در مورد طبع و خواص درمانی عرق بید در طب سنتی

در مورد طبع و خواص درمانی عرق بید در طب سنتی طبع عرق بید خنک است. برای گرمازدگی سیب را با پوست رنده کنید مقدار کمی شکر به آن بزنید و عرق …

6 روش خانگی برای درمان پشه‌ گزیدگی

6 روش خانگی برای درمان پشه‌ گزیدگی

6 روش خانگی برای درمان پشه‌ گزیدگی پشه‌گزیدگی,بيماري پشه‌گزیدگی,پشه‌گزیدگی در بارداري,علائم پشه‌گزیدگی,درمان پشه‌گزیدگی,درمان پشه‌گزیدگی با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان پشه‌گزیدگی,پشه‌گزیدگی را چگونه درمان کنيم,پشه‌گزیدگی در کودکان,پشه‌گزیدگی در بزرگسالان,پشه‌گزیدگی در نوزادان,پشه‌گزیدگی …

علت و درمان درد شانه

علت و درمان درد شانه

علت و درمان درد شانه درد شانه,بيماري درد شانه,درد شانه در بارداري,علائم درد شانه,درمان درد شانه,درمان درد شانه با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان درد شانه,درد شانه را چگونه درمان کنيم,درد …

آفت دهان

آفت دهان ، درمان آفت دهان , آفت دهان چیست , آفت دهان کودکان , علت آفت دهان

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد آفت دهان و راههای درمان آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

علت آفت دهان چیست؟

آفت یا برفک یک بیماری قارچی است و به علت مرطوب بودن محیط دهان سرعت بهبودی بسیار کم می باشد.اول از همه باید بهداشت دهان و دندانها را خوب رعایت کنید وجود هر نوع کانون عفونی در حفره دهان تشدید کننده می باشد. قرص و پماد نیستاتین روزی 3 بار -پماد را روی پنبه بگذارید و روی محل ضایعه بمالید -قرص را به مدت 2 هفته مصرف کنید-برای تسکین دردهای موضعی -شربت دیفن هیدرامین را روزی 3 بار هر بار یک قاشق غذاخوری غرغره کنید و بیرون بریزید
زخمهای آفتی، کوچک دردناک و آزار دهنده می باشند.این زخمهای سطحی باعث می شود که غذا خوردن وحتی صحبت کردن فرد با ناراحتی و مشکل مواجه شود. این زخمها ممکن است در روی زبان، کام نرم روی قاعده لثه ها و فضای داخل دهان ایجاد شود. آفت از دو جهت با تب خال متفاوت است یکی اینکه آفت بیشتر بافت نرم داخل دهان را گرفتار می کند جائیکه بندرت توسط زخمهای تب خال در گیر می شود و آنکه دیگر آفت مسری نیست ولی تب خال بسیار مسری می باشد . آفت در هر سنی ممکن است فرد را مبتلا کند ولی معمولاً در سنین 40-10 سال برای اولین بار فرد را گرفتار می کند. این بیماری اغلب نیاز به درمان ندارد. درد آن پس از چند روز فروکش کرده و خود زخم نیز در طی 3-1 هفته کاملاً بهبود می یابد. بندرت ممکن است آفت بیماری شدیدی را ایجاد کند که در این نوع زخمها بزرگتر از یک سانتی متر و یا زخمهائی که بیش از 2 هفته دوام می آورند را می بینیم .

علائم

– زخم یا زخمهائی دردناک در داخل دهان

– احساس سوزش و یا سوزن سوزن شدن قبل از ظهور زخم

– یک زخم گرد با مرکزی سفید رنگ که توسط یک هاله قرمز احاطه شده است

– گاهی ممکن است علائمی مثل تب ، بی حالی و تورم غدد لنفاوی همراه آفت وجود داشته باشد، گرچه این علائم ممکن است ارتباطی با آفت نداشته باشد.

علت

علت بیشتر موارد آفت دهان یک راز باقی مانده است. محققان معتقدند که استرس و یا آسیب بافتی می تواند باعث ایجاد آفت دهان شود. حتی آسیبهای خفیف مثل گاز گرفته شدن فضای داخل دهان بطور اتفاقی نیز می تواند باعث ایجاد آفت شود. سایر علل احتمالی آفت دهان شامل موارد زیر است :

– اختلال در عملکرد سیستم ایمنی

– مشکلات و کمبودهای تغذیه ای مثل کمبود ویتامین 12 B، روی، فولیک اسید و یا آهن

– بیماریهای لوله گوارش

– حساسیت غذائی

– دوران قاعدگی

نکته دیگر اینکه ، گر چه هر کسی ممکن است به این بیماری مبتلا گردد ولی این بیماری در بعضی خانواده ها شیوع بیشتری دارد که نشان می دهد ممکن است استعداد به آن از طریق ارث نیز منتقل گردد.

در صورتیکه یکی از موارد زیر گریبانگیر شما شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید :

– زخمهائی که بطور غیر معمول بزرگ است.

– زخمهائی که بیش از 3 هفته وجود دارد و بهبود نیافته اند.

– دردی که با اقدامات اولیه فروکش نکرده است.

– در صورتیکه این بیماری نوشیدن شما را مختل کرده است و نمی توانید به مقدار کافی مایعات میل نمایید.

– تب بالا همراه با آفت

همچنین اگر شما دندانی دارید که سطح بسیار تیزی دارد و یا وسائل داخل دهانی مثل دندان مصنوعی که بنظر می رسد که آنها باعث تحریک داخل دهان شما و ایجاد آفت دهان می شوند باید به دندانپزشک مراجعه فرمایید.

درمان

در حالت عادی این بیماری بدون درمان بهبود می یابد ولی خصوصاً برای زخمهای بزرگ دردناک و مزمن پزشکان دارو می دهند. برای کاهش درد و التهاب ناشی از آفت دهان نیز پزشکان از دهان شویه های حاوی کورتیداستروئید و یا مواد بی حس کننده استفاده می کنند.

پیشگیری

می توان با پی بردن به عواملی که محرک ایجاد آفت می باشد و دوری جستن از آنها تعداد دفعات ابتلا به آفت دهان را کاهش داد.
1- متوجه باشید که چه می خورید: از غذاهائی که بنظر می رسد که دهان شما را تحریک می کنند پرهیز کنید. اینها می تواند شامل غذاهای اسیدی، آجیل ها و یا بعضی از ادویه ها باشد.
2- در هنگام غذا خوردن با کسی صحبت نکنید : گفته شد حتی آسیبهای جزئی داخل دهان که بطور مثال از گاز گرفته شدن اتفاقی جدار دهان فرد ایجاد می شوند، می توانند باعث ایجاد زخمهای آفتی شوند.
3- رعایت بهداشت دهان : مسواک زدن پس از هر وعده غذا و استفاده از نخ دندان روزی یکبار می تواند دهان شما را پاکیزه نگه داشته و از غذاهائی که ممکن است باعث تحریک و ایجاد آفت دهان شوند جلوگیری کند.
اقدامات ساده برای مراقبت فرد مبتلا به آفت
پس از اینکه فرد به آفت دهان دچار شد برای تخفیف درد و ناراحتی ناشی از آن اقدامات زیر مفید است:
– اجتناب از مصرف غذاهای اسیدی ، قندی، پر ادویه و هر غذائی که باعث تشدید درد و تحریک زیاد دهان می گردد.
– استفاده از تکه های کوچک یخ برروی نقاطی که دچار آفت دهان است. این کار باعث تخفیف درد می شود.
– مسواک زدن بطور مرتب و تمیز نگه داشتن دهان
– مرتباً دهان خود را بشوئید. این کار را می توان با آب نمک و یا استفاده از دهانشویه های معمولی انجام داد. اگر از شربت دیفن هیدارمین و یا محلول آب اکسیژنهاستفاده می کنید حتماً آنها را رقیق کنید تا تحریک کننده نباشند.
– با استفاده از محلول شیر منیزیوم ( هیدروکسید منیزیوم که هم بعنوان داروی ضد اسید و هم ضد یبوست مصرف می شود. ) و چکاندن چند قطره روی زخم آفت دهان هم درد آن کاهش می یابد هم بهبود آن تسریع می کند.

– استفاده از ضد دردهائی مثل آسپرین ، استامینوفن و یا ایبوپروفن نیز برای کاهش درد مفید است ولی از آسپرین برای کودکان نباید استفاده نمود.

با استفاده از این راهکارهها آفت را درمان کنیم .

آفت دهان ، درمان آفت دهان , آفت دهان چیست , آفت دهان کودکان , علت آفت دهان

نکاتی در مورد آفت دهان

برای درمان آفت دهان به خصوص در کودکان از شربت هیدروکسی زین استفاده می شود و با سرعت بالا آفت را درمان می کند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 2 شهریور 1398

166 دیدگاه

  • سرایی اکتبر 2016 در 15:47

    افرادی که بیش از دو مرتبه در طول یک ماه به یک نوع آفت در دهان دچار می‌شوند، با توجه به این که برخی بیماری‌های روماتولوژی به صورت زخم‌های دهانی تظاهر می‌یابند، بیمار حتماً با یک متخصص روماتولوژی نیز مشورت نماید.

  • ناسی اکتبر 2016 در 15:47

    بهترين دارو خوردن آب ليمو ترش از هر طريق من ناشتا يك ليوان آب را باكمي آبليمو ترش مخلوط كرده مصرف مي كنم آفت دهانم بهبود مي يابد بسته به وضعيت جسمي ميزان آبليمو و تكرار مصرف انجام پذيرد.

  • شیما اکتبر 2016 در 15:47

    درمان قطعی آفت دهان

    قرص روی (zinc ) آمریکایی

    یک ماه هر شب یک عدد

    بعد از یک ماه هر هفته دو عدد

    صد در صد درمان خواهید شد

  • مهدی اکتبر 2016 در 15:47

    من سالها با این مشکل مواجه بودم.
    آفت دارای یک دوره هفت تا ده روزه است. لذا درمان قطعی نداشته و باید با آن مدارا کرد و باید به گونه ای عمل کرد تا تشدید نشود.
    گوجه فرنگی و فلفل شدت آفت را تشدید میکند.
    خوردن فرنی نشاسته توصیه می شود.
    یکی از مهمترین اقدامات در پیشگیری آفت مسواک زدن مداوم است.
    یکی از درمان های مهم که من بعد از چندسال تجربه کردم، استریل نگهداشتن دهان و قرقره مداوم با آب نمک است.
    همچنین دقیقا قبل از خواب شستن دهان با آب نمک تاثیر بسیاری در بهبود این مشکل دارد.

  • صیاد اکتبر 2016 در 15:48

    من خودم مدام آف میزدم تا اینکه علتشو با آزمون و خطا به مرور زمان فهمیدم…
    علتش برای من نمک بودش…وقتی نمک تصفیه شده استفاده میکردم مشکلی نبود ولی مثلا نمکی که نمیدونستم تصفیه شده هست یا نه مثلا در تخمه آف میزد…
    برای درمانش هم شاید باورتون نشه ولی عسل فوق العادهست…روش عسل میمالیدم دیگه درد نمیگرفت و خیلی سریع خوب میشد…با سپاس

  • جعفر اکتبر 2016 در 15:48

    يه روش ساده وكاملا موثربراي درمان آفت:
    اولا براي براي پيشگيري از تشديد بيماري از برخورد موادي كه در بالا گفته شد به ناحيه زخم حتما جلوگيري شود ( مثل بادمجان و چربي و آلودگي و..)
    دوما چند مرتبه در روز مقداري نمك بصورت مستقيم روي زخم بريزيد وبگذاريد زخم بسوزد ؛ اين كار باعث بهبود يك وحداكثر دوروزه ميشود. يا علي

  • فاطمه اکتبر 2016 در 15:48

    چطور درمان قطعی نداره!!!؟یه دانشمند ایرانی در دانشگاه تهران داروی ژله مانندی ساخته اند که طرف 20 ثانیه آفت رو درمان میکنه،اسمش هست آفتین ژل،داروخانه ها دارن

  • تبیان اکتبر 2016 در 15:48

    آفت دهانی یک بیماری دردناک و عود کننده مخاط دهان بوده که به صورت زخم‌های کوچک و بزرگ، گرد و کم عمق هستند که در داخل دهان شکل می‌گیرند.

    آفت های دهانی زخم‌های دردناکی هستند که درون دهان و اغلب در پایه لثه، درون گونه‌ها یا لب‌ها، روی کام نرم یا روی زبان به وجود می‌آیند. مکانیسم دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیست اما به نظر می‌رسد واکنش‌های ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد.

    زخم‌های آفتی زمانی ایجاد می‌شود که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می‌دارد، حضور این مولکول سبب حمله لنفوسیت خواهد شد نتیجه این فرآیند پیدایش زخم‌های آفتی خواهد بود.

    هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد اما روش‌هایی وجود دارد که در کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار موثر است، این روش‌ها شامل بکار گیری نکات تغذیه‌ای و غیر تغذیه‌ای است.

    مصرف گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهان را تشدید می‌کند. مصرف بادمجان نیز بروز آفت دهان را تشدید می‌کند.

    مصرف مرتب و روزانه ماست، گنجاندن مواد غذایی سرشار از آهن، اسیدفولیک، و ویتامین ب 12 در رژیم غذایی موجب از بین رفتن آن می‌شود.

