کلاهبرداری بروکر آلپاری «Alpari Broker» – یک بروکر معتبر یا کلاهبردار حرفه ای؟!
خرید ملک در فرانسه با امکان اخذ اقامت برای ایرانیان
اقامت فرانسه از طریق خرید ملک از 70 هزار یورو آیا میدانید که با حداقل ۷۰ هزار یورو میتوانید علاوه بر خرید ملک در کشور فرانسه ، از شرایط اخذ اقامت اروپا بهره مند …
خرید فالوور اینستاگرام
خرید فالوور اینستاگرام در این مطلب میخواهیم تمام مزایا و معایب خرید فالوور اینستاگرام را باهم بررسی کنیم. تا بلکه با یک ذرهبین درستوحسابی ببینیم که آیا خرید فالوور اینستاگرام در مجموع به نفع …
گیاه آپارتمانی نخل دم دار، شرایط نگهداری و پرورش
گیاه آپارتمانی نخل دم دار، شرایط نگهداری و پرورش گیاه آپارتمانی نخل دم دار از جمله گیاهان آپارتمانی دارای شرایط پرورش ساده است که به سبب این مزیت و همچنین زیبایی منحصر …
نگاهی به خبر کلاهبرداری آلپاری – آیا آلپاری واقعا کلاهبرداری کرده است؟
امروزه سرمایه گذاری و معاملات آنلاین به مسیری پر طرفدار برای افراد تبدیل شده اند تا درآمدشان را افزایش دهند. اما متاسفانه با رونق گرفتن فعالیت در بازار های مالی [فارکس، ارز دیجیتال، سهام و…]، شاهد افزایش کلاهبرداری های بروکر ها هستیم.
بروکر آلپاری به عنوان یکی از محبوب ترین بروکر ها در ایران شناخته می شود و شایعه های کلاهبرداری بسیاری درباره آن وجود دارد.
بروکر «آلپاری» – “Alpari” یکی از محبوب ترین بروکر های حال حاضر در میان تریدر های ایرانی است؛ متاسفانه هر چند وقت یکبار اخبار/شایعاتی درباره کلاهبرداری آلپاری پخش می شود و کاربران این کارگزاری را نگران می کند. در این مطلب وضعیت اعتبار یا کلاهبرداری بروکر آلپاری را به طور کامل بررسی و مشخص می کنیم.
پیش از هر توضیح اضافی، یک جواب روشن و واضح به این سوال می دهیم؛ بروکر آلپاری یکی از قدیمی ترین بروکر های جهان است که اعتبار بالایی در میان تریدر ها دارد. این کارگزاری تا به حال کلاهبرداری نکرده و هر گونه خبری درباره کلاهبرداری آلپاری شایعه است! اما برای اثبات این جمله لازم است تا نگاهی به وضعیت بروکر آلپاری بیاندازیم.
وضعیت رگولاتوری و اعتبار بروکر آلپاری چگونه است؟
آلپاری یکی از قدیمی ترین بروکر های جهان است که از سال 1998 به تریدر ها خدمت می دهد. این سابقه طولانی خودش یک دلیل قوی برای اعتبار آلپاری محسوب می شود. اما گذشته از این مورد، آلپاری عضو «خدمات کمیسیون مالی» – “FINCOM” است؛ این کمیسیون وظیفه رسیدگی به مشکلات میان تریدر ها و بروکر ها را دارد. این کمیسیون کاربران آلپاری را تا سقف 20000 یورو بیمه می کند.
بروکر آلپاری تحت رگوله جزیره موالی یا (Mwali International Services Authority) قرار دارد که سندی دیگر بر اعتبار آن است. سابقه طولانی و تاییدیه دو سازمان مالی معتبر می توانند گواهی کافی برای رد کلاهبرداری آلپاری باشند.
قطع شدن سرورهای بروکر آلپاری در جولای 2023
در کانال های خبری تلگرام و برخی از سایت ها در تاریخ 11 جولای 2023، خبری مبنی بر کلاهبرداری آلپاری و ضرر هنگفت برخی از معامله گران منتشر شد. تمام کارگزاری های آنلاین برای دسترسی سریع و بدون مشکل به معامله گران، از سرورهای مجازی VPS استفاده می کنند.
در این روز به مدت 1 ساعت و 45 دقیقه، باعث ایجاد مشکل در سرور آلپاری و از طریق ایمیل به معامله گران اطلاع رسانی گردید. خطای offquote با قطعی سرور، باز کردن پوزیشن به دلیل price change یا تغییر قیمت را، برای معامله گران در این تاریخ غیر ممکن ساخت.
