علت و علائم و درمان التهاب دیسک کمر در زنان و مردان چیست
بهترین برنامه لاغری شکم و پهلو با ورزش در چند هفته
لاغری شکم و پهلو با ورزش لاغری شکم و پهلو با ورزش,لاغری موضعی شکم و پهلو با ورزش,لاغری سریع شکم و پهلو با ورزش,ورزش برای لاغری شکم و پهلو با تصویر در …
عينک آفتابی استاندارد
عينک آفتابی استاندارد خواص سلامتی,فواید سلامتی,سلامتی درمانی,خاصیت سلامتی,خواص سلامتی درمانی,خواص سلامتی برای پوست,خواص سلامتی برای مو,خواص سلامتی برای جوانی,خواص سلامتی برای بارداری,خواص خوردن سلامتی,فواید سلامتی خام,فواید سلامتی پخته
عوارض و موارد استفاده کپسول سلکوکسیب 200 چیست
کپسول سلکوکسیب کپسول سلکوکسیب 100 برای چیست ,قرص سلکوکسیب 100 چیست,کپسول سلکوکسیب 100 چیست,کپسول سلکوکسیب ۲۰۰,کپسول سلکوکسیب ۲۰۰ برای چیست توضیحاتی در مورد کپسول سلکوکسیب داروهای تسکین دهنده ی درد و ضد …
التهاب دیسک کمر
التهاب دیسک کمر ,علایم التهاب دیسک کمر,علائم التهاب دیسک کمر,کاهش التهاب دیسک کمر,رفع التهاب دیسک کمر,قرص التهاب دیسک کمر,داروهای ضد التهاب دیسک کمر
توضیحاتی در مورد التهاب دیسک کمر
یکی از شایع ترین بیماریهایی که بسیاری از افراد جامعه با آن مواجه هستند دیسک کمر و درد کمر است. گسترش روزافزون فناوری، تغییر شیوه زندگی، کم تحرکی، نشستن و ایستادن در وضعیتهای نامناسب و…باعث ضعف ماهیچههای بدن به ویژه نواحی اطراف ستون فقرات شده و میتواند اثرات جانبی زیادی برسلامت جسمی و روان افراد بگذارد. گرچه این عارضه ممکن است درهرسنی اتفاق بیفتد، اما بیشتردر افراد بالای 45 سال دیده میشود. بسیاری از اوقات یک حرکت اشتباه و ناگهانی باعث التهاب کمر شده و درد آن زندگی ما را مختل میکند. اسپاسم عضلات، دیسک کمر،تنگی کانال ستون مهره کمری و…ازجمله بیماریهای شایع در ناحیه کمر است. دکتر«کاظم عباسیون»، جراح و متخصص مغز و اعصاب و عضو هیأت مدیره جامعه جراحان مغز و اعصاب ایران از درد کمر و راههای پیشگیری آن میگوید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد علت و علائم و درمان التهاب دیسک کمر در زنان و مردان چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
علت التهاب دیسک کمر
این روزها کمر درد بیشتر در جامعه شایع شده، دلیل آن چیست؟ شیوع کمردرد به این علت است که افراد به دنبال این نیستند که ورزش کنند، برای حفظ عضلات اطراف ستون فقرات، (عضلاتی هستند که باعث تحرک ستون فقرات در جهات مختلف جلو، عقب، طرفین و… میشوند)، این عضلات را باید تقویت کرد. ورزشهایی که معمولاً این عضلات را تقویت میکند، شنا، راهپیمایی در سطح صاف و دوچرخه ثابت هستند. این ورزشها کمک میکنند عضلات بازسازی شده و قوی بمانند. در نتیجه تحرک زیاد، بار و فشاری که روی کمر میآید، دردی ایجاد نمیکند.
