گلخانه هیدرپوپنیک
انواع پنل سقفی روکار،توکار و کاربرد آن
انواع پنل سقفی روکار،توکار و کاربرد آن از انواع چراغ سقفی می توان به پنل سقفی اشاره کرد که تکنولوژی منحصر به فردی دارد و معمولا به صورت روکار و توکار مورد …
راهنمای خرید دستگاه لیزر موهای زائد
زیبایی همیشه یکی از دغدغههای بشر بوده است. گرچه در طول تاریخ و با گذر زمان، معیارهای زیبایی تغییر کردهاند، اما همیشه و در هر دورهای، تلاش عموم مردم بر نزدیک کردن …
وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان
وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان وال پست و نبشی کشی در نمای ساختمان : وال پست ها در اصل نوعی ساختار غیرسازهای هستند که برای مقاومت سازه در برابر …
چکیده : به دلیل اینکه امروزه دنیا به مشکل کمبود آب برخورد کرده کشاورزان به روشهای جدیدی رو میآورند که یکی از آنها کشت هیدروپونیک است در این مقاله به برخی نکات گلخانه هیدروپونیک اشاره میکنیم.
گلخانه هیدرپوپنیک
گلخانه هیدروپونیک در واقع تنها یک سبک از انواع مختلف گلخانه نیست٬ در واقع نوعی روش کشت است. البته گلخانههای هیدروپونیک فرق های زیادی با گلخانههایی که از کشت خاکی استفاده می کنند دارند که در ادامه این بخش را توضیح می دهیم.
ابتدا به طور خلاصه به این می پردازیم که نوع کاشت گل و گیاه در گلخانه به دو نوع کشت خاکی و گلخانه هیدروپونیک است. در نوع کشت خاکی گیاهان در خاک کاشته میشوند و مواد مورد نیاز خود را از خاک دریافت میکنند. در حالی که در روش هیدروپونیک٬ گیاه داخل یک بستر رشد کرده و املاح مورد نیاز با آب به گیاه منتقل میشوند.
روش کشت هیدروپونیک
کشت هیدروپونیک یا روش بدون خاک یکی از روشهای نوین کشاورزی در عصر امروز محسوب میشود و بسیار پرطرفدار بوده. در این روش کشت خبری از خاک نبوده و گیاه با روش دیگری غیر از خاک مثل ( کوکوپیت٬ کوکوچیپس٬ پرلیت و غیره) رشد میکند. به گلخانههایی که در آن ها گیاه با روش کشت هیدروپونیک کاشته میشوند گلخانه هیدروپونیک گفته میشوند. هیدروپونیک اصطلاحی در کشاورزی است که به روشی میگویند که گیاه بر بستری به جز خاک رشد میکنند و تغذیه میشوند.
مسئله حائز اهمیت در گلخانه هیدروپونیک نحوه طراحی لولههای انتقال اب است. زیرا این مسئله هزینههای تمام شده گلخانه را کاهش میدهد. در گلخانههای هیدروپونیک٬ آب به طور چرخشی در حرمت است و بدین جهت در مصرف آب صرفه جویی شده و بدین ترتیب هزینه تمام شده برای گلخانه داران کاهش می یاید. پس باید گفت که گلخانههای هیدروپونیک بسیار برای مناطق کم آب بسیار مناسب هستند. در گلخانه هیدروپونیک ریش گیاهان در معرض هوا قرار دارد و این مسئله منجر به بهبود میزان تولید در سطح گلخانه است.
در روش کشت هیدروپونیک گیاهان و محصولات کشاورزی در گلخانه و محیطی کنترل شده رشد پیدا میکنند. برای اینکه گیاهان بهتر رشد کنند گیاهان باید برخی شرایط محیطی از جمله دما٬ نور و PH باید به صورت دقیق بررسی شوند. گیاهانی که به روش کشت هیدروپونیک کشت می شوند باید حداقل در طول روز ۸ تا ۱۰ ساعت نور نیاز دارند. علاوه بر نور اکسیژن نیز یکی از مهمترین فاکتور مورد نیاز برای رشد مطلوب گیاهان است.
