علت و علائم و درمان التهاب لوزالمعده در دوران بارداری چیست

علت و علائم و درمان التهاب لوزالمعده در دوران بارداری چیست

التهاب لوزالمعده التهاب لوزالمعده ,التهاب لوزالمعده و علائم آن,التهاب لوزالمعده علایم,التهاب لوزالمعده علائم,التهاب لوزالمعده درمان گیاهی,التهاب لوزالمعده طب سنتی توضیحاتی در مورد التهاب لوزالمعده نام دگیری بیماری التهاب لوزالمعده ، پانکراتیت است. …

عوارض و موارد مصرف قرص آتورواستاتین 40 و 20 برای چیست

عوارض و موارد مصرف قرص آتورواستاتین 40 و 20 برای چیست

قرص آتورواستاتین قرص آتورواستاتین ,قرص آتورواستاتین برای چیست؟,قرص آتورواستاتین 40,قرص آتورواستاتین 20,قرص آتورواستاتین 10,قرص آتورواستاتین چیست,قرص Atorvastatin برای چیست,قرص آتورواستاتین 20 برای چیست توضیحاتی در مورد قرص آتورواستاتین ‎قرص ‎آتورواستاتین چربی ها …

علت و علائم و درمان سرطان کبد در کودکان و بزرگسالان

علت و علائم و درمان سرطان کبد در کودکان و بزرگسالان

سرطان کبد سرطان کبد ,سرطان کبد چیست,سرطان کبد و علائم آن,سرطان کبد کشنده است,سرطان کبدی,سرطان کبد خوش خیم,سرطان کبد در کودکان,سرطان کبد و روده,سرطان کبد چرب توضیحاتی در مورد سرطان کبد سرطان …

سرطان نای

سرطان نای ،سرطان نای چیست،سرطان نای و مری،علائم سرطان نای،سرطان نای بند،سرطان نای و ریه،سرطان نایژه،سرطان نای و حنجره،نشانه سرطان نای،علت سرطان نای،علائم سرطان نای چیست،علائم سرطان نای و مری،علائم سرطان نای،علایم سرطان نای ومری،علائم اولیه سرطان نای،علائم سرطان مری و نای،علائم سرطان نای و حنجره،نشانه های سرطان نای

سرطان نای

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان نای و علائم ان صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.سرطان مری نوعی سرطان است که در لوله غذایی ایجاد می‌شود. این لوله غذایی که مری نام دارد، بین گلو و معده قرار دارد.

انواع سرطان نای

دو نوع سرطان مری وجود دارد که عبارتند از سرطان سلولی سنگ فرشی (سرطانی که در سلول‌های سنگ فرشی مری ایجاد می‌شود) و آدنوکارسینوم (سرطانی که در سلول‌ها شروع شده و باعث ترشح ماده‌های مخاطی و سایر مایع‌های احتمالی می‌شود) می‌باشد. سرطان نوع آدنوکارسینوم رایج‌ترین سرطان مری در بین افراد مبتلا است.

درمان سرطان نای با جراحی

چند نوع عمل جراحی برای سرطان مری وجود داردکه انتخاب آنها به محل واقع شدن تومور به مری بستگی دارد. جراح ممکن است تمام مری و یا فقط بخشی از آن را که حاوی تومور است خارج کند. معمولا جراح بخشی از مری را به همراه غدد لنفاوی و بافت های اطراف آن خارج می کند. بخشی از معده و یا حتی تمامی آن نیز ممکن است خارج شود. فرد می تواند در مورد این جراحی با پزک خود مشورت کند. پزش برشی را در فقسه ی سینه و یا شکم فرد برای خارج کردن تومور می زند. در اغلب موارد پزشک معده را بالا می کشد و آن را به باقی مانده ی مری متصل می کند و یا از قسمتی از روده ها برای اتصال مری به معده استفاده می کند. در صورت خارج کردن معده، جراح از قسمتی از روده ی فرد برای اتصال باقی مانده ی مری به روده ی کوچک فرد استفاده می کند. حین جراحی پزشک ممکن است لوله ای را جهت غذا رساندن به بدن فرد به روده ی وی وصل کند. این لوله کمک می کند تا مواد غذایی مورد نیاز فرد برای بهبودی کامل به بدن وی برسد. فرد ممکن است تا چندین روز پس از جراحی احساس درد داشته باشد. اما از مسکن ها برای کاهش درد استفاده می شود. قبل از انجام جراحی فرد باید با کادر درمانی خود درباره ی روش های تسکین این درد مشورت کند. این روش ها پس از جراحی برای تسکین درد فرد استفاده خواهند شد. کادر درمانی محل های برش و جراحی را از لحاظ نشت کردن مواد غذایی بررسی خواهد کرد. آنها همچنین پنومنی و سایر عفونت ها، مشکلات تنفسی، خون ریزی و مشکلات دیگر را نیز بررسی می کنند و در صورت نیاز درمان های اضافی را تجویز می کنند. بسته به نوع جراحی مدت زمان بهبودی فرد پس از جراحی می تواند برای هر فرد متفاوت باشد ولی بیمار معمولا حداقل یک هقته در بیمارستان بستری می ماند.