التهاب دیسک کمر و شغل
چه گروههایی به لحاظ شغلی و سنی بیشتر دچار کمردرد میشوند؟ معمولاً کمردرد را در دهههای اول و دوم زندگی کمتر مشاهده میکنیم، برای این که بچهها در دهه اول و دوم زندگی روپا هستند و دائم فعالیت ورزشی میکنند. این باعث میشود عضلات خوب ساخته شود، کسانی که در دهههای اول و دوم زندگی درد کمر دارند باید متوجه باشند که وجود نقایص تشکیلاتی استخوانهای کمر و لغزندگی مهرهها روی هم موجب این کمر درد شده است. بنابراین توصیه میکنم جوانهایی که در دهه اول و دوم زندگی از کمردرد شکایت دارند بهتر است قبل از اینکه بخواهند هزینههای زیادی کنند، یک عکس دینامیک ساده در حال خم شدن به جلو و به عقب بگیرند تا ببینند این مهرهها روی همدیگر لغزندگی دارد یا نه. دردهههای بالاتر معمولاً مشکلات دیسکی زیاد اتفاق میافتد، به این معنی که ممکن است هنگام جا به جا کردن یک جسم سنگین در اثر فشار زیادی که به ستون فقرات وارد میآید یکی از دیسکها پاره شود و یک تکه از آن داخل کانال برود و باعث ایجاد دردکمر شود. وقتی این درد ایجاد شود اگر زیر ریشه عصب رفته باشد، درد کمر همراه با دردی میشود که از ناحیه سرین پشت، ران، پشت ساق و روی پا و بغل و… است، بسته به این دارد کدام ریشه عصب تحت فشار قرار گرفته که به این درد، درد سیاتیک میگویند . اگر درد سیاتیکی ایجاد شد باید بیمار بررسی شود، که اولین مرحله معاینه بهوسیله پزشک است تا تشخیص دهد که ضایعات دیگر مانند ضایعات عروقی و… باعث بروز این دردها نشده باشد. پزشک وقتی معاینه را انجام داد و مطمئن شد که علائم، علائم سیاتیکی است، بیمار به چند روز استراحت نیاز دارد. استراحت هم باید طوری باشد که فرد فعالیت فیزیکی نداشته و بیشتر در رختخواب باشد، همین رختخوابهای معمولی برای استراحت کافی است، اگر با داروهای ضد درد بهتر نشد، آن وقت دیسک باید بررسی شود درآن صورت ام.آر.آی یا سی تی اسکنهای مخصوص انجام میدهند تا محل در رفتگی و وسعت دیسک را روشن کند. کسانی که مشکل دیسک کمر دارند، به هیچ عنوان نباید روی تردمیل بروند، چون وقتی روی تردمیل بروند، دیسک را میکوبد و مشکل آنها را تشدید میکند. حتی آنها از وزنه هم نباید استفاده کنند، تنها میتوانند بهصورت خوابیده روی میز بدنسازی از وزنههایی مثل هالتر برای تقویت عضلات بالاتنه استفاده کنند. امامسألهای که میماند، این است، سن افراد در دهههای شش و هفت زندگی مقدمهای برای شروع آرتروز است، آرتروز صدمات تحلیل روندهای است که به دیسک وارد شده و عکسالعملهای استخوانی مهره بالایی و پایینی رشد استخوانی و دیسکی بهوجود میآورند که باز خود این میتواند به داخل کانال فشار بیاورد. اگر در چند سطح باشد ممکن است کانال را تنگ کند، این تنگی کانال در دهههای بالا مشکلاتی بهوجود میآورد. در آن صورت است تنگی کانال را باید جراحی کرد.
همه چیز درباره التهاب دیسک کمر
التهاب دیسک کمر ممکن است موجب بروز کمردرد شود. ضعیف شدن دیسک کمر،ه باعث وارد آمدن فشار به رشتههای عصبی عبوری از درون کانال ستون فقرات و ورم و التهاب دیسک کمرمیشود. این از هم گسیختگی بافت دیسکی و التهاب دیسک کمر در اثر آسیب ناگهانی یا استرس مزمن مثلاً به علت بلندکردن مدام اشیای سنگین یا چاقی، به وجود میآید. التهاب دیسک یا فضای بین مهرههای ستون فقرات که اغلب در اثر عفونت ایجاد میشود ، میتواند باعث گودی کمر شود . التهاب دیسک کمر وپارگی و بیرون زدگی دیسک بین مهره ای میتواند باعث درد و بیحسی شدید شود.
