علائم و عوارض و راه درمان کم کاری تیروئید در کودکان و نوجوانان و نوزادان
راه های درمان و علائم افسردگی بعد از زایمان چیست
راه های درمان و علائم افسردگی بعد از زایمان چیست در این مطلب از سایت جسارت به راه های درمان و علائم افسردگی بعد از زایمان چیست می پردازیم . امیدواریم راه های …
علت و درمان اختلال پراشتهایی عصبی در کودکان و بزرگسالان
پراشتهایی عصبی پراشتهایی عصبی ,پراشتهایی عصبی چیست,پراشتهایی عصبی و درمان آن,پراشتهایی عصبی,بیماری پراشتهایی عصبی,اختلال پراشتهایی عصبی,داروی پراشتهایی عصبی توضیحاتی در مورد پراشتهایی عصبی دسته ای از اختلال های خوردن این است که …
چه موقع باید از سرگیجه نگران شد
چه موقع باید از سرگیجه نگران شد سرگیجه,بیماری سرگیجه,سرگیجه در بارداری,علائم سرگیجه,درمان سرگیجه,درمان سرگیجه با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان سرگیجه,سرگیجه را چگونه درمان کنیم,سرگیجه در کودکان,سرگیجه در بزرگسالان,سرگیجه در نوزادان,سرگیجه …
علائم و عوارض و راه درمان کم کاری تیروئید در کودکان و نوجوانان و نوزادان
در این مطلب از سایت جسارت به خواص مصرف آلو بخارا و یبوست درمان خانگی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همه بیمارستانها موظف هستند برای غربالگری کم کاری تیروئید مادر زادی از کودک آزمایش خون بگیرند. معمولاً مقدار هورمون تحریککننده تیروئید خون اندازهگیری میشود. استفاده از هورمونهای جایگزین در هفتههای اول تولد، این امکان را برای یک نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید فراهم میکند تا بهطور عادی رشد کند و از آسیبهای مغزی و معلولیتهای ذهنی دور بماند. نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید میتوانند کاملاً طبیعی به نظر برسند، بنابراین آزمون غربالگری حیاتی است.
کم کاری تیروئید در کودکان
رئیس مرکز طبی کودکان ایران گفت: ید دار کردن نمکهای خوراکی موجب کاهش کمکاری تیروئید در کودکان کشور شده است. علی ربانی در خصوص بیماری تیروئید مادرزادی در کودکان اظهار داشت: تیروئید غدهای است که همه افراد آن را دارند؛ در دنیا به ازای هر 3600 تولد، یک نوزاد مبتلا به کمکاری مادرزادی تیروئید است اما در کشور ما این آمار بیشتر به نظر میرسد. وی گفت: جنینی که در شکم مادر قرار دارد باید غده تیروئیدش به خوبی کار کند البته مادر در خصوص فعالیت این غده در جنین هیچ نقشی ندارد اما ممکن است کمکاری و اختلالات تیروئید مادر بر جنین تأثیرگذار باشد. این فوقتخصص غدد کودکان ادامه داد: اگر به هر دلیل غده تیروئید در جنین به خوبی کار نکند، نوزاد به دنیا آمده دچار بیماری مادرزادی کمکاری تیروئید میشود. این فوقتخصص غدد کودکان اضافه کرد: خوشبختانه در کشور 2 سالی است که غربالگری نوزادان با نمونه برداری از خون کف پای نوزاد در خصوص تشخیص بیماری مادرزادی کمکاری تیروئید انجام میشود و پس از آن اقدامات درمانی برای نوزاد صورت میگیرد.
متخصص غدد تجویز هورمونهای جایگزین تیروئید را آغاز میکند. گاهی اوقات علائم کم کاری تیروئید در کودک وجود ندارد، اما درمان بیماری تیروئید باید در هفتههای اول پس از تولد بیدرنگ شروع شود تا از معلولیتهای ذهنی و آسیبهای مغزی جلوگیری به عمل آید. در صورت عدم درمان، این بیماری باعث ضعیف شدن هماهنگی، لرزش و بیثباتی کودک میشود. دریافت میزان کافی هورمونهای تیروئید برای جلوگیری از تأخیر در یادگیری و رشد آهسته کودک بسیار مهم است. جایگزینی هورمونهای تیروئید: درمان معمولاً با تجویز یک عدد قرص لووتیروکسین بهصورت روزانه آغاز میشود. بهتر است هر روز در زمان مشخصی مصرف گردد. میتوان قرص را خرد و با مایعات مخلوط نمود، اما نباید با مواد حاوی سویا و یا آهن همزمان مصرف شود. همزمان با رشد کودک دوز دارو نیز افزایش مییابد. با بزرگتر شدن کودکان آنها قادر خواهند بود بهسادگی قرص را جویده و یا آن را ببلعند. آزمایش خون: یک نوزاد با کم کاری مادرزادی تیروئید در سال اول تولد خود باید هر دو تا سه ماه یک نوبت آزمایش تیروئید دهد.