درمان سرطان نای با پرتو درمانی

پرتو درمانی استفاده از اشعه ی X پرانرژی برای ازبین بردن سلول های سرطانی ست. این درمان فقط سلول های ناحیه ی درمان را تحت تاثیر قرار می دهد. پرتو درمانی می تواند قبل یا بعد از جراحی تجویز شود یا می تواند به جای جراحی به کار رود. برای درمان سرطان مری معمولا از ترکیب شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده می شود. پزشکان از انواع روش های پرتو درمانی زیر برای درمان سرطان مری استفاده می کنند: § پرتو درمانی خارجی: پرتو از طریق دستگاه بزرگی در خارج از بدن بیمار به وی تابانیده می شود. این دستگاه پرتو را به سمت منطقه ی تحت درمان هدایت می کند. این درمان در کلینیک یا بیمارستان انجام می شود. درمان معمولا 5 روز در هفته و طی چند هفته انجام می شود. § پرتو درمانی داخلی (براکی تراپی): پزشک از یک اسپری برای بی حس کردن گلو و دارویی برای بی حس کردن بیمار استفاده می کند. سپس لوله ای را از دهان به مری می فرستد. سورس رادیواکتیو از طریق لوله به محل تومور فرستاده می شود. پس از اتمام درمان لوله به بیرون کشیده می شود و هیچ اثری از رادیواکتیویته در بدن باقی نمی ماند. این درمان معمولا در یک جلسه انجام می شود. عوارض جانبی پرتو درمانی به دز پرتو و نوع آن بستگی دارد. پرتو درمانی خارجی به ناحیه ی سینه و شکم می تواند عوارضی از قبیل زخم گلو، دردی مشابه سوزش قلب، درد در معده یا روده ها ایجاد کند. از عوارض دیگر آن می توان به تهوع یا اسهال اشاره کرد. کادر درمانی برای کنترل این عوارض داروها و دستورالعمل هایی تجویز خواهند کرد. پوست ناحیه ی درمان ممکن است قرمز، خشک و حساس شود و موی آن ناحیه نیز بریزد. به ندرت نیز ممکن است به قلب، ریه ها و طناب نخاعی آسیب وارد شود. فرد ممکن است حین پرتو درمانی احساس خستگی شدید کند مخصوصا در هفته های پایانی درمان. این عارضه تا چند هفته پس از اتمام درمان نیز ممکن است ادامه داشته باشد. بیمار باید به خوبی استراحت کند در عین حال نباید تحرک خود را از دست بدهد. پرتو درمانی می تواند اختلالات بلع نیز برای بیمار داشته باشد. به عنوان مثال گاهی اوقات پرتو به مری آسیب وارد کرده و باعث ایجاد درد حین بلع غذا می شود یا می تواند موجب باریک تر شدن مری شود. برای باز نگه داشته شدن مری می توان از یک لوله ی پلاستیکی استفاده شود. اگر پرتو درمانی سبب اختلالات تغذیه ای شود غذا خوردن بیمار اندکی دشوار خواهد شد. برای دریافت یک برنامه ی غذایی مناسب کادر درمانی بیمار می تواند کمک کننده باشد.