    از آنجایی که یکی از دلایل بروز آفت می‌تواند کمبود دریافت ریزمغذی‌ها باشد، خوردن موادی همچون جگر، غذاهای دریایی، گوشت قرمز کم چربی، لوبیای خشک، حبوبات، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و پهن و زرده تخم‌مرغ که بهترین منابع آهن هستند در بهبود این مشکل موثر است.

    مصرف سیب و خرمالو نیز در درمان آفت دهان تأثیرگذارند.

    کمبود ویتامین B12 و آهن از مهم‌ترین علل آفت دهان

    بهترین روش جبران کمبود ویتامین B12 و آهن در این افراد رعایت یک رژیم غذایی مناسب همراه با گوشت قرمز است و مکمل‌های آهن به عنوان روش درمانی به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

    تغییرات هورمونی در زنان یکی دیگر از عوامل این بیماری است. ایام قبل از قاعدگی و دیگر عوامل تغییرات هورمونی خصوصاً افزایش هورمون استروژن در بروز ضایعات آفتی موثر است.

    آزمایش خون C.B.C، جهت بررسی میزان آهن کافی، اسیدفولیک و ویتامین B12 لازم است انجام شود. اگر فردی به دلیل کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی دچار آفت دهانی شود بهترین روش درمانی این افراد تجویز رژیم غذایی مناسب است و مکمل‌های آهن به علت اینکه در بدن ذخیره نمی‌شوند به هیچ‌وجه مناسب نیست.

    افراد مستعد آفت دهان از مصرف غذاهای تند و سخت اجتناب کنند

    افراد مبتلا و یا مستعد به آفت دهان را از مصرف غذاهای کنسرو شده‌ی تیز و تند و غذاهای دارای سفتی بیش از حد اجتناب کنند، مصرف غذاهای سخت باعث ضربه و تروما به دهان و غذاهای تند میزان بروز آفت دهان را افزایش می‌دهند.

    آفت دهان ساده‌ترین ضایعه دهانی است. از آنجایی که هر نوع ضایعه‌ای در دهان به شکل زخم ظاهر می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود هر نوع زخم در دهان به عنوان آفت شناخته نشود، ولی با این حال در اسرع وقت باید به پزشک معالج نشان داده شود. آفت دهان، زخم‌های منفرد با پایه و بنیاد ژنتیک است و این بیماری گاهاً در برخی خانواده‌ها شایع‌تر است. آفت دهانی بعد از سنین 10 سالگی شیوع بیشتری پیدا می‌کند.

    تغذیه نادرست یکی از عوامل مستعد کننده بروز آفت دهان است؛ مصرف مقدار کم ویتامین ب که در سبزیجات و میوه‌ها موجود است، کاهش مصرف غذاهایی که منبع آهن می‌باشند از جمله گوشت و تخم‌مرغ، بیماری کم خونی و سنین بلوغ به ویژه در دختران، عوامل مستعد کننده بروز بیماری آفت دهان می‌باشند.

    ضربه یا تروما از دیگر علل بروز بیماری آفت است و افرادی که مستعد بیماری آفت دهان می‌باشند می‌بایست از مصرف غذاهای تند و تیز و سخت اجتناب کنند؛ چرا که گاز گرفتن و مصرف این نوع غذاها منجر به ایجاد ضربه به دهان و بروز آفت در دهان می‌شود.

    افرادی که بیش از دو مرتبه در طول یک ماه به یک نوع آفت در دهان دچار می‌شوند، با توجه به این که برخی بیماری‌های روماتولوژی به صورت زخم‌های دهانی تظاهر می‌یابند، بیمار حتماً با یک متخصص روماتولوژی نیز مشورت نماید.

    بیماری آفت دهان، تغذیه فرد را مختل می‌کند؛ بنابراین به منظور درمان آن می‌توان از روش هوتو شیمیایی استفاده نمود که در این روش با استفاده از ماده‌ای اسیدی ناحیه آفت سوزانده و زخم بهبود می‌یابد. بهترین روش درمان آفت دهان مصرف کپسول آنتی‌بیوتیک و تتراسایکلین است و استفاده از دهان‌شویه‌های محتوی کورتون نیز می‌تواند آفت دهان را بهبود بخشد.

    داروی طبیعی رفع آفت دهان

    “تانن” موجود در انار خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد و برای رفع آفت دهان موثر است. رب انار از تغلیظ آب انار جوشانده حاصل می‌شود و در صورت تهیه از انار مرغوب و فرایند بهداشتی، مصرف آن مفید است. در طی تهیه رب انار، میزان ویتامین c موجود در انار کاهش می‌یابد، اما “پلی‌فنول‌ها”‌ و “اسید الایژیک”‌ انار در رب انار نیز محفوظ می‌ماند.

    مغز و میوه خشک و شکلات نخورید

    آفت، ضایعات دردناک ریز و خوش‌خیمی در ناحیه دهان و زبان هستند. برای درمان هر چه سریع‌تر آفت راهی وجود ندارد اما می‌توان با کنترل رژیم غذایی از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

    8 درصد افرادی که آفت می‌زنند معتقدند مصرف مغزها باعث آن بوده و ۱۵ درصد افراد معتقدند مصرف مغز و میوه‌های خشک سبب تشدید آفت‌های دهانی در آن‌ها می‌شود.

    گردو، بادام، پسته و شکلات، مواد غذایی آلرژن هستند اما این تنها دلیلی نیست که می‌گوییم نباید این نوع مواد غذایی را مصرف کنید. در حقیقت چربی این مواد غذایی باعث افزایش اسیدیته معده شده و در بروز آفت نقش دارد. این موضوع زمانی که مغزها فراوری شده‌اند یعنی به شکل بوداده یا دودی یا نمکی عرضه می‌شوند، شدیدترخواهد بود.

  • سهیلی اکتبر 2016 در 15:50

    آفْت(aphthous ulcer) یک بیماری شایع در دهان می‌باشد که ضایعات دردناک نکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه دیده می شود. علت آن ناشناخته است ولی ممکن است خودایمنی باشد. زخم‌های آفتی وقتی ایجاد می‌شوند که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می‌دارد. حضور این مولکول‌ها باعثحمله لنفوسیت‌ها خواهد شد(همانند حمله همین سلول‌ها به بافت پیوند شده به بیمار) و نتیجه این فرآیند پیدایش زخم‌های آفتی خواهد بود.
    ۱

    دوره آفت حدود یک هفته است و اغلب پس از آن بدون درمان هم بهبود می یابد. در درمان اغلب از دهانشویه یا قطره استفاده می شود.
    اتیولوژی آفت عود کننده دهانی، دقیقاً مشخص نیست اما بعضی از عوامل به عنوان علل زمینه ساز برای این بیماری معرفی شده‌اند مانند زمینه ارثی، استرس، اختلالات ایمونولوژیک، عوامل هورمونی، کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی، سیگار و حساسیت های غذایی.
    ۲
    پیشگیری
    متوجه باشید که چه می خورید
    از غذاهائی که به نظر می رسد که دهان شما را تحریک می کنند پرهیز کنید. این ها می تواند شامل غذاهای اسیدی، آجیل ها و یا بعضی از ادویه ها باشد.

    در هنگام غذا خوردن با کسی صحبت نکنید
    گفته شد حتی آسیب های جزئی داخل دهان که بطور مثال از گاز گرفته شدن اتفاقی جدار دهان فرد ایجاد می شوند، می توانند باعثایجاد زخم های آفتی شوند.

    درمان آفت دهانرعایت بهداشت دهان
    مسواک زدن پس از هر وعده غذا و حداقل روزی یک بار استفاده از نخ دندان، می تواند دهان شما را پاکیزه نگه داشته و از غذاهائی که ممکن است باعثتحریک و ایجاد آفت شوند جلوگیری کند. اقدامات ساده

    کمبود عنصر روی در افراد مبتلا به آفت عود کننده گزارش شده است. توصیه می گردد افرادی که مرتباً و به تعداد زیاد آفت می زنند و یا آفت آن ها بزرگ بوده و التیام ضایعات زمان زیادی طول می کشد، جهت شناسایی عامل و بیماری های زمینه ای مستعد کننده تحت معاینات و آزمایشات کامل تری قرار گیرند.
    ۳

    درمان آفت
    آفت خودبخود خوب می‌شود و معمولاً نیازی به درمان ندارد. برای آفت اگر درمانی صورت بگیرد معمولاً به دو منظور زیر خواهد بود:
    – کاستن از درد و التهاب و استرس
    – جلوگیری از اضافه شدن عفونت ثانویه به آن
    ۴

    رایج‌ترین درمان‌هایی که در این خصوص توصیه می‌شود شامل موارد زیر هستند:
    – رعایت بهداشت دهان
    – استفاده از مواد محافظ موضعی(Orabase) حاوی استروئیدهای موضعی همچون تریامسینولون یا Flucinolone یا Clobetasol.
    – استفاده از آنتی‌بیوتیک موضعی همچون کلرهگزیدین، بنزیدآمین یا پرسیکا
    – استفاده از آنتی‌بیوتیک موضعی مانند کپسول‌های ۲۵۰ میلی گرمی تتراسایکلین در cc۵ سرم فیزیولوژی حل شده و به صورت دهان‌شویه به کار می‌رود.
    – رفع کمبودهای ویتامینی و املاح سرمی همچون ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک و پرهیز از غذاهای آلرژی زا.
    – استفاده از داروهای بی حس کننده موضعی همچون لیدوکائین و یا دیفن هیدرامین.
    – بهترین درمان برای آفت دهان استفاده از داروهای گیاهی مانند مریم‌گلی و عصاره گل میخک می باشد زیرا تاثیر آن بسیار سریع در حد ۲ الی ۵ دقیقه است.
    – شست‌وشوی دهان با محلول آبلیمو – نمک به صورت هر روز، دو یا سه مرتبه، می تواند مدت آفت ها را کاهش دهد.
    ۵

    به کار بستن نکات تغذیه‌ای زیر به بهبود آفت‌های دهانی کمک شایانی می‌کند:
    – عدم مصرف غذاهایی که ایجاد آفت را تشدید می‌نمایند شامل غذاهای حساسیت‌زا(آلرژن) نظیر گلوتن گندم، بادمجان و فلفل
    – پرهیز از مصرف غذاها و مایعات محرک نظیر لیمو، آب‌لیمو، پرتقال، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، شکلات و گردو
    – عدم مصرف مواد غذایی‌ترش، شور یا تند
    – نوشیدن مایعات با نی برای تخفیف درد
    – گنجاندن مواد غذایی که کمتر باعثدرد می‌شوند در رژیم غذایی بیمار، مانند: شیر، ژلاتین، مایعات، ماست و بستنی
    – پرهیز از مصرف غذاهای سفت و خشن مانند برنج برشته شده(ته دیگ)
    – مصرف مرتب و روزانه ماست به ویژه ماست پروبیوتیک که محتوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می‌باشد.
    – گنجاندن مواد غذایی سرشار از آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲ در رژیم غذایی مبتلایان
    – ترک سیگار
    ۶

    از آنجایی که یکی از دلایل بروز آفت می‌تواند کمبود دریافت ریز مغذی‌های فوق باشد، گنجاندن منابع غذایی این مواد مغذی نقش مهمی در بهبودی فرد دارد.
    مواد غذایی شامل جگر، غذاهای دریایی، گوشت قرمز کم‌چربی، لوبیاهای خشک، حبوبات، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و پهن و زرده تخم‌مرغ بهترین منابع خوراکی حاوی آهن هستند. جگر، قارچ و سبزیجاتی که برگ سبز دارند(به ویژه اسفناج، مارچوبه و بروکلی) منابع غنی اسیدفولیک می‌باشند. جگر، شیر، تخم مرغ، ماهی، پنیر و گوشت جزء غنی‌ترین منابع ویتامین B۱۲ محسوب می‌شوند.
    ۷

    مصرف نمودن میوه‌هایی نظیر سیب، خرما و خرمالو
    برای درمان آفت دهان با سیب می‌توان روزی چند عدد سیب را مصرف نموده و همزمان عسل را روی محل آفت قرار داد یا می‌توان عسل را روی سیب مالیده و آن را به صورتی که مدت زیادی در دهان بماند، جویده و میل نمود. اگر آفت در دهان زیاد است و جویدن درد آور است، می‌توان در آب سیب، عسل ریخته و آن را جرعه جرعه نوشید، به طوری که برای مدتی در دهان بماند.

    به افرادی که به صورت مدام در دهانشان آفت می‌زنند و از این موضوع ناراحت می‌باشند، توصیه می‌شود که خرمالو را در برنامه غذایی خود قرار دهند، زیرا خرمالو و آب آن خاصیت ترمیم کنندگی زخم‌ها را دارا است.