مقدار pH اب تاثیر مستقیمی روی کیفیت و رشد گیاهان در روش کشت هیدروپونیک دارد و لازم است بین پنجم و نیم و شیش و نیم تنظیم شوند. دی اکسید کربن از دیگر موارد بسیار مهم در رشد گیاهان در کشت هیدروپونیک محسوب میشوند و برای فتوسنتز گیاهان ضروری می باشد. کشت هیدروپونیک از تکنیکهای مختلفی پشتیبانی میکند که بر اساس نوع گیاه متفاوت می باشد.
شما باید برخی تجهیزات کشاورزی نیز اعم از تایمر آبیاری ، فیلترهای دیسکی و لولههای پلی اتیلن را از فروشگاههای معتبر خرید کنید که دچار مشکل نشوید.
مزایای گلخانه هیدروپونیک
گلخانه هیدروپونیک مزایای بسیار زیادی دارد که در زیر به برخی از ان ها اشاره میکنیم :
افزایش تولید محصول تا ۵ برابر کشت خاکی
مصرف آب کم
کاهش مصرف انرژیهای سوختی و گرمایی
مصرف کمتر کود و سم
بهبود بیماری ها و آفات
مدیریت ارزش غذایی محصولات
برداشت محصول بیشتر در مقیاس کمتر
امکان زراعت در مناطق کم آب
افزایش کیفیت محصولات کشاورزی
عدم نیاز به خاک
عدم نیاز به ضدعفونی شدن خاک
معایب گلخانه هیدروپونیک
گلخانه هیدروپونیک علاوه بر داشتن مزایای بیشماری که دارد معایبی نیز دارد که در این بخش به برخی از آن ها اشاره میکنیم :
هزینه راه اندازی نسبتا بالا
مصرف برق بالا
بررسی وضعیت میزان املاح موجود در آب به صورت متداوم
کاهش مزه و طعم محصولات
تارخچه کشت هیدروپونیک
دانشمندان اولین بار در سال ۱۹۵۰ شروع به باغبانی بدون استفاده از خاک کردند٬ این روش که در آن بجای خاک از آب استفاده میشد به سرعت مورد علاقه افراد قرار گرفته و به روشی شناخته شده و تبدیل شد. واژه هیدروپونیک در واقع از ۲ کلمه یونانی Hydro و Ponics با مفهوم آب و کاشت می باشد. نمونههای اولیه کشت هیدروپونیک به هزاران سال قبل و در مزرعه های چینی ها و باغهای شهر بابل یافت میشد. اولین اشاره مدرن به کلمه هیدروپونیک مربوط به صد سال گذشته است. این عنوان توسط شخصی به نام ویلیام فدریک گریک گذاشته شد. زمانی که در دانشگاه کالیفرنیا کار می کرد شروع به ترویج این ایده کرد که میشود گیاهان را با آب حاوی مواد مغذی پرورش داد.
قاعدتا عموم مردم و همچنین همکاران او در این ادعا تردید داشتند. او به سرعت با پرورش انگور و گوجه فرنگی به ارتفاع ۲۵ فوت با استفاده از آب و مواد مغذی اشتباه آنها را ثابت کرد.
محصولات قابل کشت در گلخانه هیدروپونیک
در زیر به محصولاتی اشاره میکنیم که میتوان به روش هیدروپونیک کشت کرد :
محصول | توضیحات |
گوجه فرنگی | گوجه فرنگی یکی از بهترین محصولات کشاورزی برای کاشت و رشد به روش هیدروپونیک میباشد. برای کشت گوجه فرنگی به روش هیدروپونیک باید محیطی کنترل شده با دمای مناسب و نور کافی فراهم شود. |
گندم | تولید گندم به روش کشت هیدروپونیک به دلیل اینکه در تمام طول سال میتوان آن را برداشت کرد بسیار پر سود است. |
خیار | خیار یکی از بهترین محصولات برای کشت به روش کشت هیدروپونیک می باشد. |
منبع : https://bazroxin.com/