علل التهاب دیسک کمر
از علل التهاب دیسک کمر و درد دیسک کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد: چاقی، برداشتن اشیاء سنگین از زمین، نشستن نامناسب روی زمین و صندلی، نامناسب نشستن روی صندلی اتومبیل هنگام رانندگی، ایستادن در حالت نامناسب،جای خواب نامناسب، ورزش نکردن و ضعف ستون اسکلتی، خم شدن و کش آمدن ناصحیح، تصادفات و سقوط ،فعالیت جسمانی زیاد وناجور، ناهنجاری های مادرزادی، حاملگی ،عفونت ها ،سرطان ها ،فشارهای روحی و عصبی، می توانند باعث التهاب دیسک کمر و درد های ناشی از دیسک کمر شوند از آن جا که دیسک های بین مهره ها (۷ مهرۀ گردن، ۱۲ مهرۀ پشت ، ۵ مهرۀ کمر و استخوان خارجی و دنبالچه ) به میزان ۲۵ درصد از ستون فقرات را تشکیل می دهند و تنها در صورتی حرکات ما بین مهره ها امکان پذیر است که دیسک ها سالم و قوی باشند، در نتیجه باید کاری کرد که در طول زندگی به مرور زمان د چار التهاب و آسیب دیدگی دیسک کمر قرار نگیریم.
التهاب دیسک کمر و ازون درمانی
یکی از روش های درمانی برای درد ناشی از دیسک کمر، ازون درمانی است. در این قسمت به شرح این روش درمانی می پردازیم. بهبود آسیب دیدگی در بافت های بدن به وجود جریان خون در این بافت ها بستگی دارد. بافت های بدن برای بازسازی و احیا نیاز به ویتامین، مواد معدنی و اکسیژن نیاز دارند که باید توسط خون به این بافت ها منتقل شود. اکسیژن مهم ترین ماده برای ترمیم بافت ها است. وجود تورم و التهاب در ناحیه آسیب دیده موجب کاهش جریان خون،اکسیژن و مواد مغذی در این ناحیه می شود. عدم حضور اکسیژن موجب تجمع اسید لاکتیک و منجر به درد می شود. در روش اوزون درمانی، اوزون،دارو های ضد التهابی و ویتامین ها به ناحیه آسیب دیده تزریق می شود. این روش به ترتیب زیر عمل می کند: با استفاده از بی حسی موضعی عصب ها بی حس می شوند. مواد ضد التهابی موجب کاهش درد،تورم و التهاب و در نتیجه افزایش جریان خون می شوند. با استفاده از ویتامین و مواد معدنی بافت ها تغذیه می شوند و به بازسازی آن ها کمک می شود. اوزون که یک اکسیژن غیر فعال است پس از تزریق به بافت به صورت فعال در آمده و موجب اکسیژن رسانی به ناحیه آسیب دیده می شود. تاثیر درمان یک تا سه روز پس از انجام تزریق آغاز می شود و و تا زمان دستیابی به بهبودی کامل هر یک تا دو هفته تکرار می شود. روند بهبودی در بیماران بسته به شدت آسیب متفاوت است، با این حال اکثر بیماران تنها به سه تا پنج جلسه درمان نیاز دارند. بر خلاف دیگر روش های تزریقی ، تزریق اوزون هیچ عوارض جانبی را برای بیماران به همراه ندارد و نتایج آن دائمی است. تحقیقات نشان میدهد که میزان موفقیت دراستفاده ازاوزون درمانی برای درمان دیسک کمر95 درصد بوده است که این آمار درمجله های پزشکی معتبر بین المللی ثبت شده است. برای اختلال دیسک کمر میتوانیم با استفاده ازروش اوزون درمانی ازانجام عمل جراحی جلوگیری کنیم این روش یک روز انجام میشود وبعدازآن هیچ گونه ناراحتی برای بیمار ایجادنمیشود وبیماران میتوانند2 روز بعداز درمان به فعالیت های خود ادامه دهند. اوزون درمانی باعث کم کردن حجم دیسک ها میشود وفشار ها ی وارد شده بر دیسک را کاهش میدهد این روش همچنین دارای اثربی حسی وضدالتهابی است وباعث کاهش درد میشود وبه درمان دیسک کمر کمک میکند.
