آیا از فواید و خواص زردچوبه ناشتا برای سلامتی بدن اطلاع دارید؟

آیا از فواید و خواص زردچوبه ناشتا برای سلامتی بدن اطلاع دارید؟

آیا از فواید و خواص زردچوبه ناشتا برای سلامتی بدن اطلاع دارید؟ خواص زردچوبه ناشتا ، خواص زردچوبه ، خوردن زردچوبه ناشتا ،تاثیر و خواص زردچوبه ناشتا ،فواید زردچوبه ، خواص زردچوبه …

دارو های گیاهی – داروهای ضد تب و تب بر

دارو های گیاهی – داروهای ضد تب و تب بر

دارو های گیاهی – داروهای ضد تب و تب بر خواص دارو های گیاهی,فواید دارو های گیاهی,دارو های گیاهی درمانی,خاصیت دارو های گیاهی,خواص دارو های گیاهی درمانی,خواص دارو های گیاهی برای پوست,خواص …

معجون پر خاصیت و شگفت انگیز زنجبیل و عسل با خواص درمانی بسیار

معجون پر خاصیت و شگفت انگیز زنجبیل و عسل با خواص درمانی بسیار

معجون پر خاصیت و شگفت انگیز زنجبیل و عسل با خواص درمانی بسیار معجون پر خاصیت و شگفت انگیز زنجبیل و عسل با خواص درمانی بسیار در سایت جسارت زنجبیل و عسل …

مضرات برگ سنا

مضرات برگ سنا

توضیحاتی در مورد مضرات برگ سنا

مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، مضرات سنا مکی را کاهش می دهد): انیسون، تخم گشنیز، زنجبیل، دارچین، هل، گل سرخ، روغن گلسرخ، میخک و روغن بادام شیرین. مزاج : گرم و خشک افزایش دهنده فشار خون و کاهنده قند خون ضد یبوست و اسهال آور فوق العاده قوی داروی سنا را باید به صورت دمنوش مصرف کرد و در صورت جوشانیدن، خاصیت اسهال آوری آن از بین می رود.برگ سنا و لاغری رابطه ای مستقیم دارند. خواص سنا در درمان کبد چرب و خارج کردن همه انواع چربی ها از بدن نظیر چربی خون و چربی شکم کاربرد دارد. همچنین به علت اینکه باعث درمان یبوست و یبوست مزمن و شدید می شود، شکم و روده را از فضولات تخلیه می کند و به لاغری کمک می نماید. با این حال باید توجه داشته باشید که علیرغم وجود خواص برگ سنا برای لاغری ، تنها مصرف کردن مواد غذایی سالم به همراه ورزش یا پیاده روی روزانه و مستمر به لاغری و حفظ آن کمک می کند. به منظور استفاده از خواص برگ سنا برای لاغری می توانید مقدار یک قاشق چایخوری از آن را در آب جوش ریخته و دم کنید و بنوشید.همچنین طریقه مصرف برگ سنا برای لاغری به صورت زیر بهتر است: طریقه مصرف برگ سنا برای لاغری در افراد گرم مزاج : افراد گرم مزاج در صورت نیاز به استفاده از برگ سنا برای یبوست و لاغری باید ۲۰ گرم از سنا را با ۲۰ گرم ‌تخم گشنیز و ۱۵ گرم خطمی سفید ترکیب کرده و به ۵ قسمت مساوی تقسیم کنند. سپس هر قسمت از آن را در یک لیوان آب ریخته و بجوشانند و عصر هنگام یا قبل از شام میل کنند.

