نکاتی کلیدی برای مدیریت مالیات در معاملات بینالمللی
ویدیو مپینگ یکی از بهترین راه ها برای انتقال پیام های قانع کننده در هر کجا است،
ویدیو مپینگ یکی از بهترین راه ها برای انتقال پیام های قانع کننده در هر کجا است، از میزهای رستوران گرفته تا کل ساختمانها. · ویدیو مپینگ یک نوآوری در …
مقاومت فلزی 50وات
مقاومت فلزی 50وات در مدار الکترونیکی یکی از اجزاء مهم به مقاومت ها اختصاص دارد که به واسطه این قطعه مهم یعنی مقاومت فلزی50 وات می توان در یک بخش خاص برای …
موشن گرافیست کیست و مراحل ساخت موشن گرافیک چگونه است ؟
موشن گرافیست کیست و مراحل ساخت موشن گرافیک چگونه است ؟ موشن گرافیست یک هنرمند دیجیتال است . برای جایگاه موشن گرافیست تعاریف متفاوتی ارائه شده اما مشترک آن بخصوص در ایران …
نکاتی کلیدی برای مدیریت مالیات در معاملات بینالمللی
وقتی پای مالیات به میان میآید، همه معاملات داخلی و خارجی را شامل میشود. اگرچه مالیات برای دولتها درآمد ایجاد میکند، اما میتواند مانع از رشد کسب و کارها شود. به طوری که بر روی صادرات و ورود ارز به کشور تاثیر منفی بگذارد. با این حال اگر کسب و کارها با نحوه مدیریت مالیات و مشاوره مالیاتی در معاملات بینالمللی آشنا باشند، میتوانند هزینهها را کاهش و درآمد خود را افزایش دهند. به طور کلی هر شرکت تجاری بینالمللی که برنامهریزی استراتژیک برای مالیات نداشته باشند، به تدریج از گردونه رقابت جا میمانند. با این حساب شاید لازم باشد این مطلب را تا انتها دنبال کنید و نکات کلیدی را برای مدیریت مالیات در داد و ستدهای بینالمللی را بیاموزید.
مدیریت مالیات به چه معناست؟
برنامهریزی مالیاتی یا مدیریت مالیات به تجزیه و تحلیل برای کاهش مالیات گفته میشود. البته در این روند باید همه عوامل با همدیگر سازگار عمل کنند تا بتوانید سطح مالیات را کاهش دهید. در این بین شرکتهایی که طرح مالیاتی کارآمدتری دارند، میتوانند به راحتی میزان مالیات در معاملات بینالمللی خود را کاهش دهند.
بهترین استراتژیهای مدیریت مالیات در معاملات بینالمللی
حالا که تصمیم گرفتهاید همچون یک شرکت بینالمللی موفق میزان مالیات در معاملات خارجی خود را کاهش دهید، این استراتژیها کمک زیادی به شما میکند.
استراتژیهای تغییر درآمد
جالب است بدانید در روابط تجارت بینالملل قیمتگذاری انتقالی کالاها و داراییهای نامشهود یک تکنیک برنامهریزی خدمات مالیاتی است. در این روش سود کشورهای با مالیات بالا به سمت کشورهای با مالیات پایین حرکت میکند. در نتیجه طرف معاملهای که در کشور با مالیات بالاتر است، میتواند میزان قابل توجهی از درآمد مالیاتی را کاهش دهد.
همچنین میتوانید با انتقال مبلغ مالیات وصول شده به سالهای آینده، مالیات قابل پرداخت فعلی را کاهش دهید. حالا بری مشخص کردن قیمت انتقال کالا یا داراییهای نامشهود، مطالعاتی صورت میگیرد. در واقع طرف قرارداد در کشور با مالیات بالا میخواهد بداند آیا قیمتگذاری انتقالی برای استانداردهای صنعت منطقی یا خیر.
استراتژیهای مالیاتی برونسپاری
یکی دیگر از روشهایی که میتواند در کاهش و مدیریت مالیات در معاملات بینالمللی کاربرد داشته باشد، بروسپاری است. در واقع با این رویه شرکت میتواند فرصتهای جدیدی را برای برنامهریزی مالیاتی بدست آورد. اگر تمامی عملیات تجاری را در یکی از کشورهای خارجی انجام میدهید و هیچ حضور فیزیکی در آن کشور ندارید، احتمالا مجبور به پرداخت مالیات بیشتری خواهید بود.
در این بین بهتر است بخش مالیات معاملات را به یک شرکت از همان کشور بسپارید. ممکن است مواردی باشد که کارشناسان امور مالیات در کشور خارجی نسبت به اطلاعات بیشتری داشته باشند. از طرف دیگر ساختار شرکت شما را دقیقا مطابق با قوانین مالیاتی کشوری که در آنجا کار میکنید، ایجاد میکنند.
پیدا کردن پناهگاههای مالیاتی
در برخی از کشورها (به خصوص کشورهای کوچک و جزایر) مالیات کمتری از سرمایهگذاران خارجی دریافت میشود. در تعداد دیگری از کشورها هم خارجیها برای انجام فعالیتهای تجاری باید مالیات زیادی پرداخت کنند. به همین دلیل برای انجام معاملات بهتر است ابتدا لیست کشورها با مالیات کمتر را بررسی کنید.
