محافظت از پوست با مصرف برگ گیاهان

محافظت از پوست با مصرف برگ گیاهان

محافظت از پوست با مصرف برگ گیاهان خواص برگ گیاهان,فواید برگ گیاهان,برگ گیاهان درمانی,خاصیت برگ گیاهان,خواص برگ گیاهان درمانی,خواص برگ گیاهان برای پوست,خواص برگ گیاهان برای مو,خواص برگ گیاهان برای جوانی,خواص برگ …

چطور براي دقايقي از دندان‌درد خلاص شويم؟

چطور براي دقايقي از دندان‌درد خلاص شويم؟

چطور براي دقايقي از دندان‌درد خلاص شويم؟ دندان‌درد,بيماري دندان‌درد,دندان‌درد در بارداري,علائم دندان‌درد,درمان دندان‌درد,درمان دندان‌درد با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان دندان‌درد,دندان‌درد را چگونه درمان کنيم,دندان‌درد در کودکان,دندان‌درد در بزرگسالان,دندان‌درد در نوزادان,دندان‌درد …

توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی

توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی

توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی ضعف دستگاه گوارش,بیماری ضعف دستگاه گوارش,ضعف دستگاه گوارش در بارداری,علائم ضعف دستگاه گوارش,درمان ضعف دستگاه گوارش,درمان ضعف دستگاه گوارش با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای …

علت و درمان قرمزی و التهاب کنار ناخن پا و دست

علت و درمان قرمزی و التهاب کنار ناخن پا و دست در سایت جسارت

التهاب کنار ناخن ،التهاب کنار ناخن پا،قرمزی و التهاب کنار ناخن،درمان التهاب کنار ناخن،درمان التهاب اطراف ناخن

التهاب کنار ناخن ، التهاب کنار ناخن پا ، قرمزی و التهاب کنار ناخن ، درمان التهاب کنار ناخن ، درمان التهاب اطراف ناخن

به گزارش سایت جسارت پارونی‌شیا (Paronychia) یک بیماری درگیر کننده ناخن است که گاهی با چرک‌کردگی گوشه ناخن اشتباه گرفته می‌شود. این بیماری در گوشه ناخن‌های دست یا پا و در جایی که ناخن به پوست می‌چسبد رخ می‌دهد و علت ایجاد آن آلودگی های قارچی یا باکتریایی است.پارونیشیا یا عقربک، عفونت پوست کنار ناخن Nail fold بوده و شایعترین عفونت دست است. این عفونت میتواند به علت باکتری، قارچ یا ویروس ها ایجاد شود. اینکه چرا این عفونت در بعضی افراد بوجود میاید کاملا مشخص نیست.

انواع التهاب کنار ناخن

التهاب کنار ناخن به دو فرم اصلی طبقه بندی می شود: فرم حاد که به صورت ناگهانی ایجاد می شود. فرم مزمن که به صورت تدریجی اتفاق می افتد. پارونیشیا به گونه دیگری نیز دسته بندی می شود: فرم کاندیدایی (کاندیدا یکی از انواع شایع قارچ های ایجاد کننده بیماری در انسان است) نوع چرک زا که در اثر عوامل باکتریایی ایجاد می شود. پارونیشیای باکتریایی معمولا با درد همراه است، در حالی که پارونیشیای قارچی بدون درد است.

علل التهاب کنار ناخن

علل زمینه ساز پارونیشیای باکتریایی یک آسیب قبلی ناخن، نظیر کندن زواید پوستی کنار ناخن موسوم به گوشه ناخن یا ریشه ناخن است. باکتری عامل ایجاد این عفونت معمولاً استافیلوکوک است. پارونیشیای قارچی در اثر عفونت با یک قارچ یا مخمر ایجاد می‌شود. به طور کلی، محلی که پوست به ناخن می رسد و اتصال ظریفی بین آن ها ایجاد می شود، کوتیکول نامیده می شود. در صورتی که این ناحیه به هر دلیلی دچار آسیب شود، منجر به ورود عوامل بیماری زا به محل و رشد و تکثیر آن ها می شود. چون باکتری ها شایع ترین عوامل ورودی به این ناحیه هستند، در اغلب موارد، تجمع چرک در این بیماری دیده می شود.