دیسک کمر
در ستون فقرات بدن انسان بین مهره های کمری استخوانی بالشتک ها یا صفحاتی از جنس غضروف قرار دارند که به آنها دیسک گفته میشود و واضحا در کمر به آنها دیسک کمر گفته می شود. کمر انسان دارای 5 مهره کمر است که در پایین آنها نیز استخوان مثلثی شکلی به نام استخوان خاجی قرار گرفته است. بنابراین در ناحیه کمر تعداد دیسک های بین مهره ای 5عدد می باشد. وظیفه اصلی دیسک ها در ستون فقرات بدن انسان ضربهگیر بودن آن است. به عبارتی دیسک ها، فشارهایی را که به ستون فقرات وارد میشود را جذب میکند و همچنین کمک در بهبود حرکت بین مهرهها می نماید. بنابراین همه افراد دیسک کمر دارند و منظور از دیسک کمر فتق یا بیرون زدگی دیسک کمر می باشد که البته یکی از صعب العلاج ترین بیماری های ستون فقرات می باشد. دیسک کمر از چه جنسی ساخته شده است ؟ در کمر افراد ساختار ژله ای شکلی وجو دارد که عمدتا از آب و کمی پروتئین و دیسک کمر را تشکیل می دهد. معمولا افراد دیسک را کمر درد هایی می دانند که بسیار دردناک بوده و مانع فعایتهای روزانه می شود. بنابراین همانطور که عنوان شد بیماری دیسک کمر در حقیقت به وضعیت فتق دیسک کمر اطلاق می شود. بیماری دیسک کمر هم در مردان و هم زنان تقریبا با شدت مساوی مشاهده می شود . بعضی از منابع معتقدند در مردان 30تا 50ساله فتق دیسک کمر کمی بیشتر دیده می شود. متاسفانه ما روز به روز با سونامی افزایش شیوع و کاهش سن ابتلا به کمر درد به علت دیسک کمر مواجه هستیم.به گونه ای که حتی در کلنیک ها جوانانی در رده سنی ۱۶ تا ۲۰ سال با کمردردهای که به علت فتق دیسک کمر روی داده روزانه مراجعه می کنند.
علائم دیسک کمر
درد موضعی در ناحیه کمرکه در یسیاری از بیماران ممکن است وجود نداشته باشد! درد انتشاری در پاها به عنوان یکی از مهمترین علل دیسک کمر مطرح می باشد. بی حسی و ضعف عضلانی احساس گزگز و مور مور و خواب رفتگی در پاها احساس سوزش عضلانی شایان ذکر است علائم اولیه دیسک در اغلب افراد ضعف عضلات ناحیه کمر و شکم است. به دنبال آن دیسک ضعیف شده و بدنبال یک حادثه جابجا شده و با فشار به اعصاب موجب بروز کمر درد و درد ساق پا، ران و … شوند. بسیاری از بیمارانی که دچار گزگز و مور مور در پا ها می باشند ابتدا به بیماری ام اس شک می کنند . در حالی که خواب رفتگی پا بیشتر به دلیل تحریک ریشه عصب توسط دیسک کمر می باشد تا بیماری ام اس. در ام اس بسیاری از علایم از جمله ضعف و دو بینی و… بسیار بارز تر می باشد. دیسک کمر ممکن است موجب کمردرد بسیار شدید شود ولی خصوصا در موارد مزمن ممکن است اصلا کمردرد هم نداشته باشد و فقط علائم درد باسن و درد ساق و کناره پا ایجاد کند.بسیاری از بیماران سابقه کمردرد را دارند ولی ممکن است این درد مربوط به گذشته هایی باشد که راحتی آن را نتوانند به دیسک کمر و درد ساق و کف پا خود ارتباط دهند. علایم دیسک کمر شدید و پارگی دیسک کمر بیمار با دیسک کمر شدید ممکن است از درد شدید کمر و با انتشار به باسن و پاشنه شکایت داشه باشد و بی حسی پاها و بی قوتی پاها و کاهش تمایل جنسی و اختلالات ادراری مانند کاهش یا تند شدن ادرار ممکن است از علائم دیسک کمر شدید باشد. دیسک کمر خفیف و یا دیسک کمر متوسط هم اگر درگیری زیادی روی عصب ایجاد کنند می توانند علائم فوق را ایجاد کنند.