درمان سرطان نای با شیمی درمانی

اکثر افراد مبتلا به سرطان مری شیمی درمانی دریافت می کنند. در این درمان از داروهایی برای ازبین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. برای سرطان مری داروهای شیمی درمانی معمولا به صورت وریدی تزریق می شوند. فرد این درمان را می تواند در کلینیک، مطب پزشک و یا خانه ی خود دریافت کند. برخی از بیماران برای دریافت این درمان باید بستری شوند. شیمی درمانی معمولا به صورت دوره ای انجام می شود. هر دوره ی درمانی شامل زمان تزریق دارو و استراحت پس از آن می باشد. عوارض جانبی این درمان به نوع دارو و میزان مصرف آن بستگی دارد. داروهای شیمی درمانی روی سلول های سرطانی که رشد سریع دارند اثر می گذارد اما ممکن است روی سلول های سالمی که رشد سریعی دارند نیز اثر بگذارد: § سلول های خونی: هنگامی که در اثر مصرف داروهای شیمی درمانی سطح سلول های سفید خون پایین می اید فرد مستعد عفونت یا خون ریزی می شود و احساس ضعف و خستگی شدیدی می کند. آزمایش خون فرد به طور مرتب توسط کادر درمانی چک می شود. در صورتی که سلول های خون فرد کم شوند پزشک ممکن است به طور موقت درمان را متوقف کند و یا دز دارو را کم کند. برخی از داروها نیز وجود دارند که می توانند سلول های سفید خون را بالا ببرند. § سلول های موجود در ریشه ی موها: شیمی درمانی می تواند سبب ریزش موها گردد. پس از اتمام درمان موهای بیمار مجددا شروع به رشد خواهند کرد اما رنگ و ضخامت آنها ممکن است اندکی تغییر کند. § سلول های مخاط سیستم گوارش: شیمی درمانی می تواند موجب کاهش اشتها، تهوع، استفراغ یا زخم دهان و لب ها شود. کادر درمانی بیمار داروها و توصیه هایی را جهت کنترل این عوارض به او می دهد. این عوارض معمولا پس از اتمام درمان برطرف می شوند. برخی از داروهایی که برای درمان سرطان مری استفاده می شوند ممکن است سبب لکه های پوستی، ریزش مو و خارش یا بی حسی دست و پاهای بیمار شوند. داروها و روش هایی برای کنترل این عوارض وجود دارند.

سرطان نای چیست

سرطان مری (به انگلیسی: Esophageal cancer) نوعی سرطان است که در لولهٔ غذایی، ایجاد می‌شود. این لولهٔ غذایی که مری نام دارد، بین گلو و معده قرار می‌گیرد. علائم این بیماری شامل سختی در بلعیدن و کاهش وزن می‌شود. از نشانه‌های دیگرِ این بیماری می‌توان به درد هنگام بلعیدن، گرفتگی صدا، گره‌های لنفاوی متورم شده، (ایجاد غده) اطراف استخوان ترقوه، سرفهٔ خشک و احتمالاً سرفه کردن یا استفراغ خون اشاره کرد.

علائم سرطان نای

متأسفانه در ابتدا، بیمار علامتی ندارد ولی در مراحل پیشرفته بیمار دچار دیسفاژی (اختلال در بلع) می‌شود دشواری بلع زمانی بروز می‌کند که تقریباً ۷۵٪ قطر طبیعی مری اشغال شده باشد که ابتدا در مورد غذاهای جامد است ولی به تدریج حتی نوشیدن مایعات نیز دشوار می‌شود. کاهش وزن، احساس توده و برجستگی در گلو و بلع دردناک نیز ممکن است با پیشرفت بیماری دیده شوند. رگورژیتاسیون (بالا آمدن غذای هضم شده بدون زور و فشار) غذای هضم نشده همراه با تنفس بدبو، سکسکه که ممکن است با استفراغ و پنومونی آسپیراتیو (التهاب لایه‌های ریه) همراه باشد، از دیگر علائم این بیماری هستند. در صورتی که سرطان به خارج از مری انتشار یابد اغلب نخست به غدد لنفاوی می‌رود در مراحل بعدی به کبد، ریه‌ها، مغز و استخوانها گسترش می‌یابد. پیش آگهی سرطان مری در مراحل پیشرفته وخیم است. این بیماری در ایران به خصوص استان گلستان شایع است. علایم شایع شامل مشکل یا درد به‌هنگام بلع٬ کاهش وزن سریع٬ استفراغ مخاط خون‌آلود است.

تشخیص سرطان نای

در صورت پیدایش دشواری بلع یا علائم دیگر ارزیابی و تشخیص را می‌توان با آندوسکوپی یا رادیوگرافی با باریوم انجام داد. مزیت آندوسکوپی این است که امکان نمونه برداری از تومور را میسر می‌نماید.

