راهکارهای صحیح اجرای نمای کامپوزیت
اولین سری تلویزیون سامسونگ 2022 در فروشگاه افرالند موجود شد!
اولین سری تلویزیون سامسونگ 2022 در فروشگاه افرالند موجود شد! همین که اولین سری تلویزیون سامسونگ 2022 وارد بازار شد؛ افرالند یکی از فروشگاه های فعالی بود که جدیدترین مدل ها را …
آموزش پرورش و جوجه کشی بلدرچین
بلدرچین ها پرندگان کوچکی هستند که نسبت به سایر پرندگان مقاومت بیشتری در برابر سرما دارند، برای پرورششان نیازی به مکان بزرگ نیست و خوراکشان ارزان قیمت است. از این رو، چند …
مثبت اندیشی و سلامت روان
همانطور که می دانید جهان و زندگی سرشار از نعمت های فراوانی می باشد که هیچ محدودیت و پایانی ندارد. همه ی انسان ها این حق را دارند تا از این نعمت …
راهکارهای صحیح اجرای نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت یا به طور کلی اصطلاح کامپوزیت در ساختمان سازی و هر صنعت دیگر به ترکیب چند ماده با خاصیتهای مختلف برای بهتر شدن ویژگیهای ماده نهایی ایجاد میشود بنابراین ورقهای کامپوزیت هم از این تعریف مستثنی نیستن و با ترکیب ماده با هسته پلی اتیلن که سبک و انعطاف پذیر هستن با روکش آلومینیومی که زیبا و مقاوم هستن باعث ایجاد ورقهای کامپوزیت نما شده اند که در صنعت ساختمان کاربردهای زیادی دارد. این روکشهای آلومینیومی باعث تقویت هسته مرکزی ورق شده و در نهایت با توجه به اینکه پوششی زیبا ایجاد میکند بسیار سبک و قابل انعطاف و قابل برش می باشد.
از ورقهای آلومینیومی و یا ورقهای کامپوزیتی در طراحی و اجرای فضاهای داخلی و خارجی ساختمان و مجموعه های تجاری و اداری و … استفاده میشود. در اجرای نمای کامپوزیت باید به این نکته توجه شود که استفاده از ورقهای کامپوزیت نما در چه اقلیمی و چه شرایط آب و هوایی استفاده میشود و از ورقهای مناسب در قسمتهای مختلف ساختمان استفاده شود. برخی از ورقها مانند ورقهای مقاوم در برابر تابش آفتاب و ورقهای مقاوم در برابر حریق و یا ضخامتهای مختلف را میتوان در قسمتهای مختلف ساختمان و بر اساس نیاز طراحی و اجرا شود.
در حال حاضر با توجه به شکل ظاهری ورقهای کامپوزیت بیشتر در ساختمانهای اداری و ساختمانهای صنعتی استفاده میشود و کمتر اجرای نمای کامپوزیت در ساختمانهای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. البته اگر نمای کامپوزیت به خوبی با مصالح دیگر مثل شیشه و آجر ترکیب شود قابلیت استفاده در ساختمانهای مسکونی را دارد.
ویژگی های نمای کامپوزیت
ورقهای کامپوزیت نما در انواع رنگها و کیفیت های مختلف موجود است برای بهره برداری و انتخاب ورق مناسب باید حتما شرایط پروژه سنجیده شود و از بهترین ورق استفاده شود.
ورقهای نمای کامپوزیت دارای روکشهای مختلف مات، نانو هایگلاس ( براق)، رنگهای خالص، طرح چوبی و طرح آجر و سنگ موجود است. این مصالح را بهتر است با یک طراحی زیبا با سایر مصالح ترکیب کنیم و مورد استفاده قرار بگیرند. ساختمانهای شاخص متعددی وجود دارد که از ورق های کامپوزیت استفاده میکنند. این ورقها باعث کاهش وزن مرده ساختمان و افزایش سرعت اجرا میشوند. ورقهای کامپوزیت حدود 35 سال قبل برای اولین بار در کشور آلمان تولید و عرضه شد و از آن سال با افزایش کیفیت و اضافه شدن ویژگیهای متعدد در جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
سازه های مختلف نمای آلومینیومی
در اجرای نمای کامپوزیت و زیر سازی نما از دو نوع سازه استفاده میشود:
- سازه آلومینیومی
- سازه فلزی
در کشورهای اروپایی که رطوبت بالاتری دارند بیشتر از سازه آلومینیوم استفاده میشود این سازه علاوه بر اینکه مقاومت و طول عمر بیشتری دارند سبکتر هم میباشند البته در اجرای نمای کامپوزیت باید به این نکته توجه کرد که استفاده از سازه آلومینیومی کمی گرانتر و با هزینه بیشتری میباشد در مقابل سازه فلزی آهنی قیمت مناسبتری دارد ولی باعث ایجاد بار بیشتر در ساختمان میشود همچنین طول عمر نسبت کمتری به سازه آلومینیومی دارد اما در کشور ما با توجه به اینکه بیشتر شهرها دارای آب و هوایی خشکی است و همچنین اگر به خوبی با ضد زنگ کاور شوند میتواند به عنوان زیرسازی مناسب استفاده شود.
