عوارض و مقدار مصرف کپسول زینک پلاس خارجی چیست

عوارض و مقدار مصرف کپسول زینک پلاس خارجی چیست

کپسول زینک پلاس کپسول زینک پلاس ,کپسول زینک پلاس یورو ویتال,کپسول زینک پلاس چیست؟,کپسول زینک پلاس باکاناسان,کپسول زینک پلاس خارجی,کپسول زینک پلاس مارینوکس توضیحاتی در مورد کپسول زینک پلاس روی یکی از …

استفاده صحیح چای سبز خواص دارویی و درمانی در طب اسلامی

استفاده صحیح چای سبز خواص دارویی و درمانی در طب اسلامی

استفاده صحیح چای سبز خواص دارویی و درمانی در طب اسلامی استفاده صحیح چای سبز خواص دارویی و درمانی در طب اسلامی در سایت جسارت چای سبز خواص ,چای سبز خواص دارویی,چای …

درمان بیماری يبوست

درمان بیماری يبوست

درمان بیماری يبوست یبوست,بيماري یبوست,یبوست در بارداري,علائم یبوست,درمان یبوست,درمان یبوست با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان یبوست,یبوست را چگونه درمان کنيم,یبوست در کودکان,یبوست در بزرگسالان,یبوست در نوزادان,یبوست در بهار,یبوست در تابستان,یبوست …

جرم گوش

جرم گوش ,جرم گوش و سرگیجه,جرم گوش درمان,جرم گوش چیست,جرم گوش به انگلیسی,جرم گوش در کودکان,جرم گوش در نوزادان,جرم گوش نوزاد,جرم گوشی دزدی,جرم گوش کودکان

جرم گوش , جرم گوش و سرگیجه , جرم گوش درمان , جرم گوش چیست

توضیحاتی در مورد جرم گوش

جرم گوش ماده‌ای زرد رنگ و چرب بوده و دارای حالت چسبندگی است که برای نرم نگهداشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی ضروری می باشد. جرم گوش دارای خاصیت اسیدیته می باشد که مانع از رشد باکتری و قارچ می‌شود. جرم گوش به‌طور طبیعی و خودبه‌خود به سمت بیرون گوش حرکت می کند و از مجرای گوش خارج می‌شود بنابراین نیازی به دستکاری برای خروج آن از گوش وجود ندارد. البته در برخی از موارد، ترشح بیش از حد به‌خصوص در افراد مستعد موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی می‌شود که در این صورت بایستی بیمار جهت شستشوی گوش و اقدام‌های لازم به پزشک مراجعه کند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد علت و علائم و درمان جرم گوش در نوزادان و کودکان چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

علت تولید جرم گوش

جرم گوش که به آن واکس گوش هم گفته می شود به طور طبیعی توسط غددی که در پوست کانال گوش قرار دارند ترشح می شود و نقش محافظت کننده، نرم کننده و خاصیت ضدباکتریایی دارد. فقدان جرم گوش ممکن است منجر به خشکی گوش و خارش آن شود. به طور طبیعی جرم تولید شده به تدریج و مداوماً از طرف پرده گوش به سمت بیرون حرکت می کند و با حرکات فک این ذرات جرم خشک شده از کانال گوش خارج می شوند.[نیازمند منبع] جرم گوش در قسمت عمقی کانال گوش یعنی در نزدیکی پرده گوش تولید نمی شود بلکه در نیمۀ بیرونی کانال گوش تولید می شود لذا وقتی گوشی را معاینه می کنیم و مشاهده می کنیم که جرم گوش در نزدیکی پرده گوش قرار دارد این بدان معناست که بیمار سعی کرده است با گوش پاک کن جرم گوشش را خارج کند. وی قسمت های بیرونی تر را خارج کرده است و قسمت های عمقی تر را فشرده کرده است مثل برفی که فشرده شده باشد.[نیازمند منبع]

مضرات گوش پاک‌ کن

بر اثر فروبردن جسم خارجی به داخل گوش، علاوه بر خطر آسیب‌رسانی به پرده گوش، امکان ایجاد خراش‌های ظریف میکروسکوپی در مجرای گوش وجود دارد. در این صورت و با توجه به احتمال وجود میکروب و یا قارچ در سطح گوش، چنانچه کودک زمینه آلودگی را پیدا کند، مبتلا به عفونت گوش خواهد شد.بررسی‌ها نشان می‌دهند کودکانی که از گوش پاک‌کن استفاده می‌کنند بیش از سایرین در معرض خطر پارگی پرده گوش قرار دارند. استفاده از گوش پاک‌کن با تضعیف سیستم دفاعی گوش موجب افزایش خطر ابتلا به خشکی و خارش گوش می‌شود.