علل سرطان نای

صرف دخانیات و الکل، سموم قارچی در سبزیجات ترش شده، رژیم غذایی پر چرب و حاوی روغن جامد، قند و شکر، انواع شیرینی و دسر، نمک، انواع ترشی و نوشابه گازدار و کنسرو، رژیم غذایی با پروتئین و کربوهیدرات کم، مصرف نیتروزامین که یک افزودنی غذایی است. افزایش سن، جنسیت (مردان سه برابر بیشتر نسبت به زنان)، تحریک طولانی مدت مری به وسیله اسید(بیماری رفلاکس معدهمری بارت (سلول هایی که مری را می پوشانند در اثر تماس طولانی مدت با اسید معده، شبیه سلول های پوشاننده معده می شوند) تماس شغلی با مواد شیمیایی همچون پرکلرواتیلن (این ماده در صنایع خشکشویی به کار می رود) مصرف زیاد مایعات خیلی داغ، آسیب های مری، کمبود شدید آهن، سابقه قبلی سرطان، بیماری آشالازی.

نشانه های سرطان نای چیست

مراحل اولیه سرطان اغلب بدون علامت هستند. مشکل در بلع غذا (دیسفاژی)، حالت تهوع، وجود درد در ناحیه سینه یا پشت سینه در زمان بلع غذا از نشانه های سرطان مری در مراحل بعدی است. دیگر نشانه های سرطان مری عبارتند از کاهش وزن، استفراغ خونی، سرفه در زمان بلع غذا گرفتگی صدا، رفلکس اسیدی، درد در ناحیه سینه و سوزش سر دل از دیگر علایم سرطان مری هستند. علایم سرطان مری شامل گره‌های لنفاوی متورم شده، ایجاد غده اطراف استخوان ترقوه نیز می شوند. تنفس بدبو، سکسکه که ممکن است با استفراغ و پنومونی آسپیراتیو (التهاب لایه‌های ریه) همراه باشد نیز از علایم سرطان مری است. تشخیص سرطان مری توسط آزمایشهای آندوسکوپی، مطالعه با باریوم، سی تی اسکن، پی ای تی اسکن و توراکوسکوپی صورت می گیرد.

پیشگیری از سرطان مری

خودداری از کشیدن سیگار و اجتناب از مصرف الکل درمان مناسب و سریع بیماری هایی که می توانند در ایجاد سرطان مری نقش داشته باشند. برخی تغییرات دیگر در شیوه زندگی مثل کاهش مصرف چربی، اجتناب از خوردن مایعات داغ، عدم مصرف نیتروزامین، مصرف مناسب میوه ها و سبزیجات. مصرف آرد گندم و مصرف چای داغ، شانس ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد. حفظ وزن در سطح مناسب

پیشگیری از سرطان مری با طب سنتی

تعریق بیشتر بدن به وسیله ورزش

مصرف میوه‌ ها و سبزیجات

مصرف آب و آب جوش ولرم

نرمش و ورزش سبک مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا

پاکسازی بدن از سموم و انگل

درمان سرطان مری با طب سنتی

به منظور درمان سرطان مری با طب سنتی روشهای زیر را زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی پیگیری کنید.صبح ها میخک (قرنفل) میل کنید. شب قبل از خواب برگ سداب بخورید. مصرف سبزی هاى دارای برگ سبز تیره، سیب، گیلاس، انگور، خربزه، پیاز، نخودفرنگى، انواع لوبیا، آلو و کدو حلوایى داروهای شافیه، سنای مکی، طریفل، ثفا (داروی ترکیبی) نیز برای درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند که باید زیر نظر پزشک متخصص با تجربه طب سنتی تجویز و مصرف شوند.

سرطان نای و مراجعه به پزشک

اگر علایم و نشانه هایی دارید که شما را نگران می کند، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. اگر مبتلا به بیماری مری هستید، ریسک ابتلا به سرطان با برگشت اسید مزمن افزایش میابد ز پزشک خود بپرسید که چه علائم و نشانه هایی برای مشاهده این که وضعیت شما در حال بدتر شدن است. غربالگری برای سرطان مری به طور معمول انجام نمی شود ، به جز بیماران مبتلا به مری بارت به دلیل نشناختن گروه های پرخطر . اگر مری بارت دارید ، مزایا و معایب غربالگری را با پزشک بررسی کنید.

سرطان نای آدنو کارسینوم

از سلول های غدد ترشح مخاط در مری آغاز می شود. بیشتر در قسمت پایینی مری رخ می دهد. آدنو کارسینوم رایج ترین شکل سرطان مری در آمریکا است و عمدتا بر مردان سفید تاثیر می گذارد.

