۵ توصیه برای مقابله با بوی بد دهان بوی بد دهان,بیماری بوی بد دهان,بوی بد دهان در بارداری,علائم بوی بد دهان,درمان بوی بد دهان,درمان بوی بد دهان با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب …
همانطور که می دانید صورت در معرض دید ترین قسمت بدن ماست و بینی در مرکز آن واقع شده و برجسته است لذا اشکالات ساختمانی بینی برای تمام افراد بوضوح قابل رویت است. از طرف دیگر تنفس از طریق بینی برای سلامتی ما حائز اهمیت فوق العاده ای است. بینی فقط مجرایی برای عبور هوای استنشاقی نیست بلکه بینی ضمن عبور هوای استنشاقی آن را کاملاً تمیز، گرم و مرطوب می نماید. بدیهی است انسداد بینی فرد را از این امتیازات محروم می سازد. توجه به دو ویژگی فوق الذکر یعنی اهمیت تنفس از طریق بینی و تأثیر شگرف ظاهر بینی بر روی چهرۀ فرد بیانگر این است که جراح بینی باید علاوه بر برخورداری از دانش لازمه از تجربۀ کافی نیز برخوردار باشد به نحوی که بتواند بین حفظ عملکرد بینی و رسیدن به بینی زیباتر تعادل برقرار کند. به عبارت دیگر جراح با تجربه قبل از اینکه هر تغییری را بر روی ظاهر بینی اعمال کند در نظر خواهد گرفت که این تغییر باعث مختل شدن عملکرد بینی و انسداد بینی نشود.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد عوارض جراحی زیبایی بینی صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.از قدیم الایام شنیده ایم هر که خربزه می خورد باید پای لرزش هم بنشیند . حالا هر کسی که بینی اش را برای زیبایی به تیغ جراحان می سپارد باید عوارض بسیار زیاد و جدی و حتی گاهی جبران ناپذیرش را به جان بخرد. دکتر محسن نراقی رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی می گوید عوارض زیبایی جراحی پلاستیک بینی بسیار متنوع است.
در بینی های گوشتی پوست عضلات ضخیم و چربی درون آن زیاد بوده و بر خلاف بینی های غیر گوشتی غضروفی نازک و ضعیف دارند.بینی های غیر گوشتی به دلیل مستحکم بودن غضروفشان با عمل جراحی تغییر شکل بیشتری نسبت به بینی های گوشتی پیدا می کنند و تغییرات پایدار تری دارند. در عمل بینی های گوشتی در حد انتظار ظریف و قلمی نمی شوند، برای پایدار بودن تغییرات در جراحی بینی های گوشتی و مستحکم تر شدن غضروف آنها بهتر است از پیوندهای غضروفی استفاده شود.
ورم بینی های غیرگوشتی بعد از عمل به مدت ۹ ماه تا یک سال ادامه پیدا می کند، در حالی که این زمان در بینی های غیرگوشتی بین ۱۸ تا ۲۴ ماه است و ممکن است در مواردی منجر شود تا گوشت اضافه به وجود آید، که برای جلوگیری از آن به بیماران کورتون تزریق می شود.عوارض جراحی زیبایی بینی های گوشتی بیشتر از بینی های غیر گوشتی است. به بیان دیگر برای جلوگیری از عوارض جراحی که از جمله آن می توان به مشکل های ظاهری نظیر افتادگی بینی و کوچک شدن بیش از حد آن و همچنین اختلال های تنفسی اشاره کرد، بهتر است بیماران از مراجعه به افراد غیر متخصص بپرهیزند و در انتخاب جراح خود دقت کنند. یکی از راه های متداول و خوب برای اینکه بیماری متوجه شود که آیا کاندید مناسبی برای جراحی بینی هست یا خیر ، پیشنهاد میشود یک جلسه مشاوره با یک جراح متخصص واجد الشرایط داشته باشند تا آن جراح بینی با بررسی سابقه پزشکی و ویزیت پوست و وضعیت بینی از آمادگی ذهنی بیمار و با هدف زیبایی شناسی آگاهی یابد و در صورت لزوم جراحی بینی رو توصیه نماید .
از آنجا که اکثر مراجعه کنندگان جراحی بینی پس از عمل شکایت بسیاری از کاهش حس بویایی خود دارند ولی باید به آنها خاطر نشان کرد که عمل جراحی بینی کاملا خارج از محدوده ی اعصاب و حس بویایی صورت می گیرد و این عارضه یک عارضه ی موقت رینو پلاستی است و هیچ صدمه ای به اعصاب بویایی وارد نمی کند . معمولا کاهش حس بویایی ناشی از تورم بعد از عمل رینو پلاستی است .چون این تورم مانع از رسیدن مولکول ها به پایانه های اعصاب بویایی می شود بیمار از کاهش حس بویایی خود تا برطرف شدن تورم ناشی از عمل شکایت دارد .
