خطرات خال ‌های بزرگ

خطرات خال ‌های بزرگ

خطرات خال ‌های بزرگ خال ‌های بزرگ,بيماري خال ‌های بزرگ,خال ‌های بزرگ در بارداري,علائم خال ‌های بزرگ,درمان خال ‌های بزرگ,درمان خال ‌های بزرگ با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان خال ‌های …

رابطه سردرد و مفصل فکی

رابطه سردرد و مفصل فکی

رابطه سردرد و مفصل فکی  سردرد و مفصل فکی,بيماري سردرد و مفصل فکی,سردرد و مفصل فکی در بارداري,علائم سردرد و مفصل فکی,درمان سردرد و مفصل فکی,درمان سردرد و مفصل فکی با طب …

بیماری هاشیموتو چیست؟

بیماری هاشیموتو چیست؟

بیماری هاشیموتو چیست؟ هاشیموتو,بيماري هاشیموتو,هاشیموتو در بارداري,علائم هاشیموتو,درمان هاشیموتو,درمان هاشیموتو با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان هاشیموتو,هاشیموتو را چگونه درمان کنيم,هاشیموتو در کودکان,هاشیموتو در بزرگسالان,هاشیموتو در نوزادان,هاشیموتو در بهار,هاشیموتو در تابستان,هاشیموتو …

گرفتگی عضلات معده

گرفتگی عضلات معده ,گرفتگی عضلات معده و روده,گرفتگی عضلات معده در بارداری,گرفتگی عضلات معده,گرفتگی عضله معده,گرفتگی عضله معده,علت گرفتگی عضلات معده

گرفتگی عضلات معده , گرفتگی عضلات معده و روده , گرفتگی عضلات معده در بارداری , گرفتگی عضله معده

توضیحاتی در مورد گرفتگی عضلات معده

علل گرفتگی عضلات به چند دلیل می تواند باشد که شامل موارد زیر است: * کشیدگی عضله در اثر حرکات ناگهانی بدن * انجام تمرین شدید یا بیش از حد ورزشی. اغلب بعد از دوی ماراتن، ورزشکاران در اثر از دست دادن املاح بدن، دچار گرفتگی دردناک عضلات می شوند. * آسیب عضلات در اثر نوع تروما و حادثه. دریافت پیغام های نادرست از مغز توسط ماهیچه های آسیب دیده باعث اسپاسم می شود. * کم آبی بدن * بیماری هایی مثل فلج مغزی، ام اس (MS) و سیروز کبدی * آسیب اعصاب یا نخاع * سوءتغذیه و کمبود املاح در بدن. از دست دادن کلسیم و منیزیم منجر به اسپاسم ماهیچه ای می شود. اگر گرفتگی متناوب باشد، فرد باید مکمل این املاح را تحت نظر پزشک مصرف کند. * تهوع و استفراغ بیش از حد هم می تواند باعث اسپاسم ماهیچه ای شود. * قرار گرفتن در معرض موادشیمیایی خاص مثل آفت کش ها و حشره کش ها و مسمومیت با سرب ممکن است سبب اسپاسم ماهیچه ای شود. * آلودگی با سمومی مانند استریکنین می تواند عامل ایجاد اسپاسم عضله باشد. * یکی از علل مهم بروز اسپاسم، کاهش اکسیژن است. در صورتی که اکسیژن محیطی که فرد در آن قرار گرفته کم باشد، ممکن است فرد دچار اسپاسم شود که در این حالت قرار گرفتن در یک محیط پر از اکسیژن و تنفس عمیق می تواند موثر باشد. * خستگی جسمی شدید و ادامه فعالیت با وجود خستگی مفرط به عنوان علل انقباض عضلات است که در این حالت استراحت، نقش موثری در بهبود اسپاسم عضلات دارد. * استفاده از داروهای ادرار آور (دیورتیک) و اسید نیکوتینیک دارویی می تواند موجب اسپاسم شود. * بیماران دیالیزی و افرادی که الکل مصرف می کنند نیز در معرض اسپاسم ساق پا هستند. * نوع دیگری از اسپاسم ماهیچه ای، گرفتگی عضلات شکم در اثر آنفلوآنزای معده و یا سندرم روده تحریک پذیر است. اگر گرفتگی عضلات پی در پی اتفاق بیفتد، باید به پزشک مراجعه نمود تا علت آن را پیدا کند و درمان لازم را تجویز نماید. * کودکانی که قولنج دارند هم از اسپاسم شکم رنج می برند که با گریه زیاد همراه است. این اسپاسم به خاطر واکنش نارس مغز به عمل گوارش است. به همین دلیل، قولنج بچه ها با افزایش سن بهبود می یابد. * آنژین نوع دیگری از اسپاسم است و زمانی که قلب خون کافی نداشته باشد رخ می دهد و مربوط به تصلب شرایین یا سختی سرخرگ ها است. علل آنژین معمولا گرفتگی دردناک در ناحیه سینه، گاهی گردن و کتف ها و فک است. درمان این گرفتگی عموما با درمان علل بیماری قلبی و درمان طبی آنژین صورت می گیرد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد علت و درمان گرفتگی عضلات معده و روده در بارداری صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