سازمان OECD لیستی از این کشورها را منتشر کرده است که برای جذب سرمایهگذار، از آنها مالیات کمی دریافت میکنند. برای مثال باید به کشورهایی مثال ترکیه، امارات، قبرس، سنگاپور و … اشاره کنیم.
به تعویق انداختن مالیات
از دیگر استراتژیهایی که میتواند در مدیریت و برنامهریزی معاملات بینالملل کمک زیادی به شما کند، به تعویق انداختن مالیات است. در این روش یک شرکت تابعه بینالمللی، درآمد شرکت اصلی (سود) را به کشور بر نمیگرداند. در نتیجه شرکت اصلی هم ملزم به پرداخت مالیات در کشور خود نیست. از سوی دیگر شرکت تابعه قرار دارد که باز هم تکلیفی برای پرداخت مالیات در کشور خود ندارد.
آربیتراژ نظارتی
شاید این مورد از استراتژیها برای کاهش مالیات در معاملات بینالمللی کمی عجب به نظر برسد! در این روش شرکت از شکافهای نظارتی بین کشورها استفاده میکند.
به عبارت دیگر، اگر شعبه خارجی متفاوت از شرکت اصلی عمل کند که منجر به نابرابری در وضعیت مالیات شود، راهی برای کاهش مالیات خواهد بود. به این صورت که شرکت اصلی در یک کشور خارجی «شعبه غیرشرکتی» تاسیس میکند. حالا این شعبه در کشور خود مشمول پرداخت مالیات بینالمللی است. اما در کشور خارجی به عنوان نهاد ثبتشده فراساحلی تلقی میشود. در نتیجه هیچ مالیاتی از او دریافت نمیشود.
همچنین وقتی دو کشور از نظر وضعیت مالیاتی اوراق بهادار ترکیبی با همدیگر متفاوت باشند، شرکت میتواند ابزارهای مالی ترکیبی را (با ویژگیهای سهام و بدهی) که شرکت وابسته خریداری کرده است، منتشر کند. در این میان ابزارهای ترکیبی در کشور اصلی به عنوان سهام تلقی میشود. در کشور میزبان هم ابزار بدهی خواهد بود.
با این حساب شرکت بینالمللی میتواند با این روش از پرداخت مالیات بینالملل رها شود.و برای این هدف شما متوانید از مشاوران مالیاتی داراکو برای استفاده کنید
راهاندازی شرکت هلدینگ بینالمللی
شرکتهای هلدینگ شامل یک شرکت تابعه (دفتر مرکزی) با تعداد زیادی شرکت زیرمجموعه است. در این نوع کسب و کار چند ملیتی، مالیات کمتری در نظر گرفته شده است. به طوری که شرکتها میتوانند به جای پرداخت میلیونها دلار مالیات، میزان کمتری پرداخت کنند.
البته نباید فراموش کنید که شرکتهای چند ملیتی نمیتوانند سود کسب کنند و فقط هلدینگ هستند. به عبارت روشنتر هدف از این نوع کسب و کارهای بینالمللی فقط حفظ «سهم بلندمدت» برای یک یا چند کسب و کار مستقل است.
وارونگی شرکتی
این استراتژی هم یکی دیگر از راههای مدیریت مالیات در معاملات بینالمللی است که طبق آن، هویت شرکت منتقل میشود. به این معنا که ساختار سازمان معکوس است و شرکت اصلی، شرکت فرعی تلقی میشود و برعکس.
حالا این مکانیسم در بسیاری از کشورهای اروپا و حتی آمریکا استفاده میشود تا شرکت بینالمللی مالیات خود را صفر کنند. برای مثال فرض کنید شرکت مادر در ایران است و شرکت تابعه در امارات قرار دارد. با این ترفند میتوان شرکت اماراتی را به عنوان شرکت اصلی در نظر گرفت. سپس شرکتی که در ایران فعالیت دارد، به عنوان تابعه یا شعبه شناخته شود.
خوب با این حساب وقتی شرکت مادر در امارات باشد، مجبور به پرداخت مالیات بیشتر نخواهید بود.
چند نکته برای مدیریت مالیات در معاملات بینالمللی
با وجود همه نکات و استراتژیهایی که گفتیم اما اجرای همه آنها برای کاهش مالیات راحت نیست. از طرفی اجرای برخی از آنها باعث محدودیت در کسب و کار میشود. همانطور که گفتیم اگر بخواهید شرکت خارجی خود را به هلدینگ تبدیل کنید، دیگر قادر به کسب سود نخواهید بود و فقط سهم را در بلندمدت نگهدارید.
در سالهای اخیر کشورها علاقه زیادی به جذب سرمایه و ورود شرکتهای خارجی پیدا کردهاند. از سوی دیگر معاملات الکترونیکی نیز راه را برای معاملات بینالمللی باز کرده است. با این حال انجام این داد و ستدها با پرداخت مالیاتهای سنگین همراه میشود. گاهی نیز قوانین مالیاتی کشور میزبان آنقدر پیچیده است که کار را برای شرکتهای ایرانی دشوار میکند. با این حال اگر از یک شرکت حسابداری خبره و آشنا به تجربه بینالمللی کمک بگیرید، میتوانید قدمهای بزرگی برای کاهش و مدیریت مالیات در معاملات بینالمللی بگیرید.