یکی از معامله گران با اعلام ضرر 2 هزار دلاری، سعی در بستن پوزیشن برای جلوگیری از loss بیشتر کرد که به دلیل عدم پاسخ سرور، این مقدار به فراتر از 7هزار دلار رسید. همین امر، موجب افزایش شایعه ها به خبر کلاهبرداری آلپاری در این تاریخ گردید.
عوامل مختلفی مانند قطعی برق اصلی یا پشتیبانی، ممکن است منجر به عدم اتصال معامله گران به سرور بروکر و بروز مشکلاتی مانند ضرر در معاملات گردد. در تصویر زیر، مشکل آلپاری در این خصوص را مشاهده می کنید.
هر چند که چنین مشکلاتی نباید برای بروکر ایجاد شود، اما دلیلی بر کلاهبرداری آلپاری نیست.
پاسخ ارسالی بروکر آلپاری، برای جبران خسارت معامله گران بدلیل قطعی سرور نیز قابل تامل می باشد.
به اطلاع معامله گران می رساند که در تاریخ 2023/07/11 بین ساعت 17:21 الی 19:07 به زمان سرور متاتریدر شرکت با یک مشکل فنی در پلتفرم خود مواج گردید که منجر به تاثیرگذاری در معاملات مشتریان شد. قطعی سرور موجب ایجاد یک شکاف قیمتی در ترمینال متاتریدر (Gap) و بروز ضرر در سفارشات باز گردیده است. شرکت آلپاری تمام اقدامات اصلاحی را انجام داده و حساب معاملاتی که متضرر شده است را پرداخت کرده است.
بروکر آلپاری
البته مشتری مذکور، به پرداخت تنها 300 دلار از خسارت وارد شده در این موضوع اذعان کرده است.
ماجرای ورشکستگی بروکر؛ یکی از دلایل شایعات کلاهبرداری آلپاری
از قدیم گفته اند “کسی که یکبار خطا می کند ممکن است دوباره آن را تکرار کند!” این دقیقا وضعیتی است که آلپاری در آن قرار دارد. همه چیز به سال 2015 بر می گردد. در همان روز های ابتدایی سال نو میلادی، بانک مرکزی سوئیس عیدی متفاوتی به بازار فارکس داد که در تاریخ ثبت شد! این بانک مرکزی تصمیم به چاپ پول به مقدار بسیار زیادی گرفت و باعث حذف سقف نرخ فرانک در برابر یورو شد. این مسئله ضربه ای بی سابقه به بازار فارکس و کارگزاری ها زد [از جمله بروکر آلپاری].
در وضعیتی که کاربران آلپاری میلیون ها دلار ضرر کردند، این بروکر بر اساس تعهداتش مجبور به پرداخت خسارت سنگین شد. در نتیجه این ضرر هنگفت، آلپاری در تاریخ 16/1/2015 رسما اعلام ورشکستگی کرد.
پس از این اتفاق مدتی طول کشید تا این کارگزاری اعتبار و سرمایه از دست رفته اش را دوباره به دست آورد. اما همچنان آثار آن اتفاق باقی مانده است و این بروکر هر از چند گاهی با اتهامات کلاهبرداری رو به رو می شود.
به جز بررسی رگولاتوری، چند معیار مهم دیگر در تشخیص کلاهبرداری بروکر وجود دارد.
چطور می توانیم بروکر های کلاهبردار را تشخیص دهیم؟
گذشته از بررسی کلاهبرداری آلپاری، شما به عنوان یک تریدر باید با راه های تشخیص بروکر های کلاهبردار آشنا باشید. به این ترتیب می توانید وضعیت هر بروکر را به سادگی و در مدت کوتاهی بررسی کنید و از اعتبار یا کلاهبرداری آن مطمئن شوید. برای توضیح این بخش مجددا بروکر آلپاری را مثال می زنیم. روش های تشخیص اعتبار یا کلاهبرداری آلپاری:
تحقیق درباره رگولاتوری بروکر؛
شنیدن وعده های غیر واقعی درباره کسب سود بالا از بروکر؛
بررسی تیم پشتیبانی کارگزاری و نحوه رسیدگی آن ها به مشکلات کاربران؛
تنوع یا محدودیت بروکر در روش های واریز و برداشت پول؛
شکایت های رسمی کاربران از کارگزاری؛
بررسی وضعیت اعتبار بروکر از طریق سایت های معتبر فارکس.
تحقیق درباره رگولاتوری بروکر
در بررسی وضعیت یک بروکر هیچ موردی مهم تر از رگولاتوری نیست. بهتر است به هیچ عنوان با بروکر هایی که از سوی هیچ سازمانی رگوله نشده اند، کار نکنید. همان طور که پیش تر گفتیم، آلپاری از سوی سازمان معتبر رگوله شده است و مهم ترین بخش اعتبار سنجی را دارد.
