پل خواجو

پل خواجو

پل خواجو +تاریخچه و عکس پل خواجو اصفهان،پل خواجو تاریخچه،تاریخچه پل خواجو اصفهان،پل خواجو+عکس،پل خواجو مالزی

پل طبیعت تهران

پل طبیعت تهران

پل طبیعت تهران پل طبیعت تهران،معرفی پل طبیعت تهران,پل طبیعت در تهران,تصاویر پل طبیعت تهران,عکس پل طبیعت تهران,پل طبیعت مدرس,پل طبیعت اراضی عباس آباد,پل طبیعت مدرس

معرفی سه کشور اروپایی یونان،اسپانیا،فرانسه

معرفی سه کشور اروپایی یونان،اسپانیا،فرانسه

معرفی سه کشور اروپایی یونان،اسپانیا،فرانسه یونان مصداق کامل این مصرع معروف است که می‌گوید: «آنچه خوبان همه دارند، تو یک‌جا داری». یونان نه تنها مهد دموکراسی و تمدن و فلسفه‌ی غرب است …

ابو علی سینا +تاریخچه و عکس

ابوعلی سینا زندگینامه،ابوعلی سینا بلخی،ابوعلي سينا دانشمند ايراني،ابوعلی سینا کتاب قانون،ابوعلی سینا+آثار

ابوعلی سینا مرد بزرگ ایرانی که در بخارا متولد شده است .جالب است بدانید که ابو علی سینا حکیم، فیلسوف، طبیب و دانشمند بزرگ ایرانی که در جهان غرب به نام(Avicenna) و با لقب “امیر پزشکان” مشهور شده است، در ماه صفر از سال 370 هجری قمری در شهر بخارا چشم به جهان گشوده است .لازم به ذکر است که این حکیم بزرگ که بعدها موثرترین چهره در علم و فلسفه جهان اسلامی شده است و القابی مانند شیخ الرئیس، حجة الحق و شرف الملک به او دادند، از بدو کودکی استعداد و شایستگی عجیبی در فرا گرفتن علوم متفاوت دارد.ودر واقع  از آنجا که پدرش عبدالله سخت در تعلیم و تربیت او می کوشید و خانه او محل ملاقات دانشمندان دور و نزدیک بود، ابن سینا تا ده سالگی تمام قرآن و صرف و نحو را یاد گرفت و آن‌گاه به فرا گرفتن منطق و ریاضیات پرداخت. استاد او در علم ریاضیات “ابو عبدالله ناتلی” بوده است .

بوعلی سینا،ابو علی سینا,آرامگاه ابو علی سینا,عکس و موزه و معماری آرامگاه بوعلی سینا

بنای آرامگاه تلفیقی از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام ومعماری مدرن است. در طراحی این مجموعه از عناصری از هنرمعماری سنتی ایرانی استفاده شده است. عناصری مانند برج، الهام گرفته از برج گنبد قابوس، باغچه‌ها متاثر از باغهای ایرانی، آب نماها الهام گرفته از حوض خانه‌های سنتی و نمائی با روکار سنگهای حجیم و خشن خارا که با سنگ گرانیت کوهستان الوند آراسته شده و الهام گرفته کاخهای باستانی ایرانیان است.طراح بنا، طرح خود را به نحوی پیش بینی کرده بود که هم یادآور یکی از مقابر عصر زندگی ابن سینا و هم نشانه ای از تکامل فن معماری جدید باشد. این است که معمار بنا در قسمت زیرین، روحیه‌ی بناهای مصر، ایران و یونان قدیم را با تمام عظمت و جلال آنها نشان می‌دهد و در قسمت زبرین، روش معماری مقبره “قابوس” رعایت شده است.طراح ساختمان نشان داده است که ابن سینا یک فیلسوف و متفکر بزرگ اسلامی است که بنای افکارش بر علوم و اطلاعاتی که ازملل قدیمه رسیده، قرار دارد.سنگ‌های خشنی که با ابعاد نسبتاً بزرگ در قسمتهای زیرین بنا به کار رفته، روحیه‌ استحکام و قدرت را ظاهر می سازد و ظرافت آمیخته با عظمتی که در برج و پایه‌های آن دیده می شود، تفاوت آن‌ها را با سنگ‌های خشن نشان می‌دهد.باغچه ها و چشمه‌هایی که در حیاط ورودی ساختمان کارسازی شده، نمونه‌ی کوچکی از باغ‌های معلق “بابل” همراه با طراوتی مشرق زمینانه است. زمین محوطه و زیر بنای آرامگاه جمعاً سه هزار و نود متر مربع بوده است. که اکنون به هفت‌ هزار افزایش یافته است.ساختمان آرامگاه در سال ۱۳۳۰ به اتمام رسید و در بهمن ماه همان سال به نمایندگان انجمن آثار ملی تحویل داده شد.