تمیز کردن گوش خارجی

بهترین روش توصیه شده جهت تمیز کردن گوش خارجی این است که لاله گوش و قسمت بیرونی گوش خارجی را با استفاده از یک پارچه نخی نرم و مرطوب که به‌دور انگشت اشاره‌تان پیچیده‌اید تمیز کنید، بدون آنکه انگشت خود را داخل مجرا ببرید. هیچ گاه سوراخ گوش را با چیزی که قطرش کوچکتر از قطر انگشت کوچکتان باشد تمیز نکنید. این بدین معنی است که شما مجاز نیستید بیش از یک سانتی متر از مجرای داخلی گوش را نظافت کنید

تمیز کردن مجرای گوش

سه روش برای تمیز کردن مجرای گوش وجود دارد. ساده‌ترین راه این است که در زیر دید مستقیم از طریق اسپکولوم گوش، مواد توسط یک قاشقک سرومن یا ترشحات گوش برداشته شوند. قاشقک سرومن باید در بالای واکس یا موم متراکم داخل گوش جای داده شود؛ بیرون کشیدن دقیق قاشقک که در واکس فرو رفته‌است، باعث جابجائی واکس خواهد شد. چون سطح پوشاننده درون گوش فوق‌العاده حساس است، بنابراین باید در چنین دستکاری‌هایی دقت کامل به عمل آید تا از ایجاد درد و خونریزی جلوگیری شود. روش دوم تمیز کردن مجرای گوش، شستشو دادن آن است. برای این کار از آب ولرم که حرارتی همانند حرارت بدن دارد استفاده می‌شود، زیرا در صورتی که آب از حرارت دیگری برخوردار باشد، باعث تحریک گوش داخلی و ایجاد حالت سرگیجه می‌شود. اگر موم یا سرومنی که قرار است خارج شود کاملاً متراکم باشد و بویژه اگر حالت خشک و سفت داشته باشد، ممکن است عمل شستشو موفقیت آمیز نباشد، مگر اینکه بیمار به مدت ۴–۳ روز قبل از شستشو، روزی چندبار چند قطره روغن معدنی و یا قطره گلیسیرین فنیکه در گوش خود چکانیده باشد. این روغن باعث نرم شدگی سرومن می‌شود و بیرون آوردن آن توسط عمل شستشو را آسان می‌سازد. فراورده‌های مختلفی که سبب نرم شدن واکس گوش می‌شوند، در دسترس هستند. اغلب این فراورده‌ها بی ضرر هستند، اما روشن شده‌است که برخی از آنها سبب ایجاد یک پاسخ التهابی موضعی می‌شود. سومین روش برای تمیز کردن مجرای گوش، استفاده از یک لوله مکش کوچک و زاویه دار برای بیرون کشیدن چرک و سایر مواد مایع از مجرای گوش است. این روش بویژه هنگامی کارساز است که چرک از طریق یک پرده پاره شده بیرون آمده و علاوه بر مجرای گوش، گوش میانی را نیز پر کرده باشد. سپس فرد معاینه کننده می‌تواند با به پیش بردن دقیق لوله مکش، مجرای گوش و در نهایت فضای گوش میانی را از چرک پاک کند تا گوش قابل معاینه شود. در حال حاضر استفاده از دستگاه مکش (suction) رایج شده‌است اما گاه ترشحات سفت و به پایه خود محکم چسبیده‌اند. در این موارد مخصوصاً اگر بدون نرم‌کننده‌هایی مثل گلیسیرین فنیکه بلافاصله اقدام به مکش شود، باعث خونریزی زیر موضع و تشکیل هماتوم یا توده خونی می‌شود؛ بنابراین حتماً در واکس‌های سفت، از مواد نرم‌کننده مثل گلیسیرین فنیکه یا آب اکسیژنه باید استفاده نمود.

همه چیز درباره جرم گوش

جرم گوش از ترشحات طبیعی و ضروری بدن محسوب می‌شود که از گوش مراقبت کرده و وجود این جرم برای حفظ نرمی و سلامت مجرای گوش خارجی لازم است. جرم گوش مانع از ورود کثیفی و باکتری به عمق گوش می‌شود. جرم گوش که به آن موم یا سرومن نیز گفته می‌شود، ترکیبی از چربی، سلول‌های پوستی جدا شده از داخل گوش و ترشحات غدد ترشح کننده‌ گوش در کانال گوش خارجی است. موم گوش ماده‌ای سالم در گوش شماست و به عنوان تمیزکننده عمل می‌کند. این ماده ویژگی محافظ، آنتی‌باکتریال و روان‌ساز دارد و از پرده گوش تا مجرای بیرونی آن حرکت و کانال گوش را تمیز می‌کند و بعد خشک می‌شود و می‌ریزد. این یک فرآیند خودتنظیم است و در شرایط عادی نیازی به ایجاد تداخل در آن نیست، کمااین که اگر موم گوش وجود نداشته باشد، گوش خشک می‌شود و می‌خارد.