خواص برگ سنا

سنا گیاهی است که خاصیت ملین کنندگی دارد و برای درمان یبوست توصیه می شود. این گیاه توسط سازمان غذایی و دارویی آمریکا به عنوان ملینی خانگی و گیاهی تایید شده است. با این حال چای سنا برای لاغری و عاملی برای پاک سازی سموم از بدن بکار می رود. چای سنا بوسیله ی دم کردن برگ گیاه سنا تهیه می شود. گیاه سنا دارای گل ها و غلاف زرد رنگ است. این گیاه در مناطق بیابانی رشد می کند. در کشور های مختلفی این گیاه برای درمان مشکلات گوارشی، بیماری های پوستی و بیماری های تنفسی قدمت چندین ساله دارد. طرفداران سنا اعتقاد دارند که این گیاه تاثیر بسزایی در روان کنندگی دارد که دفع سموم را از بدن تسریع می کند. خیلی از مردم از برگ های این درخت مستقیما دمنوش کرده و می نوشند. بهتر است چای سنا را از فروشگاه های معتبر تهیه بفرمایید. چای کیسه ای و یا چای سنا عاری از رزین ها و ترکیبات آلاینده است.برای استفاده از خاصیت برگ سنا در درمان یبوست کودکان، ۱۰ گرم گیاه سنا را دم کنید و سپس دمنوش را به همراه برگهای پخته شده سنا مکی روی شکم طفل کمپرس نمایید و بگذارید یک تا دو ساعت بماند. اگر مادر نیز دمنوش سنا بخورد و به کودک شیر بدهد همین خاصیت را دارد. اگرداروی گیاهی سنا در قالب دمنوش روی شکم کودکان مالیده شود باعث بروز اسهال می گردد. سم زدایی از روده ها و درمان دیابت نوع 1 از خواص سنا محسوب می شود. برای درمان کمر درد ۴ گرم داروی گیاهی سنا را با مقداری روغن زیتون و آب بجوشانید و بنوشید. مصرف روزانه یک قاشق چایخوری برگ سنا، به در مان آموزه ها و درمان یائسگی زودرس کمک می کند. خواص گیاه سنا به درمان انواع تومورها و سرطان، سرطان روده بزرگ، سرطان غده تیموس، تومور کیسه صفرا، سنگ کیسه صفرا، سرطان مثانه، التهاب و ورم گلو، بیماری بهجت، چربی خون، تنگی روده،‌ آسیت، آب آوردن بیضه ها کمک می کند. برای استفاده از خواص گیته ثنا در درمان پیسی صورت و لک های سطحی سفید پوست و درمان جذام و جنون برگ سنا، کشمش یاقوتی بدون هسته، هلیله کابلی، هلیله زرد و هلیله سیاه را به نسبت مساوی ترکیب کرده و هر روز صبح به صورت ناشتا و شب قبل از خواب، دو قاشق چایخوری از آن را میل کنید.

برگ سنا و یبوست

از بیشتر گونه‌های آن جهت درمان یبوست استفاده می‌ کنند. برگ همه ی گونه‌ها به خاطر وجود ترکیباتی به نام”انتراکینون‌ها” تلخ می‌ باشد. با وجودی که گونه ‌ای از سنا در جنوب ایران و در حوالی خلیج ‌فارس می‌ روید، ولی به دلیل نیاز زیاد به این گیاه، عمده ی آن وارداتی است. گرچه گونه ی ایرانی و نوع وارداتی از نظر گیاه‌شناسی با هم متفاوت می ‌باشند، ولی از نظر خواص ضد یبوست مشابه هستند. میزان مصرف روزانه ی برگ سنا برای افراد بزرگسال، بین نیم تا یک گرم است که می‌ توان بر روی آن حدود یک استکان آب ریخت و 10 دقیقه جوشاند، سپس صاف کرد و میل نمود. بهترین زمان مصرف شب هنگام است. گرچه می‌ توان این محلول تلخ را با نبات یا عسل شیرین کرد، ولی تلخی آن کاملاً از بین نمی‌رود. در مصرف سنا نباید زیاده‌ روی کرد، چرا که ممکن است باعث اسهال شدید گردد. همچنین نباید از سنا به‌ طور ممتد و طولانی استفاده کرد، چون باعث تنبلی روده می‌ گردد. بهتر است پس از دو هفته استفاده، یک یا دو هفته مصرف آن را قطع نماییم. نکته قابل توصیه دیگر این است که سنا نباید در افراد کمتر از ده سال مصرف شود. با توجه به اینکه در سال‌های اخیر برای رفع یبوست از سنا به‌ طور وسیع در جهان استفاده می ‌شود، صنایع داروسازی قرص آن را تهیه نموده که در داروخانه‌های ایران موجود می ‌باشد. قرص سنا را می ‌توان بین 2- 1 عدد در روز مصرف کرد که از نظر مزه، شبیه به جوشانده ی این گیاه نیست.

مضرات و عوارض برگ سنا

در مصرف برگ سنا نباید زیاده‌روی کرد، چرا که ممکن است باعث اسهال شدید گردد. همچنین نباید از این گیاه به‌ طور ممتد و طولانی استفاده شود، چون باعث تنبلی روده می‌گردد. بهتر است پس از دو هفته استفاده، یک یا دو هفته مصرف آن قطع شود. لازم است ذکر شود، میزان مصرف روزانه برگ گیاه سنا برای افراد بزرگسال، بین نیم تا یک گرم است. گیاه سنا نباید در افراد کمتر از ده سال مصرف شود، همچنین مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است. مصرف سنا در برخی از شرایط ممنوع می باشد. افراد مبتلا به انسداد روده، بیماری کرون، کولیت لولسراتیو، هموروئید یا زخم معده می بایستی از مصرف سنا خودداری کنند. در صورت مصرف داروهای قلبی، قبل از مصرف سنا حتما با پزشک خود مشورت کنید، چرا که امکان بروز تداخلات دارویی و وقوع اختلالات قلبی وجود دارد. مصرف همزمان سنا با داروهای ادرارآور ممنوع بوده، چرا که این امر می‌تواند منجر به دفع بیش از حد پتاسیم از بدن شود. از عوارض برگ سنا در صورت مصرف بیش از حد این گیاه، قولنج، بروز دردهای شکمی و دل پیچه است. برای کاستن عوارض جانبی توصیه می‌شود، آن را با گشنیز، دارچین، زنجبیل، انیسون و هل مخلوط نموده و مصرف کنند. به طور کلی مصرف برگ سنا در دوز مناسب، تقریبا بی خطر بوده و هیچ گونه نگرانی درباره مصرف آن وجود ندارد.