علل گرفتگی عضلات معده

موارد زیر به عنوان علل شناخته شدۀ بروز اسپاسم عضلات مطرح هستند: 1. یبوست کرامپ‌ها و اسپاسم‎ها علایم شایع یبوست محسوب می‎شوند. دیگر علایم عبارتند از: • دچار بودن به مشکل کمبود دفع مدفوع (معمولاً کمتر از 3 بار در هفته) • دفع مدفوع به مقدار کم یا مدفوع سفت • نفخ معده • زور زدن برای دفع مدفوع 2. کم‎آبی بدن کم‎آبی بدن می‎تواند سبب ایجاد عدم تعادل الکترولیت‎ها در بدن (مشخصاً سدیم و پتاسیم) شود. عضلات برای ارائۀ کارکرد کامل به این مواد مغذی نیاز دارند، بنابراین در صورت عدم دسترسی کافی به این مواد احتمال بروز اسپاسم در آنها وجود دارد. دیگر علایم کم‌آبی بدن شامل موارد زیر است: • تیرگی ادرار • سرگیجه • تشنگی شدید • سردرد 3. گاز وجود گاز زیاد در معده ممکن است به بروز اسپاسم منجر شود زیرا عضلات روده برای خارج کردن گاز به زور زدن می‎افتند. گاز زیاد در عین حال ممکن است سبب بروز موارد زیر شود: • نفخ • احساس پر بودن • درد معده 4. گاستریت و گاستروانتریت گاستریت، التهاب معده است در حالی که در گاستروانتریت هم معده و هم روده دچار التهاب می‎شوند. این اختلالات به طور معمول بر اثر عفونت ایجاد می‌گردند. گاستریت و گاستروانتریت همچنین ممکن است سبب بروز علایم زیر شوند: • نفخ • تهوع • درد معده • استفراغ • اسهال (صرفاً در موارد گاستروانتریت) 5. ایلیوس و گاستروپارزی غذای هضم شده از روده‎ها به لطف انقباضات موجی شکل عضلات موسوم به پریستالزیس عبور می‌کند. وقتی این حرکات در هر نقطه از روده کند یا متوقف شود این وضعیت زیر عنوان ایلیوس شناخته می‎شود. چند چیز شامل موارد زیر می‎توانند سبب ایلیوس شوند: • عفونت • التهاب • فقدان فعالیت • جراحی • استفاده از داروهای نارکوتیک دیگر علایم ایلیوس عبارتند از: • ناراحتی شکم • تهوع • استفراغ ایلیوس درگیر کنندۀ معده زیر عنوان گاستروپارزی شناخته می‎شود. این در عین حال می‎تواند سبب بروز اسپاسم معده به ویژه پس از خوردن غذا شود.

