پوشش سرپناه ها و خیمه های مردم در گذشته
طرز تهیه دسرهای خوشمزه ایرانی: شله زرد، مربای به و کمپوت هلو
طرز تهیه دسرهای خوشمزه ایرانی: شله زرد، مربای به و کمپوت هلو ایران با تاریخچهای طولانی و تنوع فرهنگی، یکی از کشورهای غنی در زمینهی هنر آشپزی است. دسرهای ایرانی بخشی از …
کنتاکتور اشنایدر در بازار تحریم ایران
اشنایدر الکتریک در سال ۱۸۳۶ میلادی در زمینهی طراحی و تولید تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، مهندسی برق، تجهیزات تولید، توزیع و انتقال انرژی الکتریکی فعالیت خود را آغاز نموده است. این برند …
گیفت کارت مایکروسافت چیست و چه کاربردی دارد؟
گیفت کارت مایکروسافت چیست و چه کاربردی دارد؟ با سلام خدمت کاربران عزیز سایت یورکاردز امروز درخصوص گیفت کارت مایکرو سافت در خدمت شما هستیم قبل از آنکه این مقاله را شروع …
اگر به پوشش سرپناه ها و خیمه های مردم در گذشته نگاه کنید، می بینید که از چادر و پارچه برای پوشاندن سقف خود استفاده می کردند. به کار بردن پارچه برای ساخت خانه و سرپناه، از همان دوران قدیم متداول بوده است؛ اما از دهه 1970 میلادی، متخصصان و بزرگان صنعت ساختمان به این فکر افتادند که از پارچه های مخصوص استفاده کنند و این سازه های کششی را در معماری و ساختمان سازی به کار ببرند.
سازه های پارچه ای از الیاف پلی استر با روکش PVC ساخته می شوند. البته باید بدانید که برای ساخت سازه های پارچه ای، فقط از الیاف استفاده نمی شود؛ بلکه در بسیاری از موارد عناصر دیگری مانند چوب و حتی فلز با الیاف پارچه ترکیب می شوند و استحکام و دوام این مصالح را بالا می برند.
انعطاف پذیری و شکل پذیری این سازه ها بسیار بالا است و به همین دلیل، سازه های پارچه ای جزو محبوب ترین مصالح برای طراحان و معماران است. با کمک سازه های پارچه ای می توان اشکال گوناگون و خلاقانه را در ساختمان پیاده سازی کرد. به کار بردن سازه های پارچه ای در ساختمان، چند سالی است که در ایران نیز رونق گرفته است و در شهرهای ساحلی، کویری یا سردسیر ایران از آن استفاده می شود.
از سازه های پارچه ای می توان برای درست کردن سایه بان ثابت و متحرک، سقف آلاچیق، سقف متحرک، سقف پارکینگ، پوشاندن اطراف و سقف استخر روباز، پوشش دیوارهای ساختمان، دکوراسیون ویلا، پوشش زمینهای بازی، پوشش تراس و بالکن، پوشش باغ و فضای سبز و اجرای سقف رستوران و کافه , همچنین سایبان پارکینگ استفاده کرد.
سایت تیوان علاوه بر طراحی و اجرای این سازه های زیبا پیشتاز است بلکه در کارهای فرهنگی هم با حمایت و اسپانسری از سایت نیلی موزیک فعالیت های خوبی داشته است . در زیر با برخی از ویژگی های سازه های پارچه ای آشنا می شنویم :
- سازه های پارچه ای از نظر شکل هندسی و خواص فیزیکی با دیگر سازه ها متمایز هستند. این سازه های کششی می توانند به عنوان سازه های ثابت یا سازه های قابل جابهجایی استفاده شوند.
- سازه های پارچه ای زیبا، سبک، بادوام و مقرون به صرفه هستند. به همین دلیل است که هم متخصصان و هم عموم مردم به استفاده از سازه های پارچه ای در ساختمان علاقهمند هستند.
- یکی از مزایای به کار بردن سازه های پارچه ای در ساختمان این است که به دلیل وجود الیاف پارچه ای در این سازه ها، بسیار سبک وزن هستند و در نتیجه به تکیه گاه ها و پروفیلهای فلزی سبک تری نیاز دارد. همچنین می توان این سازه های پارچه ای را در شرایط محیطی و جغرافیایی مختلف استفاده کرد.
- سازه های چادری بر مبنای کشش کار می کنند و در اثر استفاده از آنها در ساختمان، این سازه ها دچار کشیدگی می شوند. با رونق گرفتن سازه های پارچه ای، این شجاعت به طراحان و معماران داده شد که بتوانند اشکال پایه ای را با کمک سازه های چادری و پارچه ای خلق کنند. مثلا با کمک سازه های پارچه ای می توان اشکالی مانند مخروط، خیمه، زین اسب و… را در یک ساختمان به وجود آورد.
در پست های بعدی به معرفی سقف متحرک استخر و انواع آن و نحوه پیاده سازی این سازه ها خواهیم پرداخت .