عوارض برگ سنا در بارداری

مصرف زیاد داروی سنا باعث سقط جنین می شود. زنانا باردار و شیرده و کودکان زیر 2 سال نباید سنا مصرف کنند. گیاه سنا برای افراد مبتلا به زخم معده، فتق، آپاندیس ایلئوس، انسداد روده ای، تنگی مجاری، ضعف، علایم شکمی بی دلیل، بیماری التهابی کولون، دردهای شکمی ناشناخته، دهیدراسیون شدید مضر بوده و منع مصرف دارد. مصرف طولانی مدت دمنوش گیاهی سنا برای رفع یبوست بسیار خطرناک بوده و در سنین پیری باعث نفخ شدید و بی اختیاری مدفوع می شود. مصرف بلند مدت دمنوش گیاهی سنا باعث کمبود آب و املاح بدن ناشی از اسهال می شود. مصرف سنا باعث ایجاد دل پیچه، درد و کرامپ شکمی، کولیت معده، غم و اندوه، استفراغ، خونریزی از بواسیر، ایجاد التهابات پوستی، اسپاسم، تنبلی و خونریزی از روده، می شود. مصرف سنای مکی در ترکیب با گل سرخ برای اکثریت، مضر است و به مرور باعث گشاد شدن اسفنکر مقعد می شود. گیاه سنا با داروهای ضد آریتمی، داروهای استروژنی، ایندومتاسین، نیفدیپین، داروهای مدر از قبیل تیازیدها مانند هیدروکلرتیازید، فورزماید و اسپیرونولاکتون تداخل دارویی دارد.

خواص برگ سنا در شیردهی

مادران شیر ده اگر گیاه سنا مصرف کنند به این دلیل که مواد موثر آن وارد شیر مادر می گردد طفل شیر خوار را وادار به تخلیه مدفوع می کند و گاهی ممکن است آن قدر شدید باشد که ایجاد دل درد و قولنج کند از این جهت در طب قدیم آن را با انیسون یا تخم گشنیز و با دارچین و گل سرخ دم می کردند و مصرف می کردند . سنا در بزرگسالان باید نیم تا یک گرم مصرف شود . بعد از آن یک لیوان اب بخورید . اگر جوشانده را با عسل یا نبات یا گز علفی شیرین کنند بسیار مطبوع می باشد . در کتاب تحفه حکیم مومن آمده است که قوتش تا 7 سال می ماند و برای سودا و بلغم و صفرا و اخلاط سوخته که در عمق بدن نفوذ کرده باشد حالت مسهلی دارد و موجب تقویت بدن می گردد. با گیاه سنا می توان یبوست را در منزل درمان کرد . همچنین عامل جلای جلد است برای درد مفاصل و سر درد و درد شقیقه و درد پهلو و جنون و صرع هم البته مفید است . اگر سنا را در سرکه بجوشانند به حدی که قوام بیاید برای شستشو و درمان زخم ها و جلوگیری از ریزش مو مفید است .

عوارض و مضرات زیاده روی در برگ سنا

از بیشتر گونه‌های گیاه سنا جهت درمان یبوست استفاده می‌ کنند. برگ همه ی گونه‌ها به خاطر وجود ترکیباتی به نام”انتراکینون‌ها” تلخ می‌ باشد. با وجودی که گونه ‌ای از گیاه سنا در جنوب ایران و در حوالی خلیج ‌فارس می‌ روید، ولی به دلیل نیاز زیاد به این گیاه ، عمده ی آن وارداتی است. گرچه گونه ی ایرانی و نوع وارداتی از نظر گیاه‌شناسی با هم متفاوت می ‌باشند، ولی از نظر خواص ضد یبوست مشابه هستند. میزان مصرف روزانه ی برگ گیاه سنا برای افراد بزرگسال، بین نیم تا یک گرم است که می‌ توان بر روی آن حدود یک استکان آب ریخت و 10 دقیقه جوشاند، سپس صاف کرد و میل نمود. بهترین زمان مصرف شب هنگام است.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 13 آبان 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.