ ندیده‌اند.
    محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیربهداشتی‌
    نوزاد زودرس‌ یا بیمار
    شیرخواری‌ كه‌ ناهنجاری‌ جسمی‌ دارد.

  • ترنم ژانویه 2017 در 10:55

    علایم‌ شایع‌
    قد، وزن‌، و دور سر به‌طور طبیعی‌ افزایش‌ نمی‌یابند.
    مهارت‌های‌ حركت‌ كودك‌ غالباً دیرتر از حالت‌ طبیعی‌ ظاهر می‌شوند. بعضی‌ از این‌ مهارت‌ها عبارتند از: ـ چرخیدن‌ در تخت‌ ـ نشستن‌ ـ ایستادن‌ و راه‌ رفتن‌
    ظهور مهارت‌های‌ ذهنی‌ و اجتماعی‌ نیز غالباً به‌ تأخیر می‌افتد. بعضی‌ از این‌ مهارت‌ها عبارتند از: ـ صحبت‌ كردن‌؛ رابطه‌ اجتماعی‌ ـ غذا خوردن‌ بدون‌ كمك‌ ـ یادگیری‌ اختیار ادرار و اجابت‌ مزاج‌ و رفتن‌ به‌ توالت‌
    رشد و نموی‌ طبیعی‌ بسیار متغیر است‌، بنابراین‌ میزان‌ تغییرات‌ رشد و نمو در معاینات‌ منظم‌ كودك‌ اهمیت‌ بیشتری‌ دارد.

  • لاله ژانویه 2017 در 10:55

    برای‌ کودکتان‌ یک‌ رژیم‌ غذایی‌ کافی‌ و متعادل‌ فراهم‌ آورید. اگر علت‌ رشد نکردن‌ بچه‌ سوءتغذیه‌ باشد، امکان‌ دارد نیاز به‌ یک‌ رژیم‌ مخصوص‌ وجود داشته‌ باشد.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.