آرامش با یک فنجان گل گاوزبان

آرامش با یک فنجان گل گاوزبان

آرامش با یک فنجان گل گاوزبان خواص گل گاوزبان,فواید گل گاوزبان,گل گاوزبان درمانی,خاصیت گل گاوزبان,خواص گل گاوزبان درمانی,خواص گل گاوزبان برای پوست,خواص گل گاوزبان برای مو,خواص گل گاوزبان برای جوانی,خواص گل گاوزبان …

آشنایی با خواص چای سبز

آشنایی با خواص چای سبز

آشنایی با خواص چای سبز خواص چای سبز,فواید چای سبز,چای سبز درمانی,خاصیت چای سبز,خواص چای سبز درمانی,خواص چای سبز برای پوست,خواص چای سبز برای مو,خواص چای سبز برای جوانی,خواص چای سبز برای …

آشنایی با خواص درمانی دمنوش ریحان

آشنایی با خواص درمانی دمنوش ریحان

آشنایی با خواص درمانی دمنوش ریحان خواص دمنوش ریحان,فواید دمنوش ریحان,دمنوش ریحان درمانی,خاصیت دمنوش ریحان,خواص دمنوش ریحان درمانی,خواص دمنوش ریحان برای پوست,خواص دمنوش ریحان برای مو,خواص دمنوش ریحان برای جوانی,خواص دمنوش ریحان …

گوشت شکار

گوشت شکار حلال است ,ایا گوشت شکار حلال است,گوشت شکار حرام است یا حلال,گوشت شکار,گوشت شکاری,گوشت شکار گراز,گوشت شکار در ایران,گوشت شکار در بارداری

گوشت شکار حلال است , گوشت شکار , گوشت شکاری , گوشت شکار در بارداری

توضیحاتی در مورد گوشت شکار

اسلام همان طور که حقّ حیات برای انسان ‌ها را محترم شمرده و تعدّی به آن را جایز ندانسته، حقّ حیات پرندگان را نیز محترم شمرده و از کشتن بی ‌هدف آنها نهی‌کرده است. شکار پرنده باید دارای یک انگیزه معقول و الهی، مثل تأمین معاش زندگی باشد که در جهت تهیه غذا و یا فروش آن باشد.پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نهی کرده از اینکه حیوانی برای غیر خوردن، ذبح شود.[بحار الانوار،ج61، ص 8]پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) کشتن موجود دارای روح، غیر از موذی، را نهی کرد. [کنزالعمال، ج 15، ص 39، روایت 39981] و فرمود: هر کس گنجشکی را به ناحق بکشد، خداوند در روز قیامت از او بازخواست می‌ کند. [نهج الفصاحه، ترجمهٔ ابوالقاسم پاینده، ص 751، ح2918] .در این مطلب از سایت جسارت در مورد گوشت شکار صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

گوشت شکار پرندگان مهاجر

پرندگان مهاجر استان مازندران که زیبایی زیستگاه های طبیعی این استان را برای جذب گردشگر دوچندان کرده سالیانی است در تیررس شکار صیادان به دلیل باورهای غلط اجتماعی مبنی بر اثرات دارویی غذاهای پخت شده از گوشت این پرندگان قرارگرفته اند. این تهدید تا جایی پیش رفته که بر اساس آمار در هر دوره شکار حدود 300 هزار بال از این پرندگان بوسیله تفنگ و یا دام اندازی، صید شده و راهی بازار مصرف می شوند. از این پرندگان به درنای سیبری، قوی فریادکش، قوی گنگ و قوی کوچک، عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک، غاز پا زرد، اردک مرمری، اردک بلوطی، اردک سرسفید، بوتیمار بزرگ، آنقوت، طاووسک، پلیکان خاکستری، تنجه، اکراس و خودکا ابروسفید اشاره کرد . در میان پرندگان پر شکار و پر مصرف غاز ، خودکا و اردک بیشترین آمار را دارند . بسیاری از این شکارچیان از اهالی روستاهای اطراف تالاب ها هستند و از این راه امرار معاش می کنند . علاوه بر این بر اساس آمار حدود 100 هزار شکارچی در استان مازندران فعال هستند که فقط 20 درصد این تعداد دارای مجوز شکار می باشند .