سرطان نای سنگ فرشی

سلول های سنگ فرشی مسطح هستند سلول هایی که سطح مری را تشکیل می دهند . سلول سنگ فرشی اغلب در قسمت بالایی ، میانی مری رخ می دهد. سلول سرطانی یکی از شایع ترین سرطان ها در سراسر جهان است. انواع نادر سرطان مری را small cell carcinoma, sarcoma, lymphoma, melanoma and choriocarcinoma.می توان گفت

فاکتورهای خطرناک در سرطان نای

عصبانیت در سلول های مری می شوند و ریسک ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهند عبارتند از :بیماری رفلکس

سیگار کشیدن

تغییراتی در سلولها

چاقی

نوشیدن الکل

رفلکس کیسه صفرا

بلع دشوار به دلیل اسفنکتر مری

عادت به نوشیدن مایعات داغ

نخوردن میوه و سبزیجات

تشعشاتی که برای درمان سینه یا شکم استفاده می شود

عوارض سرطان نای

مسدود شدن مری : سرطان ممکن است عبور غذا ومایعات را از مری مشکل و یا غیر ممکن کند. درد: سرطان مری پیشرفت میکند و موجب درد می شود. خون ریزی مری: سرطان مری می تواند باعث خونریزی شود. اگرچه خونریزی معمولا تدریجی است اما گاهی اوقات می تواند ناگهانی و شدید باشد.

کنترل سرطان نای

– روش های زیر ممکن است به تخفیف و کنترل علایم شما کمک نمایند . – وعده های غذایی کم حجم اما مکرر داشته باشید. – توصیه های پزشک مشاور تغذیه خود را رعایت نمایید تا غذاهایی میل کنید که قدرت شما را حفظ می نمایند و بعد از درمان درمان به شما مواد غذایی اضافی را که برای کمک به ترمیم و بهبود شما لازم هستند ، می رسانند . – استراحت و خواب کافی داشته باشید . – اگر پزشک برای شما داروی ضد درد تجویز کرده است آن را مصرف نمایید . – در طی درمان و دوره بعد از آن، نگاه مثبت و امیدوار خود را به آینده حفظ نمایید . کنترل سرطان مری با درمان های موجود اندکی مشکل است. بنابر این بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بیماران در آزمایش های بالینی برای پیدا کردن روش های بهتر درمانی شرکت کنند. شرکت در این آزمایش ها اقدام مهمی برای تمامی بیماران مبتلا به این سرطان می باشد. ممکن است تیمی متشکل از چندین متخصص در درمان بیمار شرکت کنند. پزشک ممکن است بیمار را به متخصص دیگری ارجاع دهد. فرد ممکن است بخواهد توسط یک متخصص سیستم گوارشی معاینه شود. متخصص دیگری که در درمان مبتلایان به سرطان مری نقش دارند عبارتند از:جراح قفسه ی سینه، جراح انکولوژیست، متخصص رادیوتراپی-انکولوژی، پرستار انکولوژی یا متخصص تغذیه نیز ممکن است در کادر درمانی بیمار باشند. اگر مسیر هوایی فرد توسط سرطان مسدود شود فرد به متخصص سیستم تنفسی ارجاع داده می شود.

پیش بینی عمر افراد مبتلا به سرطان مری

اگر سرطان، در اولین مراحل خود تشخیص داده شود، شانس بیمار برای زندگی، بدون سرطان تا 5 سال بعد از درمان ، به خوبی ثابت شده است. متاسفانه بیشتر حالتهای سرطان مری ، فقط وقتی تشخیص داده میشوند که بیمار برای مشکل بلع خود، به نزد پزشک می رود. در این حالت هیچ درمانی نمیتواند ازگسترش آن جلوگیری کند ؛ چون هم مراحل آخر سرطان است و هم مری بسیار ضعیف است .

مراحل پیشرفت در سرطان نای

مرحله 1. این مرحله از سرطان در لایه‌های سطحی سلول‌های مری بیمار مشاهده می‌شود. مرحله 2. این مرحله از سرطان به لایه‌های عمیق‌تر مری نفوذ کرده و می‌تواند غدد لنفاوی نزدیک مری را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. مرحله 3. این مرحله از سرطان به عمیق‌ترین لایه‌های دیواره مری نفوذ کرده و بافت‌ها یا غدد لنفاوی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مرحله 4. در این مرحله سلول‌های سرطانی در سایر اعضای بدن بیمار نیز پخش می‌شوند.

بیشتر بخوانید : سرطان مری بدخیم ♥ مری بارت چیست ♥ عفونت گلو و گوش ♥ علائم سرطان قلبعوامل سرطان جگر

آخرین بروز رسانی در : شنبه 19 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.