کم کاری تیروئید در کودکان
ربانی، یبوست، زردی طولانی مدت، کوتاهی قد و اشکال در رشد مغزی را از عوارض بیماری مادرزادی کمکاری تیروئید در کودکان دانست و افزود: در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود و اقدامات درمانی برای کودک انجام گیرد هیچ کدام از این مشکلات برای طفل به وجود نخواهد آمد. رئیس مرکز طبی کودکان ایران اضافه کرد: خوشبختانه در کشور به خاطر غربالگری نوزادان در خصوص تشخیص کمکاری تیروئید، درمان این بیماری به خوبی انجام و از بروز دیگر مشکلات جلوگیری میشود. ربانی اظهار کرد: به خاطر اینکه کشورمان در منطقه کوهستانی قرار دارد با کمبود ید در جمعیت کشور مواجه هستیم اما با افزودن ید به نمکهای خوراکی بیماری کمکاری تیروئید در کودکان و بزرگسالان نسبت به گذشته کمتر شده است.
کم کاری تیروئید ممکن است در هنگام تولد (مادرزادی) وجود داشته باشد و یا بعد از آن (اکتسابی) به وجود آید. استفاده از داروها در کودکی (دوز مناسب هورمون) مهم است چرا که از بروز مشکلات یادگیری جلوگیری به عمل آورده و امکان رشد فیزیکی طبیعی را برای کودک فراهم میکند. همچنین باعث میشود کودک احساس خوبی داشته باشد. گاهی اوقات، با توجه به قرار گرفتن نوزاد در رحم مادر و قرار گرفتن در معرض ید، کم کاری تیروئید نوزاد خفیف و موقت (گذرا) است. ولی در اغلب موارد، دارو باید در طول زندگی فرد استفاده گردد. در کودکان، معمولاً مشکل کم کاری به چگونگی عملکرد غده تیروئید و عدم تولید هورمونها بر میگردد.
کم کاری تیروئید در کودکان 5 ساله
ترشحنشدن هورمونهای تیروئید در دوران نوزادی سبب میشود تا بدن به اندازه کافی هورمون تیروکسین در اختیار نداشته باشد، میگوید: «این امر مراحل رشد و تکامل کودک را عقب میاندازد. والدین باید تکتک مراحل رشد کودک را مد نظر قرار دهند، چرا که نبود ترشحات غدد تیروئید گام به گام رشد کودکان را به تعویق میاندازد. به طور مثال اغلب نوزادان در روزهای اول تولد زردی کوتاهمدت دارند، حال آنکه در کودکان مبتلا به کمکاری تیروئید، این دوران طولانی میشود. در برخی کودکان با علائمی از قبیل دندان درنیاوردن کودک یا تاخیر در ایستادن و راه رفتن روبهرو میشویم. به نوعی میتوان گفت تمام پلههای رشد کودک دچار عقبگرد میشود.»
بارزترین علامت توقف رشد کودک است. بهندرت علائم دیگر توجه شما را جلب میکنند. بسته به سن کودک و میزان تولید هورمونهای تیروئید، علائم و نشانهها متفاوت است. آنها ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشند. ممکن است این علائم در اثر بیماریها و یا شرایط دیگر در کودک ظاهر شده باشند. این اختلال ممکن است برای سالها پیشرفت کند و تشخیص داده نشود. مواردی که در کودکان باید به آن توجه کنید: کوتاه ماند قد، رشد آهسته، و یا توقف رشد . تأخیر در رشد دندانها . عدم تحمل سرما؛ اغلب از سرما شکایت میکنند
کم کاری تیروئید در کودکان و نوجوانان
کمکاری تیروئید بیماری پایدار، مداوم و مادامالعمر است. زمانی که تشخیص داده و درمان برای فرد شروع شود، تا زمانی که درمان قطع نشود، فرد در سلامت کامل به حیات ادامه میدهد. والدین باید توجه داشته باشند با شروع درمان و بهبود وضع، بیماری پایان نیافته است و باید یادمان باشد دارو همیشه و مادامالعمر است سلامت نیوز: عوارض کم کاری تیروئید در کودکان