انواع گرفتگی عضلات

اسپاسم عضلات به دو نوع کلی و جزئی تقسیم می شود: اسپاسم کلی، تمام عضلات را در برمی گیرد و شایع ترین علت آن کاهش آب بدن است که با نوشیدن آب و مایعات زیاد برطرف می شود. اسپاسم جزیی، قسمتی از بدن مثل کمر یا گردن را درگیر می کند و فروان ترین علت آن، انجام حرکت ناگهانی در این قسمت ها است./س بیشترین نقاطی که دچار اسپاسم می شوند

بهبود گرفتگی عضلات

کمر و گردن بیشتر از سایر نقاط بدن دچار گرفتگی عضلات می شوند،اسپاسم کمر به علت حرکت ناگهانی عضلات کمر، انجام ورزش های سنگین و بد نشستن و ایستادن به مدت طولانی اتفاق می افتد. وجود برخی بیماری‌ها، کاهش املاح بدن، بارداری و عادت ماهانه در زنان از علل دیگر اسپاسم عضلات کمر هستند. مهمترین اقدام برای بهبود گرفتگی عضلات کمر، استراحت و انجام تمرینات کششی پس از بهبودی نسبی است.

علل اسپاسم گردن

علل اسپاسم گردن نیز حرکات ناگهانی گردن و قرار گرفتن نامناسب سر روی بالش است که در این موارد استفاده از برخی داروهای ضد التهاب سبب کاهش درد می شود. همچنین اسپاسم در عضلات ساق پا نیز اتفاق می افتد. این اسپاسم معمولا عضلات کوچک روی پا را گرفتار می کند، به طور مثال در شرایطی که زانو نیمه خمیده است و آن را ناگهان صاف می کنیم، انقباض در عضله ایجاد می شود. افرادی که به طور متناوب و ناگهانی دچار گرفتگی عضله در نواحی معده، شانه، گردن و قفسه سینه می شوند، باید آن را جدی بگیرند، زیرا اسپاسم در این نقاط می تواند علامتی از آنفارکتوس قلبی باشد.

بهبود گرفتگی عضلات

بهبود گرفتگی عضلات – استفاده از داروهای ضد التهاب و در برخی از موارد برخی پمادها همانند پمادهای نعناع‌دار می تواند نقش بسزایی در کاهش درد ناشی از گرفتگی عضلات داشته باشد. – مالیدن پماد روی موضع سبب گرم شدن و انبساط عضلات و افزایش جریان خون می شود و اسپاسم را بهبود می بخشد. – استفاده از سرما و گرمای متناوب می تواند کمک زیادی به بهبود گرفتگی عضلات کند. سرما موجب انقباض عضلات و گرما موجب گشادی بیش از حد عروق می شود، جریان خون را افزایش می دهد و گرفتگی عضلات را بهبود می بخشد. بنابراین استفاده از کیسه یخ و کیسه آب گرم می تواند در این زمینه نقش موثری داشته باشد. – ماساژ دادن نیز در صورتی که درست و اصولی انجام گیرد سبب افزایش فشار خون و انبساط عضلات می شود و در کاهش درد و بهبودی بسیار موثر است. – استراحت، ماساژ، کشش عضلات و تمرینات کششی می تواند درمان های مناسبی برای گرفتگی عضلات ساق پا باشند. افرادی که به طور مکرر دچار اسپاسم عضلات پا می شوند، می توانند ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مچ پای خود را در آب گرم قرار دهند تا درد کاهش یابد.

اسپاسم مری چیست

اسپاسم مری یک شرایط انقباضی دردناک در لوله متصل کننده دهان به معده است که در اصطلاح به آن مری گفته می‌شود. اسپاسم مری را می‌توان به صورت درد ناگهانی و شدید در ناحیه سینه احساس کرد که در عمل می‌تواند از چند دقیقه تا چند ساعت ادامه داشته باشد. اسپاسم مری معمولاً فقط به صورت گاه و بی‌گاه ایجاد شده و در بسیاری از مواقع نیازی به درمان ندارد. به هر حال گاهی اوقات گرفتگی عضلات مری به‌طور مکرر در افراد مشاهده شده و می‌تواند باعث ایجاد محدودیت در حرکت مواد غذایی و مایعات در مری شود. به این ترتیب در صورتی که اسپاسم مری باعث ایجاد اختلال در توانایی غذا خوردن یا مصرف نوشیدنی شود، بیمار می‌تواند از روش‌های درمان مناسب برای رفع این مشکل استفاده کند.

