نحوه کاشت و پرورش درخت کاکائو در ایران چگونه است

نحوه کاشت و پرورش درخت کاکائو در ایران چگونه است

نحوه کاشت و پرورش درخت کاکائو در ایران چگونه است نحوه کاشت و پرورش درخت کاکائو در ایران چگونه است توضیحاتی درباره درخت کاکائو کاکائو درختی است از تیره پنیرکیان که ارتفاعش …

آشنایی با خواص و فواید کندر

آشنایی با خواص و فواید کندر

آشنایی با خواص و فواید کندر خواص کندر,فواید کندر,کندر درمانی,خاصیت کندر,خواص کندر درمانی,خواص کندر برای پوست,خواص کندر برای مو,خواص کندر برای جوانی,خواص کندر برای بارداری,خواص خوردن کندر,فواید کندر خام,فواید کندر پخته

تاثیر و مضرات و فواید آب قند برای فشار خون و نوزادان چیست

تاثیر و مضرات و فواید آب قند برای فشار خون و نوزادان چیست

آب قند آب قند ,آب قند برای نوزادان,آب قند برای فشار خون,آب قند و نمک,آب قند و فشار خون,آب قند نوزاد,آب قند برای مو,آب قند برای زردی نوزاد,اب قند برای نوزاد خوبه …

آب نارنج

آب نارنج , آب نارنج و دیابت , آب نارنج برای لاغری , آب نارنج برای زن باردار , آب نارنج برای کبد

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد آب نارنج صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آب نارنج میوه درخت نارنج است که در شهرهای بابل و شیراز بسیار شهرت دارد

آب نارنج چیست

آب میوه نارنج دارای طبع سرد و خشک است و سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث است. خاصیت ضدعفونی کنندگی، کنترل بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب آن دارد. در این بخش از سایت جسارت شما را با خواص آن در طب سنتی و کاربرد آب این میوه پرخاصیت در پیشگیری و درمان بیماری‌ها آشنا می‌کنیم.

خواص برای بیماری ها

مصرف آب میوه نارنج به دفع سموم بدن کمک می‌کند و باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می‌شود. کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است از خواص آن است. از آن در طب سنتی برای خارج کردن خلط‌های غلیظ و زردرنگ سینه استفاده می‌شود.  همانند سایر میوه‌های ترش برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و برای درمان خانگی افزایش اشتها و درمان حالت خواص آب نارنج است. به این منظور آب نارنج تازه را با مقدار کمی شکر مخلوط و مصرف کنید. آلکالوئید سینافین موجود در آن، باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می‌تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود. مصرف آن در کاهش قند خون موثر است و از این رو به بیماران دیابتی توصیه می‌شود این چاشنی را همراه سالاد سبزیجات تازه و غذایشان مصرف کنند. خوردن آن همراه غذا به جذب بهتر آهن غذا توسط سلول‌های بدن کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.

مضرات

زیاده‌روی در مصرف نارنج و آب آن ممکن است باعث تپش قلب شود. لازم است بدانید آب نارنج با کافئین واکنش می‌دهد و خطر ابتلا به فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. استفاده از آن در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می‌شود. ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود. ممکن است با دارو‌های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند.

خاصیت لاغر کنندگی آب نارنج

دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: آب لیمو، سرکه، آب میوه نارنج استفاده می کنند که باید به آنها متذکر شد این چاشنی ها فرد را لاغر نمی کنند و کالری غذاها در دستگاه گوارش هضم خواهد شد و در برخی افراد به اندازه اندک می تواند آبغوره ،سرکه حاوی مواد اسیدی است که بهتر است پس از صرف غذا مصرف شود.