دیسک کمر و درد پاها
گاهی به دلیل فشاری ناگهانی که به ستون فقرات وارد می شود، دیسک نیز از جای خود خارج شده و باعث اعمال فشار بر ریشه های عصبی که از آن خارج می شود. فشار دیسک با احساس کمردرد و سوزش در پاها ممکن است همراه باشد. علاوه بر آن ممکن است آن احساس درد دیسک کمر با احساس گزگز و بی حسی در پاها و درد پا و ساق یا رانیز همراه باشد. تاکید می کنم در برخی مواقع فتق دیسک کمر دردی در کمر ایجاد نمی کند ولی دیسک باعث ایجاد درد پا و درد در ناحیه ساق پا و یا ران فرد شود . بنابراین ممکن است دیسک عامل ایجاد درد پا و درد در ران و ساق پا و باسن باشد ولی منشا اولیه درد ، در کمر باشد.
علت دیسک کمر
یکی از عوامل فشار زیاد و ناگهانی مثل زمینخوردن یا بلندکردن یک جسم سنگین می باشد، از سایر عوامل ایجاد دیسک کمر نیز اعمال فشارهای کم اما مکرر می باشد، مثلا سالها فرد طولانی پشت میز خود می نشیند و تدریجا دیسک کمر را تحریک می کند ولی هرنی و فتق دیسک بعضی چندین سال رخ می دهد اما علت آن را باید در تمام این سال هایی جستجو کرد که فرد بدون ورزش و تناوب در کار طولانی نشسته است. در زمانی که فرد به سمت جلو خم میشود یا تنه را به یک سمت میچرخاند دیسک های کمر نیز بیشتر به سمت عقب فشرده میشوند. پس زمانی که فرد بهطور مکرر به جلو خم شده یا بارها با چرخش تنه مواجه باشد، احتمال فتق دیسک فرد افزایش مییابد.
تشخیص دیسک کمر
از جمله راه های تشخیص می توان به موارد زیر اشاره کرد: در تشخیص پزشک معالج از بیمار مبتلا به کمر درد می خواهد که دراز کشیده و پای خود را به صورت عمودی بالا ببرد.تست SLR و معاینه انگشت شست و توانایی راه رفتن روی پنجه و پاشنه از مهمترین معاینات در تشخیص دیسک کمر می باشد. تست MRI تست نوار عصب و عضله در تشخیص دیسک کمر برای تشخیص دیسک کمر از میلوگرام ،پرتونگاری نیز استفاده می شود که چندان رایج نیست.
مرحله اول درمان دیسک کمر
در مرحله اول درمان دیسک کمر فرد باید استراحت کند البته منظور چند ماه استراحت نیست بلکه ابتدا استراحت مطلق 3 روزه بعد استراحت نسبی و انجام فعالیت های روزانه به گونه ای که متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به بیمار آموزش می دهد. راه های درمان پاره شدن دیسک کمر بستگی به سن و جنس و میزان بیرون زدگی ماده ژلاتینی و میزان پیشرفت بیماری و علائم دیسک کمر مانند بی اختیاری ادرار و مدفوع بستگی دارد ولی در مراحل اولیه مرتبط با میزان درد نیست.