گرچه احتمال خون ریزی پس از عمل رینو پلاستی فقط ۲ درصد است ولی در بیمارانی که دچار اختلال انعقادی خون هستند و آسپرین مصرف می کنند لازم است مصرف آسپرین را یک هفته الی ۱۰ روز قبل از عمل جراحی بینی قطع کنند تا دچار خون ریزی غیر معمول در جراحی بینی نشوند .
تنفس سوت مانند وقتی مشاهده می شود که پره های بینی بسیار کوچک شده باشند در این حال بیمار از آبریزش بینی و تنفس سوت مانند شکایت دارد .این عارضه در بینی با سوراخ های بزرگ دیده نمی شود . اگر کوچک شدن سوراخ های بینی در اثر عمل جراحی نا مناسب قبلی باشد . معمولا جراح در صورت لزوم برای برطرف کردن عارضه بینی با سوراخ های کوچک عمل جراحی مجددی را توصیه می کند و در آن از تیغه بینی غضروفی را بر می دارد و آن را به سوراخ های بیش از حد تنگ بینی پیوند می زند .
به طورمعمول جراحان قبل از عمل جراحی بینی اندازه گیری های دقیقی انجام می دهند ولی تعدادی از بیماران از عدم تقارن سوراخ های بینی پس از عمل شکایت دارند که ممکن است دراثر تورم ناشی از عمل باشد که با برطرف شدن تورم این اختلاف نیز از میان می رود .
اگر عفونت پس از عمل جراحی به وسیله آنتی بیوتیک مداوا نشود ممکن است باعث چسبندگی شود . شستشوی حفره بینی از ترشحات ،از تجمع میکروب و ایجاد عفونت جلوگیری می کند.
تورم مخاط بینی پس از عمل جراحی در ۱۰ درصد افراد گرفتگی بینی ایجاد می کند . تورم ناشی از دست کاری عروق ، فضا یا راهروی بینی را کوچک و تنگ می کند و به تبع آن عبور و مرور جریان هوا دشوار می شود و تا مدتی بیمار از راه دهان تنفس می کند و دچار خشکی مخاط دهان می شود با برطرف شدن تورم ناشی از عمل مشکلات تنفس دهانی نیز برطرف می شود .
عفونت پس از جراحی عموماً شایع نیست ولی در صورتی که ایجاد شود، نیازمند درمان اضافی شامل مصرف آنتیبیوتیکهاست. نوع دیگری از عفونت به علت عدم شستشوی حفره بینی است. باقی ماندن ترشحات به تجمع میکروبها کمک میکند و باعث ایجاد عفونت می شود. اگر این نوع عفونت درمان نشود باعث چسبندگی نیز خواهد شد.
وی بینی زینی شکل را از نخستین عوارض دانست و گفت: این عارضه در اثر برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی- یا غضروفی ( در نیمه پایینی بینی)- ایجاد میشود. برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی، معمولاً به دلیل تخمین نادرست جراح در مقدار لازم برداشتن قوز حاصل میشود. در روزهای نخست پس از جراحی، تورم موجود در بافتها، شاید مانع از آن باشد که این عارضه بهوضوح نمایان شود. دکتر نراقی تصریح کرد: جهت پیشگیری از این عارضه توصیه میشود از جراح خود درخواست نکنند بینیشان را کوچک کند. ایجاد قوس مقعر در پشت بینی، شاید نه تنها منجر به عوارض ظاهری ایجاد بینی زینی شکل و حالت مصنوعی آن شود، بلکه به دلیل ارتباط تنگاتنگ میان ظاهر و کارکرد بینی فضای تنفسی داخل بینی را نیز کم و مشکلات تنفسی ایجاد می کند. وی ادامه داد: از جمله اقدامات پیشگیرانه جراحان بینی، این است که برای کم کردن بافت استخوانی پشت بینی، دقیق و حساب شده عمل کنند و قوز کاذب را از قوز حقیقی تمایز دهند. دقت در محاسبه، به تجربه و ارزیابی دقیق پیش و حین عمل بستگی دارد. در بسیاری از بینیها، افتادگی نوک بینی موجب کوتاه بهنظر رسیدن جلوآمدگی انتهای بینی میشود.