توضیحاتی در مورد آن

نارنج (نام علمی: Citrus aurantium) نام درخت و میوه‌ای از زیرردهٔ رُزمانندها* ، راستهٔ ناترک‌سانان* ، تیره سدابیان* ، جنس مرکبات*  است. از آن برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در صنعت عطرسازی و شامپوسازی هم کاربرد دارد. شکوفه‌های آن یکی از معطرترین گلهاست که آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج در طب سنتی ایران کاربرد دارد. در درمان ناراحتی‌های معده از مربای آن استفاده می‌شود.درخت نارنج مادر مرکبات است و پایه بسیار خوبی جهت پیوند شاخه‌های نارنگی یا پرتقال است. فشار خون و ضربان قلب را زیاد می‌کند و این میوه بسیار ترش است و خوردن زیاد آن باعث فشار خون پایین می‌شود.  نارنج میوه‌ای که در ایران به فراوانی تولید می‌شود و محصولات جانبی متعددی نیز دارد. نارنج میوه درختی بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر و خوشبوتر از برگ‌های درخت لیمو. شکوفه‌های آن که بسیارخوشبو است بهارنارنج نامیده می‌شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را بر روی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند. شکوفه نارنج (بهار نارنج) طبیعت(مزاج) = گرم و خشک، بوییدن آن شادی آور، تقویت‌کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی (زکام) است. از این شکوفه‌ها مربای لذیذی تهیه می‌شود که خواص مفید شکوفه را دارد. اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و درفنجان را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو ونشاط آوری آماده می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد آب نارنج صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

طبع آب نارنج

آبمیوه نارنج دارای طبع سرد و خشک است و سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث است. خاصیت ضدعفونی کنندگی، کنترل فشار خون بالا ، کاهش ترشح صفرا، درمان ترش کردن معده و معالجه تورم حلق و گلو از مهمترین خواص آب نارنج در طب سنتی است.

مصرف آب نارنج در غذا

استفاده از آب میوه نارنج در تهیه غذا و سالاد علاوه بر اینکه باعث خوشمزه‌تر شدن و عطر ویژه نارنج به غذای شما می‌شود، ارزش غذایی و خواص درمانی فراوانی به همراه خواهد داشت. طب سنتی سابقه طولانی در استفاده از خواص نارنج، از میوه، عرق بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب نارنج دارد.

خواص

مصرف آب میوه نارنج به دفع سموم بدن کمک می‌کند و باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می‌شود. کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است از خواص آن است. از آب نارنج در طب سنتی برای خارج کردن خلط‌های غلیظ و زردرنگ سینه استفاده می‌شود. همانند سایر میوه‌های ترش برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و برای درمان خانگی سوء هاضمه، نفخ، افزایش اشتها و درمان حالت تهوع کاربرد دارد. آب نارنج حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان است و یک ماده ضد سرطان طبیعی محسوب می‌شود.

فواید در طب سنتی

از دیگر خواص آبمیوه نارنج در طب سنتی استفاده از آن برای کنترل فشار خون بالا است. متخصصان طب سنتی مصرف نصف لیوان آن همراه با یک قاشق عسل بعد از خوردن غذا را برای افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه می‌کنند.

آب نارنج و تورم حلق

آب میوه نارنج دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و قرقره کردن آن به درمان تورم حلق و گلو کمک می‌کند. از دیگر کاربردهای درمانی این معجون در طب سنتی استفاده از آن برای درمان درد سینه، سرفه و سردردهای ناشی از گرمی است. به این منظور، آب نارنج تازه را با کمی نبات جوشانده و میل کنید.

آب نارنج , آب نارنج و دیابت , آب نارنج برای لاغری , آب نارنج برای زن باردار , آب نارنج برای کبد

آب نارنج برای پوست

آب میوه نارنج یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست محسوب می‌شود و دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است. شما می‌توانید، آب نارنج تازه را گرفته و معادل یک سوم حجم آن گلاب اضافه کنید و هر روز صورت خود را با آن بشویید. شستشوی پوست صورت با این ترکیب، پوست چهره را تقویت می‌کند. آب نارنج همانند سایر خانواده مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.