پرندگان حرام گوشت

نشانه ‌های پرندگان حرام گوشت عبارتند از: ۱. چنگال دارند، مثل عقاب و شاهین حرام گوشت ‌اند؛[توضیح المسال مراجع و آیت الله وحید]۲. پرندگانی که در حال پرواز، بال زدن آنان کمتر از صاف نگه داشتن آنهاست. [آیت الله فاضل آیت الله سبحانی، آیت الله مکارم] مثل خفاش، حرام گوشت ‌اند. 

خاصیت دارویی گوشت شکار

در فرهنگ محلی مازندران گوشت شکار و بطور خاص پرندگان به منزله غذای’دوایی’ ( غذایی که خاصیت دارویی دارد) و دارای خواصی ویژه است، استفاده می شود و البته این به مفهوم دارو بودن گوشت پرندگان نیست بلکه اشاره به خاصیت این دست غذاها و خالص بودن آن از دستکاری انسانی دارد. شکارچیان و فروشندگان هم با استفاده از این فرهنگ و تلقی جا افتاده فراگیر، بهانه ای برای کشتار فراوان و تشویق مصرف کنندگان برای خرید دارند. علاوه براین با توجه به اینکه مازندران استانی گردشگر پذیر است ، وجود بازار پرندگان مهاجر با پیوست فرهنگ دارویی بودن این پرندگان ، برای مسافران جذابیتی خاص ایجاد می کند که آنها را ترغیب به خرید و پر کردن جیب صیادان را تقویت می کند. البته کشتار حیوانات وحشی از جمله برخی پرندگان و فروش آنها و حتی مصرف در رستوران ها در بسیاری از کشور ها امری عادی و در برخی مواقع جاذبه ای گردشگری محسوب می شود .

نشانه‌ های پرندگان حلال گوشت

نشانه‌های پرندگان حلال گوشت عبارت است از: 1. پرندگانی که چنگال ندارند،[همان] حلال گوشت اند؛ 2. پرندگانی که بال زدن آنان بیشتر از صاف نگه داشتن آنهاست، حلال گوشت ‌اند؛ [آیت الله فاضل، آیت الله مکارم، آیت الله شبیری زنجانی] 3. پرندگانی که «چینه دان» یا «سنگ دان» یا «تیغه پشت پا» دارند حلال گوشت اند. اگر پرنده ای تنها یکی از این سه مورد را داشت پرنده ای حلال گوشت است و اگر به کلی فاقد این سه بود حرام گوشت خواهد بود. بنابر این اگر پرنده‌ای که معلوم نیست بال زدنش بیشتر از صاف نگه داشتن بالش است یا کمتر، اگر چینه ‌دان یا سنگ‌ دان یا خارپشت پا (انگشت جدایی مانند شَست انسان، مثل خروس) داشته باشد، حلال‌ اند. [آیت الله سیستانی، آیت الله زنجانی، سبحانی، آیت الله وحید]

حرام گوشت

حرام گوشت، به حیوانی گفته می‌شود که خوردن گوشت آن ممنوع و در اصطلاح شرعی حرام باشد. اصطلاح حرام گوشت، اصطلاحی است که در ادیان و مذاهب به کار برده می‌شود و به حیوانی گفته می‌شود که خوردن گوشت آن در آن دین یا مذهب حرام شمرده شود. این که چه حیواناتی حرام گوشت هستند بسته به ادیان و مذاهب گوناگون فرق می‌کند. 