گرفتگی عضلات معده و مری

به‌طور معمول، حرکت‌های انقباضی مری (لوله متصل کننده دهان به معده) باعث حرکت مواد غذایی از دهان به معده با استفاده از یک الگوی منظم و هماهنگی می‌شود. به این ترتیب اسپاسم مری به معنی انقباض نامنظم مری، عدم هماهنگی در بین عضلات، و گاهی اوقات حرکت‌های قوی عضلات در این ناحیه از بدن است. به این شرایط گاهی اوقات اسپاسم منتشر مری (DES) گفته می‌شود. این اسپاسم می‌تواند باعث ایجاد محدودیت در حرکت مواد غذایی از دهان به سمت معده شود. هنگامی که این شرایط در فرد مشاهده شود، مواد غذایی در نواحی خاص مری گیر می‌افتند. گاهی اوقات فرآیند بلع غذا با فشار بیش از حد وارد شده از طرف عضلات مری همراه بوده و این شرایط باعث ایجاد درد برای فرد در هنگام بلع می‌شود. در اصطلاح به این حالت خاص گرفتگی عضلات مری فندق شکن گفته می‌شود. انقباض عضلات مری در این حالت باعث حرکت مواد غذایی در طول مری می‌شود، اما می‌تواند درد شدید برای فرد به همراه داشته باشد. گرفتگی عضلات مری یک مشکل عادی و معمول در بین افراد نیست. گاهی اوقات، علائمی که نشان دهنده اسپاسم مری است می‌تواند در نتیجه سایر شرایط همچون رفلاکس اسیدی معده (GERD) یا آشالازی (achalasia) ایجاد شود. آشالازی یک مشکل عصبی است که به خاطر آن عضلات مری و ماهیچه اسفنگتر تحتانی مری (LES) عملکرد نامناسب از خود نشان می‌دهند. تشویش یا حمله‌های اضطرابی نیز می‌توانند در برخی موارد علائم مشابه برای فرد در این حوزه به همراه داشته باشند.

علت اسپاسم مری

علت اسپاسم مری هنوز به‌طور دقیق شناخته شده نیست. این مشکل می‌تواند با عملکرد اعصاب کنترل کننده حرکت عضلات مری در هنگام بلع غذا ارتباط داشته باشد. گرفتگی عضلات مری می‌تواند به صورت یک مشکل عادی در بین اعضای خانواده مشاهده شود. همچنین مصرف مواد غذایی بسیار گرم یا بسیار سرد نیز می‌تواند خطر ایجاد اسپاسم مری را افزایش دهد. علاوه بر این همواره ممکن است اسپاسم مری بدون دلیل مشخص ایجاد شود.

علائم اسپاسم مری

اسپاسم مری به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود. هر دوی این شرایط می‌تواند با وارد شدن آسیب به خاطر رفلکس اسیدی معده ایجاد شده و باعث اختلال در عملکرد اعصاب و عضلات مری در نواحی مشخصی می‌شود که در معرض اسید معده قرار گرفته‌اند. انواع اصلی گرفتگی عضلات مری به شرح زیر هستند: اسپاسم منتشر مری شامل انقباض با یک الگوی غیر هماهنگ است که از حرکت مواد غذایی در مری جلوگیری می‌کند. مری فندق شکن زمانی ایجاد می‌شود که عضلات مری بیش از حد در هنگام عمل بلع منقبض شوند. تقریباً در بیش از نیمی از موارد این مشکل در نتیجه رفلکس اسیدی معده ایجاد می‌شود. علائم گرفتگی عضلات مری در هر دو مورد تقریباً مشابه بوده و شامل موارد زیر است: درد در ناحیه سینه مشابه درد ناشی از حمله قلبی. این شرایط در بین ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد دچار اسپاسم مری مشاهده می‌شود. مشکلات بلع یا احساس گیر افتادن غذا در گلو. سوزش سر دل مشابه آنچه در هنگام رفلکس اسیدی معده مشاهده می‌شود. رفلکس اسیدی معده (GERD) معمولاً علت ایجاد اسپاسم مری است. این اسپاسم همچنین می‌تواند با نوشیدن مایعات بسیار گرم یا سرد یا فشار ناشی از استرس ایجاد شده یا دلایل نامشخص داشته باشد.