این امر می تواند قوز پشت بینی را بیش از حد واقعی، برآمده نشان دهد و این قوز کاذب در پشت بینی، جراح را به اشتباه بیندازد رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی همچنین افزود: از طرف دیگر عمیق بودن ریشه بالایی بینی در بسیاری از بیماران ایرانی، شدت قوز کاذب را بیشتر نشان می دهد، به این سبب، تخمین مقدار واقعی کاهش ارتفاع پشت بینی باید با توجه به رفع گودی غیر طبیعی ریشه بالایی بینی و اصلاح جلوآمدگی انتهای بینی انجام گیرد تا از افتادگی نوک بینی بکاهد و قوز کاذب با افزودن و نه با کاهش رفع شود. به گفته وی برای متناسب ساختن بینی زینیشکل، از روش افزودن بافتهای پیوندی در پشت بینی استفاده میشود. بافت پیوندی را می توان از محل خود بینی، یا خارج از بینی تأمین نمود. چنانچه فرورفتگی پشت بینی اندک باشد، شاید برداشت این بافت از تیغه بینی برای تأمین نقص موجود کفایت کند. متأسفانه در بسیاری از موارد، نقص ایجاد شده به اندازهای است که بافت وام گرفته شده از غضروفهای تیغه بینی، برای جبران کفایت نمی کند. در این هنگام، میتوان از بافتهای خارج از بینی مانند غضروف گوش و یا غضروف دنده برای پیوند استفاده نمود و بینیهای زینیشکل شده را اصلاح کرد. جراحی مجدد بینی جهت رفع این عارضه بسیار دشوار و حساس است. با این همه، شاید اصلاح کامل این عارضه امکان پذیر نباشد.
فلوی رسمی جراحان بینی امریکا بدشکلی هشت مانند در فاصله هرم استخوانی و غضروفی را از عوارض دیگر عمل جراحی بینی دانست و تصریح کرد: شکاف عمیق اسکلت استخوانی و غضروفی بینی در اثر برداشتن بیش از اندازه بافتهای حمایت کننده بینی حالتی ایجاد میکند که در آن، بینی از روبه رو مانند عدد هشت بهنظر میرسد. این نمای هشتمانند در فاصله بالایی استخوانی و بخش پایینی غضروفی، موجب دوتکه به نظر رسیدن بینی میشود. صاحبان چنین بینیهایی به علت فرورفتگی هشت مانند، گرفتار مشکلات تنفسی هم هستنند،این فرورفتگی در داخل بینی، دریچه داخلی بینی را تنگ میکند.پیشگیری این رویداد، بسیار بهتر و ساده تر از اصلاح و درمان آن است. کافی است که حین عمل جراحی، اتصالات غضروفی استخوانی اسکلت بینی تا حد ممکن حفظ و در نتیجه از فروافتادگی این ناحیه جلوگیری شود. مدرس آکادمی جراحان پلاستیک و ترمیمی صورت امریکا با اشاره به آسیب پوست بینی به عنوان عارضه دیگر تصریح کرد: آسیبهای شدید شبکه مویرگی زیرپوستی و استفاده نابجا از مواد پیوندی نامناسب، دو علت مهم ایجاد آسیبهای پوستی بر روی قسمت استخوانی بینی حین عمل جراحی به شمار می روند. وی افزود: صدمات عمیق مویرگی پوستی موجب نرسیدن خون کافی به پوست و ایجاد مرگ سلولی پوست میشود. پس از مرگ سلولی پوست بینی، التیام پوست همراه با بافت جوشگاهی ناهماهنگ سبب بدشکلی پوست بینی میشود. گفتنی است برای پیشگیری از این عارضه وخیم، استفاده جراح از ابزارهای جراحی بینی در قسمتهای زیر پوست بینی، بهویژه در پوست پوشاننده استخوان بینی باید در کمال آرامش و ملایمت صورت پذیرد. استفاده از مواد مصنوعی به عنوان پیوند در داخل بینی، با عوارض احتمالی زیادی همراه است و باید از آن اجتناب کرد. بهترین مواد پیوندی همیشه مواد طبیعی و بافتهای سالم خود بیمار هستند. نکته جالب دیگر این که احتمال آسیب پوست بینی در عمل دوم بیش از عمل اول است و در عمل های مجدد بعدی این احتمال بسیار بیشتر می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به فرورفتگی پره های بینی گفت: معمولاً این عارضه به دنبال برداشتن غضروفهای پرههای بینی برای جمع کردن نوک بینی روی می دهد.معمولاً در نخستین هفتههای پس از جراحی، ورم بافتها مانع آشکار شدن کامل این عارضه میشودو در مواردی که نوک بینی بیش از اندازه لازم جمع شود، کم بودن غضروفهای حمایت کننده نوک بینی و نزدیک شدن بیش از اندازه این غضروفها به یکدیگر، گذشته از آنکه ممکن است فرورفتگی بیش از اندازه ای در ظاهر بینی پدید آورد، در تنفس از راه بینی نیز اشکال ایجاد میکند.