    درمانگران طب سنتی هند برای درمان این بیماری راه حل بسیار ساده‌ای دارند. آن‌ها خوردن خرمای نرسیده را در تسکین و درمان این زخم‌ها بسیار موثر، می‌دانند. بنابراین به بیماران خود توصیه می‌کنند هنگام بروز زخم‌ها و آفت‌های دهانی در طول روز ۲ بار، ۳ تا ۴ خرمای نرسیده را به خوبی بجوند. از دیدگاه این درمانگران، خرما به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه Bارزش غذایی ویژه‌ای دارد که در درمان زخم‌های دهانی بسیار موثر است.
    ۸

    مصرف گیاهان دارویی
    برای درمان ضایعاتی مانند آفت که هنوز علت قطعی آن مشخص نیست، استفاده از گیاهان دارویی مناسب‌تر از داروهای شیمیایی است، چرا که عوارض جانبی کمتری دارند. برای نمونه استفاده از کورتون یا آنتی‌بیوتیک(به صورت دهان‌شویه) برای طولانی مدت می‌تواند باعثبروز قارچ در دهان شود، ولی ترکیبات گیاهی عوارض جانبی کمتری دارند.
    برخی عصاره‌های گیاهی باعثتخفیف علائم بیماران آفتی می‌شوند که از آن جمله می‌توان به جفت بلوط، سماق قرمز و قهوه‌ای، گرد غوره، پنیرک، خطمی، خرفه، تخم خرفه، فلوس، تخم گشنیز و گیاه ساتوریا خوزستانیکا اشاره نمود.
    – جفت بلوط، لایه نازک قهوه ای رنگی است که بین پوست بلوط و مغز آن قرار گرفته و به راحتی هم جدا می‌شود. این گیاه، اثرات بسیار مفیدی در بهبودی آفت و زخم‌های دهان دارد.
    .

    درمان آفت دهان – توصیه اکید به افراد مبتلا به آفت این است که سماق را بر روی انگشت بمالند و آن را به مدت چند دقیقه روی محل آفت نگه دارند.

    – غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است و در درمان ورم مخاط دهان و زخم‌های دهانی و بهبود آفت دهان موثر است.
    – به افرادی که به صورت مدام در دهانشان آفت می‌زنند و از این موضوع ناراحت می‌باشند، توصیه می‌شود که خرمالو را در برنامه غذایی خود قرار دهند، زیرا خرمالو و آب آن خاصیت ترمیم کنندگی زخم‌ها را دارا است.
    پنیرک، خطمی، خرفه و تخم خرفه خنک کننده فضای دهان و آرام‌بخش دردهای ناشی از آفت می‌باشند.
    .

    درمان آفت دهان – پنیرک(malvasilvestris L) که از جمله گیاهان دارویی بومی استان کرمانشاه می‌باشد، به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی نظیر موسیلاژ، تانن‌ها و اسانس‌های فرار دارای خواص ضد التهابی است به طوری ‌که به صورت حمام دهان برای درمان آفت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    – استفاده از دهان‌شویه ختمی روزی چند بار و یا آغشته نمودن پنبه‌ای به آن و قرار دادن روی محل دردناک به بهبود آفت کمک می‌کند.
    .

    درمان آفت دهان – نگه داشتن سائیده تخم خرفه در دهان، در رفع آفت دهان به خصوص اطفال موثر است.
    .

    درمان آفت دهان – برای جلوگیری از پیشرفت و تسکین درد آفت دهان می‌توان مغز فلوس بدون دانه و تخم گشنیز را به نسبت مساوی خیسانده، صاف کرده و غرغره نمود و روزی چند بار این عمل را تکرار کرد.

    – استفاده از عصاره گیاه ساتوریاخوزستانیکا نتایج منحصر به فردی در درمان آفت داشته است. این گیاه فقط در ایران می‌روید و جزو دسته گیاهان تیره نعناع است و اثرات ضدویروسی و ضدقارچی دارد. استفاده از عصاره این گیاه در دو، سه روز اول زخم پاسخ بهتری به درمان می‌دهد و سیر دوره درمان را کوتاه‌تر کرده و باعثکاهش درد و سوزش می‌شود.
    ۹

    چند توصیه دیگر
    – اجتناب از مصرف غذاهای اسیدی، قندی، پر ادویه و هر غذائی که باعثتشدید درد و تحریک زیاد دهان می شود.

    – استفاده از تکه های کوچک یخ برروی نقاطی که دچار آفت است. این کار باعثتخفیف درد می شود.

    – مسواک زدن بطور مرتب و تمیز نگه داشتن دهان

    درمان آفت دهان – مرتباً دهان خود را بشوئید. این کار را می توان با آب نمک و یا استفاده از دهانشویه های معمولی انجام داد.
    روزانه‌ ۳ بار یا بیشتر با محلول‌ نمک‌(نصف‌ قاشق‌ چایخوری‌ نمک‌ در حدود یک‌ لیوان‌ آب‌ حل‌ شود) شستشو دهید، البته‌ به‌ شرط‌ این‌ که‌ خیلی‌ دردناک‌ نباشد.
    اگر از شربت دیفن هیدارمین و یا محلول آب اکسیژنه استفاده می کنید حتماً آن ها را رقیق کنید تا تحریک کننده نباشند.
    (نسبت آب اکسیژنه به آب باید ۱ به ۱۵ باشد.)
    – با استفاده از محلول شیر منیزیوم(هیدروکسید منیزیم که هم به عنوان داروی ضد اسید و هم ضد یبوست مصرف می شود.) و چکاندن چند قطره روی زخم آفت، درد آن کاهش می یابد هم بهبود آن تسریع می یابد.
    – استفاده از ضد دردهایی مثل آسپرین، استامینوفن و یا ایبوپروفن نیز برای کاهش درد مفید است ولی از آسپرین برای کودکان نباید استفاده کرد.
    ۱۰

    داروها
    برای کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی بیمار از این روش ها بهره بگیرید:
    – استفاده از خمیردندان هایی که حاوی سدیم لوریل‌سولفات نباشند.
    – استفاده از محصولاتی که مثل Orabase با ایجاد یک لایه محافظ روی زخم‌ها مانع تحریک آنها توسط عوامل محیطی می‌شوند.
    – محصولات بی‌حس کننده موضعی(مثل لیدوکائین, بنزوکائین)
    – داروهای ضدباکتریایی(مثل سولفات مس و …)
    – داروهایی که سطح زخم‌های آفتی را شستشو می‌دهند(مثل پراکسید هیدروژن و کار با میدپراکسید)
    – ترکیب شیر منیزی و دیفن‌هیدرامین با نسبت مساوی ۴ تا ۶ بار در روز
    – مصرف مرتب وروزانه ماست که محتوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس باشد.
    – کاهش عوامل آسیب زننده(تروماتیک) دهان مثل دندان های شکسته، جرم زیاد، پرکردگی‌های تیز و ….
    – درصورت کمبود تغذیه‌ای بایستی مکمل مولتی‌ویتامین مصرف شود.
    – کاهش استرس
    – داروهای ضدالتهابی که توسط پزشک تجویز می‌شوند: مثل آفتازولAphthasol, Kenalog in orabase که همان تریامسینولون استوناید بوده و به نام تجاری Adcortyl در بازار ایران وجود دارد.
    – داروهای مهارکننده کلاژناز مثل تتراسایکلین وPeridex یا کلرهگزیدین گلوکانات. درمان با کلرهگزیدین می‌تواند سرعت بهبود زخم‌های آفتی را بهبود بخشد.
    – زخم‌ها را مرتباً با کمک‌ گوش‌ پاک‌ کن‌ یا چیزی‌ شبیه‌ آن‌ که‌ آغشته‌ به‌ پراکسیدهیدروژن‌ ۲% باشد پاک‌ کنید.
    ۱۱

    عواقب‌ مورد انتظار
    اکثر زخم‌های‌ آفتی‌ بدون‌ برجای‌ گذاشتن‌ جوشگاه‌ در عرض‌ ۲ هفته‌ خوب‌ می‌شوند. حملات‌ مکرر آفت‌ شایع‌ هستند. آفت‌ ممکن‌ است‌ به‌ صورت‌ یک‌ زخم‌ حداکثر ۳-۲ بار در سال‌ تا بروز بدون‌ وقفه‌ چندین‌ زخم‌ در سال‌ رخ‌ دهد.

    عوارض‌ احتمالی‌
    در موارد شدید که‌ خوردن‌ و آشامیدن‌ سخت‌ می‌شود امکان‌ دارد بدن‌ کم‌ آب‌ شود.
    ۱۲

    امکان‌ دارد توصیه‌ به‌ کشت‌ زخم‌ شود تا بتوان‌ آفت‌ را از زخم‌ هرپسی‌، افتراق‌ داد؛ یا احیاناً اگر عفونت‌ باکتریایی‌ ثانویه‌ وجود داشته‌ باشد آن‌ را تشخیص‌ داد.

    اگر آفت‌ در اثر خشن‌ بودن‌ دندان‌، بریس‌ یا دندان‌ مصنوعی‌ ایجاد شده‌ باشد، به‌ دندانپزشک‌ مراجعه‌ کنید. تا زمانی‌ که‌ این‌ نوع‌ مشکلات‌ برطرف‌ نشود آفت‌ دهان‌ خوب‌ نمی‌شود.
    ۱۳

    در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ مراجعه‌ نمایید
    – اگر درجه‌ حرارت‌ بدن‌ به‌ ۳۸/۹ درجه‌ سانتیگراد یا بالاتر برسد.
    – اگر علی‌رغم‌ درمان‌، آفت‌ در عرض‌ ۳ روز رو به‌ بهبود نگذارد.
    – اگر درد غیر قابل‌ تحمل‌ باشد و با درمان‌ تخفیف‌ نیابد.
    – اگر کودکی که دهانش آفت میزند وزن کم کند.

  • شیرین اکتبر 2016 در 15:50

    بهتر از هرچیز خوردن سرکه طبیعی می باشد که ظرف چند دقیقه انرا درمان می کند

  • دانیال اکتبر 2016 در 15:51

    برو مسخره جوری تیتر زدی انگار نوبرشو آوردی. اینکه درمان نیست خودت هم همون اول نوشتی آفت یکهفته ای خوب میشود. درمانی ارائه نداده ای

  • توحید اکتبر 2016 در 15:51

    با تشکر استفاده کردیم /

  • پوریا اکتبر 2016 در 15:51

    باتشکر از گرد اورنده مطالب فوق بنده سالهای متمادی دچار این بیماری بودم وداروها وامساک های اطبا حاذق متعددی را تجربه ولی افاقه ای نداشت تا این که به مرکز تحقیقاتی بهجت مستقر در بیمارستان دکترشریعتی(واقع در خیابان کارگر) مراجعه کردم وانجا پس از ازمایش یک عدد پماد تجویز کردند که بامصرف ان قلم دارو بهبودی کامل حاصل شد از انجایی که سالها بنده از این بیماری زجر کشیده بودم ودرک روشنی از ان دارم بر خودوظیفه دانستم اطلاع رسانی کنم

    • ناشناس اکتبر 2016 در 19:13

      سرطانزا نیستش که

  • علی اکتبر 2016 در 15:51

    سلام. میشه اسم این پماد را بگی لطفا؟

  • وفا اکتبر 2016 در 15:52

    اگه لطف کنی اسم. پماد را هم اطلاع. رسانی کنی ممنون میشیم. دوست. عزیز

  • حسین اکتبر 2016 در 15:52

    من هر روشی رو امتحان کردم ولی جدید ترین وبهترین روش استفاده ازخمیر دهانی تریادنت است مخصوص افت دهانه وخیلی زود افت رو بهبود میده.

  • کشاورز اکتبر 2016 در 15:52

    اره برای من دکتر تجویز کرده بود که پماد رو به دهنم بزنم .

  • هومن اکتبر 2016 در 15:52

    دو هفته طول می کشد فقط با تتراسایکلین شستشو شود ۱۰روزه خوب می شود علت بیماری استرس می باشد

  • مریم اکتبر 2016 در 15:53

    علت بروز آفت میوه های غیر ارگانیکه همین

  • ذبیح اکتبر 2016 در 15:53

    بعد از امتحان انواع و اقسام داروها پماد تریامسیلونون دهانی یا همون تریدانت یک روزه برا من جواب میده

  • یاسر اکتبر 2016 در 15:53

    من خودم نسخه پیچم تمام داروها رو استفاده کردم ولی بهترین روش صبر و استفاده از پماد دهانی تریامسینولون است اگه خارجی باشه بهتره چون التهاب رو میخوابونه و آفت یک التهابه

  • رجب اکتبر 2016 در 15:53

    یه بار فقط یه بار سماق در درون افت بزنید حل میشه ۲ روزه منبع کتاب طب سنتی بو علی سینا خودم امتحان کردم با اینکه فوق العاده دردناکه ولی اثر خوبی داره

  • امیر اکتبر 2016 در 15:54

    ما هم در خانه همین مشکل را بصورت خانوادگی داشتیم و تمام درمانها را انجام داده و نتیجه ای نگرفتیم که بالاخره به توصیه یک بنده خدایی نمکی را که بعنوان ید دار مصرف میکردیم در چاه توالت ریخته و به نمک های سنتی رو آوردیم که جواب داد و الان چند سال است که حتی یک مورد هم پیش نیامده.

    • ناشناس دسامبر 2016 در 23:55

      سلام عسل خوب تا حدی موثر بوده است

  • فواد اکتبر 2016 در 15:54

    کسیکه چیزی را به مردم بیاموزد وسود داشته باشد یقین داشته باشید ان سود اول برای کسی است که اموخته. موفق باشید

  • کاردان اکتبر 2016 در 15:54

    با تشکر از راهنمایی های بسیار خوبتان استفاده از دهان شوی شربت معده و دیفن هیدرامین و قرص کولشی سین و پرزیدلون ۵ میلی بسیار موثر است.

