روش احیای رزین تبادل یونی
ارزان ترین روش عایق بندی استخر با کمترین هزینه ممکن
ارزان ترین روش عایق بندی استخر با کمترین هزینه ممکن عایق بندی استخر یا آب بندی استخر، امروزه در کشاورزی و ساخت و ساز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شاید به …
خدمات کامپیوتر در محل
خدمات کامپیوتر در محل فکر کنید با مجموع مشغلههای روزمره، کامپیوتر یا این که لپتاپ شما خراب خواهد شد و نیاز به تعمیر داشته باشد؛ به عنوان مثال بخواهید نرمافزاری نصب نمائید …
هتل های نزدیک خیابان شهید حنایی مشهد
شهر مشهد بهدلیل وجود بارگاه ملکوتی امام رضا علیهالسلام و جاذبههای گردشگری متعدد دیگر همه ساله پذیرای مسافران از سراسر ایران و سایر کشورهای جهان است. این موضوع باعث شده تا اقامتگاههای متعددی …
روش احیای رزین تبادل یونی
رزین تبادل یونی همانگونه که از نامش پیداست با روش تبادل یونی، کاتیونها و آنیونهای موجود در آب را حذف می کند. رزین ها با استفاده از شاخه های فعال خود، کاتیونها یا انیونها را جایگزین می کنند. پس از مدتی رزین به حد اشباع خود می رسد و شاخه های فعال آن کاملا با یونها پر می شوند. در این حالت رزین تبادل یونی باید احیا شود تا آماده سیکل دیگری برای یون زدایی گردد. بسته به میزان یونهای موجود در آب، اشباع شدن رزین ممکن است از چند ساعت تا چند شبانه روز به درازا بینجامد. رزین تبادل یونی به دو دسته رزین های کاتیونی و رزین های آنیونی تقسیم می شوند. هر دسته از رزین ها با توجه به سیکل تبادل یونی خود ماده احیا کننده خاصی نیاز دارند.
رزین کاتیونی سدیمی
رزین های کاتیونی سدیمی غالبا به عنوان رزین سختی گیر استفاده می شوند. در این نوع رزین تبادل یونی ، یون سدیم در سیکل تعویض یونی شرکت می کند. کاتیونهای عامل سختی آب شامل کلسیم و منیزیم هستند. در فرایند تبادل یونی رزین کاتیونی سیکل سدیمی، یونهای کلسیم و منیزیم با سدیم موجود روی شاخه های رزین تبادل می شوند.
برای احیای رزین سختی گیر از محلول آب و نمک استفاده می شود. یونهای سدیم موجود در محلول آب و نمک دوباره در ساختار رزین قرار می گیرند. در نتیجه رزین آماده سیکل جدید تعویض یونی خواهد بود. نمونه پرکاربرد این نوع رزین تبادل یونی، رزین پرولایت C100 می باشد که در دو رده صنعتی و آب آشامیدنی عرضه شده است. رزین پرولایت C100E مناسب تصفیه آب آشامیدنی می باشد.
رزین کاتیونی هیدروژنی
در رزین های کاتیونی هیدروژنی، یون هیدروژن در سیکل تبادل یونی شرکت می کند. رزین های کاتیونی هیدروژنی قادر به حذف کلیه کاتیونها از آب می باشند. از این نوع رزین برای یون زدایی آب استفاده می شود. در تصفیه آب صنعتی برای یون زدایی آب، رزین کاتیونی هیدروژنی برای حذف کاتیونها و رزین آنیونی هیدروکسیدی برای حذف آنیونها استفاده می شود. حاصل این فرایند، تولید آب دیونیزه خواهد بود. این فرایند با دو مخزن مجزا یا یک مخزن دو قسمتی انجام می شود.
برای احیای رزین کاتیونی هیدروژنی باید از اسیدهای قوی مانند اسید کلریدریک استفاده کرد. در این فرایند یون هیدروژن اسید دوباره در ساختار رزین قرار می گیرد و رزین برای سیکل جدید تبادل یونی آماده خواهد بود. یکی از نمونه های این نوع رزین تعویض یونی، رزین کاتیونی پرولایت C100H می باشد. این نوع رزین کاتیونی قادر به حذف کلیه کاتیونها می باشد.
رزین آنیونی سیکل کلرید
در رزین آنیونی سیکل کلرید، یون کلرید به عنوان شاخه فعال رزین در فرایند تعویض یونی شرکت می کند. رزین آنیونی سیکل کلرید توسط محلول آب و نمک احیا می شوند. در این فرایند، یون کلرید نمک طعام با آنیون جذب شده در ساختار رزین تبادل یونی تبادل می شود. در نتیجه رزین آنیونی آماده سیکل جدید خواهد بود.
رزین آنیونی سیکل هیدروکسیدی
در این نوع رزین ها، یون OH در تبادل یون شرکت می کند. رزین های آنیونی هیدروکسیدی قوی برای حذف کلیه آنیونها از آب کاربرد دارند. برای یون زدایی کامل آب، آن را ابتدا وارد مخزن رزین کاتیونی هیدروژنی و سپس وارد مخزن رزین آنیونی هیدروکسیدی می کنند. آب دیونیزه در صنایع دارویی، صنایع آرایشی و بهداشتی و تولید مواد شوینده و… کاربرد دارد.
برای احیای رزین آنیونی سیکل هیدروکسید OH از باز قوی مانند سود NaOH استفاده می شود. در این فرایند، یون هیدروکسید موجود در سود مجددا در ساختار رزین آنیونی جایگزین می شود. در نتیجه رزین آنیونی برای سیکل جدید آماده می شود. یکی از نمونه های موجود در بازار این رزین تبادل یونی، رزین پرولایت A400OH می باشد. این نوع رزین یک رزین آنیونی قوی است که قادر به حذف کلیه آنیونهاست.
شرکت زلال پایاب صنعت با سالها سابقه در تصفیه آب صنعتی، آماده ارایه مشاوره و فروش کلیه مواد شیمیایی تصفیه آب شامل انواع رزین پرولایت، رزین امبرلایت، آنتی اسکالانت و… می باشد.