شنیدن وعده های غیر واقعی درباره کسب سود بالا از بروکر
بروکر های کلاهبردار سعی در وسوسه کردن تریدر های نا آگاه دارند. آن ها این کار را با دادن وعده های کسب سود بالا [مثلا 60%] انجام می دهند. هرگز در دام چنین بروکر هایی نیافتید! احتمالا می دانید که میزان سود منطقی در بازار فارکس حدود 10% است و نباید تحت هیچ شرایطی حرف هایی خلاف این را قبول کنید.
بررسی تیم پشتیبانی کارگزاری و نحوه رسیدگی آن ها به مشکلات کاربران
کارگزاری های معتبر معمولا تیم پشتیبانی قوی و حرفه ای دارند. آن ها می توانند به همه سوالات و مشکلات شما جواب دهند[از مشکلات مربوط به ثبت نام تا برداشت و…]. اگر یک بروکر تیم پشتیبانی خوبی نداشته باشد و به سوالات شما جواب واضحی ندهد، احتمالا کلاهبرداری است.
تنوع یا محدودیت بروکر در روش های واریز و برداشت پول
بروکر های معتبر، روش های متنوعی را واریز و برداشت وجه ارائه می دهند. بروکری که تنها از یک روش واریز و برداشت پشتیبانی می کند، ممکن است کلاهبردار باشد. کارگزاری آلپاری روش های گوناگونی را برای این کار ارائه می دهد [شامل روش های ریالی، تاپ چنج، ارز دیجیتال].
شکایت های رسمی کاربران از کارگزاری
جدا از تمام معیار های تعیین اعتبار بروکر، باید به نظرات کاربران آن ها هم توجه کنید. اگر تعداد شکایت ها از یک بروکر زیاد باشد، احتمال کلاهبرداری آن بالاست. تا کنون هیچ شکایت رسمی از بروکر آلپاری به ثبت نرسیده است. عمده مشکلات کاربران با این کارگزاری مربوط به نحوه برداشت پول از حساب بوده است. البته این مشکل بیشتر برای تردیدر های مبتدی پیش آمده که کار با حساب های معاملاتی را به خوبی بلد نبوده اند. جدا از این مسئله، تمامی مشکلات کاربران توسط تیم کاربری پشتیبانی بروکر پیگیری و رفع می شود.
بررسی وضعیت اعتبار بروکر از طریق سایت های معتبر فارکس
یکی از روش های بسیار خوب برای بررسی کلاهبرداری آلپاری و دیگر بروکر ها، بررسی از طریق سایت های مرجع فارکس است. سایت هایی مانند تراست پایلوت “Trustpilot”، وبسایت بررسی بروکرهای فارکس پیس آرمی“ForexPeaceArmy” یا مرجع بررسی و انتخاب بروکر خانه فارکس من “IFXHOME” منابعی مناسب و معتبر برای تعیین وضعیت بروکر ها هستند.
سخن پایانی درباره کلاهبرداری بروکر آلپاری
با مرور موارد مطرح شده در زمینه کلاهبرداری آلپاری، مشکلات و ورشکستگی این بروکر در این بخش به جمع بندی در خصوص میزان اعتبار آلپاری خواهیم پرداخت. اتفاقاتی مانند تاخیر در برداشت، قطعی سرور، مدیر حساب پم و سرمایه گذاری در تمام کارگزاری های معتبر دنیا امری اجتناب ناپذیر است.
با توجه به خطر و ریسک بالای معاملات در بازارهای مالی مانند قراردادهای CFD در فارکس، بسیاری از معامله گران بدون داشتن دانش و آگاهی کافی سرمایه خود را از دست داده اند. کارگزاری فارکس آلپاری با توجه به قدمت طولانی فعالیت در بازارهای مالی، در لیست بروکرهای معتبر در دنیا قرار دارد.
هیچ گونه شکایت رسمی از طرف مشتریان آلپاری، در سایت و خبرگزاری مشاهده نگردیده است. مسائلی مانند تحریم، فیلترینگ و قطعی دسترسی به سایت بروکر آلپاری ممکن است منجر به بروز مشکلات برای معامله گران ایرانی گردد.
بسیاری از سایت ها برای جذب مخاطب، اقدام به درج اخبار کلاهبرداری بروکر آلپاری کرده اند که هیچ کدام قادر به ارائه سند یا مدرک معتبر نیستند.
منبع: اف ایکس اسکاتس FXScouts – خانه فارکس من ifxhome