  • رضا اکتبر 2016 در 15:54

    با سلام ترک چای درمان قطعی و همیشگی آفت دهان است موفق باشید التماس دعا

  • منیر اکتبر 2016 در 15:55

    یکسال میشه چای را تر ک کردیم باز هم دچار آفت میشوم یک عامل ان استرس هست

  • حسام اکتبر 2016 در 15:55

    با سلام خدمت همدردان عزیزم… قبل از اظهار نظر میخام دعا کنم که خداوند هیچ انسانی را به آفت دهان مبتلا نکنه و تموم مبتلایان را نجات بده که دردی بدتراز آفت به جرات میگم وجود نداره, البته بنده چند دوره رفتم بیمارستان‌ شریعتی تهران مرکز روماتولوژی که فقط قرص کلشی سین تجویز کردند البته اگه مداوم استفاده کنی موثر است از اینکه دوره ابتلا با فواصل بیشتر اتفاق بیافته اما قطعی مداوا نشدم,

  • ناهید اکتبر 2016 در 15:55

    توجه!توجه!سلام دوستان من آفتین ژل AAFTIN GELاز داروخانه خریدم زدم معجزه میکند ۲۰ ثانیه زدم بلافاصله خوب شدم. قیمت ۹۷۰۰ تومان چند بار هم میشه استفاده کرد عالیه!!

  • آرش اکتبر 2016 در 15:56

    سلام خدمت دوستان عزیز. بنده الان ۳۲سال دارم از ۹سالگی به این بیماری مبتلا هستم. روند بیماری سال به سال بدتر شده گاها تا ۶ جای دهانم آفت میزنه راهای مختلف و داروهای مختلف هم استفاده شده متاسفانه این بیماری سابقه وراثتی داره عوامل خیلی زیادی باعثاین بیماری میشه یکی از این عوامل مهم که تو این مقاله ذکر نشده عفونت پنهان لثه ها میباشد. دوستان میتونن برای معاینه یه سر پیش یه جراح دندانپزشک برن. ضعف سیستم ایمنی بدن باعثاین بیماری هست. چرا بقیه که هم استرس دارن هم فلفل میخورن آفت نمیزنن؟ امید به روزی که هیچ کس در دنیا دیگر به این بیماری زجر آور مبتلا نشود.

  • غضنفر اکتبر 2016 در 15:56

    ممنون اطلاعات خوبی بودن اما من یه افتی داخل دهنم خیلی اذیت میشم چیکارکنم

  • لیندا اکتبر 2016 در 15:56

    سلام دوستان من آفتین ژل از داروخانه خریدم زدم معجزه میکند ۲۰ ثانیه زدم بلافاصله خوب شدم. قیمت ۹۷۰۰ تومان ولی چند بار میشه استفاده کرد عالیه!!

  • محمد اکتبر 2016 در 15:56

    سلام من یک پسر۱۴ ساله هستم و خیلی از این افت ها رو دهان من می اید و دلیل به وجود امدنش روی دهان من خوردن ترش ولواشک است و الان یه ماهی میشه که یکی روی زبونم اومده واصلا از بین نمیره

  • مصطفی اکتبر 2016 در 15:56

    منیتونید افت را با شی تیزی سوراخ کرد و زهر داخل آن را درآورد و با آبلیمو چند بار شستشو داده

  • عابد اکتبر 2016 در 15:57

    سلام دوستان من آفتین ژل AAFTIN GELاز داروخانه خریدم زدم معجزه میکند ۲۰ ثانیه زدم بلافاصله خوب شدم. قیمت ۹۷۰۰ تومان چند بار هم میشه استفاده کرد عالیه!!

  • گودرز اکتبر 2016 در 15:57

    سلام میگی از کدوم داروخانه و آدرسش رابرامون بگی

  • ورمز اکتبر 2016 در 15:57

    به نظر مياد شما داري تبليغ اين محصول رو ميكني من كه گرفته ام و تاثيري نداشته

  • دلارام اکتبر 2016 در 15:58

    چی چیرو خوب میکنه من دبشب گرفتم زدم از شدت درد دندونام تا گوشم دچار درد شده بدترش کردا فقط لثم خون مردا شده حتی ولی دریغ از یک ذره کاهش درد و خوب شدن اصلت خوب نبود اصلا

  • کیان اکتبر 2016 در 15:58

    هیچکدوم از شماها به اندازه من آفت نزدید ۲۰ ساله دارم آفت میزنم اطراف دهان، کنار لثه، روی زبان، – – بهترین راه برای جلوگیری از آفت خوردن عرق کاسنی سه بار در روز(هربار یه استکان) قبل از غذا است

  • سمانه اکتبر 2016 در 15:58

    با سلا م و تشکر از مطالب جامع این سایت قبل از هر چیز باید گفت به جرات میشه گفت جلوگیری از به وجود امدن افت در دهان به مراتب بسیار راحت از درمان و تحمل درد و سوزش کلافه کننده ش هست! و وضعیت وقتی بحرانی تر میشه که به دلیل بسته و مرطوب بودن فضای کام و دهان و همچنین ویروسی بودن ضایعات افتی زمان نسبتا طولانی لازمه برای از بین رفتنش باری به هر جهت وقتی به وجود اومد بهتر حدالامکان از غذاهی سفت و متداول استفاده نکنید و چند روز اوایل رو به شیرموزی اب سوپی و یا اشی رقیق بسنده کنید که هر چند در این جانب به پایین امدن فشار خوون و ضعف عمومی منجر شد! ۲۰قطره پرسیکای خالص(با اب رقیق نشه) توی یک ظرف کوچیک برزید و یک گوش پاککن رو توش خیس بزنید بزارید دقیق رو محل افت(میدونم خیلی درد داره ولی واقعا موثره) روزی چن بار این کر رو تکرار کنید و بعدش اب نکشید، اصلا سعی نکنید از بی حس کننده های موضعی استفاده کنید چون جز اینکه دوره بهبود رو طولانی کنه کاری نمیکنه! البته ژل دنتول که حاوی میخک هست موثره، واسه کسانی که ایجاد افت مزمن ندارن در بدترین حالت ۴.۵روزه خوب شده، دوستان سیگاری هم تعطیل کنن سیگار رو چون التهاب رو تشدید میکنه، بعد از درمان هم غرغره پرسیکای رقیق شده(۴۰قطره در ۲قاشق غذا خوری اب) رو فراموش نکنید، سربلند باشید

  • رضوان اکتبر 2016 در 15:58

    واییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی خدا… من که دهنم له شده از بس افت زدم۱۹ سالمه خدایا به جوانیم رحم کن

  • صحبت اکتبر 2016 در 15:59

    منم مردم از درد گلو و زخم دهان. تا مغز سرم درد میکنه الان ده روز شده هنوز خوب نشده

  • هادی اکتبر 2016 در 15:59

    منم ۱۹ساله ام و۴ساله ک دهنم آفت میزنه تنهاراه استفاده ازخمیر دندان ساویس است استفاده کنید

  • عطیه اکتبر 2016 در 15:59

    آفت دهان من وقتی شروع میشه، تا ۱۰جای دیگه نزنه ول نمیکنه. اما ۱وقتا قبل از اینکه بزنه اگر آب نمک قرقره کنم دیگه نمیزنه.

  • تقی اکتبر 2016 در 15:59

    رب انار ترش و جوش شیرین هم بزارید روی آفت دهان اولش میسوزونه ولی بعد تاثیر موثری در بهبودی داره

  • شاهین اکتبر 2016 در 16:00

    کمى جوشه شیرین و نمک بزارید روش درسته درده وحشتناکى داره و اشکتونو در میاره ولى دردش واسه چند دقیقه و بعدش صد در صد خوب میشه من الان خودم یه آفت گنده زدم با اینکه میدونم خوب میشه ولى بازم جرئتشو ندارم از این محلول استفاده کنم کسایی جرئتشو دارین امتحان کنید مطمئن باشید عالیه

  • مهدی اکتبر 2016 در 16:00

    از پماد _ oralmedic استفاده کنید، در عرض ۳۰ ثانیه خوب می شه. فقط گرونه، ۱۹۰۰۰ تومن

  • اسدی اکتبر 2016 در 16:00

    توجه!توجه!سلام دوستان من آفتین ژل AAFTIN GELاز داروخانه خریدم زدم معجزه میکند ۲۰ ثانیه زدم بلافاصله خوب شدم. قیمت ۹۷۰۰ تومان چند بار هم میشه استفاده کرد عالیه!!

  • احمد اکتبر 2016 در 16:00

    سلام مادر ۷۲ ساله من یکسال نیم است که در گیر با آفتهای دهانی بزرگ در ناحیه دهان و زبان و حلق است به تمام دکترها در مشهد تقریبا مراجعه شده(روماتولوژی، اعصاب، دندان پزشک، بیماری های دهان ودندان، دندان ساز؛ تمام داروهای گیاهی و ….) آفتها مرتبا کم و زیاد می شوند و بسیار دردناک هستند، لطفا راهنمایی فرمایید. ممنونم

  • نازلی اکتبر 2016 در 16:01

    سلام دوستان منم متاسفانه زیادآفت میزنم ولی بهترین درمان برای آفت دیفن هیدرامین بابتامتازون وتتراسایکلین قاطی میکنی ومثدهانشویه استفاده میکنی زودجواب میده

  • واران اکتبر 2016 در 16:01

    سلام فکر نکنم کسی به اندازه من از افت رنج کشیده باشه، تااینکه با چندتا افت مزمن توی دهنم دنبال راه چاره توی اینترنت میگشتم، جایی برخورد کردم که اورال مدیک(_ oral medic) از نوع خارجیش رو معرفی کرده،(نه مشابه ایرانی) این داررو رو تهیه ومصرف کردم، به محض استفاده به مدت ۱۵ ثانیه انگار هیچ وقت افت نداشتم. برای یک بار هم که شده از دارو خانه ها تهیه وامتحان کنید. سلامت باشید.

  • حمیرا اکتبر 2016 در 16:01

    فقط پماد دهانی تریامسینولون جواب میدهد… فقط… دنبال داروی دیگری نباشید… فقط همین پماد دهانی تریامسینولون جواب میدهد بنده از سن۸سالگی از درد افت دهان رنج میبوردم تا درسن۲۱ سالگی با این پماد اشنا شدم خارجیش خیلی خیلی بهتره ولی خب گیر نمیاد خارجیش یک روزه خوبش میکرد ولی ایرانی رو باید۲روز مصرف کنی هر۸ساعت.. با یک گوش پاکن پمادو بمالی روز افت

  • فرشته اکتبر 2016 در 16:01

    سلام…من حدودا ماهی چخپهار پنج بار دچار آف میشم…دردش زجرآوره و عملا چیزی نمیتونم بخورم…از دیروزم دوتا زیر لب بالام زده قیافم فانتزی شده انگار لب بالامو پروتز کردم…بیرون چپ چپ نگام میکنن.. حرف زدنم که تعطیل.. به توصیه یکی از دوستان دو ساعت پیش از سماق استفاده کردم عجیب دردش کمتر شده هر چند دردناک بود.. درمان نداره بسوزوبسوز..

  • عیسی اکتبر 2016 در 16:02

    من تو هوای گرم اگه تنقلاتی مثل بادام درختی – گردو – فندق و پسته بخورم دهنم افت میزنه. افتهای شدید و عمیق برای کم کردن اثرش از عصاره گل میخک که تو همه داروخونه هاست استفاده میکنم. البته عصاره برا دندون درده ولی یه مقدار اثر افت رو تسکین میده.

  • گلاب اکتبر 2016 در 16:02

    سلام به همه دوستان به نظر من منشا آفت زمانی پیدا میشه که آدم استرس داشته باشه یاموقع عصبانی شدن که آدم دود ازگوش هاش میزنه بیرون یا بعد ازنزدیکی پیدا میشه هیچ دارویی هم نداره چاره اش فکر نکردن است. ان شااله موفق باشید

  • بوشهری اکتبر 2016 در 16:02

    من هم چند ماهی هست دچار عارضه آفت عود کننده شدم فعلا هم درمان قطعی هم پیدا نکردم ولی به عنوان درمان سریع دهانشویه اورال بی رو توصیه میکنم که با چند بار استفاده به سرعت آفت رو از زخم آزاردهنده به یک جوش معمولی تبدیل میکند

  • رامین اکتبر 2016 در 16:02

    سلام منم سی سال دارم وحدودیک سال هست که دهانم افت میزنه بیشترداروها رواستفاده کردم جواب نگرفتم ولی کلشی سین استفاده کردم خوب شدم ولی هنوز دکترا نمیدونن که چرا اینطوری هستم یک دکترخوب لطفا راهنمایی کنید

  • فیرزه اکتبر 2016 در 16:03

    با عرض سلام خدمت هم وطن های خوبم. من ی پسر بچه ٢ ساله دارم که دهانش شروع کرد به افت زدن اولش اندازه نوک خودکار بود ولی الان کل لبش کامل شده افت الانم ۶ روز هست که افت زده و۴ تا دکتر و بیمارستان بردیمش وهر دکتری ی نظری داد و تا الانم خوب نشده از دوستان تقاظامندم که یک راه خوب بگین چون الان دقیقا ۶ روزه که پسرم نخوابید.. با تشکر از هموطن های خوبم

  • مریم اکتبر 2016 در 16:03

    سلام، فقط آفتین ژل، معجزه گر آفت دهانه، بخدا فقط ۱دقه طول میکشه، بعد انگار اصلا آفت نزدین. همه داروخانه ها دارن. قیمت ۹۷۰۰ تومان.