آب نارنج برای کاهش وزن

کمک به لاغری، کاهش وزن و درمان یبوست از دیگر خواص آب نارنج است. به این منظور آب نارنج تازه را با مقدار کمی شکر مخلوط و مصرف کنید. آلکالوئید سینافین موجود در این آبمیوه، باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می‌تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود. مصرف آب نارنج در کاهش کلسترول بالای خون موثر است و برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی، تحریک و تقویت عضلات قلب نقش اساسی داشته و در رفع نارسایی‌ها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است. از بین بردن پُف کردگی زیر چشم از دیگر خواص آن در طب سنتی است.نارنج حاوی ماده‌ای به نام سینفرین است که اثری طولانی‌تر از اپی نفرین دارد. در واقع به آن مقلد سمپاتیک گفته می‌شود. این ماده همانند کافئین باعث کاهش وزن می‌گردد. نارنج حاوی ۵ نوع آمین آدرنرژیک می‌باشد. سینفرین، N متیل تیرامین، هوردنین، اکتوپامین و تیرامین. مکانیسم اثر این آمین‌ها تحریک رسپتورهای ۳-B و اثر کمتر بر رسپتورهای αو β می‌باشد. که تحریک رسپتورهای ۳-B باعث افزایش کاتابولیسم چربی‌ها می‌شود. که با افزایش متابولیسم و ترموژنز به سوخت بیشتر کالری می‌پردازند. این عصاره‌ها به‌صورت ترکیبات متفاوت ۴ الی ۳۰ درصد سینفرین به فروش می‌رسند؛ درواقع نارنج یک چربی سوز قوی و ضد اشتها می‌باشد.

آب نارنج و کم خونی

آبمیوه نارنج، در کاهش قند خون موثر است و از این رو به بیماران دیابتی توصیه می‌شود این چاشنی را همراه سالاد سبزیجات تازه و غذایشان مصرف کنند. خوردن آن همراه غذا به جذب بهتر آهن غذا توسط سلول‌های بدن کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.

مضرات آب نارنج

زیاده‌روی در مصرف نارنج و آب نارنج ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب شود. لازم است بدانید آب نارنج با کافئین واکنش می‌دهد و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. استفاده از آن در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می‌شود. آب نارنج ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود. ممکن است با دارو‌های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند.

ویتامین آب نارنج

املاح و ویتامین‌های موجود در یک عدد نارنج: ویتامین آ ۱٫۲ μg ویتامین ای ۰٫۰۶ mg ویتامین ب١ ۰٫۰۲ mg ویتامین ب٢ ۰٫۰۱ mg نیاسین ۰٫۲۴ mg ویتامین ب۶ ۰٫۰۱ mg فولات ۷٫۸ μg پانتوتنیک اسید ۰٫۰۷ mg ویتامین ث ۲۱ mg سدیم ۰٫۶ mg پتاسیم ۱۱۴ mg کلسیم ۶ mg منیزیم ۶ mg فسفر ۴٫۸ mg آهن ۰٫۰۶ mg مس ۰٫۰۱ mg منگنز ۰٫۰۱ mg

مصرف آب نارنج در بارداری

نارنج به علت دارا بودن مقادیر بالای ویتامین ث به جذب آهن کمک کرده و از این رو مصرف ان در دوره بارداری توصیه می شود. برای زایمان آسان در چاشنی غذای خود نارنج را قرار دهید.

آب نارنج و عرق آویشن

صورت‌هایی که جوش دارند این آبمیوه را با کمی عرق آویشن مخلوط نموده صورت را بشویند. و یا اینکه گل ختمی را در آب جوش ریخته و سپس صاف نموده با آب نارنج مخلوط نموده صورت را بشویند. کسانی که می‌خواهند موی نرم داشته باشند میوه نارنج را پخته له نموده روی سر بمالند. مخلوطی از پوست نارنج و پوست سبز گردو را با آب جوشانده سپس بعد از شستشوی سر موها را ماساژ دهید. این محلول تقویت کننده مو می باشد. مقدار ۲ قاشق پوست گردو + ۴ قاشق پوست خرد شده نارنج. اگر نارنج به‌صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود، یک نرم‌کننده بسیار مفید برای پوست و مو و از بین برنده خارش است.

خواص برگ بهار نارنج

شاید شما هم نام بهار نارنج و به لیمو را زیاد شنیده باشید ولی باید توجه داشته باشید که حتی برگ بهار نارج هم فواید بیشماری دارد. برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است. دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد. جهت درمان دردهای میگرنی و بی خوابی، کمی برگ تازه نارنج را خوب بشویید. سپس دم کرده و آن را نوش جان کنید. درطب سنتی معتقدند نوشیدن یک فنجان کوچک از این دم کرده می تواند در درمان دردهای میگرنی و بی خوابی موثر باشد. البته بهتر است همراه کمی عسل آن را نوش جان کنید که طعم تلخ آن آزار دهنده نباشد. برای از بین بردن کرم روده ، پوست خشک شده نارنج را کوبیده مخلوط با آب گرم میل شود. همچنین مربای خلال پوست نارنج ضدکرم است (صبح ناشتا). جوشانده برگ درخت نارنج برای اختلالات کبدی مفید است. دم کرده برگ نارنج ضدعفونی کننده و صفرابر می‌باشد.