اسپاسم مری و مراجعه به پزشک

چه زمان لازم است به متخصص گوارش در ارتباط با اسپاسم مری مراجعه شود؟ هنگامی که علائم علیرغم استفاده از روش‌های درمان مناسب بهبود پیدا نکند. هنگامی درد بیمار در هنگام بلع شدید باشد. هنگامی که بی‌دلیل وزن بدن بیمار کم شود. هنگامی که درباره مشکل ایجاد شده یا مراقبت‌های لازم برای آن ابهام وجود داشته باشد.چه زمان لازم است در ارتباط با اسپاسم مری از خدمات درمان اورژانسی استفاده شود؟ هنگامی که از دهان آب تراوش شده یا مشکلات بلع شدید باشد. هنگامی که بیمار احساس خفگی، گیر کردن مواد غذایی، یا استفراغ داشته باشد. هنگامی که بیمار در هنگام بلع درد داشته باشد. هنگامی که درد سینه جدید بوده یا همراه با تشدید آن مشکلات تنفسی برای فرد ایجاد شود.

تشخیص اسپاسم مری

چگونه می‌توان اسپاسم مری را تشخیص داد؟ به این منظور از آزمایش‌های زیر می‌توان استفاده کرد: فشار سنجی: متخصص گوارش به آرامی یک لوله را به گلو وارد کرده و به سمت معده هدایت می‌کند. این لوله دارای حسگرهای مناسب است که می‌تواند فشار موجود در ناحیه مری را اندازه‌گیری کند. این فشار نشان دهنده قدرت گرفتگی عضلات مری در هنگام بلع است. این آزمایش همچنین نشان می‌دهد نحوه حرکت مواد غذایی و مایعات در هنگام بلع در طول مری چگونه است. آندوسکوپی: متخصص گوارش به آرامی یک اسکوپ (لوله بلندی که یک دوربین کوچک به انتهای آن متصل است) به گلو وارد کرده و از این طریق مشکلات ایجاد شده در دیواره مری را بررسی می‌نماید. متخصص گوارش همچنین ممکن است ضخامت دیواره مری شما را بررسی نماید. علاوه بر این همواره امکان دارد نمونه‌های تهیه شده از بافت مری برای آزمایشگاه جهت انجام بررسی‌های اضافی ارسال شود. عکس‌برداری رادیولوژی با بلع باریم: عکس رادیولوژی از ناحیه شکم یک تصویر از معده و مری است. به این منظور از بیمار خواسته می‌شود یک مایع به نام باریم را نوشیده و از این طریق به تصویربرداری رادیولوژی بهتر از ناحیه مری و معده کمک می‌شود. در هنگام استفاده از این روش لازم است توصیه‌های متخصص گوارش قبل و بعد از تهیه عکس رادیولوژی به دقت رعایت شود.

اسپاسم مری و عمل جراحی

در مواردی که با استفاده از سایر روش‌های درمان شرایط بیمار بهبود پیدا نکند، احتمالاً لازم است از عمل جراحی برای وی استفاده شود. انواع روش‌های جراحی قابل استفاده به این منظور به شرح زیر هستند: عمل جراحی انبساط مری: از این عمل جراحی برای باز کردن مسیر مری و وارد کردن آرام یک آندوسکوپ به آن استفاده می‌شود. عمل جراحی مایوتومی (myotomy): در این جراحی عضلات مری بریده شده و ناحیه داخل آن باز می‌شود. به این ترتیب حرکت ساده مواد غذایی و مایعات به معده امکان‌پذیر خواهد شد.

بیشتر بخوانید : گرفتگی عضلات ران پا ♥ درد معده ♥ سوزش سر معده ♥ سوزش معدهرفلاکس معده

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 19 آذر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.