آشنایی با بیماری سل

آشنایی با بیماری سل

آشنایی با بیماری سل سل,بيماري سل,سل در بارداري,علائم سل,درمان سل,درمان سل با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان سل,سل را چگونه درمان کنيم,سل در کودکان,سل در بزرگسالان,سل در نوزادان,سل در بهار,سل در …

مسواک برقی و دستی

مسواک برقی و دستی

کدام مسواک مانع پوسیدگی دندانم می‌شود     از زمانی که مسواک برقی وارد بازار شد همیشه این سوال وجود داشت که استفاده از مسواک برقی بهتر است یا مسواک دستی؟ آن‌هایی …

ماسک های صورت گیاهی

ماسک های صورت گیاهی

ماسک های صورت گیاهی خواص ماسک های صورت گیاهی,فواید ماسک های صورت گیاهی,ماسک های صورت گیاهی درمانی,خاصیت ماسک های صورت گیاهی,خواص ماسک های صورت گیاهی درمانی,خواص ماسک های صورت گیاهی برای پوست,خواص …

سرطان لثه

سرطان لثه ،سرطان لثه چگونه است،سرطان لثه دندان،سرطان لثه درمان،عکس سرطان لثه،علائم سرطان لثه چیست،نشانه سرطان لثه،اعراض سرطان لثه،عوارض سرطان لثه،سرطان لثه و دندان،عکسهای سرطان لثه،تصاویر سرطان لثه،عکس از سرطان لثه،نشانه های سرطان لثه،نشانه های سرطان لثه،علائم سرطان لثه

سرطان لثه

سرطان لثه یکی از انواع کشنده سرطان است که در گروه سرطان‌های سر و گردن قرار دارد و ممکن است در هر یک از بخش‌های حفره‌ دهانی به وجود بیاید. بیشتر سرطان‌های دهانی از ناحیه زبان و کف دهان آغاز می‌شود. معمولا سرطان دهان از طریق دستگاه لنفاوی منتشر می‌شود. سلول‌های سرطانی که وارد دستگاه لنفاوی می‌شوند توسط مایعی شفاف و رقیق که لنف نامیده می‌شود به سایر نقاط منتقل می‌شود البته در بیشتر موارد سلول‌های سرطانی ابتدا در غدد لنفاوی نزدیک به گردن ظاهر می‌شوند.

سرطان لثه

سرطان لثه را باید یکی از سرطان های شایع قلمداد کرد. سرطان دهان به رشد غیرقابل کنترل سلول ها در ناحیه لب، زبان، کام نرم و سخت، حلق و به طور کلی حفره دهان گفته می شود که در صورت تشخیص درست و به موقع قابل درمان است. با توجه به آمار انجمن سرطان آمریکا، سرطان دهان در آقایان بیش دو برابر شایع تر از زنان است. بیشتر مبتلایان به سرطان دهان بیشتر از ۵۰ سال سن دارند. اما امکان مبتلا شدن به بیماری در هر سنی وجود خواهد داشت.

آمار سرطان لثه

طبق بررسی‌های انجام شده در سراسر جهان، در حال حاضر سرطان دهان جزء شایع‌ترین سرطان‌ها طبقه‌بندی می‌شود و تقریباً ۵ درصد کل سرطان‌های بدن را شامل می‌شود خود یکی از عوامل شایع در مرگ و میر است. سرطان‌هایی که در ناحیه لب، زبان، لثه و یا مخاط دهان ایجاد می‌شوند در این دسته قرار می‌گیرند. اما بروز این نوع سرطان بیشتر در افراد بالای ۴۰ سال دیده می‌شود با توجه به این که احتمال بروز آن نیز به بالا رفتن سن افزایش می‌یابد. دکتر اکبر فاضل دندان‌پزشک گفت: سرطان دهان در ابتدا ممکن است برای خود دهان باشد و یا به صورت ثانویه بوده و منشأ دیگری داشته باشد و در دهان خودش را نشان می‌دهد. در هر صورت دهان نشان دنده بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج و سرطان‌های دیگر است که اگر دندان پزشک به موقع متوجه آن شود برای بیمار بسیار کمک کننده خواهد بود.