دیسک کمر و ورزش
قدم اول برای در درمان دیسک کمر با ورزش، تقویت عضله ورزش استاتیک می باشد که همه می توانند انجام دهند اما افرادی که کمردرد و خصوصا دیسک کمر دارند و یا دردهای سیاتیک با انتشار به پا دارند باید ورزش را زیر نظر پزشک متخصص آموزش ببینند چه بسا بعضی از ورزش ها مشکل سیاتیک و فتق را تشدید می کنند. به کلیه بیماران تاکید می کنم ورزش باید در مرحله کاهش درد شروع شود. ورزش در زمانیکه درد زیاد دارید موجب تشدید علایم دیسک کمر می شود.کم نیستتد بیمارانی که در مرحله حاد دیسک کمر به استخر مراجعه می کنند و با تشدید درد به کلنیک ما مراجعه می کنند. بعد از کاهش درد یکی از مهمترین ورزش های ایزومتریک در بیماران مبتلا به دیسک کمر ورزش تیلتینگ می باشد. ورزش تیلتینگ اولین ورزشی است که دکتر سپهریان به بیماران خود توصیه می کند. شاید این ورزش را بتوان ورزش کلیدی در درمان و پیشگیری از دیسک کمر عنوان کرد. در این ورزش بیمار دراز می کشد و پاهای خود را جمع می کند و کمر خود را به پایین فشار می دهد و برای 10 ثانیه این ورزش را انجام می دهد.ورزش دوم دیسک کمر ورزش کشش عضله پریفورمیس می باشد. در این ورزش در شرایطی که دراز کشیده اید ، پای خود را روی پای دیگر بیاندازید و در جهتی مطابق به شکل از لبه خارجی زانو لگن را بکشید که عضله پریفورمیس و محل خروج سیاتیک شما کشیده شود. این کشش را 15 ثانیه نگه دارید و 5 بار تکرار کنید. انجام صحیح این ورزش که ما در کیلنیک خودمان برای بیماران انجام می دهیم از مهمترین ورزش ها ی کنترل علایم دیسک کمر در پاها می باشد. اگر این ورزش کلیدی دیسک کمر را اشتباه انجام دهید درد شما تشدید می شود.ورزش سوم دیسک کمر از جمله ورزش های سری مک کنزی می باشد. در شرایطی که روی شکم خوابیده اید و زیر آن بالش گذاشته اید، سر و گردن را مطابق شکل بالا بیاورید و 10 ثانیه نگه دارید. کمی صبر کنید اگر با این ورزش احساس آرامش در کمر یا پای خود داشتید 10 مرتبه دیگر این ورزش دیسک کمر را ادامه دهید.ورزش چهارم دیسک کمر ، پای خود را مطابق شکل در شکم خود جمع کنید و هر طرف را 10 ثانیه بکشید و 10 مرتبه تکرار کنید. در این کشش محل اتصال کمر به لگن باید کشیده شود.قدم بعد در ورزش های دیسک کمر ، ورزشهای دینامیک و حرکتی می باشد که بیشترین تاثیر را در تقویت عضلات واطراف آن دارد و به این شیوه مانع کمردرد می شوند شامل شنا، راهپیمایی در سطوح غیر شیب دار و غیر ناهموار و دوچرخه ثابت دارای پشتی کمر می باشد .متذکر می شوم این ورزشها باید بعد از ورزش های استاتیک که در بالا توضیح دادیم انجام شود و به این طریق عضلات اطراف دیسک کمر دوباره بازسازی شده و قوی باقی بمانند. آب درمانی و راه رفتن در اّب برای درمان دیسک کمر دارای قوانینی است که اگر اجرا نشود ممکن است مشکل شما را تشدید کند. به طور مختصر تا زمانی که متخصص طب فیزیکی به شما اجازه نداده است شنا نکنید و بیش ار ا ساعت در استخر نباشید.