گوشت شکار پرنده

شکار پرنده باید دارای یک انگیزه معقول و الهی، مثل تأمین معاش زندگی باشد که در جهت تهیه غذا و یا فروش آن باشد.پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نهی کرده از اینکه حیوانی برای غیر خوردن، ذبح شود.[بحار الانوار،ج61، ص 8] در صورتی که شکار برای نیاز زندگی یا برای کسب و کار باشد و طبق مقررات شرعی هم صورت گیرد از نظر شرعی جایز و خوردن گوشت آن حیوان نیز حلال خواهد بود اما اگر شکار کردن به قصد تفریح و خوشگذرانی باشد هر چند در نهایت گوشت آن شکار را مصرف نمایند اما چنین کاری از نظر اسلام حرام است. چون این کار حرام است پس اگر کسی به این نیت به مسافرت برود سفر او سفر حرام است و در چنین سفری نماز را باید کامل بخواند و روزه هم باید بگیرد. گاه پرنده را با مجروح کردن بدنش به گونه ای که خون از بدنش خارج شود شکار می کنند. برای حلال ماندن گوشت این پرنده شرایطی برای شکار وجود دارد که باید رعایت شود مانند: – گفتن نام خدا هنگام پرتاب تیر یا آن وسیله شکاری- همه مراجع تیز بودن نوک آن تیر یا وسیله را هم شرط می دانند- مسلمان بودن شکارچی و نیز اگر شکار هنوز زنده است در ذبح آن کوتاهی ننمایند. تخم هر پرنده ای تابع همان پرنده است پس اگر پرنده ای مانند اردک حلال گوشت بود؛ خوردن تخم آن هم حلال است و اگر مانند کلاغ حرام گوشت بود خوردن تخم آن نیز حرام است. – اگر شکارچی مسلمان نباشد؛ یا هنگام تیراندازی نام خدا برده نشود؛ یا با وسیله ای کشته شود که خون از بدنش خارج نشود و یا در صورت زنده ماندن شکار سر او به روش شرعی بریده نشود؛ آن پرنده در حکم مردار بوده و خوردن گوشتش حرام خواهد بود.

شکار با پرتاپ سنگ

شیوه دیگر صید پرندگان، پرتاپ سنگ به وسیله دست یا کمان(تیرکمان) است. حکم شکار با سنگ، همان حکم شکار با دام است که اگر به صورت زنده شکار شوند، حلال‌اند.اگر به وسیله دام یا چوب و سنگ و مانند آن حیوانی را شکار کنند، حرام است؛ مگر این که موقعی به حیوان برسند که هنوز زنده باشد و آن را مطابق آداب شرع سر ببرند.[آیت الله مکارم و آیت الله فاضل] 

همه چیز درباره گوشت

گوشت نام یک ماده آلی است که در بدن بیشتر جانوران وجود دارد. انسان‌ها گوشت جانورانی همچون گاو، گوسفند، خوک، بوقلمون، مرغ و غاز را می‌خورند. گوشت غالباً همراه استخوان و مقداری چربی است و سرشار از پروتئین است. گوشت در اقتصاد، فرهنگ و پزشکی بسیار مهم بوده و برای مصرف و تولید آن مقادیری در نظر گرفته شده‌است. گوشت بیشتر از آب، پروتئین و چربی ساخته شده‌است. معمولاً آن را به روش‌های گوناگون پخت و پز آماده کرده و سپس مصرف می‌کنند. همچنین گوشت در برابر فساد و خرابی بسیار آسیب‌پذیر است.

شکار با اسلحه

تعدادی از شکارچیان هنگام شکار با اسلحه، از سگ‌های شکاری برای پیدا کردن پرنده‌ای که تیر خورده، استفاده می‌کنند. بنابر این اگر سگ شگاری، پرنده صید شده‌ای را که در اثر اصابت تیر مُرده، پیدا کند و بیاورد، اگرچه حلال است اما تنها باید آن قسمت از بدن پرنده را که سگ شکاری به دهان گرفته، با آب پاک شسته و طهارت دهند.[توضیح المسائل مراجع، ج1] و در صورتی که پرنده صید شده، زنده باشد و قبل از ذبح شرعی به خاطر ترس از سگ و یا گاز گرفتن آن بمیرد، خوردنش حرام است.[آیت الله خامنه ای و آیت الله شبیری زنجانی]

نگهداری از گوشت

از آن‌جایی که گوشت به سرعت فاسد می‌شود، پس از خرید باید سریعاً در زیر دمای چهار درجه سانتی‌گراد یخچال قرار گیرد و ظرف یک تا دو روز مصرف شود. البته زمان مناسب برای نگهداری گوشت در یخچال به گونهٔ آن نیز بستگی دارد. گوشت گوسفند به دلیل آنکه چربی بیشتری دارد، کمی زودتر از گوشت گاو فاسد می‌شود. گوشت چرخ‌کرده هم آسیب‌پذیرتر از گوشت خرد شده‌است و بیشتر از یک شبانه‌روز نمی‌تواند در یخچال نگهداری شود. در عوض گوشت‌های با قطعات بزرگتر را، مثل گوشت مخصوص استیک یا ژیگو، می‌توان حدود چهار روز هم بدون یخ زدن نگهداری کرد. برای نگهداری طولانی‌تر حتماً باید گوشت را منجمد و در فریزر نگهداری کرد. همچنین گوشت نباید در مرحلهٔ قبل از انجماد بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار گیرد