  • حامد اکتبر 2016 در 16:03

    خوشم میاد یکی هست فقط کارش شده چند تا در میون تبلیغ آفتین ژلو می کنه هه هه – – تنها دارویی که کاملا موثر بود اورال مدیک خارجی هست ولی چون حالت اسیدی داره خیلی استفاده نشه بهتره چون معلوم نیست عوارضش در آینده به چه صورت باشه چون داروی جدیدیه – – – دهان شویه ایرشا مدل ضدباکتری(قهوه ای) هم برای زمان کوتاه خیلی خوبه مخصوصا قبل غذا البته اگه از این محلول مرتبا استفاده بشه درصد افت زدن رو پایین میاره

  • قاسم اکتبر 2016 در 16:03

    دوستان عزیز این داروهایی که میگید همشون نقش مسکن دارند و نقش درمانی ندارند البته قبل از غذا خوردن برای تخفیف درد میشه از اونا استفاده کرد این بیماری مثل تبخال یک دوره بهبودی داره که معمولا ده روز طول میکشه.. اگه به طور مداوم دچار این زخم ها میشید بهتره به دکتر مراحعه کنید که معمولا آمپول B۱۲ تجویز میکنن امیدوارم این زخم ها نصیب گرگ بیابونم نشن

  • اسما اکتبر 2016 در 16:04

    سلام عزیزان
    برادر من پیوند شده به خاطر داروهاشم دهنش خیلی زخم شده عشت ماهه
    انقدر هیچی نخورده لاغرم شده
    دکتر بهمون گفته شربت عسل بدین دردش کمتر شه
    اونایی که اافت دارناز اوناستفاده کنن
    واسه داداش منم دعا کنین

  • کیان اکتبر 2016 در 16:04

    با سلام من هم چند سالی هست آفت میزنم. بهترین راه درمانش ” آفتین ژل” است که در عرض 20 ثانیه آفت رو به طور باور نکردنی خوب میکنه. حتماً از داروخانه ها بگیرین و استفاده کنید. عالی عمل میکنه. در ضمن خارجی شبیهش هم “اورال مدیک” هست که من دوتاش رو استفاده کردم و آفتین ژل رو پیشنهاد میکنم.

  • کمند اکتبر 2016 در 16:04

    درد خیلی بدی دهنم افت زده غدد لنفاوی بزرگ شده درد خیلی بدی تا حالا افت نزده بودم این اولین بار خیلی بدهه??????

  • امجد اکتبر 2016 در 16:04

    خیلی چیز مسخره ایه
    یا به ته حلق و روی لب و لپ و سه تا روی زبان و همینطور لثه به طور همزمان آفت داشتم !!!
    نابودم کرده بود …. رفتم دکتر 2 تا آمپول یه بسته قرص + دیفن هیدرامین نوشت
    دیفن هیدرامین خیلی موثر بوده نسبت به چیزایی که استفاده کردم
    واسه این که آفت نزنه دهنتون گرمی رو با مصلحش بخورید با بعد از خوردن گرمی از شربت خاکشیر یا پنیرک استفاده کنید

  • ثریا اکتبر 2016 در 16:05

    پماد تریامیسیلون خارجی (ایرانی اثری نداره) ابتدای آفت یعنی کمتر از یک ساعت پماد را روی زخم بگذارید در عرض یک ساعت زخم از بین میرود من 30 ساله از این روش استفاده میکنم متاسفانه پماد تریامیسیلون خارجی باید سفارش بدید از خارج بیارن چون سخت میشه تو داروخونه ها پیدا کرد.
    اینم یه روش هست امیدوارم به شما هم جواب بده

  • ناشناس اکتبر 2016 در 16:05

    سلام یه ماه زیرزبونم آفت زده دکترقطره میرتکس ودیفن هیدرامین بهم داداستفاده کردم ولی بهترنشدم,این آفت بعدیک هفته از زایمانم زده وخوب نمیشه دردش به حدی شده که گوش درد وگلودردشدم وآب دهانم به سختی قورت میدم لطفا راهنمایی کنید به خاطرنوزادم هردارویی نمیتونم مصرف کنم دردش امانمو بریده ممنون میشم کمکم کنید.

  • علیرضا اکتبر 2016 در 16:05

    سلام خدمت همه دوستانم گلم،یکی ازعلل پیدایش آفت دهان ،مکیدم بیش ازحد دندانهاهستش ودرمانشم کمی موقع خواب ماست پرچرب دردهان نگه داریدونخوریدتاصبح خوب میشید،یاعلی

  • منیر اکتبر 2016 در 16:05

    من همه رو امتحان کردم ولی هیچکدوم فایده نداشت تا اینکه ی روز ی نفر بهم گفت روش رب انار بزارم و من هم این کارو کردم و آفت دهانم خوب شد

  • حشمت اکتبر 2016 در 16:06

    منم رو زبونم ٥ تا و تو دهنم ٣ تا باهم زده ٣ روزه كارم گريه كردن و مسكن ميخورم كلي درمون خونگي امتحان كردم حواب نداد ي سوسپانسون خارجي و ديفن هيدرامين جواب نداد فقط بي حسي ليدوكايين ميزنم تا نيم ساعت خوبه بعد اوج ميگيره

  • کامران اکتبر 2016 در 16:06

    سلام جونا همه اینایی که گفتید خوبن ولی موقتیا یه هفته بعددوباره میزنیدمن پیش یه دکتررفتم یه چیزی گفت استفاده کن کردم خدایی تا 6 ماه نزدم

  • کوکب اکتبر 2016 در 16:06

    اقایون داداشام منم زیاد افت میزدم رفتم دکترقرص امی تریتلیپن 10 برام نوشت عالی بوددیگه نزدم طریقه استفاده 45 روز اول شبی یک عدد دیگه نمیخورید تا وقتی که دوباره افت زدید ممکن سه ماه طول بکشه که دوباره بزنید به هر حال هروقت زدید45 روزدیگه همون شبی یک عدد روبخورید مطمن باشیددیگه نمیزنید.البته میگفت اگه ماهی چندتاابجو6 درصدالکل تا یه سال بخورید کارش تمومه بخدا دکترازخارج اومده بودچند وقت ایران موند رفت ولی کارش 20 بود.یاعلی

  • صفر اکتبر 2016 در 16:06

    با سلام دوستان من این آفتین ژل رو استفاده کردم. و هیچ تاثیری نداره. نه آفت رو به اصطلاح نابود میکنه و نه حتی دوره ی درمان رو کم میکنه.

  • کوثر اکتبر 2016 در 16:07

    داروی این بیماری محلول اورال مدیک است دارو آمریکائی و بعضی داروخانه ها دارند ولی کمیابه نتیجه بسیار سریعتر وباورنکردنیه

  • ناشناس اکتبر 2016 در 16:07

    من یه مدت قرص های مکمل غذایی میخوردم با نام Antox. توی اون مدت به هیچوجه آفت نمیزدم

  • اکبری اکتبر 2016 در 16:07

    تشکر از مطلبتون

  • داریوش اکتبر 2016 در 16:07

    علیک سلام به شما..
    نظرات دوستان رو کم و بیش قبول دارم. 28سالمه.
    بهترین دارو:
    رب انار خالص
    تریامسونون دهانی
    تمیزی دندان خصوصا قبل از خواب
    ماست پروبیوتیک
    گرمی و آجیل و بادمجون و سرخ کردنی نخور…
    اما چون نمیشه غذا خورد و ماست هم ک هیچ: اب پرتقال با نی بخور
    شیر با نی
    چلو کباب در عین ناباوری

  • سولماز اکتبر 2016 در 16:08

    سلام.من استفاده کردم از این ژل هیچ بهبودی حاصل نشد.فقط آفت دهانم را بزرگتر از قبل کرد

    • ناشناس مارس 2017 در 15:00

      از قطره دنتول هم میشه استفاده کنی …..

    • هنگامه مارس 2017 در 15:00

      از قطره دنتول هم میشه استفاده کنی …..

  • قیصر اکتبر 2016 در 16:08

    چند سالی هست آفت میزنم. بهترین راه درمانش ” آفتین ژل” است که در عرض 20 ثانیه آفت رو به طور باور نکردنی خوب میکنه. حتماً از داروخانه ها بگیرین و استفاده کنید. عالی عمل میکنه. در ضمن خارجی شبیهش هم “اورال مدیک” هست که من دوتاش رو استفاده کردم و آفتین ژل رو پیشنهاد میکنم

  • غلام اکتبر 2016 در 16:08

    سلام منم همیشه از آفت دهان عاجز بودم چون وقتی دهنم آفت میزد غذا هم نمیتونستم بخورم و هر روشی رو اجرا میکردم طول میکشید تا ج بده تا اینکه ی محصولو پیدا کردم ب اسم آفتین ژل میتونید تو سایتشم برید بخونید .واقعا عالیه

  • سارا اکتبر 2016 در 16:08

    سلام دوستای گلم به نظرم زیاد خودتونو با این روش های درمانی که زمان بره سرگرم نکنید …. یه دارویی استفاده کنید که هم معتبر باشه هم تایید شده باشه من خودم از آفتین ژل استفاده کردم واقعا هم عالی بود

  • مسعود اکتبر 2016 در 16:09

    من خودم نسخه پیچم تمام داروها رو استفاده کردم ولی بهترینش آفتین ژل AAFTIN GEL تازه اومده تو داروخانه معجزه میکند ۲۰ ثانیه زدم بلافاصله خوب شدم. قیمت ۹۷۰۰ تومان چند بار هم میشه استفاده کرد عالیه!! دمش گرم

  • کیانا اکتبر 2016 در 16:09

    سلام.من الان چند وقت هست که دهانم به صورت مداو م افت میزنه.یعنی پشت سر هر .یکی خوب نشده اون .یکی دیگه میزنه.میخواستم بگم لازم برم دکتر یا نه؟؟

  • حسین اکتبر 2016 در 16:09

    سلام، درمان آفت دهان فقط آفتین ژل، معجزه گر آفت دهانه، بخدا فقط ۱دقه طول میکشه، بعد انگار اصلا آفت نزدین. همه داروخانه ها دارن. قیمت ۹۷۰۰ تومان.

  • احمدرضا اکتبر 2016 در 16:10

    دوستان بهترین درمان آفت روز اولی است که دهان آفت میزنه.
    اگر بذارید چند روز بگذره و شروع به زدن پماد کنید نتیجه ای نداره و باید بگذارید که سیکل طبیعی خودش را طی کنه و خوب شه. و نه تنها دراین بیماری بلکه به طور کلی هرچه از داروهای کورتن دار استیروئیدی کمتر استفاده کنید بهتره.
    برای کسانی که همیشه افت میزنن بهترین درمان استفاده از قرص است که حداقل دوهفته هر 8ساعت باید خورد چون این بیماری ویروسی است و در کسانی که سیستم ایمنی پایینی دارند بیشتر ایجاد میشود.و برای بالا بردن سیستم ایمنی بدنتان میتونید از مکمل زینک استفاده کنید. انشالله که شفا نزدیک باشه.

  • زهرا اکتبر 2016 در 16:10

    سلام، من دهنم زیاد آفت میزد،جوری که انگار دایمی شده بود، رفتم.دکتر یک سری داروها داد برای تقویت سیستم ایمنی بدن، تا چند سال خوب بودم،الان دوباره شروع شده

  • ناشناس اکتبر 2016 در 16:10

    سلام روزانه 7عدد شاه توت بخورید آفت درمان میشود وبرای زمانی که شاه توت نیست آن را فیریز کنید امتحان شده امتحان کنید دیگه آفت نمیزنید حالا فصل شاه توت هست.به مدت یک سال بخورید

  • داوود اکتبر 2016 در 16:10

    سلام .من داروهای مختلفی روامتحان کردم بهترینش پماد volon a haftsalbe بود که یکروزه اول خوب میکرد وولی الان گیر نمیاد.آفتین ژل هم دردزیادافت رو ازبین میبره ولی خود افت تا 1هفته میمونه .

  • فرید اکتبر 2016 در 16:11

    سلام.دوستان محترم مهمترین مسله درمورد افت مبارزه با ان درروز اول ابتلا یعنی اولین لحظه که در دهان احساسش میکنید هست.من بعد ازسالها تحمل درد دیگه راهشو پیدا کردم و به محض احساس افت روی زبانم گوش پاک کنو اغشته به قطره میرتکس میکنم و محکم رو محل افت فشار میدم و این باعث میشه دیگه رشد نکنه البته چون تو لحطه اول احساس افت چون کوچیکه و دیده نمیشه من انگسنم میکشم رو زبونم ومحلشو پیدا میکنم.خلاصه با ابن روش دیگه ازتحمل درد خلاص شدم.امیدوارم درمورد شما هم جواب بده

  • خلیلی اکتبر 2016 در 16:11

    من دچار افت شدم اول از همه گول تبلیغات افتین ژل رو نخورید من استفاده کردم باعث التهاب بیشتر افت شد .الان از پیش دکتر میام واسم پماد تریادنت نوشته آگه ببینم بهتر شد بهتون میگم امیدوارم همیشه سالم باشید

  • درهم اکتبر 2016 در 16:11

    منم ده روزه كه سرتا سر زبونم پراز آفت شده بود افتين ژل زدم به حدي خون اومد و سوزش داشت و گريه كردم كه نپرس همچين تغيير خاصي هم نكرد…يه شربت تركيبي از ديفن هيدارمين با پمادليدوكايين و امپول دگزا بهترش كرده

  • دکتر اکتبر 2016 در 16:12

    برگ ریحانریحان : برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار می‌توانید 3 تا 5 برگ ریحان را بجوید. این روش را تا درمان آفت ادامه دهید.