فواید نارنج برای پوست و مو

1. مرطوب کننده پوست  نارنج پوست را آب رسانی کرده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود. 2. درمان آکنه و جوش صورت پوست نارنج دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد. 3. درمان قارچ پای ورزشکاران نارنج و پوست نارنج دارای خواص ضد قارچی بوده و برای درمان قارچ پای ورزشکاران مفید می باشد. 4. درمان ریزش مو نارنج برای درمان ریزش مو مفید می باشد و به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کند. 5. نرم کننده طبیعی مو نارنج پخته شده را بر روی موها بمالید تا موها را نرم و درخشان کند.

آب نارنج و فشار خون

در منابع داخلی و ایرانی گفته شده است که مصرف آب نارنج باعث کنترل فشار خون بالا می شود. اما در برخی از منابع انگلیسی زبان نیز نوشته شده است که نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است و بهتر است کسانی که فشار خون بالا دارند نارنج مصرف نکنند، چون که باعث افزایش فشار خون آنها می شود. در هر صورت بهتر است افراد مبتلا به فشار خون بالا از مصرف نارنج خودداری کنند یا این مورد را با پزشک خود در میان بگذارند.

پوست نارنج

پوست نارنج حاوی فلاونول ها، سدافرین آلکالوئیدها، اکتوپامین و کاروتنوئیدهاست. پوست نارنج برای کاهش وزن و لاغری، درمان ناراحتی معده، گرفتگی بینی و سندرم خستگی مزمن مفید می باشد. همچنین پوست نارنج را برای درمان خون ریزی شبکیه چشم، خستگی و سرماخوردگی، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، کبودی و زخم بستر استفاده می کنند.

درخت نارنج

نارنج یکی از گیاهان بومی ایران است که بخشهای مختلف آن مصارف درمانی فراوان داشته، در طب سنتی از خواص نارنج برای درمان اختلالات کبدی و صفرا استفاده میشده است. خوردن این میوه ترش و پرخاصیت و استفاده از شکوفه های این گیاه که به بهارنارنج معروف است و از آن عرق گیاهی تهیه میشود، برای همه گروههای سنی مفید بوده، استفاده از آن در رژیم غذایی به صورت مصرف میوه نارنج، عرق بهارنارنج، چای، رب نارنج و … علاوه بر خوش طعم نمودن غذاها به تغذیه و سلامت کمک شایانی خواهد نمود. درخت نارنج در نقاطی از ایران از جمله استان‌های گیلان، مازندران و فارس رویش دارد، این درخت بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمه گرم به خوبی رشد می‌کند، همچنین امروزه به‌طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت می‌شود. نارنج میوه ای با خواص بسیار زیاد که استفاده از آن برای تمامی افراد توصیه میشود. نارنج طبیعت سرد و خشک دارد. هر ۶۰ گرم یا ۱ عدد آن ۱۴ کالری انرژی دارد. که در واقع با توجه به خواص ذکرشده در بالا، از میوه‌های کم‌کالری بوده و پیشنهاد خوبی برای افزایش سطح سلامت می‌باشد.

نکاتی در مورد آب نارنج

اگر آب نارنج را به صورت اصولی بگیرید هرگز تلخ نمی شود.برای گرفتن اب این میوه از آبمیوه گیری برقی استفاده نکیند چرا که له شدن تخم نارنج باعث تلخ شدن آب میوه می شود. از آبمیوه گیر دستی استفاده کنید و دقت داشته باشید که تا یک سال خاصیت ماندگاری دارد.

کار اصولی برای گرفتن آب این میوه این است که نارنج ها را ابتدا خیلی خوب بشویید.بعد از این کار پوست نارنج را با یک چاقوی تیز و حرفه ای جدا کنید که پوست کن سیب زمینی هم می تواند این کار را انجام دهد.یک نوار دور تا دور نارنج ها را بگیرید تا اب نارنج تلخ نشود.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 6 شهریور 1398

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.