روشهای اجرای نمای کامپوزیت
برای اجرای نمای کامپوزیت میتوانیم از دو روش استفاده کنیم:پ
- روش فیکس برای اجرای نمای کامپوزیت:
برای اجرای روش اجرای نمای آلومینیومی پس از شیار و برش به روش فیکس، با پیچ یا پرچ بر روی زیر کار آهنی و آلومینیوم وصل شده که ترتیب نصب آن از سرعت زیادی برخوردار میباشد. بین ورقهای نصب شده برای افزایش زیبایی و دوام کار میتوان از تسمه هایی از جنس خود کامپوزیت و یا لاستیک و چسب سیلیکونی برای جلوگیری از نفوذ آب و گرد خاک و زیبایی بهتر استفاده کرد.
- سیستم هنگ برای نصب نمای کامپوزیت:
در این روش ورق های کامپوزیت با استفاده از شیارهایی که روی کامپوزیت ایجاد میشود به روش ریلی، ورقهای کامپوزیت بر روی پروفیلهای آلومینیومی نصب میشوند. در مرحله بعدی کمربندهای آهنی را روی نما وصل میکنیم، اگر سازه ساختمان فلزی باشد که به صورت مستقیم نصب میشود در غیر اینصورت با کمک پلیت که به تیرهای بتنی نصب میشود این اتفاق می افتد. برای ریگلاژ بهتر ورقهای کامپوزیتی و کمتر شدن خطاهای احتمالی نبشی های آهنی را با کمک شیارهای لوبیایی روی کمربندهای آهنی نصب میشود.
با توجه به این که در این روش تمامی اتصالات زیر کار و روی کار از جنس مشخص آلومینیوم میباشد بنابراین انبساط و انقباضهای موجود در اتصالات به صورت مشابه می باشد. این موضوع از خرد شدن و آسیب رسیدن به سازه جلوگیری میشود. در این روش چون برای آب بندی بین کامپوزیتها نیازی به لاستیک و چسب نمی باشد باعث افزایش کیفیت نما در طولانی مدت میشود.
محاسبه قیمت اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت به عوامل متعددی بستگی دارد. به طور متوسط اجرای نمای کامپوزیت با زیرسازی حدود 305 هزار تومان هزینه دارد. ولی مواردی که باعث افزایش یا کاهش قیمت اجرای نمای کامپوزیت میشود موارد زیر می باشد:
- طراحی نمای و سادگی و سختی کنار هم قرار گرفتن ورقهای کامپوزیت
- نوع ورق مصرفی
- انتخاب روش نصب ورق کامپوزیت
- میزان آهنگری مورد نیاز برای اجرای نما
- ارتفاع پروژه
- مساحت نما
- محل اجرای نما
بنابراین هریک از آیتم های فوق در اجرای نمای کامپوزیت بسیار موثر و مهم می باشد.
مزایای اجرای نمای کامپوزیت
برخی از مزایای اجرای نمای کامپوزیت با توجه به اجرای آن در سالهای اخیر به شرح زیر است:
- وزن کم
- احتیاج کم به نظافت
- دارای ابعاد مختلف بستگی به کار
- سبک بودن و غیر ریزشی در برابر زلزله
- عایق رطوبتی و عایق حرارتی
- دارای انعطاف پذیری بالا
- تنوع زیاد در رنگ و طرح
- مقاومت خوب
- سرعت بالا در اجرای نمای کامپوزیت
این مزایا به سرعت توسعه و اجرای نمای کامپوزیت را سرعت بخشید و مورد توجه قرار گرفت.
نحوه نصب نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت جزو مصالحی هست که هم در قسمت داخلی ساختمان و هم قسمت خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. به طور مثال نمای کامپوزیت را در نمای ساختمانهای مسکونی و اداری و تجاری و صنعتی و قسمتهای داخلی و خارجی ساختمان با توجه به ویژگی هر قسمت مورد استفاده قرار میدهند. این نما از دولایه آلومینیومی و هسته پلاستیکی تشکیل شده است و دارای تنوع زیاد جنس و رنگ و طرح می باشد.
توجه به طراحی در اجرای نمای کامپوزیت بسیار مهم میباشد این مورد سبب صرفه جویی در مصرف مواد اولیه و مقاومت نما میشود. استفاده از مدولهای استاندارد در طراحی موجب کاهش پرت ورقهای کامپوزیت میشود و همچنین توجه به اجرای استاندارد مقاومت نما را در برابر عوامل طبیعی از جمله زلزله و باد حفظ میکند.
قبل اجرای نمای کامپوزیت باید زیرسازی نما انجام شود انتخاب زیرسازی مناسب با ساختار نما و مصالح آهنی و یا آلومینیومی بودن آن بسیار مهم میباشد.
کلام آخر در اجرای نمای کامپوزیت
در انتها تشکر میکنیم تا آخر مقاله اجرای نمای کامپوزیت همراه ما بودید، خلاصه مواردی که گفته شد را در اینجا بیان میکنیم:
- در کل نمای کامپوزیتی به چهار روش اجرا میشود: نمای کامپوزیت به روش فیکس، اجرای نمای کامپوزیت به روش اچ و ال ، اجرای نمای کامپوزیت به روش هنگ ویا روش ریلی، اجرای نمای کامپوزیت به روش فیکس هنگینگ
- بیشترین روش نصب نمای کامپوزیت در ایران استفاده از روش فیکس می باشد چون در عین ارزان بودن مقاومت بالایی دارد و نیازی به پر کردن بین درزها ندارد.
- یکی از روشهایی که دارای مقاومت زیاد و رایج در جهان هست استفاده از روش هنگ و یا ریلی است.
- روش اچ و ال شاید سرعت بالایی داشته باشد ولی از مقاومت و استحکام لازم برخوردار نمی باشد.