    پیازپیاز : پیاز را به شکل خام بخورید. می‌توانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید. پیاز به دلیل داشتن سولفور در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.

    گوجهگوجه‌فرنگی : می‌توانید در سالاد از آن استفده کنید یا بطور جداگانه بطور روزانه مصرف کنید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجه‌فرنگی است. دو تا سه بار در روز این کار را انجام دهید و تا درمان آفت ادامه دهید.

    مریم_گلیدمنوش گل‌همیشه بهار/ مریم گلی : می‌توانید به صورت دهان شویه نیز این دمنوش را قرقره کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر کنید دمنوش سرد شود و پس از آن قرقره کنید.

    زردچوبهپودر زردچوبه : کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. می‌توانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.

    روغن_نعناروغن نعناع : روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخم‌ها استفاده کنید تا درد آن کاهش یابد. می‌توانید دوباردر روز این کار را انجام دهید. سعی کنید روغن نعناع حداقل 15 تا 20 دقیقه بر روی زخم‌ها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.

    پنیرماست و پنیر محلی : ماست درمان مؤثری برای آفت دهان است. خوردن ماست دوبار در روز یا خوردن ترکیب موز و ماست برای صبحانه در بهبود آفت مفید است. پنیر محلی نیز مفید است.

    آب_پرتقالآب پرتقال : خوردن آب پرتقال تازه (3 تا 4 نوبت در روز) می‌تواند به درمان زخم آفت کمک کند. جالب است بدانید که یکی از دلایل بروز آفت دهان، کمبود ویتامین C‌ است. آب پرتقال تازه سرشار از ویتامین C است و استفاده روزانه‌ی آن، ویتامین C‌ مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

    شیرنارگیلشیرِ نارگیل : از شیرِنارگیل به عنوان دهان شویه، 3 تا 4 بار در روز استفاده کنید و تا بهبودی زخم‌ها ادامه دهید. می‌توانید مقدار کمی عسل را با شیرِنارگیل مخلوط کنید و از آن برای دهان‌شویه استفاده کنید.

    دوغدوغ : به طور روزانه مصرف کنید. دوغ یکی از مؤثرترین روش‌های درمان آفت است.

    آبآب : به طور متناوب با آب سرد و گرم دهان را شستشو دهید. هر بار دو فنجان آب کافی است (یکی سرد، دیگری گرم). این درمان بسیار ساده و در دسترس است.

    شاه_توتشاه‌ توت : خوردن آب شاه‌توت، راه درمانی دیگری است که باعث کاهش درد و تحریک زخم‌های دهانی می‌شود.

    گشنیزتخم گشنیز : یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، پس از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. این کار را 3 تا 4 بار و تا بهبود زخم‌ها ادامه دهید.

    آلوئه-وراآلوئه ورا : آب آلوئه ورا را 2 تا 3 بار در روز قرقره کنید و تا بهبودی زخم ها ادامه دهید.

    روغن_چایروغن درخت چای : این روغن را مستقیما بر روی زخم‌ها قراردهید. مهم است که این کار را پیش از خواب در شب انجام دهید. راه دیگر این است که 3 تا 4 بار در روز آن را در محل زخم‌ها قراردهید. می‌توانید روغن درخت چای را با آب گرم و نمک مخلوط کنید و مخلوط را به عنوان دهان شویه استفاده کنید.

    دارچیندارچین : مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه تا درمان آفت استفاده کنید. بهتر است این محلول را صبح‌ها استفاده کنید.

    پاپایاپاپایا : خوردن میوه‌ی پاپایا به بهبود زخم‌ها کمک می‌کند. افرادی که مبتلا به آفت هستند نباید از غذاهای تند و پرادویه استفاده کنند. خوردن آب و کاهش استرس در بهبود سریع‌تر زخم‌ها مؤثر است.

  • حسن اکتبر 2016 در 16:12

    بهیچوجه در زمان افت از خمیردندان استفاده نکنید چونکه حاوی سدیم لوریل سولفت است و باعث تشدید بیماری و عفونت میشود

  • زهرا اکتبر 2016 در 16:12

    سلام من دختری 13ساله هستم که برای اولین بار آفت زدم هیچی نمیتونم بخورم چون میسوزه لطفا بگید چیکار همینطور دهانم بوی بدی میدهد لطفا کمک کنید یکی از دوستان نظر داده بودند سماق بزاریم من سماق هم امتحان کردم .اما فقط یک مایه ای سفید از آن خارج شد

    • ناشناس سپتامبر 2017 در 01:14

      سلام‌شمام‌وقتی آفت میگیریی دندونت درد میکنه؟

  • خبر اکتبر 2016 در 16:13

    اتیولوژی آفت عود کننده دهانی، دقیقاً مشخص نیست اما مواردی به عنوان علل زمینه ساز برای آن معرفی شده‌اند؛ مانند زمینه ارثی، استرس، اختلالات ایمونولوژیک، عوامل هورمونی، کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی، سیگار و حساسیتهای غذایی.

    علائم آفت محدود به دهان هستند و بیمار علائم عمومی (مانند تب) ندارد. علامت اصلی درد یا سوزش در محل آفت است. ممکن است درد با بعضی غذاها و آشامیدنی ها (مانند اسیدها ) تشدید شود. با بهبود زخم درد نیز کاهش مییابد.
    درمان آفت

    آفت خودبخود خوب می‌شود و معمولاً نیازی به درمان ندارد. برای آفت اگر درمانی صورت بگیرد معمولاً به دو منظور زیر خواهد بود:

    ۱ – کاستن از درد و التهاب و استرس

    ۲ – جلوگیری از اضافه شدن عفونت ثانویه به آن

    به نظر می رسد ویتامین ب۱۲ در درمان آفت عود کننده موثر باشد (۲). دهانشویه‌هایی مانند بنزیدامین، دیفن هیدرامین، میرتوپلکس و کلرهگزیدین نیز ممکن است به کار روند. تغییر خمیردندان و قطع مصرف سیگار نیز می‌تواند مفید باشد.

    رایج‌ترین درمان‌هایی که در این خصوص توصیه می‌شود شامل موارد زیر هستند:

    ۱- رعایت بهداشت دهان

    ۲- استفاده از مواد محافظ موضعی(Orabase) حاوی استروئیدهای موضعی همچون تریامسینولون یا Flucinolone یا Clobetasol.

    ۳- استفاده از آنتی‌بیوتیک موضعی همچون کلرهگزیدین، بنزیدآمین یا پرسیکا

    ۴- استفاده از آنتی‌بیوتیک موضعی مانند کپسول‌های ۲۵۰ میلی گرمی تتراسایکلین در cc۵ سرم فیزیولوژی حل شده به صورت دهان‌شویه

    ۵- رفع کمبودهای ویتامینی و املاح سرمی همچون ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک و پرهیز از غذاهای آلرژی زا

    ۶- استفاده از داروهای بی حس کننده موضعی همچون لیدوکائین و یا دیفن هیدرامین

    بهترین درمان برای آفت دهان استفاده از داروهای گیاهی مانند مریم‌گلی و عصاره گل میخک می‌باشد زیر تاثیر آن بسیار سریع در حد ۲ الی ۵ دقیقه است.

    ۸-مالیدن ویکس به روی آن باعث میشود زود خوب شود یعنی دو روز

  • ناشناس اکتبر 2016 در 16:13

    سلام 28 سالمه از 10سال پیش من دچار افت دهان شده ام چند بارهم پیش دکتر رفته ام هیچ نتیجه ای نگرفتم .میگن کمبود ویتامین باعث رویش افت میشه من اعتقاد دارم .چون یک ماه پیش یک قوطی قرص مکمل گرفتم توی این دوره هیچ نوع افتی در نیومد. ….

  • سروش اکتبر 2016 در 16:13

    با سلام من هرماه ۱۰ روزش دهانم افت میزنه هربارش هم ۳تا یا۴ تا دیگه خسته شدم انواع پمادها اسپری دهان قطره هیچ تاثیری برام نداشته. موقع غذا خوردن باید قره قروت رو افت های دهانم بزارم تا به حس بشه تا بتوانم غذا بخورم یعنی وقتی قره قروت میزارم چنان سوزی میزنه که اشک چشمام میاد و سردرد شدیدی میگیرم یعنی واقعا خسته شدم ولی چرا درمانی براش پیدا نکردن که دیگه افت نزنیم

  • اسدی اکتبر 2016 در 16:13

    علت آفت دهان و راه درمان آن چیست؟

    آفت یک زخم دهانی در منطقه زبان، گونه ها ویا لثه ها می باشد. این عارضه در خانم ها شایع تر است. در حدود یک پنجم زنان و مردان جامعه به آفت مبتلا می شوند.

    علت اصلی آفت هنوز مشخص نیست. در آفت های مکرر معمولا ریشه هایی از سابقه خانوادگی دیده می شود. اما از علل دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    ۱. صدمه خوردن ( تروما) میتواند منجر به آفت شود. این صدمه میتواند از یک مسواک زدن شدید تا ضربه حین تمرینات ورزشی، انجام اعمال دندانپزشکی یا استفاده از دست دندان یا براکتها و وسایل اورتودنسی متفاوت ایجاد شود.

    ۲. کمبود بعضی عناصر در بدن مانند ویتامین B12 ، اسید فولیک و یا آهن باشد

    ۳.اختلالات هورمونی. بعضا در خانمهایی که قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند دیده شده. در دوران قاعدگی در خانمهای مستعد نیز آفت شایع است.

    ۴. خمیر دندانهای حاوی سدیم لوریل سولفات نیز میتوانند عاملی برای آفتهای دهانی باشند.

    ۵.آفت میتواند ژنتیکی نیز باشد.

    ۶. بعضی داروها مثل داروهای جایگزین نیکوتین که برای ترک سیگار استفاده می شود یا ضد التهاب های غیر استروییدی مثل ایبوپرفن نیز میتوانند منجر به آفت شوند.

    ۷. آلرژی به بعضی مواد غذایی نیز میتواند عاملی برای آفت دهانی باشد.

    ۸. بعضی سندرمهای خاص مثل سندرم بهجت، بیماری سلیاک ، بیماری کرون و یا عفونت HIV نیز میتوانند زخمهای دهانی شبیه آفت را منجر شوند.

    درموارد زیر حتما به پزشک یا دندانپزشک خود مراجعه کنید:

    1. اگر زخم دهانی شما بسیار وسیع است.

    2واگر زخم دهانی شما دردناک نیست.

    3.یا اگرزخمهای دهانی شما همرا با علایم دیگری در نواحی دیگر بدن مثل زخم دستگاه تناسلی یا علایم روماتوییدی و در گیری مفاصل است حتما به پزشک یا دندانپزشک خود مراجعه کنید.

    احتمال تظاهر این ضایعات در سنین 10-40 سالگی شایعتر است و با افزایش سن، شدت بیماری کاهش می یابد یا به طور کامل برطرف می شود.
    انواع آفت

    آفت مینور وکوچک
    80% موارد مبتلا را شامل می شود. زخم ها بین 4-2 میلی متر در لب ها، گونه ها، کف دهان و زیر زبان ایجاد می شوند. این زخم ها روی لثه ها، کام و روی زبان شایع نیست. تعداد زخم ها معمولا کم و بین 6-1 متغیر است. ضایعات طی 2-1 هفته بهبود می یابند ولی ممکن است با فواصل نامنظمی عود کند.
    آفت ماژور یا بزرگ
    10% کل موارد ابتلا را شامل می شود. زخم هایی بزرگ تا چند سانتی متر در سقف دهان (کام نرم) و بخشی از حلق که مجاور حفره دهان است (حلق دهانی) ایجاد می شوند. بسیار دردناک تر از آفت مینور است و بین 2 هفته تا 1 ماه جهت بهبود زمان نیاز دارند و غالبا جوشگاه (scar) به جا می گذارند.
    آفت های تبخالی شکل
    10% کل موارد مبتلا را شامل می شود. این فرم آفت در سنین بالاتر اتفاق می افتد و در خانم ها شایع تر است. آفت های تبخالی، دردناک با فواصل عود کم و تقریبا به طور مداوم وجود دارند. این فرم با ایجاد تاول های ریز شروع می شود که سریعا به زخم های کوچک (2 میلی متری) تبدیل خواهند شد. زخم ها بزرگتر می شوند و به یکدیگر می پیوندند و سپس 10 روز یا بیشتر طول می کشد تا بهبود یابند.

    درمان آفت دهان

    هدف از درمان آفت دهان، کنترل درد، کوتاه کردن مدت زمان لازم برای بهبود ضایعات قبلی و جلوگیری از ایجاد ضایعات جدید است. در واقع آفت، درمان قطعی ندارد. در تمام موارد درمانی، ابتدا باید عامل زمانی را شناخته و قطع کنیم و بهداشت دهانی را کاملا رعایت کنیم. برخی از این روش های درمان آفت در مقاله با عنوان درمان آفت دهان ذکر شده است. توجه داشته باشید جهت درمان آفت مکرر خود باید به یک دندانپزشک و یا متخصص پوست مراجعه نمایید تا با توجه به شرایط محاطی و آزمایشات شما، بهترین درمان را به شما پیشنهاد کنند.