مضرات تمیز کردن گوش

تمیز کردن گوش، کار صحیحی نیست. کسانی که سعی می‌کنند گوش خود را به طور مداوم تمیز کنند، ممکن است مشکلاتی را برای گوش خود ایجاد کنند، چون پوست مجرای گوش و پرده‌ گوش از ظریف‌ترین نقاط پوستی بدن به شمار می‌آیند. بنابراین ضروری است که نسبت به این بخش از بدن حساس‌تر باشیم. استفاده از گوش پاک کن اگر چه روشی معمول به حساب می‌آید، اما به هیچ عنوان یک روش علمی نیست. برای تمیز کردن گوش نباید چیزی داخل گوش تان فرو کنید، زیرا گوش‌ها خودشان با موادی که ترشح می‌کنند، نقش پاکیزگی گوش را بر عهده دارند. اگر جرم گوش باعث کیپ شدن گوش و کاهش شنوایی شما شد، به پزشک مراجعه کنید تا به طور اصولی گوش شما را شستشو دهد. مطمئن باشید بعد از شستشوی گوش، شنوایی تان به حالت طبیعی برمی گردد. ولی هرگز خودسرانه گوشتان را برای خارج کردن جرم آن، دستکاری نکنید

علائم جرم گوش

از جمله عواملی که نشان دهنده‌ پر شدن گوش از جرم است می‌توان به درد گوش و احساس کیپ بودن گوش، کاهش شنوایی، صدای وز وز در گوش و خارش و خروج ترشحات از گوش اشاره کرد. جرم گوش تا زمانی که باعث انسداد کامل کانال گوش نشود، افت شنوایی به همراه ندارد و حتی ممکن است فرد متوجه پر شدن گوشش نشود، اما هنگامی که انسداد کانال کامل شد، فرد متوجه کیپ شدن گوش و افت شنوایی می‌شود. معمولا این اتفاق در زمان استحمام ایجاد می‌شود، زیرا ورود آب به داخل کانال گوش باعث حجیم‌تر شدن جرم گوش موجود در کانال گوش می‌شود.علائم تجمع و سفت شدن جرم گوش عبارتند از: احساس درد در گوش احساس سنگینی و پری در گوش احساس کیپ شدن گوش زنگ زدن گوش خارش، بوی نامطبوع و ترشحات گوش

تجمع و سفت شدن جرم گوش

شاید باورتان نشود، اما گوش های همه انسان ها به صورت خدادادی خود را تمیز می کنند. در واقع هر موقع شما فک و یا چانه خود را تکان می دهید، جرم گوش به آرامی از سمت پرده گوش به سمت سوراخ گوش بیرون آمده و خشک شده و بیرون می افتد. به همین جهت همواره توصیه می شود که داخل گوش ها نباید دستکاری شود. بسیاری از افراد فکر می کنند که بایستی گوششان را مرتب تمیز کنند و به همین جهت اشیاء مختلفی داخل گوش فرو می کنند. در این بخش به شما توصیه می کنیم که برای تمیز کردن گوش به هیچ عنوان از گوش پاک کن، سنجاق و یا حتی انگشت دست استفاده نکنید. این کار نه تنها هیچ سودی ندارد بلکه باعث می شود که شما جرم گوش را بیش تر به سمت داخل هل بدهید. در نتیجه ممکن است که گوش شما کیپ شود و شنوایی کاهش یابد.شایع ترین دلیل کاهش شنوایی، تجمع و سفت شدن جرم گوش است. گاهی ممکن است که جرم گوش به سمت پرده گوش هل داده شود و یا حتی گوش ها بیشتر از حد لازم خود جرم تولید نمایند. در نتیجه شخص نمی تواند صداها را به خوبی بشنود و ممکن است که فکر کند که دچار افت شنوایی شده است!