عوامل سرطان لثه

سیگار: سیگار، قلیان، پیپ و به طور کلی دود حاصل از تنباکو مهمترین عامل بروز سرطان لثه و به طور کلی سرطان دهان است. مطالعات محققان انجمن سرطان آمریکا نشان می دهد احتمال ابتلا به سرطان دهان در سیگاری ها ۶ برابر افراد غیر سیگاری است. نوشیدنی های الکلی: نوشیدنی های الکلی هم احتمال ابتلا به سرطان دهان را ۶ برابر افزایش می دهند. سابقه خانوادگی: سابقه خانوادگی سرطان، احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد. قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید.

سرطان لثه چیست

سرطان دهان ممکن است در بافت‌های نرم دهان مثل زبان و گونه‌ها، لثه‌ها و نقاط پوشاننده سقف یا کف دهان باشد و یا ممکن است در بافت‌های سخت دهان باشد که در این صورت استخوان‌ها را در بر می‌گیرد. حتی احتمال دارد هم بافت‌های نرم و هم بافت‌های سخت دهان را درگیر کند. فاضل تصریح کرد: سرطان دهان ممکن است گاهی به صورت پیش سرطان خودش را نشان بدهد. مثل ضایعاتی که به صورت پلاک‌هایی به رنگ سفید یا قرمز هستند. در مواقعی امکان دارد در ابتدا به صورت سفید رنگ دیده شود و پس از مدتی به زخم‌ تبدیل شود هک این زخم‌های ایجاد شده در دهان باقی بماند و چه بسا که در بسیاری از مواقع بهبود نخواهند یافت که در این صورت این زخم‌های ایجاد شده مشکوک تلقی شده و حتما باید توسط متخصص بیماری‌های دهان تحت کنترل قرار بگیرد.

تشخیص سرطان لثه

تشخیص علائم سرطان دهان دشوار است، علل خصوص اگر در گلو بروز کند. گاهی مواقع پزشکان نیز متوجه نشانه های مهم سرطان دهان نمی شوند. به عنوان مثال مایکل داگلاس چندین بار برای شکایت از درد در گلو و گوش به پزشک مراجعه کرد اما چون سرطان در پشت گلوی او قرار داشت، پزشکان نیز نتوانستند سرطان او را در مراحل اولیه تشخیص بدهند. علامت اصلی سرطان دهان که شما باید همواره مراقب آن باشید لکه های قرمز و یا سفید رنگ و یا زخم هایی در دهان هستند که برای مدتی بیش از سه هفته مداوا نمی شوند. علائم دیگر سرطان دهان عبارتند از توده های غیر معمول در هر بخشی از سر و یا گردن.

سرطان لثه کشنده است

سرطان دهان ششمین سرطان شایع‌ مردان در چهارمین سرطان شایع در میان خانم‌ها است. با توجه به این که این نوع سرطان بیشتر مردان را درگیر می‌کند. اما با توجه به افزایش استعمال دخانیات در میان زنان ممکن است این نسبت تغییر یابد. اما با توجه به این که علائم اولیه هشدار دهنده این بیماری به راحتی قابل مشاهده و حتی لمس می‌باشد به راحتی قابل تشخیص خواهد بود. اما در صورت احساس وجود هرگونه زخم یا تورم در دهان، ماندگاری توده گردنی بیش از ۲ هفته حتما باید به پزشک متخصص مراجعه شود. هرچند در اغلب موارد این علائم هشدار دهنده سرطان نیستند اما مراجعه به موقع به پزشک می‌تواند در جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری اثر قابل توجهی داشته باشد.اما غیر از موارد ذکر شده علائم دیگری هم برای پی بردن بر ابتلا به این بیماری مهلک وجود دارد که از جمله آن می‌توان به احساس درد و خونریزی در ناحیه دهان، مشاهده قسمت‌های سفید یا قرمز رنگ بر روی لثه، لوزه یا مخاط دهان گلو درد و احساس گرفتگی آن، کاهش وزن ناگهانی، ورم کردن غدد لنفاوی بدن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید : ورم لثهآفت دهانآبسه دنداندندان دردالتهاب لثهتغییر رنگ لثه ♥ خشکی دهان ♥ بوی بد دهان ♥ برفک دهان ♥ جرم دندان ♥ سیاهی دندان ♥ سفیدی دندان

آخرین بروز رسانی در : جمعه 4 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.