  • لیلا اکتبر 2016 در 16:14

    بهترین درمان آفت دهان و آفت زبان

    درمان آفت اعم از درمان آفت زبان، درمان آفت زیر زبان ، درمان آفت لب یا آفت گونه شامل درمانهای سمپتوماتیک (علامتی ) است. به این معنا که برای درمان آفت هنگامی که اتفاق افتاده فقط میتوان کارهایی کرد که در طول دورانی که آفت در دهان حضور دارد ،فرد درد کمتری را تجربه کند. به عبارت دیگر انواع روش درمان آفت دهان و همچنین درمان گیاهی آفت دهان به کاهش درد در دوران حضور آفت کمک کرده ولی تعداد دفعات آفت را کاهش نمی دهد. به طور کلی افرادی که آفتهای راجعه دهان را تجربه میکنند ( مدام آفت می زنند ) ، ابتدا باید علت یابی کنند و به رفع علت آفت دهان بپردازند.

    توصیه هایی برای درمان افت زبان و دهان وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

    ۱. مسواکهای نرم استفاده کنند و از تروماتیزه کردن ( آسیب فیزیکی بر اثر ضربه های محکم ) محیط دهان خود خود داری کنند.
    ۲. اگر دارویی مصرف میکنند که بعد از استفاده از آن آفت های آنها شروع شده، با مشورت پزشک خود ،دارو را عوض کنند.
    ۳. مصرف ویتامین B12 ، اسید فولیک و ترکیبات آهن دار را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
    ۴. از خوردن غذاهای آلرژی زا، غذاهای با طبع گرم و خوراکهای پر ادویه به ویژه غذاهای تند خود داری کنند.
    ۵. تا حد امکان از استرسهای خود بکاهیم.
    با آفت دهان خود چه کنیم ؟

    در بسیاری از افراد آفت های راجعه به صورت خود به خودی و بعد از چند سال از بین می رود. اما زمانی که آفت دهانی عارض میشود ، تنها راه برای مقابله با آفت دهان درمان های علامتی است.

    درمانهای علامتی آفت شامل :
    ۱.استفاده از دهانشویه های کلر هگزدین ، به عنوان راه درمان افت دهان تا حدی درد و التهاب را کاهش میدهد اما تعداد دفعات آفت را کاهش نمی دهد.

    ۲. استفاده از کوتیکواستروییدهای سطحی به صورت پماد یا دهانشویه ، التهاب و در نتیجه درد ناشی از ضایعات را کاهش میدهد.امن ترین انواع کورتونها که با تاثیر کمتری بر غدد آدرنال میتوان استفاده کرد شامل : هیدروکورتیزون و تریامسینولون است که به شکل orabase در اکثر کشورها وجود دارد که در حال حاضر در ایران با نام adcortyl موجود است. اما به هر حال با وجود اینکه کورتونها درد آفت را کاهش میدهند اما روی تکرر آفت نقشی ندارند.

    ۳. ۵۰۰ میلی گرم تتراسایکلین را در آب حل نموده و همراه با نیکوتین آمید ۴ بار در روز هر بار ۳ دقیقه، دهانشویه کنید . این محلول زخم را کوچکتر کرده و مدت زمان بهبودی را کاهش میدهد.

    « به هیچ عنوان از تتراسایکلین در کودکان زیر ۱۲ سال استفاده نکنید.»

    ۴. دهانشویه های بنزید آمین تنها ضد التهاب های موضعی هستند و به عنوان یک راه برای درمان آفت به جز کاهش دردی گذرا تاثیر شگرفی ندارند.

    ۵. در مواردی که هیچ کدام از درمانهای موضعی جوابگو‌ نیستند ، بعضا داروهای سیستمیک مثل تالیدومید مورد استفاده قرار میگیرند که با توجه به عوارض جانبی شدید آنها باید تحت نظر پزشک و در موارد خاص مورد استفاده قرار بگیرند.

    نکته مهم این است که اگر این راههاي درمان آفت دهان به صورت خود درمانی و بدون تجویز پزشک استفاده شود ، احتمال قارچهای دهانی را بالا میبرد.
    درمان آفت در خانه

    به عنوان درمان خانگی آفت دهان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

    ۱. دهانشویه با آب نمک ولرم. به طور کلی آب نمک ولرم در محیط دهان معجزه می کند. این ماده ساده بر علیه غالب باکتریهای دهان موثر است و باعث درمان زخم آفت میگردد.

    ۲. محلول پر اکسید هیدروژن ( آب اکسیژنه ) را با مقدار برابر آب مخلوط نموده و با پنبه آغشته به محلول روی آفت بگذارید . این عمل را چند بار در روز تکرار کنید.

    ۳. دهانشویه با شربت آلومینیوم ام جی ( شیر منیزیم ) در ترکیب مساوی با شربت دیفن هیدرامین به عنوان درمان سریع آفت دهان کمک میکند که زخم آفتی شما زودتر جمع شود. اما اکیدا توصیه میشود مراقب باشید که این ترکیب را نخورید.

    ۴. تجربه ثابت کرده استفاده از رب انار درست روی محل افت کمک بسزایی به درمان فوری آفت دهان میکند.

    ۵. قطره میرتکس (داروی درمان آفت دهان) که در داروخانه های ایران موجود است را با پنبه به مدت نیم ساعت روی آفت قرار دهید و این کار را روزی ۵ تا ۶ بار تکرار کنید.

  • ملینا اکتبر 2016 در 23:00

    سلام من هم سه سال افت میزنم بعضی موقعه ها هم توی گلوم هم میزنه هر دکتری با هر تخصصی که بگین رفتم اما هیچ فایدهای نداره حتی ازمایش هم دادم ولی چیزی نشون نداده خواهشا اگه راه درمانی را سراغ دارید به من هم معرفی کنید واقعا دیگه دارم خسته میشم

  • مهدی از مشهد اکتبر 2016 در 21:51

    سلام.بهترین دکتر آفت خود شخصه.فقط باید وعده غذایی تونو زیر نظر بگیرین ببینین به چه غذایی یا ادویه ای یا چاشنی حساسیت دارین.من خودم چند ساله دهنم آفت میزنه چند ماهه متوجه شدم به رب وپسته حساسیت دارم از وقتیکه رعایت میکنم خوب شدم.بهترین داروشم آفتین ژله که همه ی داروخانه ها دارن قیمتشم 9700تومنه ولی واقعا خوب میکنه

  • مهدی از مشهد اکتبر 2016 در 21:59

    سلام.بهترین دکتر هرشخص خود اون شخصه .فقط باید وعده غذایی خودتونو زیر نظر بگیرین ببینین به چه غذایی یا ادویه یا چاشنی حساسیت دارین.من خودم چند ساله دهنم آفت میزنه چند ماهه متوجه شدم به رب و پسته حساسیت دارم از وقتیکه مصرفشو رعایت میکنم خوب شدم.داروهم همرو امتحان کردم فقط آفتین ژل واقعا تاثیر داره عالیه عالی.همه داروخانه ها دارن.

  • یگانه نوامبر 2016 در 15:20

    سلام.من یادم نیست از چند سالگی آفت میزدم فقط یادمه همیشه آفت داشتم. چندوقت پیش یکی ب من گفت گل گاوزبون رو بذارم روی شعله پخش کن و بذارم روی گاز و بعد پودرشو بمالم رو آفتم. والا میسوزونه ولی ولی بهترش میکنه.
    دلم میخواد ی چیزی استفاده کنم ک همون موقع خوبش کنه ب خدا از تحمل این درد تکراری و افتضاح خیلی خسته شدم آفتین ژل رو هم بهم پیشنهاد کردن ولی استفاده نکردم .راستش از اینکه اینهمه برای درمانش تلاش کنم خسته شدم.

  • ناشناس نوامبر 2016 در 20:44

    سلام من20ساله آفت شدیدمیزنم روزی که دهن نن سالم باشه نبوده کم کمش 3تاآفت بوده داغون شدم الان 4ماهه که کل زبانم دورتادورش آفتهای بزرگ زده زیرگونه وزیرلبهام چندازدن نه میتونم حرف بزنم نه آب یاغذابخورم ازشدت درددارم میمیرم هردارویی دکترداده هرداروکه توی عطاری هست هرداروی محلی هرکی گفته استفاده کردم فایده نداشته اصلاآفت درمان نداره چون دلیلش ناشناخته س هردارویی مصرف بشه موقتیه فقط بایدصب ایوب داشته باشی وخداخودش معجزه کنه وگرنه دردبی درمانه

    • ناشناس ژوئن 2017 در 17:15

      درمانش آفتین ژل . و مراجعه به دکتر همیوپات برای درمان قطعی هست

    • فریبا ژوئن 2017 در 17:15

      درمانش آفتین ژل . و مراجعه به دکتر همیوپات برای درمان قطعی هست

  • فاطمه دسامبر 2016 در 14:51

    سلام.منم افتای بزرگ ودردناک میزنم.که هر دفه چنتا تو دهنم افت درمیاد و طول میکشه تا خوب بشن.دوبارم ته دهنم روی گلوم زده بود که وحشتناک شده بود.من به توصیه ی دکترا راه های مختلفو امتحان کردم.مثل:1-غرغره کردن اب نمک2-غرغره کردن شربت دیفن هیدرامین که توش 10تاکپسول تتراسایکلین حل کرده بودم3-روزی دوسه بار هردفش یدونه کچسول تتراسایکلین دراب حل کردم و غرغره کردم4-قطره ی میرتکس با گوشپاک کن میزاشتم روش و چند ثانیه نگه میداشتم.که بعداز سه چهاربار انجام دادنش چرکش بیرون میومد و یکم خون میومد که خیلی خوب بود.نمیزاشت افتام مثل هردفه پهن بشه .5-به توصیه ی بنده خدایی که دکترنبود نمک رو مستقیم میزاشتم روی افت ها.که اینم خوب بود.خیلی میسوزوند ولی کمک کرد زودتر جمع بشنو یکمی بی حس میکرد دردش میوفتاد.6- اخرسر دکتر پوست بهم از ویتامینای گروه ب و یسری دارو تجویز کرد.
    اینا راه هایی بود که من استفاده کردم.گفتم تا شاید به درد عزیزی بخوره.ولی پیشنهادم اینه که با دکتری که ببخشید حالیش باشه! مشورت کنید. اول پزشک عمومی نشون بدید و بخواید ازمایش CBCو چک ویتامین ها و قندخون و… بدید.ضرر نداره. ایشالله که همگی افت دیگه نزنید.

  • بابک ژانویه 2017 در 17:32

    ریحان : برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار می‌توانید ۳ تا ۵ برگ ریحان را بجوید. این روش را تا درمان آفت ادامه دهید.

  • فاطمه ژانویه 2017 در 17:33

    پیاز : پیاز را به شکل خام بخورید. می‌توانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید. پیاز به دلیل داشتن سولفور در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.

  • زری ژانویه 2017 در 17:33

    گوجه‌فرنگی : می‌توانید در سالاد از آن استفده کنید یا بطور جداگانه بطور روزانه مصرف کنید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجه‌فرنگی است. دو تا سه بار در روز این کار را انجام دهید و تا درمان آفت ادامه دهید.

  • مجتبی ژانویه 2017 در 17:33

    دمنوش گل‌همیشه بهار/ مریم گلی : می‌توانید به صورت دهان شویه نیز این دمنوش را قرقره کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر کنید دمنوش سرد شود و پس از آن قرقره کنید.

  • زهره ژانویه 2017 در 17:33

    پودر زردچوبه : کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. می‌توانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.

  • مارال ژانویه 2017 در 17:34

    روغن نعناع : روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخم‌ها استفاده کنید تا درد آن کاهش یابد. می‌توانید دوباردر روز این کار را انجام دهید. سعی کنید روغن نعناع حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی زخم‌ها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.

  • کریم ژانویه 2017 در 17:34

    ماست و پنیر محلی : ماست درمان مؤثری برای آفت دهان است. خوردن ماست دوبار در روز یا خوردن ترکیب موز و ماست برای صبحانه در بهبود آفت مفید است. پنیر محلی نیز مفید است.

  • طناز ژانویه 2017 در 17:34

    آب پرتقال : خوردن آب پرتقال تازه (۳ تا ۴ نوبت در روز) می‌تواند به درمان زخم آفت کمک کند. جالب است بدانید که یکی از دلایل بروز آفت دهان، کمبود ویتامین C‌ است. آب پرتقال تازه سرشار از ویتامین C است و استفاده روزانه‌ی آن، ویتامین C‌ مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

  • مازیار ژانویه 2017 در 17:34

    شیرِ نارگیل : از شیرِنارگیل به عنوان دهان شویه، ۳ تا ۴ بار در روز استفاده کنید و تا بهبودی زخم‌ها ادامه دهید. می‌توانید مقدار کمی عسل را با شیرِنارگیل مخلوط کنید و از آن برای دهان‌شویه استفاده کنید.

  • کامران ژانویه 2017 در 17:34

    دوغ : به طور روزانه مصرف کنید. دوغ یکی از مؤثرترین روش‌های درمان آفت است.

  • مهدیس ژانویه 2017 در 17:35

    آب : به طور متناوب با آب سرد و گرم دهان را شستشو دهید. هر بار دو فنجان آب کافی است (یکی سرد، دیگری گرم). این درمان بسیار ساده و در دسترس است.

  • سروناز ژانویه 2017 در 17:35

    شاه‌ توت : خوردن آب شاه‌توت، راه درمانی دیگری است که باعث کاهش درد و تحریک زخم‌های دهانی می‌شود.

  • طیبه ژانویه 2017 در 17:35

    تخم گشنیز : یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، پس از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. این کار را ۳ تا ۴ بار و تا بهبود زخم‌ها ادامه دهید.