دیسک کمر و طب سوزنی
امروزه طب سوزنی و در دنیای مدرن طب سوزنی الکترونیک یکی از موثرترین و بهترین درمان ها در درمان دیسک کمر می باشد . در این روش با استفاده از منافع طب سوزنی در کنار پولاریتی درمانی و کمک از تئوری های قطبیت موجب درمان بسیاری از بیماران دیسک کمر می باشد. جالب است بدانید در بسیاری از نقاط دنیا از جمله در چین و آمریکا طب سوزنی الکترونیکی انتخاب اول مردم برای درمان دیسک کمر می باشد.
توصیه هایی برای دیسک کمر
کلیه بیماران مبتلا به دیسک کمر که درمان در آنها شروع می شود باید یک پروتکل کلاسیک درمان را در منزل انجام دهند تا درمان غیر جراحی دیسک کمر در آنها موثر باشد و بتوانند بدون جراحی درمان را با موفقیت به پایان برسانند 1- مهم ترین عامل تحریک دیسک کمر خم شدن و چرخش از کمر می باشد که ما در طول روز زیاد آن را اجام میدهیم، از این حرکت اجتناب کنید و سعی کنید از زانو خم شوید تا دیسک کمر مشکل دار مجددا تحریک نشود 2- سعی کنید برای مدت 6 تا 8 هفته از جارو کردن بپرهیزید این حالت به دلیل خم شدن های مکرر شدت دیسک کمر را تحریک می کند. 3- طولانی نشستن به شدت دیسک کمر را تحریک می کند. برای افراد تحت درمان حداکثر مدت مجاز برای نشستن 20 تا 30 دقیقه و برای افراد سالم 60 دقیقه می باشد. 4- پله یکی از تحریک کننده ترین مسایل برای شعله ور شدن و عود دیسک کمر است. تا حد امکان از پله دوری کنید. 5- پیاده روی بیش از 150 متر برای بیماران مبتلا به دیسک کمر ممنوع می باشد. به تدریج با پایش درمان و بعد از کاهش التهاب دیسک کمر پیادو روی درآب شروع می شود ، و بعد ان پیاده روی در خشکی شروع و به تدریج در طی چنئ ماه افرایش می یابد. 6- استفاده از دستشویی فرنگی به جای دستشویی ایرانی در پیشگیری و درمان دیسک کمر یک اصل است. 7_ در طول درمان دیسک کمر و 8 هفته بعد از آن سعی کنید تا حد امکان از مسافرت زمینی بپرهیزید. 8_ از نظر تاثیرات غذایی در درمان دیسک کمر سعی کنید خصوصا در شب از غذاهای سرد مانند ماست و خیار و… کمتر استفاده نکنید و بر عکس غذاهای گرم را در وعده های غذایی خود بگنجانید مانند خرما. 9_ لطفا برای شروع ورزش های دیسک کمر و همچنین آب درمانی برای دیسک کمر از متحصصین طب فیزیکی و توانبخشی راهنمایی بگیرید. توجه کنید که به عنوان قانون کلی ورزش های تقویتی کمر در مرحله درد ممنوع هستند. 10_ ازنظر نحوه خوابیدن بهتر است به پهلو و یا پشت بخوابید و خوابیدن بر روی تخت با دشک نسبتا سفت بهتر از خوابیدن بر روی زمین است. 11_ نشستن روی زمین برای دیسک کمر خوب نیست و آن را تحریک می کند. بهتر است بر روی صندلی (نه مبل خیلی نرم ) بنشینید . زاویه پشتی صندلی و نشیمنگاه آن بیشتر از 110 درجه و کمتر از 95 درجه نشود. 12_ توجه کنید تنها حالتی که فشار دیسک کمر پایین می آید خوابیدن می باشد . نشستن راه رفتن و ایستادن فشار دیسک را بالا می برند، بنابراین هر گاه داخل منزل هستید و می توانید خصوصا در 4 هفته اول تحریک دیسک کمر سعی کنید در منزل دراز بکشید.