جنس جرم گوش

جرم گوش حاوی مومی روغنی و کراتینوسیت‌ها- سلول‌های مرده است. مابقی آن ، ترکیبی از مواد متفاوت است. حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ از غده‌ها، پتیدهای ضد میکروب تولید می کنند و همزمان غده های چربی نزدیک سلول های مو به این مخلوط الکلی، یک ماده چرب به نام اسکوالین (squalene)، کلسترول و تری گلیسرید اضافه می کنند. میزان ترشح جرم گوش میان مرد و زن، یا پیر و جوان چندان تفاوتی ندارد، اما در یک تحقیق کوچک نشان داده شده که میزان تری گلیسرید آن بین ماه های نوامبر و ژوئیه کمتر می شود. جرم گوش همچنین حاوی آنزیم ضد باکتری لیزوزم است که می تواند دیوارهای باکتری سلول را از بین ببرد. بعضی محققان به این موضوع اعتقاد چندانی ندارند و می‌گویند این بهترین محیط برای رشد باکتری است.

جرم یا موم گوش

جرم یا موم گوش ماده‌ای طبیعی است که مسئولیت محافظت از گوش‌ و کانال آن را بر عهده دارد. وقتی این ماده در گوش انباشته می‌شود، نیاز به پاکسازی دارد، چرا که عدم انجام آن می‌تواند باعث ایجاد مشکلات شنیداری شود. تمیز کردن گوش باید با رعایت نکات ایمنی صورت گیرد تا به قسمت‌های حساس گوش آسیب وارد نشود. گوش پاک‌کن رایج‌ترین وسیله‌ای است که برای تمیز کردن گوش استفاده می‌شود، ولی اکثر متخصصان آن را به عنوان بهترین راهکار برای درمان جرم داخل گوش توصیه نمی‌کنند. سینوس‌ها و گوش‌ها از داخل سر به هم مرتبط هستند و از این رو گرفتگی و پر شدن سینوس‌ها می‌تواند بر فشار داخل گوش‌ها تأثیر بگذارد. درمان این گرفتگی می‌تواند کمک‌کننده باشد. مواد طبیعی زیادی وجود دارد که می‌توانید بدون هیچ مشکلی از آن‌ها برای تمیز کردن گوش‌هایتان استفاده کنید.

تمیز کردن گوش با یک جسم خارجی

افرادی که مستعد انسداد گوش و کاهش شنوایی هستند، در صورت تجمع بیش از حد این ماده در گوش بایستی جهت شستشوی گوش و اقدام های لازم به پزشک مراجعه و از دستکاری کردن آن با وسایل نوک تیز خودداری کنند. جرم گوش در واقع از ترشحات طبیعی و ضروری بدن است که از گوش مراقبت می کند و پاک کردن مداوم آن، گوش را در مقابل عفونت بسیار آسیب پذیر می سازد. جرم یا واکس گوش یک ماده آلوده نیست بلکه برای جلوگیری از ایجاد عفونت در مجرای گوش تولید می شود. افرادی که مستعد انسداد گوش و کاهش شنوایی هستند، در صورت تجمع بیش از حد این ماده در گوش بایستی جهت شستشوی گوش و اقدام های لازم به پزشک مراجعه و از دستکاری کردن آن با وسایل نوک تیز خودداری کنند. تمیز کردن گوش با یک جسم خارجی علاوه بر اینکه به پرده گوش آسیب می رساند، امکان ایجاد خراش هایی در مجرای گوش را نیز ایجاد می کند. بنابراین با توجه به احتمال وجود میکروب و یا قارچ در سطح گوش، خطر ابتلای فرد به عفونت گوش افزایش می یابد.

شستشوی گوش

گوش به‌ویژه در قسمت مجرا و پرده‌ی گوش (پرده‌ی صماخ)، بسیار حساس است. تولید بیش‌از‌حد جرم، در طول زمان، می‌تواند سبب آسیب به این قسمت‌ها شود و ممکن است روی شنوایی شما تأثیر بگذارد. خارج کردن جرمِ اضافی بااستفاده از شستشوی گوش می‌تواند خطر آسیب‌های ناشی از جرم را کم کند. همچنین بعضی‌مواقع مواد خارجی مثل غذا، حشرات و سنگ‌های کوچک می‌تواند وارد گوش شود. دراین‌مواقع باید قبل از اینکه این مواد به بخش‌های عمیق‌تر گوش وارد شوند یا به کانال شنوایی آسیب بزنند، بدون خطر و سریع خارج شوند. تولید جرم می‌تواند به خروج مواد خارجی از گوش کمک کند، اما سریع‌ترین روش، شستشوی گوش است. شستشوی گوش باید توسط پزشک یا در خانه و با استفاده از وسایل مخصوصِ شستشو انجام شود.

بیشتر بخوانید : جرم دندان ♥ درد گوش ♥ وزوز گوش ♥ گرفتگی گوشعفونت گوش

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 19 آذر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.