بوعلی سینا،ابو علی سینا,آرامگاه ابو علی سینا,عکس و موزه و معماری آرامگاه بوعلی سینا

بدنیست بدانید که پس از آن نزد “ابو سهیل مسیحی” به یادگیری طبیعیات و مابعدالطبیعه و علم طب همت گماشت.لازم به ذکر است که او در شانزده سالگی در همه علوم زمان خود استاد بود جز در مابعدالطبیعه؛ آن هم به صورتی که در متافیزیک ارسطو آمده بود و با آنکه چهل بار تمام این کتاب را مطالعه کرده بود، نمی توانست آن را درک  نماید. تا این که به شرح فارابی بر این کتاب دست یافت و توانست مسائل دشوار آن را درک کندو آن را بفهمد.بهتر است بدانید که هنگامی که ابن سینا به هجده سالگی رسید، دیگر احتیاج به خواندن و فراگیری هیچ علمی نداشت؛ چرا که همه علوم را فرا گرفته بود و تنها لازم بود تا فهم خود را لحاظ عمق افزایش دهد تا آموخته های خود را بهتر بفهمد و درک نماید.

بوعلی سینا،ابو علی سینا,آرامگاه ابو علی سینا,عکس و موزه و معماری آرامگاه بوعلی سینا

لازم به ذکر است که  به سبب آشفتگی اوضاع سیاسی در ماوراء النهر ، زندگی بر ابن سینا در زادگاهش دشوار شد و او مجبور شد بخارا را به مقصد جرجانیه و سپس گرگان ترک نماید.واقعیت این است که بنا به گفته منابع معتبر، ابن سینا در این سفر با عارف و شاعر مشهور و بنام “ابو سعید ابوالخیر” ملاقات کرده است.

بوعلی سینا،ابو علی سینا,آرامگاه ابو علی سینا,عکس و موزه و معماری آرامگاه بوعلی سینا
لازم به ذکر است  که این سفر برای ابن سینا بخت بلندی داشت؛ چرا‌‌‌‌ که پس از رسیدن وی به همدان، او را برای درمان امیر شمس الدوله که بیمار شده بود و تمامی پزشکان از معالجه وی ناتوان بودند، دعوت کردند.در واقع  بوعلی توانست شمس الدوله را معالجه کند و به همین دلیل چنان تقربی نزد وی پیدا کرد که عهده دار منصب وزارت گردید و مدت چند سال؛ تا هنگام مرگ امیر، عهده دار این وظیفه سنگین بود و د راین سمت قرار گرفت. بهتر است بدانید که پس از مرگ شمس الدوله بخت از وی روی گردانید و چون از ادامه خدمت در منصب وزارت خودداری کرد، او را به زندان افکندند. در زندان کتاب مشهورش “شفا” را به رشته تحریر درآوردو این کتاب باارزش را نگاشتپس از مدتی توانست از زندان فرار کند و با لباس درویشی از همدان گریخت و فرار کرد.به یاد داشته باشید که ابن سینا از همدان به اصفهان رفت که مرکز بزرگی از علم محسوب می شد. و سال ها بود که آرزوی دیدار آنجا را داشت. در این شهر مورد توجه علاءالدوله قرار گرفت و مدت پانزده سال با آسایش خاطر و آرامش در آن شهر زندگی نمود.
بوعلی سینا،ابو علی سینا,آرامگاه ابو علی سینا,عکس و موزه و معماری آرامگاه بوعلی سینا
واقعیت این است که او در این مدت، چندین کتاب بااهمیت نیز نوشت و حتی به ساختن رصدخانه هم پرداخت. اما این آسایش یرای وی دائمی نبود؛ چرا که یک بار اصفهان در معرض حمله مسعود غزنوی یعنی فرزند سلطان محمود غزنوی قرار گرفت و در این حمله بعضی از آثار مهم این حکیم بزرگ از میان رفت و نابود شد. در واقع این امر ضربه بزرگی برای وی بود و علاوه بر آن، بیماری قولنج نیز آزارش می داد. به همین دلیل، دوباره به همدان بازگشت و به سال 428 هجری قمری و در سن پنجاه و هفت سالگی در این شهر از دنیا رفت و چشم از جهان فرو بست و در همان جا به خاک سپرده شده است.ابوعلی سینا مرد بزرگی است که در زمینه علم پزشکی  بسیار مشهور است.

آرامگاه ابو علی سینا +تاریخچه و عکس

مطالب مرتبط:

آرامگاه بابا طاهر

غار علیصدر

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 24 مرداد 1395

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.