  • l ژانویه 2017 در 17:35

    آلوئه ورا : آب آلوئه ورا را ۲ تا ۳ بار در روز قرقره کنید و تا بهبودی زخم ها ادامه دهید.

  • لعیا ژانویه 2017 در 17:36

    روغن درخت چای : این روغن را مستقیما بر روی زخم‌ها قراردهید. مهم است که این کار را پیش از خواب در شب انجام دهید. راه دیگر این است که ۳ تا ۴ بار در روز آن را در محل زخم‌ها قراردهید. می‌توانید روغن درخت چای را با آب گرم و نمک مخلوط کنید و مخلوط را به عنوان دهان شویه استفاده کنید.

  • دامون ژانویه 2017 در 17:36

    دارچین : مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه تا درمان آفت استفاده کنید. بهتر است این محلول را صبح‌ها استفاده کنید.

  • مهران ژانویه 2017 در 17:36

    پاپایا : خوردن میوه‌ی پاپایا به بهبود زخم‌ها کمک می‌کند. افرادی که مبتلا به آفت هستند نباید از غذاهای تند و پرادویه استفاده کنند. خوردن آب و کاهش استرس در بهبود سریع‌تر زخم‌ها مؤثر است.

  • دیدار ژانویه 2017 در 17:37

    من هیچ‌وقت تب خال نزدم ولی همیشه دهنم آفت میزنه و دردشو تا چند روز تحمل میکنم الان هم نزدیک گلوم آفت زده حتی نمیتونم دهنمو باز کنم

  • ناهید ژانویه 2017 در 17:37

    سلام .به نظر من همه دوستان تو علم افت استاد شدن .از نظر من حساسیت باعث افت توی دهان میشه .ببینید کدوم غذاها بهتون نمیسازه. واسه درمان هم حنا رو با اب هم بزنید بعد قرقره کنید.این‌ مریضی علاج قطعی ندارد.

  • مریم ژانویه 2017 در 17:38

    دارویی هست به نام آفتین ژل که خیلی زود درمان میکنه. من از کسای ام که چندین ساله که درگیرشم. چند تا آفت زده بود. از آفتین ژل استفاده کردم روز بعد خوب خوب شد ولی روی زبانم رو درمان نکرد. بهرحال دارویی بسیار خوبیه.

  • بهار ژانویه 2017 در 17:38

    سلام جالبه که تو این دیدگاهها من اسم جوش شیرین رو ندیدم در حالی که جوش شیرین واقعا معجزه میکنه البته برای هرکسی یه چیزی موثره.ولی من وظیفه دونستم بگم

  • خوش خوراک ژانویه 2017 در 17:38

    به به !
    درمانش آب شاه توت و باربا پاپایا است ؟
    چه بیماری باحالی ها ! منم کاش بگیرم !!

  • عرفان ژانویه 2017 در 17:38

    سلام من ۲۲ سالمه از دوره ۷ سالگی برا من افت دهان در میاد.ب صد دکتر رفتم فقط دکترا میتونن داروی یا قطره یا اسپری بی حسی اونم برای چند دقیقه هس
    من روی این موضوع خیلی مطالعه کردم تا حالا دکترای ما نتونستن بفهمن علت اصلی و علاج همیشگی این بیماری چیست.

  • مراد ژانویه 2017 در 17:39

    من دورتا دور دهانم افته یهنی حتی یکذره هم نمیتونم دهنمو تکون بدم دردش وحشتناکه یه چیز داغ میخورم میمرمو زنده میشم
    همه روش هارو امتحان کردم اما فقط یک لحضس
    اما الان عسل گذاشتم دردش کم شد
    توصیه میکنم شما هم امتحان کنین?

  • طیبه ژانویه 2017 در 17:40

    مالیدن عسل روی ناحیه آفت بعد از هر وعده غذایی معجزه می کنه بطوریکه از روز دوم درد رفع می شود و تا روز چهارم تقریبا اثری از آن نیست

  • بهار ژانویه 2017 در 17:40

    سلام من هر وقت سرما میخورم و راه بینی ام بسته میشه بنظرم این عفونت هستش که به صورت آفت بیرون میزنه و راهش هم چیزهای خنک خوردن هستش .

  • امیرحسین ژانویه 2017 در 17:40

    بهیچوجه در زمان افت از خمیردندان استفاده نکنید چونکه حاوی سدیم لوریل سولفت است و باعث تشدید بیماری و عفونت میشو

  • بهار ژانویه 2017 در 17:41

    سلام من دختری ۱۳ساله هستم که برای اولین بار آفت زدم هیچی نمیتونم بخورم چون میسوزه لطفا بگید چیکار همینطور دهانم بوی بدی میدهد لطفا کمک کنید یکی از دوستان نظر داده بودند سماق بزاریم من سماق هم امتحان کردم .اما فقط یک مایه ای سفید از آن خارج شد

  • لیلا ژانویه 2017 در 17:41

    افتین ژل از داروخانه بگیرید واستفاده کنید

  • ترنم ژانویه 2017 در 17:41

    سلام زیر زبون من دانه ی جوش مانندی میزنه که توش پر میشه از یه مایع بی رنگ و وقتی بزرگ میشه دردناکه بعد خودش میترکه تخلیه میشه و دوباره دو روز بعد پر میشه
    حدود ۶ ماهه که درگیرشم
    چیه این آخه

  • خشایار ژانویه 2017 در 17:42

    من ۲۰ساله این مشکل رو دارم فکر کنم بیشتر به استرس وبهداشت دهان وبزاق اسیدی ارتباط داره سعی کنید دندونای خراب راترمیم کنید ولی باز با ای وجود هنوز علت پزشکی دلیلش رو نفهمیده شاید یه روز خودم کشفش کردم

  • فرهاد ژانویه 2017 در 17:42

    سلام قطره پرسیکا رو امتحان کنید.درد رو کاهش میده و بعد از چند بار استفاده افت رو از بین میبره

  • محترم ژانویه 2017 در 17:42

    من از داروی آفتین ژل استفاده کردم معجزه کرد بعد از یک دقیقه کاملا خوب شد دیگه هم آفت نزد، حتما امتحان کنید.

  • ایناز ژانویه 2017 در 17:42

    سلام دوست عزیز ، لطفأ بفرمایید این محصول رو از کجا میشه تهیه کرد ؟؟

  • مژگان ژانویه 2017 در 17:43

    داروخانه

  • پریا ژانویه 2017 در 17:43

    اگه کام دهنن رنگش زرد شده و زخم یا همون دون دون
    هر چی هم قورت بدی میسوزه
    باید پودر میخک بزنی

  • کارن ژانویه 2017 در 17:43

    وقتی آفت میزنید شربت دیفین هیدرامین رو تو همون ناحیه از دهانتون نگه دارید و بعد بیرون بریزید!
    دندونپزشکا این رو به بیماراشون توصیه میکنن

  • یگانه ژانویه 2017 در 17:44

    من هر وقت فلفل قرمز میخورم آفت میشه بلای جونم
    همین الان نابودم کرده
    مدام شربت خاکشیر خنک میخورم دردش آرومتر میشه
    البته دونه ی به هم اگه باشه یا۴ تخمه ک خوب لعاب داده موثره
    سلامت و شاد باشین?

  • هشمت ژانویه 2017 در 17:44

    درمان آفت اعم از درمان آفت زبان، درمان آفت زیر زبان ، درمان آفت لب یا آفت گونه شامل درمانهای سمپتوماتیک (علامتی ) است. به این معنا که برای درمان آفت هنگامی که اتفاق افتاده فقط میتوان کارهایی کرد که در طول دورانی که آفت در دهان حضور دارد ،فرد درد کمتری را تجربه کند. به عبارت دیگر انواع روش درمان آفت دهان و همچنین درمان گیاهی آفت دهان به کاهش درد در دوران حضور آفت کمک کرده ولی تعداد دفعات آفت را کاهش نمی دهد. به طور کلی افرادی که آفتهای راجعه دهان را تجربه میکنند ( مدام آفت می زنند ) ، ابتدا باید علت یابی کنند و به رفع علت آفت دهان بپردازند.

  • شاهین ژانویه 2017 در 17:45

    مسواکهای نرم استفاده کنند و از تروماتیزه کردن ( آسیب فیزیکی بر اثر ضربه های محکم ) محیط دهان خود خود داری کنند.

  • شهاب ژانویه 2017 در 17:45

    اگر دارویی مصرف میکنند که بعد از استفاده از آن آفت های آنها شروع شده، با مشورت پزشک خود ،دارو را عوض کنند.

  • طاهره ژانویه 2017 در 17:45

    مصرف ویتامین B12 ، اسید فولیک و ترکیبات آهن دار را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

  • بارانا ژانویه 2017 در 17:46

    . از خوردن غذاهای آلرژی زا، غذاهای با طبع گرم و خوراکهای پر ادویه به ویژه غذاهای تند خود داری کنند.

  • بهناز ژانویه 2017 در 17:46

    تا حد امکان از استرسهای خود بکاهیم.

  • شمیم ژانویه 2017 در 17:46

    در بسیاری از افراد آفت های راجعه به صورت خود به خودی و بعد از چند سال از بین می رود. اما زمانی که آفت دهانی عارض میشود ، تنها راه برای مقابله با آفت دهان درمان های علامتی است.

    درمانهای علامتی آفت شامل :
    ۱.استفاده از دهانشویه های کلر هگزدین ، به عنوان راه درمان افت دهان تا حدی درد و التهاب را کاهش میدهد اما تعداد دفعات آفت را کاهش نمی دهد.

    ۲. استفاده از کوتیکواستروییدهای سطحی به صورت پماد یا دهانشویه ، التهاب و در نتیجه درد ناشی از ضایعات را کاهش میدهد.امن ترین انواع کورتونها که با تاثیر کمتری بر غدد آدرنال میتوان استفاده کرد شامل : هیدروکورتیزون و تریامسینولون است که به شکل orabase در اکثر کشورها وجود دارد که در حال حاضر در ایران با نام adcortyl موجود است. اما به هر حال با وجود اینکه کورتونها درد آفت را کاهش میدهند اما روی تکرر آفت نقشی ندارند.

    ۳. ۵۰۰ میلی گرم تتراسایکلین را در آب حل نموده و همراه با نیکوتین آمید ۴ بار در روز هر بار ۳ دقیقه، دهانشویه کنید . این محلول زخم را کوچکتر کرده و مدت زمان بهبودی را کاهش میدهد.

  • حسین ژانویه 2017 در 17:46

    دهانشویه های بنزید آمین تنها ضد التهاب های موضعی هستند و به عنوان یک راه برای درمان آفت به جز کاهش دردی گذرا تاثیر شگرفی ندارند.

  • مهدیه ژانویه 2017 در 17:46

    در مواردی که هیچ کدام از درمانهای موضعی جوابگو‌ نیستند ، بعضا داروهای سیستمیک مثل تالیدومید مورد استفاده قرار میگیرند که با توجه به عوارض جانبی شدید آنها باید تحت نظر پزشک و در موارد خاص مورد استفاده قرار بگیرند.

  • سروناز ژانویه 2017 در 17:47

    دهانشویه با آب نمک ولرم. به طور کلی آب نمک ولرم در محیط دهان معجزه می کند. این ماده ساده بر علیه غالب باکتریهای دهان موثر است و باعث درمان زخم آفت میگردد.

  • امید ژانویه 2017 در 17:47

    محلول پر اکسید هیدروژن ( آب اکسیژنه ) را با مقدار برابر آب مخلوط نموده و با پنبه آغشته به محلول روی آفت بگذارید . این عمل را چند بار در روز تکرار کنید.

  • کرامت ژانویه 2017 در 17:47

    دهانشویه با شربت آلومینیوم ام جی ( شیر منیزیم ) در ترکیب مساوی با شربت دیفن هیدرامین به عنوان درمان سریع آفت دهان کمک میکند که زخم آفتی شما زودتر جمع شود. اما اکیدا توصیه میشود مراقب باشید که این ترکیب را نخورید.

  • ناشناس فوریه 2017 در 20:10

    من يك عمره كه آفت ميزنم خواهرم هم همينطور بچه ها داروخانه يه دارويي به اسم آفتيين ژل aftingelبهم داد خودم كه خوب شدم هچ همه دوستا و خواهرمم خوب شدن .موجزه ميكنه زنده باد هركي اين رو به ما داد خدا خير بهش بده

  • فریبا ژوئن 2017 در 17:17

    سیب بخورید زینک پلاس مصرف کنید. و از آفتین ژل استفاده کنید و به دکتر همیوپات مراجعه کنید تا از ریشه درمان شوید.

  • akbari نوامبر 2017 در 08:23

    دارویی هست به نام آفتین ژل که خیلی زود درمان میکنه. من از کسای ام که چندین … از آفتین ژل استفاده کردم روز بعد خوب خوب شد

  • ناشناس ژانویه 2018 در 04:42

    سلام دوستان من همسرم ده ساله آفت خیلی.شدید داشت یزد بردم مشهد بردم فایده نداشت از هر داروی بگین استفاده کردم پرد نیزولون ۵ بگو تا دیفن هیدرو رامین با مخلفات فقط آفت رو مقاوم میکنه بعد اومدم تو خونه دارو گیاهی استفاده کردم عدس رو برشته کردم و آسیاب کردم و روی آفت. ریختم معجزه کرد باور نمیکنید در کل علت آفت ماا معده ای همسر من بود آفتین ژل روز اول خوب بود بعد به اونم مقاوم شد

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.