پره وسطی تو کشیده شده بینی دکترنراقی ادامه داد:در حالت طبیعی از نظر معیارهای زیبایی بینی، در نمای نیمرخ، پره وسطی بینی باید خود را در ورای پرههای جانبی بینی نشان دهد. در صورت برداشتن غضروفهای تیغه میانی، این پره به داخل بینی کشیده می شود. این حالت، نمودی غیرطبیعی از نیمرخ بینی به دست می دهد.
دکتر نراقی اظهار داشت: در مواردی که قسمت زیادی از پرههای بینی برداشته شود، به دلیل صاف شدن چین بین بینی و صورت، امکان دارداثر بخیهها بر روی پوست صورت نمایان شود،تنگی بیش از اندازه سوراخهای بینی موجب مشکلات تنفسی از راه بینی نیز خواهد شد. وی همچنین افزود: پرههای بسیار مشخص که با عملکرد طبیعی بینی همراه است و ظاهری طبیعی به بینی می دهند، بسیار بهتر از پرههای کوچک شدهای هستند که علاوه بر نشانگر عمل بودن، به ایجاد اشکالات تنفسی نیز کمک می کنند. گاه، باریک بودن راه تنفسی،سبب پایین افتادگی پره کوچک شده به هنگام عمل دم میشود. شدت عارضه اغلب به صورتی است که کیفیت زندگی بیمار را جدّا تحت تاثیر قرار می دهد و او را ناگزیر از انجام اقدامات اصلاحی خواهد کرد.
رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی بیان کرد: برداشتن بیش از اندازه بافتهای غضروفی و پوست قسمت پایینی بینی، امکان دارد موجب بالا رفتن بیش از حد نوک بینی و در نتیجه، نمای بینی خوکی شکل شود. در این حالت، عمق سوراخهای بینی از فاصله دور نیز نمایان است و حالتی کاملاً مصنوعی و غیرطبیعی به بینی میدهد. اصلاح این حالت نیز از موارد مشکل در جراحی مجدد بینی است. زیرا برداشتن و کم کردن بافتها آسانتر از اضافه کردن به بافتهاست.
وی توضیح داد: نوک بینی از نظر اصول زیبایی، پهنایی متناسب با قسمتهای بالایی دارد. در صورت باریک شدن بیش از حد نوک بینی، تناسب بین دو بخش بالایی و پایینی بینی و نیز پره ها به هم میخورد و بخش بالایی و پره ها پهنتر به نظر میرسند. معمولاً چنین حالتی مشکلات تنفسی را نیز به دنبال خواهد داشت.
دکتر نراقی گفت: ممکن است مویرگهای روی پوست بینی، هم در بخش بالایی بینی وهم در قسمت نوک بینی گشاد شوند،در این حالت مویرگهای زیادی بر روی پوست نوک بینی نمایان میشوند. جراحیهای مکرر پشت سرهم و دستکاری زیاد بر روی بافتهای گوشتی زیر پوستی نوک بینی حین عمل، از عوامل مستعد کننده این عارضه به شمار می روند.
وی از دست دادن پوست نوک بینی را از تأسف بارترین عارضههای جراحی پلاستیک بینی دانست و تصریح کرد: بخش بالایی بینی، آسیبهای شدید شبکه مویرگی زیرپوستی و دستکاریهای زیاد در بافتهای زیرپوستی نوک بینی در جهت کوچک کردن بیش از حد متعادل، علت مهم ایجاد آسیبهای پوستی نوک بینی به حساب می آید. در موارد بسیار شدید، حتی ممکن است کل پوست نوک بینی از دست برود. برای ترمیم چنین عارضه وخیمی باید از طریق روشهای ترمیمی، از پوست قسمتهای دیگر صورت، مانند پوست پیشانی یا پوست چین بین لب و بینی استفاده کرد. دکتر نراقی گفت: در صورت تشخیص دقیق، ارزیابیهای کامل پیش از عمل، دقت در انتخاب بیماری که داوطلب جراحی پلاستیک است و انتخاب دقیق یک جراح متبحر، امکان پیش گیری از بسیاری از عوارض بالا وجود خواهد داشت. وی همچنین افزود: با بهره گیری از این کلیدهای طلایی، میتوان احتمال بروز پیشامدهای نامطلوب جراحی پلاستیک بینی و نیاز به انجام جراحی های دوباره و چندباره را به میزان زیادی کاهش داد و بیمار و خانواده، پزشک و سیستم بهداشت و درمان جامعه را از تحمل هزینه های مادی و معنوی گزاف در امان نگه داشت.