عوامل افزایش التهاب کنار ناخن

آسیب اطراف ناخن انگشتان دست یا پا که در اثر تماس مداوم با رطوبت (نظیر مشاغل ظرفشویی، لباسشویی، اتومبیل شویی و خدمتکاری منازل) رخ می دهد. هم چنین بیماری دیابت از عوامل خطرساز پارونیشیا می باشد. شستن مکرر دست ها یا پاها می تواند منجر به کاهش یا از بین رفتن چربی های محافظ پوست شود و راه ورود عوامل بیماری زا را هموار سازد. گاهی برخی از داروها می توانند سبب پارونیشیا شوند، پس باید به مصرف داروها نیز توجه کرد. در کسانی که دستشان مدت زیادی در آب است مثل کسانی که مرتب ظرف یا رخت میشویند در کسانی که به گوشه ناخن خود صدمه زده اند مانند جویدن ناخن یا صدمه با گوشه ناخن در حین آرایش آن و یا کندن گوشه ناخن استفاده از دستکش یا ناخن مصنوعی به مدت طولانی و بوجود آمدن محیط نمناک که مساعد رشد میکروب است در افراد مبتلا به دیابت احتمال بروز این عفونت بیشتر است

علائم التهاب کنار ناخن

مهمترین علامت این بیماری متورم و قرمز شدن و دردناک شدن بافت اطراف ناخن است. ممکن است تورم و قرمزی در کنار، گوشه یا پشت ناخن باشد. در موارد شدیدتر ممکن است دور تا دور ناخن قرمز و متورم شود ویا حتی ممکن است تورم و التهاب به زیر ناخن هم انتشار پیدا کند. وقتی علت ایجاد عفونت باکتری باشد ممکن است تجمع چرک هم در ناحیه ایجاد شود و این چرک میتواند در گوشه، کنار، پشت و یا حتی زیر ناخن باشد. حرکات بند انتهایی انگشت بدون درد است. در پارونیشیای باکتریایی شروع علائم سریع و در نوع قارچی آهسته و بتدریج است. ممکن است ناخن تغییر شکل داده، رنگ آن عوض شود و یا حتی از بستر خود کنده شود.

راه پیشگیری از التهاب کنار ناخن

در این زمینه سه راه پیشنهاد می شود که عبارتند از- جلوگیری از تماس زیاد دست‌ها و پاها با رطوبت – خودداری از کندن گوشه ناخن – جلوگیری از آسیب دیدن نوک انگشت

درمان التهاب کنار ناخن

شستن ناخن با صابون، روزانه سه الی چهار بار برای کم کردن درد توصیه می‌شود. اکثر پارونی‌شیاهای حاد باید با آنتی بیوتیک‌هایی مانند سفالکسین یا دی‌کلوگزاسیلین، تحت نظر پزشک درمان شوند. در صورت وجود ورم چرکی ممکن است نیاز به خالی کردن چرک باشد و به ندرت پزشک ممکن است مجبور به برداشتن تکه‌ای از ناخن شود. پارونیشیای باکتریایی با دو هفته درمان معالجه می‌شود. پارونیشیاهای مزمن با استفاده از کرم‌های ضدقارچ مانند کتوکونازول درمان می‌شود. همچنین از داروهای ملایم استروئیدی مانند کورتیزول برای کاهش التهاب و قرمزی پوست استفاده می‌شود. داروهای استروئیدی هرگز نباید به تنهایی برای درمان عارضه پارونیشیا مزمن استفاده شوند. پارونیشیای قارچی، مزمن بوده و بهبود آن ممکن است به شش ماه درمان نیاز داشته باشد. عود بیماری در هر دو نوع پارونیشیا شایع است و در هر دو حالت مراجعه به پزشک برای بررسی و درمان مناسب ضروری می باشد.برای درمان عفونت ناشی از پارونیشیا از آنتی بیوتیک استفاده میشود. در مواردی که تجمع چرک در گوشه ناخن وجود داشته باشد ممکن است نیاز به عمل جراحی کوچکی وجود داشته باشد. در این عمل جراحی پزشک معالج آبسه گوشه ناخن را شکاف داده تا چرک آن تخلیه شود و ممکن است نیاز باشد تا قسمت کوچکی از گوشه ناخن هم برداشته شود. قرار دادن دست در آب گرم روزی سه بار و هر بار 15 دقیقه هم مفید است. بهتر است آب حاوی صابون یا موارد ضد باکتریایی باشد. در موارد پارونیشیای قارچی درمان بصورت استفاده از داروهای ضد قارچ است و بیمار باید سعی کند تا حد امکان دست خود را خشک نگه داری کند. پارونیشیای باکتریایی معمولا به راحتی درمان میشود ولی نوع قارچی آن به درمان مقاومتر بوده و ممکن است نیاز به چند ماه زمان برای درمان داشته باشد. در صورت شدید شدن عفونت ممکن است آبسه گوشه ناخن گسترش یافته و عفونت به تاندون یا استخوان و یا حتی جریان خون گسترش یابد. در عفونت های مقاوم ممکن است ناخن تغییر شکل دائمی پیدا کند.

بیشتر بخوانید : انگشت شستتعبیر خواب ناخنالتهاب زبانالتهاب عنبیهالتهاب تیروئید

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 2 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.