همه چیز درباره گوشت قرمز

گوشت قرمز اصطلاحی است که به گوشت گوسفند، گوشت گاو، گوشت شتر، گوشت خوک، گوشت فک، گوشت شیر دریایی، گوشت خوک دریایی، گوشت اسب آبی و مانند این‌ها گفته می‌شود که سرشار از پروتئین‌ها و چربی‌ها می‌باشند. گوشت گوسفند به دلیل آنکه چربی بیشتری دارد، کمی زودتر از گوشت گاو فاسد می‌شود. گوشت چرخ‌کرده هم آسیب‌پذیرتر از گوشت خرد شده‌است و بیشتر از یک شبانه‌روز نمی‌تواند در یخچال نگهداری شود. در عوض گوشت‌های با قطعات بزرگتر را، مثل گوشت مخصوص استیک یا ژیگو، می‌توان حدود چهار روز هم بدون یخ زدن نگهداری کرد. برای نگهداری طولانی‌تر حتماً باید گوشت را منجمد و در فریزر نگهداری کرد. همچنین گوشت نباید در مرحلهٔ قبل از انجماد بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار گیرد.پخت روش پخت گوشت در حفظ ارزش غذایی و سلامت آن اهمیت بالایی دارد. برای استفاده از گوشت منجمد، نخستین کار خارج کردن آن از انجماد است. برای این کار بهتر است گوشت را از چند ساعت قبل (با توجه به مقدار و ضخامت آن) در طبقهٔ پایین یخچال و در یک ظرف مناسب قرار داد. ظروفی را که گوشت خام در آن قرار دارد، باید با آب گرم و ماده شوینده شسته شود و از قرار دادن غذای پخته در ظرفی که گوشت خام در آن بوده، خودداری کرد. بهداشت محل و آشپز نیز باید رعایت شود. فرایند پخت گوشت باید به‌صورت کامل انجام شود و دما در تمام نقاط گوشت به بالای ۷۰ درجه سانتی‌گراد برسد. نشانه پخت کامل این است که در غذاهایی مثل خورشت، سوپ و آش غذا در حال جوشیدن باشد و داخل قطعات بزرگ‌تر گوشت بعد از پخت خونابه وجود نداشته باشد. اگر در پخت گوشت از روش کبابی استفاده می‌کنید، بهتر است از گوشت ران استفاده کنید. گوشت سردست و مغز ران به دلیل نوع بافت برای نرم شدن احتیاج به رطوبت دارند و با روش پخت خشک (کباب کردن) سفت می‌شوند. همچنین طولانی شدن زمان پختن تا صرف غذا احتمال آلودگی را افزایش می‌دهد. اسیدی شدن گوشت در مراحل نخست پخت، باعث سفت شدن گوشت و طولانی شدن زمان پخت می‌شود. ادویه برای طعم دادن به گوشت‌های خورشتی بطور خالص، از جوز هندی استفاده می‌شود؛ البته استفادهٔ بیش از ۴ گرم جوز هندی، مشکلات پزشکی را در پی دارد.

گوشت سفید چیست

گوشت سفید یکی از انواع گوشت است که اصطلاحاً به گوشت ماکیانی چون مرغ، بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و در برخی منابع ماهی گفته می‌شود. در اصطلاح عامیانه، گوشت سفید به گوشتی گفته می‌شود که رنگش در مقایسه با گوشت قرمز روشن‌تر باشد. مرغ رایج‌ترین گوشت سفید مصرفی در بین مردم است و شناسایی گوشت سالم و تازهٔ آن هم دارای اهمیت ویژه‌ای است. نخستین علامت در سلامت گوشت مرغ توجه به ظاهر و پوست آن می‌باشد که باید عاری از هرگونه خون مردگی یا کبودی بوده و صاف، براق و یکدست باشد. قسمت شکمی مرغ تازه نباید بوی گندیدگی و تعفن دهد. رنگ گوشت مرغ باید به رنگ زرد کهربایی باشد

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 آذر 1399

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.